A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Nagyobb gyerkőcös anyukák!Gondolok itt 3 év felettiekre :) .Kinek milyen autósülése van?Gáborét most szeretnénk lecserélni(15-36kg-ra),és nem tudom milyet válasszak.Olyan középár kategóriásat vennék,de tanácstalan vok.

Kép
Kép
huni

Huni: Nekünk Brevi van, szeretik a csajok, pedig Tildus ugye már 6 éves is elmúlt. Mondjuk az én kocsimban, mind a kettőnek ülésmagasítója van! Mi úgy vettük, hogy betettük a kocsiba és kipróbáltuk, hogy hogyan illeszkedik és bele is ültek!Árára már nem emlékszem...

mamiblue

sziasztok!

Újra itt, mostmár egész nap ácsorog Hanga, nem lehet vele birni. Beköltöztettem őt a saját szobájába, minden játéka ott van, mert eűddig a nappali közepén volt.
Mindenre integet és mondja hogy pápá! Ma voltunk úszáson ott is megállás nélkül mondta hogy pápá.
A kertet nemsokára lefényképezem, mi már évek ezelőtt csináltuk, de minden tavasszal felfrissitjük (fű lazitás, gereblyézés, tujáknak az ápolása stb.)
Minket valószinú érdekel teneriffe, mert még egyáltalán nem dőlt el hogy hova menjünk hármasban.

Dobok pár képet:

Kép Kép Kép Kép

na mosmár eldugulok

Puszi mindenkinek

Kép
sziszike77

Sziszike,nagyon édes kis husi baba Hanga :D !Nagyon ügyesen áll már :) .

Judit,köszi.Most a bébé confort,és a graco mellett vacilálok,de majd apa ha haza jön, eldönti.Az előbbi 30e,az utóbbi 23e.A bébé jobban néz ki,de a graco valamivel praktikusabb.Lehet odateszem Gábor elé a képeket,és majd ő eldönti,hogy miben akar trónolni :lol:

Kép
Kép
huni

Huni:Szerintem ültessétek is bele, mert azt mi is néztük, de asszem ez a brevi kényelmesebb volt...nekik :)

Csajok: Én is fűzöm apát tenerifére! Mondjuk ő a full ellátást vagy minimum a félpanziót szereti...hát igen, én soha nem mondtam, hogy egy konyhatündér vagyok! De mi is 1-2 héten belül le akarunk foglalni vmit! SZóval a következő tali lehet Noráéknál! :lol:

Ja, Sebi felállt a combomról támaszkodva!!! Felegyenesedett! :) Aztán seggre csücsült, de szerencsére nem volt olyan durva...jajjj lassan szaladgálhatok! :cry: De ez elöl senki nem menekül, csak ez vigasztal! :lol:

mamiblue

Sziasztok!

Olvasó módban üzemeltem eddig, nem volt erőm írni. Nagyon szépek a babák és a mamák is. :)
Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok (Edit, Mamiblue).
Rég jártam felétek. Kicsit besűrűsödött az életem, nagyon sajnálom, hogy a Lipótot bezárták. Ott lenne a helyem. Komolyan mondom, teljesen kivagyok.
Társas magányban élek, a munkámnak sem látszatja, sem becsülete nincs. A férjem későn jön, korán megy, ha hazaér már fáradt és ingerült, vacsorázik, leüvölti a gyerekeket és megy aludni. Pont most számoltam, és elrettentem: 2005. decemberében voltunk utoljára kettesben (gyerekek és anyósék nélkül) valahol. Akkor épp színházban. A születésnapomon kaptam virágot és egy ebédmeghívást... anyósomékat hívta meg a férjem ebédre, hadd főzzek... mikor szóvá tettem, hogy bizony virág helyett egy vacsorának (ahol nem én ugrálok, hanem engem ugrálnak körbe) jobban örültem volna, csak annyit mondott, hogy "dehát ki főz olyan finomat, mint te?"... :shock:
Emese folyton ordít (most is), mert jön a foga, mert cici nélkül nem tud aludni, mert mászna de még nem megy, mert unatkozik, mert....mert CSAK. A gyerekek fél perc alatt szétrobbantják a játékokat, amiket órákig pakolok, egész nap a kakás pelenkákat és a bébipapikat látom, ráadásul főznöm, mosnom, teregetnem is kell, mert ugye bejárónőre nem telik... egyébként is minek, hiszen én itthon nem csinálok semmit... anyósom mondta kedvesen: "akkor ma sem csináltál semmit azon kívül, hogy a karikák felkerültek a függönykarnisra?" Csak megjegyzem: azt is a fia rakta fel (már a férjem....)... Ja, mondom tudod az a helyzet, hogy ha én nem csinálok semmit, négy gyerek mellett akkor is csinálok valamit! :evil: Most is a sírógörcs kerülget, éjjel negyed kettőkor feküdtem le, addig hajtogattam a mosott és leszedett ruhákat, de már a szekrénybe nem volt erőm berakni.... erre Gergő most az összeset lekotorta a földre és szanaszét húzgálta. Így jár aki 10 percre magára hagy egy két évest a ruhakupacokkal, és inkább az ágyazás mellett dönt... :twisted:
Na, kibőgtem magam Nektek... megyek főzni. Legyen kellemes napotok!
Apropó: tud valaki eladó géppisztolyt? Golyószóró is megteszi... :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Én is itt vagyok, csak olvasóban. Na én nem a házimunkában veszek el, inkább tanulok, bölcsit intézek, gyógytornásznál voltunk tegnap, sétálunk, játszunk. Jó, egy kis főzés, mosás, vasalás, pakolás, gyomlálás azért befigyel.

Huni - nektek már nem is kertetek, hanem parkotok van :lol: Óriási!!!!! És nagyon szuperul néz ki :D

Virágkidöglesztésben én is ász vagyok, nálunk apa nevelgeti és gndozza őket. Az én vállalkozásom egy fűszernövény kertecske lett volna, de lejjebb adtam, füszernövényes cserép lett belőle. :lol: Már ha megmarad...... :oops:

Gábor milyen helyes nagyfiú!! :D
Hangus meg nagyon ügyesen álldogál!! :D

Mandala
Kitartás!!!! Most nagyon nehéz neked ugyan, de hidd el a négy gyerkőc kárpótolni fog mindenért!!!! Szép nagy családod van, és csak egyre nagyobb lesz, ha majd jönnek a vejek, a menyek, na meg az unokák majd. Tényleg, folyamatosan esküvőt fogtok szervezni :lol: Szóval én nem is álmodhatok erről.....

Ma nálunk nyügis nap van, de egyébként Pöttyeszemre nem panaszkodhatom. Nagyon édes, aranyos. Annnyira imádom!!
Úgy érzem apával is jól alakulnak a dolgok. Csak el ne kiabáljam...... Egyre inkább valóságnak tűnik az álmodozásom, hogy csak egy évre megyek vissza dolgozni, mert 2010-ben kistesót szretnék. Olyan hamar felnőnek ezek a kis tökmagok :lol:

Hétvégén csomó képet csináltunk, majd dobok párat. Ja, meg átrendeztük a nappalit is, a fenti hálót, egész múlt hétvégén csavarogtunk. Remélem most is így lesz. Ha minden igaz, szülés óta az első fél napunkat fogjuk kettesben tölteni apával vasárnap, ha sikerül a gyermekfelügyeletet megszervezni.

mikegirl

Sziasztok!

Mandala,ne hallgass senkire,és semmire.Te tudod,hogy mit miért csinálsz,és hogy jól csinálsz mindent.Aki meg akadékoskodik ajánld fel neki,hogy csinálja ő ha jobban tudja.Azt hiszem fülét farkát behúzná az illető,mer taz ilyeneknek csak a szája nagy.Te pedig gyönyörködj a gyerekekben,mert hipp-hopp itt az az idő,hogy megszeretgetni sem lehet őket,mert az olyan ciki :D
Egyébként tényleg aranyat ér egy kettesben eltöltött idő.

Mikegirl,merre csavarogtatok?Úgy mennék már én is,de nincs idő :( .Most a kertet raktuk rendbe, most hétvégén meg apa neki áll komposztálót csinálni,mert nem tudjuk azt a rengeteg lenyírt füvet hova rakni :roll: .Ablakokat is kéne pucolni egyik hétvégén...

Nah megyek adok enni a nagy fiúna :D k,aztán megyek vásárolni Zsófinak ezt azt.Hugom eljön vigyázni rájuk,úgyhogy kihasználom a lehetőséget :D .

Kép
Kép
huni

Sziasztok!
Én is csak olvasó üzemmódban -vagy abban sem, mint Mandala (megőrülés határán) csak éppen nem 4 gyerekkel, csak 2-vel...
Őszintén szólva azért sem írok, mert úgyis csak panaszkodnék...

Mandala!
Ne törődj senkivel, mi és te úgyis tudjuk, hogy ez milyen durva meló!
Kitartás!

Nálunk
Enikő mászik ezerrel és ennek kapcsán Beni (gondolom ezért) totál agresszív lett vele, üti vágja egész nap. És 30-szor elmondva sem hallja meg amit mondok neki (de nem a fülével van a gond, mert suttogva megkérdeztem, kér-e csokit és azt meghallotta....), úgyhogy kéréstől az üvöltésig folyamatosan nyomom egész álló nap, kiscsajt kint még mindig cipelni kell, mert üvölt a kocsiban, bent is nyüsszög folyamatosan, ha nem lát, üvölt. Nappal alig alszik, éjjel meg csak velem/melletttem hajlandó.
Na, ennyit erről. Amúgy imádom őket, de sosem gondoltam volna, hogy így kikészítenek. A tűréshatáron táncolok...

Szóval ezért is inkább nem írok mostanában...

Amúgy a babók gyönyörűek és ügyesek mindannyian!

Kép
Kép
pfranciska

Hello!

Mandala: Én 3 gyerek mellett is néha ezt érzem! Tegnap is majdnem sírtam...azt mondtam, ha most nem alszik el Sebi (du.4.) és még szaladgálnom kell utánna, bizony isten síkitok! De szerencsére elaludt és picit összeszedtem magam!
Egyébként én nem akarok senkit elrettenteni a több gyerköctől, mert nagyon sokat adnak is az embernek! De az biztos ,hogy sok munkát is...
Szerencsére én teljes nyugalommal le tudok feküdni úgyis, hogy tudom, hogy egy halom mosatlan edény áll a konyhapulton, meg van még vasalnivaló...ez szerintem hozzátartozik a túléléshez! :wink:

Kép

Itt a kis függönybetyár!

mamiblue

Kép Kép Kép

Kép
Kép
pfranciska

Lányok! Köszönöm! Összeszedem magam egy kicsit és jelentkezem!
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala: :)

Franciska: Nem semmi játékmennyiség!

mamiblue

Sziasztok!

Jó régen voltam, de olvastalak benneteket.
Nagyon szépek a babák, és rendkívül ügyessek.
Franciska, mennyi sok játékotok van :shock: :D

Nálunk húsvétkor 6 napig vendégek voltak :x , már alig vártam hogy elmenjenek, ráadásúl hoztak valami bacit is, amire Danus kapható volt :? . Köhögött, piros volt az orra, és állandóan folyt az orra. De ő jobban viselte mind én, mert mikor csúnyán köhögött annyira sajnáltam, úgy segítettem volna rajta, ő meg közben vigyorgott.
Apával talán rendeződött a helyzet, bár volt egy vitánk mostanság, mert állandóan vendégeket hív a nyakamra, és persze én talpoljak, süssek, szolgáljam ki őket :x . Aztán megmagyaráztam neki, hogy ebből elegem van, úgyanis minket senki nem hív vissza :x .
Mi olaszba megyünk nyaralni, már úgy várom mint egy gyerek :oops: .
Danus már állandóan állna, ülne. Kúszik, de még nem mászik, de igy is mindenhová elér. Most az újságtartó nála a favorit, imádja a papírt gyűrni. A 74-es ruhák már kicsik rá, de a 80-asok még nagyok :roll: . Már nagyon bőbeszédű lett, egésznap be nem áll a beszélője. Int pápát, de nagyon ki kell érdemelni, az elsőt a boltosnéni kapta :D . Fogacska nem bújt ki, még egy sincs. Az éjszakáink is nagyon jók, 20,30-tól alszik 6,30-ig, kaja és 7,30-8-ig még alszunk :oops: .
Annyira imádom, nemtudok vele betelni. Sokat vagyunk levegőn, már szépen megfogta a pofiját a nap :D . Mi is veteményeztünk sokmindent legyen a lúrkónak biokajcsi. A kertet is csináljuk, de nagyon lassan megy mert apának rengeteg múnkája van, csak vasárnaponként van itthon, máskor pedig hajnalban megy, és este jön. Majd holnap dobok képet.

Valaki adott már a babónak joghurtot, tojást? És hol érdemes venni olyan készség ill. járásfejlesztő játékot, ami mellett áll a babó? Mennyiért vannak ezek? Sziszike talán nálatok láttam.
kedvenc járgányom Kép
esküszöm hogy nem éheztetem
Kép
már mindenhová eljutok, néha a port is felszedem
Kép
igy vártam a nyuszit
Kép

Húú hirtelen de sok lettem :oops:

Kép
mona76

Mona: De jó, hogy jelentkeztél! Jó kilehetsz a sok vendéglátástól!:(
Dani nagyon édi és hatalmas!:) Próbáljatkok meg azért minél több időt együtt tölteni, mármint a család...gondolom Te is ezen vagy! Ezek a pasik nem is gondolják milyen hamar felnőnek a csöppségek. :?

Nyaralás: Mi is olaszország mellett döntöttünk! Aztán majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok és lehet, hogy karácsonykor kiruccanunk valami meleg helyre...elmenekülve a vendégek elől...vagy szikveszterkor...olyankor ugysincs sok dolga apának és Sebi is nagyobb lesz. Bár jelen pillanatban vele van a legkevesebb gond!

Rohanok, mert be kell dobnom zsemléket a sütőbe...

mamiblue

Mona!
Dani gyönyörű srác! :) Már, ha fiúkra illik ilyent mondani... Vagy inkább helyes kispasi.

Mamiblue!
Király csajszi vagy, hogy még zsemlesütésre és egyébre is futja... :) Én úgy panaszkodom itt folyamatosan, hogy még főznöm sem kell... (Bár csak éjjel tudnék...talán)

Nyaralás
Mi a Balatonig fogunk eljutni. Beni nem bírja az autót.

Kép
Kép
pfranciska

Sok játék...
Tényleg van sok :oops:
De nagy része még Benié volt. Mielőtt azt a képet csináltam, ki kellett mennem valamiért a szobából, azért raktam így körbe játékokkal a kisasszonyt, hátha nem kezd el egyből ordítani...

Amúgy érdekes, mennyire más Husika, mint a bátyja volt. Pl. az ikeás bogyóhuzagatóval Beni nemigen játszott, Encsinek nagyon tetszik és foglalkoztatja a dolog. De a legjobb jéték egy dobozból v. kosárból kipakolni...

Mona!
Tojás, joghurt: én még nem adtam, de még várnék is vele, tesó elég ekcémás-fajta, lehet, hogy Enikő is ilyen lesz, így nálunk az allergének minél később jönnek, annál jobb. Persze könnyen mondom ezt, mert anyatejcsi a fő kaja. Ha az nem lenne, nem biztos, hogy így "legénykednék"...

Járáéssegítő:
Arra gondoltam, hogy olyan kismotort veszek majd Encsinek, aminek a hátulja ilyen járássegítő-félével van megspékelve. Pl.:

Kép

Kép
Kép
pfranciska

Persze csakis rózsaszínben!!!
Apa hadd örüljön :lol:

Kép
Kép
pfranciska

És akkor egy pár kép kis Majámról is Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Mona és Mandala: de jó hogy jöttetek, már tényleg nagyon régen hallottunk rólatok.

Mona: Dani nagyon helyes kissrác. És már milyen nagy. Nekem a védőnő azt mondta, hogy tojássárgáját 8 hónapos kortól lehet adni. Szerintem megpróbálhatod mind a kettőt, úgy látom Dani nem olyan világos és érzékeny bőrű.

Mandala: már sokszor írtam, le a kalappal előtted. Ha én lennék a helyedben, akkor tuti visszaállítanák a Lipótot.

Csokinyuff: te is régen voltál, meggyógyult Majácska? Nagyon édike.

Már alig várom az ebédet, másfél napja gyümölcsön vagyok, hát ki is vagyok. Az előbb teregettem és olyan jó illata volt az öblítőnek, hogy már arra is csurgott a nyálam.

Ádám már próbál mászni, de legtöbbször vetődik. Nagyon édes, meg tudnám zabálni. Jelen pillanatban alszik.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Franciska én is írni akartam de a többiek megekőztek :D .NEm semmi játékmennyiség.Nyithatnál egy játékboltot :lol: .
Gábornak annó traktorban volt ilyen járás segítő kütyüje.Szerette nagyon.

Mona,nagyon aranyos Dani.Megfognám ZSófimnak :wink: .

Mi is csak a Balatonig fogunk lejutni.Azt is csak egy hétvégére :? .Ilyenkor megy legjobban a bolt,apa nem tud elszabadulni :( .Abban bízom,hogy ha nagyobbak lesznek a gyerkőcök télen majd elmegyünk nyaralni :D .Aztán a fene tudja.Majd fogom a két gyereket,és elmegyünk nélküle :wink: :lol: .

Kép
Kép
huni

Mandala!

egy gyerekesként el sem tudom képzelni milyen erőfeszítésbe kerül neked a háztartás, gyereknevelés, én meghajlok előtted, nagyon tisztellek érte, és csak sok erőt tudok kívánni :D :D

én egyébként 3 babót szeretnék, néha én is megrettenek már előre, de akkor is véghezviszem! :roll: :D

tegnap este óránként kelt a babó fájdalmasan sirdogálva, csak nem érkezik az első fog? :roll: mennyi idő alatt bújik ki, kedves tapasztalt anyukák?

Kép
nora80

Márka igen jol van Maja meggyógyult csak a foga fáj :? :? :?
Vendég

Nora: Szerintem változó, hogy mennyi idő alatt bújik ki! Szerencsésebbek csak 1-2 napig szenvednek tőle, de olyan is van akinek észrevétlenül bújik ki! Biztos nem láttad, hogy kérdeztem, hogy mennyi oda hozzátok az út kocsival? Néztem a honlapotokat, csodálatos az a táj!

Sebi teljesen egyedül lépett 1-et! :D Mondjuk felállni még nem tud egyedül, de annyira masszívan áll kapaszkodás nélkül, hogy hihetelen!

Kép
Ilyet csináltam!

Kép

Sebi legel!

mamiblue

De gyorsan telik ez a nap!!! :shock: :D Nemsokára jön haza apa, és kezdődik a hétvége :D

Huni
Na, merre?? Kertészetekben voltunk :lol: Dobok is néhány képet a kertről.
Ez a rész már kész:
Kép

Kép

És ezen a részen "dolgozunk":
Kép

Franciska
[quote]d írta:e nem a fülével van a gond, mert suttogva megkérdeztem, kér-e csokit és azt meghallotta....
:lol: :lol: :lol:
Járássegítő kismotor jó ötlet.

Mamiblue
[quote]S írta:zerencsére én teljes nyugalommal le tudok feküdni úgyis, hogy tudom, hogy egy halom mosatlan edény áll a konyhapulton, meg van még vasalnivaló...
Na, ezzel pont így vagyok én is. :lol: És az sem zavar, ha Ati szétszórja a játékait...csak ha majd elég nagy lesz a pakoláshoz, akkor szedje is össze :lol: :lol: Nálunk a bezacsizott pelust is ő "hozza" le a kukába. Igyekszem időben a rendre tanítani :wink: Ja, és annó anyám állandóan nyalta a lakást, velem meg nem foglalkozott, és ha valamit elmozdítottam a helyéről, szabályszerűen ki volt borulva. Én nem akarok ilyen lenni.......vagy lehet, hogy már át is estem a ló túloldalára??? :oops: :lol:

Csoki
Maja gyönyörű, mint mindig!!! :D Nem is meséltél a randiról meg a pasiról semmit......

Mona
6 napig vendégek??? Brrrrr......
Danus nagyon helyes kis krapek :lol:
Jöhetnél gyakrabban is. A munka megvár......

Márkanyuka
[quote]A írta:z előbb teregettem és olyan jó illata volt az öblítőnek, hogy már arra is csurgott a nyálam.
:lol: :lol: :lol:

Nóra
Hajrá!!!! :wink: :lol: Abban a szép környezetben pikk-pakk meglesz :lol:

Szép napot!!!Puszi mindenkinek!!

mikegirl

Hú,mikegirl gyönyörű a ti kertetek is :D .A leanderek is gyönyörűek.Én még a muskátlikat nem mertem megvenni,azokat ápr.közepe vége felé szoktam.Vagy ezek nem mostani képek?Nagyon szép helyen laktok :D .A mi szomszédunkban csak szőlő terem jó esetben,de a mögöttünk lévő szomszédban szezonban 2m-es paraj nő :evil: .Aztán a szél szépen átfújja a magjait hozzánk :twisted: .Ők pedig bent tespednek.Nem értem az ilyen minek költözött ide Pestről...Inni,mert azt aztán tudnak rendesen :x
Ezzel az állandó lakás nyalással én meg úgy vagyok,hogy a ház van értünk,és nem mi érte.Persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy kupi van nálunk és megesz a kosz :lol:

Judit nagyon ügyes vagy,és Sebi is :D !

Kép
Kép
huni

Sziasztok lányok!

Köszönöm a dícséreteket!

Kép

Mamiblue: hogy csináltad? Aztaaaaaaa!!!! Gyönyörűűűűűű!!!!! Csak milyen szépen fognak mutatni rajta a csokis mancs-nyomok... :) :wink:

Mike: gyönyörű a kertetek meg a házatok is. Amin Ti dolgoztok, hogy megváltozzon (a füves részre gondolok), azon mi azért dolgozunk, hogy a mienk olyan legyen... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala: szuperek az új vonalzók!

Mikegirl: gyönyörű a házatok, a kert pedig csodaszép. Én is ilyet akarok!

Mamiblue: csodálatos a kézügyességed, le a kalappal.

Kép
Kép
márkanyuka

[quote="mikegirl"]
írta:
mikegirl
Mamiblue
[quote]S írta:zerencsére én teljes nyugalommal le tudok feküdni úgyis, hogy tudom, hogy egy halom mosatlan edény áll a konyhapulton, meg van még vasalnivaló...
Na, ezzel pont így vagyok én is. :lol: És az sem zavar, ha Ati szétszórja a játékait...csak ha majd elég nagy lesz a pakoláshoz, akkor szedje is össze :lol: :lol: Nálunk a bezacsizott pelust is ő "hozza" le a kukába. Igyekszem időben a rendre tanítani :wink: Ja, és annó anyám állandóan nyalta a lakást, velem meg nem foglalkozott, és ha valamit elmozdítottam a helyéről, szabályszerűen ki volt borulva. Én nem akarok ilyen lenni.......vagy lehet, hogy már át is estem a ló túloldalára??? :oops: :lol:

Ez mind rendben van, de nálunk nem egy "alig múlt fél éves" pakol, hanem három "elmúlt kétéves".... :twisted: Ahhoz mit szólnál ha kétnaponta ez a látvány fogadna?:
Kép

Ez tegnapelőtt este "keletkezett"... hát csoda ha kiborultam? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Márkanyuka: köszönöm! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala: Nagyon jók a vonalzók! A falon csak matrica van! Ha megunjuk lecseréljük...egyébként amíg Sebi nem lesz 4-5 éves, addig fehérek lesznek a falak...

Mikegirl: Nagyon szép a kertetek! Abba a sarokba tervezitek a sütögetős helyet? Vagy a teraszon lesz?

Lassan zöldülünk mi is!:)

mamiblue

Mandala: Hát Ti sem panaszkodhattok a játékok mennyiségét illetően! Nekem is neki kéne esni és bevinni az oviba, ami még használható...ami meg nem azt kidobni :? Mondjuk szerencsénk van, mert MAti szobája nagy, így abban elfér dobozokban...ha meg kihányják, mert keresnek vmit, akkor csak gyorsan visszalapátolom :oops:

mamiblue

[b]mandala:[/b] Nincs kedved eljönni hozzánk? Komolyan kérdezem. Nem nagy a lakás, de +pár gyerek elfér és egy kicsit lenyugodnál. Komolyan mondom!!!!!!!! Ugorj ki egyik nap, amikor egy-két gyerek oviban és kidumáljuk magunkat.- Ha mást nem, szidjuk a férfiakat!!! :lol:
Egyébként még régebben irtam privit, megkaptad?

Alex térden hintázik, van két foga, imádjam a paradicsomos húsgombócot és a grillcsirkét. Mind ezt 3 nap alatt. :?: :?:
tuza edit

mamiblue!

mi kocsival jöttünk, hát ugy szép kényelmesen 5 nap, mert a hajóút másfél nap...jó hosszú út, de szerencsére jól birtuk :wink:

mandala!

jól néz ki az a szoba!

mikegirl!

csodás a kecótok! :D
Kép
nora80

Huni
Nem mostani képek. A leander anyóséknál, és ott is marad, mert mérgező.

Mandala
Jó a vonalzó :D
Kupis fotó - na, ettől én is kiborulnék :lol: :lol: És asszem jogosan :lol:
Ne feledd, nálunk egy gyerkőc van, és elképzelni sem tudom, hogy mi folyik nálatok :lol: :lol: Időnként küldesz képet....nem tudom, lehetne-e azokat egyáltalán überelni :lol: :lol:

Mamiblue
Abban a sarokban pihenő lesz. Fa borítás megvan, árnyékoló meg akkor lesz, ha lesz pénz :lol: Balra tőle lesz a sütőgető, még jobban balra a mini domboldalnál támfal lett, oda talajtakaró, párnás növényecskéket szeretnék. Elvileg jövő szombaton kész. Majd meglátjuk......

Pénz, jut eszembe....MÁK-ra annyit panaszkodtatok. Ma megkaptam a családi pótlékot - ez az első, ami tőlük jött, tegnap meg a 71ezret a munkahelyről. Nem is tudom hogy fogok majd ennyi pénzt elkölteni :shock: :)

mikegirl

Mikegirl,akkor arról is kérünk fotót!Biztos gyönyörű lesz.Ajj ha én beszabadulhatnék úgy Isten igazából egy kertészetbe....egy vagyont hagynánk ott :lol:
Hát Mandala nem gyenge.Én már csak így fotón keresztül is kiakadtam :shock: .

Kép
Kép
huni

mikegirl, nagyon szép a kertetek és a házatok. Muskátlikat mindig ilyen korán szoktad kirakni?

mamiblue, gyönyörű amit csináltál. Megkaptam a családit március végén utalták a 2 havi elmaradottat. Most már rendesen kellett volna kapnom 1 havit, erre kaptam 2.-án, és 3.-án is. Nem merem levenni a számlámról, nehogy visszakérjék :x . Apa azt mondta biztos azért küldtek többet, mert múlt hónapban rengeteget telefonáltam nekik, és a számlára :lol: .
Csajok valaki ezzel tisztába van, hogy amit már ráútaltak a számlámra, azt visszakérhetik, vagy megcsinálhatják hogy következő hónapban nem utalnak?

Kép
mona76

Helló!

De sok minden történt mióta nem voltam.

Judit: a gödör a kert közepén halastónak indult, de most medence van tervben. Bár az én férjem havonta változtatja a terveit, úgyhogy még az is lehet, hogy be lesz temetve. :lol:
Sebinek grat a felálláshoz!
Nagyon szépek a virágok az oszlopon. Először én is azt hittem, hogy festés.

Sziszike: Hanga ügyesen áll. :D

Mandala: nagyon jók a vonalzók, szépek a gyerkőcök. Irígyellek, hogy ennyien vannak. Én is 4-et szeretnék (jövőre egyet, és még 2-őt 6-7 év múlva), de apa csak 2-őt tervezett be :( . Viszont felhívom a figyelmet, hogy 1 nagyon jó gyermekem van, egy ultrakönnyű szülésből. Lehet a 2. után megváltozik a véleményem. :lol:

Franciska: csodaszép gyerekek! :D

Mona: Danus nagyon édi. Főleg, mint nyuszi. :D

Nyuff: Maja cuki. :D

Mike: szép a kertetek.
Remélem hamarosan nálunk is lesz fű.

Huni:gaz terén együttérzek. Nálunk is ez a helyzet a szomszéddal. Meg is akarjuk venni a kertet, csak eddig még nem mondott igent.

Edit: Alex ügyesen fejlődik! :D

Rend és takarítás: engem sem izgatna a mosatlan, meg a vasalnivaló, ha férjem nem örökölte volna anyóstól a rend és tisztaságmániát. :? Ami jó benne, hogy ő szokott takarítani, mert nem volt számára megfelelő, ahogy én csináltam (az egy átlag tisztaság volt) és mindig összetakarított utánam, és mondtam, hogy nekem nincs annyi időm, hogy feleslegesen csináljam. De amúgy meg mindig azt veszi észre, amit még nem csináltam meg :evil: .

Karina már szélsebesen mászik, csak nagyon ritkán kúszik. Tud pápázni és tapsolni. :D Egyébként egy álomszuszék, reggel 7-kor kel, 10-kor lefektetem és 12-ig alszik, délután 4-től 6-ig alszik és este 8:30-kor fekszik. Éjszaka nem kel.

Miért van, hogy amikor már azt hiszi az ember, hogy kezdenek rendeződni a dolgok, mindig valami történik. Tegnap közölte az üzletvezetőm, hogy nyáron visszaköltözik Pestre. :cry: (Most kereshetek megint valakit, akit még be is kell tanítanom.) Pedig ő a tökéletes üzletvezető. :cry: :cry:

Kép
csiper

Mona: Nem hiszem, hogy visszaveszik! De azt hiszem én is 2-szer kaptam múlt hónapban, most meg nem kaptam...

Mike: hagyjatok helyet hintának is! :) Egyébként bizti szépek lesztek!

mamiblue

Sabinénak nem most van az esküvője? Kinek is lesz még mostanában?
tuza edit

Igen, nekem is ma jutott eszembe Sabina, hogy talán már asszony :D , és úgy emlékszem dolgozni is elkezdett.

Mamiblue, akkor következő hónapban nem számítok a családira.

Majd hétvégén küldök képet a kertről mert hatalmas képek, és nincs kedvem kicsinyíteni. Mi még alig csináltunk valamit, apának nagyon sürgős melója van, május 1-jén át kell adnia, és nálunk akkor kezdődik a kert munkálata. Öntözőberendezést kell megcsinálni, aztán le kell teríteni földdel, és jöhet a fűmag, mert most nem fűves, hanem olyan magától nőtt gazos :oops: :lol: .
Kitelepítettem a kutyákat a teraszról, apa még nemtudja :oops: :roll: , mert eddig mikor említettem neki, mindig az volt a válasz, hogy a tacskó fázik. Hát már jó idő van, nem fáznak :lol: . Totál felfertőtlenítettem, és kiraktam Danus hintáját :D . Annyira jól oda süt a nap :lol:

Mandala, annyira szépek a gyerekeid :wink:

Danival próbáltunk talicskázni, de ő igy sem rakja előre a kezeit :? . Tuti elöbb fog járni mint mászni. Pedig elbírja magát, nagyon erős, néha odateszem a kanapé háttámlájára hogy nézelődjünk kifele, és lóg mint a denevér :lol: , simán elbírja magát.
Na már befejezem.

Kép
mona76

mandala a vonalzok szuperek :D

pasi minden t a maga idejében még nem akrm elkiabálni!!

judit ! a mű csudijo

Mike gyönyörü ház!
Vendég

Csoki: :)...Te bizti tudnál szebbet magadtól is :D

Csiper: Mázlista...nekem férjem lerak vmit és ha nem zavarja éppen az bizony addig van ott amíg én el nem rakom! :( Meg is jegyzem neki néha, hogy azért elég nekem a 3 gyerek után pakolni...de nem igazán veszi a lapot! Nagyon piszkálni meg nem akarom, mert ő is nagyon sokat dolgozik...én meg ugye itthon vagyok mégis!

Edit: Pattogónak!!! Jujjj de izgi, remélem megdob minket majd pár képpel!

mamiblue

Mona
Talicska - úgy kell csinálni, hogy az egyik kezeddel tartod Danust, a másikkal pedig átnyúlsz a hóna alatt. Íg a kezeddel mindig előre tudod nyomni az egyik kezecskéjét. A gyógytornász azt is mondta, hogy a nem lépő kézre hagyjuk ránehezedni a testsúlyát, a másikat könnyítsük, és így meg fogja érezni, hogy melyiket kell emelni.
Nagyon zavaros voltam? :shock:

mikegirl

Köszi, mikegirl, nem volt zavaros, majd holnap bevetjük. Ati már mászik?

Kép
mona76

Mona: állásos Fischer Price vagy Playskool, és kb. 13-15eFt.

Joghurt: nekünk azt mondta a védőnő hogy a babajoghurttal kell kezdeni a bevezetést, aztán a sajt és a túró. És igy tovább.

Történelmi pillanatot irtunk tegnap, Hangus 10 kg volt kereken. Már látom neki a 8ik fogát, remélem már nem fogunk szenvedni vele.
Képzeljétek hogy Hangus magától hasra fordul éjszaka, azaz ezt úgy kell elképzelni hogy régen háton aludt el, de most azt csinálja hogy befordul a hasára és úgy alszik el.

Mamiblue: Ez a virág nagyon szuper, gyönyörű., nagyon ügyes vagy!!

Mikegirl: gyönyörű a kert. Már mi is fényképeztük, majd dobok őket.

Kép
sziszike77

Mona: Nekünk Tesco-s van, zenélős(nem idegesítő), több állású és csak 5 ezer most akciósan.

ilyen:
Kép

leko

csajok úgy látom Sabine törölte magát

Kép
sziszike77

Sajnálom. Úgy látszik megunt minket. :cry:
Bár számíthattunk rá a múltkori levele óta.
tuza edit

Ezeket most szedegettem, hátha mást is érdekel:

Egy csecsemő átlagos napi folyadékigénye 150 ml testtömegkilogrammonként. A fél évesnél idősebb csecsemőknek és a kisgyermekeknek a szilárd táplálékok mellett napi 110 ml folyadékot kell kapniuk testtömegkilógrammonként.

A hús elengedhetetlen a gyermek számára és csak nehezen helyettesíthető mással. A táplálkozási szakemberek egybehangzóan azt állítják, hogy a gyermeknek a 5-6. hónap után szüksége van a pótlólagos vasbevitelre, hiszen ekkorra használódik fel az a vastartalom, amit a baba még az anyaméhben szívott magába, ezért ezt pótolni kell. A vas felszívódását C-vitaminnal segíthetjük, mégpedig úgy, hogy a vastartalmú ételek mellé C-vitamint tartalmazó italt vagy ételt adunk, például zöldségeket, gyümölcsöt, vagy hígított gyümölcslevet. A húsban továbbá speciális fehérje található, amely a zöldségekben nem lelhető fel

Mennyi alvásra van szüksége?
4 hónapos
9-12 óra, esetenként két, 2-3 órás bóbiskolással
6 hónapos
11 óra, esetenként két, 2-3 órás bóbiskolással

Mikor kezdjem a baba fogainak mosását?

Amint a fogak kibújnak el lehet kezdeni a fogápolást. Válasszunk kisméretű, puha fogkefét. A fogmosást a főbb étkezések után, megnedvesített fogkefével végezzük. Amíg a gyermek nem tudja kiköpni a fogkrémet, ne alkalmazzuk!

Danoninót mikortól adhatok a babának?

Mivel ezek a termékek tehéntejből készülnek, a baba számára nehezen lebontható fehérjéket tartalmaznak és nem megfelelő az arány sem a fehérje összetevő k között.
A legújabb hazai és nemzetközi kutatások alapján 3 éves kor alatt nem ajánlott a baba tehéntej-tartalmú étellel történő táplálása!
tuza edit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: