A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Akkor én is lépek alukálni....
Aludjatok jól! Ébredős babákhoz meg küldöm, az álommanót! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Csillagocskák!

Már nagyon hiányoztatok. Ma du. jöttünk vissza, még nem tudtam olvasni, csak gyorsan bejelentkezek.

A fiúk rendben, bár Gergő még köhög és folyik kicsit az orra, de szerintem ez már nem a régi betegség. A hétfői sétán kicsit könnyelműek voltunk. Ennek az eredménye, hogy én is rendesen gethes vagyok. Borzasztó éjszakám volt. VicikVacak tul.képpen még jól is aludt, csak én nem tudtam. Fájt a torkom, állandóan köhögni kellett, kezdtem fújni az orromat. Ma tetőzik, holnap már jobb lesz. A Valyákos Piri elbújhat mellettem, van itt minden a gyógyulás érdekében: infra, kamilla tea, méz, calcium, gréfrútmag-cseppek.
Remélem Minimanó nem kapja el. Bár a nátha ugye nem betegség, hanem állapot. :?

Egyébként nagyon jó volt. Drága anyukám annyira örült nekünk. Kicsit azért én is pihentem. Az éjszakát leszámítva. (Összejött vagy három óra alvás)

Holnap szuri! Sajnos, már látszik, a délutánra tervezett Ötye-klub elmarad, részemről mindenképp. Pedig már nagyon vártam.
Pusszancs mindenkinek!
:D Újra itt vagyok!
maggie
dmaggie

He-he! Megcsináltam úgy hogy az öcsém+barátnője voltak a szülők! VikDan 4%-ban az öcsémre hasonlít! :shock:
Na majd holnyp keresek olyan képet, ami nem családtag!!!

Jótszakát!!!

Kép
Kép
timi26

Emese!
Eredetileg én is ezt akartam csinálni. Van egy olyan rész is, ahol sztárokkal hasonlítja össze az arcvonásaidat. (sztem ez jobb, mint a szülős). Arra gondoltam, hogy megnézem, hogy ugyanazokat a neveket hozza-e ki Lindára és Botondra. De ehhez kellene Lindáról egy kép, amin szemből látszik az arca (és nem eszi közben a kezét :lol: ). Úgyhogy Granda! Ha van kedved, akkor tegyél fel egy ilyet légyszi, és majd holnap megnézzük! :D :D . Persze-persze. Tudom hogy én is, hogy hülyeség :lol: :lol: 8)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hát eszméletlen gyorsan elment ez a négy hónap. Még soha életemben nem voltam ilyen boldog. Semmi nincs, ami ehhez az érzéshez fogható.
Fura, hogy így ezeket leírom. Egy éve ilyenkor, ha valakitől ezt hallom, akkor tettem volna egy cinikus megjegyzést, hogy milyen csöpögősen adja elő magát. És lehet, hogy magamban mosolyogtam volna rajta. :oops: :oops: :oops: Hát igen. Változik az ember lánya, hogyha Törpe Egysége születik. :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mondjuk azt sem hittem volna, hogy egy nyilvános fórumon ecsetelem az életem! Dehát olyan jó csapat jött itt össze! :D

Na, jól elvagyok itt magamban. Senki sincs? Mindenki bebújt a paplan alá a szél elől?

Ildikó
KépKépKép
sense4

ERA!
HOL VAGY???

Ildikó
KépKépKép
sense4

Nahátakkormost:

Viranka
Bálintnak is boldog hófordulót. Azt hiszem, Ő itt a születési súlybajnok! Nagyon édesek vagytok a képeken. :)

Dettyk
Gyönyörűek a gyerekeid. Majd ha kisfiam lesz, olyan típusút szeretnék, mint Bence! A kis poncsó ennivaló! Imádom az ilyen csajos cuccokat!

Nektarin

Jól írta Horcsog, enni fogják Robeszt a lányok!

Sense
Úszás: mi a www.babauszas.hu oldalon található módszerrel ésusziba megyünk, bár gyakorlatilag sikerült a lakhelyünktől legtávolabb eső pontot megtalálni a babasportra :lol:
A déditek nem semmi :shock: Én örülök, ha az unokáim születését megérem :)
Haj: hát persze, hogy kopaszodunk, idegesít is, hogy Linda szájából halásom a saját haját... Úgy néz ki, szőke jön ki a régi alatt és a szeme színe zöld lesz, ami nekem a legjobban tetszik!
Pampers: mi szeretjük, Apánál a Libero nem vált be (nagy pelenkaszakértő!) :wink: Most ki akarom próbálni a DM-es pelenkát, mert minden babatermékük bejött eddig.
Fotó: holnap keresek egyet szemből Lindáról :wink:

Móni
A hideg futkosott a hátamon a soraidat olvasva, látom "megjavítottad" az anyós szerkezetét. Rendzsresen olajozd, ha kell! :wink: :D

Regi
Én is szétpuszilgatom Linda fejét. Soxor mondom is: lekopik a bőre tőlem....
Videót megpróbálok majd feltenni, keddre ígérem...

Horcsog

Ildike igazi szép kislány, asszem, ezt már többször írtam...

Anitja
Köszi, hogy írtad az Öreghalászt, ott olyan jó epernapok, meg libanapok, stb. szokott lenni, de még soha nem jártam ott, pedig Újpesten lakunk
:shock:
És tényleg nagyon klasszul néztek ki a fotókon!
(Kis filozofálgatás: mondani szokás, h a várandós nők megszépülnek. Én azt vettem észre itt atopikban, ha lehet, mindenki még egy fokkal szebb, mióta mama lett... Annyi boldogságot ad egy bébi, hogy magam sem gondoltam volna... Mi pl Apjukkal rengeteget vigyorgunk Linda arckifejezésein, húzásain, pedig előtte sem volt siralmas életünk) :D

Irina
Nálunk sem kell rendszert keresni...Talán csak a 10-11 óra körüli és a valamikori délutáni alvás fix, enni pedig 2,5-3 óránként szokott, de a mennyiség! - hát az igen változó :D
Nekem legjobban az Ádis képeken a kisfiad ökle tetszik! Olyan "határozott" :D

Timi26
Sinal forever!!! Mondanom sem kell, a párodnak klassz a hangja. Mondom én, hogy ebből VIP-páholy lesz hamarosan :lol:

Becka
A minitalit hová tervezted?

Körözött személyek
Amona
Era

Jelentkezzetek! Irtó kiváncsi vagyok a félévesünkre és a 4 hós Bogira!

Kép
granda

Én is megcsináltam ezt az arc elemzést.

Nálunk apa győzött.

Kép .

Na lépek én is tentizni.

Jó éjt mindenkinek.
20200310173350

Na még1X
Signal forever

Ja és olyan happy vagyok! (bár ez az időjárás a legsz@rabbak közül való, amit le tudok képzelni...)
Sikerült a francia Ebay-en egy osztrák cégtől 3,6 kg-os babakocsit vennem 25 és fél Euróért! Tök új, és - bár Lindácska ülni még nem tud - készülök a nyaralásra ezzel a korzózós járgánnyal.... :lol:

Kép
granda

Jó reggelt!
Ha jónak lehet nevezni...Már nekem is szétmegy a fejem, és szédülök :shock: ! Egész éjjel a szél süvítését hallgattam, és totál be voltam sz@rva, hogy leviszi a tetőt a fejünk fölül (én ilyen parázós fajta vagyok :oops: )...nagyon durva volt :evil: :evil: .
Panka is belehúzott tegnap: a délelőtti vigyorgós nem alszom után délutáni nyűgösködöm nem alszok következett...de látom, majd' mindenkire hatással volt ez a "fantasztikus" időjárás :? .
Elsőszülöttem okozott még "kellemes" perceket, amikor a jóéjtpuszi közben jutott eszébe, hogy neki meg kell tanulnia az ABC-t. Asszem' a most padlón heverő vérnyomásom az egeket verte :roll: . Úgyhogy irtó szigorú mamihoz illően a hétre büntit szabtam ki rá :? .

Még az a szerencse, hogy pici lányomtól tudtam volna aludni, ő nem nehezítette az éjszakámat :) . Egyszer-kétszer hallottam nyöszörögni, de szerencsére nem ébresztette fel magát :roll: .

Granda, Linda azokkal az óriási szemekkel... :D !!!Háááát, gyönyörű!!! Tényleg ikrek :shock: :lol: !

LMóni, öregem, le a kalappal!!! Ezt szuperül megoldottad!! Ha feleilyen bátor lennék problémás helyzetekben... :oops: . Minden elismerésem a tiéd :wink: ! (És persze a párodé, ha az ő keze is benne volt, és egy kicsit anyósod előtt is kénytelen vagyok meghajolni, hogy- bár ilyen úton- de le tudta vetkőzni a megbántottságát.)

Kaqk, várjuk a képeket Emmácskáról!!

Bfagi, Timinek boldog hófordulót!! Nem tudok segíteni alvás ügyben, Bencével ugyanezt az utat jártam végig: 5 hónaposan rizspépet estére, hátha jobban tele a pocija...áááá...nekünk nem jött be, ha lehet, még rosszabb volt tőle, mint előtte...4 hónaposan kezdte az extra sz@r éjszakákat, 5,5 hónaposan bújt ki a foga, én csak arra tudtam fogni :cry: .

Maggie-Piri, :lol: :lol: , jobbulást nektek!!!

Sense, szerintem itt mindannyian maximálisan megértünk :wink: . Ha a kisasszony rám mosolyog, hát, ha csöpög, ha nem, igenis kicsordul a szívem. :oops:

Folytatom, csak még ABC-zünk és elindítom Bencét az iskolába... :twisted: :twisted:
dettyk

Még a csöpögésről írnék kicsit :roll: : nem egyszer előfordul, hogy nézem Bencét, amikor alszik, és elbőgöm magam. Egyrészt eszembe jutnak Azok a bizonyos éjszakák, amikor felváltva cipeltük a seggét :roll: , hogy aludjon végre, eszembe jut, hogy 2 évig én sem tudtam aludni, ha nem szuszogott mellettem, most pedig majdnem végigéri az ágyat, és 32-es lába van :shock: :cry: . És tudom, hogy senkit nem vigasztal meg, aki most tanácstalan, dühös, vagy csalódott, amiért hónapok óta nem alszik 2 óránál többet egy huzamban, de pár év múlva még ez is csak emlék lesz :roll: , és nem feltétlenül rossz emlék... :roll:

Aztat meg el is felejtettem leírni, hogy még délelőtt felpörögtem, mint a nikkelbolha, és elhatároztam, hogy megfogadván tanácsaitokat: főzni fogok, de sokat!!! :D
Ez a lelkesedés óráról-órára enyhült ugyan, egyenesen arányosan Panka nyüszijének fokozódásával, de este 8-ra a fagyasztóban volt párolt káposzta tésztához, sárgaborsófőzelék, és zöldségleves, és a hűtőben is volt mára leves és káposzta :D. Kíváncsi leszek, hogy felengedett állapotban majd milyenek lesznek, de úgy döntöttem, hogy ha főzőcskézek vmit a héten, abból dupla adagot csinálok, és bespájzolok a fagyóba :D .
dettyk

Jó reggelt!
Sziasztok!

Boldog hófordulót Timikének,Gergőnek és Valternak!
Kép

Sense!
Nyugodtan lehet csöpögni meg minden.
Egy kisbaba nagyon megtudja váloztatni az embert.

Detti!
Hát én se vagyok a toppon de ez van.
:D

Van egy érdekes levél a gmailen.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Regi, Heni és éjszaka felébredős anyukák, remélem jól aludtatok a vihar ellenére is!
Heni, apósod jobban van?

Irina, nagyon szép az a szem és teljesen kék!

Timi26 gratula a férjedéknek, bár igazság szerint én már korábban hallgattam, pont akkoriban néztem egyszer be ide még olvasóként, amikor feltetted korábban a linket! És akkor most tényleg lemez, tévé, rádió, sajtó fény, ragyogás, pompa?
A konduktor és ahova továbbküldött, majd csak néznek nagyot Viktordanin!

Horcsog, Ildike nagyon bájos!

Harmadik gyerek ide vagy oda én még nem is hallottam fürdetőkarikáról! De most utánanéztem barátom , a google segítségével. Szerintem nem lesz, a fiúknál nagyon rövid idő volt, amikor már ültek, de még jó volt egy kis biztonsági támasz. Én így is-úgy is ott voltam velük még jó ideig végig a fürdésnél, fürdettem, játszottunk, nem tudtak eldőlni. Meg nekem egy kicsit a kompot juttatta eszembe. Kényelmesen elül benne a gyerek, nincs késztetve valahogy önálló ügyeskedésre. De lehet, hogy nem jól gondolom.

Granda! képzeld tegnap nézelődtem össze-vissza, bepofátlankodtam a profilokba is, így ráakadtam a web oldalatokra és bekukkantottam! Hát azok az álomutak! Gyönyörű, fantasztikus helyeken jártatok! Már ekkor olvadoztam, aztán még megnéztem persze Lindus képeit is! És akkor még inkább!

Kaqk, képzeld a mi dédink is hasonló, mondjuk ő egyébként nem kerettel jár, de hát már fizikailag nem az igazi, viszont a dédunokák minden erejét visszaadják, bármit képes értük!

Bfagi! Itt többeknél egyszerre kezdődtek mostanában az éjszakai ramazurik, bízzuk benne, hogy időjárás, front, fejlődésbeli ugrás, fog, szóval türelem és el fog múlni, addig nappal ha van rá lehetőséged, aludj együtt a picikéddel!

Sense, köszi a linket, ez z arcfelismerő program felcsigázott!
Jó, amiket írsz, elszaladt a négy hónap, boldogság, magánélet kiteregetése.....szerintem ezzel többen így vagyunk! Én olyan sokszor rácsodálkozok a nagyokra is, tényleg nagyon elszalad az idő, annyira hamar nőnek! És annyira jó itt kibeszélni mindent, mert egy pont ugyanolyan cipőben járó embernél senki nem tudja jobban átérezni a lelkivilágunkat!
Képzeljétek én sokszor azt éreztem, még amikor csak olvastalak is titeket, hogy ettől türelmet nyertem a fiaimmal szemben! Amikor éppen nagyon "rosszak" voltak, és nagyon kiabálni lett volna kedvem, annyira érződött a soraitokból a gyerekek iránti végtelen szeretet, hogy komolyan türelmesebb lettem!

Szia Maggie, jó hogy újra itt vagy! Képzeld, én is elkezdtem a grapefruit cseppeket! Ahol vettem, azt mondták, hogy egyéves kortól lehet adni, de ahogy utánajártam, lehet csecsemőnek is, persze kisebb adagban. Nekem ugyebár betegecske is Zita meg megelőzésnek is jó lenne. Szerinted is adhatom? Te adod Albertnek? (Nem keserű fajtát vettem)

Dettyk, hogy te milyen ügyes vagy, meglásd, előbb-utóbb főzőtündér lesz belőled!!!
Én is imádom álmukban nézegetni a gyerekeket!

Ahhoz képest, hogy csak benéztem, hogy egy kávé alatt gyorsan végigolvasok mindent és már megyek is, jó hosszúra sikerültem.....

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Hörcsög KARCSIKÁNAK NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

gmail-re válaszoltam.

Kép
Kép
Kép
gremese

Visszaolvasni érdemlegesen nem tudtam :roll: , de a képeket megnéztem mind. GYÖNYÖRŰEK A BABÁK :lol: :lol: :lol: Az ilyen volt, ilyen lett képek is fantasztikusak. Olyan jó látni, hogy pár hónap alatt milyen sokat nőttek, fejlődtek a csemetéink :lol: :lol:

Granda Nekem is kívánságom volt, hogy a nagymamám még találkozhasson a 7. dédunokájával :lol: :lol: Még gyertyát is gyújtottam érte a templomban és hála az égnek az imám meghallgatásra került. Mindjárt megkeresem én is azt a képet ahol Grétikémet fogja a dédi :lol: :lol:

Sense Ez a kire hasonlít jobban jó :lol: Szerintem én is megcsinálom, csak majd apáról csinálok jó fotót hozzá.
A boldogságérzettel én is így vagyok. Eddig még sosem sírtam, könnyeztem, nevettem ilyen sokat a boldogságtól mint az utóbbi 4,5 hónapban. Minden nap van valami ami miatt érzelgős vagyok. Azt hiszem, inkább tudom, hogy ez az állás eddigi és jövőbeni állásaim közül a legjobb. Anyának lenni a legfantasztikusabb dolog a világon :lol:

K.Timi Táblázat halad. Szerintem a héten elkészül és akkor felteszem a gmailre. Ott mindenki meg tudja nézni. Anitja Neked majd elküldöm külön :wink: :lol: Amúgy Timi26 még anno azt írta, hogy 50-en vagyunk, ehhez képest csak 29-en küldtétek el az adatokat.

Napi rendszer Nálunk olyan, mint Emesééknél :lol: Annyi különbséggel, hogy Cicának, Csücsöriborsóval :lol: :lol: ellentétben van napközbeni 2 órás alvása általában kora délután.

Maggie Jó, hogy újra vagy. Már hiányoztak a soraid.

KÖRÖZÉST KELL MÉG KIADNI MMARICÁRA ÉS VADVIRÁGRA IS
HOL VAGYTOK :?: :?: :?:

Regi Cica most nagyon nyűgös volt a bébiúszáson, voltak feladatok amit apájával csinált volna, de akkor nem látott és kapásból eltört a mécses :( Állandóan a nyakamon lógott (amit én egyáltalán nem bántam :wink: )

Irina Nagyon drukkolok, hogy Ádikát ne kelljen megműteni++++++++++

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hörcsög! Karcsinákának nagyon boldog névnapot!
Hófordulósoknak meg sok puszika!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka Ágica barátnőd hova lett :?: :?:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina! Várjuk az eredményeket! Én nagyon drukkolok, és továbbra is küldöm a csomóösszemenő-vudut!!! +++++++++++

Boldogságérzet: Bizony, most egy olyan állapotban vagyunk, mint még soha. Én sem gondoltam volna, hogy olyan dolgokon fogom elsírni magam örömömben, mint azon, hogy tudatosan nyúl valamiért.
Egész nap puszilgatnám, már leradírozom a bőrét is. És hiába "rossz" néha, hogy nem igazán tud ellenni magában, ha végre eljátszik, néha kikapom és ölelgetem, mert hiányzik. :oops: Még akkor is, ha egy centire elmélyülten tuszkol valamit a szájába a járókában. :wink:
Én most már el nem tudom képzelni az életem nélküle!!!!
Apa is változott, sokkal türelmesebb, mint Zsófi előtt, és szentimentális, romantikus filmeket néz az eddigi akció-, és vértől csöpögő filmek helyett.... :lol:
És már olyanokról beszélünk (és természetesen kiélvezünk minden percet Zsófival és nem sürgetünk semmit), hogy Zsófi szalad a parkettán (düb-düb-düb) Apához, ráugrik a hasára és a Micimackót énekli, miközben én a karomban viszem utána a kistesót. :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt !

Timi26 : melyik bébi ételes üveg a mérce ? 125g-os vagy a 190g-os ?

Nekünk jó éjszakánk volt hajnali 4-ig mert akkor két autó riasztója is megszólalt. Igaz nem véletlen mind a kettőnek benyomták az ablakát.
Én két óránként kelek visszatenni törpét az ágy végébe mert állandóan felmászik.

A párom fél 7-kor kell fel és 7-kor indul a munkába. Fél 7-től törpi dumált neki ezerrel de persze ki se vette az ágyából aztán apa elment dolgozni és 7-től aludt a drágám tovább és háromnegyed 8-kor kelt, hogy ő éhen akar halni.

Most bekajált és alszik tovább. Megyek leszedem a szárítót aztán jövök vissza hozzátok.

Mindenkinek szép napot.
20200310173350

KTimi! Zsófi azt csinálja, hogy balra felmászik a kiságyba, és hajnalban nyöszörög, nekem meg vissza kell húznom. Már oda is tettem egy összetekert takarót, hogy ne a rácsba üsse be a fejecskéjét, mert a rácsvédő már nem ér odáig.
Viszont egy ideje megoldottam a problémát azzal,hogy újra hálózsákban alszik. Abban nem tud mászni!
Szerintem próbáld ki! :wink:

Autóriasztó: :evil: Nálunk egyszer volt olyan, hogy este 8-tól kb. reggel 7-ig szólt egy riasztó. Pocakos voltam, semmit nem aludtam, a hormonok, meg minden, úgyhogy reggel kihívtam a rendőrséget. Egy kis időre rá eltűnt az autó. :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófi pár napja már dobálja a játékokat. Általában a pihiszékből és a háta mögé. :shock: Egyelőre még nem vette észre, hogy jó játék, mert Anya felveszi és visszaadja, de szerintem ami késik, nem múlik.... :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!
Pont az általad is említett reakciók miatt írtam a levelet!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Így van, igazad van!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense Veled értek egyet.

Teszek fel képet. Akkor és most, és a találkozás a dédivel :lol: Kép 10 naposan

Kép 4 hónaposan és 10 naposan :lol:

Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok! Nálunk tegnap kihatással volt a vihar Péterkére :-( nyüglődött egész nap, este meg csak 10.30kor sikerült elaludnia, majd 1-4kor kelt:-( mellettem aludt, igy nem volt veszélyes mert rögtön visszaludt a cicin.

Bongyi köszi hogy gondoltál ránk, apósomat megműtötték tegnap, azóta altatásban van az intenziven:-( Már több éve beteges, csak soha nem ment el orvoshoz, mert félt a műtéttől.

Emese nálunk is ez van pár napja, hogy eldobja a játékot:-)Én meg persze mint alatvaló szolgája szedegetem utána.

Mi is hálózsákban alszunk, igy nem tud sehova se menni éjszaka, csak a nagy ágyba, persze ha átviszem :-)

Boldogságérzet az van, nagyon nagy!!!! Apával felvátva puszilgatjuk a gyereket, olyannyira, hogy egymást már nem is :shock:

Heni
KépKép
heni81

Timi26: A cég adja ki a felettünk levő lakást. Sajna nem mi. :( Viszont van ismerősöm akik kiadja,és nem drágán. :)
Huu Timi izgi,de legalább ˝talán˝ jobban dől a lé.Tímea asszony! :D Gratula!

Irina: Remélem nem lesz műtét!

Granda: :)

Sense4: Köszi. :) Ezt már megtanultuk,vagyis a komolyságot és a mérgelődést. :)

Dettyk:B.márián csináltam a képeket,itt mellettünk csak kimentem a kapunk. Szép-szép de sokat nézve.
Egy dolog miatt örülök a tájnak,hogy a gyerekeim tiszta levegőt szívhantak,és most mivel nincs itt senki nyaraló, csend is van.

Dotildi: Lemaradtam, te szoptatod a Dorottyát? Csak,hogy már annyi mindent adsz neki. :) Nagyon jó a vámpíros kép. :D

Silka: Oké. :)

Regcsiken: Mi meg ha siófokon vagyunk este 9 kor is eszik,ha meg márián,itt elalszik 11ig. Én ezt nem értem. És újra 2-3 óránként eszik,volt pár nap mikor 3-4 között,de most megint besűrűsödött. :( Beni is mindig kiejtette a cumit a szájából,ezért ébredt annó sűrűn éjszaka,alig vártam,hogy leszokjon róla.

Tök jók a képeitek!! Mindenkié..!!

Ti észrevettétek,hogy a kecskeméti kajákat a Hipp Kft forgalmazza??

Rakok pár képet. :)

Kép Séta

Kép

Kép fiúk.. :)
varga tünde

Dmaggie, jobbulást Nektek!

Sense, Granda, tényleg nagyon hasonlít a két pici :-)

Muszáj elújságolnom: tegnap este apával meg tudtunk nézni dvd-n FOLYAMATOSAN egy filmet! Ez volt kb. a második, mióta Ádi megszületett ;-) Az előzőt karácsony környékén abszolváltuk, bár ha jól emléxem, ott volt egy kis pause, mert Ádi felébredt, majd visszaaludt. Hát nem hiszem el! ;-)

Alvásügyileg megint problémásak vagyunk, az elmúlt csaknem 5 hónap alatt így alakult Ádi nappali alvás:
1. elalszom simán a kiságyban
2. simi kell, hogy elaludjak a kiságyban
3. nem alszom el a kiságyban, de a pihiszékben igen, magamtól
4. csak akkor alszom el a pihiszékben, ha rezeg, és anya időnként magyaráz nekem
5. csak akkor alszom el a pihiszékben, ha valaki énekel nekem és rezeg
6. csak akkor alszom el a pihiszékben, ha rezeg és ringatják és énekelnek nekem, esetleg elég csak ringatás + éneklés
7. sehogysem alszom el a pihiszékben (ez van két napja), de a kiságyban sem, csak cicin esetleg. (A babakocsi csak kint alkalmazható, bent nem marad meg benne Ádó.)
Na most az alvásidő és az evés kívánatos ideje általában nem esik egybe, most csak azért tudtam Ádit elaltatni (mellen), mert kb. 1,5 óra közös kínlódás után sem aludt el, így elérkeztünk a következő etetésig... :shock:
Szóval nem tudom, mi lesz itt nappal (lehet, hogy körforgás, és visszaugrunk az 1-re??? ;-)). Este is csak mellen alszik el, és miközben átteszem a kiságyba, különböző mértékben ébredhet fel, akkor még apa besegít ezzel-azzal (amit csak ő tud).

Kép
Kép
irina

Kiskolbink is eltűnt...

Kép
Kép
irina

Jaj ez a sétis kép siófokon készült a változatossá kedvéért. :)
varga tünde

Irina: ne is mond ezt az alvás dolgot. De most gyanakszom a kaja mennyiségére,mert 2 hét alatt híztunk 100at. :( Szerintem ez kevéske,és azért sincs kakisunk,most is egy 7re rá volt kaki.Úgyhogy lehet konkrétan elkellene kezdenem a plusz kajcsit. :( Ti mit mondotok? De különben mindenki mást mond,és tökre összevagyok keveredve.. :?
varga tünde

Irina ne búslakodj, nálunk se jobb a helyzet :-( általában álombaringatás megy minden nap:-( Persze kint babakocsiban is alszik.

Varga Tünde de irigyellek a Balcsiért.
Amúgy én tudom, hogy a Kecskeméti = Hipp csak olcsóbb :-)

Heni
KépKép
heni81

Varga Tünde A hozzátáplálással tedd azt amit a szíved diktál! Ha úgy érzed el kell kezdeni akkor kezd el. Dominik már elmúlt 4 hónapos és eleinte úgyis csak az ízeket kóstólgatjátok. Pár hét eltelik mire egy etetést kivált a gyümölcspüré vagy a főzelék. Nagyon szép helyen laktok, már a múltkor is akartam írni.

Alvás Cicánál ez a fogzás bekavart eléggé, de a mostani éjszaka szuper volt :lol: este 9-kor letettem aludni, hajnal 5-kor felsírt a foga miatt, akkor bekentem dentinoxal, visszaaludt és 3/4 7-kor kelt. Így én is pihentem :lol:

Emese Ilyen "buzogányszerű izét" én is fogok holnap venni.

Fleur Nektek milyen volt a találkozás anyóssal??? Remélem minden rendben ment.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tündi, kajaügyben elég tanácstalan vagyok, mert fogalmam sincs, hogy pl. Ádi mennyit eszik, nem mértem, mennyit szopizik, csak azt figyelem, hányszor, milyen tempóban és hány percig eszik, ebből sakkozom ki, hogy jól evett-e vagy sem (ezt nálunk muszáj, mert sokszor van, hogy evés közben kakil, és akkor Ádi "elhülyéskedi" az evést, mert nem tud mindkettőre koncentrálni, és mondjuk 4 percig eszik csak, ezért utána negyed-fél órával ismét mellre teszem. Bár sokan állítják, hogy egy 5 hónapos baba 4 perc alatt is irtózatos mennyiséget tud bepuszilni, azért nyilván nem annyit, mint 15-20 perc alatt, és annyit is szokott enni. De én már 10-12 perccel is boldog vagyok).
De többeknél itt látszik, hogy a növekvő babák egy idő után többet kérnek, és ennek egyik megnyilvánulási formája rendszerint a gyakori éjjeli ébredés. Nappal nem tudom, mi a helyzet.
Nekem azt mondta a védőnőm, hogyha "látom a babán", hogy nem elég neki csak az anyatej, elkezdhetem a hozzátápit. Aztán megmértük, kiderült, hogy 8 kiló 4,5 hónaposan, úgyhogy azt gondolom, kap eleget, annyit eszik, amennyit ő akar.

Kép
Kép
irina

Heni81, tudom, Nálatok is milyen nehéz az alvás, együttérzek!
Ádi nem vevő az ölben ringatásra, csak ha hordozgatjuk, nekem viszont nem bírja a 8 kilóját a derekam, pár perc után úgy beáll, hogy még. Úgyhogy ez nem működik, max. kicsit tudom így nyugtatgatni...

Kép
Kép
irina

Jó, hogy írtátok Lányok! Tényleg! HIPP=Kecskeméti..... Akkor az utóbbit veszem, az occóbb! :wink:

Irina! Ha kb. 4 percet eszik Ádi, akkor Ő szeretne még enni 1/4-1/2 óra múlva? Vagy Te teszed cicire a biztonság kedvéért?

Kép
Kép
Kép
gremese

Vajon a Hipp-nek meg a Kecskemétinek az összetétele is ugyan az? :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina én olyan erős leszek mire nagyfiú lesz a kis manóm hogy csak na!!!!! Néha már én sem birom, vagyis a karom:-( de nincs mit tenni, birnom kell!!!!

Heni
KépKép
heni81

Gremese, Ádi MINDIG eszik, ha cicire rakom, olyan még nem volt, hogy ne szopizott volna akkor is legalább 5 percet (korábban az egyik itteni kismamival írtuk, hogy a mi babáink mindig tudnak enni, de ha levesszük őket a ciciről, azt sem bánják). De ezt a fent említett dolgot csak akkor csinálom, ha látványosan keveset eszik, pl. 1-5 percet (kivéve, ha előtte kevéssel evett, csak megyünk valahová, és ismét megpróbálok adni neki egy kicsit).

Kép
Kép
irina

Gremese, írok egy példát: tegnap 8-9 óra alvás és kajaszünet után csak 5 percig evett reggel Ádi, mert közben megint kakilnia kellett (mostanában eléggé szenved vele, sokat pukizik stb., zöld kakik, ezért is adom a Normaflore-t neki). Ez annyira elvonta a figyelmét, hogy alig evett. Nem raktam mellre, csak 3 óra múlva, akkor is 5 percig evett. Majd a következő evésidő előtt már olyan éhes volt, hogy még (másra nem foghattuk a nyűgösségét). Ezért figyelek arra, hogy inkább ismét egyen kicsit, ha már mindenféle dolgok miatt ("de érdekes anya hálóingén az a figura", "apa bejött és mondott anyának valamit") tud koncentrálni. Persze igyekszem is nyugis szoptatást csinálni, de mostanában sokszor elég dekoncentrált. Mondhatnánk azt, hogy akkor nem éhes, no de 4 óra nemevés után se, amikor az előző evésnél 5 percet nasizott csak? És ezt rendszeresen? Kötve hiszem.

Kép
Kép
irina

tud koncentrálni = nem tud koncentrálni

Kép
Kép
irina

Sziasztok

Először is elnézéseteket kérem hogy eddig nem jelentkeztem de soha nem volt annyi időm hogy visszaolvassalak benneteket Petra nagyon nagyon nyügős volt.Akkor nem sírt mikor aludt igy nehezen tudtam ide jutni:)
Az anyós témában emelem kalapom Imóni előtt!!!
És utólag is nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntést mindenkinek:)
Nem tudom mi lehet az oka de Petra még mindig katona zöldet kakil az oltás óta.Voltam tápszert írtani neki és mondtam a dokinőnek aki annyit mondott rá ha elhúzodik 2 hétig akkor vigyek le egy kakát és elküldjük megnézetni :roll:
Petrus még látszatát se mutatja hogy szeretne fordulni de nem erőltetem állítólag ez 4-6 hónap közé tehető. :)

Kép

Kép
agica1126

Megkéne nézni tényleg,hogy ugyan az van-e benne. Amúgy én is a kecskemétit fogom venni,nem mindegy ,hogy mennyit fizetek érte,pláne ,ha ugyan az van benne.

Nálunk az van,hogy eszik 8kor elalszik és felébred egy 45 perc alatt,és ha rárakom a didire eszik megint. :shock:

De nálatok [b]Irina [/b ]legalább van minden nap kaksi.
varga tünde

Egy tipp, hogy a konyhában is ellegyen a baba:

Kép

Ha már elkezd nyüszizni a pult tetején, plusz 15-20 percet nyerek vele, ha lerakom a hűtő elé :D .

Ilyen volt, ilyen lett:

Kép Panka 3 naposan

Kép Kép
És 4 hónaposan :D
dettyk

Kép Séta előtt

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Gremese: nekem a Kecskeméti állaga nem tetszik. Össze van állva az egész. Én általában Univert veszek az is occó, és VakDan szereti is. De legjobban any főztjéz szereti!!!

Majd még írok csak jegyzetelnem kell. Meg előtte altatnom!

Kép
Kép
timi26

Irina! Igen, igazad van, talán jobb picit később újra cicire tenni, minthogy a következő etetés előtt (akár úgy, hogy csak 2,5 óra telik el), nagyon nyügi legyen.
Nálunk is van "de szép ez a hálóing" nézés, meg kifordítjuk magunkat a TV felé, hátha valaki bekapcsolja, meg Apa bejött és inkább nézelődhetnékem van... :)
Ilyenkor van úgy, hogy 20-30 perc egy szopi..
Én meg arra gondoltam, hogy csak a következő etetésnél adj neki cicit, mert akkor jól megéhezik, és belakmározik rendesen, de így ez valóban nem jó, mert akkor nagyon éhes és nagyon nyűgös.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense: Én is kipróbáltam. Fele fele az arány szerinte, aztán másik képpel már 5%-ban apára hasonlít. klassz az oldal, hogy találtad???

Emese: arota okozott Zsófinál étvágytalanságot? Emma csak vigyorog rám és nem hajlandó enni. kb 1 óra mire belediktálok valamennyi kaját. Eddig szépen evett. Oltás ( rota ) óta nem! És az alvás? Nem hajlandó aludni, pedig nagyon fáradt, ásítozik, dörzsöli a szemét ezerrel és nem hajlandó elaludni sehogyan sem. ( napközben ) Este és amikor már tényleg kibukik a fáradságtól, nincs gond az elalvással. 7 napig tart a mellékahtás??? Ja hasmenés is van ezerrel ( de ma nállam is) :-( nemudom mitől, el lehet kapni tőle. Folyton kezet mosok, de vhoyg rám ragadhatot???

KépKép
kaqk
Debrecen

Megjártuk az uszit :D
Manó remekül viselte. Egyáltalán nem sírt.Időnként legörbült a szája de összeségében nagyon tetszett neki.Pláne mikor hasította a vizet.
Van egy olyan mozdulatsor mikor a medence partra kell kitenni a babát és onnan huppan a vízbe és tova siklik. Hát egy tünemény volt a medence szélén a kis görbe lábaival ahogy várja az indulást.
De nem fotóztunk. :oops: Annyira édi volt hogy egyikünk se akart kimenni és lemaradni valamiről. Pláne hogy felváltva csináltuk. Majd egy másik alkoalommal.

Nemrégiben írtam hogy éjjel állandóan felkel Marci.Erre pár napra ez elmúlt. Azt hiszem pénteken írtam, hogy Marci nem forog. Tegnap átfordult a pocijáról a hátára.
Na tehát: Szeretném megnyerni a lottó ötöst és milliomos lenni.

Timi: Apának tényleg nagyon jó a hangja. Egész feldobodtam. Meghallgattam a számokat és most annyira mennék bulizni. Persze ugyse bírnám, de ugy ropnám egy kicsit.

Én is láttam hogy a Hipp dobja a piacra a Kecskemétit is, de ha ugyanaz lenne akkor miért más márka nevet használ?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: