A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008/9 teli kismamik :)))

sziasztok!

ancsa. jo a babakocsi. nagyon csajos!!!

eperke. udv a csapatban es gratula a kisalnyhoz!!!!

wruska. neked meg a kisfiuhoz!!!!

mar csak en vagyok, aki nem tudja, hogy milye lesz!!! Istenem, miert teszed probara a turelmemet? en nagyon turelmetlen teremtes vagyok, am!!! 29-en mi is megtudjuk.
a mozgolodasban is le vagyok maradva!

szoval mindharmotokat irigyellek am!!!! :lol: :lol: :twisted: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

sziasztok

remélem jól vagytok :lol:
én nehezen viseltem a hétvégi meleget nagyon :(
most viszont hüvösebb idő van,ennek nagyon örülök :lol:

hétvégén megvettem a babakocsit,kiskádat, még egy pár rugi-bugit, fésüt-hajkefét,cumisüveget, pelust,positörlőt :lol:
azért még van egy pár apróság is ami kell, és ott van még kiságy,szekrény,pelenkázó is :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Találtam hasznos infot a magnéziumról,bemásolom nektek,hátha valakit érdekel.

A magnézium-hiány megelőzése
A terhesség zavartalan lefolyásában és a magzat egészséges fejlődésében egyéb ásványi elemek, vitaminok mellett a magnéziumnak is nagy jelentősége van. A születendő gyermek növekedése szempontjából fontos az anya vérének megfelelő magnéziumtartalma.
A magnézium segít továbbá az izomgörcsök és az idő előtti fájások megelőzésében. Ezért fontos a megfelelő magnéziumellátás biztosítása.
A szoptató anyáknál fokozott a napi magnéziumszükséglet: 355 - 375 mg.
Aktuális tanács
Magas magnézium tartalmú táplálékok
• Gabona (búzacsíra), zöldség (szójabab), teljes kiőrlésű lisztfélék, dió, mogyoró és tejtermékek.
• Magas magnéziumtartalma van sok ásványvíznek is, így ezek fogyasztása is ajánlott.
• A magnéziumot ezen kívül itallá oldható granulátumként is magáhozveheti. Például egy tasak Magnesium-Diasporal® 300 granulátum mártartalmazza az átlagos felnőtt számára szükséges napi adagot.
• Napi egy tasak Magnesium-Diasporal® 300: ennél egyszerűbben nem lehet!
• Napi 1 magnézium tartalmú pezsgőtabletta

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

És még egy kis info a baba növekedéséről....

Milyen gyorsan nő a baba?
A magzat várandósság alatti hozzávetőleges növekedése:
A 4. héten még nagyon picike az embrió: 0,1 mm!

• 1-5. hónapig a hónap számának négyzete cm-ben (pl. 2. hónapban 2x2=4 cm)

• 6. hónaptól a hónap számát kell szorozni 5-tel cm-ben (pl. 7. hónapban 7x5=35 cm)

• Születésekor a baba mérete kb. 10x5 cm = 50 cm

A magzat megfelelő fejlődését mutató mérési lehetőség: A várandósság 15. és 35. hete között a szeméremcsont és a méh kitapintható felső pontja között cm-ben mért érték (symphysis-fundus távolság) a mindenkori hétnek felel meg: pl. 24 cm = 24. terhességi hét.
Természetesen ez az érték ikerterhesség esetén változik.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Halihó.
Ma voltunk dokinál, mindent rendben talált, méhszáj zárt, ügyesen tartom a lecsökkent súlyom :lol: , ennek ellenére szépen gömbölyödünk mindketten. Augusztus 11-én megyek hozzá legközelebb. Addig a fogorvost kell beiktatnom egy kontroll erejéig. Ja és továbbra is figyelnem a szénhidrátbevitelre.

Mush, nemsokára te is megtudod hogy kisfiú vagy kislány van a pocidban. És bárhogy legyen is, tudom, hogy ti is nagyon nagyon fogtok annak a picurkának örülni. Mikor is mész dokihoz?
A mozgolódás miatt pedig ne aggódj, előbb utóbb rá fogsz jönni, hogy már régóta mocorog. Nekem is akkor lett "gyanús", amikor hirtelen rendszeres lett - közel ugyanabban az időpontban jelentkezett be - és nekem a jóga is nagyon sokat segített, hogy teljesen Olivérre tudjak koncentrálni és megérezni őt :lol:

Ancsa, hú én még igyekszem magam visszafogni a vásárlás terén, bár nem vagyok babonás, de ilyenkor nem nagyon tudnék venni neki téli rucikat, úgyhogy szerintem ez szeptemberre tolódik. Akkor vesszük meg a kiságyat is, augusztusban meg megpróbálok utánanézni, hogy meg tudják e nekem csinálni azt a pelenkázót, amit szeretnék, és hogy mikorra. Babakocsit szeptemberben ügyezzük, lehet, hogy külföldről rendeljük, mert kintről sokkal olcsóbb, még szállítási ktggel együtt is. No meg azért is, mert addig még szeretnénk kifesteni a babaszobát és a cuccokat nem is tudnám hová tenni máshová csak oda és akkor meg nagyon útban lennének.

Egyébként én egészen jól bírom a meleget, engem az időjárásváltozás - amikor hirtelen 15 fokot hűl a levegő - visel meg. Valószínű, a vérnyomásom ingadozik ilyenkor,d e akkor padlón vagyok. Ha hidegből váltunk melegbe, az nem zavar :shock: De sebaj. Hamarosan itt az ősz. Erről jut eszembe, ruhákat kell vegyek, mert az egy hosszúnadrág, egy rövidnadrág kombináció kevésnek bizonyul, mint kismama ruhatár. De ezt a hónapot még kibekkelem ezekkel :roll:

Na lelövöm magam.

Kép
wruska

Sziasztok Lanyok,

Ma reggel voltam vedononel, es meghallgattuk a magzati szivhangot. 2X hallottuk egy kicsit. de nem nagyon tetszett neki a vizsgalat mindig eluszott es meg bele is rugott a vizsgalo fejbe.

Neztek vizeletet es cukrot talaltak benne. KErdeztek mit ettem. Hat reggelire kakaot ittam. Azt mondtak, maskor mielott megyek hozzajuk, mar elotte este es reggel se egyek magas cukortartalmu eteleket. Na en utana ezen elgondolkoztam.
Alapjaban az normalis ha a cukor megjelenik a vizeletben?
Most akkor kezdjek el dietazni? Igazabol mas tunet nincsen, mert nem hiztam, csak 1.5 kg-t, es jo a vernyomasom is.
A vedono azt mondta, hogy majd 4 het mulva menjek es akkor megnezik ujra.
Nektek volt mar ilyen?

Kép
eperke25

Hello csajok!
Hétvégén pihiztünk, jó sokat írtatok!
Gratula Eperke! :lol: a kiscsajhoz

És persze Neked is Wruska :lol: :lol: a kissráchoz!
Bár én is ki akartam húzni a nyarat, muszáj lesz egy-két holmit vennem még az ősz beköszönte előtt...

Mush :lol: nem Te vagy az utolsó, aki megtudja, hogy mi a baba neme.. Mi még csak holnap megyünk a 12. heti uh-ra, úgyhogy nem valószínű, hogy tudni fogjuk. Pedig nem lenne rossz, ha úgy feküdne a drágám. Az azért túl korai lenne, nem, hgoy a 12. héten kiderüljönf :?: :?:

Fogorvosnál tegnap voltunk mi is! Egy kis lukat talált nálam, ami még nem is fájt, gyorsan betömte és kész...Huh. ha lesz kiskönyvem, akkor kell visszamenni, hogy beírják. Hányszor kell elmenni a terhesség alatt? Hányszor érdemes és ésszerű?
Mondjuk tök megnyugtató így...hogy minden oké :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

eperke

nekem eddig még sose találtak cukrot a vizeletemben,bármit is ettem vagy ittam elötte :roll:

de ha gond van a cukroddal,azt majd a terheléses vércukor vizsgálat ugyis kimutatja :roll: addig szereintem csak ugy ne diétázz :roll: de ezt te tudod,neked kell eldönteni.....

madaran
sima Uh-án nem hiszem h kiderül a baba neme a 12. héten, esetleg 4D-én lenne rá esély,de az se biztos :roll: én a 16. héten voltam 4D-én, és nem volt akkor sem egyértelmű a baba neme még......... :roll:

nekem a 20. héten Uh-án mondta a doki,h nem lát semmit a lába között,ugyhogy valószínűleg már nem is fog kinőni ott semmi, és így kislányra számítsak :lol: de azért még mindíg bennem van a félsz,hogy elnézte a doki a nemét, mert nemrégen is egy hölgy 2 kislányt várt ,mert azt mondták neki az orvosok,aztán a végén szülésnél meg 2 kisfiu bújt ki :oops: szegények,mindent kislányos cuccba vettek meg, és vehetnek meg újra mindent...... :oops:
na az ilyenek miatt parázok én is, éppen ezért többnyire olyan holmikat veszek,ami semleges, tehát kisfiunak és kislánynak is hordható :lol: aztán ha tényleg kislányom fog születni,akkor majd még ráérek majd nőcis cuccokat is venni,nem?

addig csak óvatosan vásárolok :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Teljesen egyet értek Ancsa :lol:
Egyébként is fölösleges még túlságosan bevásárolni. Itt van előttünk ez egész ősz! :shock: Amikor a borongós, esős napokon nem is fog más feldobni, minthogy a Picúroknak vásárolgatunk! Húú, már várom is nagyon :wink:

madaran

Sziasztok

Megvettem a szívhanghallgató készüléket :lol: éppen kínlódok vele,hogy halljam a picur szívverését :roll: más hangot ad ki mint a doppler készülék,amit a védőnők is használnak,kicsit nehéz beazonosítani a hangokat is :roll: de írja is a tájékoztató,hogy kitartóan kell vele próbálkozni :roll:
Az már tuti a kicsinek nem tetszik a hallgatózás,mert folyamatosan rugdosta a készüléket :lol:
Legalább már tudom mit nem szeret,amitől mocorog :lol:
Valaki használt már ilyet?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Háát, Ancsa :lol: nem vagy semmi!! Ha már uh-s készüléket drága beszerezni, legalább a szívét hallja az ember :D

Megjöttünk az uh-ról. Minden rendben van! :lol: Tökéletes a bébike! Csak sajna nehezen mutatta meg magát, úgyhogy az uh-s felvételek elég sz@rok lettek.. De hát mindegy is!
16. héten kell legközelebb menni, addig elengedett nyaralni, úgyhogy menni fog az idő :roll: 8)

madaran

Sziasztok!
Bocsi, hogy bepofátlankodom közétek, de nem tudtok valamit Szilvuszról?????

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Valamikor egy hete írt... :)

madaran

Köszi, Madaran, igen a jóú. 4ét megtaláltam én is :D

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

madaran
örülök,hogy rendbe volt minden UH-án :lol:
amugy hogy érzed magad?
többiek?

na én tegnap megjártam a fogorvost,megint nem sikerrel :wink:
állítja ez a doktor bácsi is,hogy nincs rossz fogam,csak a fogkő miatt látom rossznak :wink: de nem értem,a fogkő tudtommal nem fáj :wink:

pocaklakómnek nem tetszik,ha félig hason-féloldalt fekszem,mert nekiér a hasam az ágynak :arrow: minden este lefekvéskor reklamál érte :lol: amugy is keveset mocorog, én meg direkt élvezem,h van ilyenkor egy kis mocorgás :roll: :lol:

Ma akartam menni terheléses cukotvozsgálatra,de nem megyek ma :roll: tegnap a párom szétverte a konyhát :arrow: őrült romhalmazt hagyott maga után,ugyhogy muszály takarítanom,bár ma is folytatja és még kb 2 hétig ez lessz,ugyanis a konyhát alakítjuk át gyerekszobának, a konyha meg átköltözik máshova,ahol nekünk is jobb lessz,mert ez amugy kicsi volt konyhának,de gyerekszobának tökéletes :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa :lol: Nem mentél másik dokihoz? Fogkő miatt tutti nem fáj a fog!! (Tatán tudok egy jó orvost!, ha kell a száma, priviben szívesen megírom!)
Egyébként jól vagyok. Mondtam is a dokinak, hogy múlóban a hányinger, mostanában inkább émelygés-fáradtság, azt mondta, ez normális, mert a 12. héttől enyhülnek ezek a tünetek.
Na, de a legközelebbi uh csak a 16. héten lesz, hát addig akkor semmi tünet nem lesz, mert ugye még nem mocorog, hányás meg one...
mindig van min aggódni... :wink:

Nem semmi, hogy a konyhából csináltok babaszobát. Az tényleg nagy átalakítás lesz. Mi majd a nyaralás után fogunk hozzá. Nálunk az ablakot, teraszajtót kell kicserélni, mert tök sz.r a szigetelés. Ja, --sztem már írtam-- a radiátort kellene áttenni másik falra :roll: szép kis meló lesz... de szerintem a TIétekhez fel sem ér..

madaran

Ja, nem is írtam, hogy megvan a kiskönyvem :lol: :lol: Tegnap elmentünk a védőnénihez :lol: Tök aranyos volt, kaptam olvasnivalót is :wink:

madaran

Mi is cserélünk radiátorokat, az egész lakásban :wink: szép meló lessz,az biztos :roll: és a nappaliból csinálunk amerikai konyhát :wink:

hátam közepére se kívánom az ilyen nagytakarításokat,nyitott méhszájjal :oops: de hát muszály megcsinálni,majd mepróbálom szép lassan-komótosan,nehogy aztán jobban kinyíljak és még a végén koraszülés legyen belőle :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa :D
Akkor nagyon óvatosan!!! nincs segítséged, hogy ne Neked kelljen hajolgatni?? :?: :?: Tesó, szülők :roll: Nehogy má!

madaran

nincs semmi segítségem :( de ezt értsd szó szerint :arrow:
még a páromat se zavarja, ha látja hogy mennyire fáj a hasam,meg görcsölök a nyitott méhszáj miatt :arrow: sosem segít,még bevásárolni se,én cipekedek mindent egyedül is... :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Nahát!!! :evil: :evil: :evil:
én biztos nem cipekednék. Hozza haza, aki akarja. Ha nem lenne otthon kaja, biztosan rájönne, hogy talán segíteni is kellene!! :twisted: Irgum-burgum!!! :roll:
Az én férjem még azt sem engedi, hogy a ruháslavort kivigyem a teraszra!!
Tedd szóvá!!! :| :mrgreen: Igen is a nyitott méhszáj nem játék!!! :(

madaran

Már szóvátettem,hogy nem bírom,mert fáj a pocim nagyon,de csak jól megkaptam,hogy megjátszom magam,mert az első 2 babónál semmi ilyen bajom nem volt :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Latom mindenhol mennek a munkalatok. Nalunk kivulrol szigetelik a lakast, szoval en sem uszom meg.
Egy het mulva vegeznek, utana lesz nagytakaritas. A parom megigerte hogy segit. Nekem nagy segitseg, mindenben szamithatok ra.

Nekem ma nagyon faj a fejem. Eleg szarul vagyok. Lehet a front miatt. Es nem tudom, hogy vagytok vele, de amiota szedem a magneB6-ot tobbet faj a hasam.
Sajnos Pottomke is kevesebbet mozog. De azert este szoktam erezni.
En sem vasarolok meg, bar nekem nem kell sok mindent, mert noveremek kislanyatol sok mindent orokolunk. Csak egy pelenkazo kell es a babakocsi. De azt meg raerunk megvenni, ugy is teliesitett kell.
Ti gondolkodtatok mar az ossejten? Tudtok rola valamit? Tervezitek, hogy levetetitek?

Kép
eperke25

:roll: Halottam róla,de nekünk nincs pénzünk rá levetetni..........sajnos

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Most találtam a neten,gondoltam titeket is érdekel hogy hétről hétre hogyan alakul a baba súlya a pocakban :lol:
itt találjátok :arrow: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magzati_meretek/

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Hat az tuti, hogy nem olcso mulatsag. Nehez dontes. Raadasul ha jol tudom, nem lehet vegsokig felhasznalni.

Kép
eperke25

nem olcsó bizony én ahogy utanéztem még anno :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Csajok,ezt muszály elujságolnom nektek :lol: végre sikerült meghallgatnom a picur szívverését :lol: :lol: :lol: :lol: ezzel a szívhanghallgató kütyüvel :lol:
Olyan csodálatos volt hallani :lol: le is merítettem benne az elemet,így most rohanok a boltba és veszek másikat :lol: :lol: :lol:
szerettem volna felvenni a picur szívhangját a számítógépre,mert van hozzá felvevő is,de nem mertem megmozdulni se örömömben,nehogy elmozduljon onnan a pici :oops:
na sebaj,újra próbálkozom majd ha hazaértem, és felveszem,hogy apa is meghallgathassa :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Babanaptár innen letölthető,ha esetleg érdekel valakit :lol:
http://www.naptarak.com/naptarak_baba.html

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Hát, akkor lesz melóhegy mindenkinél!! Azért óvatosan csajok :wink:

Megnéztem a méreteket, kb átlagosak vagyunk, Hála Istennek!! :lol: Jó ez a tábla, hogy többféle méretezést tesz egymás mellé!

Az őssejten még nem is gondolkoztunk, igazából azt sem tudom, mire jó, kicsit utána kellene nézni... NEmtom.

Ma éjjel utazunk 8) , úgyhogy két hétig nem leszek, legyetek jók, növesszétek a pocikat! ---lehet, ha hazajövök, én is veszek ilyen szívhallgatós kütyüt.. tök megnyugtató lenne hallani!!! :wink: Ígérem, óvatos leszek, napon nem sokat, túrázni nem fogok, csak pihi-pihi, no meg némi evés-ivás...
Ha onnan tudok, azért majd írok!

madaran

Eperke, ilyet én még nem is hallottam :shock: De jó, hogy nálatok már hallgattatok szívhangot. Nálunk még nem volt ilyen. Bár mivel a kispasim ficánkol ezerrel, nem érzem hiányát, inkább csak kiváncsi vagyok, hogy milyen.
Remélem, ha legközelebb megyek a védőnőmhöz, már ő is meghallgatja (aug.8). Itt látszik, hogy ahány védőnő, annyiféleképpen csinálják a dolgukat. :lol: Sebaj.

Mush, régen írtál, merre vagytok? Hogy vagytok? Még 10 nap és ti is megtudjátok ki lapul a pocakban :wink: Olyan izgalmas.

Mi most ezerrel babakocsikat nézegetünk, szebbnél szebbek vannak, de az már 1000%, hogy külföldről fogjuk megrendelni, mert 40-60 ezer forintot is lehet spórolni annál a típusnál, amit kinéztünk itthon. Majd szeptemberben megrendeljük, előbb nem. :lol: Addig a babaszoba kifestése lesz a projekt. Persze majd apa a haverral kifesti, én meg addig a nagyiéknál táborozok :wink: De látom, még mi leszünk a legszolidabbak :lol: Mindenki nagyon vigyázzon magára és a babájára is.

Ancsa, te meg beszéljél apival, hogy sajna te sem leszel fiatalabb és minden terhesség más. Lehet, hogy az is segítene, ha egyszer bevinnéd a dokidhoz magaddal, és ő mondaná, hogy kíméld magad, mert baj lehet. Jobb félni, mint megijedni. És egyébként is, függetlenül, hogy minden rendben van-e vagy sem, egy nő akkor se szakítsa meg magát :evil: , ha van párja, aki tud segíteni. (Bocsi, tudom, hogy nem rám tartozik :oops: ) Ennyire legyen mindenki nő, ha már a kedves másik nem úgyis egy csomó mindent erre fog rá...

Kép
wruska

sziasztok!
regen voltam. vendegek voltak nalunk egesz heten. eloszor az ocsem, aztan meg a kolleganom, igy nem volt idom irni. bocsanat.

ancsa. vigyazz magadra!!!!! szoval bevalt a szivhallgato kutyu? lehet, hogy en is veszek. mennyibe kerult? nekunk meghallgatta a vedono. szerintem aludt mert nem mozdult meg, pedig vagy 2 percig nyomta a csajszi a masinat a hasamhoz.
29-en reggel 8.55-ra megyunk uh-ra. mar nagyon varom!!!

vasarolgattam is, mert itt most learazasok vannak. vettem rucikat mindket nemre, es mivel 28 napon belul vissza lehet vinni, igy az uhu meg beleesik. csak akkor szivom meg, ha nem mutatja meg magat. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

wruska. milyen babakocsit neztek?

remlem mindeki jol van!!

madaran jo nyaralast!

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok
Remélem mindenki jól van és jól telt a hétvégétek :lol:
Most nincs időm visszaolvasni,mert indulok is a terheléses vércukor vizsgálatra :( meg aztán ma délelött áramszünet lessz nálunk,ugyhogy majd délután jövök valamikor :roll:
szép napot mindenkinek :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

ancsa. majd ird meg hogy mi volt a vizsgalaton.

KépKép
KépKép
mush589

Lányok!

Nem érdekel valakit egy pelenkázólap?
Vadi új, csak nekem kettő van..
Kép

Kép
Kép
odri

Sziasztok

Végre van áram,de nekem rossz kedvem van,mert telefonáltam délután a laborba és közölték,hogy magas a cukrom :oops:
pontos eredményt nemondtak,csak annyit h magas :oops:

most megyek,mert csempézzük az új konyhát :roll: majd holnap tudok csak visszaolvasni,reagálni

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

mush
7000 Ft volt akciósan,szerintem megéri,bár még viszonylag pici a babó így nem egyszerű megtalálni vele a szívhangot,de egy kis gyakorlás és meg lehet tanulni :lol: én is egyre többszőr találom már meg :lol:

Hogy vagytok?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa, mi lett az eredménye a cukorterhelésnek? Tudod már?

Jó dolog lehet ez a szívhang "kukkoló". Én egyenlőre boldog vagyok, hogy érzem, Olivér kirúgja a ház oldalát:)

Ancsa, tényleg, nevet választottatok már Picurinak?
Mush, Madaran, Eperke? Ez nektek is kérdés.

Kép
wruska

nem,még nem választottunk nevet :roll:
csupán azért,mert nem tudtunk megegyezni :roll:
de remélem hamarosan dülőre jutunk a témával kapcsolatosan :lol:

felétek is esik az eső?nálunk nagyon

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

sziasztok

képzeljétek most jöttem haza a szülőszobáról :oops:
te jó ég,hogy hogyan bánnak itt Tatabányán a kismmamákkal :oops:
képzeljétek,valami vízszerű folyt ki belőlem, 2 tenyérnyi nagyságú és megijedtem :oops: felhívtam a védőnőmet,elmeséltem neki mi történnt és azt tanácsolta nekem,hogy lehet h magzatvíz volt lehet hogy csak túl sok folyás távozott belőlem, biztos ami biztos,menyjek be a kórházba és csináltassak egy Uh-át, inkább legyen 1 felesleges vizsgálat,minthogy baj legyen belőle :oops: igazat adtam neki és be is mentem azonnal.
Megállapították,hogy a méhszájam változatlan C:2100, és szerintük nem magzatvíz folyt.
Ezután néztek egy Uh-át, egy ős régi géppel, amin 5 percig nem találták meg 5-en a baba szívműködését :oops: :oops: :oops:
Azt hittem ott ájulok már el,mire nagy nehezen kinyögte a doki,hogy van szívműködés,magzatvíz normális és áll bennem a gyerek,medencefekvésű a baba./ez volt szó szerint/
Na elkezdtem öltözködni,mivel azt mondta a doki,h minden rendben van, erre megszólalt,hogy maradjak bennt a kórházban,mert nem vállal felelősséget értünk.
Mondom neki,de minek,ha most az előbb állaptotta meg,hogy minden rendben van,nem magzatvíz folyásom volt :shock:
Megkérdeztem tőle,hogy akkor most ha nem tudja eldönteni mi a helyzet akkor miért nem hív maga helyett 1 olyan orvost,aki érti is a dolgát és amit kijelent,azért meri is vállalni a felelősséget. :shock:
Erre csak annyit felelt,hogy szó sincs itt semmi magzatvíz csurgásról,de akkor sem vállalnak felelősséget :shock:
Ehhez mit szóltok? mit keres egy ilyen orvos a szülőszobán,aki nem mer felelősséget vállalni a saját diagnózisáért :twisted:
Az ilyet mennyi orvosi hibát követhetett már el? És borzalmasan sajnálom azokat akik valamiért pont egy ilyen orvos keze alá kerülnek :(
Ugyhogy holnap első dolgom lessz,hogy keresek egy normális orvost mert én nem vagyok hajlandó ilyen orvosok keze alá kerülni és nem bízom rá ilyen orvosokra a babámat sem :oops:
Csak szorítsatok nekem.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa, ez nem semmi. Hát sok vidéki kórháznál vannak így a kismamák, hogy túl sok olyan orvos van, akinél semmiképpen nem akarnak szülni, így inkább választanak.

De azért ez tényleg kritikán aluli. Nem is értem ezt a dokit. Minek mondja, hogy minden rendben van, ha bizonytalan benne és miért nem mondja el, hogy mitől lehetett ez a vizes folyás, ha gondol valamire. Nyugodtan elmondhatta volna, ha tart valamitől, akkor az ember lánya nem parázik feleslegesen, vagy nem képzel be magának mindenfélét. Én szeretem az őszinte, egyenes embereket, még ha fáj is az igazság, de akkor azzal lehet kezdeni valamit. A hárítással semmit. :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Az idő itt is pocsék, alig vagyok képes még megmozdulni is. Persze Olivér jól érzi magát ebben az időben is (mocorog ezerrel), csak én vagyok ilyen fáradt és álomkórós. Ráadásul azt hiszem most megint nőni fog egy kicsit a hasam, mert megint érzem, ha felállok, hogy húzódik, szal még ez is csak amolyan minimális mozgásra ítél. :shock:

Többiek, hogy vagytok?

Kép
wruska

irtam. erre elszallt.
szoval sziasztook

ancsa. ez nagyon durva. nem ertem hogy mer egy orvos ilyet csinalni. remelem hamar talalsz egy normalis orvost. az elso ket gyerkocnel nem volt dokid?

mi megvagyunk. nalunk nincs mocorgas. pedig ma meg lecsot is foztem, hatha a magyaros izek beinditjak. anyukam kuldott tv paprikat :)))

mi meg nem valasztottunk nevet. nekunk egy angol es egy magyar neve lesz a babynek. eddig angol lany nevnek az Isabel a legnagyobb eselyes.

KépKép
KépKép
mush589

Ancsa,
Ez nem semmi.Kar hogy az ilyen orvosok ellen nem lehet tenni semmit sem. Tenyleg keress holnap egy normalis orvost es csinaltass vele meg egy UH-t, hogy megbizonyosodj, minden rendben van.
Remelem nem lesz semmi baj.

Kicsit ma megijedtem, mert en nem ereztem / erzem mocorogni a babat. Egy ponton nagyon szur a hasam, mar vagy 2 oraja, neha gyengul de aztan felerosodik. Eddig az sem hasznalt ha pihizek.
Remelem elmulik.

Ezt az idot birom, bar elszomorit. Nekem az a gaz, ha a melegnel egyszer csak hidegfront lesz, akkor faj a fejem.

Nev meg nincs veglegesitve. Most egyenlore nem foglalkozunk vele, varunk az isteni szikrara.

Kép
eperke25

Mush, az Izabell gyönyörű név és itthon is egyre jobban kedvelik. Nagyon tetszik.

Eperke: elég MagneB6ot szedsz? Nekem a 3x1 nem volt elég, így 3x2t szedek. És egyből elmúltak ezek a fura érzések. Egyébként a dokid mit mondott, mi lehet? Hívd fel, ha holnap is van még ez a fura érzés.

A másik, hogy nem lehet, hogy ez a babód? Nekem is van, hogy rossz helyen talál el. Ilyenkor mindig szólok neki, hogy kicsit húzódjon arrébb és ez szokott segíteni, bármily furán is hangzik :lol:

Egyébként engem is a melegből hideg visel meg, de elsősorban álmatlansággal. Csak forgolódok egész éjjel, aztán a másnapot meg végigalszom. :shock:

Mostanában ráadásul alig iszok valamit, úgyhogy ma már egy flakon ásványvizet magamhoz vettem és cipeltem mindenhova a lakásban, hogy legalább így kényszerítsem magam. :roll: Ja és a feledékenység! Tegnap majdnem elfelejtettem fizetni a boltban. Bepakoltam mindent a táskába, elővettem aztán eltettem a pénztárcámat és kezdtem búcsúzkodni a pénztárostól, ő meg szólt, hogy azért fizethetnék is :oops: Még jó, hogy ismerős volt, de így is égett a fejem. Millió elnézés, meg föld alá süllyedés, gondolhatjátok milyen ciki volt. :roll:

Kép
wruska

Sziasztok

Csak jöttem életjelet admi magamról :roll:
Éjjel sem volt semmiféle szivárgás a történtek óta legalábbis nem vettem észre, bár betettem egy tisztasági betétet is,de nem látszik rajta semmi :roll:
Megvárom amíg kinyit a gyógyszertártár,aztán okosan előbb végigtelefonálom az összeset,hogy hol kapok olyan magzatvíz szivárgást kimutató betétet és célirányosan oda megyek,ahol van :arrow: így elkerülöm hogy autó nélkül esetleg bejárjam egész Tatabányát feleslegesen,mert ugye nyitott méhszájjal nekem ennyit menni nem szabad :oops:
Aztán pedig keresek egy normális orvost is,egyenlőre tegnap óta gyűjtöm az infókat hogy melyik a jó doki,aztán meg megpróbálom felkutatni.

Bocsi akinek nem reagáltam most,de jövök még ha végzek a gyógyszertárral :roll:

Ja,képzeljétek a tegnapi történntek után olyan rosszat álmodtam a babával kapcsolatosan :oops: nem is írom le inkább,de szörnyű volt :oops: gondolom ennyire felzaklatott a tegnapi nap és az agyam próbálta volna éjjel feldolgozni a történnteket :oops:

Mindenki vigyázzon magára! :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ma este 20:30 ra kaptam időpontot 4D vizsgálatra Pestre :lol:
Egy nagyon kedves szülésznővel beszéltem hogy mi a gondom, így rendelési idő után fogadnak is :lol:
Remélem egy alapos Uh után többet megtudok arról hogy mi is a helyzet a babával és remélem hogy ez a teszt is majd kimutatja egyértelműen h szivárog-e a magzatvíz.
A szülésznő rettenetesen felháborodott,hogy a kórházban miért nem adtak nekem ilyen betétet és akkor már rég tudnánk mi a helyzet.
Bár nagyon aggódok, de bízom benne,hogy minden rendben lessz,remélem,mert még nagyon-nagyon korai lenne babázni :oops: :oops: :oops:
Igaz éjfél után fogunk hazaérni,de holnap reggel mindenképpen jövök a hírekkel.
Remélem csak jókat fogok hozni!

teszt
Ma délután de legkésőbb holnap reggel itt lessz a gyógyszertárban,de remélem h inkább még ma, mert akkor hamarabb kiderülne,h mi szivárog :oops:
A neve AL-SENSE KIT és csak rendelésre hoznak, az ára 3DB -2900 Ft

doki
Szabadságon van augusztus 7-ig :oops: ez az én formám :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

sziasztok!

ancsa. szuper, hogy sikerult idopontot kapnod ma estere! remelem meg tudnak nyugtatni, hogy nincsen semmi baj! hova mesz? nagyon varunk a hirekkel! en azt is remelem, hogy a parod most mar fog segiteni!

wruska. milyen gyakran es hova jarsz jogara? miket csinaltok? en eddig egyszer voltam, de majdnem elaludtam. :oops: kedden megyek megint.
Isabell-t itt ugye mashogy irjak. az az angol neve lesz. orulok, hogy tetszik. nekunk a becezese jott be nagyon Izzy. Magyar nevnek meg tobb eselyes van. Peldaul Csenge, Reka. En olyan igazi magyar eredetut szeretnek. Varom az otleteket mind fiura es lanyra!!!

eperke.jobban van mar a pocid?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Csak bekukk! De lehet, hogy máskor is... :lol:
Elvileg én is téli kismami vagyok. Február 5-6-8-9-re vagyok kiírva. Remélem holnap már pontosabbat tudok. Megyek 12. heti uh-ra. :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ancsa, nem is hallottam, hogy ilyen betét is van, ez tényleg jó találmány. Örülök, hogy sikerült bejutnod az uh-ra, biztosan alaposabban megvizsgálnak, mint az a fajankó doki a kórházban. Tényleg szörnyű, hogy ilyen kezekben van egy kismama, ha nem fizeti meg rendesen a már egyszer megfizetett szolgáltatást. De nem háborgok tovább, mert nem vagyok tenger és ennyi erővel a múló idő vagy a táguló világegyetem ellen is tüntethetnék. :shock: Majd jelentkezz, hogy mit láttak. Addig szurkolunk és tényleg pihizz és beszéld meg a kislányoddal, hogy minden rendben van és kitartás..

Mush: én is hetente egyszer járok jógára, ennyit elégnek is érzek, a többi napon azért próbálok egy egy gyakorlatot megcsinálni, de főleg a légzéstechnikák jöttek jól eddig, meg a bokakörzések a vizesedés ellen. Már csak valami zenét lenne érdemes szereznem, mert itthon a csendben nem olyan jó ráhangolódni :wink:
Reggel 10-re járok egyébként, lehet hogy ezért is nem érzem annyira álmosítónak, mert én reggel aktívabb vagyok, mint este...de tény, hogy egy más állapotba kerülök (általában). Nem is tudom, mi lesz velem szeptembertől, amikor már du. 5-től kezdődnek az órák.
Nevek: a babazo.hu honlapon van egy ilyen, hogy névkereső és még a jelentések is fent vannak. Böngésszétek át őket, szerintem jó.

Dina üdv itt. Első baba lesz?

Mi jól vagyunk, Olivér minden nap meglep valami újjal, nagyon élvezem. De azért várom már a decembert :wink:

Kép
wruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: