A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Férjuramat elindítottam 1 hét búvárkodásra...
Két hete rimánkodtam, készüljünk be előre, persze, hogy indulás előtt 5 perccel még rohangáltunk mint pók a falon! A lakás olyan, mintha bombatámadás érte volna. Mindegy, kitakarítok és 1 hét csend és nyugalom vár. Ez lesz az utolsó ilyen, úgyhogy alaposan kihasználom!!! :lol:

Én 10.000-et fizetek egy vizsgálatért, még nem mondott semmit a szülésre... Majd meglátjuk.

Dy, a Gréta nagyon tetszik, elraktározom, hátha lesz egy lányom is. :D

Én sem irigylem az esküvőket, már jobban szeretek itthon bekuckózni. Vendégeket is inkább ide hívunk, így én el tudok vonulni, ha fáradt vagyok. Egyedül a barátnőmhöz szoktam elmenni, közel vannak, 1,5 éves a fia, pörög ezerrel, nem hagyja, hogy elpunnyadjunk... :lol:

Mi szeptemberben akarunk menni 4D-re, arra is inkább az én kiváncsiságom miatt...

Na, megyek rendetrakni.

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok, lányok

itt vagyok:) köszi az aggódást, Zsuzsi, nagy baj nem volt, de hétvégén megint begörcsölt a nemtudommim (ezúttal a mátészalkai kórház vendégszeretét élveztem egy infúzió és egy éjszaka erejéig:)

Elmúlt úgy-ahogy, tegnap elengedtek, pihengetek itthon. Most se derült ki, mi okozta, de nem is nagyon kutattak, fő, hogy a baba jól van. Nyilalló, rémes alhasi érzés, nem tudok vele kiegyenesedni órákig stb... Eljátszottam a gondolattal, hgy mi van, ha vakbélgyulladásom vagy bélcsavarodásom vagy franc tudja mim lenne, szóval valami, aminek köze nincs a babához... mert onnantól, hogy a méhszáj zárt, mintha senkit nem érdekelne a dolog.
Na de lényeg a lényeg, ezután már ki nem mozdulok Pestről... és vigyázok a beleimre, vesémre, hólyagomra, szóval mindenre, amire tudok.

Edina, vigasztalódj, nekem is 8+ :) de annyira nem látszik, pl. az arcom nem telt ki (máskor mindig 'holdvilágképűre' hízok már 2-3 kg miatt). A hasam hatalmas. Védőnő szerint 11-16 kg az 'etalon' hízás. hát... a 11-et tuti túllépem.

A Gréta a mi nevünk lett volna:) úh csak támogatni tudom a választást!!!
Zsuzsi, nagyon jól nézel ki!!! Prága egyszerűen gyönyörű.
Kutna Hora nem az a csontkápolna?

Csatlakozom a fekete elegáns kismama-nadrág (vagy szoknya, én azt vettem az esküvőkre stb.) és blúz támogatóihoz.
A munkakedvem nekem is lanyhulóban... 'fészekrakásként' elkezdtük nézegetni a kiságyakat (egyelőre IKEA).

Enikő, te is szép vagy:) a kispasival a pocakodban.

Dokival kapcsolatban én is ezt a vizsgálati díj 10x-esét hallottam... de azt hiszem, azért én meg fogom kérdezni tőle. Remélem, többet csak nem mond...
És vajon szülésznőnek? mert egyre inkább úgy gondolom, hogy az még fontosabb...
Ja és mikor szokták kifizetni? Utána?

Krisztina, nem értettem pontosan, a vashiány étvágyat vagy étvágytalanságot okoz? és hogy derült ki nálad?

Megint rengeteget írtam, és mégse voltam képes mindenre és mindenkire reagálni...
Mindenkinek jó pihenést, minél kevesebb allergiás tünetet ...

Jelentkezem majd még.
Pussz mindenkinek.
Móni
monke

Na tessék:( még a vonalzóm is eltűnt.
monke

Hali!!!

Móni nem derült ki,csak gondolom.Minden kismama vashiányos,és a vas tabiból csak a felét szedem az előírtnak.

S

Kép

Kép
krisztinaa

Bocsi becsavarodott a gépem.

Szerintem mi a pénzt a 6 hetes kontrolon fogjuk odaadni,hisz a kórházban nem biztos hogy kijön rá a lépés,én meg nem vagyok az a zsebbe dugdosós fajta.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Tegnap este voltunk dokinál, ő is megerősítette a kislányt :) Szóval mostmár tényleg átnézem Blanki cuccait, pár dolgot biztosan venni kell majd.

Pénz: Én is úgy tudom, hogy a vizsgálati díj tízszerese a szülés, legalábbis a mi környékünkön. Ez azt jelenti,hogy elég húzós összegekről beszélünk.

Ma voltunk a Központi Vérellátóban az ellenanyagvizsgálat miatt. Ismét elég botrányosra sikeredett, mint minden alkalommal. Ide-oda próbálják passzolgatni a költségét, senki nem akar beutalót adni, mindenbe belekötnek. Apától is kellett vért venni (bár a vércsoportja bizonyára nem változott az előző gyerek óta), már 2 szabadnapjába került a beutaló + a vizsgálat, de valami kódszámba belekötöttek, hogy nem tudják levenni a vért. Most is le kellett hívni a főorvost és az igazgatót, hogy elintéződjön. Ja, ez egy kötelező vizsgálat nálam 6 hetente.
A legjobb az volt, mikor az ottani nagyfejes közölte, hogy mivel én magán nőgyógyászhoz járok, nekem kellene állnom ezeknek a vizsgálatoknak a költségét. Ezen totál kiakadtam, mondom, én 15 évig fizettem a tb-t, és nem minimálbéres bejelentés után. Az pedig köztudott, hogy a nőgyógyászati vizsgálat után mindenki fizet, csupán helyrajzi kérdés, hogy maga a vizsgálat egy kórházban, vagy rendelőben van. Azt mondta,hogy az más...
Érezhetően egyre nagyobb a káosz az egészségügyben....bocsi, hogy titeket terhellek vele, de lehet, hogy nem is árt, hogy tudtok róla, ilyen is van...

Kata, nálunk is a fenyőbútor a favorit, az lesz a gyerek, és hálószobában is. A komódunk sajna túl keskeny pelenkázónak, akárhogy is nézegetem, pedig nekem is tetszene ez a megoldás.

A névkérdésben előbb-utóbb majd csitulnak a kedélyek, ha sokszor hangoztatjátok a baba nevét, hamar hozzászokik a család és a barátok is.

Edina, nekem is tetszik a Gréta. Készen vagytok az ajtókeretekkel?

Zsuzsi, jó sok esküvő:) Lehet, hogy így már érdemes beruházni valami csini darabra. Túl sok ötletem nincs, esetleg valami alkalmi kiegészítő (sál, stóla, boleró, ékeszer). Egyszer voltam igazi görögországi lagziban és azóta sem mennek ki a fejemből azok a gyönyörű díszes kendők, amit a ruhákhoz vettek fel a nők.
Nekem is minden vizsgálaton (havonta) van uh, de ez dokifüggő, ne izgasd magad miatta.

A tali miatt írom, hogy mi 18-25 között megyünk Balcsira. (ha pont akkor szeretnétek, azért ne halasszátok el) Én is szívesen taliznék veletek, de macerás vásárló vagyok...helyszínen gondokodtatok már, ahol nagy a választék? Én még a Brendonban nem voltam, oda lehet benéznék. Úgy tudom, ott le is lehet csüccsenni, beszélgetni.

Dorka, hova lesz a búvárkodás? Te is szoktál?
Én pont fordítva vagyok ezzel; Blankival kicsit begubóztam amikor kisbaba volt, így most szívesen csavargok.

Mi az első babakocsit ajándékba kaptuk (szerencsére), mert totál nem jött be, így örömmel adtuk vissza tavaly, mikor a barátainknak is babája született:) Kb. 5x használtam. Aztán vettünk, de attól sem vagyok elájulva. Az a baj, hogy néha kell, és inkább a cuccok miatt, vagy ha közben alszik a kicsi.

Én is imádom a magas sarkú nőcis cipőket, főleg a szandikat, de használjátok ki, amíg lehet, mert ha gyerkőcöt kell cipelni, utána szaladgálni, megintcsak nem praktikus.

Móni? nem írtad mikor jöttök meg.

R

Kép
Kép
34372

Móni, most láttam, hogy írtál (csak mikor elküldöm a hozzászólást, akkor frissül)

Sajnálom, hogy ez történt, és aggasztó, hogy nem tudni mitől, de tényleg az a legfontosabb, hogy a baba és te is jól vagytok.

Kata, nálad is kellemetlen lehet az allergia, szerencsére nem tudom, hogy milyen...Mióta van? Pollenre?

További szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Gratulálok a (most már biztos) második kislányhoz, Reni:)

Megvagyunk, jól vagyunk, igen.

Egyébként meg ettől függetlenül nagyon jól telt a hétvége, kedves régi osztálytársnőmet látogattuk meg.

Budapesti
találkozóval kapcsolatban: nekem most hétvége nem jó (családi szülinapi közös ünnepség), utána augusztus 20., Reni, írtad, hogy nem lesztek 25.-ig- szóval mit szólnátok augusztus utolsó hétvégéjéhez? Mondjuk szombathoz? Augusztus 29?
Szerintem mindenképpen jó lenne egyébként, ha lennének tapasztalt kismamák is:) és ha minél többen el tudnátok jönni.

Ha nem jó, átcsúszhat szeptemberre is, azért van még idő.:)

Én is a Brendonra gondoltam, illetve arra, hogy jó lenne nézelődni, összeülni, beszélgetni kicsit, venni egy-két szép ruhácskát, ha megtetszik... (szóval nem a pelenkákat és az orrszívót akarnám beszerezni aznap).
Más tippek? (jó lenne, ha BKV-vel megközelíthető lenne).

Kata, írtad korábban, hogy valaki mondta, hogy 'a szülőszobán úgyis az apát kérdezik meg először a gyerek nevéről"
Kedves ismerősöm (apa) is ezt mesélte, de teljesen komolyan, hogy megkérdezték, mi legyen a fia neve, és ijedtében csak az egyik nevét mondta (azt írták rögtön a karszalagjára a babának)... és utána már nem lehetett változtatni:) ez 2 éve volt, és Budapesten.

Krisztina, én nem merek vastablettát szedni (mellékhatások miatt)- és a dokim szerint nem indokolt, amíg vérből ki nem mutatják egyértelműen, hogy hiányom van. Hálistennek egyelőre nem.

Zsuzsi, sajnálom, hogy rosszul aludtál, jó pihenést ma estére.

Kata, az allergia nem javul egy kicsit az eső/lehűlés hatására?

Üdv
M.
monke

Sziasztok!

Móni, örülök, hogy jobban vagy. Reméljük, többet nem fordul elő. Jól megijedhettél. A legaggasztóbb, hogy tényleg nem tudni mitől.

Találkozó: az a 29-i hétvége nekem is jó, mivel a párom dolgozik azon a szombaton (én nem szándékozom), biztosan Pesten leszünk. Többiek? Mivel az a nap már közel van a szeptemberhez, talán vásárolhatok is :wink:
Főleg, most borulnak a hétvégéink, mert pénteken lesz a barátnőm Anyukájának a búcsúztatója, hazamegyünk a szüleimhez, illetve közbejött ugye még egy esküvő ...

Lehet, hogy hülye kérdés, de hol a Brendon? Volt egy a Váci úton, de ott bezárt.

Vasat én sem szedek, nincs vashiányom, nem szeretem magam terhelni. Már csak a magnéziumot szedem, a terhesvitamint is elhagytam.

Reni, ez a káosz borzasztó. Elhiszem, hogy kiakadtál.

Ma hosszabban beszélgettem azzal a barátnőmmel, aki két hete szült a SOTEII-n, hát, nem nyugtatott meg a körülményekkel kapcsolatban. Azt mondta, hogy a nővérek szinte nem is vesznek róluk és a babáról tudomást, a babákba nyomták a cukrosvizet...

Dorka, bizony, élvezd ki a nyugalmat!

Bizony, horror összegekről beszélünk...

Fogadott szülésznő: 30-t hallottam több helyről. De ha nem fogadott, akkor is illik adni állítólag, kb. a felét. Ti hallottatok valamit?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nem hülye kérdés:) én is a váci útit tudtam csak, nem hallottam, hogy már nincs..

Hátha többiek tudnak valami konkrétabbat.
monke

Nem az áruház zárt be, úgy nézem, hanem a kávézó + fitness része. Bár a Duna Plazához közel van, ezért ott biztosan le tudunk ülni valahol, ha ezt választjuk.

Ötletek?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok lányok,

annyit írtatok délután, hogy elég volt visszaolvasnom.
Voltunk ma a dokimnál, rendben van minden, jövő hétre azért kértem egy teljes vérképet, mert az ezer éve volt,aztán a következő a kötelelző 28 hetes uh lesz majd.

Ígérem, holnap mindenkinek/mindenre reagálni fogok.
Egyet most írok azért, hogy örüljetek, nekem is jó a 29.e, itthon leszünk, apa dolgozik de én ráérek(vagyis mi babóval).
BKV-s megközelíthetőség tényleg legyen,csajok, mert én meg lehet a hévtől jövök majd...

jó éjt,

puszi holnapig mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Gyorsan elolvastam a tegnapi levél termést, és egy ötlet: a Minimanó a Nagy Lajos király útjánál van, ott jár előtte a villamos. Közel van az Örshöz, meg a Bosnyákhoz is. Leülni esetleg utána az Árkádban, vagy a Sugárban tudnánk (szerintem)... Mit szóltok?
Ja, és én autóval leszek, szóval akár szállítani is tudok +4 főt.

Más, vastabletta: nekem felírták, hogy szedjem, de mondta az orvos, hogy hasmenést és székrekedést okozhat :roll: . Nekem ebből az első be is jött, de nem kicsit :shock: . Szóval most hanyagolom.

Névválasztás: nálunk a Csaba hál'Istennek elég hamar eldőlt, úgyhogy már ezzel sincs gond.

Pénz: nekünk fix tarifa van, ami nyilvános, ki van írva. Ez egy magánkórház (nem Telki), aminek a Szt.Imrével van kapcsolata. Szóval valószínűleg ott fogok szülni.

Na, megyek készülődök dolgozni.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

jó sokat írtatok! :shock:

köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat! Úgy tűnik,hogy marad a Gréta,mert már így hívjuk a manót!

Móni
sajnálom,hogy már megint a kórházban kötöttél ki! :x a kilók miatt én sem zavartatom magam,mert eléggé arányosan hízok,sőt inkább csak a pocim nő. Sokan nem is látják az a +8 kg..... :lol:

Reni
ajtókeret kész,most következne az ajtó,de a párom azt már nem engedi,hogy elkezdjem,inkább hív festőt.... :x
Gratula a kiscsajhoz! Nevetek van már?

tali
én is nagyon szívesen mennék,de sajna túl messze lakom... :evil:

vashiány
nekem szerencsére nincs ilyen gondom. De állítólag terhesség alatt ez sok kismamánál gond.

képzeljétek el,az este begörcsölt a vesém... :twisted: már azt hittem menni kell majd a kórházba,de szerencsére alábbhagyott a fájdalom,igy maradtam itthon! :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Enikő
csak most jövök rá,hogy láttam az iwiwen a pocakos képedet,hogy nagyon tetszik a fal szine. Api kimondottan ilyen narancsos színt szeretne Gréta szobájába. Meg tudnád esetleg irni a festék márkáját és nevét?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Búvárkodás: a férjem jó pár éve műveli, télen beszéltük meg, hogy tavasszal megtanulom én is. Háááát, ez ugrott, úgyhogy egyenlőre max elméletben merülök. Egyiptomba mentek, hajóra szálltak, szerintem már rég lubickol a tenger közepén. :D Minden évben elmegy és ilyenkor rendesen kipiheni magát, feltöltődik. Rengeteget dolgozik, napi 3-4 órát alszik, hétvégén se sokkal többet. :?
Remélem, ha megjön a baba, egy kicsit visszavesz és velünk lesz....

Szülésznőnél én arra gondoltam, ha felfogadjuk, akkor megkérdezem tőle, hiszen egy szolgáltatást veszünk igénybe, aminek nyilván ára van. Ha nem fogadunk, akkor megpróbálok a kórházban puhatolózni.

Dy: nem csodálom, hogy a párod nem engedi az ajtók festését! :D
Remélem a veséd már rendben van, vigyázz magadra amennyire tudsz.

Aug. 29-e elvileg nekem is jó! :lol:

Szép napot nektek:
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt!!!

Akkor próbáljuk meg 'fixálni' a 29.-ét.

A minimanóról még nem hallottam, nekem végülis az is jó, többiek? Bár asszem a Váci úti brendon még jobban megközelíthető.
és a Duna pláza oda tényleg nagyon közel van.
Edina, sajnálom a vesegörcsöt, remélem, hogy nem jön elő újra:( jó fájdalmas lehet.
Kata, örülök, hogy minden rendben - remélem, a vérvétel se mutat semmi hiányt.

Reni, erre a TB-s nem TB-s keverésre visszatérve: annyira undorító ez a magyar rendszer, nekem is mondták, hogy hát magánorvos ne küldjön vérvételre a kerületi rendelőbe stb... egyrészt fizetünk épp eleget, másrészt meg nem véletlen, hogy mindenki igyekszik orvost választani, stb. Hétvégén a kórházban az ügyeletes konkrétan majdnem keresztben nyelt le (aztán mikor rájött, hogy valószínűleg nem fogok a műszakjában koraszülni, kicsit normálisabb lett, de mégis, fél órát bőgtem utána).

Szilvi, lehet, hogy az lenne a jobb, ha mindenki fix, nyilvános tarifával vállalna... persze kérdés, hogy mennyiért. De a laborvizsgálatokért nem szeretnék fizetni, ha nem muszáj...

Egész más: Ti látjátok a vonalzómat? én a babafalvásakat (pl. Krisztináét) és a magamét NEM. Meghalt a honlap, vagy vmi beállítás romlott el nálunk?

Ja és: megérkezett a megrendelt (kék-zöld csíkos) hordozókendőnk!! gyönyörű, erős vászon, pont mint a képen - és hatalmas...
fogalmam sincs, hogy fogjuk megtanulni a használatát, de nagyon el vagyunk szánva rá.
Meg is próbálok keresni neten valami útmutató videót. (esetleg párórás tanfolyamot?) Fleur, esetleg tudsz javasolni valamit?

Szép napot mindenkinek,
Móni
monke

Sziasztok,

tegnap elég későn értünk haza, ezért is csak röviden jelentkeztem.
Csajok, a H&Mben és C&Aban olyan édes cuccokat lehet kapni, persze az árak is jók, hacsak nincs akció, de vettünk tegnap pár body-t, snoopys harisnyát, sapit,bébizoknikat, ma meg megjöttek az aukción nyert dolgok, úgyhogy már írogatom miből mennyi van.
Szerintem az aug. 29.-ei talin én már csak apróságokat veszek, csörgőt, játékot, mert rucikból kicsit besokalltunk, most látom.

Edina, a Gréta is szép és nem túl gyakori, örülök, hogy megvan.A festéssel azért tényleg vigyázzál és sajnálom, hogy nem tudsz itt lenni a talin :oops:

Dorka, gondolom hiányzik a férjed, de akkor tényleg pihenj és használd ki a lehetőséget még pár napig.
Örülök, hogy te is jössz.Képet rólad még nem is láttunk?!

Móni, hát sajnálom hogy megint kórházba kellett menni, volt amúgy hasi uh, hogy megnézzék mi okozta megint a galibát, vagy csak szimpla vizsgálat?
Ikea-ból melyik kiságy tetszik?

Reni, ezt a kálváriát, elhiszem hogy tele a tudatod vele, egyszerűen szégyen ez az itthoni egsézségügy és minden más állami szolgáltatás.
Most terhesen figyelek én is fel rá igazán, extra érzékeny lettem az ilyesmikre.
Blani bébi holmijain kívül kell mást venned a picúrnak?Ha jól emlékszem, ő tavaszi baba volt, ugye?Akkor téli bébi cuccokat kell még beszerezned,gondolom.
Pollenallergiám kb 10 éves koromtól van és minden évben az aug-szeptember hónap keserves kínszenvedés.
Aug 20.a környéke a legdúrvább.most fényterápiázom az orromat, bioptron lámpázom a szememet a homeos bogyók mellett, a jövő hétre leszek igazán kíváncsi, mit hoz.

Zsuzsi, sajnálom a barátnődet és az anyukáját, gondolom mélyen érint a dolog!
Amúgy a sote 1-en se jobb a helyzet, ha ez megynyugtat.
Annál jobb lesz majd hazatérnünk a babákkal.
:D

Vitaminok, én csak a magnézumot és kálciumot hagytam meg, és ugye napi 2 folsav-vas keveréket, amit nekem már januártól naponta szednem kell, mert ugye valószínűleg kóros folsav-elégtelenségem van/volt és ez okozta az előző babánál a bajt,mint utóbb kiderült.

Szilvi javaslatával egyetértek, arra gondoltam, az Őrs környéke nem lenne rossz csajok, az Árkádban van Kenguru gold, már Brendon is ha jól olvastam, H&M és C&A és kajáldák/kávézók.
Nos?
Ja és az időpont, lehet esteleg délelőtt?És akkor mondjuk együtt ebédelhetnénk...
Javaslatok?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Edina, sajnálom a vesegörcsöt, lényeg, hogy jobban vagy.

Dorka, ez a búvárkodás nagyon jól hangzik. Na, majd eljön a te időd is.
Az én párom is rengeteget dolgozik. Mindegy mikor jön haza, 7-kor vagy 9-kor, még bekapcsolja a gépet és folytatja. Nagyon remélem, hogy azért ez megváltozik, ha megjön Babu.

Szóval akkor kinek jó a 29-e?
A helyszínnel kapcsolatban: én is a BKV-s megközelítést javaslom (mert van Brendon az M1-M7 és az M5 mellett is, de oda nehezen jutnék ki). Egyébként nekem mindegy, hogy melyik helyszín lesz, tudjátok, még nem jártam babaüzletben.

Kata, örülök, hogy minden rendben az orvosnál, a vérvétel sosem árt.

Képzeljétek, pénteken lesz 3 hete, hogy voltam a terheléses vércukor-vizsgálaton és még mindig látszik a nyoma a karomon. Szép nagy folt. :evil:

Úgy döntöttem, meg fogom kérdezni az orvosomat a tiszteletdíjról a vége felé.

Móni, jó gyakorlást :-)

Ma 6-kor keltem. Estre grillezünk, megfőztem a krumplit a majonézes krumplisalátához, bepácoltam a húst. Gondolom, sokan örültek, mikor 3/4 7-kor kicsit megklopfoltam a tarját. Pakolásztam is, mosogattam. Szóval jól kidolgoztam magam. Azt hiszem, megint egy regimentnek való kaját előkészítettem. Mindig túllövök a célon.

Mindenkinek szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, jó grillezést estére, friss voltál akkor ma nagyon!

Edina, jobban van a veséd?

Móni, vonalzó?Esetleg próbálj meg másikat csinálni.
Kendőt próbababával próbáld ki.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni, nem látom a vonalzódat és a Krisztináét sem, a többieké működik.

Nekem jó az Örs környéke 29-én délelőtt és aztán az ebéd.

Bizony, Dorkát és Szilvit még nem láttuk képen, de ennyi kismama között talán nem tévesztjük el egymást. :-)

Tegnap este megint beszélgettünk a nevekről, még nincs döntés, a Zsófia a favorit, és mégis tetszik a páromnak az Eszter is. Felvetettem, hogy Zsófia Eszter? Mivel két nevet szánunk.
Azt mondta, jól hangzik, de az utónévkönyvet még egyszer nézzük meg.

Kata, szépen bevásároltatok :-) De jó lehet a sok kisruhát nézegetni! Elégedett vagy a cuccokkal, amiket a neten rendeltél?
Köszönöm az együttérzést.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Akkor egyelőre maradjunk az augusztus 29. délelőttben, és Örs környéke (+ebéd).

Többiek?

Majd még pontosíthatunk rajta. Jó lenne, ha minél többen össze tudnánk gyűlni!!!

Kata, nincs sajnos babám, amivel próbálkozhatnék - nem is nagyon volt soha. (anyám 'spártai szellemben' nevelt, rövid haj,nadrág, kevés baba stb...) - ezt akartam valahogy ellensúlyozni a saját lányommal - aki mit adj isten, fiú lesz...

:lol:

Jópofa, hogy te már beszerezted a kelengyét - majd számítunk a segítségedre, tanácsaidra. Zsuzsi, szerintem augusztus 29. az már majdnem szeptember:)

most látom, feltámadt a vonalzóm!!!!

Pussz
M
monke

Sziasztok,
kicsit sűrűk most a napok, ezért csak gyorsan, pár dologra reagálok.
Nekem is jó lenne az időpont és nekem az Örs a legjobb :) A Brendon honlapján láttam, hogy van az Árkádban is. A Minimanó is jó, csak ha nem jön be, ott a környéken nem nagyon van más lehetőség.

Kata, majd mutass néhány cuki cuccot, miket vettetek. A H&M a kedvencem, nagyon édik a gyerekcuccaik. (ja és praktikusak, úgy vannak megcsinálva, hogy hosszú ideig jók, ellentében a többi pár hónapig használatos babacuccal) Volt már új kollekció?

Blanki februári baba, úgyhogy vannak téli cuccok is, kérdés persze, hogy méretben jó lesz-e. Egyelőre (a baba méreteit figyelve) jók lesznek.

Móni, tényleg durva lehetett, ha ennyire kiakadtál.

Majd este jövök még, ha tudok.

További szép napot!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok, mindenkinek gratulálok, és problémamentes kismamaságot és szülést kívánok :D

Babakocsit ajánlok, ha esetleg érdekel valakit, akkor priviben írjon.

http://www.vatera.hu/chicco_trio_travel_system_sport_mozes_hordozo_151685135.html

Kép
gaby25

Sziasztok,

Móni,sajnálom, hogy nincs játékbaba.Esetleg szomszéd kislány, barátnő gyereke, akitől lehet kölcsönbe kérni?
Persze, örömest segítek ha tudok, miből mennyit vettünk,honnan, mennyiért, stb.
Tudod, hogy itthon vagyok, ezzel is jól telik az idő, emiatt vagyok előrébb csak mint ti.

Zsuzsi, nagyjából elégedett vagyok, amikre licitáltam, ma ami megjött, a hálózsák egyszerűen szuper, majdnem új, 2 rugi is elég jó minőségű, a héten ill. jövő hét elején még várok 2 anorákot teszveszről, azokról is majd referálok és küldök fotót.

Reni, H&M-et nagyon szeretem, nekem is vannak onnan helló kitty-s zoknijaim, snoopys pizsim, de azért a gyerek holmikat egy kicsit húzósnak találom.
Egy snooopys sapi tvettünk, egy ilyen harisnyanadrágot meg egy mini kesztyűt.
Már voltak őszi/téli cuccaik,igen.
Azért néhány dolgot majd még szeretnék onann is, talán mikor talizunk veletek. :lol:

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

A Örs nekem is jó. :)

Az uram elvitte a fotómasinát, de 20.-án lefotóztatom magam vele és akkor rakok fel képet (ha el nem felejtem... :lol: ).

Ma nekiálltam nagytakarítani. Így munka melett kicsit lassú, de remélem hétvégére kész lesz. Ilyenkor szeretem csinálni, senki nincs itthon, nem kell főzni, elszöszmötölgetek. A hűtőm rég volt ígyen csilli-villi állapotban! :lol:

Ruhát nekem se kell majd vennem, de pl. cumisüveget, cumit neg ilyeneket igen. Megpróbálok körbenézni addig a neten, hátha akkor okosan megyek vásárolni.

Na, irány a fürdő, aztán kinyújtóztatom a lábam, mert egy kicsit azért elfáradtam.

Mindenkinek szép estét!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!!

Hú rengeteget írtatok!!!!
Sajna jobbára csak hétvégi üzemmódbavagyok mert akkor van itthon apa gépe és úgy tudok fekve is netezni. hétközbe inkább csak olvasok.

Móni!

Sajnálom, hogy megint kórházba kötöttél ki te is:((( Vigyázz magadra!!

Kata!

Örülök, hogy megjöttek a cuccok, és főleg hogy tetszik is:))
Én is megkaptam tegnap az első kis csomit, Halál édes a mini farmer, és felső:)) Remélem ma is fog járni a postás....olyan jó várni:))

Edina!

Melyik narancsra gondolsz? Ami a gyerek szobai képen van?? Mert a hálónk is narancs!! Persze megírom majd a nevét azt hiszem megvan még a doboza!!

Ma megyek dokihoz! Én is úgy tudom ill hogy a magán 10x "kell" adni nálunk egy magán 5E. De azért majd rá is kérdek valamikor a vége felé!
Mikor Annát szültem (nyiregyházán ) ott kérdeztem a dokit nem mondott összeget viszont szobatársak kismamik mindenki 50 császárnál 60at monott így mi is úgy adtunk pedig a magán 9E volt!!

Ki vagyok akadva!! Tegnap volt a házassági évfordulónk csináltunk képeket (iwiw-en látható) mindegyiken olyan torz fejem van!!!! Itthoni mérleg szerint +10kg-nál járok :oops: Megfogadtam kicsit visszább veszek az evésből!!!!
Pedig folyton azon jár az eszem.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő,

én is minden nap várom a postást, mert most elég sok dolognak kell még érkeznie és olyan jó nézegetni meg kimosni, vasalni és simizgatni ezeket az édes kis rucikat :lol: .
Tényleg,mint gyakorló anyuka, azt írtad hogy Anna pici baba volt, gondolom te akkor pici méretekből is felkészülsz.
Szerinted mennyi 50-56-os ruci kell?
Mert rugim ekkora méretből még alig van.

Ez a 10x-esét illik adni szerintem kb mindenhol megállja a helyét, én 7ezret szoktam adni.

Amúgy láttam az iwiwes képeket, gondoltam is, hogy biztos évfordulótok volt.De szép vagy rajtuk, ne mondd már!
Amúgy tök tetszenek azok a képek, amikor frissen volt csíkozva a hajad.
:D

Képzeljétek, múltkor írtam, hogy lehet hogy megyünk esküvőre szeptember végén, hát a barátnőm tegnap szólt, hogy eltolják tavaszra,ilyet se hallottam még...
Bár én most kevésbé bánom, másfél hónap múlva óriási hassal, dagadt lábakkal kiöltözni és egy lagziban helytállni, igazat adok Edinának, mikor azt írtad, hogy nyűgös vagy már, főleg az ilyen alkalmakkor, én is így vagyok vele valahogy.

puszi,

szép napot

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata!

Köszi aranyos vagy, de tényleg az egyik képen olyan torz fejem van:((

De azért ma jobb napom van mert jött a postás:)) meghozta a overalt meg még 2 együttest. Olyan cukik. Anna felkapta az overalt és itt hurcolgatta. Elképzeltem ha benne lenne a gyerek akkor is ezt csinálná....???

Hát végülis Anna csak hosszra volt pici (47 cm) egyenlőre még 56-os rucikat nem vettem ill majd most jön pár tipegő. De persze majd veszek 56-kat attól kissebbet nem akarok. Annán se látsuott hogy nagyobb csak sokáig tudtuk hordani.

Az expresszen láttam egy cuki kókusz pólyát 1500ft-ért. Gondolkodok rajta hogy vegyem e meg. Annának sima pólyája volt de sose használtam.......jobb szerettem mikor éreztem a fogását!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Ja! Hétvégétől akciós lesz a tescóba a hosszú ujjú színes body (700ft/2db) abból bizti veszek párat mindkét gyerkőcnek!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő,

nekem is hozott ma a gls pár cuccot, a posta is hoz még ma remélem csomagot.
Ilyenkor máris jobb a napom.
Átnéztem az eddigi holmikat,kisméretű cuccokat azért még kell beszereznem, azokra licitálok még :D
Milyen anorákot vettél?
Én is vettem , 2őt is, de még nem érkeztek meg.
Igazából
Köszi a body ötletet, megnézem én is majd.

Én még nem döntöttem el, vegyek-e pólyát vagy sem.
Azt igazából csak 1x használod,mikor viszed haza a kórházból,ugye?

katicat
Szigetszentmiklós

Enikő,

jött is az előbb a postás, most jött meg a csíkos tipegő is, ami neked is tetszett. :oops:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok:)
Enikő, biztos csak a kép rossz:) nehogy már torz fejed legyen ...
+10 kg azért nem olyan sok.

Mondjuk, elhiszem, hogy bosszantó, ha nem készül egy szép kép a házassági évfordulóról...
mindenesetre: Nagy Gratula hozzá, és még sok-sok boldog évet együtt, négyesben!

Kata, jól előttem jártok babakelengye-beszerzésben. Pólyát állítólag szeretik a babát, szerintem érdemes lenne venni.

Tényleg fura, hogy eltolták az esküvőt... remélem, hogy csak adminisztratív okokból.

A TESCO-s bodykat megnézem én is. A csíkos tipegőről meg képet küldjetek!:)

Szerintetek darabszámra mennyi kell ( nagyon 'alap' csomagnak) mindenből? és egyáltalán mi kell?
Tudom, hogy van ezer ilyen lista a neten, de Ti mit javasoltok?

(belegondoltam, hirtelen azt se tudom, mi a rugdalózó és mi a tipegő...) a body-t tudom, rövid és hosszú ujjút, és ennyi.
Szóval ha elmennék a TESCO-ba mondjuk alapcuccokat beszerezni, mit vegyek, mekkorát és mennyit?

A 10x -es ár a szülésért elég húzós, ha belegondolok, hogy valójában olyan sokat nem csinál az orvos (remélem...) ha viszont arra gondolok, hogy vélhetően csak max 2-3-szor szülök életemben, és fontos, hogy biztonságban érezzem magunkat... hát akkor azt hiszem, megéri.

Pussz
M
monke

Sziasztok,

Megjöttem az orvostól, minden rendben, alapból megdícsért, hogy nem híztam sokat (4,5 kg), majd amikor kiderült, hogy ebből 2-t az utolsó hónapban szedtem össze, azt mondta, hogy ilyet nem szabad, 1 kilót engedélyez havonta és akkor 10 alatt megállunk. :oops:
Most kicsit el vagyok kenődve. :cry:

A 28. heti ultrahang a következő lépés, rám bízta, hogy hova megyünk, az Istenhegyit javasolta megint, de kaptam beutalót a klinikára is, bár hozzátette, hogy az a legkevésbé jó...

Kata, Enikő, örülök, hogy jók lettek az új szerzemények.

Ja, a vércukrom 5,5 lett.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Tök jó, akkor a vércukrod jó lett!!!

És azt nem mondta a doki, hogy a gyakorlatban hogy képzeli az 1 kg-t 'engedélyez' havonta-t... mert azt hiszem, azért ennyire nem lehet szabályozni a dolgot...:(
monke

Zsuzsi, jó a vércukrod.
De ez a havi 1 kg, hát mondom, rám majdnem 3 jött 1 hónap alatt.
De amikor kedden rákérdezett a doki, mennyit híztam eddig, a 6kgra azt mondta, ez normális.
Nehogy most diétázz nekem!
Miért küldött az Istenhegyire?
Nekem is előírta már a 28. heti uh-t de azt mondta azt a kórházban csináltassam.

Móni, megkaptad a privit?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, most nézem:) Köszönöm, drága vagy, hogy ilyen részletesen megírtad.
Most már kb képben vagyok, hogy mi kellhet:) hát nem kevés, főleg így, hogy télen lesz picike.

Na. Én 8 kg-t híztam, a doki nem is mérte, nem is kérdezte soha, a védőnő egy szóval se mondta, hogy ez sok lenne. az utolsó hónapban ebből kettőt híztam. (védőnő mérlege alapján.). utána kicsit jobb lett az emésztésem, egyet sikerült - hogy is mondjam - 'lefogyni'. Szóval most akkor összesen 7. És akkor mi van?

Gondolom, majd olyan 15-nél szólnak, hogy állj, vagy lassíts... de addig mit stresszelnek, főleg, ha alapból soványok vagytok? :(
Biztos van egy listájuk, és az alapján kell 'gyarapodni', de azért ez a gyakorlatban nem így megy..

Nekem nem írt elő a doki 28. heti ultrahangot. Azt mondta, legközelebbi nőgyógyászati vizsgálatnál lesz (nála, magánrendelőjében). Ez ha jól számolom, nekem már a 32. hét majd.

Pussz
M
monke

A 4,5 kg-val elégedett volt, csak a gyarapodás üteme nem tetszett.

Bár fogalmam sincs, hogy az 1 kg tényleg hogyan szabályozható? Móni, teljesen igazad van a kérdéssel.

Igazából ha 1-2 napig nem megyek WC-re, vagy valami nehezebbet eszem, azonnal megvan, nem?

Azért diétázni nem fogok, sosem tudtam.

Azt mondta, az Istenhegyi a legjobb, de döntsem el én. Csináltathatom a kórházban is, bár ott a 18. heti 2 perces vizsgálat után már nincs bizalmam.
Mivel az Istenhegyin 4d-ben csinálják, így meglesz a kettő együtt.

Lassan hazamegyek a munkából, mert este olyan jól sikerült a grillezés, hogy a vendégek éjfélkor mentek el. Majdnem lefordultam a székről, elhihetitek. Fél 7-kor pedig keltem, mert mentem fél 8-ra a kozmetikushoz szemöldök-rendbetételre, gyantázásra. Még vár a rengeteg mosatlan is. Ma persze olyan vagyok, mint a mosott rongy.

Enikő, sok boldogságot Nektek! Majd megnézem a képet este, de nem hiszem, hogy aggódnod kellene.

Kata, legalább az esküvő probléma megoldódott. Hidd el, nekem sem hiányzik, pláne nem 3!

A párom szerint én 1-2 héttel előbb léptem be a harmadik trimeszterbe, mert kezdek egyre fáradtabb és nyűgösebb lenni.

Azt hiszem, én veszek 52-es kisruhát is. Ti plüsst vetettek és hosszú ujjú bodykat? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy télre az való... Kezdek egyre tanácstalabb lenni. :roll:

Dorka, ügyes vagy a takarítással!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, teljesen igazad van, egy hétvégi bekajálás, vagy pár napos wc-re nem mentel bőven megvan 1-2 kg + szerintem is.
Jaj, tényleg emlékszem, a kórházi 18 hetes után rohanhattál az istenhegyire a 18. héten.
Persze, így érthető és akkor letudod a 4D-t is.
Nálad már szép gömbölyű lesz babuci a képeken!
Még szép hogy nyűgös vagy, éjfélig fennlenni, előtte dolgozni és készülni a vendégeknek, nem terhesen is elég...
Hú, hozzánk szombaton délelőtt jönnek vendégek, 4 fő-egész napra, ma takarítottam, holnap nekilátok a főzésnek, tuti szombaton hulla leszek.

Rucik:Zsuzsi, ha gondolod, szívesen átküldöm amit Móninak írtam.

Móni, olyan jó neked hogy már ennyire előre jársz, most néztem, minimum 3 hét van köztünk, menszesz szerint meg 4 hét.
Te leszel majd a tanácsadónk :lol:

Képzeljétek, a sok orrfújástól tiszta herpesz lett az orrom mára, nem elég az allergia, kész vagyok...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, jó pihenést, nem csoda, ha nyűgös vagy...

Így utólag meg az 1 kg úgy szabályozható, hogy ha legközelebb mégy dokihoz/védőnőhöz, előtte tarts 1 gyümölcsnapot, vagy egyszerűen mondj egy kilóval kevesebbet:) más tippem nem igazán van rá. Csak nem fognak ezzel problémázni, hogy összesen 4-5 kg a harmadik trimeszterben.

Kata, szégyen-gyalázat, de én machinálok a vonalzóval... menstruáció alapján számítva csak 11 nap (illetve hát 11.09-én van a terminus), azt módosították egyre előrébb két, sőt három ultrahangon... de a dokim szerint elég 'nagy a szórás' a méretekben, ez a combcsont hossza alapján saccolt méret.

Úh most már fogalmam sincs, többet már nem módosítok rajta, majd kiderül a következő ultrahangon. Remélem, nem az én tanácsaimra kell hallgatnotok majd... hihetetlen hisztis és parás tudok lenni.

Az allergia meg az orrfújás...:( hát nem tudom mit mondjak, kitartás, lassan csak elmúlilik a szezon.

Többieknek is pussz,
M
monke

Sziasztok,

Sajnos az allergia elkapott engem is, az orrfújás meg a tüsszögés nem túl kellemes. Reménykedtem, hogy idén kimarad, a baba miatt, de hát nem volt szerencsém.
Ma kipróbáltam a kismama jógát, (Móni, ott ahol Te is voltál). Eszternek hívták aki vezényelte az órát. Nekem tetszett, de a kiscsikó pont a mélyrelaxáció alatt kezdett rugdosni :lol: így meg nehéz ellazulni :lol:
Ma voltam a védőnőnél is. Mondta, hogy lassan tényleg ideje megvenni a holmikat, mert mi lesz, ha esetleg az utolsó időre fekvésre fognak??? Szóval rám ijesztett egy kicsit, most már komolyabban el kell kezdeni a bébiholmi gyűjtögetést.

Jó pihenést mindenkinek.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Kata, Móni, nagyon aranyosak vagytok, hogy "vigasztaltok". Ez a hízás legyen a legnagyobb bajom szerintem az egész terhesség alatt.

Igen, így legalább letudom a 4d-t is.

Kata, neked mi a hivatalos számítás szerinti időpontod?

Kata, a listát nagyon megköszönném, priviben vagy e-mail-en.

A párom "engedélyezte", hogy aug. utolsó hétvégéjén, ha úgy van, akár már Babunak is vehetek dolgokat :-) Mondtam neki, hogy csak azért, mert szeptemberben van két esküvős hétvégénk és elvileg egy baráti párral egy közös hétvége, valamint a páromék szüleihez is megyünk, tehát nem lesz időnk. Olyanra gondolni sem merek,amit Szilvinek is mondott a védőnő, hogy mi van, ha fekvésre ítélnek?

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Na, most, hogy olvastam az írásaitokat, hogy mindenki nagyban készülődik, már parázok én is. Úgy érzem, hogy semmi sincs kész, semmi sincs meg.
(egy csomó cucc kölcsönadva, még vissza sem kértem pl. bébiőr, légzésfigyelő, kiságy, ruhák a padláson, a lakásátalakításnak még az időpontja sincs meg)
Fekvésre, és arra, hogy előbb jön a baba, gondolni sem merek. Apa ráadásul most nyert egy utat, úgyhogy november elején itthon sem lesz.

Zsuzsi, minden elismerésem ehhez a pörgéshez. Jó, mondjuk nálunk sincs pihi, de legalább a koránkelés kimarad, és az sokat számít, hogy reggel alhatok 8-ig. Nem értem, hogy miért csinálja neked más az uh-t, mint a vizsgálatot? Hogy van ez?
Gratula a kilókhoz, szerintem szuper. Egyetértek a többiekkel, nem lehet tartani, hogy milyen a hízás eloszlása.

Móni a babák szeretnek bebugyolálva lenni, mert a benti állapotra emlékezteti őket, és sokszor megnyugszanak tőle. Nem csak pólyába lehet, hanem pl. hordozókendőbe is ;) Mintha láttam volna a neten erre vonatkozó tippeket, de még régen. Szerintem kispárnával is gyakorolhatod a kendőkötést baba helyett :)

Kata, saját listát állítottál össze? Nekem már sajna nincs meg, remélem, hogy nem felejtek ki semmit. Azért jó, ha így aktuálisan mindig írod, hogy miket vettél. (kár,hogy le vagyok maradva a készülődésben :()
Igen, a H&M nem olcsó, de mi a ruhák 80%-át kaptuk és elég jól megálltam, hogy ne vásároljak csak azért mert cuki valami. Ez az egyetlen bolt, ahol mindig van olyan cucc, hogy mindig beújítok valamit, mégha apróságot is. A sapkák, harisnyák, zoknik, badik nagyon jók és egyediek szoktak lenni.

Jó éjt!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok

Reni, a kispárnás tippet köszi, kipróbálom. Nagyon szeretném, szeretnénk hordozni a kissrácot, de annyira féltem előre is. Szóval idétlen vagyok, na.

Többiek: én teljesen laikus vagyok a témában, de amit láttam a környezetemben: vagy valakinek feküdnie kellett már az 5. hónaptól, (vagy kezdettől...), vagy gond nélkül járhatott-kelhetett az utolsó percig.
A fekvés szerintem általában biztonsági intézkedés, a koraszülés elkerülésére... egy idő után meg már nem olyan riasztó és nem olyan 'kora' a dolog.

Én már kezdek bizakodó lenni, hogy menni fog ez:) mármint a kihordás, a szüléstől most kezdek rettegni (itthon voltam pár napig, és persze, hogy a netet bújtam rémtörténetek után). de ezt inkább hagyjuk.

:oops:

Enikő, szépek nagyon a képeitek a wiw-en. Hol a torz fej??? :P

Jó éjszakát mindenkinek,
Móni
monke

Móni, nekem Blankival a 34. heti vizsgálaton látta a doki, hogy 2 újnyira nyitva a méhszáj. A koraszülésnek mindig nagy a kockázata még akkor is, ha a legtöbb esetben egészségesen születnek meg ilyenkor a babák. Így feküdnöm kellett 3 hétig. A 37. héten felkelhettem, aztán rohangáltam és lépcsőztem még több mint 2 hétig mire megszületett Blani.
Ja és úgy kezdődött, hogy elkezdett rövidülni a méhnyak és ez most is van. Ez ugyan önmagában nem ok még a fekvésre, de....
Ne izgulj a hordozás miatt, úgyis plusszban fogni fogod, míg meg nem szokod, hogy a kendő tartja. Az apukák általában bátrabbak ebben úgy figyeltem meg.

A netezés tényleg veszélyes. Én is hétfőn paráztattam magam netes infók alapján. Ezt most én sem részletezem, megállapítottam egy komplikációt, amit szerencsére a doki cáfolt...

Enikő, én is akartam írni még délelőtt megnéztem a képeiteket és szerintem is tök jók. Megértem ugyan azt is, hogy nem vagy elégedett, mert én is püffedtnek látom a fejem. Úgy tűnik ez együtt jár...

Most már tényleg jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt!
Vasárnap hozzánk is vendégek jönnek, úgyhogy addig is takarítani fogunk Blankival, azért a veresi Medvefarm még tervben van az unokatesókkal, ha nem esik az eső.

Kata, te mit készítesz a vendégeknek?

Ötltetem sincs, mert kicsit macerásak kajaügyileg. Nem esznek húst és cukrot. Esetleg valami zöldségfasírt receptje van valakinek? (kipróbált) Vagy valami jó zöldségkaja ötlet?

Móni, kötögetsz vagy horgolsz már? Rámtört a kreatívkodás, bár egyelőre még csak elméletben gyártom a dolgokat, mert időm az nem igazán van, de előbb-utóbb hozzálátok.

Szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Kata, még tegnap akartam írni, de ugye a memóriám... Remélem, hamarosan véget ér az allergiaszezon, és megszabadulsz a kínlódástól. Az orrodat sajnálom.

Mit készítesz a vendégeknek?

Reni, sajnos nincs ötletem zöldséges kajákhoz, bajba lennék egy ilyen szituációnál én is.
Az orvos azt mondta, hogy a magánrendelőben nem olyan jó az uh (nekem ott csak hüvelyit csinált), ezért menjek be a Klinikára vagy máshova, ahova szeretnék. A múltkori tapasztalatok alapján még gondolkodom, hogy a Klinikára egyáltalán elmenjek-e, vagy csak rögtön az Istenhegyire.
Azért egyébként azt elvárnám, hogy ha már ennyit fizetek az orvosnak, egy rendes uh-t beszerezhetett volna... De mindegy, ezen most már késő keseregnem. Tudom, hogy sok helyen a havi vizsgálatnál rutinszerű az uh is.

Reni, komplikációk felállításában én is jó vagyok :-)

Reni, akkor majd mi ketten túlhordjuk a babát, jó? :-) Nekünk sincs semmink, de nekem még tapasztalatom sem, szóval szerintem én vagyok a leginkább lemaradva.

Most akkor vegyek pólyát? Eddig nem gondoltam rá.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Többiek hová lettek? Edina például, ő mindig ír? (aggódom, de remélem, hogy csak elutazott valahová, és nekem maradt ki valahogy ez az infó)

és Krisztina? mi újság felétek?

Reni, sajnálom ezt a méhszáj-rövidülést:( ezek szerint tényleg érdemes gyorsan beszerezni a cuccokat.

Elkezdtem kötni egy egyszerű világoskék téli hálózsákot, igen. tervbe van véve még egy takaró, és esetleg egy-két pulóver.
Nem találtam mintát neten, úgyhogy csak úgy magamtól kötögetek - hát nem lesz a legszebb, de nagy örömmel csinálom.
Remélem, a gyerek se reklamál majd.

Zöldséges fasírt-receptet nem tudok, de nagyon sokszor csináltam szójás vagy gabonás fasírtporból (ez utóbbi DM-es) fasírtot, és nagyon finom mindkettő. Egyébként halat se esznek?

Üdv,
M.
monke

Sziasztok lányok,

tegnap este olyan nyügi voltam az allergiám és herpeszem miatt, ki tudtam volna futni a világból.És még kb 1 hónapig tart, kész vagyok tőle.
Szilvi, te is szenvedsz?Mivel kezeled magad?

Reni, ezt a méhnyak rövidülést hogy nézik?Mivel mérik?Meg mitől lehet?
Mikor lesz a felújítás?
Baba külön szobában lesz?
Hát zöldséges fasírt receptet én se tudok sajna, nálunk egyáltalán nincs vega a családban ill. barátaink közt.

Zsuzsi, köszi az együttérzést.Egyébként az én dokim se ultrahangoz, csak vizsgál, nem értem én ezt a rendszert, fizess 100 helyen, az a lényege. :oops:
Mikor mész az Istenhegyire?
Praxist nem próbálod ki, Mónival mi ott voltunk?

Hát lányok, mivel ilyen nyügi vagyok,csak egyszerű kajával készülök, ma csinálok francia hagymakrémlevest(pirítóssal lesz majd), bepácolom a tarját és csirkemellet, reggel csinálok egy vegyes salit öntettel és ennyi lesz a kaja.

Tegnap este voltunk a tescoban és nem csak body-k, hanem rugik is vannak leárazva csajok, 1100 Ft/3 db plüss.
Egy csomagot vettem, 0ás méretűt, egynek jó lesz ennyiért.
A ruhákkal én már nagyon jól állok, így szeptemberben "csak" a a babaszobára kell koncentrálni(meg ugye a konyhánkra) meg még a pipereholmikat beszerezni, az is bőven elég lesz.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Edina, Krisztina, tényleg, hol vagytok?
Remélem nincs baj...

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: