A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Szia Niki! Már én is aggódtam, hogy mi van veled, jó, hogy írtál. Nem voltunk eddig itthon, most is csak gyorsan. Néhány dologban hasonlóan érzünk. Mostanában nekem sincs napközben nagyon felnőtt társaságom és a párom is későn jön haza. A többiről meg beszélhetnénk pl. személyesen valamikor hétközben :D egyeztessünk időpontot! Megyek, mert fentforgás van. három pasi mellett nem unatkozik az ember... Legalább a macskánk lány :D
Vendég

csenge, küldtem privit Neked!

sniky

NIky, mi nagyon közel lakunk egymáshoz és általában van kocsim is hétközben, össze tudnánk futni!Persze csak ha van kedved, én bennvagyok Csepelen kb 10-15 perc alatt...

A környékbeli lányokkal meg szintúgy. ZSófi, Andi, Nicike....szóval időpontokat kérünk.

Jaj, még akartam írni a többi felvetésedről is, de most óbégat a gyermek, lerakom aludni és én is mellé bújok. MA rendeltünk kaját, nem főztem, és nagyon eltaláltam a menüt, mert majd szétpukkanok.
:wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, köszi, az jó lenne;)
Én sajnos meg vagyok lőve 7köznap, bkv-val még nem mertem elindulni sehova babakocsistól, a kocsi meg a páromnál, szóval akkor tudok eljutni akárhova is, ha ő elvisz és el is jön értünk.
Azt meg elég nehéz összeegyeztetni:(

Sajnos nem túl segítőkészek az emberek, egyedül meg nem bírom emelgetni a babakocsit:(

sniky

Sziasztok!

Épp vidékről jelentkezem :) Szegeden vagyunk, este megyünk haza. Ígérem mindenkinek válaszolok, most csak olvastam és láttam, hogy a mi örökmosolygós Nikianyunk szomorkodik! Ezt nem hagyhatom szó nélkül!

Én azt javasolom, hogy vegyél egy kengurut!! Én is pont úgy voltam mint te, nem tudtam a babakocsival normálisan közlekedni, így teljesen bezárult a világ és depis lettem, de ahogy vettünk egy kengurut, azonnal mobil lettem újra! Jövünk megyünk, szuperül működik.
És a másik kérdésed az együttlétről... azt hiszem, ha nincs más gond veletek, akkor csak azon múlik, te hogy viselkedsz. Ha elaludt a baba egy picit el lehet "felejteni" és te is átváltasz szuperszexis nővé, aki csábító, akkor nem lesz gond. De ezt is sajnos neked kell intézni, igazából nem haragudhatunk a pasikra, ha a tréning és a tejes-büfis póló alatt nem látják meg a kívánatos nőt. Ez nem úgy megy mint náluk férfiaknál, hogy favágás közben a legizgatóbbak, koszosan büdösen :) egy nőnek ez sem adatik meg :( hogy otthonkában legyen a legdögösebb. Szóval vesd be a bájaid :) mivel mostanában mellben vagyunk erősek, azt ajánlom a nehéztüzérségnek :)
És ha így sem megy, kérdezz rá arra, hogy nem volt e neki a szülés látványa rémisztő. Mert talán azok után amit ott átélt, lehetnek problémái, amit viszont nagyon ki kell beszéljetek. Nem vagyok pszichológus, nem tudom, hogy mi erre a legjobb terápia, de az, ha beszél róla-amit nem lesz könnyű kicsikarni- tuti javít a helyzeten.
Remélem segítettem.

Drukkolok!

Nagy nagy ölelés!!

KépKép
columbine

Ja, annyiszor, de annyiszor akartam már írni:
Olyan természetes módon nézegetjük itten a képeket Petimmel, Levivel, megállapítjuk, h. milyen édesek, husik, aztán persze elfelejtem megdisérni a kis lurkókat mindig....szóval ezer bocs mindenkitől, most nem sorolom fel összes őkirályi felségüket/hercegnőségüket, de tényleg augusztusi topik babák a legszebbek!!! :wink: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Visszaolvasni még nincs időm, de ezt Aprónak találtam, ha esetleg aktuális lesz...

http://www.vatera.hu/fisher_price_zenel ... 52711.html

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Niki, válaszoltam :)

Kipróbáltam a snipshot.com-ot, tényleg jó, köszi a linket!

Ezt a képet Zsombi 9 éves unokanővére készítette. Legközelebb is ő fogja kezelni a gépemet azt hiszem :)

Kép

És most egy kvízkérdés: melyik kép melyik gyerekemről készűlt? :)

Kép
Kép
Vendég

Mecsi!
Nagyon szépen köszönöm a szülinapi köszöntést! Annyira aranyos, jót nevettem rajta! :D Így a 30. szülinapom most elég lazán telt, a nagy buli elmaradt. :) de nem bírnám itthon hagyni kicsi lányom semmi és senki kedvéért sem.

Niki! Elnézést, hogy itt válaszolok. Köszönöm, hogy nem felejtettél el! :) ÉS A LÉNYEG!!!! FEL A FEJJEL! Néha engem is elkap a depi, párszor már jól kibőgtem magam! :? Ági tanácsait szerintem érdemes megfogadni, szerintem én is élni fogok vele :)

rizsimami

ÚÚÚÚ! Csenge! Mennyire hasonlítanak egymásra!!! Nagyon jók a képek! Még a szájukat is hasonlóan tartják! :)
Tipp: A fekete-fehér képen van Zéti. Habár ez nagyon tipp, mert először fordítva írtam. Szóval fogalmam sincs. :shock:

rizsimami

Csenge, és még azt mondtad, hogy nem hasonlítanak egymásra! ;) Én meg már mondtam korábban is, hogy DE! :) szuperek a fotók!

Aproo, jó lenne összefutni, én eddig nem nagyon mertem javasolni, mert nem tudtam, hogy hogyan vagytok, de én nagyon szívesen mennék bárhová, már mi is kengurusok vagyunk!!! Nekem a lényeg, hogy legyen mikró, mert ott tudok kaját melegíteni a kis bélpoklosomnak! ;)

Niki, hajrá, legyél rámenős! Nálunk igazából én vagyok az, aki csúnyának érzi magát, apa pedig mindig kívánna, szóval kompromisszum! Max. sötétben csináljuk! :P Na jó, ez vicc volt! :)

Most megyek, kaját csinálok apának, gyerek meg közben csuklik, ami szinte minden nap előfordul többször is! :(

puszi nektek és a babóknak is!

Rizsi, utólag is boldogat!!!

Jajj, és mielőtt elfelejteném, Döncikének sok boldog névnapot!!!!

sophie27

sniky,
maximálisan egyetértek columbinnal magam is erre gondoltam, hogy a közös szülés megváltoztathatta a látásmódját ami végülis természetes, és bizonyára neki is idő kell hozzászokni az apasághoz...na majd telcsizek inkább, de ma nemtudtam beszélni, mert a titi is ott volt mellettem és ha nem akartál elötte akkor a füle hallatára sem...sőt szerintem mindig lépjél ki a babanetről is nehogy beleszaladjon ferci a témába, mert amennyire ismerem , biztosan nagyon kiakadna...tarts ki!!!!csak pozitívan!!mint régen!!
én őszintén szólva nem látom magam túl kívánatosnak az orbitális mellekkel meg az alatta domborodó hasammal és örülök, hogy türelemmel van a férjem...bár próbálkoztunk már, de egyáltalán nem volt kellemes ,sőt és sokszor eszembejut meg jó lenne persze , de valahogy nem kerül rá sor,nincs megfelelő alkalom...pedig már tényleg jó lenne...de valahogy most egyikőnknek sem ez a legfontosabb, olyan mintha most más érzések tartanának minket össze...szerintem másnál is van így, vagy nem?
babócák még mindig nagyon édesek!!
minden ünnepeltnek nagyon gratulálok!!
Vendég

Zsófi!

De aranyos vagy! Csupa figyelmesség, köszi! Errefelé nem tart senki névnapot...

Dönci egyébként már napok óta szivacs móduszban van, állandóan szívni akar, már lassan befelé nö a hajam az állandó vákuumtól... Most is még itt csápol és matat.

Mellesleg élményekben gazdag hétvégénk volt. Pénteken az iskolai ünnep, szombaton Bruchsal, ahol a Zeneautomata Múzeumban voltunk (az ottani kastélyban van) és mivel csak mi voltunk és még egy apuka az 5 éves kislányával, jó kis privi tárlatvezetésünk lett. Mi is és a hölgy is, aki csinálta, nagyon élveztük. Kb. 2 óra hosszúra sikeredett, rengeteg automatát kipróbálhattunk. Volt egy, amit a Titanicra szántak, de nem lett idöben kész. Még szerencse... :)
Maga a kastélynak nagyon híres a lépcsöháza (Baltasar Neumann). Nyomok mindjárt képeket is.

Ma meg Karlsruhe volt a cél, a kastély ill. a Természettudományi Múzeum. A Múzeumból csak az ásványkiállításon rágtuk át magunkat másfél óra alatt. Az is szuperül van megcsinálva. Van egy mesterséges folyó egy vízpumpával, aminek az erösségét lehet állítani, a mederben kaviccsal, amit fel ill. le lehet engedni, egy lapáttal, amit szintén állítani lehet és maga a meder esési szögét is lehet változtatni. Ezzel el lehet a kölyköknek a szigetek keletkezésének körülményeit magyarázni, az áramlatok és örvények létrejöttét és még ki tudja mit. Aztán egy másik kis hely, mint egy igazi labot, ahol a gyerekek a különbözö köveket határozhatják meg, majd egy földrengésszimulátor ill. egy vulkán belülröl, végül egy ásványmikroszkóp és meghatározó, aztán jön maga a kiállítás, de az is nagyon jól tematizálja az amúgy száraznak tünö anyagot. Nekünk nagyon bejött és máskor is el fogunk mindkét helyre menni.

Más: Niki drágám még nem olvastam, hogy mi a baj, csak a válaszokból gyanítom, de szerintem is Ágicám meglátásai a helyesek. Tényleg lehet a párodban szülés okozta gátlás. Anno elsö baba után nálunk is volt, de a jelek szerint megoldottuk... :)
Mellbedobással gyözöl!

Puszi: Barbi
Vendég

Niki!

Visszaolvastam. Nos szerintem ezen a téren én lövöm le a torkos borzot, mert mi a terhesség alatt se nagyon voltunk együtt, de azóta még egyszer sem. Nálam ez elég gáz, mert a terhesség alatt még csak-csak lett volna kedvem hozzá, de szoptatási idöszakban egyáltalán nem érdekel. Persze a páromért akkor is megtenném, ha neki nagyon hiányozna, de ö már szokva van ehhez a lehetetlen állapothoz és nem reklamál, de el is aludnánk már a nekibuzdulás közben garantáltan. Ilyen téren igényeinket tekintve nem vagyunk szinkronban és soha nem is voltunk, mégis müködünk mindketten anélkül, hogy más házatáján keresnénk a "boldogságot".
Neked nehezn tudok tanácsot adni, mert el sem tudom képzelni, hogy Ferkó nem pörög fel, ha esténként vagy akármikor hozzádbújhat! A fene a jó dolgát! Remélem, hogy még az anyós visszatérte elött észhe z tér, különben még szegény anyós is kikap a rosszkedvedböl egy kanálnyit. S ha a párod kialudta magát, akkor se jön a közeledbe gynegédséget csereberélni? Hm?
Nálunk ez a fö gond: a krónikus kialvatlanság. Ha sikerült mindkettönknek elviselhetö szintre kipihenni magunkat, megint más a leányzó fekvése... :)

Férji gyöngédségben gazdag szép éjt kívánok neked/nektek!

Barbi
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

A fene esne a computerbe,hogy nem elszált minden amit beírtam!
Na mindegy most újra kezdem.

Niki: nagyon cuki barnus baba és szerintem tiszta papája :) . Egy férfifogó receptet tettem fel a receptoldalra,amit én is a hétvégén próbáltam ki elösször és mondhatom,hogy nagyon bejött a dolog :lol: .Flódni az étel neve.
Hátha neked is használ. Külömben én is hasonlóan érzem magamat mint egy gép,aki csak etete és kipucolja a pelenkát. Ráadásul Alma baba igen apás így ő viszi el a babérokat, amikért én hiába gürizek :cry:

Sophie Almának még nincsen párja, de azt azért elörre bocsátom, hogy a kedves papa eddig még senkinek sem adta a drága lánya kezét, :twisted:
Persze aettől még lehet titkos hódolója :lol: , de majd a képek után mondjátok,hogy valóban áll e a parti vagy sem :wink:

Zsófikám! Örülök,hogy bevált a melltartó nélküli tejbelövősdi :lol: ,ha máskor is szükséged van ilyen jó tanácsra,van még egy s más a tarsolyomba. Egy bábás könyvből olvastam és eggyikhez sem kell enni :lol:
Levi baba nagyon komoly ebben a sapiban. Én sajnálnám,ha kinőné :cry:
Almának 1-én lesz a keresztelője. Imátkozzatok érte. Mi pedig Leviért 15-én.Kik lesznek a keresztszülők?
Nagyon kiváncsi vagyok a lány partis képekre,főleg Eszter babájára :)

Barbi kérdés, és egy kérés.
Elösször is a reformáció ünnepe az az október 31 németországban munkaszüneti nap?
A másik,hogy szeretném az alma torta receptjét :)
Fantasztikusak a képek a múzeumról és gyönyörű a kastély. Az ilyenfajta múzeumokat hiányolom Magyarországon.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Hali!

Sziszka, köszi a linket, közben keresztapum hozott egy fisher price-t, nagyon tuti, csak annyira más és nagyobb, mint a másik, hogy még picit félünk tőle. Akkor élvezzük, ha anya is odafekszik alá és a nagyágyra van felszerelve.... :)

Luca, jöhetnek az ötletek!Képekre majd akkor lesz időm, ha Peti itthon lesz és leköti Kisprücsköt, mert feltöltögetni hosszú idő. Alma képek?
Keresztszülők: Tudod, Peti bátyjának van már egy kisfia, de nagyon szarul jött ki a lépés, mert már nagyon szerettek volna kistesót Álmos mellé, és kb, amikor Levi született, 5-6 napra, Évi (sógornőm) elvetélt, de nem spontán, műteni kellett és allergiás volt az altatószerre, újra kellett élesztni, mert leállt a szíve is. Szóval duplán megviselte, mert ugye elvesztet egy babát és majdnem Álmost is. Totál megviselte és valahol Levivel akarta pótolni a kicsit, imádja, totál bezizzen, ha meglátja, annyira odáig van. Szóval így őket kértük meg végül.

Sniky, sztem is egyél vmi nagyon tuti kis csini babydollt, aztán hajrá, azzal tuti aratsz! Nálunk amúgy pont fordítva van a dolog. Párom abszolút bármikor, néha nagyon türelmetlen én meg sztem úgy vagyok vele mint Barbi. TAlán tényleg a szopizás miatt nem nagyon kívánom vagy mint Andi, sajna sok a tükör a lakásban és mindenhonna visszaköszön az orbitális cici-pocak és a tigriscsíkok... :?
Jelentkezem, hogy mikor talizunk. Nekem kéne venni pár cuccot, amiből nem lógi ki a cicim miatt a derekam. A CSepeli Tescoban milyen a felnőttruci részleg? Mert ha van kedved, elmehetnénk valamikor rucibeszerzésre, persze csak ha Neked is kell, mert akkor a próbák alatt tudjuk pátyolni a kiskrapekokat. NA?

Barbi,eszméletlen szépek a képek, totál elhűltem, ilyenek tényleg kellenének itthon.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

jó reggelt!

Aproo, ezt a 9:16os bejegyzést hogyan sikerült! ;)

nem tudom, hogy mi van, de szerintem a gyereket iszonyatosan megviselte ez az óra átállítás! nálatok hogy alakult az elmúlt nap, éjjel?

mi már mostani idő szerint 20:30kor aludtunk, de olyan szinten, hogy a tápszert is alig akarta megenni, aztán 2kor kelés, 3 körül kiságyba be, addig tart nálunk egy etetés alsó hangon, de aludni azt nem akartunk, így bevettem közénk a nagyágyba, ott szopival aludtunk, és reggel 7kor már fent voltunk, kaki, kaja, de nem alvás! szóval szemdörzsizés megy ezerrel, de aludni azt nem akarunk! :( pedig jó lenne! nekem meg kellene mosnom a hajam, mert ilyen búrával nem szívesen megyek utcára, mert gondolnám, hogy sétálgatás közben bealudna, de még várom anyukámat is, mert a héten szabin van, szóval megint jön babázni, így én sem vagyok egyedül, meg magamra is van egy kis időm! ;)

Barbi, nagyon szépek a fotók, kicsit eszembe jut a versailles-i kirándulásunk kastély terén ;)

Almáról nagyon várjuk a fotókat, izgulunk is rendesen, bár biztosan nagyon csini kislány, hiszen minden augusztusi babó édes és csodaszép! de persze csakis titkos imádat lehet a dologból először, mert nem szeretnénk apája haragját magunkra vonni! :P

szép napot! sajnos szerdától már szar időt mondanak... :(

sophie27

Sziasztok!

Ismét itt, kicsit rekedten már ami Zorkát illeti, mert tegnap úgy üvöltött este, hogy utánna berekedt és azóta is rekedt. Más bajunk nincs, meg nem is vagyunk betegek, csak "kicsit mutálunk" :)

Niki írtam privit én is, a kenguru tényleg jó ötlet, nekünk is van, csak kicsit nehézkes cipelni a manót kb fél óra után, mert a derekam megfájdul, de jó. Mi licitáltunk rá, vagyis a keresztanyukám és 7000-ért vettük meg 17.000 helyett. Kicsit kopott, de tökéletesen működik.

Lányok én rájöttem, hogy a férfiaktól ne várjuk, hogy mondják, hú anyus de tök jól nézel ki, mert nincs bekódolva nekik. Sajnos én is beleesek abba a hibába, hogy tükörbe nézek és látom a valóságot, de akkor eszembe jut, hogy van egy csodaszép babám és ahhoz képest, hogy 3 hónapja szűltem csúcsformában vagyok (mármint ezt mondogatom magamnak) :) Az a baj, hogy magunkat nem tudjuk elfogadni.

Olyan édik a babák, még nem olvastam vissza mindent, de igyekszem.

Ritus

Kép
rituspoc

Aproo, az időpontos kérdést ne vedd figyelembe, szar a rendszer órája, szóval rájöttem a titok nyitjára! :)

sophie27

Zsófi, a 7 órás kelés szuper, főleg este fél9től.
mi is fél9 körül ájulunk, de 5-6 között már kelünk. Van, h. 4kor :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, sajnos volt közben egy ébredés hajnali 2kor... szóval úgy gondolom, ha kihúzza a kismanó a normál fekvést, ami mostanában 22 és 23 közé szokott esni, akkor hajnal 5kor kelt volna kb. mindegy! ez van, majd kinövik ezt az éjszakai evészetet is! ;) vagy úgy gondoltad, hogy végleg felkelni? én megmondom őszintén, hogy ilyen hajnalban mi is fent vagyunk, de én általában, ha nem alszik vissza a kiságyban, akkor magunk közé veszem, így amikor nyüszi van, akkor már megy is a cici a szájába! egyébként hétvégén, vagyis a 4 napban mindig 1/2 10kor keltünk délelőtt! ;) király volt!

amúgy ti nem szoktátok úgy altatni a babókat, hogy cicivel? nálunk annyira ritka a magától szunya, ha nem kajálás közben dől ki, mint a fehér holló. konkrétan eddig kb. 1x fordult elő, mióta ilyen nagyok vagyunk, és akkor is, mivel háton aludt el, 2 óra múlva már ébredt is... nekünk valamiért nem jön be még a háton alvás! talán a hadonászás miatt, mert arra mindig felébred! :(

és még egy kérdés! lehet, hogy hülyének néztek, de mivel szoktátok az időt húzni, ha a gyerkőc már nagyon nyűgös??? arra gondolok pl., hogy már lassan fürcsi idő van, de még ki kellene húzni kb. 1,5 órát, de akkor már tényleg semmi és sehogyan nem jó. akkor mi a trükkötök, hogyan nyugtatjátok? nekünk marad a kézben tutujgatás, más nem nagyon nyerő, de még sokszor így sem... :(

sophie27

Rizsimami, talált, süllyedt :) De Zéti is fordítva mondta és ragaszkodik hozzá :D

Zsófi, tényleg emlékszem, hogy mondtad és én meg akkor még nem így láttam, de most mikor előkerestem ezt a "régi" képet rádöbbentem én is, hogy nagyon hasonlítanak.

Még mindig filózok azon, hogy beszerezzünk-e egy kengurut, de nem tudtam eldönteni :? Mondjuk Zsombi már 6.35 kg-ot nyomott tegnap este, lehet, hogy nekem sem esne jól sokáig cipelni, főleg ha ilyen ütemben gyarapodik továbbra is.

A tükröket én is száműzném néha a lakásból! Pedig csak 2 kg maradt rajtam. Időnként nagy lelkesen közlöm a párommal, hogy konditerembe fogok járni, de a lelkesedéd csak délutánig tart, pedig csak este lenne időm rá, de akkor már kinek van kedve hozzá?? :)

Barbi, jók a képek. Hiányolom az ebédbeszámolókat! Jól jönnek ötletadónak, csak az a baj, hogy szamomra néha túl bonyolult kaják, amiket te hétköznapra simán elkészítesz a négy gyerek mellett. Hogy csinálod??

Tényleg lányok írjatok, hogy ki mit főz. Úgy érzem nagyon egysíkú a kínálat nálunk... Ma még van maradék hétvégéről, de holnap már alkotnom kell valamit. Múlt héten kitaláltam egy receptet és egész jó lett: fűszeres, paradicsomos tonhalkrémmel megtöltöttem sós palacsintákat, négyszögletűre hajtogatva beletettem egy jénaiba, megöntöztem még fűszeres paradicsomlével, jól megszórtam sajttal és megsütöttem a sütőben. Fincsi lett.
Vendég

Még egy kis folytatás:

alattam még a fa is kidöl...

Kép

Karlsruhe
Kép

Szintén ott egy köztéri kút pikáns részlettel:
Kép

A pikáns részlet közelröl. Remélem ez tényleg a köztéri kút és nem a köztéri piszoár... :)

Kép
Vendég

Csenge!

Még te mondod, hogy komplikáltan fözök? Akkor a te palacsinta-varázsod az micsoda? Szívetelen, itt csorog a nyálam, csöbröt kell alá tolnom...
Kaja témában biztos fejlödni fogok a jövö héten, mert az egyik szülöpárossal az Eni sztályából próbálunk kajapartikat szervezni. Ott a német srácnak brazil felesége van... :)

Egyébként olivaolajas kenyeret sütöttem reggelire. 6-kor keltett a banda, hogy éhesek. Amíg a kenyér megsült, addig nyomtunk egy dícséretes adag tejbegrízt. :)

Lányom megint rátalált a kazettákra. Az én mesekazettáim hidegen hagyják, de a klasszikusok, mint Mozart,Beethoven, vagy most éppen Martinu teljesen lázba hozzák. Martinut én is imádom, de Schostakowitsch se lenne utolsó...

Barbi
Vendég

Barbi, ez nem általános, csak ha megcsap az ihlet akkor alkotok ilyeneket. A gáz az, hogy el is szoktam hamar felejteni is sajnos az alkotásaimat. Jöhetnek brazil receptek is :D már ha lehet nálunk kapni hozzávalókat.
Vendég

A várva várt képek megérkeztek. Szép napot mindenkinek!

Kép anya vállán pihenni jó Kép a trónszék hercegnője Kép édes álom Kép mindent elsöprő vigyor Kép tágra nyílt szemmel

Barbi
Várom a receptet és a válszt a kérdésemre,ha tudod.
Amúgy mindenkinek ajánlom a Flódnit kipróbálásra :lol:

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok;)

Lányok! Nagyon szépen köszönöm az együttérzést és a tanácsokat, ötleteket. Tegnap este volt végre egy meghitt óránk együtt, bár sok minden nem történt, mármint fizikailag, de legalább beszélgettünk egy jót.

Ági, Barbi, csandikám, úgy tűnik eltaláltátok a probléma okát, mivel egy idő után elkezdte magától szóba hozni a babaszületést, úgy tűnik még nem dolgozta fel, amit ott látott.... azt hiszem elindultunk a jó irányba, majd meglátjuk mire jutunk;) de már sokkal jobb a kedvem is mára;)

Barbikám, Döncinek nagyon boldog névnapot és nagyon jók a képek, szuper lehetett ott lenni;)

Apró, szívesen elmegyek veled tesco-zni, elég nagy a ruhaosztály és akkor végre próbálgatni is tudunk, ha ketten vagyunk;) és 10 percre lakunk a tesco-tól, akár még vmi kaját is összedobhatunk utána, vagy előtte ha van kedved;)

kilók: rólam szerencsére továbbra is olvadnak le, de még csak messziről nézegethetem a régi rucijaimat;) -18 kg-nál tartok és még van legalább -10;)

Zsófi, nálunk is náha bevetésre kerül a cicin elalvás, általában esténként, ha nagyon éber a kissrác, vagy ha napközben fáradt vagyok és jól esne egy órát aludni, akkor "kényszerből" ágyban szopizás van, általában 1/4 óra után én elvesztem a fonalat, csak remélem hogy Barnus is alszik közben;)

időhúzásként és akkor szoktam Barnussal tornázni, mármint ő tornázik én nem;) vagy mászkálok vele fel s alá a lakásban, így nézelődik vagy beteszem a pihenőszékébe és ha szerencsém van, csendben "elbeszélget" a nyuszival vagy a macijával;)

sniky

feluca, nagyon szép Alma baba és az a mosoly;)))

sniky

Zsófi, a 5-6 óra közötti kelés nálunk sem az első, van hogy a 4. A tegnapi éjjel szuper volt, csak egyszer kelt, ma már megint 3x. :?

Már akartam kérdezni, nincs véletlenül Szigetszentmiklóson babamasszázs? Én a múltkor azzal húztam fél órát, szuper volt,és totál lefáradt Levus, bár csak amatőr módon saját szakállra simiztem. Jól jönne egy kis profizmus....tudsz embert ajánlani?
Mert a babaúszásról valszeg le kell mondanunk a seb miatt. Igaz, h. zárt, de akkor is félteném. Meg ha nem is a seb, de pont jól jönne még most télen egy influ vagy rota, mert ezeket usziban szuperul el lehet kapni sajna, nagyon óvva intettek ettől. Pedig nagyon rágyúrtam, de nem merem, 40.000 FTunk meg sajna nincs hogy beadassuk a rotát. JA és itt írta vki, vagy a másik topikban, már nem emlékszem, hogy a rota olyan mint az influ, egy a sok hányos-fosós vírus közül, amikből nagyon könnyen összeszed az ember. Szóval kb. olyan felesleges beadatni, mint az influ szurit. :? :evil: :evil:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ritus drága!

Válaszoltam priviben;))

sniky

Niky, kajával ne fáradj!Vmikor a héten mehetünk is.
Hogy ne fárasszuk a többieket, priviben írd meg mikor nem jó és akkor megbeszélünk egy időpontot...ok?
Na , lépek a postára.
pusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nos, mitszóltok Sophie? :D
Mi a kézben alsó madárfogásban való sétálgatással szoktuk kihúzni az időt, ha éppen be nem alszik elötte, mert a fürdetésnél ez szokott történni :wink: .
Pedig nagyon szeret lubickolni. Most csak kétnaponta fürdetünk mert nagyon szárad a bőre :cry: sajnálom is érte szegénykét.
Tényleg ti milyen időközönként fürdettek?

Csenge A receptötleted nagyon szuper kifogom próbálni,mert úgy is hortobágyi húsos palacsintára vágytam,de a tejföl miatt nem ehetem :cry:

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

csenge, neked is küldtem privit és közben megtaláltam a palacsintás receptötletedet is, átsiklottam felette :oops:
nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni;)

nem is meséltem.... tegnap Barnus velem fürdött este a nagykádban;))) nagyon szuper volt, eleinte meg volt illetődve, hogy most ez mi... de utána nagyon élvezte, főleg az "úszkálást";) nekem meg olyan jó volt újból átélni ahogy a kis finom bőre az enyémhez simul! Ezután sűrűbben fogunk így fürdeni, Sziszka ötletén felbuzdulva;)

sniky

Jaj de szép Alma baba is :)

Aproo a rotát én most vettem meg, 18.000 HUF.

Lehet, hogy írtam már, de fogok kapni egy telószámot az otthoni uszihoz. Van egy csajszi, aki állítólag kijár és az otthoni közegben a kádban alapozza meg az uszit addig, míg a babó meg nem szokja, meg nem erősödik, így nincs más fertőzésveszély. Én is szeretnék együtt fürdeni Zorkával, de nem merek még, félek, hogy nem jó még neki.
Ha nektek bejön többeteknek, akkor mi is ki fogjuk próbálni.

Ja és egy ötlet, nagyon szívesen meghívnálak titeket itthonra babatalira, mert szerintem jobb lenne mindenkinek, de nekünk a lakás kicsi, viszon anyuéké elég nagy és ők dolgoznak délelőtt, minimum 15:00-ig. Ha van kedvetek oda is szervezhetünk majd egy talit. Ők kispesten laknak, a határúttól vagy a 194-es busszal, vagy a 42-es vilivel lehet odajutni.

Várom a véleményeket, és ha jó akkor megbeszélhetnénk mikor legyen a tali, az e-hetire ha pénteken lesz nem tudunk menni, és csütörtökön is csak délután tudnánk menni, úgyhogy ha ezen a héten lesz tali a tranzitban nekünk nem jó, de a következő héttől lehetne szó erről az otthoni taliról is.

Ritus

Kép
rituspoc

voltunk mi is a kopaszi gáton és tényleg nagyon jó lett!!majdnem ettem tökipompost is!! :( a kiállításokat most nemtudtuk megnézni, de majd legközelebbre is marad valami...csak mostmár az is érdekelne, hogy jutok oda bkv-val...
Vendég

Rita, otthoni tali szuper ötlet....
A rota ismétlőkkel együtt 40 rugesz, az első kör "CSAK" 16000.....legalábbis én eddig kb. 20 helyről ezt az infot kaptam.

Alma bájos nagyon kikerekedett!

Együttfürdi fáj a legjobban, olyan jó lenne, ha lenne kádunk... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Feluca! Milyen praktikákat ismersz tejcsi növeléséhez, amihez nem kell enni?

rizsimami

csütörtökön legyen a tranzitos tali ha lehetséges, mert pénteken megyek vissza a barátnőmmel a kopaszira a kiállításokat is megnézni...jó lenne nektek is a csütörtök??
snikykém,
gyere te is mindenképpen!!a múltkori ajánlatom még mindig áll és ha elöbb tudtok jönni az is jó tudod, hogy én elég rugalmas vagyok!!!!!és különben is olyan gyorsan elröpül a nap, hogy nem is lesz elegendő mindarra mire szeretnénk...végre négyesben...hhűűű, de jót csacsoghatnánk :wink:
Vendég

csajok a híd alatt nincsen véletlenűl egy buszmegálló?és az hányas járat ha igen?tudtok segíteni?
Vendég

Sziasztok!

Mi is kicsit eltűntünk, a 4napos ünnep alatt. Itt voltak anyósék mi meg lepasszoltuk nekik 3órákra Áront. Még csak nagyjából bele-bele olvasgattam mi a téma de még van mit pótolni.
Oltást túléltük, semmi sírás , no lázasodás kicsit nyűglődés más nem , és meg is gyógyultunk végre.

Csandi nem vagy elfelejtve a bogyi miatt a párom a héten elugrik érte. Megadtam neki a számod meg a címet és amint tud érte megy.
Amúgy furcsa mód most fordult a helyzet és van tejem :D megint rendesen. Sőt megint került a fagyasztóba is pár zacsival ami már rég volt. Levest eszek minden nap meg iszom a sört is. Bár egyre jobban érzem úgy magam hogy eldurranok vagy hogy tele vagyok kajával és már nem kéne enni egy napig legalább.

Lányok akik szokták mérni mennyit esznek a babák ? mennyi az egyszeri adag? Én nem szoktam mérni,de most sikerült és Nálunk most 110ml volt amit evett. viszont van hogy még ebből is tud visszabukni :( sőt elég ritkán mostanság.

Nikianyú depi ellen gondoltam keresek valamit :D :lol:
Kép

Nálunk se volt még semmi . Lehet nekünk is el kéne beszélgetni :?:
Bár annyival különb a helyzet hogy a párom mindig mondja hogy szeret és így is tetszem neki és fogadjam már most így el magam de nem megy. Daginak érzem magam nem kapok magamra ruhát amiben jól is érzem magam. maradtam 68kiló amivel hazajöttem és nem megy le semmi. Ezért pl. le is mondtunk egy esküvőt ahol tanú lettem volna novemberben. Borzasztóan érzem magam. Persze mindenki biztat hogy most szültél és amúgy is szoptatsz neked muszáj enni , majd lemegy. Ja MAJD de mikor??? :evil: :evil:

Áron is cicizavaros lett, néha úgy tudom cicire rakni hogy adok vizet cumisüvegből hogy lenyugodjon aztán rakjuk cicire. Pedig csak vizet kap üvegből és csak ritkán. Na meg kapkodja a fejét és huzgálja a bimbómat. Még jó hogy nincs még fogacskája.

Úgy látom nagyon alakulóban vannak itt a szerelmi kötelékek, lánykérések stb..... lassan mindenkinek van már párja???!!! :lol: Mi is ma lenéztünk Andakáékhoz és Zsófi meg az Áron annyira szemeztek egymással Áron meg egyfolytába mosolygott Zsófira.

Rizsi jobban van már csenge?
Sziszka a közös képpel valami pályázaton kéne indulni!! :D
Aproo örülök hogy Levike ilyen jól van és szépen minden rendeződik. Azért még mennek a drukkok.
Barbi a gyermekeid még mindig nagyon gyönyörűek, Döncikéről kérünk még képet.
na ezt most elküdöm mert már itt valami gonoszkodik ellenem

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ja és Döncikének boldog névnapocskát!

Kenguru már nekünk is megvan de még bele kell nőnünk :lol: Áron ha belerakom a keze még nam a helyén van de lehet ha jól beöltöztetem már beleférne?! Lassan mi is elkezdjük itthon szoktatni hozzá .
Az óraátállítás nekünk nem okozott gondot viszon péntek óta összevissza élünk. nincs rendszer. van hogy 2óránként eszünk, 10perceket vagy fél órát alszunk.
Szombaton meg óriás hasfájás volt éjjel 11-2ig üvöltöttünk, és az alattunk lakó köcög szomszéd meg képes volt dörömbölni a falon. a bunkó !! mintha direkt üvöltetném a gyerekem nem? Ez annyira felháborított.

Csenge Niki mi a titkotok a fogyásra??
Nicikétől és Ágitól ilyet nem is kérdeznék mert ők nem is híztak csak a babát hízták magukba. :lol:
Mi csülköt főztünk, bolognai spagettit, almás pitét.

ritus ha megtudod a telefonszámot az otthonúszás tanulás szoktatáshoz oszd meg velünk is engem pl érdekelne.

olvastam közbe irogattam így a végére is értem végre. A gyerek meg még alszik de jóóóóóóóóó.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok LÁnyok!!

Semmi hirt nem tudok mondani a tesztek negativak de piri még sehol, most már nem értem. (már 10 napja késik) Szerdán megyek dokihoz. :cry: :roll: Azért köszi a drukkokat.

Nagyon szépek a babák :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Köszönjük a bókokat.
Ami a tejtermelést illeti az egyik a már említett melltartó nélküli alvás illetve napközben is pár órára érdemes nélküle flangálni,vagy csak egyszerüen pihenni.
Van a Kriston féle tejtermelő torna, amiről majd a képeket megpróbálom feltenni.
Illetve a melegvizes borogatás és melegvizes zuhanyozása a mellnek,körkörösen, ugyanis ez segíti a tej áramlását.
Egyenlőre ennyi,de majd utána nézek a könyvben,hogy nem e felejtettem ki valamit :)

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

mecsi, édes vagy, köszönöm:))))) olyan jót mosolyogtam rajta;))
igazából nincs semmi titkom a fogyásra, úgy látszik ilyen alkat vagyok.... bár én a végére +28 kg-val zártam (96kg), így bőven van miből fogynom;) de legalább már 80 alatt vagyok;) egy jó pár hétig stagnált a mérleg nyelve.... bár ha jól belegondolok, nem mindig jut időm az evésre, nem eszek túl sokat, remélem a szervezetem nem sínyli meg túlságosan....
kb. ugyanúgy eszek, mint előtte, kivéve a zsíros, fúszeres ételeket hanyagolom, ami nagyon hiányzik, jó kis körömpörkölt vagy csülkös bableves....hmmm nyamih;)

tényleg mi lesz a héten tali ügyben? pont most lőttük be apróval, hogy csütörtökön randizunk;) csütörtök vagy péntek lesz? lesz????

sniky

mecsi, mi még most is kb. 100-130-akat eszünk és napi 6x és van, hogy Barnus is bukik.... de lassan 6 kg, így nem aggódok;)

sniky

Na akkor megnyugodtam azt hittem a 100-110 ml kevés. persze van hogy még ennyit se eszik vagy épp talán még többet is. és mi még 8x eszünk álltalában. Ma megmértem ruhába 5210g volt kaja előtt.

Azthiszem megvonom magamtól a cukros csokis édes dolgokat és nem fogok literszámra inni gyümölcsleveket se. Maradok a víznél.

Képzeljétek azt mondta a védőnőm hogy lehet futni szoptatás alatt is. Hát ez furcsa én úgy tudtam nem lehet mert nem tesz jót ciciknek meg a tejtermelésnek. viszont egy kis mozgató tornán gondolkodom, mert reggelente alig birok talpra állni annyira fájnak a csontjaim a talpamba meg a sarkamba.

El is kezdjük ma a kengurus edzést a talira hátha eljutnánk ha lesz.:D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

mecsi,
nekem is szokott fájni a talpam, gondolom azért mert több a súly rajta mint valaha :oops:
ok, csörgessen meg ha már tudja mikor jönne érte, de ha csütörtökig nem jön akkor a talin lerendezhetjük...

most akkor csütörtök a tuti tali??többiek!!jelentkezzetek és nyilatkozzatok léccilécci!!
Vendég

mecsi, csak most látom, hogy mi egynapon szültünk :D :D
én még nem merek kenguruzni annál is inkább, mert a dokinéni mondta, hogy többet legyen ébren hason, mert erősíteni kellene a hátizmait!
no de azért vettem a babazsákot és már voltunk csarnokozni is vele...5perc alatt elaludt és amikor fölébredt és elkezdte a lábait mozgatni teljesen olyan volt mint ha még a pocakombólérezném a mozgást...hűű de nagyon jó érzés volt...
mi mostanában értük el a 100-130-as fogyasztást és mostmár egyre sűrübben, mert egy ideig csak a reggeli volt ilyen komoly adag és nálunk sem jellemző ez a visszabukás, elég ritka és az is max. a vizes része a tejcinek...ja és a fejegetést is abbahagytam, mert ahogy a baba ingerli az ezerszer hatásosabb, no meg annyi nem volt, hogy elrakjak...azt is megetettem vele...
Vendég

ellenben mostanában éjszaka is ébresztő van evésügyileg ami korábban nagyon ritka volt!!sőt tegnapelött éjjel is kétóránként kellett ennie!!hát én tök kész voltam még a fejem is megfájdult, pedig nem jellemző rám ez sem...de az biztos, hogy jót tett a tejtermelésemnek!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: