A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!
Csak beköszönök és jelentem, hogy ma voltam 12. heti UH-n, minden rendben van a babóval, teljesen jók az értékek, mindene megvan. Szóval megnyugodtam első körben, de persze még nem teljesen. Majd a 18. hét után leszek teljesen nyugodt! :roll:

A minap beszélgettetek a hálóingekről, az Anitában is vannak jók:

http://www.anita.com/hu/hu/0,1,104,1489__products-main.htm

Üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra! :lol:
lei

Sziasztok!

Hát ma nekem is volt mi visszolvasnom (3 oldal) :) Nem semmi...
Sajna mire végeztem mennm is kell, vár szandira az uszoda :)
Vettem ma pár babarucit, nem bírtam magam visszafogni, majd teszek fel képeket!

Ja... és túl vagyok/vagyunk Zitával a diabéteszes "oktatáson", hát nem is tudom, érdekes művelet lesz :)

No most megyek, addig szép délutánt Nektek!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Szössz! Megkérdezhetem ez milyen babakocsi, hol mennyiért? Mert tetszik nagyon :oops:
Köszönöm :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziasztok!

Hát eddig tartott visszaolvasni... :shock:
Azért máskor szóljatok előre, ha 2 nap alatt akartok 10 oldalt termelni. :lol: :lol:

Nici! Édes a katicabogarad! :) Ügyes vagy! Biztos jól érezte magát a lányod ebben a csodás jelmezben! Jöhet majd a beszámoló.

Magika! Nagyon aranyos a kis elefánt is! :) És a kislány rucik... Tündériek! :)
És jobbulást neked!

Snacky, Junag, Edina! Üdv. Itt!
Edina, én ápr. 30.-ára vagyok kiírva.

Évi! Nagyon aranyos a babád a 4d-s felvételeken!:)

Szösszenet! De jó látni a kész kiságyakat. Ezeken a képeken tényleg nem nagyon látszik a bordó szín, de tudom, hogy milyen szép az az ágynemű. :)
Csinik a fehérneműk!
Bekukkantottam a honlapra. Ügyes vagy!

Benettke! Csini vagy! :) 26 hetesen szép nagy volt a pocid.

Mary! Szép rucikra tettetek szert. Az a piros pöttyös nagyon édes! :) Imádom a pöttyös babaruhákat!

Emi! Te is csodás rucikat vettél! A delfines tetszik a legjobban! :)

Mezsó! Minden rendben lesz! Szorítok nektek!

Gabcika! Aranyos a lányod és látszik, hogy szeret micimackóék között aludni. Biztos minden rendben lesz a külön szobával.
Jó, hogy az uh-on minden rendben volt. A baba szívhangját hallgatni, pedig tényleg az egyik legszebb dolog a világon...:)

Amia! Szép a szekeretek! :D Nálunk is szempont volt, hogy több babát kiszolgáljon.

Xsara! Szép rucikat vettetek! :) Mi nem kaptunk olyan ruhákat a corában, ami tetszett volna.

Adri! Szép utazóágyat vettetek. :)

Zorroné! Nagyon édes Beni! :) És örülök, hogy minden rendben. A több magzatvíz miatt szerintem ne aggódj. A nagynénéd biztos nem csak úgy nyugtatott meg.
Grta. A 30. héthez!

Gabo! Jobbulást a párodnak!
Csini a pocakod!

Mary! Sajnálom, látom még mindig nehéz a helyzet nálatok. :( Gondolj arra, hogy nemsokára minden megoldódik, lehet, hogy már csak napok kérdése, és költözhettek! És anyukádnak egyvalamiben igaza van: te nem leszel olyan anya, mint ő!!!! Mert te sokkal jobb leszel!!!!

Atizka! Grat. 150%-os Emmához! :) Nagyon édes! És jó, hogy minden rendben van.

Lituka! Jobbulást!
Nekem a második táska tetszik jobban. Én azért megnézném a helyedben, hogy mennyire praktikus, tágas. Mert hiába néz ki jól, ha nem fér el benne minden, amit vinni akarsz magaddal. Mi kaptunk a babakocsihoz.

Pumpóka! Mindjárt itt van márc. 22. Grat. Az időponthoz és kívánom, hogy minden úgy legyen majd, ahogy szeretnétek! :)

Gitka! Kitartást! Nemsokára túl leszel a vizsgákon.

Lei! Örülök a jó híreknek! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Bocsi... egy kicsit hosszúra sikerült. :oops:
És lehet, hogy így is kimaradt 1-2 téma, amire reagáltam volna. :oops: :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

csak egy kicsit olvastam vissza, de...

Ollem
Amiket írtál teljesen kiakadtam...
Mi az, hogy elveszi a holmijaitokat.. és a féjed hogy-hogy engedi... eladja a sajátját és a tieteket használja! Ez hihetetlen! Inkább neki kellene hogy adjon nektek ezt-azt támogasson ahol csak tud, gondolom nem egy magatehetetlen beteg asszonyról beszélünk mert akkor persze más a helyzet, de ha ordítozni ennyi ereje van akkor gondolom azt az energiát másba is feccölhetné.
Miért engeditek... megkell neki mondani, hogy nem és kész és ha ez nem tetszik neki sebaj... a kereszténység nem balekság! Neki kellene benneteket támogatni ott ahol csak tud és nem kizsigerelni. És ne hidd azt, hogy felé meg kell hálálnod amit érted tett és vissza kell fizetned bármit is... vagy valami hasonló mert csak ezt tudom elképzelni magyarázatként, hogy ezt engeditek (illetve persze hálásak vagyunk a szüleinknek meg minden, de visszafizetni úgysem tudjuk amit tőlük kaptunk) amit tehetünk, hogy továbbadjuk a gyermekeinknek, majd őket segítjük támogatjuk amiben csak tudjuk, az életnek előre kell mutatnia, különben elakad.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ma megérkezett a szopipárna, amit a neten rendeltem. Nagyon tetszik, kíváncsi vagyok, hogy jobban tudok-e majd aludni vele.

Fogalmam sincs, hogy mennyi gyöngyöt vegyek ki belőle, vagy egyáltalán vegyek-e ki belőle valamennyit?! Ma éjjel így alszom vele, hátha holnapra okosabb leszek.

Ma én is mérges lettem kicsit, bár engem elég nehéz felbosszantani. Alapból nyúgodt természetű vagyok.
A szopipárnát ugye a postán kellett átvenni és a férjem ment el érte, hogy ne ráncigáljon odáig. Ott közölték vele, hogy a személyi igazolványom nem elég ahhoz, hogy kiadják neki, vigye a lakcímkártyámat is. :evil:
Visszament a lakcímkártyámmal és akkor találta ki a kiscsaj, hogy ez sem elég, menjek személyesen. :twisted:
3-szor járatták meg a párom, harmadjára én is elmentem, azért a nyamvadt aláírásért. :twisted: :twisted:
Nem az a legnagyobb baj, hogy csak személyesen adta ki, hanem miért nem lehet ezt már először elmondani, miért járatja az embert a lakcímkártyával is. Hisz írtunk volna meghatalmazást, vagy másodjára én is elmentem volna.

A végén még pofátlanul azt mondta, hogy nekünk tett szívességet!!! :twisted: Csak tudnám mivel??? A párom csak annyit kérdezett tőle a végén, hogy elégedett önmagával? Remélem azért legalább elgondolkodik az egészen.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szöszi
Nekem Anita szoptatós pizsim van és ha jól tudom olyan 5000 Ft körül... ami azért annyira nem vészes.
De nyugodtan hívd fel őket a kékgolyóban! Pár oldallal ezelőtt feltettem a számot!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tudom, itt még volt 1-2 téma, amihez csak pár szót:

Kávé: sohasem voltam nagy kávéivó, csak nagyon ritkán ittam 1 csészével. Így eszembe sem jut. Viszont a kólát nagyon szeretem. De most valahogy az sem csúszik, amit persze nem bánok. De néha azért megiszom 1-2 pohárral, ha jólesik.
Csak a vizet iszom, és a tejet, azt nagyon szeretem. Legalább 1 liter lemegy 1 nap. Gondolom ezért nem olyan vészes a gyomorégésem. Eddig nem is volt (csak 1-szer decemberben a szilvalekvár miatt), viszont tegnap óta folyamatosan van egy kicsi. Olyankor 1 pohár tej és egy darabig nincs baj. :D

Előtej: azt még nem vettem észre. Gondolom nem lehet elsíklani felette. Ha lesz, észreveszem. :?

Hálóing: alapból nincs bajom vele, de olyan hosszú, nagymamisat én sem szeretnék. Én eredetileg 3-at akartam venni + a szülésre 1-et, de most mondta egy kismama ismerősöm, hogy az kevés lesz. Neki 1 napra kellett 2 vagy olyan is volt, hogy 3. Nemcsak a vérzés miatt, hanem ha beindul a tejci. Szóval legalább 5-6 db. fog kelleni, mert a szüleink távol laknak, csak a páromra számíthatok majd. Azért nem akarom, hogy a munkája és a sok rohangálás mellett még minden nap mosson is. Itt 4 napig kell min. a kórházban benn lenni. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Amia
Mellszívót már én is legalább háromszor írtam, hogy szerintem melyiket érdemes... nekem az Aventes az inhüvelygyulladásra való hajlamom miatt nem jó mert pumpás...
Nekem egy teljesen egyszerű vákumos típus volt 3000 Ft körül van és tökéletesen elég ha nem akarsz nagyüzemi tejtermelésre beállni.

Kép

Ilyesmi csak az enyém nem chicco és nem cumis, de az ára annak is hasonló...

...sógornő szerezte a Klinikán a nővérektől. Aki ott szül az akár a helyszínen is beszerezheti.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mi ma cukorterhelésen voltunk remélem minden rendben... megkaptam az afp-t és az akkor levett egyéb gyerekbetegséges dolgokat és úgy néz, ki, hogy nem hiába féltem mert a Bárányhimlőm nem tutkó továbbra sem... azt kaptam eredménynek, hogy gyenge az immunitásom... valószínű enyhe barim volt és nem vagyok teljesen védett... ez nem túl jó hír.

Sorban lesznek bárányosok körülöttem, következő gyerek előtt be kellene oltatni magam, mert ez így elég veszélyes...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Atizka
Gratulálok Emmához!
Nagyon aranyos név mi is gondolkodtunk rajta! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

ez a freemail megint vacakol... állandóan lefagy és nem engedi megnézni a leveleim...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lei,
de jó! Nagyon örülök, hogy mindent rendben találtak. :) :)

Gumimaci,
Hol rendelted a szopipárnát? Biztos írtad már, de nem emlékszem :oops: :oops:

Kép
emi29

Mamacka! Sajnálom. :( A bárányhimlővel tényleg vigyázni kell. De Áron ugye nem jár bölcsibe? Mert akkor ha vigyáztok, nem lesz semmi baj. Csak kerülni kell ilyenkor az embereket.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci!
Én tejci miatt nem kellett cseréljek hálóinget a kórházban, sem itthon ruhát később... szerencsére előre beszereztem jóadag melltartóbetétet igy győztem a tejjel szemben... :lol: ahogy kivittek a szülőszobáról és átöltöztem, fel a melltartó, bele a betét, nem vártam meg, hogy beindul-e a tejem...
Össze-vissza viszont sikerült véreznem egyet-kettőt, főleg éjjel, amikor bealudtam nagy nehezen és elcsúszkált a betét (hiába volt pelenka-méretü) :lol:
Vendég

Emi! Már nem emlékszem ki ajánlotta ezt az oldalt :oops: , de nagyon jó. Innen rendeltem és innen fogom az ágyneműt is rendelni, mert olcsóbb, mint máshol és jó minőségű.

http://www.szopiparna.hu./index.html

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpóka! Én nem tudom, hogy lesz nálam. Ezért vagyok sokmindenben bizonytalan. Ez a kismama azt mondta, hogy a rengeteg melltartóbetét ellenére is folyton átázott. Ezért gondoltam, hogy inkább veszek több hálóinget, minthogy ne legyen elég.

Volt már, aki írta itt, hogy ő megúszta balesetek nélkül és minimális számú hálóing elég volt. De hogy én mit fogok bénázni... :? :oops: :roll: Ez a jövő titka még. :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci - Köszi :)
Jah .. eléggé szar a fotó az ágyneműről .. , de élőben bordó ;)

Nici -
A kedvenc boltunkban vettük a babakocsit:
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=316
Nagyon olcsó .. nekünk és a célnak tökéletesen megfelel :)

Mamacka -
Köszi .. Anita boltot kihagyom.
Max. a Soroksári Outletbe benézek .. ott vannak 4-6ezerre leakciózva az Anita cuccosok .... pizsik is ;)

Kép
szösszenet

Szösszenet! Azért nem írtam, hogy szar a fotó, csak hogy nem látszott, milyen szép bordó. :wink: Biztos azért, mert éppen besütött a napocska. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci - Igen, a napsütés bekavart :)
De örülök, hogy süt ..
Azért majd megpróbálom megörökíteni a tényleges színét ;)
A postás storyd elég gáz .. :? :?
Én is kibuktam volna ... :evil:

Kép
szösszenet

Mikor lép át a vonalzó az utolsó előtti kockába?
Már a 8. hónapban szeretnék lenni .. az olyan jól hangik .. :D

Kép
szösszenet

Emi, voltunk előadáson. Találkoztam Zsuzsával. Találkoztunk a Tamás doktoroddal, úgyhogy ha itt lettél volna. Voltunk vagy 50-en, hát talán túlzok, de rettentesen sokan. Csak a szülőszobába jutottunk be, mert zárlat volt. 8 szülés volt ma.Most megyek vacsorát csinálni, meg el is fáradtam, csak azért kapcsoltam be, hogy neked írjak. Priviben a részletek, ha lesz erőm holnap bekopogom a lényeget.

Kép
téjé

most, hogy visszaolvasom, kapkodtam, így magyartalan lett. sorry

Kép
téjé

Szöszi
Akkor jó... most, hogy mondod melltartót én is láttam anno ott akciósan.

Gumimaci
Nem jár bölcsibe, de pl nemrég volt izgalom, mert miután találkoztunk egy kislánnyal a kicsi bepöttyösödött és most az unokatesók is, és ugyebár már fertőz amikor még pötty sincs...

Lei
Örülök, hogy minden rendben! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Én is jelentkezem a mai eredményeimmel. Még mindig haránt fekszünk sajnos. De a lényeg, hogy utolérte magát a babó minden méretben, 1-2 nap eltéréssel a kiírt nap jött ki eredményül. És persze most, mikor itthon maradt a videókazi egyből nyíltan mutatta a nunciját. A méretek: BPD 78mm, TH 76mm, AC 243mm, FL 56mm. Így most csak két hét múlva kell újból mennem, de mellette sokat pihizni.

Voltunk Judittal a szülészfelkészítő előadáson, és a szülőszobát is megnézhettük. Sokat változott a 3 év alatt is, de jó irányban.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

téjé
Mi is sokat turizunk én szeretem, szerintem sokkal jobb ruhákat lehet kifogni mint boltba, mind külsőre mind minőségre... ezek már átmentek mosáspróbán, összementek vagy kinyúltak, nem érhet meglepetés. Olyan amilyennek megveszed.

Kép
Kép
Kép
mamacka

megnéztem Marcit és Csengét!
Gyönyörűek!

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="téjé"][ írta:téjéb]Emi, voltunk előadáson. Találkoztam Zsuzsával. Találkoztunk a Tamás doktoroddal, úgyhogy ha itt lettél volna. Voltunk vagy 50-en, hát talán túlzok, de rettentesen sokan. Csak a szülőszobába jutottunk be, mert zárlat volt. 8 szülés volt ma.Most megyek vacsorát csinálni, meg el is fáradtam, csak azért kapcsoltam be, hogy neked írjak. Priviben a részletek, ha lesz erőm holnap bekopogom a lényeget.

Szia Judit,
nagyon irigyellek... Megköszönöm, ha leírod az infokat, persze, csak ha lesz időd!!
Hamarosan (hétfőn) én is találkozom Tamással. Most már itt az ideje, hogy megbeszéljük a részleteket vele és az Andival.

Kép
emi29

Zsuzsa,
gratula a jó eredményekhez :)

Kép
emi29

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Mikor lép át a vonalzó az utolsó előtti kockába?
Már a 8. hónapban szeretnék lenni .. az olyan jól hangik .. :D[/color]

Szöszke,
én spec arra várok, hogy a tied átlépjen a következő sávba, mert két napra rá az enyém is át fog :)
Most már csak napok kérdése :) :)

Kép
emi29

[quote="lei"]S írta:leiziasztok!
Csak beköszönök és jelentem, hogy ma voltam 12. heti UH-n, minden rendben van a babóval, teljesen jók az értékek, mindene megvan. Szóval megnyugodtam első körben, de persze még nem teljesen. Majd a 18. hét után leszek teljesen nyugodt! :roll:

A minap beszélgettetek a hálóingekről, az Anitában is vannak jók:

http://www.anita.com/hu/hu/0,1,104,1489__products-main.htm

Üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra! :lol:

Hurrá :) Örülök hogy minden oké, gratula!

ollem, olvasom a soraidat, és teljeen le vagyok döbbenve. :( Remélem minél hamarabb el tudtuk költözni, mert így ki fogsz készülni... illetve már nagyából ki is készültél. :( Vigyázz Magadra és a kispocaklakódra!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

kerekes, Neked is gratula a jó eredményekhez :)

Nekem ma különösen hasfájós napom van... nem tudom mi lesz így. Napi 3*1 magneb/, és 3*1 méhlazító gyógyszer + pihenés...1 hét múlva kell mennem kontrollra, kíváncsi leszek hogy nyílt e a méhszájam. Nagyon bele tud nyilalni, feszíti szét a kismanó. :?

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Tegnapi pocakkép:

Kép

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Csöppke, mi az a méhlazító gyógyszer, amit szedsz?

Cinyke

levelibeka

Sziasztok!

Elolvastam a délutáni termést de sajna csak annyi maradt meg belőle amiket ollem írt... :shock: :shock:

Ollem: VIGYÁZZ MAGATOKRA!!!Szörnyű amiken keresztül kell menj!!Tényleg igyekezned kellene a lehető legkevesebb időt otthon töltened.Kitartást!

Jajj...nekem már második napja iszonyatosan fáj a köldököm és környéke... :? :? Nem tudom mi lehet a baj...várom már a 7-ét mert akkor a dokitól már ezt is megkérdezem.Meg előbb meg is tapintottam ott ahol fáj és kemény. :shock: :shock: Kezd idegesíteni.A hasam is feszül,ma volt egy "jó"kis keményedésem is...most valahogy nagyon szenvedősre fogtam a figurát.

De a cukrom jó lett most is!!!!6.3mmol/l!!Jupppppiii! :wink:

Kép

Kép
mezsó

Pipolphen.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Mamacka! Azért bízni kell, hogy mégsem lesz semmi baj.

Zsuzsa! Grat. a jó eredményekhez! :)

Csöppke! Csini vagy! :) És nagy a pocid, biztos azért fáj már mindenhol. :? Azért ne gondolj mindjárt rosszra. Minden rendben lesz.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Csöppke: azt nekem is kellett szednem , de szerintem undok egy gyógyszer, téged nem nyom el? :shock: Én naponta 4 órát tudtam ébren maradni, mikor 3x1-et szedtem... A harmadik trimesztertől át szoktak állítani Seduxenre, nekem azt már szerencsére nem kellett, de egy barátnőm azt mondja, hogy sokkal jobb, mint a Pipolphen :roll:

Cinyke

levelibeka

Csöppke jól nézel ki!
Gummimaci nem semmi ahogy jártál,néha olyan hülyeségeket találnak ki h még.
Mamacka vigyázz magatokra.
Én ma a csörögefánkra álltam rá me anyós azt csinált,ja meg mostanában a citromleves ásványvíz megy jó sok citromlével!!! :D
A picur egész nap aktív volt néha télleg nagyokat tud rúgni,de én már annak is örülnék ha már ott tartanék ahol most Szösszenet. :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:43-kor.
Vendég

Nono nagyon édi rugikat vadásztál!Lehet még nyáron is hideg,tavaly is volt ilyen.
Ja és Leinek gratulálok!!!
Vendég

Ezt nézzétek meg:http://www.golyahaz.hu/nyitolap
Én megnéztem és már megint irígykedem!De ha valaki a Jánosban szül az szóljon már várom a ti képeiteket is! :D
Vendég

Mezsó! Örülök, hogy jó lett a cukrod!
A többi miatt ne aggódj, szerintem is a baba növekszik a pocidban. :)

Nono! Ezek a csíkos rucik... :D Nagyon tetszenek!

Gitka! Megnéztem a honlapot. És megértem, hogy irigykedsz. De nemsokára mi is a kezünkben tarthatjuk a világ legszebb kisbabáját! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Kisscica!

Bár ezt pár napja kérdezted a pocakfotóm láttán, de csak most lett időm reagálni :oops: : igen, a képen rendes (nem kismama) naci van rajtam. Azért van benne annyi csalás, hogy a legfelső gombja nincs begombolva, ill. ezt a nacit a pocakosodás előtt véletlenül vettem meg 1 számmal nagyobb méretben, mint kellett volna :wink: . Mostanság persze ez jól jön.

Csöppke!

Neked is szép nagy pocid van, de amint látom szuper vékony is vagy mellé :shock: :D
Egy napon voltunk a Genesisbe, csak sztem mi utánatok lehettünk, este 6-ra mentünk. Nektek is mondta az UH-s hölgy, hogy aznap nagyon elbújósak voltak a babók?

Nono!

Elárulod hol vetted azt a kis zöld csíkos, sárkányos rugit? Nekem nagyon bejön! Persze a többi is, de mint te is írtad nem merek túl sok plüsst venni késő tavaszra, kora nyárra.

Mamacka!

Azt hiszem Te kérdezted a közelmúltban, hogy tudunk-e "szakértő" TB-s segítséget! Lehet elkerülte a figyelmedet, de -azt hiszem- tegnap írtam, hogy ha bárkinek van ilyen jellegű gondja (TB, munkaügy, HR...) szívesen segítek!

Csajok!

Valaki kérdezte/bocsi, de nem emlékszem :oops: /, hogy a Kevinszpésziék babái hány hétre születtek: 27+2.

Mezsó, Nono!

A köldököm nekem is nagyon érzékeny már napok óta... És már nem is vízszintes, hanem kidudorodik, gondolom ezért is fáj, mert eddig ugye védve volt, most meg hozzáér a ruha... :roll:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Gitka, én mindennap megnézem a honlapot, hogy kb mennyien szültek aznap (vajon mennyire van teltház :D )

Kép
babyteve2

Nuska!

Válaszoltam a pü-re :D ! /ha esetleg valami nagyon szakmaira sikerült volna kérdezz nyugodtan!/

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sziasztok!

Megjöttünk a Szent Imrés előkészítőről... Húú, nagyon sokan voltak ma! A Kondor Kata egyedül tartotta!

Téma: a szülés megindulásától kezdve elmondott mindent egészen a hazajövetelig!

Lényeges pontok:

Mikor menjünk be a kórházba?
1. ha elfolyt a magzatvíz, akkor mindenképp be kell menni 1-2 órán belül! 24 órát várnak, hogy elinduljon magától a szülés! Ha nem történik semmi, 24 óra elteltével beindítják...
2. ha a fájások már ritmusosak, azonos erősségűek! Ha elkezdődnek a fájások, érdemes mindenképp felhívni a szülésznőt és elmondani mit érzünk, hogy ne menjünk be túl hamar a kórházba, mert az senkinek sem jó! Lehet, hogy akkor még napok vannak hátra...

Fontos: a szülőszoba csomagot és a kórházi csomagot külön táskába vigyük!

Szülőszoba csomag:
- papucs
- 1 kicsi törülköző borogatásnak
- Szüléshez ruha, lehetőleg rövidebb elöl gombos hálóing.
- 1 Tenna maxi betét, 1 bugyi
- Szénsavmentes ásványvíz
- Szőlőcukor,
- apának ruha (apás szett néven lehet kapni, kék színű), papucs,
- kiskönyv a leletekkel, személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat (akik nem házasok)
- bármi, amit be szeretnél vinni; pl. cd, kazetta, homeopátiás szer, masszázsolaj, stb.

Kórház csomag:
- 2 papucs
- Köntös, zokni
- 2 törülköző
- Mély gombolású vagy szoptatós hálóing, minden napra egy.
- Tenna maxi betét
- Szoptatós melltartó
- evőeszközök, pohár
- Tisztálkodószerek: illatmentes szappan, illatmentes dezodor, fogkefe, fogkrém, fésű, sampon, hajszárító, puha wc papír
- szénsavmentes ásványvíz, keksz
- babának pelus és popsi törlő kendő (a babának minden mást adnak, ezenkívül csak a hazamenős ruhát kell neki bevinni)

Kórházba érkezés után:
- megvizsgálnak (magzati szívhang + hüvely vizsgálat)
- beöntés, borotválás (ha szükséges)
Ha megállapítják, hogy valóban beindult a szülés, akkor mehetsz a szülőszobába (ekkor jöhet be az apuka is)
- szülés: első szülésnél is gátvédelem van; nagyon sok az alternatív lehetőség és ez nemcsak az alternatív szobában szülőkre vonatkozik pl. labda, szülőszék, kád, stb.
- szülés után hasra fektetik a babót, aztán a köldökzsínor elvágása után megfürdetik és lemérik; utána odaadják az apukának és közben "rendbe teszik" az anyukát;
- anyuka 2 órán át marad a szülőszobában megfigyelésen;
- ha ez letelik, mehet a szobába, ahova ha gondolja viheti a babót is, ha nagyon fáradt, akkor beadhatja a csecsemősöknek!
- apuka bekísérheti a szobájába az anyukát, de aztán neki haza kell mennie...

Szülés után 3-4 napot kell benn maradni, ha nincs semmi komplikáció!

Nagyjából asszem ez volt a lényeg! :-)

Ha volt ott valaki más is, akkor egészítsen ki! :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Sziasztok Lányok!

Pár napra eltűntem, mert sikerült elkapnom Danitól ezt a jó kis hányós vírust. :( Igaz én csak 3szor rókáztam, de az annyira legyengített, hogy tegnap nem tudtam kikelni az ágyból. Ma már szerencsére minden rendben.

Mindent nem tudtam visszaolvasni.

Üdv az újaknak! Én is április 11re vagyok kiírva, úgyhogy 6an vagyunk. :D

Mary,
Nagyon sajnállak. Próbáld meg meg sem hallani, amit mond és gondolj arra, hogy már csak pár hét.
Tényleg nagyon fontos, hogy ne idegeskedj!

Lituka,
gyógyulj meg! Nekem is az első táska tetszik jobban.

Mezsó,
Örülök, hogy jó lett a cukrod. Tegnap nekem is nagyon fájt a köldököm körül. Mára szerencsére elmúlt. 7-re pedig drukk. Remélem nem nőtt a vesetágulat.

Csöppke,
pihizz sokat. Mennek a drukkok, hogy elmúljon a hasfájás!

Nagyon aranyosak a babák!!! :D

Szuperek a szerzemények, kocsik, bölcsők, rugik....

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Zorroné - Oh, nagyon köszi ezt a sok sok hasznos infot.
Én sajnos (vagyis nem sajnos, mert örülök, hogy van munkám) tanítottam :) úgyhogy nem tudtam elmenni.
Le is mentem amiket írsz :)

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: