A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Köszi Csöre, hol van ez az Elefáni? Nem ragaszkodom egyébént az újhoz....Somának is veszek időnként használt ruhát (van 1-2 anyukám akiknek pont 1 évvel van nagyobb fiúk és tőlük átveszek ezt-azt) jól kimosom és hordjuk tovább...........
De mindenképpen megnézném ezt a Nandut az Elefániban...

KépKép
peni

Elefáni több helyen van, én kettőt ismerek: a Bocskai úton a Kosztolányitól kifelé, de oda közel, és a Baross utca legelején.
Saci csak használt ruhákat hord, meg kaptuk... de venni nem veszünk használtat, pedig sok esetben gazdaságosabb lenne :evil:

Csöre
csöre74

Na, ez értelmnes volt... szóval helyesen: mert kaptunk

Csöre
csöre74

Barti: szerintem Saci azokat a tüneteket produkálja, mint Pötyid annak idején. Hogy is vetted rá, hogy többet aludjon, mint 20 perc?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!:d

Manocskak:örülök, hogy minden rendben a családdal!

Bartika:grat. A kis fényevőnek!:d Szép kis alvókája van.:)Cuki ez a kép!

krisz:bocsi, de kikuncogtalak.:) Elképzeltem a jelenetet. Gyerkőc legalább kinevetett? Grat az új rucikhoz!
Mi majdnem 1 hónappal előbb adtuk be a családi pótlékra az igénylést, mint a tgyásra. A családina se híre, se hamva, a tgyást meg ma hozta a postás.:)

Noémi is néha bandzsít, de ez ilyenkor normális.

Vickybabe:ha et a szuri hatása, ez az alvás, akkor én már most várom a következőt.:) Tegnapot végigaludta 1.5 órás esti játszit leszámítva,majd fél 10-5ig aludt, 7ig nézelődés, utána 5 óra szunya, evés, 1 óra szunya, most viszont nyűglődés.:(DE ENNYIT NEM ALUDT 1 NAP, MIÓTA KIJÖTTÜNK A KÓRHÁZBÓL.:D Ma ki is takarítottam az egész házat, úgyhogy holnap csak főzés, és netezés lesz a program.:)

kisbogacs:örülök, hogy minden rendben volt a csípőszűrésen.

Peni:sajnálom az éjszakát! Ha ez megnyugtat, én is folyton éhes vagyok. Szoptatás után én nem italt, hanem ételt kívánok.:s

Csajszim új szórakozást talált magának:nyelvdugdosás ezerrel. Tegnap este meg majdnem megzabáltam: 5 percig dumált nekem megállás nélkül.
Mi nem tudunk még beállni a fordulós mutatványozók sorába, de már fejlődünk. Ma először hason fekve bölcsőt játszott:fejét, lábait felemelte, és ringott. Olyan édes volt.:D

Kép
moffli82

A visszaolvasásig még mindig nem jutottam el, de végre elértük az 5 kg-t! Juhéééééé :D :D :D :D :D
kisbogacs

Csöre:egyetértek, hogy gazdaságosabb sokszor a használt ruha. Somának sokat veszek igaz nem összevissza van 2 bejáratott "anyukám" az ő fiúkról szoktam venni mindig pont egy év késéssel jó az enyémre. Gyönyörű márkás ruhákat vásárolnak arany árban jó sokat ráadásul így a srácaikra 3-4-5 alkalomnál többször nem is kerül fel egy ruha egy szezonban....én meg bagóért megveszem tőlük.
Zéténynek is vettem egy ismerős kisfiúról sokmindent....rengeteg rugit, pulcsit, kisnadrágot, hálózsákot....2 zsák ruhát vettem egy jobb brendonos együttes árán.....Persze sokszor nem tudok ellnállni egy-két méregdrága darabnak...dehát az meg belefér :) .
MEgnézem ezt az elefánit köszi a tippet:-)

Moffli: nem mondom hogy örülök, hogy te is éhes vagy de nem bánom, hogy nem vagyok egyedül vele:-). Egész nap tudnék enni...és végülis bármit.....botrány. Pedig itt a tavasz a nyakamon rajtam meg még mindig van egy jó 10-es....és anélkül a 10-es nélkül sem leszek vékony :oops: :roll: .
Képzeld Zétény is dugdossa a nyelvét, olyan cuki....és annyit mosolyog 2 napja, ahogy föléhajolok egyből fülig ér a szája olyan édes......
Majd próbálom lefotózni:-)

KépKép
peni

Kriszti: hurrá :D :D gratula az 5 kg-hoz :D

Moffli: édes lehet Noémi, ahogy hintázik :) emlékszem a nagyokra, amikor ezt csinálták :)

Enyém Lány most aludt el. kb 5 óta nyomta a sírást :( azaz nem folyamatosan, de foglalkozni folyamatosan kellett vele, hogy ne sírjon. Fáradt volt, mint a kutya.... de nem aludt volna el :roll: pelusozás közben bealudt (fürdés után), amikor a body-t adtam rá, felébredt :? onnantól üvöltés ezerrel :?

Éhség: csatlakozom a klubhoz :D én is éhes vagyok állandóan. Ez van, valamiből főzni kell azt a tejcsit :wink:

Csöre
csöre74

kriszti:tudod:lassan, de biztosan előre!!!Szupi az 5kg! Gratulálok!

csöre:sajnálom a hisztimenetet! Tuti éjjel aludni fog.:D

Kép
moffli82

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák ésa tesók is!!!

Látom,nagyon egy húron pendülnek a gyerekek ezzel a kaja dologgal! Épp akartam kérdezni tőletek, hogyha Martin 6szor esz egy nap, de pár napja a fél kilences evés nagyon döcögös, álomban benyom 60-80-at, aztán annyi. 11-kor relatíve rendesen eszik 130 körül -- érdemes lenne a két evésből egyet csinálni, 10 körül???? Amúgy napi 850-900-at eszik :oops: :oops:

Mindenki, aki aggódik a csekélyke hízások miatt: jelentem, én, mint fő mérlegmániás és paramami,megnyugodtam, nem mondom, hogy nem érdekel, de ha ennyit eszik és minden oksi, akkor mi baja lehet?? Semmi :D Egyébként mi is lassan elérjük az 5 kilót, (Kriszti! E tekintetben is szeretnénk még tovább folyamodni Ágnes kezéért! :D )szerintem olyan 4.85-4.9 körül mozog -- leszámoltam egy ex has értéket a rugi miatt.

Kenguru: én a tesz-veszen licitáltam egyre, baromira megtetszett, ráklikkelek, erre mi az üzi? Kizárólag személyes átvétel, hétköznapokon Budakeszin! Mondom, ezt nem hiszem el,ezt nekem találták ki, elsőre telitalálat! Na,azt tessék békénhagyni :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!
Kisbogács: köszönjük Annám dícséretét, sajnálom, hogy olyan hamar behívtak minket,jó lett volna még beszélgetni.
A druszám pedig egy kis törékeny virágszál :)

Csípőszűrésen minden ok volt, nem kell kontrollra sem mennünk.. :)

Viszont beigazolódott a reggeli gyanúm...Furcsa volt a fiam, mert éjjel csak kétszer kelt enni, és reggel is aludt, úgy kellett ébresztenem.. Aztán a csípőszűrés előtt is ébresztenem kellett, mert fél 5-ös evés után nem kelt 3 óra múlva, én etettem 9-kor, akkor is 50 ml-t evett... Aztán kiderült dél körül, hogy lázas..
Dokinénihez el, aki nem talált semmit, csak a láz, de aggasztja, hogy nem eszik.. Persze ,hgoy nem, ha egyszer rosszul érzi magát, szegénykém folyton nyöszörög. Azt mondta, ha 38 fölé menne a láz, azonnal Heim Pál...
Naműrmost énzzetek hülyének, de szerintem, ha ennyit mérek éjjel, először megpróbálom csillapítani, és nem fogok éjszaka rögtön a Heimbe rohanni....
Folyton cicire próbálom tenni, hogy ne száradjon ki, de nem sok kedve van a szopihoz.. Este végre evett 150 ml-t, de ma ez volt a 4. kajálása!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre: sajnálom a hisztit, remélem, nyugis lesz az éjszaka!

Mosoly: Martin felfedezte a tükröt! Lealább fél órát ott kellett állni vele, dumált nagyon és vigyorgott a tükörképére! Figyeltem, ahogy elfordítottam picit, a fejével próbált addig visszafordulni, ameddig csak bírt! És nagyon dumál! Mondom neki, hogy: ki van itt? Anya?? Jól artikulálva, erre ő: Avva :D :lol: Megzabálom! Tudom,belemagyarázás,de én hiszem,hogy azt mondja:Anya :D

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes: szegény Beni,remélem, semmi komoly! Jobbulást! Én is ugyanezt tenném, mint te!

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes, jobbulást Beninek!

Alvás: nap közben nem látszik, hogy álmos lenne, egy-két ásítás becsúszik ugyan, de pörög ezerrel.

Tükör: nekünk is megy a dolog. Beszélni nem beszél hozzá, de figyeli és mosolyog a tükörképére ezerrel. Tényleg meg kell őket zabálni.

Kép
petne

MÁGNES: sajnálom a lázat! Remélem nem lesz semmi gond, és lejjebb megy a láza!
Mitől lett lázas? Szuritól?

kata:nagyon édi lehetett Martin. Gratulálok a tükörhöz!:d

Kép
moffli82

Szép jó reggelt! (már ott ahol ezt el lehet mondani)
Nálunk reggel óta szakad a hó!!!! :? :? :?

A Joel a tegnapi oltást elég jól viselte nem lázasodott be szerencsére, és az éjszakai is elég jól telt, bár 3 óránként föl kelt, de nem volt nyűgős.

mágnes!
Mielőbbi gyógyulást kívánok.

moffli!
Köszönöm, most tényleg minden rendben van a családdal itthon.
A párom fia is nagyon jól érzi magát itt.
Most hétvégén megy az anyukájához, mert mennek a mamához. (3 gyerekkel olcsóbb a buszjegy, szerintem csak ezért kell mennie).De mindegy nem akarunk vitát ebből, örülünk, hogy ide adta a gyereket minden szó nélkül.

manocskak

Jó reggelt!
Itt nincs hó :) a szél is csillapodott tegnap óta.
Mágnes: szegény Beni, jobbulást neki. Azt nem mondta a dokinéni, mitől lázas?
Hiszti: 8-kor elaludt Sacikám, már nagyon fáradt volt. Aztán aludt 3-ig. Majd 1/2 8-ig. Egy szavam nem lehet. Most megint alszik.
Tükör: nálunk is jó pajtás :D igaz, hogy nekünk tele van pakolva a gyerekeim korai üvegfestékes alkotásaival (amikor olyan műanyag formát színeznek ki), valamint van két álarc, egy Pinokkió és egy macska, ott a Pinokkió a nagy favorit :D olyanokat vigyorog neki :) és úgy tűnik, mintha nyúlni akarna a tükörhöz... teker ezerrel, és nyomul felé, de ha ott van, végül nem ér hozzá :roll: Egyébként Mesi mutatta neki először a tükröt, és szerelem volt első látásra :D
Na folytatom a kötést, amíg alszik :D

Csöre
csöre74

csöre!
Nekem a Joel a kiságyra szerelhető forgó-zenélő maciknak magyaráz nagyon aranyosan.
Így amíg ő elvan addig tudom csinálni a dolgomat, van amikor el is alszik így magától. :)

Most beszéltem a védőnővel és kérdeztem tőle az Infacolt meddig adjam neki.
Annyit mondott, hogy a 3 és a 6 hónapos kor szokott hasfájósak lenni. Adjam neki amíg van az üvegben, ha elfogy akkor pár nap múlva kiderül, hogy valóban hasfájós-e még.
tegnap este nem kapta meg, mert délután ki vitték a fiuk sétálni és délután 5-től este 1/4 10-ig aludt.
Amíg aludt én azt a ruhát amiben kinn volt le vettem róla úgy, hogy nem kelt föl rá.
:)

manocskak

Drága KATA: annyira jót derültem azon amit írtál! Édesek vagytok Martin babával! Már hogy lenne belemagyarázás, hogy azt mondja ANYA?? Még jó, hogy azt mondja :lol: :lol: :lol: . 2 hónaposan itt volt az ideje :) :) .
Zéténykém nem érti a tükröt...én is szoktam előtte állni és csodálni magunkat! Nem érti hogy hogyan lehetek szembe ha hátulról beszélek hozzá........forgatja a kis fejét a vékony nyakacskán, nagyon édes....
Ügyes vagy a kenguruval és persze szerencse, hogy éppen Budakeszin van így legalább nem kell futkosnod utána. Most én várakozó álláspontra helyezkedtem hordozókendő és kenguru témában, kapok kölcsön egy kengurut....kipróbálom, ha beválik nem kell vennem. Ha nem válik be akkor még gondolkozhatok, hogy hogyan tovább:-).
Kata milyen kengurut néztél?

Nincsen valami tuti meteorológiai kapcsolatotok? Milyen idő lesz hétvégén lányok? Kimozdulnánk kicsit de ha olyan veszett szél lesz mint az elmúlt napokban akkor a szabadtéri program nem nagy ötlet......A neten azt írják 8-12 fok enyhén felhős idő.....el lehet ezt hinni?

KépKép
peni

Hali!

Kenguru: mi tegnap beruháztunk egy Chicco Soft and Dream kenguruba... Apa munkatársától vettük. Az ok egyszerű: amint beleraktuk a gyereket a leghisztisebb időszakában, 5 percen belül elaludt. Így hirtelen felindulásból úgy döntöttünk, hogy ez a kütyü nekünk kell. Apa amúgy is jobban szimpatizált a csattos kengurukkal mint az általam kinézett kötözős megoldásokkal. A tény viszont az, hogy Apára be tudtuk állítani a szerkezetet, de rajtam mindenképp lógott a cucc. Szóval várok még egy Me Tai próbát, ez vagy holnap összejön, vagy bekönyörgöm magam Biga.csigáékhoz :) Próbáltam nézni, hogy ez a "jobb fajta" kenguru-e, de nem tudtam eldönteni, de azt hiszem, a popsiján ül a babó, és nem annyira lóg...

Kenguruk és kendők: Gombócmakka adta nekem a tippet, hogy Budaörsön minden hónap elején lehet különböző bébi hordozó cuccokat próbálgatni! Aki még bizonytalan, javaslom a megoldást, ha nincs nektek nagyon messze!

Rituális mérlegrombolás: Betársulok!!!! Yeah!!! 8)

Fürdetős képek: jajj, de cukik!!!!!!!! :D

Másnapos tej: enyim gyerek napok óta az előző nap összegyűjtött tejet fogyasztja el az esti etetés elején. A fagyasztottat nem eszi meg, de folyamatosan fejek, hogy fenntartsam a nagyobb kínálatot. Csak így tudok elmenni nyugodt szívvel kórusra. Egy nap alatt összegyűjtök 100ml-t, és ez a következő napi vésztartalék, ha nem lennék itthon, vagy csak úgy nasi. Semmi baja nincs tőle, legalább néha Apa is etet, a gyerek meg gyakorolja a cumisüveget. Nem hiszem, hogy emiatt le akarna szokni a ciciről, mivel a cumisüvegből egyetlen lyukon jön a kaja, a cickóból meg 4-5-ös sugárban...

Hordozószék: mi még nem nagyon szeretjük, csak ha kevés ruha van rajtunk, és valaki hintáztat, vagy a kocsiban ülünk és megyünk. AMúgy nem maradunk meg benne.

Étkezési mennyiség: nem aggódom, amíg leggyakrabban 2,5 óránként enni... csak tudja, mi jó neki, nem? Én utálnám, ha tömnének.

Mágnes: jobbulást nektek! Remélem, jobban lettetek éjszaka!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Hát gőzöm nincs,mitől lázasodott be, délután szegény már nagyon nyöszörgött,nem tudott aludni, holott "csak " 37.7 volt a láza. Adtam be neki egy kúpot, ettől kezdve, mintha elvágták volna. Elaludt fél 6-kor, fél 8-kor ébresztettem fürödni és enni, ésevett 150 ml-t!! Éjjel már magától ébredt 4 óránként, és még csak hőemelkedése sem volt. Nem tudom mi a fene lehetett vel,e nem kiabálom el, lehet, hogy ez csak előszél volt, és lehet még lázas, de eddgi szerencsére jól van..
Pisimintát kellett leadnunk, hát az maga az agyrém.. Mármint a procedúra... Utálom :twisted:

Nekünk van kengurunk, de mg ki sem próbáltuk, a dobozában áll vadi új, gondolkozom rajta, hogy eladjuk... Valakit esetleg érdekel?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Peni: :lol: :lol: :lol: Bizony, egy két hónapostól már épp ideje volt, hogy mondja,hogy Anya :lol: De amilyeneket vigyorog hozzá! Akkor a legédesebb, mikor fekszik a járókában, dumálok neki, ő meg olyan bájosan leszorítja a kis karjait a teste mellé és a kis arcát elönti az átszellemült mosoly, úgy mórikálja magát,hosszasan rebegtetve a szempilláit :D
Kenguru: Baby Björn,sötétkék. Nekem a Brendonban nagyon megtetszett, de 29 ezerért hangyányit sokallom....Ez meg egy tizes.

Mágnes: remélem, jobban van Beni!!!!

Tej helyzet: a fiam annyit eszik,hogy lassan nem győzöm :oops: Tegnap is betolta a lassan szokásos 900-at...Ma 220-at reggelizett szerényen, de be kellett vetni mindkét cicit....Fejni meg nem tudok így túl sokat.Remélem, hogy a kereslet végett egyszer csak belendül mégjobban a kínálat.... Egyébként a reggeli és a délelőtti kaja közt 4 óra telik el, utána a kora délutániig ismét 4 óra, majd 3 óránként,így 11 után valamivel mi is fekszünk le.

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes! jobbulást Bencének! Reméljük csak valami futó nyavaja volt!

Kata! Én össze vonnám azt a két kajálást....ha nem nyavajog miatta ha kihagyod a fél kilencest. Én fürdés után hétkor, majd tízkor etetek ha kér. Így pl ma is aludt reggel hatig.

Na kimegyek megnézem mit őrültködik a fiam odakint. Már úgy várom a vasárnapot, hogy menjünk az expóra mert kezdek kicsit hervadozni itthon, na meg lesznek gyerek programok Máténak. Hátha kint lesz az a kislány Csicsi aki Pimpinkinről énekel mert már megőrülök tőle, hogy állandóan azt kell hallgatni itthon.
Ha nem látom két szememmel akkor el sem hiszem, hogy a két évesem netezik! Simán tudja hova kell kattintani, hogy kell az ablakokat bezárni de sokszor nem a piros ikszet nyomja meg, hanem a fájl menüpontban a kilépést! Ha meg fel van csúszva az oldal akkor a billentyűkkel szépen lehúzza....hihetetlen. Itt az ideje, hogy lezárjak oldalakat. :twisted:
katuska79

Kata! Ó nagyon édes lehet MArtin! nem csodálom, ha olvadsz tőle! Nyugi ne aggódj a tej miatt, mindjárt itt a hozzátáplálás ideje!
katuska79

Sziasztok!

Tej: én is úgy csinálom, mint Zitocs. Az előző nap lefejtet használom vésztartaléknak. Ha este van rá szükség, akkor előtte mindig forraláspróbát csinálok. Még soha nem romlott meg.

Katuska, édes lehet a nagyfiad. Hihetetlen, hogy hogy ragadnak rájuk a dolgok.

Mágnes, remélem, nem jön elő ismét a láz. Tényleg, ilyen babáknál hogy működik a vizelet felfogása? El sem tudom képzelni :roll: :oops:

Kép
petne

petne:
vizeletgyűjtő zacskót kell venni, és azt felapplikálni a mi esetünkben a fütykösre..Nekem sosem sikerül, Annával még macerásabb volt, már égett a pofámról a bőr, hogy nem tudtam mintát leadni. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes, ez borzasztóan hangzik. El sem tudom képzelni. Lányok esetében meg még kevésbé. Brrrr!

Kép
petne

Pár kép:

Best baby in town:
Kép

Hello darázs!:
Kép

Kidőlve:
Kép

Kép
petne

Petne: édi képek!

Mágnes: sajnálom a lázat. Jó kis macera ez a vizeletgyűjtés! Miért kellett? Ha lázas a baba, automatikusan kérnek vizeletmintát?

mi: Ádám este 10- től reggel 5-ig aludt, majd vissza 8-ig. Ez egész jó. Már megcsináltam mindent, kaja előkészítve. Nagyon jó kisfiú, hagyott házimunkázni.

Valami hülye reggel óta hívogat(szám letiltva). Kétszer felvettem. Elváltoztatott kislányhang: hogy 5 éves és egyedül van otthon, unatkozik stb. Először még bevettem, beszéltem vele, mondtam, nem szép dolog, az anyukája telefonjáról telefonálni stb. Aztán kapcsoltam, hogy egy 5éves gyerek nem ismeri a számokat, és kicsi a valószínűsége, hogy pont az én számomat pötyögi be. Aztán másodjára mondtam neki, ne szórakozzon! Azóta lenémítottam, és látom 5 nem fogadott hívás letiltott számról. :shock:

krisz78

Petne: édi képek!

Mágnes: sajnálom a lázat. Jó kis macera ez a vizeletgyűjtés! Miért kellett? Ha lázas a baba, automatikusan kérnek vizeletmintát?

mi: Ádám este 10- től reggel 5-ig aludt, majd vissza 8-ig. Ez egész jó. Már megcsináltam mindent, kaja előkészítve. Nagyon jó kisfiú, hagyott házimunkázni.

Valami hülye reggel óta hívogat(szám letiltva). Kétszer felvettem. Elváltoztatott kislányhang: hogy 5 éves és egyedül van otthon, unatkozik stb. Először még bevettem, beszéltem vele, mondtam, nem szép dolog, az anyukája telefonjáról telefonálni stb. Aztán kapcsoltam, hogy egy 5éves gyerek nem ismeri a számokat, és kicsi a valószínűsége, hogy pont az én számomat pötyögi be. Aztán másodjára mondtam neki, ne szórakozzon! Azóta lenémítottam, és látom 5 nem fogadott hívás letiltott számról. :shock:

krisz78

Krisz: hogy egyesek hogy ráérnek :evil:

Petne: ó, de szép Julcsi :)

Mágnes: nem semmi ez a pisigyűjtés :(

Katuska: ezek a mai fiatalok számítógéppel a kezükben születnek :evil: majd jól lenyúlja előled a gépet :wink: mindamellett meg nagyon ügyes :D

Kata: 2,2 dl tej?! nem semmi egy kajálásra :shock: az egy bögrényi...

Zitocs: enyém Apus is csatpárti... ez biztos pasibetegség :evil:

Peni: az idokep.hu szerint csak 8 fok :? felhő szombaton, vasárnap csapadék... pedig már rendezni kéne a kertet :?

Csöre
csöre74

krisz:
az itteni gyerekorvos minden lázas betegségnél vizeletmintát kér.. Már előre rettegek tőle, mert másnap fel kell hívni az eredémnnyel, és rendre azzal hívom, hogy nem sikerült.. Már biztosan azt gondolja, hogy milyen Anya is vagyok, ha képtelen vagyok erre.. :evil:
Na hát hideg ide vagy oda, nekünk ma muszáj menni az eredménéyrt.. Ráadásul alvás és etetési időben.. hurrá..

petne:
Lánykád tündéri :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hideg? Itt tök szép idő van. A szél sem olyan vad, mint tegnap. Mi kimegyünk.

eltűnt baba: ismételt hazugságvizygálat lesz az anyánál. Vajon miért? 4 verziót adott elő. (teregetett, szomszédba ment cigiért, szomszédba ment teáért, a boltba szaladt el) Különben az eltűnés előtti napon vitte haza a gyereket a kórházból. Eléggé gyengécske kislány volt. Remélem "csak" eladta és nem bántották.

krisz78

Sziasztok, hat igen, szornyure el vagyok veszve, pedig annyi a segitsegem, hogy csak na, a szamitogep ele csak akkor kerulok, ha papir munkat csinalok. Na es ennek mi az oka, az, hogy junius elsejeig at kell adni egy 3 csillagos hotelt komplettul es en dekoralom, persze tok jo, mert mar szeptemberbe kesz kellett volna lennie, de eltolodtak a dolgok, ugy hogy most jol kifogtam egy uj szulottel a kezembe. Meg az a szerencse, hogy anyosom egy angyal es ejjel nappal szivessen vigyazik a gyerekre. Ugy hogy elnezest kerek, hogy nem jelentkezem igazsag szerint meg vissza sem tudtam olvasni :cry:
Hat az en kisfiam, egy fantasztikus kisrac, annyira jo, hogy az szinte faj, sirni csak akkor ha ehes, es azt is csak nekem, ha cumival etetik, a lefejt tejjel akkor kivarja a sorat, viszont ha engem meglat es ehes, akkor azonnal kell, es egy percet sem lehet varni :lol: gondolom erzi a tejcsi szagot. En is ugy csinalom mit ahogy irtatok ti, hogy lefejek tejet elozo nap, es azt eteti vissza vele a nagymami, amikor epp elfoglalt vagyok es nem tudok szoptatni menni. Amugy reggel egesz kettoig vele vagyok, aztan kb 7-ig van a nagyival, kozbe meg egyszer szoptatok egyszer meg a nagyi eteti. Viszont nekem 2-3 orankent eszik, este pedig egyszer ebred enni. Igeny szerint szoptatok, soha nem mertem, es soha nem probaltam megtomni. 5 kilos mar, sot mar valamivel tul is haladt es 61 centis, osszesen 10 centit nolt. Es nagyon szep. tenyleg a vilag legszebb dolga anyukanak lenni.
Mink is nezegetunk szepen, sot talan tul sokat, is fel ala jarkalnk es mindent megbamulunk jo sok oran at naponta, beszelgetunk 15 perceket, utanna kifaradunk es pihenunk, oldalra fordulni meg nem tudunk nagyon de igyekszunk :lol: viszont a Chicos forgot az agyunk folott is imadjuk, legalabb 20 percet eltudjuk nezni, es eldumalunk neki. Az igaz, hogy Atitol sok mindent reggel nem lehet csinalni, de valahogy nem is erdekel, vele fogalkozom es kesz :wink: vegul is mi mas fontosabb dolog van tole.
na jo most megyek, mert panaszkodik mar az en kis hosom
bescanelem az utlevel kepet ha sikerul, mert most mas nincs itt
Rita

Kép
brestovsky

Kép Ati

Kép
brestovsky

Köszi a dícséreteket!

Rita, jó, hogy jöttél. Nagyon helyes ez a kép.

Krisz, nem semmi, hogy valaki ilyesmivel hülyéskedik.... vagyis zaklat.

Nálunk is egész tűrhető az idő, ki is tettem Julcsi az erkélyre. Sajnos elég szeles, de igyekszem úgy forgatni a mózest, hogy ne fújjon be még véletlenül sem. Csaknem 1 órát aludt a kiscsaj, ami aranyat ér mostanában :)

Kép
petne

Sziasztok!

Huh, de sokat írtatok!!!
Nem győzöm visszaolvasni... :)

Mi is vagyunk, csak a reggelek elég macerásak, én viszem őket dolgozni, mert Apa 6-ra jár, anyós pajti fogat csináltat, sajnos nem tud jönni...

Az egyedüli c@r az egészben a szél. Totál ügyesek vagyunk (szerintem), mindkét gyerek fél nyolcra bent van a dolgozóban. 7-kor indulunk, így a villamos és a metró is sűrűbben jár, ráadásul a villamoson nincs olyan nagy tömeg, midnig van helyünk leülni.
Borcsa bírja a gyűrődést, remélem, nem fogja a háta bánni ezeket a reggeli kiruccanásokat...
Amúgy túlléptük az 5 kg-t, kedden 5200 gramm(ocska) volt az én kicsi lyányom... :)
Oltást túléltük, utána volt méltatlankodás, s kb. másfél napig szemrehányó nézés ("Anya! Ezt nem vártam Tőled!")

Láz: Mágnes nagyon sajnálom Beni baba lázát, aggódhattál jócskán... Vizeletminta: örülj, hogy nem lyány!!! Bizti sikerülni fog! :) Az eredményért való séta is biztosan baki nélkül meglesz...

Képzeljétek, egyre többet fáj a méhszájam. Bár most be is van gyulladva, s kúpot használok, de úgy tűnik, nem fogom megúszni az intim tornát. Dokinéni szerint megsüllyedt Bori ex-lakja, mehetek intim tornára... Mikor elfáradok/hirtelen állok fel, akkor jócskán fáj (szúr, nyilallik, olyan, mintha izomlázam lenne a hüvelyemben...)
Még 9 napot használom a kúpot, remélem, nem jön meg addig és utána még egy kicsit, kezd Apa türelmetlen lenni... :shock: (és én is... :oops:)

Rita! De jó, hogy írtál! Tök édi Attila, olyan kis komoly, megfontolt nézésű! :D
Nagyon jó dolog, hogy be tud anyósod szállni a babázásba, s nagyon jó, hogy van tennivalód, s a sok tennivaló mellett elég tejed... :) Vigyázzatok magatokra, elkészült hotelről majd fotókat kérünk... :)

Peni! A sok Julcsi-fotó eccerűen naccerű, kis okos a nézése, nekem az első fotó tetszik! ;)

Csöre! Zaza hogy halad Mátyás király rajzolásával? Enyimek sehogy :shock:

Na megyek, megpucolom a másik nagyszobai ablakot is, míg Borcsa néni húzza a lóbőrt... :)

Sok pusz mindenkinek! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Petne,Rita: tündériek a babákok!!!

Krisz:hogy mire nem érnek rá emberek! :evil:

Csöre: és a 220 után 4 órával beküldött 200-at! Én már naponta 5 litert iszom, lassan magamra kötök egy bilit,de nehéz lépést tartani :roll: :lol: És egy fél kortyot sem bukott vissza, jókedvűen mosolyog, kalimpál, magyaráz :D

Katuska: köszi a meglátásodat a kajálás összevonásról. Nem hiszem, hogy hisztizne, mert a minap is annyira belealudt, hogy 80 g-ot szopizott, utána meg se kép se hang :lol: Próba,szerencse! :lol: Hozzátáplálás: már én is várom,mert ennyi tejcsit "főzni" :lol: Imádok szoptatni, csak nem tudom, hogy meddig bírom kielégíteni az igényeit.

Jött ma a nagyi, Martint leadtam 1 órára, vettem neki új plüss overált, remélem,nem lesz -20 fok, mert a szőrös kicsi lett :shock: Vagyis nem akarom úgy belegyömöszölni :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Batkata: enyém anyós dettó! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Lányok az én fiam tegnap óta alig eszik! Benyakal 50-et, 60-at aztán nem hajlandó többet enni, csak forgatja a fejét ide-oda.....és löki ki a cumit a nyelvével.....várok vele 5 percet, 10-et de nem kell neki csak vigyorog de nem eszik!
SZERINTETEK????

KépKép
peni

Sziasztok!

Nagyon jó képek!! Szép bababák mindenütt! :D
Majd nézek én is fürcsis Milánt ;)

Rita: jó, hogy jöttél ;) Ati is csodszép :D

Jobbulást minden betegeskedőnek! Küldjük a gyógypuszikat.

Enikő: ezzel nem lehet egyszerre két ciciből fejni. Változó, hogy mennyi ideig fejek, függ attól, hogy milyen napszakban vagyunk (azaz kell-e belátható időn belül szoptatni), mennyire van tele a cici, de az átlag negyedóra/cici, de nem egyszerre, mert 7, 5 és 3 perces etapok vannak. Van, hogy a 7 helyett 10 lesz, de akkor a következő csak 4 perc. Tej van bőven, egy laza 300 mili mindig ott figyel a hütőben, de általában több :roll: Másnap vissszakapja Milán, mert 24 órát simán kibír a hütőben az anyatej.

"napirend" kajálás: irigy vagyok, de nagyon. Én nem is tudom időhöz kötni, hogy mikor eszik Manó, és hányszor egy nap, én úgy érzem a nappalom vég nélküli szoptatás :oops: Milán a sokszor keveset híve, igazi fitness baba (hogy honnan örökölte fogalmam sincs...). Ma éjjelünk igazi ritkaság volt, mert fél 3-kor kelt, úgy hogy 9 fél 10 körül kajált utóljára üvegből, de kapott cicit is, mert rájött, hogy éhes még :shock: Mi nem fogunk leszokni a ciciről az üveg miatt, a fiam cici fan! Olyan elégedett, kaján arcot vág, amikor meglátja, hogy csomagolom ki, és már tátog serényen, közben el-el mosolydik :lol:
Ma fél 3mas kajcsi után kelt fél hatkor, én naív meg cicit adtam neki, de ülve, hogy ne aludjunk be. Milán leájult cirka 20 perc után, majd 25 perc múlva sírt, és tátogott, mert kaja kellett neki. Kapott pótlást üvegből, így megint aludtunk 2,5 órát... Most fél 10 óta fent van, és dumál, és szopizik, de nem alszik egy percet sem. Betettem a kiságyba most beszélget a könyvével, de hajlandóságot sem mutat arra, hogy aludjon. Majd megint nyüszizik, és dörzsöli a szemét pár óra múlva, na meg az esti masszázst sem fogja bírni, mert fáradt lesz :?

éjjeli műsor: nálunk is van. Újabban az öklét gyűri a szájába csukott szemmel, és cuppog nagyokat. Nyügösködni és nyögni is szokott, amikor préseli ki magából a szeleket, de ezt is szintén csukott szemmel. Én mindegyikre felébredek, de előbb-utóbb Milán is.

kancsítás: miénk gyerek már két hete nem csinálja, de előtte olyanokat kancsított, hogy csak lestünk, tényleg így fókuszál. Azt olvastam, hogy 8 hós korig normális utána meg kell nézetni.

játszószőnyeg: Milánnak nagyon bejön, olyanokat dumál a játékoknak, hogy csak na, na meg a hintás pihi szék is bejön neki. Oda is feltettük a játékhidat, van egy csibe azt nagyon szereti :D Mondjuk nyúlni még nem nyúl semmi felé, de elvileg még nem is kell tudnia, néhányatok babája igencsak előreszaladt, nagyon ügyik ;) A kiságy feletti logó bigyót is imádja, és van egy könyvecskéje (aminek most is beszélget).

maszatmanó: Volt próba, vagy jöttök hozzánk :D

moffli, mágnes: Mi ez a könyves, olvasós dolog?

Na, megyek este talán még benézek. Milán nyüglődik :( (Fáradt...)

biga.csiga

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi gratulációkat!

Mágnes: remélem hogy beni teljesen meggyógyult. A dokival meg ne foglalkozz mit szól szerintem ő sem csinálná ügyesebben a pisigyűjtést!

Peni: valami lehet a levegőben. Az én fiacskám éjjel 3 óránként evett, most meg 6 órákat alszik egyhuzamban és az alvások között alig eszik- olyan kis kába szegényke.

sahli

Julcsi és Attila is nagyon édes baba :D

Ma reggel megvolt a csípő UH is szerencsére minden rendben van májusban kontroll. Hétfőn pedig koponya és hasi uh utána pedig egy kis pihi vizsgálat ügyileg

Tök álmos vagyok de mégsem tudok aludni nappal így nekiálltam sütni mákos-diós kalácsot. Ha valakit érdekel a recept felteszem szívesen!

sahli

Halihó!

[quote="kata8110"]E írta:kata8110gyébként mi is lassan elérjük az 5 kilót, (Kriszti! E tekintetben is szeretnénk még tovább folyamodni Ágnes kezéért! :D )szerintem olyan 4.85-4.9 körül mozog -- leszámoltam egy ex has értéket a rugi miatt.

Kata :D
Ugye már nem mérlegelsz minden etetlésnél? Ugye nem??? (Tessék gyorsan leszokni róla ha igen, nekem is sikerült, pedig nagyon egy húron pendültünk mérlegelésben...)

Mágnes, tényleg jó lett volna még beszélni, de azért sose bánd ha hamar behívnak egy orvosnál :) Örülök a jó eredményeknek!
Beninek jobbulást, sajnálom a lázat :( Viszont a vizeletfelfogós blogbejegyzésed nagyon tuti :lol: :lol: :lol:

Tükör: Enyém babó fél tőle :?

Julcsi gyönyörű! Ati szemeitől pedig olvadni fognak a nők nagykorában!

Bandzsítás: nálunk is előfordul. Remélem "kinövi", és nem örökölte anyja szemtengelyferdeségét. Nem tudjátok mikortól jelent bajt, ha bandzsít?

Folyton éhezők tábora
: csatlakozom... :oops:

Krisz, hihetetlen mire rá nem érnek egyesek :evil:

Etetések gyakorisága: enyém gyerek eszik, akkor gyorsan rövid ideig. Utána félóra-egyóra múlva nasi, akkor komótosan nyammog, de sokat eszik akkor is. Utána kis játék vagy alvás, és egy óra múlva megint üvölt hogy éhes!!! Ti hogy csináljátok hogy 3-4 óránként adtok csak enni??? :shock: :shock:
kisbogacs

Peni: nyugi, Saci 5 órája nem evett, csak 2-3 kortyot (nem mérhető mennyiséget, nem mintha mérném :roll:) egyszer, és most sem kér :shock: tényleg lehet vmi a levegőben :roll:
majd még jövök, mert, bár nem eszik, igencsak ébren van, és most úgy véli, Anya-program jön :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Kriszti: Saci akkor eszik, amikor kér. Ha óránként, akkor óránként, ha 5 óránként, akkor 5 óránként... bár utóbbi esetben komolyan elgondolkodom rajta, hogy mi a gond. De egyébként ő is 2-3 óránként eszik, nem 3-4 óránként. Máshogy dolgozik a gyomrocskájuk, ennyi. Bár a 3-4 óránkénti etetés valóban sokkal kényelmesebb, és hosszú távon jó lenne arra rászokniuk :roll: Reggel, amikor olvastam, hogy vki (bocs, elfelejtettem, hogy ki), írta, hogy a baba 4-5-ször eszik egy nap, akkor csak néztem, mert Saci már akkor volt negyedszer cickón, igaz, végül nem evett, csak nyalakodott (és azóta sem evett :?)

Batkata: áááá, Zaza neki sem állt :? közölte, hogy ő nem tud ilyet rajzolni :? persze, mert megint előjött neki, hogy nem akar rajzversenyre rajzolni... már egy párszor eljátszotta :? a múltkor azzal érvelt, hogy biciklit lehet nyerni, és ő éppen akkor kapott új bicajt, nincs rá szüksége :shock: mondtam, hogy de Apának nincs biciklije, de nem érdekelte :(

Rita: örülök, hogy jöttél :) nagyon helyes Attila :)

Mágnes: érdekes, hogy pisimintát kér a dokid :roll: nálunk nem szokott...

Időjárás: itt nagyon szép idő van, bár nincs meleg, de süt a nap, és nincs szél :) úgyhogy a mai sétánk nyugalomban telt.... hazafelé majdnem megszakadtam, annyira nehéz volt Saci... elküldtem mindenhová azt is, aki a kendő szót kitalálta :oops: itthon leteszem a táskám, abban a pillanatban mintha ólomsúly távozott volna rólam :roll: noná, hogy elfelejtettem, hogy váltáskában cipeltem 2 kg lisztet (elég rossz súlyeloszlással), nem is Saci volt nehéz :oops: :lol:

Csöre
csöre74

Baba-diéta:
Borcsa sem eszik sokat, inkább alszik.

Éjjel egyszer kelt fel, az is inkább hajnal volt. Este 8-kor evett, utána meg fél négy körül. Ha jól számolom, ez majdnem nyóc óra... Igaz, nem is vettem fel minden nyüsszre. Aztán evett még fél hétkor, indulás előtt, majd ahogy hazajöttünk, 9-kor, délben, s most nemsokára ismét "feeding-eating time" jön ;)
Fél négykor úgyis ennie kell, mert megyünk Julcsáért, utána DM-be pelust venni, majd Julcsának harisnyát a kínai bótba. Aztán családegyesítés itthon, valamikor... :) A fiúk külön utakon jönnek haza.

Enyim Borcsa olyan édes, megengedte, hogy befejezzem a nagyszobai ablakpucoválást. Terven felül meg tudtam pucolni az erkélyajtót is... Úgyhogy húsvétra ez is megvan, a lakás összes ablaka tiszta (húsvétig sztem újra koszos lesz, de hát nagytakarítást nem tudok most kampányszerűen csinálni, csak apránként...) Ez van, ha valamelyik családtag számlát nyújt be, megmutatom nekik, hol a Clin, a rongy, a létra...

Na megyek, megnézem, mit csinál legkisebb porontyom. s közben le fogom magam inni a sárga földig - gyümölcslével/teával :D

Este megpróbálok bekukkintani, addig is mindenkinek szép napot (éljen! süt a nap!!! :lol: :lol: :lol: )

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kriszti: :oops: :oops: :oops: De legalább már nem izgulok rajta, csak rutinból rádobom....haladás :oops: Hogy hogy bírunk 3-4 órát? Hát, ha óránként enne és bevágna 200-akat, akkor a 10 kilót vernénk lassan :lol: Így meg ha eszik,akkor rendesen eszik,főként napközben,a kora esti kajcsi már nem a nagy zabálásról szól,de 6-ból 3 kaja ilyen nagy volumenű. Jó,11-kor este csak olyan 140-et eszik :lol: :lol: :lol: Kaják közt meg dumaparti, mosolyhegyek és lekopogom, tegnap is és ma is többször aludt! Most is (pedig lassan enni kéne :roll: )! Átvittem a nagy ágyra és egy darabig játszottunk, majd laposakat pislogott és bealudt :wink:

Csöre: azta, Zaza ambíciói :lol: :lol: Apa nyerjen magának biciklit,nem? :lol: Martin is a végén olyan jókat nyalakszik! Mikor még tejcis a cickó,akkor ott lefetyel,majd bekómál :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Lefetyelés: Nyuszi olyan kéjesen adja elő kaja végén ezt a műsort, hogy apuja
1. féltékenykedik
2. azon szokott aggódni, nem lehet-é leszbi a kicsi lányunk :D :D :D
kisbogacs

Kisbogács: :lol: :lol:

Alvás: az én fiam is végigaludta a napot. Most jöttünk a sétából. Végigaludta, ahogy kiszedtem az overálból, pedig ilyen nem szokott előfordulni.
Kata: mi is kinőttük a szőrős overált :( Pedig úgy szerettem!

Batkata: ne is mondd! Az ablakaim okádékok! Függönyt is kellene mosni. Lehet, hogy hétvégén. Majd anyós babázik, én meg ezerrel takarítok. Addig sem kell bájolognom. :lol:

Telefon: azóta csörgött még egyszer, de nem vettem fel. VAn egy tippem. Az egyik hibbant csajszira gyanakszok a volt osztályomból. Ő szokott ilyeneket csinálni. már néhányan meg is akarták verni érte. De hogy 15 évesen ennyi esze legyen!!!! Mert tuti nem kisgyerek hívott ennyiszer!

Rita: jó, hogy írtál! Te aztán nem unatkozol! Milyen szép kisfiú Attila!

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: