A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Mondtam már, hogy úúúúúúúúúútálok lapteteje lenni??? :roll:

Eszterxx, Mpatr, hol vagytok??? Ez a ti helyetek! :wink:
Vendég

Képek a tegnapi kis kirándulásunkról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

feri (mni)

Marla!
Akkor ti nem mintás textil terpeszplenkát vettetek, hanem a műanyagot? Ha nem, akkor lehet, érdemes lenne a textilt megpróbálni. És szerintem azt akár kívülre is lehet adni. Aranyos, mintás. Mi még ezért nem tudtunk venni, mert a textilből nem volt Luca méretében.

Kiszazsu!
Hű, remélem, hogy a református keresztelőn nem ennyire szigorúak. Mert akkor nem lehet a legjobb barátnőm a keresztanya. :(

Niki! Szépek vagytok! Jó, hogy így kirándulgattok! Én is annyira szeretnék már!

biribon

Niki még azt akartam írni, hogy Feri kezében annyira kis édes, apró Lilla baba. :D A tiédben már nem annyira. És milyen jó kis ruhája van! Mi még csak rugdalózót használunk.

biribon

Most olvasom, hogy félreérthető amit írtam. Szóval a te kezedben is édes, csak nem tűnik annyira aprónak. :wink:

biribon

Panny!

http://kozycarrier.homestead.com/Kozyinfo.html

Niki!
Nagyon édes és csini Lilla!
De Te is. :D

Biribon!
Nem akartam panaszkodni, de most írom, hogy ne érezd magad egyedül a problémáddal: Nekem is újra fáj nagyon a szopi. Kezdődött a sebesedéssel, az rényleg egy hét alatt csökkent, ahogy Niki is írta. Csak sajnos lett belőle egy gombás felülfertőződés, az két hét után megszünt, és sajna most egy hete kiújult. :( Kenegetem, mára már jobb, de sajnos fent van a gomba a tejcsatornákban és az iszonyú égő szúró fájdalom, holnap megyek orvoshoz remélem lesz valami megoldás.
Lehet, hogy Candida diétát is kellene tartanom, de az nehéz... :oops:
Az altáji dolgokhoz nem tudok hozzászólni a teljes gátvédelem miatt. De biztos, hogy bármilyen aggályod van járj utána, mert tényleg fontos a házasélet egy párnak.

Keresztelő: Mi is gondolkodunk már rajta, hogy mikor.
68-as keresztelőruhánk van, tehát akkor kellene. :lol: :lol: :lol:

Az elmúlt napokban ahogy jöttünk mentünk sokkal könnyebb volt Zsomborral. Így a hétköznapokban többször akar szopizni, nehezen alszik el.. Még kocsiban, babakocsiban megy mint a karikacsapás... :evil: Most mondjuk alszik kint. kopp-kopp

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Biribon!

Ha nagyon sebes a melled akkor sztem is állj vissza megint egy kicsit csak a fejésre.Nekem a nagyfiammal volt ugyanez,és ahogy már régebben írtam,nekem csak az Avent krém és a bimbóvédő jelentette a megoldást.Nem akarlak elkeseríteni de tényleg vannak akiknek ilyen extra érzékeny a mellük(pl.én is)és annak ameddig csak szoptat fáj és sebes.Isten adja hogy neked ne így legyen.
Hiába mondték nekem is hogy be fog gyógyulni meg stb...nekem nem sajna.Most még istenes a szitu,mert a bimbóvédő használatával legalább nem sebes csak fáj.Már megszoktam...

keresztelő:nekünk is Református lesz.Ne aggódj a Reformátusoknál nincsenek ilyen szigorú szabályok.Nekünk pl.a nagyfiamnak a legjobb barinőm lett a keresztanyja úgy,hogy ő meg se volt akkor még keresztelve...na ezt a Katolikusoknál nem lehetne.Nem kell semmiylen igazolás meg semmi.Nálunk úgy volt hogy előtte 2x elmentünk mindannyian keresztszülőkkel együtt egy kötetlen beszélgetésre és ennyi.Ja és nem kötelező párt választani.pl nálunk a barátnőm lett a keresztanya és az unokatesóm a keresztapa.Nekünk valszeg szeptemberbe lesz.

Zsu!

Nálunk is együtt lesz a két kisebb fiú keresztelője...mi is halogattuk Krizsikéjét,utána meg már úgy döntöttünk hogy majd együtt lesz a kettőnek.
Itt is a héten van az óvódai beiratás.Sajna hiába múlt el 3 Krizsi,nem bizit hogy felveszik a kistesó miatt...ha fel is veszik lehet hogy csak délig.Viszek munkáltatóit,talán így sikerül.

Mni!

Jók a képek :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pumperka!

Köszi a mei-tai infót.És hol lehet ilyet venni?És mennyi idős kortól lehet használni?Tetszik nekem is.Tényleg úgy néz ki mintha egyszerűbb lenne mint a hordozókendő a megkötése miatt.

És honnan tudod hogy a tejcsatornákban van a gomba felszállva?
Nekem is fáj ismét a szopi(vagyis mindig is fájt csak néha jobban néha nem annyira)Gombára utaló jelet nem látok Olika szájában,se a mellemen.
Én már megszoktam...ez volt mindkét fiúval is :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=14

Mei-tai leírás

Mi az a Mei-tai?
A Mei-tai, egy ősi babahordozó eszköz, melynek története évszázadokra nyúlik vissza, és ami ma nyugaton a reneszánszát éli. A hordozó gyökerei Ázsiában keresendők, ahol az anyák gyakran hordozták úgy gyermekeiket, hogy egy kendő segítségével testükre kötözték őket.

Miért hordozzam gyermekem közel magamhoz?
Ennek számtalan oka van. Legfontosabb, hogy az ilyen módon hordozott babák kiegyensúlyozottabbak és kevesebbet sírnak, mint nem hordozott társaik. Másrészt az élet is könnyebb így. Egyszerűbb a közlekedés, gondoljunk csak a buszra szállásra, vagy egy kirándulásra a természetben. De a házimunkát is gondtalanul tudjuk végezni úgy, hogy közben babánk is velünk van.

Nem terheli ez meg kisbabám gerincét?
Nem. Több kutatás egybehangzóan bebizonyította, hogy újszülött korban elkezdett hordozás sincs semmilyen negatív hatással a baba gerincének fejlődésére. Sőt, a csontok és az izomzat fejlődése szempontjából kifejezetten előnyös. A csípőficamot nem csak megelőzi, hanem korrigálja is ez a hordozási forma.

Gyermekem hány hónapos korától használhatok Mei-Tait? És meddig?
Születésétől több éves koráig. Amíg önállóan nem tartja a fejét, addig elől hordozd, később a hátadra kötve célszerű hordozni Őt.

Elöl, a csípőmön és a hátamon is hordozhatom babámat a Mei-Taiban?
Igen! Általában az egészen kicsi babákat elöl szokták hordozni, a kicsit nagyobbakat már a csípőn is nagyon kényelmes, a nagyobb gyermekeket meg hátadon célszerű vinni. De ahogy a kedved (és babádé) tartja...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

A gombáról egy szoptatási tanácsadót kérdeztem és ő mondta, hogy tipikus tünete, hogy szoptatás alatt, után az egész mellben érezhető égő szúró érzés azt jelenti, hogy fent van a gomba a tejcsatornákban.Persze a mellbimbó is fáj. A Caneszten kenőcs 3 nap múlva, már elég jól csökkenti a tünetet az meg köztudottan gombaellenes szer. Teljsen más fájdalom, mint a túltelítődés, vagy a tejpangás okozta gyulladás...

Szóval én is elég selejtes vagyok ezen a téren. :lol: De fogamat összeszorítom és várom a csodát... :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mi ez a pangás????? :?: :?: :?:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

sziasztok!

ma mentem fotóztatni a kis lurkót, holnap megyünk Bernbe ideiglenes útleveletcsináltatni, hogy haza lehessen vinni :lol: egész jól bírta, majd utána összefutottam egy másik magyar anyukával meg kismamával majd egy másik lengyel kismamával. jó volt :)
megtudtam többek között, hogy itt nem kötelező a BCG oltás...
most akkor kell vagy nem kell??? aaaaahhh, honnan tudjam én az ilyeneket????

köszönöm mindenkinek a misérejárós infokat! nálunk az van, hogy az uram nem vallásos, igy én egyedül járok misére. de mindenképp akarom majd vinni Mátét is. csak kérdés mikortól érdemes...

keresztelő nálunk júniusban lesz,akkor megyünk haza :)
nálunk a nővéremék lesznek a keresztszülők de nem volt könnyű döntés... ;)

Pumperka, azért az az üvegfalas miselátogatás dúúúrva... én személy szerint mindig kedveltem a kicsiket a misén. De az is igaz,hogy egy újszülött még nem fog fel sokmindent és ha felébred valószínű csak nyűszítene... ezért gondolkodom mikor kéne elkezdeni... de majd néhanéha kipróbálom aztán meglátjuk...
amúgy az is nehéz itt, hogyugye ez itt német azaz svájci német nyelvű.... igaz van magyar nyelvű mise is, de az zürich másik végén az utazással együtt 2óra lenne.... azt most még nem vállalom be, majd ha nagyobbacsaka lesz Máté. akkor fontosnak tartom.
Amúgy pont a keresztelőrucin gondolkodtam, hogy kislányoknak olyan édeseket lehet kapni, de kisfiúknak??

Kiváncsi vagyok kinek milyen tapasztalata lesz erről a meitairól. még sosem láttam ilyet.

Biribon sajna nekem nincsen tapasztalatom az alvázat illetően... de drukkolok hogy helyrerendeződjenek a dolgok.... nagyon ijesztően hangzik amit irtál...
és én csak kézzel fejek és amikor már nem jön akkor abba szoktam hagyni mert igazán nem szeretem és csak a gyulladás elkerülése végett csinálom, szval ehez sem tudok hozzászólni :)
drukkolok hogy helyrejöjjön a cicid is!

Feri, köszönjük a képeket, nagyon szuper időtök volt! és milyen aranyosak vagytok! :)

Potyka köszi! a szüléseidet még nem volt időm elolvasni, talán majd este... ;)

Pumperka, apukád nagyon bldog lehet, ilyen szép unokákkal :)

Mzx, jól tetted a sütizést, néha azt is kell :)

Mni, nem semmi, hogy sikerül Lillával egyidőben vagy nemsokkal később ágybajutni. Én is próbálkozom, amikor megy, akkor azért mert szó szerint beájulok az ágyba... szegény férjem... akkor várna egy kis dédelgetést... :roll:
a forgóval kapcsolatosan, szval nekünk manócskák vannak és összevissza fellógatva, szval nem ugyanúgy. és nem pont a feje fölé raktuk, hanem inkább a lába fölé, így elvben oldalról látja... de még nemigen nézegeti csak hébehóba. a Zsiráfja jobban izgatja, azzal szokott társalogni :)
köszi a táblázatot épp visszaakartam keresni, mert az enyém még hiányos ;)

Panny, megható lehetett a nagyfiad versmondása! ;)
a mei-tai valami hordozószerü. a link helyesen:
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm
most látom Pumperka már rakott fel linkeket ;)

rájöttem hogy többrészletben tudok írni :)
ma amúgy délelőtt kisangyal volt Máté így tudtam mosni. Délután mentünk fényképezkedni, mint írtam az elején és közben vettem egy farmert magamnak mert az egyetlen naci ami jó rám, azt nem szeretem annyira. nehéz hozzá öltözni, ugyanis kockás. mondtam a csajszinak, hogy a legnagyobbat hozza :) xxl :) sztreccs.... kicsit muffinos, de ugyanakkor végre farmer!!!!
utána persze 3órás műszakom volt Mátéval, de első napunk 2esben, nem is volt olyan rossz :)

na megyek összepakolni a konyhát. vidám estét :)

Kép

Kép
kolyok28

de előtte az ígért fotók:
macik:
Kép
megtaláltam az ujjam :) egyre gyakrabban sikerül:
Kép

:)
Kép

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Kölyök!
Gratulálok az 1 hónapos Mátéhoz, tündériek vagytok a képen.

Mni, Feri!
Annyira helyesek vagytok a képeken. A kis Lilla mindig ilyen nyugodt?

Jim!
És a te két kisfickód! Nagyon arik. Nem semmi a szüléstörténeted, olvasása közben még a hideg is kirázott. A szerencse pedig, hogy végig jó kezekben voltál, és mind a ketten egészségesek és gyönyörűek vagytok.

Én még tartozom a szüléstörténetemmel, azt hiszem lassan már mindenki feldolgozta a saját szülését, így megírhatom nektek az enyémet. Igérem hamarosan megteszem.

Keresztelő!
Mi is "reformátusk" vagyunk, mint Panny-ék. Vagyis én és a férjem nem vagyunk megkeresztelve, nekünk csak névadónk volt az akkori rendszer miatt. Stb. A gyerekek pedig megvannak keresztelve református vallás szerint, de úgy, hogy mind a kettőnek a keresztanyukája az én nővérem, viszont keresztapukályuk nincs egyiknek sem. Én és a férjem a nővérem iker gyerekeinek vagyunk a keresztszülei. (református).

Kölyök!
Íme a tappancsos képeim, amit hiányoltál.

Alexa újszülött tapia:
Kép

Alexa 3 hetes tapia:
Kép

És néhány kép:
Kép
Kép

A Marcikámnak kivették a drótot az ujjából, lassan kezd ujj formátuma lenni. A körme még mindig nem esett le. Mozgatni egyenlőre nem tudja, 22-én kell visszamenni, a héten már leveszem a kötést róla és kötelező használnia. Megbeszéltük.
Szerdán viszem egy kézsebészhez megnézettetem vele, hogy mi a véleménye.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Jézusom!
Én már bekattantam.

kersztapukályuk-na ne. Ez fáj. Szóval apukájuk.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

jÓ REGGELT!

Meg tudja adni valaki Pumperka számát? Nem találom...

Vagy esetleg itt vagy, Pumperka? Nincs kedved ma eljönni hozzánk?
Jókor szólok, mi? 8)

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!!!

Kép
pété

Jó reggelt,

Biribon, én nem is tudtam, hogy létezik másféle terpeszpelus, pedig nézegettem a neten is. Szerintem ezt a két hetet már kihúzzuk ezzel is.

Tegnap volt itt a gyermekorvos beadni Hannának a 2 hónapos oltását és mondta, hogy mostanában lesz majd aktuális 2 nem kötelező is. Az egyik a rotavírus, a másik a pneumococcus ellen. A kettő együtt 34.000 ft kb.
Nem tudom volt-e már téma, gondoltam szólok nektek is.

Kép
marla singer

Biribon, háááát, ha neked nem fáj, akkor végülis nincs akadálya a házaséletnek :). Ha a begyógyult heg eléggé kemény, merev, akkor érdemes szerintem masszírozgatni, hogy puhuljon, nyúljon a bőr, valamint én egy kis szárazsággal is küzdöttem/küzdök a szoptatás allatti hormonális változások miatt, így azt mondta a doki, hogy használjak sikosítót, ez is segíti, hogy a gát környéke ne feszüljön annyira. A KY nevűt ajánlotta, jókat olvastam róla, semmilyen nem kívánt mellékhatása nincs.

Kép

Kép
mzx

Judit18, Erik néha szörnyen elviselhetetlen, akaratos, erőszakos, stb., de már kezdünk néhány technikát kifejleszteni. Próbálom higgadtan kezelni a dolgot, de van, hogy fél órát ordít a fülembe szoptatás közben, miközben azt kántálja, hogy "mennyéleinnen", tolna le az ágyról, maga sem tudja, hogy miért, közben Laura néha elsírja magát szopi közben, és nem eszik rendesen, és fél kézzel folyamatosan próbálom hárítani Eriket, hogy ne másszon rá. Semmi más tevékenységre nem tudom ilyenkor rávenni, meg sem hallja, amit mondok. Na, ilyenkor nehéz higgadtnak lenni, és a szopi is kétszer annyi ideig tart, mint amikor nyugi van.

Két hete az apja mutatott neki néhény játékot a számítógépen, kis egyszerűeket, de jó ki koordinációs készség fejlesztőek. Gondoltuk, hogy ezzel ellesz pár percet, és az újdonság miatt jól el lehet vele terelni a figyelmét. Mostanra viszont ez lett a fő ordítási ok, hogy ha be kell fejezni a játszást, ráadásul rájött, hogy tudja nyomkodni az egérrel a különböző dolgokat a gépen, úgyhogy össze-vissza kezdett garázdálkodni, úgyhogy ezek miatt tegnap este beszüntettük a számítógépezést jóidőre. Még nem fogta fel teljesen a dolgot, úgyhogy valószínűleg lesz pár nehéz pillanat, amíg elfogadja, hogy mostantól nincs számítógépen játszás.

Hú, de okosak voltak a burkolóid! :roll: Nem értem, hogy miért nem kérdeznek? :roll: Kicsit félek, hogy ma mit találunk, ha kimegyünk...

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Zsu,
azt elhiszem, hogy meghatódtál az anyák napi köszöntéskor, édesek lehettek a gyerekek virággal a kezükben. :)
Szuper, hogy Alexa bilizett! :)

Kölyök,
ha Dórinál elmarad a böfizés, később ki szokott jönni a kiságyban, néha bukik, és mindig hason alszik. Próbáltam hanyadt és oldalt is fektetni, de nem volt jó neki.

Pumperka,
aranyos az unokás kép. Hasonlítassz apukádra! :)
Remélem ma a doki felír valami gyógyírt a melledre!!!

Niki,
hangulatosak a tatás képek, tündéri Lilla! :)

Panny,
bocsi, béna voltam a mei tai linkkel kapcsolatban, fentebb Kölyök már javítva beírta a linket. Én onnan rendeltem. Olcsóbb is volt 600 Ft-tal, mint a www.liliputi.hu-n, és a választék is jobban tetszett.

Kölyök,
de édes Marci a macik között, meg egyébként is! :wink:

Beus,
Alexa nekem nagyon Lilit formázza! :)

Nekiállok kitakarítani a szobákat, amíg Dóri hagyja. De majd bekukkantok pihenésképpen. :)

Melinda

Kép
melinda80

Na, Kölyökhöz két külön részben írtam és a hanyatt szót rosszul is írtam... :oops:

Melinda

Kép
melinda80

Itt vannak a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
mzx

Juditkecs.: Amikor írtad mindig, hogy Nimi mekkora, mindig azt hittem kis kövérke, de most képeket látva iszonyatosan formás, szerintem nem dagi, csuda helyes..

Jim: Nagyon helyesek vagytok a képen, de már akartam is mondani, mintha husi lennél :lol: :lol: :lol: :lol: (én nem véletlen nem teszek fel magamról képet :oops: )

Judit: Én is úgy etetek mint te, nem tudom emlékszel e rám. Nekem még mindig 40-ek jönnek le, hát én is baromira unom, most is fejnem kéne, de valahogy örülöük, hogy élek...

Cerazett: nekem nem lett kevesebb a tejem, maradt a 40 :?

Burkolók: Örülj, hogy nem a lefolyó lett a fürdőszoba legmagasabb pontja... nálunk eléggé elcseszték annó, csomó csempét ki kellett cseréltetni velük, volt olyan ami fél év után elkezdett billegni

Kölyök: Gratula a hófordulóhoz!!! Édik vagytok

Mzx: mindkét lurkó mesés, de mostmár nem is dicsérem külön a képeket, mert tényleg mindenkinek a gyereke csúcs

Megfigyeltétek, hogy fiú cuccot mindig kevesebbet lehet kapni, mint lányt? Legalábbis a H und M-ben (nincs az a jelem), meg a Tescoban....

Keresztelés: nálunk kimarad, majd ha ő akarja akkor majd később, de mi nem vagyunk kimondottan vallásosak...

Én most meg vagyok fázva, nagyon rajta vagyok, hogy a gyerek ne kapja el... egyenlőre sikerül

Na most hitrelen ennyi, ja Niki azt hiszem te küldted a táblázatot ???!!! A SOTE II-n szültem, akkor még 25 évesen, azt hiszem ez hiányzott nálam

Nóra
fnora82

Ja és pár friss kép Kép egy mosoly (ez már volt???) Kép biztos megyünk valahova Kép most így szeretek aludni
fnora82

de cuki Laura, meg a kis ördögfióka is :)

Meg Máté is a mackóival :)

Beus, örülök, hogy Marci ujja jobban van...
keresztapukályuk :) elnézzük... én is simán írok néha ilyeneket
Alexának milyen cuki sötét bogárszeme van

Niki tök jó, hogy ennyit kirándultok. mondjuk Lillával nem lehet nehéz, amilyen relax... mondjuk legalább a múltkor már láttam ébren is :)

Eszternek mindig azt mondjuk, hogy éjjel tisztára gombszeme van mint egy játékmackónak a sötétben. imádom, olyan édes

[b]Biribon[/b], nem próbálkoztam úra szoptatással, mert annyira kevés a tej, ráadásul tény, hogy a cumisüvegből dől a tápszer a mellemből meg kínlódna. amúgy nem egyszerre fejek 70-80at, hanem az legalább 3 fejés eredménye! ezért akarom már abbahagyni lassan...

amúgy szerintem létezik olyan plasztikázás amire gondolsz ha nagyon zavar. nem is értem, hogy mit csinálhatott a dokid, hogy ilyen lett. szerintem menj el egy másik orvoshoz, vagy eleve plasztikai sebészhez

amúgy mi már túlestünk a teszfázison :) és minden ok úgy néz ki
szedem a Cerazette-et is, de egyelőre nem látom a látványos karcsúsodás jeleit. régebben fogytam a tablettától
talán ha nem zabálnék mellé, ki tudja ... :)

keresztelő ügyben - komolyan nem kell megkeresztelve lennie a keresztszülőnek a reformátusoknál?
na szép. egy barátnőmet akartuk megkérni, akit "diszkvalifikáltunk" mert nincs megkeresztelve... pedig akkor ezek szerint lehetett volna....
nekünk amúgy nyáron lesz valamikor, majd én is nézem, hogy a kereszelőruhájába mikor nő bele :)...

ma átnyálaztam a szülés hete programait de én nem találtam semmi izgit.
viszont be vagyok sózva, hogy menjünk már valami baba-mama tornára, vagy baba-mama jógára amíg úszni még nem lehet
találtam pár helyet mint az aranytíz központ meg a brendonban is van a váci úton
állítólag már 6 hetes kortól lehet menni
van valakinek valami tapasztalata?

mégsem járja, hogy csak shoppingolni járok vele. tegnap is az Ikeában jártunk. annyira nem izgi neki gondolom

ma ebédelni megyünk a szomszéd babával .... mármint mi ebédelünk a mamájával meg az apukákkal együtt :)

KépKép
judit18

amúgy tudok amúgy nélkül is mondatot kezdeni :)

Nóra, milyen kis párducosan alszik ahogy kilóg a keze, édi
és neked napi szinten mennyi tej jön össze? a 40et egyszerre fejed nem ?

KépKép
judit18

judit 18, vmilyen baba-mama tornára (vagy rendes "felnőttesre") már én is nagyon szívesen elmennék, nem mozogtam sokat régebben sem, de kb. egy éve semmit és már hiányzik egy kis jóleső izomláz.
marla singer

Pumperka!

Akkor lehet hogy nekem is felszállt a gomba a tejcsatornákba??Mert én is érzek benne fájdalmat ,de nem a mellgyulladásost(azt sajna ismerem már :( )szal akkor a Canestennel kell kenni és kész??

És köszi a Mei-tai-infókat ismét :wink:
Én is barátkozom :wink: valszeg rendelek én is.

Rakok fel én is képet ha nem baj :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Apa ezért kicsit mérges lenne ha megtudná, hogy felraktam :wink: de olyan édesek a pasijaim így együtt... :wink: :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Már nagyon rég óta olvasgatlak benneteket, de most reagálok is.

Marla! A pneumococcus elleni oltás szeptembertől ingyenes lesz a két év alatti gyermekek számára. Ugyan az oltásokat (2 hónaposan kezdve 3 db kell, min. 1 hónap szünettel - 7 hónapos kortól kezdve 2 db is elég) 2 hónaposan tanácsos elkezdeni beadatni, de később is lehet kezdeni.

Mi ma megyünk gyerekorvoshoz és megkérdezem tőle, hogy mennyire fontos 2 hónapos korban megkezdeni az oltási sort. Ha nem muszáj, akkor lehet, hogy célszerű egy kicsit elhúzni és akkor annál több oltás fér az ingyenesbe.

http://hvg.hu/egeszseg/20080425_pneumoc ... yenes.aspx

http://www.pneumo.hu/

Egyébként az én kislányom is márciusban született, pontosabban 25-én, 3700 grammal és 57 cm-rel. Ma vagyunk éppen hat hetesek és már elhagytuk az 5 kilót.

Judit18-t, Patit és Jim-et ismerem (ez egy kicsit túlzás) már aquanatalról.

És tényleg csodaszépek a babák ebben a topikban.

Judit

Majd igyekszem többet jönni, de 3 gyerek mellett ez nem annyira egyszerű.

Kép
Kép
Kép
petramama

Sziasztok!

Panny!
Nem tudom szó nélkül hagyni a feltett fotót! :D
Ez egyszerűen fantasztikus! :D :D Annyira csodálatos a családod! Mind az összes pasid! :)
Posztert is csinálhatnátok belőle és kitenni a falra! :D

Szívet melengető fotó! Nekem nagyon tetszik! :)

Komolyan csajok én is szeretnék nagy családot három gyerekkel.
De valahogy nem tudom.... nem tudom, hogy annyi évet itthon tudnék e ülni. :roll:
Meg gondolom már inkább van esélyem császármetszéses szülésre mint spontánra...(az első inkább rémálom volt, mint szép emlék) meg fel is kell őket nevelni. Nem pénzre gondolok, hanem a figyelemre, a törődésre, türelemre, rengeteg szeretetre. Vajon én képes lennék 3 gyereket kihordani, felnevelni?
Meg ott a meló. A főnökömet a gutta csapná meg, hogy én 6 évet otthon szándékoznék ülni....
Bár lehet addig nyugdijba is menne Kép

Persze kettőt mindenképpen, most 28 vagyok. (én jobb szerettem vona hamarabb szülni, csak nem jött össze )Én kis korkülönbségben gondolkodom. Így három gyerek nehezen fér bele. Bár lehet, hogy 35 felett is megint megjönne a kedvem? Ki tudja?

Na, itt elmonologizálok. Aztán jön Potyka és kioszt! :oops: :lol:

De tényleg... ez olyan nagy dilemma számomra! Ne kövezettek meg érte! :roll: Kemény meló egy kisbaba. Legalábbis az első mindenképpen. Nincsenek szülők a közelben, sőt a nagytávolban sem. Csak a nagyon nagy távolban. (300 km) Nincs tesó, nincs senki scaládtag. Csak én meg a férjem. Ő rengeteget melózik. Éjszakázik. Hát nem tudom. Örülök, ha kipiheni a meló fáradalmait, nemhogy még itthon keljen a gyerekhez! :roll:

Az is tény, hogy én azt vallom a gyereket magamnak és a páromnakszülöm és nem a nagyszülőknek. De azért a segítség, akikre időnként rábízhatjuk. Hát elkelne.

Na bocs... nem akartalak ezzel fárasztani benneteket!

Csodaszép babafotókat láttam. :) És ilyenkor úgy érzem, hogy még kell gyerek.

Majd hozza az élet magával a dolgokat! :)
Vendég

Kavics!

Először is kösz a bókot,sztem is szépek(de én elfogult vok :wink: )!!

Hidd el,én se hittem volna kb.6 éve ,hogy ma 3 gyerek anyukája leszek :wink: Sőt,én voltam az aki tiltakozott,hogy dehogy szülök én többet...és most meg nézd meg :oops: :roll: :wink:

Valahogy egyre jobban azt kezdtem el érezni hogy ebben a rohanó és felszínes világban csak ennek az egy dolognak van értelme(a gyerekeknek :wink: )mit ér a lóvé,lakás,kocsi stb...a gyerekekhez fel sem ér egyik sem(sztem).Persze van más is az életben és kell is hogy legyen ami érdekel de valahogy a gyerek egy maradandó "tény-végtermék"az emberből... :wink:

Azért én sem unatkoztam itthon már 6 éve..megcsináltam egy fősulit és lediplomáztam.Tul.képp ez az első olyan igazi kismamaságom hogy nem kell tanulnom és csak a gyerekekkel törődnöm,szal én ezt most nagyon élvezem(annak ellenére hogy azért elég strapás 3 gyerek de valahogy azért feledésbe merül a negatív oldal és győz a pozitív oldal)Kell nagy adag humorérzék átvészelni egy-két nyügibb napot és tény hogy igenis kell a nagyi segítsége is.Igazad van hogy az ember magának szüli a gyereket,de nem bűn ha a nagyi segít és igénybe is vesszük.Tény hogy valszeg mi se vállaltunk volna 3 babát ha nincs itt anyu aki besegít a gyerekvigyázásba,ezt meg kell mondjam őszintén.A sulit se tudtam volna csinálni nélküle.És a mai napig hetente legalább 1x-2x ott alszanak a nagyok és egy kis nyugi nagyon jó itthon.A férjemmel is tudjuk ápolni a kapcsolatot ,hogy néha kiruccanunk(persze nem most,Olika nem engedi jogosan :wink: :wink: )szal ebből a szempontból teljesen megértelek, hogy ha neked nincs segítség úgy meggondolandó ebből a szempontból is a több gyerek vállalása...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Először a fotósok:
Juditkecskemét:Tök helyes a Nimród, egyáltalán nem kövér és szerintem még mindig hasonlít a Marcira.
Beuska: tappancsos kis ennivalók ezek, tök jó, hogy időközönként csináltatok.
Biribon: Ez a kislány még mindig gyönyörű, de tényleg, igazi szép baba.
Móni: Laura is nagyon helyes, Erikről meg még sosem láttam fotót, na de rólad sem, te is milyen szép vagy.
Panny: Nagyon helyes a 4 pasid (nálam az urad a number van :wink: )
Nóra: Tök aranyos a cseppfiú, nekünk ilyet nem tudna, mert rácsvédő van körbe.
Niki: Ránézésre nekem nőtt Lilla, de hogy mindig békésen aludjon a kezetekben,. ez hihetetlen.
Kölyök: Olyan cuki ez a Máté és ahhoz képest, hogy ő a legfiatalabb egész nagy, látszik rajta, hogy szépen gyarapszik.
Pumperka: olyan nagyon szépek a te gyerekeid is. Ezen a képen a lányod példul tündérke.
Jim: ekkora mellyek, öcsém, irigy vagyok. Az enyém se kicsi, dehát mit érek vele,ha hozzá nem lehet érni...
Remélem nem hagytam ki senkit.

Aztán a hiányzók: Fanetta, Csujzi, Mommy, Márti, Tündérmanó és Monácska (két nagyszájút már nem is említem), mikor hallunk felőletek is?

Judit18: tök jó, hogy ilyen menőmanó vagy, nekem a hétre nincs programom Marcival, pedig már nagyon mehetnék én is. Errefelé nem akartok jönni valamikor Eszterrel?
Aranykavics: megértelek, hogy dilemmázol és bírom a beírásaidat, mert olyan kis lelkizősek mindig. Mármint úgy értem, hogy nálad megfigyeltem, hogy sokszor írsz az érzéseidről, gondolataidról és ezt tök bírom.
Linocs: egyik sétátokhoz én is szívesen becsatlakoznék a kövihéten ha nem bánod.

Mi vasárnap jöttünk meg, tök jó volt otthon, tegnap óta viszont elég nyűgös megint a kispasi, ha így haladunk jövő7 végétől megint leutazunk 10 napra, mert egyrészt az uram megy Moszkvába a BL döntőre és egyedül nem szívesen maradok, másrészt úgy látszik tényleg nagyon jót tett neki a vidéki levegő meg a házikoszt (a tejen keresztül).
Ma voltunk 2 hónapos oltáson, meg Rotán (mi is ingyen kaptuk ez utóbbit). Olyan aranyosan dicsérte a doktornő marcit, hogy milyen szép meg erős, olyan jól esett anyai szívemnek. Holnap megyünk az UH-kra remélem nem lesz semmi baj.

Bocs ha valakire nem reagáltam volna, nekem is kicsit nehezebben megy az írás mióta hazajözzünk merthogy hiszitek nem, megint keveset alszik. :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Mostanság már több időm lenne olvasgatni az oldalt, de helyette Kristóf babával kell foglalkoznom, mert ugyan emelgeti a fejét, de még mindig elég gyenge a gerince.
Egyre kevesebbet sírdogál és többet nevet :D A hasfájás ellen az Espumisan csepp nem jött be úgyhogy maradt a régi jól bevált édeskömény tea.
A kis haramia nagyon rafinált amíg könnyen jön a tej a ciciből addig szívja utána bealszik rajta és 0,5 óra múlva rájön, hogy még mindig éhes.Fejni csak 50-et tudok azt is 2 ciciből.Pedig érzem, hogy van még bene, de nem tudom kifejni géppel sem. A védőnő azt mondta ez azért van mert a fejés nem olyan intenzitású, mint a szopás.És egy nap max 2X jut rá időm.Ezzel szoktam pótolni neki, ha többet kibírunk mint 3 óra. Ha eszik és ébren marad akkor untána játszunk és tornázunk. Mire megint megéhezik el is telik az idő ezér néha marad a tápszer pluszba.
Mivel a gyógytornász szerint gyenge és kellene híznia is egy kicsivel többet, arra gondoltam, hogy iratok fel B6-ot (étvágynövelő) és tápszert is többet fog kapni. Álítólag a tápszeres babák jobban híznak.

Üdv: Cicuka

Kép
cicuka78

Kavics!

12 éve, amikor a nagylányom született én sem hittem, hogy valaha 3 gyermekem lesz. Aztán mégis így alakult. Bár nálunk nagyok a korkülönbségek. Ugyan a nagyok között nem akartunk ilyen nagy különbséget, így jött össze. Most meg újra vágytunk egy kicsire...

Segítség nekem is 220 km-re van csak. Ezt amikor a nagyok kicsik voltak bébisitterrel, játszóházzal oldottam meg. Férjemre hétközben nem nagyon számíthatok. Kiszámíthatatlan, hogy mikor ér haza. Mostanság a nagyokat már hosszabb időre egyedül is el tudom küldeni a nagyszülőkhöz, ahol nagyon szeretnek lenni. Így férjemmel is mindig el tudtunk lógni néhány napra kettesben kikapcsolódni, amire mindkettőnknek nagy-nagy szüksége van. Persze 2-3 nap után már rohanunk haza, mert hiányoznak a gyerkőcök.

A korkülönbség miatt pedig minden szülésem közt tudtam néhány évet dolgozni is. Dorka mellett még egyetemet is csináltam. Egy gyerek mellett még belefért ez is.

Úgyhogy ne add fel a nagycsaládot!!! Én is 37 éves vagyok most, hogy a 3. született. Nem mondom nehezebb volt a terhességem, de megérte.

Judit

Kép
Kép
Kép
petramama

Képzeld Pumperka! Nem zártam be a bejárati ajtót kulccsal! Először azt hittem, valamelyik családtagom meglepett minket, de hamar kiderült, hogy csak én voltam ilyen balfék. Még jó, hogy nem rámolták ki a lakást.
Nem fogod elhinni, de Livike még mindig alszik!!!!! Nem akartok minden nap jönni? Így nagyon jól elviselném az életet! :D
Remélem, rendben és nyugiban hazaértetek!

Judit18! A budaörsi IKEA-ba szoktál járkálni?

Senki nem reagált a kérdésemre Pumperka tel.számát illetően... :cry: :cry: Ezért is írok ritkán.... Legtöbbször azt hiszem, hogy rajtam kívül senki sem látja az üzeneteimet... :roll:

Kép
pété

Pété: nincs benne Pumperka telefonszáma a közös táblázatban! Valszeg ezért nem reagált senki....
Csak az email-címét tudom, az kell?
linocs

Mzx,
Laura is milyen kis formás, husi. Szép baba! :)
Erikről tetszik a tenyeres-maszatos kép. :)

Fnora,
édi Erik is! Dóri is ki szokta így lógatni a karját, hiába van fent a rácsvédő, alatta nyúl ki. :shock: :)

Kölyök,
véletlenül Mátét átkereszteltem Marcira, bocsika. :oops:

Panni,
de jó ez a fürdős kép, jó pasik! :wink:

Petramama,
üdv köztünk! :)

Szilvánusz,
hogy hogy ingyen kaptátok meg a rota elleni oltást?

Pété,
azért nem reagáltam a kérdésedre, mert sajna nem volt meg Pumperka száma. De máskor ha nem tudok segíteni, jelezni fogom, hogy ne érezd, nem olvassuk a beírásodat!

Melinda

Kép
melinda80

Bocsánat a bepofátlankodásért, csak Biribonnak (egykori gimis oszt.társamnak) szeretnék szívből gratulálni Lucához. Gyönyörűek vagytok, Sára!!!

KépKép
fanka

Pété!

Sajna én is érzem ezt mint te az üzikkel kapcsolatban :( :( :( de ez van...már megszoktam...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Csak gyors beköszönés, mert a fiam éhes...vagy nem tudom....2 napja szopisztrájk van, miért is ne :wink:

Ezt el kell gyors mesélnem: voltam az Aldiban, itt lakunk mellette! Full gáz, hogy pár forinttal olcsóbb ez-az és a sok hülye átbuszozza a fél országot, hogy idejöjjön...(mondjuk a koktélpari tényleg olcsó volt, 129 Ft fél kg, meg ilyenek) Olyan szépen elvegyültem a pestiek között (bocs, aki pesti, nem budai 8) ), szerintem itt volt fél 8. ker.....azért írom, hogy elvegyültem, látnotok kéne a hajam!!!!!!!!!!!!! :o :o :o befestettem, kb 8 színe van, úgyhogy holnap megyek fodrászhoz :o :o :o pedig pont azért festettem be én, hogy ne kelljen elmennem :lol: :lol: :lol:

na majd jövök vmikor
Vendég

Jim!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

ja, megint csak hiszti van, csöcs nem kell....de éhes....(szilvánusz, pedig ugye milyen szép nagyranőtt az is??? :lol: , mondtam én nektek, régen 70 B volt...úgyhogy ha lefogyok egyszer úgy 100 év múlva, megyek is felfújatni ekkorára, nagyon csipázom ezeket a dudákat)

minden baba csodaszép, panny a te 4 pasid....Isteniek!!!!!!!!!! végülis a köcsög exemmel nekem is 4 van.........na ez szar poén volt :?

petramama rakj fel képet, hogy én is tudjam, ki vagy :wink:

a hajamat lefotózom, aki röhögni akar estére :wink:

pété, ne izélj már, én mindig írok neked, inkább te nem írsz vissza soha :cry:

tudjátok én nem vagyok templomba járó, sőt......azt hiszem 1990-ben voltam halotti misén, a papám temetésén... szóval én azt sem tudom, milyen a rendes mise, de keresztelőt én is szeretnék. :wink:

beus, örülök Marcinak

kölyok Mátéja is hasonlít a fiamra, lányok, kezdek gyanakodni!!!

na majd jövök még, de ordít... 8)
Vendég

Szilvánusz: okés, menjünk sétálni! Ki jön még? Szerintem a Margitsziget alkalmas lenne egy jó kis sétára... Hm? Ott lehet tisztába tenni, és urambocsá még szoptatni is ;)

Zsu: mit gondolsz egy szent István parki sétához, hogy kipróbáljuk, hogy bírja a nagytesó a sétát velünk?

Biribon: ha jól emlékszem te reagáltál a Fruzsi BCG oltására... De igen, be van írva a kiskönyvébe a BCG oltás, de mivel nem fakadt ki, és nem is látszódik a helye a dokinő ezért kérdezte, hogy egyáltalán beadták-e, mert az ő praxisában az utóbbi időben nem nagyon fordult elő, hogy ne reagált volna a babó az oltásra, és olyannal meg már találkoztak, hogy beírták ugyan, de nem került beadásra... Mindegy, majd megkapja 6 hónaposan!
Plasztika: esetleg nézz körül itt: http://www.plasztika.org.hu/, vagy keres rá az intim plasztika szavakkal a www.google.hu-n
linocs

Judit: Egyszerre jön le 40, reggel meg olyan 70, de napi szinten össz: 220 körül, ezért érzem sokszor én is hogy ez olyan felesleges, de a másik oldalról, meg hogy legalább ennyit kap... Nagy dilemma Nálad mennyi egy nap?

Szilvánusz: A rácsvédő nem számít, a másik oldalon van, ott is csinálja. Addig dolgozik amíg kinyúl alatta.

Espumisan nálunk sem vált be, meg a mecsek sem, meg az infacor sem, meg a grape w sem, így most a gw-t és az infacort kapja együtt, de ez sem az igazi. Majd szólok a dokinak, hogy esetleg másik táptól nem fájna neki, mert én már szinte nem eszem semmit, mert minden árt....

Hogyhoyg ingyen van az oltás???
fnora82

biribon, szerintem mindenképp nézesd meg plasztikai sebésszel, aki intimplasztikázik is. A fotód ott van a szeren, nagyon tetszik, olyan címlapfotós!!!

beborult, pedig ki akarok még menni sétálni!!!!!!!!!!! Martin meg elaludt a kezemben..........

kavicska: én is szeretnék 3.-at, de majd 7-8 év múlva, akkor sem leszek öreg, most vagyok 27. Vagy még most kéne...de a csaszi miatt nem lehet 1 évig.... Valamikor dolgoznom is kéne már, csak szülök, meg egyetemre járok, nem megy ez a végtelenségig... 8)
Vendég

napi 220 nem felesleges fnori, nekem ma kb ennyi szopott a fiam és elvan....amúgy nem értem én sem, de tegnap is kb ez volt...20-30-kat szopik....nagyritkán 90....ahhoz képest, hogy múltkor 150-160-kat evett. de én üvegből sem pótolok lefejt tejet, majd eszik, ha éhes.
Vendég

Rakok fel én is egy pár képet Kép Ilyet is tudok, ha akarok :)
Kép

Kép
cicuka78

Jim: én is régóta nem mértem az evéseit, mivel nem vittük haza a mérleget és most megdöbbenve nézem, hogy kb. 70-80-akat eszik, a korábbi 180-hoz képest. Viszont ezzel is bírja majdnem három óráig, ettől függetlenül lehet, hogy ezért is nyűgösebb, szal oda kéne kínálnom neki a másikat is, nemde? Vagy szar a mérleg, szokás szerint. Tényleg megcsináltatod? Hát én nem tudom milyen lesz szoptatás után, de én is hajlok felé.
Melinda, Fnóra: azért volt ingyen, mert valami cég ezzel szponzorálja a rendelőt és még épp jutott belőle nekünk is szerencsére. De mikor itt voltunk a talin, kiderült, hogy talán a Juditot leszámítva mindenkinél így volt.
Pété, Panny: na ne már, én szoktam ilyeneket gondolni, de nektek nem ér. Tudom, hogy néha bántó, de nem szabad zokon venni ezeket.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

basszus írtam vagy fél oldalt és elszállt.
pedig megint versenyfutás az idővel, mennyi idő van még amíg Eszter ébred...

Panny, Pété, ugyan, ugyan, szerintem senkire nem reagálnak mindig...

pedig pont akartam írni (tényleg!), hogy milyen édesek a pasijaid, jó, hogy akkora kád van, hogy elfértek!

Pété, nem a budaörsibe járok, az még messzebb van Ürömről, pedig az Örs vezér téri is legalább fél óra

Nóra, 220 grmmal te egy tejcsárda vagy hozzámképest!! nekem 70-80 gr napi 3-4 fejéssel jön össze!! ezért is fontolgatom, hogy abbahagyom. te ne hagyd abba semmiképp!!
most pont elutazik a férjem 3 napra, nem tudom hogy fog időm maradni a fejésre! lehet, hogy most hagyom abba pedig még akartam húzni vasárnapig amikor Eszter 2 hónapos lesz

Szilvánusz, Linocs, én szívesen csatlakozom egy Margit szigeti sétához
a rómaira pedig bármikor leugrom

azért most úgy döntöttem napi egy programra korlátozom a kiruccanásokat, mert Eszter nem szeret a hordozóban aludni, tök kialvatlan mire hazaérünk. és nyugtalanul eszik ha nem itthon vagyunk.
ma meg dög meleg volt azt is nehezen viselte a kocsiban, teljesen leizzad. a végén már a légkondit is bekapcsoltam, pedig félek megfázik. mondjuk nyáron 40 fokban úgyis muszáj lesz előbb-utóbb...

3 gyerek - hát én tuti megállok 2nél. a bátyáméknak 3 van, 10 évig csak ez volt az élete a sógornőmnek én erre képtelen lennék. csak akkor tudott elmenni dolgozni amikor már a legkisebb is iskolás volt.
mondjuk abból a szempontból jól csinálták, hogy még mindig csak 32 éves (korán kezdték) és még simán lehet karrierje...
ráadásul mázlista úgy néz ki mint egy diáklány, senki nem hiszi el, hogy 3 ekkora gyereke van...

sajnos nekünk sincs egyébként semmi segítségünk, úgyhogy márcsak ezért sem tudok 3 gyereket elképzelni. és muszáj lesz dolgoznom visszamenni, hogy fizetni tudjuk az összes rengeteg hitelünket. na persze tudom, hogy leadhatnánk az életszínvonalunkhoz, de elég nehéz amikor már hozzászokott valamihez az ember....
mondjuk dadust szerezhetnénk, de honnan szerzek valakit akiben megbízok és rá merem bízni a gyerekem?

KépKép
judit18

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: