A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok,

nem tudom inél többet olvasok, az altatásról, annál jobban nem tudom, hogy hogy legyen....
légzésfigyelőt ha apunk lesz, de ha a különalvásnál maradunk, akkor tuti.
Nem tudom, kicsit lelkiismeret furdim van a külön alvástól? Normális ez????

KépKép
kisfruzsi

Na tiszta értelmetlenül írtam.........
inél=minél
apunk=kapunk

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!Szerintem normális, hogy lelkiismeretfurdalásod van. Minden anyuka aggódó, nem csak az elsőgyerekesek. Lehet, hogy ösztönösen te is érzed, hogy amíg nagyon pici, legjobb, ha a szülők szobájában alszik. Úgy tudom a szakemberek is ezt ajánlják.
emma2008

Ok, Emma

és szerinted meddig 1-2 hónapos koráig vagy tovább?

KépKép
kisfruzsi

Jaj most mielőtt meg én lennék félreérthető, nem mondom hogy a légzésfigyelő hülyeség és fölös. Ezt megint mindenki maga dönti el. Csak tőlem kb fél méterre van a kiságy, úgyhogy nem tartom szükségesnek. Ahogy Mezsó mondta, HA a gyerekorvos azt mondja hogy kell, akkor majd veszünk, akkor viszont valóban úgy hogy tudjam mit kell tenni ha beriaszt. Mert momentán pánikrohamban sikongatva ráznám a gyereket szerintem......

Meg gondolom más lenne a véleményem ha lenne külön szobája.

Kép Kép
szõlõ

[quote="emma2008"] írta:emma2008gy tudom a szakemberek is ezt ajánlják.

Nekem a védőnő is azt mondta hogy szerinte is első időben a szülő mellett (=egy szobában) aludjon a gyerek. Nekünk mondjuk picit "kényszernegoldás", nincs máshol hely :D

Kép Kép
szõlõ

Kisfruzsi!Ebben nehéz tanácsot adni. Úgy is látni fogod, hogy mikor tudsz nyugodtan aludni úgy, hogy nem a ti szobátokban alszik.

Szőlő! Szerintem senki nem úgy értette. Természetes, hogy mindenki maga dönti el. De ezt sem szabad divatból, (mert mindenki vesz) tudni kell, hogy mivel jár, mit kell tenni, ha "helyzet" van.
emma2008

Nálam most a legnagyobb probléma, hogy annyira húzódnak a méhszalagjaim, hogy minden mozdulatnál belenyilal a hasamba. Néha azt érzem, hogy már nem tud tovább tágulni, pedig még kéne. Na, nem panaszkodom tovább. A doki erre azt mondta, hogy csak kellemetlen, de ártalmatlan.

Kép

Kép
kamilla306

Nekünk nagy házunk van (300 négyzetméteres) mindegyik gyereknek külön szobája van, és majd lesz a babának is, ha nagyobb lesz, ennek ellenére min. 6 hónapig a mi szobánkban alszik. Az első három gyereknél is úgy csináltuk, hogy 10 hónapos korukig a mi szobánkban volt a kiságyuk. Nekünk ez vált be.
emma2008

Igen, akkor van értelme, ha tudjuk, hogyan kell újraéleszteni....
Magamról tudva viszont, hogy hiába tanulnám meg, akkor abban a helyzetben képtelen lennék rá... bepánikolnék és hirtelen elfelejteném, mit tanultam, ha meg rosszul csinálom, lehet, hogy abba hal bele.... úgyhogy én mindenféle szempontból kihagyom!!!!
Ha tudnám, hogyan kell, valószinü, hogy egy idegent hamarabb újraélesztenék, mint pl. egy családtagot....
A saját gyerekét máshogy látja (veszi) az ember... anyámon tapasztalom, mennyire más... pl. ő nem szúrja meg a fiúkat (vérvétel,stb.), engem már igen, de nem szivesen, inkább betuszkol az osztályra és a főnővérhelyettes megszúr, amikor az ujjam begyült és bementem hozzá, hogy mutassuk meg sebésznek, a sebész meg felszúrta, muter állt mellettem és utólag bevallotta, hogy majdnem elájult... a 40éves eü-s múltjával... :lol: nem a látványtól, pszihésen... bár abban biztos vagyok, ha nagy baj lenne, ő tudná, mit tegyen, de ez más azért....
No, sok a duma megint... :)
Vendég

A kórházban pl. azt mondták, hogy napközben se hagyjuk magára, mármint, hogy néma csönben, csukott ajtónál aludjon a szobában. Ez persze az újszülöttre vonatkozott, az első 6 hétig. Ezt elmondták minden kismamának, mint nagyon fontos dolgot.
emma2008

Pumpóka! Igazad van. Pánikban az ember leblokkolhat, főleg ha nincs hozzászokva ilyen stresszhelyzethez. Hála isten, igen elenyésző az ilyen esetek száma (légzésleállás alvás közben).
emma2008

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 18:07-kor.
Vendég

Egyébként a teljes csend tényleg nemjó. Márcsak abból a szempontból sem, hogy ha azt szokja meg, hogy a légy sem zümmög mellette, akkor ezt fogja később is igényelni. Az pedig egyenlő az idegbajjal, mert ki tud a nap háromnegyed részében halálos csendben lenni? Szerintem senki. Nálunk mindig szólt vagy a rádió vagy egy cd, vagy a tv.... és én pedig mindent csináltam ugyanúgy ahogyan addig. Ment a mosógép, mosogattam, járkáltam, stb. Megszokták, hogy nyüzsi van körülöttük akkoris, amikor alszanak (no nem örjöngés, csak normál hangerőn)... beszélgettünk mellettük... ha ezt szokják meg, sokkal könnyebb lesz. Nálunk most meg biztos, hogy meg kell szokja, hisz a fiúk nem lesznek tekintettel arra, hogy alszik, legalábbis biztos, hogy ez a két ördögfióka nem fog laposkúszásban közlekedni a lakásban Zsófi miatt, sem Zoli... de nem lesz ebből gond, ha a fiúknál sem volt.
Én néha pedig már azt hittem, hogy baj van a hallásukkal és vinni akartam őket vizsgálatra, mert volt, hogy összetörtem vmit a konyhában, rohantam be, hogy biztos felébredt, kölök meg édesdeden aluszikált a kiságyban... csengőre sem ébredtek fel (pedig nálunk még a világháborúból maradt berregős csengő van, most készülünk kikapcsolhatót venni).... aztán kiderült, semmi baj a hallásukkal, csak egyszerüen megszokták a zajokat... :lol:
Vendég

Nem kell "sötét szobába kirakni" 10 hónaposan. Erre találták ki az éjszakai fényt, ami épp egy kis világosságot ad, nincs tök sötét, de nem is zavaró.
emma2008

Sziasztok!

Visszaolvastam.
Sajnos rossz híreket olvastam Kevinszpésziékről. Sajnálom a kis Csengét. :cry: Kitartás a szülőknek. Szorítok Marcinak.

Ömlesztve:
Uh-soknak gratulálok a jó eredményért, babarucik amiket feltettetek nagyon édesek! :wink:
Hát most nem emlékszem másra...bocsi. Pedig tényleg visszaolvastam.
Találtam egy babakocsit.
szerintetek milyen?
Felteszem. Bondel Trophy 31.900 Ft.
Kép

Jaj az elfelejtettem írni, hogy jó hír: egy hónap alatt 1,8 kg-ot híztam. Úgyhogy eddig 12 kg jött fel... :oops:

Házunkról lettek új képek...tegyek fel? Vkit érdekel? Mert csak akkor mutizok.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok Lányok!

Este még kicsit pityeregtem, hogy lehet nem lesz benn a dokim szülésnél, de aztán ahogy Ercsi is írta pl. eszembe jutott, hogy az sem jó, ha mondjuk kialvatlanul jön be hozzám. Szóval vagy szerncsém lesz vagy nem. Majd meglátjuk.... de aztán meg eszembe jutott, hogy ha meg egy brutál doki lesz éppen az ügyeletes? Pl. fáj ahogy vizsgál, szarik rám ...stb szóval még nagyon ambivalens érzések kavarognak most bennem...
megyek majd szemorvoshoz szakvéleményért a szüléssel kapcsolatban. lehet az lenne a jó, ha azt mondaná, hogy inkább császár a szemem miatt? (mert akkor dokim csinálná) vagy azt ne akarjam?

Hát a légzésfigyelővel most elbizonytalanodtam. Lehet, hogy én is kikérem majd a gyerekorvos véleményét, úgyis el kell menjek hozzá a terhesség vége felé. Mi együtt alszunk vele, 1 méterre lesz tőlem. De arra nem hiszem, hogy felébredek, ha nem vesz levegőt...? :shock:
Én is tanultam ujraélesztést... de biztos bepánikolnák, de valamikor meg tényleg elég ha megrázzuk a babát. szóval sok a kérdőjel! (nem csak itt igaz :lol: )

Nekem is kezd szarakodni a gyomrom, éjjel meg a nyelőcsövem égett. Eddig ilyen nem volt!!

Kép
gabo001

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 18:08-kor.
Vendég

Ollem,

jó strapabírónak néz ki a kocsi!!!
Engem érdekel a házatok! Mutass képet!
A 12 kiló nem is sok szerintem, de azért diétázz a cukor miatt, ha tudsz!

KépKép
kisfruzsi

Ollem, vízszintesbe lehet dönteni ezt a babakocsit? A kerekei teljesen fixek? (Én tök élveztem a miénket tologatni meg fordulni vele, annak az első kereke forog. Anyu se nagyon tudott leszakadni róla hogy ez így milyen jó :lol: )

Kép Kép
szõlõ

nekem Gáborom van, de ő sem szeret babacuccokat nézegetni, halálra unja magát, engem meg idegesít, hogy ő ideges! :D Így én sem tudok nyugodtan nézelődni! Így már inkább egyedül megyek, vagy anyukámmal. Azért a babakocsi nézegetést valahogy kibírta! Akkor jó ha van ott férfi ember!

Azt meg imádom, hogy egy csomó dologra azt mondják, hogy felesleges...! Nekik persze! Mert nem ők bajlódnak majd... :D Ahogy elnézem a férfiak többsége ilyen! :lol:

Kép
gabo001

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.02.24 16:24-kor.

Kép
1bambi

[quote="szőlő"]O írta:szőlőllem, vízszintesbe lehet dönteni ezt a babakocsit? A kerekei teljesen fixek? (Én tök élveztem a miénket tologatni meg fordulni vele, annak az első kereke forog. Anyu se nagyon tudott leszakadni róla hogy ez így milyen jó :lol: )

Igen, vízszintesbe dönthető. fix kerekek.

Átmásoltam, amit írnak róla:

újszülött kortól használható
- átfordítható, állítható magasságú tolókar
- betekintőablak
- 5 pontos biztonsági öv
- fémküllős felfújható kerekek
- fékezhető első / hátsó kerekek
- széles nyomtáv, kiváló rugózás
- vízszintesig dönthető háttámla
- bevásárló kosár
- a belső fekvőfelület mérete: 89 x 34, 5 cm

tartozékok :
- fekvőbetét
- lábzsák
- esővédő

mózeskosár rendelhető hozzá, sárga színben (5.000 Ft)

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="kisfruzsi"]O írta:kisfruzsillem,

jó strapabírónak néz ki a kocsi!!!
Engem érdekel a házatok! Mutass képet!
A 12 kiló nem is sok szerintem, de azért diétázz a cukor miatt, ha tudsz!

Nekem nagy "szerelmem" volt a piros kocsi, amit kinéztem, de rákérdeztem és már csak kékben van. Azt meg Boginak nem szeretnék venni!!! De ez a sárga is jól néz ki szerintem és tényleg strapabírónak tűnik...
A diétát inkább próbálom betartani, bár nem tudom, ma szerintem muszáj lesz kicsit elengedni magam....
Ugyanis ma van a szülinapom és estére beígérte férjem a tortát..... :D :oops:
Akkor teszek fel mindjárt képeket a házikónkról is.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="1bambi"]B írta:1bambieszarás, hogy mennyire nem lehet ma közlekedni Pesten...De most legalább egy kicsit ülhetek az irodánkban.
Írtátok 2-en, hogy Ollem olvassa el Lafead hozzászólását, érdekesség képpen én is elolvasnám. Hol van?

1Bambi

Ez a hozzászólás a várandósság-túlsúllyal babát vállalni topikban van.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kisfruzsi

Ollem, nagyon boldog szülinapot!!!!!!

Kép Kép
szõlõ

Kép Boglárka szobája
Kép Mi szobánk
Kép Ezt pedig én barkácsoltam össze...bizony pár órát igénybe vett...
Ja ez a cipősszekrény... :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kisfruzsi, Szőlő!

Köszönöm!
Én már tegnap megkaptam az ajándékomat. A 70%-os Bogim 100%-os lett, és ez a legnagyobb ajándék. Apa is nagyon örül!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én nem kaptam tegnap az uhuról jó híreket...ill., az uhuról igen, kölkök szépen fejlődnek, jó nagyok, viszont nyitva van a külső méhszájam, így fekvésre ítéltettem...(persze, a fél babacucc van csak meg, így az én párom fogja megvenni ezeket úgy, ahogy Kamilláék...telefonos segítséggel... :D

A belső méhszájat látja a doki uhun, a külsőt csak manuálisan, így, ha nem nyúl bele az emberbe, akkor nem tudja, mi a helyzet a külsővel. A belsőm zárt, az oké is, de a külső egy ujjnyira nyitva van. Antibiót meg nem tudott írni egyelőre, a fertőzések elkerülésére, mert penicillin-érzékeny vagyok...hajrá....jövő csütörtökön hívom, mi lett a Hüvelykenet eredménye, mert ha már van fertőzés, akkor mégis kell antibió, mert igencsak fennáll a koraszülés veszélye...azt meg naggggyon nem kéne. Ja, és semmit nem érzek, ami változás lenne, szóval, jobb, ha megnézi a méhszájat is a dokitok (akinek nem szokták nézni)
Így sajna, de lemondom a talit is, és Szofi, a Léghajó is kiesik... :( (Már a fél napi fekvéstől is megőrülök, hiszen kaja után is feküdnöm kell, ami viszont a sav miatt iszonyat gáz :twisted: )

Kép
babyteve2

Babyteve,

sajnálom, hogy feküdnöd kell. Akkor már a végéig?????

Remélem használ a pihenés és minél tovább bent maradnak a csöppök!

KépKép
kisfruzsi

Babyteve! Sajnállak a fekvés miatt, azonban remélhetőleg így nem lesz gond.
emma2008

Babyteve!

Sajnálom, hogy fekvésre lettél ítélve. :(

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Igen, a végéig...ami a babók szempontjából remélem, még legalább április eleje....jó lenne.... :(

Kép
babyteve2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.02.24 16:25-kor.

Kép
1bambi

Ollem! Isten éltessen sokáig.

Mezsó! Köszi, jól bírom a diétát, ma éppen méregetős napom van. Doki bácsi is megdícsért, hogy ügyi vagyok. Próbálok 6 közelében maradni, és egy kicsit szigorítottam, 1 órás értékeket mérek, nem 1,5 órásat, ahogy elő van írva. Ollemnek már említettem, hogy én korábban is azt az étrendet tartottam, amit Lafead is leírt, így szerencsére nem sokat kellett változtatni. Egy két ételnél kellett csak kitapasztalnom, hogy megdobja-e a cukrot. Értek meglepetések: a második vékony szelet barna kenyér már sok reggelire, viszont a könnyű ebéd után 1 francia krémest bedobva még mindig csak 5,1. :?: Úgyhogy ezt az egy édességet nagyon-nagyon ritkán megengedem magamnak. :D De nem fájdítom a szíved, mert gondolom a 170 g-ba ilyesmi nem nagyon fér bele.

És íme egy 3in1 fotó - így nézünk ki 30 hetesen kb. 3 kg gyerekkel és 5 kg hízással:

Kép

Kép

Kép
szofi74

Szofi!

Nagyon csinos vagy 3 in1!!! :wink:
5 kg hízás???!!!! :shock: Na meg ügyes is!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary!
Boldog szülinapot!! Házikó szépül! Babakocsi jónak tünik, nekem egy bajom lenne vele (ha én venném) hogy a kerekei fixek. De kinek mi tetszik. :wink:

Babyteve!
Akkor kérek priviben cimet, hogy az újságokat eljuttassam hozzád!
Sajnálom, hogy feküdnöd kell, de a babák érdekében mindent!! :wink:

Bambi!
Ezt énis hallottam, hogy nem igazán jók ezek a bugyik, mert sz@rt sem tart a betétből, csúszkál benne ide-oda. Na, az meg a halálom! Amikor megvolt, akkoris voltak direktbe "megjött bugyijaim" :lol: amikbe tökéletesen illeszkedett a betét... most néztem a kinainál tiszta pamut bugyeszt 500.-ért, ami a fenekénél is elég széles, én szerintem olyat veszek 4db-ot, meg viszek az itthoniból...
Egy hálós bugyim van, barinőmtől kaptam, azt szerintem beteszem a szülőszoba-pakkba majd és szülés után húzom fel, akkor majd kiderül, mennyire tartja a betétet, de ott úgyis fekvés van... :)
Vendég

Csajok,

hát ez nem igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egész terhességem alatt mindössze 1x hánytam ki egy banánt. Se rosszullét se semmi....erre most a kis drágám visszaküldte az összes kaját (1 pár virsli), amit ettem!!!!
Ettem aztán kicsit ledöltem, de nem sokáig mert kb. 1 perc múlva vad rúgdalózásba kezdett és már rohantam is a wc-re. Amit mondanom sem kell beterítettem rendesen, most fejeztem be a takarítást utána...
Hát, ez durva volt....sugárban. Ez normális????????

KépKép
kisfruzsi

[quote="gabo001"]n írta:gabo001ekem Gáborom van,

Nekem is :)

Babyteve, sajnálom, hogy fekvésre ítéltettél, de kitartás!

Ollem, nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Szőlő, nem hiszem, hogy nem törődöm lennél :) Nem úgy ismerünk mi! Amúgy sztem nekünk sem lesz, hisz nálunk is itt fog aludni a törpe, szandival is így volt, nem tudtam volna nyugodtan aludni, ha nincs mellettem, megnyugtató az!
Na meg most az is mindenképpen emelett szól, hogy ki tudja milyen alvó lesz a babó, nem szeretném ha Szandi se tudna aludni éjszaka, elég majd ha én nem alszom :) bár az is igaz, hogy Szandi anno is, és most is iszonyat jó alvó, ágyut lehetne mellette dörrenteni, de lehet babasrásra máshogy reagálna :roll: :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Pumpóka!

Nekem pont a fix kerekes jön be, meg férjem is azt szereti!!! :wink:

Jaj Kisfruzsi!

Szegénykém!
Nagyon nem tetszhetett az a kaja neki...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="kisfruzsi"]C írta:kisfruzsisajok,

hát ez nem igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egész terhességem alatt mindössze 1x hánytam ki egy banánt. Se rosszullét se semmi....erre most a kis drágám visszaküldte az összes kaját (1 pár virsli), amit ettem!!!!
Ettem aztán kicsit ledöltem, de nem sokáig mert kb. 1 perc múlva vad rúgdalózásba kezdett és már rohantam is a wc-re. Amit mondanom sem kell beterítettem rendesen, most fejeztem be a takarítást utána...
Hát, ez durva volt....sugárban. Ez normális????????

Elvileg előfordulhat az egész terhesség alatt, sztem amíg nem krónikus, ne ijedj meg tőle!
Sajna én is napok óta küzdök hányingerrel, újra :( :?

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Remélem ebből nem lesz rendszer!!!
Ollem,

csak ne nagyon válogasson! A virslit szeretem, eléggé... :lol:

KépKép
kisfruzsi

Bocs lányok, ezt a kicsinyítés témát még gyakorolnom kell. Gondolom valamit nem jól csináltam, ha tele van velem a képernyő.

Babyteve!
Már vártam a tegnapi eredményeidet. Úgy tűnik, hogy így a vége felé közeledve 100%-ig jó hírek már nincsenek. Sajnálom ezt a fekvés dolgot. Lehet, hogy tévedek, de én úgy képzellek el téged, hogy alapból sem vagy egy otthonülő, kötögető típus, ezért nem lehet könnyű. Szerencsére a babákkal minden renben már csak ezt kell megtenned értük és akkor megfelelő időben szépen egészségesen megszületnek. (Ja persze én könnyen beszélek. Bár már semmin sem lepődöm meg. Mostanában gyakran járok úgy, hogy próbálok valami vígasztalót mondani más problémájára, majd egy hétre rá én is ott vagyok ugyanazzal a gonddal. ld. császárral szülés) Nekem csütörtökön nem nézett külső méhszájat, ki tudja... Viszont mostantól kéthetente járok, akkor én is megnézetem, addig meg igyekszem meghúzni magam. Hogy fekszenek a babáid?

Kép

Kép
szofi74

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.02.24 16:25-kor.

Kép
1bambi

bambi

ok, megtartom a tanácsod!
Csak gondoltam most itthon vagyok pihizek...A melóban ezt nem tudom megcsinálni sajna

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!
Ne aggódj, ha csak egyszer-egyszer fordul elő biztosan nem gond, csak nagyon kellemetlen. Sajnos tudom. :( Nekem csak azért nem tud újra előjönni, mert el sem múlt. Nem mondom, hogy napi szinten, de nálam egész várandósság alatt gyakran jár róka koma. A banán kezdettől fogva visszaküldős étel és ehhez jön még minden más, amit délelőtt 10-11 előtt elfogyasztok. Ezek a fix pontok, a többi véletlenszerű. Elég gáz és tényleg az a legrosszabb, hogy nagy pocival már olyan kényelmetlen még takarítgatni is utána...

Kép

Kép
szofi74

Hát akkor sorstárs lettem

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]R írta:kisfruzsiemélem ebből nem lesz rendszer!!!
Ollem,

csak ne nagyon válogasson! A virslit szeretem, eléggé... :lol:

Én is virslit ettem reggelire...délben meg párolt karfiol.
Bele kell még ebbe a diéta dologba rázódnom.
Épp most nézegettem, hogy mit ehetek...találtam egy jó táblázatatot.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

a táblázat érdekelne engem is. Bár nem kell diétáznom, de érdekelne..el tudod küldeni, vagy az elérhetőségét?

KépKép
kisfruzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: