A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Móni nagyon szép a kislányod, édi-kutyik vagytok együtt.

Gurgi: ez ma reggeli fotó, de már egy hete így nézek ki, úgyhogy megszoktam, majd szülés után jöhet a dögös szandi ahogy Móni is írta.

Szivvi: megvettem a masszírozós ötleted, remélem szegény férjemnek lesz energiája engem gyömöszkölni, szerintem össze lesz tojva a félelemtől....

Andrea
Kép
kindernay

Andi
Azért remélem inkább segítségedre lesz, mint, hogy még neked kelljen istápolni :lol: Beállítod magad mellé a sarokba, vagy sétálgattok, aztán neki is csak eltelik majd valahogy az idő :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Mi is egyben még. Minden bent van.

A TGYÁS dolgot 2-3 hete beszéltük ki Emivel...
Valakinek a MÁK, valakinek az OEP fizeti ki. Ez a munkáltatótól függ. Ha jól tudom, az "állami" cégeknek fizeti a mák, de ehhez én hülye vok.
Szal igen, a kiírt nap (nőgyogyó igazolja) előtti 28. napon lehet elindítani a szülési szabit, amire jár a tgyás (ha hétfőre vagy kírva, akkor 4 héttel előtte hétfőtől indulhat). Ezt a táppénzes papírt kiállító doki (körzeti, vagy körzeti nődoki, kinek melyik) ráírja egy rózsaszín formanyomira, amihez kell csatolni egy tgyás igénylő lapot két példányban (ez letölthető asszem az oepnél, vagy adnak ott is, én az utolsó táppénzes papír leadásakor kértem). A tgyás formanyomihoz kell a könyvelő és a munkáltató is, mivel kell annak az időszaknak a pontos jövedelme, ami alapján kapod a tgyás-t, a munkáltató és a foglalkoztatott is aláírja. Postán vagy személyesen kell bevinni. A gyerekre vonatkozó részeket ekkor még nem kell kitölteni. Én leadtam asszem 2 hete, de még nem fizettek. (a táppénz is bő 30 nap alatt indult be...)
A szülés után azonban EREDETIben kell bemutatni a kölök születési anyakönyvi kivonatát. Ezt viheti meghatalmazott is (figyelem, ha Apa megy, őt is meg kell hatalmazni, mert a járandóságot Anya igényeli). Plusz nekem vmi formanyomit mutogatott az egyik, hogy ezt is le kell majd adni (gyerek lakcíme) pótbeadványként. A másik erre azt mondta, az nem kell...
Ezen kívül a védőcsajszi szerint a TAJ kártyát is az OEP-nél kell majd megigényelni a gyereknek (vagy átvenni?), szóval én éccsapát küldöm, hogy ha valami gyámnak alá kell írnia vmit, akkor ő legyen ott.
Vendég

Ja Szivvi én is úgy gondolom, már most retteg, hogy mi lesz, nem is fogom felhívni - ha nem lesz itthon - hogy kezdődik (Apa kezdődik!, Apa kezdődik! :lol: ) csak anyut, hogy jöjjön át szenvedni, aztán ha indulni kell felhívom, hogy idő van. :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Bori Tegnap azt mondta nekem a védőnő, hogy kórháza válogatja, mert egy csomó kórház már elküldi a TAJ és születési anyakönyvi kivonat és a lakcímkártya igényléseket a szülést követően, amit majd postán küldenek meg.

Andrea
Kép
kindernay

Móni: nagyon cép a kislányod!

Andi: szegénykém, elhiszem, hogy ilyen lábakkal szenvedsz :cry: Az enyém most nincs annyira bedagadva, de valamiért nagyon fáj :cry:

Én még soha nem voltam szülésfelkészítőn mégis megszülettek :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

sziasztok

látom még mindenki egyben, szupi!
én ma is meló, de minek??? csak lézengek, alig élek!

de jó, hogy említitek tgyás papírt fel is hívom a banyát, mert nyakamat rá, ül csak rajta, és cs.szik kitölteni a keresetem... :evil: utálom ezt a nőt...igen mi állami cég ezért mák számfejt, mert ők a kifizetőhelyünk

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Az anyasági + családi pótlék teendőket elmentettem. Bemásoljam?

Andi! Igen, ezt én is hallottam (postán küldenek ezt-azt, ezek-azok), de asszem itt is bekavar, ha különböző kerületekről van szó. :?
Én kaptam egy TAJ-kártya igénylő lapot a nődokitól, amit majd le kell adni a kórházban, de már nem hiszek semmiben.

Éjjel rémes derékfájásom volt, és most kezdem érezni, hogy jön vissza. Bőgtem, annyira nem volt semmi póz, ami elviselhető lett volna. Álmos voltam (plusz féltem, hogy hajnalban beindul a szülés, és azelőtt még aludni is akartam), de nem volt alvásra alkalmas póz. Csak a nagylabdán ülve bírtam lenni, de azon meg nem lehet aludni :? Aztán bekentük fastum géllel (amire határozott szavakkal rá vagyon vésve, hogy terheseknek nem szabad...), és valahogy, 1 óra szenvedés után ülve elaludtam, majd később valahogy lefeküdtem.
Huhh, ez volt eddig a legrosszabb. Megijedtem, hogy a szülési fájdalmat hogy fogom bírni, de igyekeztem megnyugtatni magam, hogy az okkal fog fájni, ez meg nagyjából ok nélkül...
A hajnali fél7es lábgörcs már eltörpült ezek után!
Szóval, mostmár én is csatlakozom a táborba: jöjjön ki minél előbb!!! 8)
Vendég

Bori, köszi. De csak az egyik példányt kell leadni az OEP-en, ugye? És ha nekem a körzeti házidoki állítja ki, akkor is kell nőgyógyótól papír, hogy mikor szülök, vagy esetleg elég ha bemondom. Csak mert ma amúgy is el kell caplatnom a házidokihoz és akkor kérnék tőle ilyet.

kispiskóta

Bori: szerintem már nagyon közel a nagy nap :lol: Olyan izgi!

Nekem annyira feszül lent a pocim, hogy csak na :roll: Alig bírok menni. Hogy lesz ebből vásárlás :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Andi: szüléskor fejfelfújást elfelejteni :wink: , nem az a lényeg, hogy a szemünk kiugorjon, ugorjon ki inkább a bébi, de mielőbb :wink: :D
Tényleg sok energiát, és fájást megspórolhatunk, ha arra koncentrálunk, hogy lent nyomunk :wink:
Próbálgasd, hogy mi a kettő között a különbség.... jujj csak nehogy beindítsuk neked a szülést :D :D Azt azért nem szeretném :wink:

Majd meglátod, ügyi leszel, ügyik leszünk mind!!!! :D :D

Kép
Kép
moni1973

Bori: nekem is ilyen derékfájásom van, iszonyú, bár szerintem neked már előrehaladottabb állapotban vagy!? :wink: Azóta volt már ilyen fájásod ma? Lehet, hogy csak jósló... Jaj de izgalmas!

Móni: igen próbálgatom milyen ha lent nyomok, de nem akarok annyira nyomni, nehogymá kipattanjon nekem ez a kislegény idő előtt! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

_Brigi: én is annyira feszülök, hogy csak imbolyogva tudok menni, pedig egy csomó dolgot még el kell intéznem.

Andrea
Kép
kindernay

Mi van velem ma??? Egész nap takaríthatnékom van. Reggel óta pakolászom.
:lol: :lol: Aki ismer az tudja hogy ez rám nem jellemző... :oops: :oops: :oops:
Szörnyű rendetlen, lusta csajszi vagyok! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Zsú, gondolom, körzetije válogatja. Nekem elkérte a leletet, de mi csak 2 hónapja ismertük egymást. Úgy tudom, neki is le kell adnia / el kell számolnia vele, szóval hosszútávon tuti kell neki nőgyogyós igazolás.

Móni, Andi! Nekem a légzéstechnika órán sikerült olyan fain hasprést csinálnom, hogy a fiam kiugrott a helyéről, és zaklatottan rohangászott fel-alá egy óráig, és további egy napot sértődöttségben töltött.
Vendég

Andi! sztem ez nem jósló fájás, mert én a csontból érzem, és független a gyerek fekvésétől. Az azért elképzelhető, hogy a medencém alakulgat, de nem keményedés é méhfájás nélkül.
Keményedés tegnap volt sok, na az már jósló volt!

Annee! Vki írta, hogy a takarításmánia az utolsó jel ;)
Egyébként mióta is vajúdgatsz? Már egy hete megvan, nem?
Én is rendetlen vagyok, de én tuti nem takarítok. Majd jön az ember, amíg kórházban vagyok. ;)
Vendég

Annee
Tudod mit jelent az almolás?? :lol: :lol: Arcod eltorzult?? :lol:
Jajj ez izgi...

KépKép

KépKép
szivvi

annee: épp valamelyik nap olvastam, igaz a 36. hétttől írják már. gyorsan bemásolom ide:

Milyen változások várhatók?
Nő a fáradtságérzet az alvási nehézségek és a gyermek plusz súlya miatt.
A hólyagot nagyobb nyomás éri, a vizelési in- ger még gyakoribbá válik.
Az első gyermeküket váróknál enyhül a gyomorégés, az emésztési zavar és a légzési nehézség, mert a magzat feje leszáll a medencé- be.
Gyakran erős "fészekrakó ösztön" jelentkezik, a terhes nő olyan energiadúsnak érzi magát, hogy minden fiókot és szekrényt rendbe tenne a házban. Legyünk óvatosak, könnyen túlfáraszt- hatjuk magunkat!

Minden jót, szurkolunk neked!

Kép
Kép
moni1973

hétttől= héttől
na ezek már a klíma megvonás tünetei :D

Kép
Kép
moni1973

Annee, hát... :lol: :lol: :lol:

Gurgi, láttalak ma amint a őiac felé tartottál!!! És honnan is mertelek fel, Bekemné frizsidről! :lol: Mutattalak is Apának, mi kocsival voltunk. Hát kb én is ilyen gyorsan tudok menni... :D

Én ma már kitakarítottam. :D

A kiskönyvben is benne van mikor szülünk, az miért nem elég. :roll:

kispiskóta

Már annyi ilyen szülés előtti jelet felfedeztem magamon, hogy ebből már nem 1, 8 gyereknek is ki kellett volna jönni. :lol: :lol: :lol: :lol:

Bori: Van már 1 hete... és hétfő óta nincs nyákdugóm. :D

Szivvi: hehehe... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eltorzult arcal tovább pakolok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Apropó, arc... olyan érdekes 2 barna foltot fedeztem fel rajta.
Olyan mintha barnitót tettem volna rá és elfelejtettem volna szétkenni. :shock: :shock: :shock:
Májfolt???? Vagy miszösz???
Vendég

Hát itt szerintem babaeső lesz.

Olyan érzésem van, hogy Andi te csúnyán be fogsz jó párunkat előzni. :lol:

kispiskóta

Annee: Én má megőrülök, hogy mikor jön ki Andris... Ezek már az utolsó jelek. Pankával nagyon veletek vagyunk ám!

Kép
zsuzsi**

Annee
Nekem is foltos a képem..Hormonok+napocska...a kozmetikus hámlasztást javallott rá, de majd csak ősszel..

KépKép

KépKép
szivvi

Az a tegnapi zuhanyos kép...Vki minnyá eltekeri a csapot, aztán csak állunk és elkapjuk a potyogó bébeket!!
Annee
Lehet a mai epizódban végre történik valami, ami meghatározza a további részeket? :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Andi csak ne előzgessen :lol: :lol: Utána jövök én és még jó pár dolog hiányzik a batyumból...

KépKép

KépKép
szivvi

Hát én még szeretnék 2.5 hetet egyben maradni, viszont utánna jöhetne a legényke:wink:

brigi73

Zsú, én úgy vettem észre, a kiskönyv csak egy üzenőfüzet, és tul.képpen semmire sem jó.
Meg talán azért kell otthagyni egy leletet, mert azt ők csatolják vmihez. Azt tudom, hogy a táppénzes papíroknak van egy tőpéldányuk, és amikor jönnek ellenőrizni a körzetit (neki is van egy főorvosa), akkor neki fel kell tudnia mutatni a szakorvosi igazolást, miért engedte át az állam pénzét egy páciensnek.
Vendég

Hányszor kell menni a körzetihez? Én eddig egyszer voltam nála vérvételen, meg ugye felvett terhesnek. Azóta egyszer sem kellett hozzá mennem semmiért. Most az utolsó laborra is a kórházban kaptam beutalót. Most akkó mi van? :shock: :shock:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: Köszike! Nagyon ari vagy! :D :D :D

Szivvi: A terhesség 280 nap, akkor ez a szappanopera részeinek száma. Tehát, az "Andris születik" cimű sorozat lassan véget is érhetne... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Add már Uram az esőt!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Zsuzsi: én is csak 1* voltam nem is olyan rég :lol: Mátéval meg 1*sem és senkinek nem hiányzott. Most is csak az új védőbanya okoskodott :evil:

brigi73

A szomszédban mér vagy 2órája sír a baba :cry: Úgy sajnálom szegényt. Anyukája meg lepasszolta a nagymamának ő sétál vele :roll:

brigi73

Zsuuu!

Tényleg?? Hihih, bekemné frizuraaa..
Merről jötettek??

Megsülök..persze a zárt konyhánkban ahol no ablak..sül a fini Zsuzsi féle rakott krumplicska..nyamika..

Zsuzsiii!
Nem lepte el a tej, az gáz??? nem volt annyi.. :roll:

Én a táppénzes csíkok miatt járok havonta körzetihez..
Egyszer kellett még az elején menni, úgynevezett belgyógyászati vizsgálatra, ami vérnyomásmérésből állt..slussz

Na kíváncsi vagyok, hogy mikor bújik ki az első topikbéb Kép

Bori+Annee! Nagyon szorítunk nektek!

Annee, milyen kis vicceske vagy! Bírom!!!!!!!!!!

Jó lenne hétvégén szülni és éjszaka..(a szülésznő is mondta, hogy éjszaka a legjobb szülni, nyugi van..nincsen átjáróház)
torolve_20131003125716

Én is éjjel akarok szülni!!!!
Annee :D :D :D :D :D jó olvasni, hogy ilyen jó kedved van!!! (na, nekem sincs ám rossz!)

Zsuzsi! Miért kérdezed, hogy hányszor kell menni körzetihez??? Sztem 1x, még az elején. Nekem vérnyomit mért, meg beutalt ekg-ra (amire azóta sem mentem el :oops: ). Én csak táppénzes papírért mentem hozzá.

Rita! Hajrá Mari néni? :D :D :lol: :lol: :lol:
Mán várom, hogy végre meglássam, ki bújkál bennem 9 hónapja. Még élénken emléxem, amikor Szezámmagocskának hívtuk. Mostmeg, bármikor beindulhat a szülés.
Vendég

Lányok, én lépek.

Készülődök, 13.20-kor van találozóm a kis kukissal. Már úgy várom hogy lássam. Jövök majd, és teszek fel képet, mert már tudok :wink: Éljen!

Jó meleg van odakint, de most pont letojom azt is :wink:

Sziasztok!
Móni

Kép
Kép
moni1973

Bori: Érzem a vesztem, azé rötyögök ennyit. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most jutott eszembe hogy Daniellával 1 nappal szülés előtt még ablakot pucoltam. Aztán reggel meg szivárgott a magzatvíz. :D :D
Petinél meg úgy volt hogy az utolsó napokat anyáméknál töltöm mert közelebb laktak a kórházhoz.
Aztán veszekedtünk egy bazi nagyot és közöltem hogy én inkább hazamegyek. Babakocsi pont akkor adta meg magát, igy a 1,5 éves lányomat kézben vittem haza Rákospalotára. Hajnali 2-kor jöttek is a görcseim. :D :D :D :D
Vendég

Annee
De több évad van, nem? :lol: Tudod vmi csattanóval véget ér, aztán folyt.köv :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Bori: Csak azért kérdeztem, mert többen közülünk sokat mentek a körzetihez, én meg csak egyszer. Azt hittem, hogy tőle is kell több pecsét a kiskönyvbe... de ezek szerint nem.

Gurgi: Nem gáz, ha nem lepte el, mert nekem ellepte, aztán le kellett öntenem róla egy kicsit, mert nem főtt el... :shock: De finom lett nagyon!

Móni: Nagyon várunk vissza az eredményekkel és az élményekkel...

Én olyan kíváncsi vagyok má a Királylányra... hát akkor ti Annee és Bori, milyen kíváncsiak lehettek mán... jaaj :D

Kép
zsuzsi**

Szüléstörténet:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=48&cid=49580

Annee, akkor neked a kaland kell, hogy beinduljon a szülés? Menj piacra nagybevásárolni, és gyalog hozd haza! Vagy vmi ilyesmi! ;)
Vendég

Annee: Született feleségek helyett Született bébek című sorozatot forgatunk itt a topikon :D

Kép
zsuzsi**

Szivvi: Több évad???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Beszarnék ha mégegyszer végigcsinálnám. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, mikor bent feküdtem a kórházban és épp NST-t néztek a szülőszobán, akkor szült egy kisebbségi néni. 2 fájás között közölte a dokival: "Segitsen Doktor Úr!! Esküszöm többet nem b.szok!"

No comment! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bori: Mai kalandom a takaritás. Aztán 5-kor begyűjtöm a lurkomat. Épp az első osztálykirándulásán van Szentendrén. :) :) :) :)

Zsuzsi: Én már mondtam hogy pocaktól talpacskáig összerágcsálom a fiam ha kibújik. Ugyhogy akár Született eleségek is lehet a cime! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsuzsii!
Nem akar puhulni a krumplii :(

Bori!!
Jaja, hajrá Marinéni..

Annee!
Jó ez így, legyen csak ilyen kedved..meg Borinak is!!

Moni!
4D! Jessz :lol:

Áhh nincs melegem.. Kép
torolve_20131003125716

Annee: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Aneee!!
Úristen, ez nagyon pronyó beszólás...nem ég a pofájaa...fuu de megütném..
torolve_20131003125716

Annee
Télleg nagyon elemedben vagy :lol:
Én ezt a cigósat nem is hozhatom fel :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

köszi az aranyér tippeket, már beszereztem pár dolgot, kiváncsi vagyok melyik lesz jó...

dorka: látom hozzád is eljutott a hír... :cry: :cry: hát nem tudom én sem mit mondjak... ebben a szituban lehet, hogy az orvosomhoz fogok ragaszkodni és nem a jól bevált kórházhoz :evil: (ami ezek után szart sem ér! pont az rombolják le-ahogy nadimo is írta- ami miatt sokan választották! én is.. :x :x )
bár kitudja a dokim hol lesz 1 hónap múlva... ááááááááááááááááááááá :evil: :evil: :evil: :evil:

na most nincs is kedvem semmihez..

KépKépKép
mütyürke

[size=7]Na puhul és sztem nekem is le kell önteni mert nyakon öntöttem tejszínnel még..én teszek a tetejére sajtot..[/size]
torolve_20131003125716

Jajj, mekkora lett a betű, pedig a legkisebbre tettem
torolve_20131003125716

Mondom én... érzem a vesztem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De június 14 vagy 15 naggyon szép nap! :D :D :D :D

Szegény Apa! Irta emilben hogy már a gépen alszik...
Napok óta az összes rezdületemre kipattan a szeme.
Neki, akitől amúgy robbanthatnak is, csak hagyják meg az ágyát! :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: