A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

na megyek aludni!!! jóéjt nektek!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

jeeee!!!! 8) 8) 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

a Nurofen tájékoztatóján van:
Nem a láz a veszélyes, hanem a lázat kiváltó betegség lehet akár súlyos is. A széles körben elterjedt hiedelemmel szemben még a 40˚C-os láz is relatíve veszélytelen. A láz az esetek többségében ártalmatlan, ugyanakkor segít a szerveztnek a fertőzés leküzdésében.

Ezt is tanácsolták pár napja, mikor kérdeztem, mi a teendő láz esetén:
Amíg a láz felszálló ágban van (reszket, fázika gyermek...) mindenképpen jó, ha nem takargatjuk, sőt jobb ha le is vetkőzteted. A gyógyszerek mellett a hőelvonásnak, megvan az az előnye, hogy ezt korlátlanul lehet alkalmazni... Az enyhébb változata a csukló, boka és halánték borogatása- de ez nagy láz esetén kevés. Következő a priznic, amikor kézmeleg vizes ruhába tekered a gyereket, majd rá egy plédet és ezt 15-20 percenként cseréled, amíg csökken a láza...Vagy az ülőfürdő, amikor langyos vízbe beleültök (nagy vízbe, ami ellepi) és szépen fokozatosan elkezded még kicsit lehűteni... ez is kb. negyed óra legyen. Persze ezt csinálhatod a kiskádjában is, de én azért szoktam vele beülni, mert jólesik neki ilyenkor, hogy szeretgetve van és jobban meg tudom nyugtatni, ha egy kicsikét magamhoz tudom ölelni...Nem túl kellemes lázasan az ülőfürdő...és ha nem tartod benne 15-20 percet, akkor nem sokat ér, SŐT!!! (veszélyes is lehet) mert a gyors hőemelkedéskor kaphatnak leginkább lázgörcsöt...

más meg így:
"hűtőfürdő:

Leghatásosabb és leggyorsabb lázcsillapító módszer a hűtőfürdő. A gyermeket meztelenre vetkőztetjük, a kádba testhőmérsékletű vizet engedünk, ebbe ültetjük a gyermeket, majd hűtjük a fürdővizet hideg víz fokozatos hozzáadásával. Körülbelül két perc alatt lehűtjük a vizet 28 - 30 fokosra. Addig alkalmazzuk ezt az eljárást, amíg a testhőmérséklet 38 fok alá nem csökken. A hűtőfürdő maximum tíz percig tarthat, de ha a gyermek dideregni kezd, azonnal fejezzük be. A vízből kiemelve a gyermeket szárazra töröljük, könnyű ruhába felöltöztetjük és vékony takaróval takarjuk be, hogy a hőleadást ne akadályozzuk"

Hát nem tudom, hogy ha a hűtőfürdő nem segít, akkor mit lehet tenni :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

betelt az oldal!!! :D :D :D yuppieeeeeeeeeeee :lol:

Láz: jaj... :shock: valahogy mindenképpen 38 fok alá kéne vinni.... itt 40 foknál azonnal kórházba kell vinni a gyereket. szerintem otthon is ezzel kéne próbálkozni. mérted most Vica? mennyi? nem valami kellemes éjszaka elé néztek, szegénykém.... :(

KépKép
KépKép
adryn

Jaj Vica remélem lement a láz! Nekünk a hűtőfürő sem vitte le Botinál anno, pedig vagy 40 percet volt benne. Váltott kúp kellett. Nurofenből a kúp jobb is, mellette panadolt kapott, meg ügyeleten adtak vmit még. Szval 3 féle kúp 3-4 óránkánt. De ha 3 napos láz, akkor ki kell várni, eprsze nem tétlenül. :? Jobbuléást a Manónak!
Moncsiéknak összejött végül a dolog? :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

... az utolsó másfél oldalt bírtam csak végig olvasni/nézni... Csuda édes minden Pocok :)
Taliért irigy-irigy :) .. talán egyszer én is meg tudom oldani...

Vica
Bulcsú hogy van? 3 napos láz volt már neki? (Amúgy ennyire magas lázat tipikusan vírus szokott okozni...) Mesinek tavaly nyáron volt a legnagyobb melegben a 3napos... 40 fokos láz, nehezen csillapítható, a torka csak minimálisan volt piros... 3 nap után meg tiszta kiütés lett.
Viszont így Nimródot nem vinném oltani... benne van a pakliban, hogy ő is elkapja, az oltás meg önmagában is stressz egy babának... (mi dokink ilyenkor egyáltalán nem olt...)

... dolog van, majd gyüvök...
rebi

vica jelentkezz!!!!!

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az aggódást és a tippeket, tényleg nagyon aranyosak vagytok :)
Nagyon idegesek voltunk tegnap, ráadásul Pannán kijött a féltékenység mert hát ugye a Bulcsúval voltunk elfoglalva, úgyhogy elég durva volt az esténk :?
Szegény Bulcsúnak egészen 39,8-ig felment a láza :( olyan 11 körül szegény bealudt aztán olyan fél óra múlva néztünk hogy elkezdett izzadni, de aztán reggel megint 39,5 volt neki. Kapott megint Nurofent és el is kezdett neki lefelé menni, egy órája volt 38,7. Most jobban van, mert már rosszalkodik :D :D és evett is egy kicsit ami nála már nagy szó. De egy kicsit megijedtünk reggel, megitta a kakaóját, aztán be akartam adni neki az antibiotikumot és szépen kihányta a kakaóját :?
Amúgy tegnap úgy jártunk a hűtőfürdővel hogy mikor levetkőztettük már akkor elkezdett vacogni, párom berakta egy kicsit a vízbe de sokáig nem is hagyta mert annyira vacogott, úgyhogy nekünk pont ellenkező hatást váltotta ki, akkor ment fel neki olyan magasra a láza.
Nemsokára hazajön párom a munkából és akkor lehet hogy visszavisszük a dokihoz, vagy legalábbis beszélünk vele. Meg hát az oltást lehet hogy tényleg nem kellene beadni Nimródnak :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Bulcsúval mi a helyzet? Nagyon aggódunk ám!

Végre betelt az oldal :shock:

Dicséretet köszönjük és én is küldök hatalmas ovációt minden babóért, szuperek, talisak, oldalbetelítősek, csibbések, kúlos mindegyik :P

tegnap elmentem a szüleimmel strandra, Leányfalura, LIZUVAL :oops: mindenki őt bámulta, h most ő pici baba vagy nem pici baba, mert nagy, de azért még túl babás, és féltek nehogy beleejtsem vízbe :evil: és végre strandolhattam és megmutathattam habtestemet a nagyérdeműnek :lol: amíg apa itthon gürcölt :oops: A kabinban nem volt hajlandó szopni, így 7 óra éhségsztrájk után Szentendrén a kocsiban rám fanyalodott, de csak becsapva, a vizes cumisüveget kicserélve a cicimre :roll:

Adryn: válsággal mi a szit?

Szép napot mindenkinek!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Na úgy látom, csak betetlt az oldal.

Vica, örülök, hogy Bulcsú már jobban van.

Adryn Kelet-Magyarországi tali? Benne vagyok, remélem élek is addig :? olyan erős szívdobogásom, meg szédülésem van, most múlik egy halványat, a meleg vagy mi a xar(bocsánat) ez? Lemondok a reggeli kávémról :twisted: Katka csatlakozol egy Kelet talihoz :wink: ? Sóstó?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tényleg szuperek a képek!

Adryn Én is remélem, hogy megoldódnak a problémáitok!

Edina Igen, jól sikerült a hétvége. És Máté is nagyon jól viselte. A keresztelés alatt is nyugis volt, és engem is hagyott ebédelni. A leves és a második közt szopizott, utána elaludt, úgyhogy én is végre nyugodtan ehettem :) Mindenki jól érezte magát.

Vica Remélem Bulcsú most már jobban van!

Kép

Kép
rszg

a lidl-be vannak babás akciók, pl. amit én kinéztem:barna szopis melltartó 1500-ért.
remélem, búlcsú jobban van!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jók lettek a talis képek. :) Katka, nem értem, mit csinálhatott a fiatalember, elvileg rányomott a gombra, de ezek szerint mégsem? :shock: Vagy műszaki analfabéta. :P A párján jót mosolyogtam, amikor megijedt, hogy fényképeznie kell és inkább ugrasztotta a srácot. :lol:

Vica, remélem, Bulcsúnak sikerült azóta lejjebb vinni a lázát.

A többi kép is cuki. Csibb, jó a három babás képsorozat. :D

Mi tegnap 1/4 3-kor indultunk el hazafelé Tatáról és picivel 4 után értünk haza. Majdnem 2 óra volt az út. Márti jól bírta, szinte végig aludt, csak az utolsó kb. 5 percben kezdett el szirénázni. Úgyhogy leparkoltam a ház előtt, Mártit a hónom alá vágtam és megkértem páromat, hogy minden mást - autót, babakocsit, cuccokat - hozzon be. :)
Nekem ez egy nagy út volt, pláne, hogy most vezettem úgy először szülés óta, hogy Márti ott ül mellettem. Eddig általában hárman mentünk mindenhova és olyankor én a hátsó ülésen ülök Márti mellett. De jól vettük az akadályt, ügyesek voltunk, főleg Márti. :D

Ja, Adryn, máskor is kérhetsz olyat, hogy gyorsan beteljen az oldal, mert rögtön kaptunk egy csomó aranyos képet. :D

Masut
masut

Sziasztok!
Vica remélem a doki megnyugtat és kitalál vmit a kis rosszaság lázára. Hogy eszik és csibészkedik az már tök jó! Bakker a baj tényleg csőstül jön. :cry: Nem elég, szegény anyukád, még ez is. Tudtál így főzni stb…..? Sztem a lehető legkevesebb és legfontosabb dolgokat csináld csak. Vigyázz magadra és a tejcire is! A kis betegeknek nem kipurcanva kellesz. Kitartás!
Masut nem semmi mekkora utat bevállaltál. :o Nekem ez a 70 valamennyi km is soknak tűnt. Ügyik vagytok! Márti pedig egy angyal, aki most jól felbátorított, hogy menjél nyugodtan ide-oda. Kell is az. :wink:
Rszg örülök, hogy szép emlék lesz a keresztelő! Nagyon szépek voltatok. A fiatalúr kész úriember! Tiszta apja. Te pedig olyan vagy mint a kis nővére. :lol:
Katka köszi a képeket! Nagyon profi fotós vagy még mindig. :wink: Megirigyeltem a kis gépet, és kerestem egyet a neten. 10-ért találtam újat, mindennel együtt. Biztos nem nagy minőség, de játszira, dobálni pont elég lenne. Ezt legalább nem féltené apuka annyira, hogy használni is alig merjem. :roll: :lol:
Papillon de jó a strandolás! Igaz én egyenlőre a kofferommal nem szívesen mennék emberek közé, csak jól elfedve, de hát én farnehéz vagyok sajna. :evil: Azért a Balaton biztos elcsábít majd. Még egy hónap! Jipppiéééé!
Adryn ti hogy vagytok? Valóban kicsit hullámvasút a kisbabás időszak. Remélem hamar fent lesztek. A képek csodajók.
Csibb nem semmi. Lassan a járókában fog mászni 3 gyerek kicsi a rakást! A fiúk majd jól összekaphatnak a csajon. Bár sztem Máté egyértelmű befutó. :wink: A két srác alvása vmi fantasztikus. Ha az én gyerekem lenne, ez a kép a falra kerülne tuti!!!! :)
Nemlajos a 38 fok feletti láz azért veszélyes, mert az már sejtpusztító. 39-nél azért javasolják itt is az azonnali orvost. Ráadásul lázgörcs is felléphet. Szval ha 38 fölé megy, nem szabad vacilálni, bármit is írnak itt ott. Bocsi az okoskodásért. :oops:
Mi is a Csibb féle vízfürdőzést ismerjük, bár nekünk sem hatott. De az orvosok ezt javasolják.
Na nem bölcslekedem tovább. :oops: Végre egyszer mindenki 10 perc különbséggel aludt el, és nekem sincs dolgom!!!!!! Bepakolom az arcom, manikűrözök és nézek vmi filmet –és kukkolok itt. Enyém a világ!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Tényleg Juji hogy vagytok?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Pont most lestem be olvasgatni, és mi az utolsó kérdés? :lol: :lol: :lol:
Köszi, Kukli, jól vagyunk, itt vagyunk most vidéken a nagyszülőknél, lejöttünk a keresztelőre, és a másik húgom diplomaosztójáig maradunk, a hó végéig. A gyerekeknek szuper a falusi levegő, az egész napos szaladgálás az udvaron, nem Pesten a négy fal között. Nekem is ez az utolsó nagy kikapcsolódás, mert szeptemberől kezdik a gyerekek a bölcsit, ovit, én meg megyek vissza dolgozni.

Puszi minden babának, nagyon aranyosak, hamar nőnek! Húgom azt mondta, el sem hiszi, hogy Máté egy év múlva már olyan nagy lesz, mint az én kisfiam. :)

Zsu
Kép
Kép
*juji*

help!
az mitől van, hogy Nándi cumiból a teát elfogadja, sőt vedeli ma, de a cicimet nem hajnalndó?????
valamint mostanában, ha szopis pózban teszem, elkezdi magát kifeszíteni a kezemből-mint pocifájásnál, és nem tudom megetetni. és én is csak trükkel tudom cicire tenni-kap jázsócumit, azzal szopis pózba teszem, majd gyorsan kiveszem acumit, és betömöm acicit a szájába..na de ez nem állapot..és most ezt sem fogadta el, csak a teát......remélem, ha igazán megéhezik, azért eszik..főleg, mert azt mondták, épphogy megfelel a havi gyraapodása, ezért 4hótól/ ez vasárnap lesz! :shock: elkezdjük gyümnizni, zöldségezni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

náthás is, dehát cumiból evésnél ugyanugy nem kap levegőt, mint cicinél, vagy ? .... :roll:

pulcsi

nem lehet, hogy cumizavaros? Mondjuk nekem is szokta feszíteni magát ha pl. nagyon fáradt. Ilyenkor elaltatom és ha felébred újból adok neki.

Katka: meséltem tegnap, hogy a jobb cicit tologatja. Képzeld, este észrevettem, hogy a füle mögött teljesen ki van pálva a bőr. Valószínűleg ez fájhat neki, mikor cicire rakom.

Kép

Kép
pgyöngyi

Bnőmet befektették, hétfőre van kiírva, de holnap csaszizzák akkora a baba! :):):) Tök izgi!
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli:megy a drukk. Mégis mekkora?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Bulcsú most jobban van, bár délben megint 39,8 volt neki :? de aztán aludt egy nagyot és jól kiizzadt.
Képzeljétek beadtam reggel kapott Nurofent aztán adtam neki Panadolt ami persze megint semmit nem használt és gyorsan akartam neki kúpot adni mert már nagyon álmos volt, gyors mentem a hűtőhöz kivettem a dobozt, láttam rajta van hogy végbélkúp és benyomtam a popsijába. Aztán persze nem tudtam sokáig tartani a popsiját mert közben Nimród elkezdett sírni, na Bulcsú letesz mentem Nimródot etetni, erre Bulcsú kakil. :evil: Na mondom kész eddig tartott a kúp. Közben hazaért a párom és akkor döbbentünk rá hogy én nem is lázcsillapító kúpot adtam Bulcsúnak hanem Panna hányáscsillapító kúpját :oops: :lol: :lol:
De a lényeg hogy most jobban, lehet hogy a hányáscsillapítótól :lol: Bár szerintem este még felmegy neki a láza.
Nimródot végül nem vittem oltásra majd jövő héten.

Kukli főzni szerencsére tudtam, bár enni nem tudok mindig akkor amikor éhes vagyok, így akkor eszek amikor épp van időm :roll:
Boti nem féltékeny, nálunk Bulcsú elkezdte hogy mikor etetem akkor akar mindig valamit. Na meg a kedvenc szórakozása hogy nyomogatja Nimród szemét, meg jókat sikitozik neki és mondogatja hogy nagyon vicces :D

Adryn remélem egyenesbe jöttök a pároddal. Én is sokszor éreztem már hogy nem jó ez így, de aztán még mindig együtt vagyunk. Az biztos hogy vannak nehéz napok, de ilyenkor kiderül hogy jóban és rosszban is... :wink:

Pulcsi nem a foga jön Nándinak?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ja és még arra is volt időm ma hogy vettem magamnak egy jó kis szandált 8) bár elvileg csak a boltba mentem kaját venni, így mikor hazaértem meg se mertem mutatni a páromnak :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: Nekem a Nurofen Panadol duo jön be, de több mint 1 óra míg hatni kezd.
És azt akartam kérdezni - nem akarlak vele megsérteni, de velem előfordult), hogy kisebb gyógyszer adagot adtam be, mint kellett volna (közben híztunk pár kilót) és ezért nem hatott - jó a mennyiség?
Hűtőfürdőre rá kell érezni, hogy hasson. Olyan melegbe kell tenni, amilyen meleg a gyerek és legalább 15 percet bent tartani és közben hűteni a vizet. Én olyan 30-32 fokig szoktam és közben mesekönyvet olvasok lépőkéről.

Pulcsi: Szopisztrájkot sajnálom. Lehet, hogy a cumisüveg zavarja össze. :roll: Cumisüvegből könnyebben jön a cucc, naná, hogy inkább azt szeretné. Van esze Nándinak! :)
Mennyi kiló a Nándi, hogy nem elég a súlya? :shock: Nem is értem, hogy adhatnak szakemberek ilyen tanácsot, főként, hogy hasfájós a Nándi! Ja és koraszülött! :shock:
Szerintem azért még járd körül a témát!

Gyöngyi: Szuper, hogy rájöttél a gond okára! :P Tegnap, amikor mesélted, akkor az jutott pont eszembe, hogy oldaltartásban a másik oldalát terheled, szóval lehet, hogy az egyik oldala fáj valamiért, de ennél konkrétabb nem jutott eszembe... :roll: Profi vagy! 8)

Kukli: Barinődnek megy a drukk! Cukros?
Az én gépem is 10 ezer forintos kategória.... ;)

Masut: Nem tudom mit csinált a srác, de nincs kép.... :(

Adryn: Sokat gondolkodtam, hogy mondjak-e valami bölcset, de asszem jobb, ha én az elvált (azaz majdnem elvált) nem okoskodom a témában, de szorítok, hogy megtaláld a boldogságot újra! Én emlékszem télen milyen boldog hsz-eket írtál és már igazán hiányzik az energikus és pozitív Adryn. Remélem megtalálod! Ágy alatt kerested már? :lol:

[/b]

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Bea: Köszi az invitálást! :) Attól függ mikor lesz. Nem kizárt, hogy csatlakozom. ;) Egyébként nem csak ketten vagytok ott. Szerintem Lillaoh is ott lakik valahol... :roll: És még ki tudja... Lehet, hogy más is van, csak nem tudjuk merre lakik...

Zazzy: Mi van Veled?

Erpé: Hova lettél???? :shock:

Katka

katka22

Sziasztok!
Kicsi Bulcsúnak továbbra is jobbulást! Hát hányni akkor nem fog az tuti. Remélem hamar elmúlik ez a lázas időszak. Boti már nem nyúl Katus szeméhez, vagyis helyesbítek, előttem nem. Sokszor megyek, és Katus nagy piros szemekkel sír. De ha ott vagyok, mindig elmagyarázza Boti, hogy ezt bizony nem szabad. Nem igazán ugráltat ha szoptatok. Sőt asszem csak akkor nem. :) Állandóan a sarkában kell lenni, annyira huligán. Nekem most elkezdett felmászni mindenre. Komolyan MINDENRE! :shock: Nálatok ez nincs? Kivagyok mikor a polcon akar ugrálni. :? Annyira félek, hogy egyszer rádől vmi, vagy leszakad alatta, nem is tom…. :cry:
Katka a gép megvan. Olyan egykezes ez is. :wink: Még ismerkedünk, Zsoltinak nem mertem eddig elmondani. Majd ha profin kezelem, akkor már nem szólhat be miatta. Vica a fiaink majdnem egyidősek, a babáink teljesen egyidősek, és cuccokat dugdosunk a párunk elől! Ez vicces! :lol: :lol:
Bnőm nem cukros, cseresznyés. :lol: Bakker ember ennyi cseresznyét még nem evett, mint ő az utóbbi időben. A babát kb. 5-5,5-nek saccolják. :o Holnap reméljük már de. kiderül, kicsi Konrád mennyire kicsi. Ha hazajönnek pár hét múlva lefényképezzük Katával. Bár addigra lehet a kicsi már nagyobb lesz. :lol:
Pulcsi érdekes, reméljük rájöttök mi zavarja. :?: Kitartááás! Durva, hogy lassan jönnek a gyümik! :shock: Nekem amúgy Kata 2-3 napja a cicit tépi, és többször elengedi, olyan mintha szenvedne rajta. De jól lakik, cicim még bírja, én mensire gyanakszom. Botival kb. ilyenkor jött meg.
:roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Katka: jöhetnek az okosságok nyugodtan :D én is egyszeres elvált vagyok.. az a baj velem hogy türelmetlen vagyok kivárni a leszezmégjobbat :? és a hirtelen döntések nem mindig pozitívak...
most egyébként hanyagolom a nemvagyunkjóban dolgot, mert holnap szülinapja lesz... és a laptopcsapkodós esti nagybeszélgetés óta jobb a helyzet.. szegény ki van mert meló sincs, sosem volt még munka nélkül, és van amikor minden összejön és robban. csak ne a gyerek előtt tegye.. és ne a q..a drága laptopját törné össze, amit ugye javítani sem olcsó :shock:

Vica: örülök hogy Bulcsú jobban van :D de azért vigyázzatok ezzel a majdnem 40 fokos lázzal.. látszik hogy én kezdő anyuka vagyok de én tuti hogy az orvosok nyakán lógtam volna addig amíg lentebb nem viszik valahogy... :lol:

Kukli: nem semmi méretekkel rendelkezik a barátnőd "kis"fia :?mennek a drukkok neki holnapra :D nem érzi csalódásnak a császárt? bár ilyen méreteknél gondolom inkább megkönnyebbülés hogy nem akarják kipréseltetni vele :?

Gyöngyi: és mitől pált ki a bőre???

KépKép
KépKép
adryn

tényleg akartam már én is kérdezni, hogy vajon hová tűnt erpé....? és wicca? és zazzy?

KépKép
KépKép
adryn

És Mamacsibe? És Marq?

Egyre fogyunk... :(

Katka

katka22

Lányok, olvasok, de reagálni nincs erőm (megint kopaszis hét van :D )
Holnap se leszek, pénteken se, hétvégén meg elutazunk.
De figyelek! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Big Brother... 8) :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Elkiabáltam hogy jobban van Bulcsú, estére megint felment neki 39,5-ig, ráadásul mikor be akartuk adni neki az antibiotikumot akkor kihányta amit előtte ivott evett, ami ugye nem volt túl sok :? így szinte alig evett ma valamit.
Katka úgy tűnik Bulcsúnak a kúp vált be, tegnap este és ma este is az vitte le. Pedig Pannánál meg mindig a Nurofen vált be, de a Panadol egyiknél se. Gondolom minden gyerek másképp reagál mindenre :roll:
Kukli ez aranyos amit irtál hogy te is dugdosd amit vettél :lol:
Ja és mi a polcra mászáson már túl vagyunk (remélem) kb fél éve a Bulcsú ledöntötte a tv-é a szekrényről, még szerencse hogy nem magára esett na és hogy a tv-nek nem lett semmi baja. Akkor át is rendeztem a szekrényt, felraktam fejmagasságba.
Jó neve a barátnőd kisfiának, az én anyósomat hívják Konrádnak :lol: ez a vezetékneve.

Adryn bennem is felmerült hogy viszem az ügyeletre tegnap éjszaka, csak egyből eszembe jutott hogy ha esetleg beküldenek a kórházba akkor onnan addig ki nem jövünk amig láztalan nem lesz, de ezt most nem igazán tudnám megoldani Nimród mellett. Úgyhogy marad az itthoni gyógyítgatás és vész esetén hívjuk a dokinkat.
Amúgy felhívtuk ma de. a dokit, de nem mondott semmi különöset, sőt a párom hülyén érezte magát hogy ilyenért zaklatja hogy 39,8 fokos láza van, csak annyit mondott hogy csillapítsuk :roll: De gondolom már megszokta a doki hogy kétségbeesett szülők hívogatják.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica remélem a 3 napos lázatok van, és akkor mára múlik el. Az pont ilyen volt nekünk is (bár Boti nem kapott antibiotikumot :roll: ). :cry: Megy a drukk a kis tv szerelőnek. Asszem ott kaptam volna infarktust. :shock: Remélem nekem azt nem kell megvárnom. :roll: Panna hogy van? Lelkileg?
Nemlajos nem vagy semmi! Hajrá! Hajrá! :wink:
Katka bárcsak másképpen fogynánk. :? Sztem csak a jóidő viszi ki a népet. Jön még kutyára..... :wink: Neked Ágica bealudt a kocsiban?
Adryn bnőm elsőre is csaszis volt, 36 óra vajúdás után. Szval nem számítottak másra, pláne, hogy 2 év a korkülönbség kb. Én már nagyon izgulok! Holnap meg csinálok pár képet majd a manóról. :wink: Micnek boldogot!
Jah Tatiak vannak Botinak is már PDA-ja, mennyire élvezi! :lol:
Gyöngyi nem is kérdeztem mi volt Lili alvásával? Úgy szeretnék egy ilyen nyugis, jó kiscsajt Boti után. :oops:
Tencsi és Tessza is nagyon hiányzik. :cry:
Ma vendégeket várunk, mi sem leszünk, de szép napot! :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

hú, vica, én is úgy lennék,. mint adryn, hogy addig nem nyugodnék, míg ki nem jön valaki..
Nándi végül evett tegnap. utoljára délben evett jól, utána csak teát fogadott el, eszegetett kicsiket, kb. 50 eket, de utána sírás, stb/ én is gondolkodtam mensin, vagy kistesón a pocakban,de egyiket se érzem, így azt kizártam, hogy emiatt sztrájkolna, aztán este 9kor beletömtem cumiból 30 ml lefejt tejcit, és kidőlt/5óra fentlét és kb 2 óra intenziv sírás után/ féltem, hogy éjjel majd nekem kell ébresztenem, ha legyengül, de kb. félóra múlva felkelt magától és minden zokszó és nyügi nélkül szívott egy hatalmasat, aztán elaludt :) majd fél 3kor szokása szerint kelt, és megint evett normálisan. valószinű a torka fájt tegnap, és emiatt nyügi volt, és nem akart enni....úgyhogy nagyon megkönnyebbültem. meg lehet egyszerűen a betegség miatt most nem akkora az étvágya.
a tömege 5 és fél kg. ez jó, mert 2550-nel született, csak ebben a hónapban eddig csak 40 dekáthízott, és a gyarapodás kicsit kevés állítólag.de nem törődöm vele 8) tömni fogom inkább :lol: cicire teszem majd jó sokszor.
ha előírják a kaját, meg adok neki napi egy kk répát, aztán csókolom, megvolt a gyümievés :) legalább egy éves koráig szeretném tejciztetni, de inkább 14-15 hónap! De jó lenne ! :)))

pulcsi

Vica: most jutott eszembe, hogy nekem annakidején azt mondta a doki, hogy az ilyen lázat két oldalról kell "támadni", szóval nurofen és kúp együtt hatásos.

Kukli: hát Lilus a kocsiban kicsit nyafizott, de simán hazaértünk és leis tudtam kb 2-kor tenni aludni. Jajj hát cicihuzogatás nálunk is menő. Most jön majd a "felfedezem a világot" korszak és ide-oda fogja tekergetni a fejét cicizésnél, hogy mindent lásson :)

Adryn: hát vagy befülledt neki (eléggé izzadós), vagy hajmosás után nem töröltem ki alaposan neki. De úgy látom mostmár jobb

Kép

Kép
pgyöngyi

Na én vagyok, csak pár napja Szonja extra nyűgös, egész napot lefoglalja. Most alszik...nemtom mi van vele, de hajnalban is kajál, pedig már vagy egy hónapja 8-9ig aludt. :roll: Meg csomót sír, pedig nem szokása, nyüglődik össze-vissza, semmi nem jó neki. Fejlődési ugrás? front? fog?
Olvasni olvastam a történéseket. Betegeknek jobbulást, párkapcsolati válságokhoz kitartás!
GYerkőcök továbbra is aranyosak! Egyre aranyosabbak! :lol: 8)
Majd még jövök!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Mégsem megyek ma... Amilyen vihar volt itt tegnap, ha egy ilyen elkap, miközben babakocsival bénázok... És az ég alja már megint olyan homályos, mint tegnap 4 órával a vihar előtt :?

Adryn
: Te tényleg elvált vagy? :shock: Nem is tudtam, szerintem :roll:
Bár amennyi többéves kapcsolatom nekem volt, ha méltóztattak volna elvenni egy év után, ahogy szerettem volna, már én is 3-szorosan elvált lennék :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Bulcsú még mindig lázas :( most délben 38,5 volt neki, de nagyobb baj hogy nem eszik szinte semmit, és főleg hogy nem is nagyon akart inni délben. Most azt böngészem a neten hogy mennyi az a minimális folyadék amit egy nap meg kell inni, vagy ez egyénfüggő? Ezt tudja valaki?
Az a baj hogy Bulcsú amúgy is nagyon rossz evő, de most aztán tényleg semmit nem eszik :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica én elvinném kórházba. Tudom nem egyszerű ez a kicsi mellett, de nehogy a láz mellett még ki is száradjon. Mondjuk én paraanyu vagyok.

Kép

Kép
pgyöngyi

Te, nem kéne ezzel a gyerekkel orvoshoz menni?
Jön a hétvége, az ügyelet meg nem fog foglalkozni veletek...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

memlajos:ez nagyon egyszerre volt :)

Kép

Kép
pgyöngyi

voltunk a dokinál kedden. Ha holnap reggel is láza van akkor visszamegyünk.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

most azt találtam valahol hogy egy hároméves gyereknek 8 dl a folyadékszükséglete. A Bulcsúnak végülis a délelött megvolt a 4-5 dl kakaója, ha du is megiszik ennyit akkor lehet hogy elég :roll: mindenesetre holnap megkérdezem.
Az általában való nem evését megkérdeztem kedden és azt mondta a doki hogy amí nem csökken a súlya addíg nincs gond, úgyhogy azt hiszem mérni fogom a súlyát.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: Nem lesz gond, ne aggódj! Tapasztalt anyuka vagy!

(Első gyerekes para anyukáknak: Lázas gyerekkel nem az ügyeletre kell rohanni és nem az orvost várni, hanem a lázat csillapítani. Az orvos sem tud mást mondani. Szóval először a lázcsillapító és utána hívni az orvost! )

Én is úgy tudom, hogy olyan 8-10 deci folyadék kell. Az nem baj, ha nem eszik 2-3 napig, most nem az emésztésre mennek az enegiák, hanem az immunrendszer aktiválódik. A láz lenyomására ügyesen megvan a módszer. Este még biztos felszalad, de már tudod, hogy hogy kezeld.
Én ilyenkor úgy szoktam itatni őket (amikor muszáj, de nem akarnak), hogy mellettük van pohár innivaló és kiskanál és pár percenént pár kiskanalat beléjük lapátolok. Macerás, de kiszáradás ellen jó szerintem.

2 nap is elfelejtitek! Kitartás!

Katka

katka22

Köszi Katka, remélem így lesz. :)
Találtam itt a babaneten egy topicot ahol ez a téma, a nemevés. Úgy tűnik nem vagyunk egyedül ezzel a gonddal hogy nem eszik a gyerek vagy csak nagyon keveset. Csak az a vicces hogy Panna meg totál az ellenkezője, tőle meg el kell venni az ételt annyit bír enni :? Kiváncsi leszek Nimród milyen lesz, remélem ő lesz az aranyközépút :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Míg végigolvastam a szombat óta történteket... :D azért tudtok írni, nem félek én attól, hogy elkopik a topik :D (Bár néhányan mostanában valóban eltüntek nagyon...)
Most viszont úgy érzem, hogy alig emlékszem, mi is történt és kivel, szóval bocsi, önmagamhoz képest nem nagyon fogok reagálni.

Vica, jobbulást Bulcsúnak! Elhiszem, h a magas láz nagyon ijesztő, de ahogy olvasom, 40 fokot azért egyszer sem érte el. És hát ilyenkor érthető, ha nincs étvágya a legénynek, hidd el, h pótolni fogja, ha meggyógyult. Samu 2 és 3 éves kora között szerintem a levegőn élt, alig-alig evett. A kakaó pedig elég energiadús ital, szóval szerintem baja nem lesz, ha néhány napig most alig eszeget. Inkább tényleg igyon, és én is úgy tudom, hogy napi kb 1 liter kell ebben a korban.

Tali jó lehetett, sajnálom, hogy nem lehettem ott. De a legközelebbire megyek megint!

Képek csudajók! Esélytelen felidéznem mindenkit, de nagyon jó volt végignézegetni ennyi csodaszép babát! Még tegyetek fel sok-sok képet!

Nemlajos, topiktalik? és a hétvégén merre mentek?

Nálunk most elég kaotikus napok voltak. Hétvégén anyuéknál voltunk (vendégeskedés és rokonlátogatásokkal tüzdelve), aztán párom lebetegedett, de nagyon - így a két gyerek mellett őt ápoltam (hétfő-kedd), aztán kedden este elutazott külföldre (munka, no, ennyit a gyógyulásról), és én visszajöttem tegnap anyuékhoz, h ne legyek egyedül a gyerekekkel. De csak kicsit, ma estétől újra Bp-en leszek. Uff.
Tegnap voltunk Katával 3 hós oltáson, és ha jól sejtem, akkor Kata megkaphatná a topik óriásbébije címet (na jó, lehet hogy Anna Viktorjával karöltve :) ) - pont 7 kiló és 65 cm. Éljenek a 68-as rucik! :) Nem tudom, hogy miképp lehet ilyen tempóban hízni, ez nekem nagyon fura.
Lépek!

erpé

Én csak egy pillanatra néztem be, hogy ezt 1244726036.6015.pdf feltegyem nektek. Még hasznos lehet, főleg elsőbabás anyukáknak.

Kép

Kép
rszg

Legalább te megvagy Erpé! :P betegséget sajnálom.... :? De ha elment a párod, akkor már biztos jobban van.

Petit is a héten mérték. Szintén 65 centi, de csak 5 és fél kiló hozzá. ;)

Pulcsi: Ezért nem értem a dokidat. Peti Nándinál csak 10 nappal fiatalabb. Peti is 5 és fél kiló és ő 4,13 kg-val született. És nekem elégedett az orvosom. :shock: Szóval ezért nem értem, hogy miért aggódnak nálatok....

Katka

katka22

Kicsi Koni 4750 g és 58 cm. :lol:
Bocsi csak ennyi időm volt. :oops:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, gratulálok barátnődnek! :)

Masut
masut

Sziasztok Lányok,

újra itt, a múlt héten visszaértünk "otthonról", nagyon jó volt!!!

GYorsan végigfutottam a hsz-eket, holnap regálok bővebben.

Engem senki nem hiányolt, :? ;-)

jövök holnap bővebben, szép estét!!!!
anna**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: