A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Sziasztok!

Szeder: tegnap elfelejtettem válaszolni, a közeljövőben még nem tervezzük a kistestvér projectet, majd szvsz nyáron. Márciusi topikba én is beleolvastam és megdöbbentem.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Márti!
Szerintem tök jó ez a babakocsi! Ez totál a Neonato másolata. Csak jobb a lábtartója. Szerintem jó választás.

Honey!
Jó, hogy jöttél! :lol:
Én is volt, hogy pont így éreztem magam kb 2-3 hétig. :cry: Azóta is sokszor ideges vagyok a nem evése miatt. Aludni még mindig nagyon rosszul alszom. :cry:

Tegnap voltunk Esztergomban! Nagyon jó volt! Nagyon élvezék a lányok! :lol: Majd hozok képeket!

gwini

Gwini!

Várom a képeket,a Te alvásodnak is biítos jót tesz,ha így kiruccantok,nem?
Hát,ez a Giordani is olasz, nem véletlen a hasonlóság! Örülök,hogy tetszik! Az meg külön jó,hogy még szűkítője is van,az én pici lánykámnak fontos ez!

Valószínű elkaptam a srácoktól a nyavaját! Begyulladt a szemem,nagyon fáj,a torkom szintén.

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Merre vagytok :shock: :?:

Azt hiszem mostantól pihenek a mai nap..
Egész eddig jöttünk- mentünk :wink:

Holnap vendégeink lesznek.
Nagyon kedvelem a kis csapatot, akik meglátogatnak minket.
Fincsi ebéddel várjuk őket :wink:

Kinek, hogy telt a mai nap???

Megyek altatok, és jövök, hátha jött valaki errefelé :wink: :wink:

szeder74

Szeder!

Kint voltunk a kertben a srácokkal délelőtt,nagyon élvezték,hogy végre lehet megint hintázni-csúzdázni,biciklizni-labdázni-homokozni! Nekem is jót tett,bár a szemem-torkom egyre jobban fáj. Gondoltam pihizek délután,de ez sem jött össze,mert Berci,aki még azért elég gyenge és fogyott vagy 2kg-t a betegség alatt,kidőlt 10.30-kor,aludt 2 órát,most meg persze már nem tudott elaludni ebéd után,viszont roppant jó a kedve! Úgy örülök,hogy végre visszakaptam az én kis vidám,mosolygós fiacskámat! Vettünk most nekik Cebion multit,hogy kicsit helyreálljon az immunrendszerük és javuljon az étvágyuk. ha elfogyott lesz még egy kúra Béres csepp +Eskimo Kids,aztán már csak az Eskimo Kidset kapják majd őszig. Remélem,elkerülnek végre a betegségek minket! Bár itt Pest környékén már felütötte a fejét a Calici vírus is... Itt a rákfenéje ennek a túl enyhe télnek!

Márti
borossné becz márta

Márti :) Szia.
Adél most aludt el..persze cicin.. alig bírtam "kirángatni" a szájából.. egyre erősebben szorítja, és van,hogy olyan erővel harap bele :? ,hogy én nem vagyok egy kényes fajta ilyen szempontból, de biza én is csillagokat látok..
Nagyon jó idő van! Illetve volt... mert most kezd elbújni a napocska.
Imádom ilyenkor az illatát a levegőnek, igazi tavaszi illat volt ma is :P
Édes pici Bercike. Nagyon sok ez a 2 kg fogyás.. :( Egy felnőttnél is meglátszik a 2 kg veszteség, nemhogy egy csöpp emberkénél.
Hát úgy látszik akkor nálad is elő fog jönni. Tudod még Te tanácsoltad nekem,hogy igyak CalciumSandozt, most én mondom Neked :wink:
Kamilla??? HOgy van??
Calici vírus. Egye a fene már meg ezt az egész beteges időszakot..na még az kellene Nektek!
Szerintem ne menjetek egyenlőre közösségbe. Az ovit egy 2 hétre kerüljétek, nehogy valamit megint benyeljetek! Most nagyon nem hiányzik!
Mi úgy csináltuk ma, hogy dél körül lezavartuk a vásárlás egyik felét, a másikat meg már nem vállaltuk be, mert nem viszem Adélt most semmilyen bevásárlóközpontba.. mondjuk a héten is voltam vele az Auchanba, de azt is lezavartam délelőtt. Délután kora este fele már nem megyünk ilyen tömegbe.
Holnap a párom anyukája vigyáz Adélra, mert még el kell intéznünk egy-két dolgot, mert barátok jönnek hozzánk holnap.
Olyan fincsit készítettem múlt héten anyukám szülinapjára.
Sült alma magvakkal és mézzel.
Fel teszem a linket, ha nem ismernéd.
Tuti siker köret kiegészítésnek! Fincsi husival legyen az natúr , vagy töltött, esetleg rántott husi.. mindenféle husival megállja a helyét.
Amúgy is fincsi csak úgy nasinak.. főleg, ha a gyermekeid szeretik a mézet, mert jól megszívja az alma a méz ízével magát. Azt hiszem egy új kedvencre találtam :)
Akkor a link.. bár lehet, hogy ismered, de azért a többiek is megnézhetik :) hátha valaki kedvet kap hozzá!!

Sült alma mézzel:

http://www.nosalty.hu/?q=node/239

szeder74

Bocsi.. nagyon be néztem, nem az előző linket szerettem volna, hanem ezt.. :

http://kaja.zug.hu/hir/mezes-sult-alma_2291.php

szeder74

Szeder!

Hú,ez nagyon jól hangzik,nem ismertem még,de kipróbálom! Caliumot iszom,a C-vitaminosat,szopogatom a Propoliszt,kamillázom a szememet,majdcsak lesz valahogy,de már kezd fájni kezem-lábam is. Épp most mérgelődtem a férjemmel,hogy csak egyszer indulna haza,amikor lejár a munkaideje (pénteken 14.15.ig tart),akkor már itthon lenne,ehhez képest most idult,úgyhoft 18h előtt megint nem ér haza,pedig most jól jütt volna,ha nem egyedül kell lennem a gyerekekkel,bár Kamilla még alszik és Lehel is,addig kicsit könnyebb...
Nektek jó vendégvárást holnapra,hozzánk jövő héten jönnek a barátnők sorban 8remélem,addigra én is jól leszek)!

Márti
borossné becz márta

Hohaó!

Ma nekünk is rohangálós napunk volt, és úgy örültem, hogy 100 ágra süt a nap.

Honeymoon :)
örülök, hogy hirt adtál magatokról. Drukkolok, hogy minden rendben menjen és minden úgy legyen, ahogy eltervezed és ahogy szeretnétek!

szeder :)
minnyá irok PÜt. Kistesót kb 2 év múlva tervezünk. Bár majd meglátjuk :)

Márti :)
jobbulást! szegény, jól végigmegy rajtatok. Járgány nagyon klassz, irigy-irigy érte :wink:

Humanka :)
Merre vagy? Már vége van az Aus Opennek, mostmár nem hiszem, hogy a tv elött ülsz :lol: vagy anyud már kinn van?

És akkor az első alma kóstolásunk (még csak kóstolgatunk, nem akarok még kiváltani szopit):
Kép

Kép

Egyébként valszeg a moremilktől mármeg annyi tejcsim lett, hogy amikor beindul, szinte fuldoklik Csongi, úgyhogy 2 napja már csak 3 bogyeszt szedek.

Kép
Kép
Kép
minyu

és kimaradt:
lassan a mi csimotáink is ilyeneket művelnek:
http://www.vicclap.hu/link/4758/

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

tigrincs,
melyik márciusi topicról vcan szó? Kiváncsi vagyok min döbbentetek le annyira...

minyu,
Csongi naaagyon cuki!!! :D Nekem még mindig ő az egyik kedvenc kispasim.

A kanalazás nálunk már tök profi módon megy! :lol: Most már azért megy a nyüszögés, mert nem tudok olyan gyorsan lapátolni, ahogy Flóra nyel. 100 gr max 10 perc nála. Viszont az "überválogatósságát" itt sem tudja félre tenni.Csak olyat eszik meg amiben van őszibarack vagy banán. Az almát kikéri magának!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

minyu,
naaagyon komoly ez a video!!! :lol: Kár , hogy nem lehet rájuk akkumulátort kötni... tuti meglenne oldva az egész utcánk világítása 1 hétre! :lol: :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Szeder,
Még a tegnapihoz akartam írni, hogy én nagyon szeretnék mihamarabb tesót/tesókat Julcsinak. Bár még nem jött meg, de remélem, nyárra már helyreáll a ciklusom. A császár miatt nem eshetek 1 évig teherbe, de utána szó szerint ráfekszünk a témára. :lol:

Márti,
Jobbulást! Szegények, jól rátok jár a rúd!
Ja és csúcs a verda!

Gwini,
Irigykedem az aquasziget miatt, biztos, nagyon jó volt! Fotókat várom!

Minyu,
Csongi arcára van írva minden! :lol: Tündéri!
A videót köszi, nagyon tetszik. Mutattam apának is, én már nagyon várom, hogy ilyen minicirkáló legyen Julcsi!

Elköszönni jöttem, holnap megyünk Ausztriába síelni egy hétre! Fél lakást összapkoltam már és még holnap a másik felét. :roll:

Mindenkinek szép hetet! Babák fejlődjenek, betegek gyógyulgassanak, csupa jó hírre szeretnék visszajönni!
Jó éjszakát!

Kép
hbetti

Honey,
Még miattad írok, mert látom, közben Te is jelentkeztél! Jól érzem, hogy ma már vidámabb vagy? Örülök.
Kanalazás: tessék szépen gyakorolni, nem éheztetni azt a kicsi lányt :lol: :lol:

Kép
hbetti

Sziasztok!

Tiggrincs!
Köszönöm az érdeklődést! Már jobban! :)

Úgy elkapott ez a fránya influenza, hogy 2 napig felkelni sem nagyon tudtam az ágyból! Az egyetlen bibi csak az volt, hogy Annácska ezt nem nagyon díjazta. Próbáltam vele valamennyire foglalkozni, de a láztól és az állandó lázlenyomkodástól olyan gyenge voltam, hogy alig tudtam őt megemelni. Estére már sírógörcsöt kaptam a tehetetlenségtől. Még jó, hogy itt volt Tamás, aki addigra már sokkal jobban volt (már csak köhögött egy kicsit) és amit csak tudott segített. Nagyon aranyos volt és nagyon jól esett, hogy foglalkozott a kishugával és próbált engem tehermentesíteni, amennyire egy 13 éves fiútól tellik. De szerencsére úgy néz ki, hogy már kifele haladok belőle!

Szoptatós anyukák!
Az éjszaka nálatok hogy áll??? Anna még mindig felkel éjszaka 1x-2x. Tamás ilyenkor már rég átaludta az éjszakát. Nekem persze nem gond, de normális ez?

Kép
Kép
konan

Honey!
Még neked akartam írni! (A többieknek is majd, de most azért még nincs sok erőm.) Amit leírtál abszolút érthető és sokunkkal előfordul(t). Sajnálom, de túl leszel rajta, főleg így, hogy tudod mi a teendő. Így van! Egy kicsit lazítani kell. Ki kell mozdulni, ki kell kapcsolódni. A pároddal kettesben. Minden megoldható! Foglalkozzatok egy kicsit magatokkal is, Flórának attól még meglesz mindene.
És köszönöm, hogy leírtad!
Egy kicsit ezzel engem is felráztál (hasonoló problémáim vannak) és igyekszem tenni ellene, hogy teljesen belesüllyedjek a depimbe és hagyjam elhanyagolni a kapcsolatomat a párommal! :D Az ember hajlamos nem foglalkozni vele és úgy gondolni, hogy majd megoldódik magától. Szóval hajrá!!! :D

Kép
Kép
konan

sziasztok!

Konan, jobbulást! Édes lehetett a fiad ahogy segített ellátni a tesóját :)

Honey, jó hogy jöttél! És ne félj, senki nem fog Téged elítélni itt! Mindenki keresztülmegy valami hasonlón szerintem! Én is bőgtem már itt a két gyerekkel hogy nem bírom tovább!
Jó, hogy rájöttél hogy hogyan lehet megoldani ezt a helyzetet! Igenis kell hogy az ember a párjával is foglalkozzon! (Dorka után majdnem a kapcsolatunk ment rá mire erre rájöttem/rájöttünk hogy mennyire fontos az hogy egymásra is figyeljünk)

Márti, pacsizhatunk! Én is összeszedtem Dorkától a nyavalyáját, tegnapelőtt hőemelkedésem volt :evil: Jobbulást Neked! Remélem már nem jön semmi új! Kalici monnyon le!!! :wink:
Ötleteket köszi!!!

Szeder, kistesó projekt nálunk már nem lesz! Igaz, mindketten szeretnénk harmadikat is, de az eszünkkel tudjuk hogy nem lehet!
Örülünk neki hogy az én betegségemmel ezt a két gyerkőcöt ki tudtam hordani, hogy mindketten egészségesek - minek kísértsük a sorsot tovább?!

Minyu, annyira édes Csongi! És ízlett az alma?

Blúmi, migrén ennyire gyakori vendég Nálad?! Te szegény! :cry:

Monee, igen, de D-nek szüksége is volt a fejlesztésre!!! 30 hétre született!!! De azért abból amit Te is leírtál, sok minden lejön, nem?! :wink:
Hengerről teszek mindjárt képet, hogy most éppen hogyan "használja" Ádám!

Gwini, képek?! :wink:

Rólunk. Dorka egyre jobban köhög megint és már Ádám is kezd! :evil: Ma regel már bőgtem egy sort: Apa hajnalban elment anyósomhoz - aki tegnap fel sem hívta se őt se az unokáját felköszönteni... - éjjel Ádám mellettem aludt de nem tudott rendesen a köhögéstől, reggel hullaként ébredtem, itt vagyok holt fáradtan a két köhögő, nyűgös gyerekkel egyedül... Mostanra kicsit talán már helyrebillentem...

Megkaptuk a hengert tegnap! Még egyszer köszi Márti!!! Ádám imádja! Mindjárt kaptok képeket a birtokba vételről! :wink:

Farsang. Dorka a világ minden kincséért sem akar más lenni csak hercegnő vagy tündér... :roll: :? Semmi másra nem tudom rábeszélni! Elkezdtem teszveszt nézegetni...

És képek!

Kép szülinapi hangulat :)
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
anyoooka

Anyoooka!

Köszönöm! :D Már jobbulok! :wink:
Ádámtól kedvet kaptunk Annácskámmal egy ilyen hengerre! Tündér aranyos egy kissrác! Pannikám is valami ilyesfélét csinált tegnap egy üres üdítőspalackkal! :lol: :wink:
És persze sok sok boldogságot az ünnepelteknek!!! :D

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Szeder: én tegnap a lakással próbáltam valamit kezdeni, nem sok sikerrel, ma is azt folytatom, csak most leültem kicsit a gép elé :) Jó vendégeskedést nektek mára!

Márti: örülök, hogy kisfiad jobban van! Remélem a Calici elkerül titeket, meg mindenki mást is :? Mihamarabbi jobbulást Neked!

Minyu: aranyos az első almakóstolásos kép! Nekem nem jön be a videó :(

Honey: a 2008 márciusi, néhány lapot vissza kell lapozni. Édes lehet Flóra, amikor kikéri magának, hogy almát adj neki :D És tök jó, hogy megy a kanalazás :D

HBetti: jó síelést!

Konan: örülök, hogy jobban vagy! Zalán is kel még minden éjszaka 1x-2x.

Anyoooka: jobbulást Nektek is! Nagyon jók a képek, ilyen hengert lehet én is beszerzek!

Nálunk Zalán iszonyat módon köhög :( Rossz hallgatni ráadásul szegénykém állandóan felébred a saját köhögésére. Kapja megint a köptetőt, remélem hamar elmúlik.

Kép
kistiggrincs

Márciusi topik: ronda ügy.... :cry:

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Ez a henger-dolog nálunk is nagyon beválik: réhasaltattam Manót, és görgettem előre-hátra. Először a derkát fogtam (így kisebb volt a mozgástér), és amikor láttam, ogy más biztonságban érzmi magát, akkor megfogtam a bokáját, és úgy folytattam.
Aztán letettem elé a földre (elérhető távolságba) a kedves tárgyait, és azokért elkezdett kinyúlni, megkaparintotta őket - nagyon élvezte :lol: . Legalább 10 perc ment el így!

Minyu!
Nálatok a MoreMilk nem okoz Csonginál puffadást, hasfájást? Én Manó 2 hónapos korában vettem, de elajándékoztam, mert neki nagyon fájt tőle a hasa. A védőnőm azt mondja, mostanra már nem fog fájni. Vélemény?

Jó éjt mindenkinek, most megnézek a férjemmel egy filmet, Manómost szopizott, szunyál, szóval mi következünk :wink:
realdream

Jóreg!
Tegnap minket is utolért a kórság, pontosabban már péntek este elkezdtek köhögni a gyerekek. :( Nándi lázas is lett (ez a Murphy, mindig péntek este betegszik le...) Anyumék tegnap beugrottak színház után és Nándi annyira belelkesedett, hogy elvitték magukkal. Nagyon nem szeretem betegen "kiengedni a kezeim közül" még ha tudom, hogy anyumék ugyanúgy vigyáznak rá.

realdream :)
Pukizik estefelé Csongi, de a hasa nem fáj, sőt, inkább rendezte a székletét napi 2-re az 5 helyett. Ha hasfájós a baba, akkor 3 hós korára ki szokta nőni, sztem már nem bántaná.

márciusi topic: nem lapoztam vissza, nem volt hozzá energiám, de sajna annó a másik topiccal átéltük ezt, a babaneten kezdtük, aztán átnyergelt a csapat a családinetre, ott elég sokáig jól megvoltunk, aztán valami miatt pattant a szikra és olyan marakodás, mocskolódás lett, hogy le is zárták a moderátorok a topicot. Nagyon durva volt.

almaevés: izlett neki, legalábbis szürcsizte a kanálról (persze elöször rámnézett azzal a boci szemeivel, hogy anya, mi a péket csinálsz te velem???) De tegnap egész nap nem evett kanálból, mindent (fagyitejcsi, alma) csak fújt ki... Gondolom, fáj a torka, mert ciciből is kevesebbet evett, egész nap fejtem, mert olyan sokat hagyott, hogy majd szétdurrantak.

na, menek, majd még jövök

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Szerintem akkor most ne is adj neki almát,míg helyre nem jön,csak terhelné teljesen feleslegesen a szervezetét! Most maradjon csak a könnyen emészthatő,immunanyagban gazdag anyatej...de nem akarok belekotyogni!
Egyébként nem is értem,hogy ezt a márciusit miért nem zárja le a moderátor??? Undorító a stílus,jó érzésű ember irtózik az ilyentől!

Tegnap írtam egy csomót,de elszállt,majd,ha tudok jövök és leírom újra...
Pocsékul vagyok,tipikus influenza,most is az ágyat kéne nyomnom,de Apa erőnek erejével egyedül akarja megfőzni a vasárnapi ebédet,azt meg nem merem ráhagyni!Rántottában profi,de ez most kicsit összetettebb lesz (pulykaleves,rizi-bizi,sült krumpli,rántott karaj)! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Minyu: Jobbulást Nándinak, meg Csonginak is!

Márti: mihamarabbi felépülést, Apának meg ahjrá a vasárnapi ebédhez!

Zalán többször kelt éjszaka, szegénykém állandóan felébred a köhögésére :( Remélem használ a doki által adott lötty, annyira sajnálom szegényt, amikor köhög :(

Kép
kistiggrincs

Tigrincs!

Hú,már tegnap írtam Neked,csak elszállt... szóval egy fazék gőzölgő kamillateát filterestül tegyél Zalán ágya alá! nagyon sokat segít! Ha van párologtatótok,akkor abba mehet Salvus víz,pár csepp(max.5)citromfűolaj! Nálunk ezek nagyon bejönnek,ha nem tudnak aludni a köhögéstől! Ja és lehet hűvös a hálószobában (azt nem mondom,hogy frissen szellőztesd ki altatás előtt,mert tuti megcsinálod egyébként is)!

Anyoooka!

Ádám- cuki édes és imádnivaló! Dorkádnak utólag is boldog névnapot!
Dobok egy linket,ha megjött a kedved a Smoby-Cottoons játékokhoz,megtaláltam,hol van a legtöbb belőle!
Egyébként nekünk Smoby-s a játszóterünk is,majd teszek arról is képet,bár úgy látom,már nemigen lehet kapni,de sokféle van nekik! Tény,hogy nem 2 fillér,de ahol már nem egy gyerek használja,ott már megéri beruházni rá!

http://toystore.hu/shop/theme.php?kezd= ... fbc7a93&m=

http://www.jatekfutar.hu/smoby/SM-505800.jpg

Márti
borossné becz márta

Szeder : Bejelentkeztem és most írok is. :lol:
Ja, és a baba projekt, tervezünk, de még várunk egy kicsit.

Minden kis betegnek gyógyulást, csak eljön végre már az a várva várt tavasz.
Csak az utolsó oldalt néztem, Csongi és Ádám cukipofák.
Ádám a hengert nagyon ügyesen kezeli.
Én is gurigatni szoktam Misikét a hengeren, ő meg közben ki szeretné rágni, már előre félek a fogától.Azt hiszem be kell szereznünk egy pótgurigát.

És persze 2 kép, amiért jöttem:
3 hónapos kollázsok:
Kép
Kép

Kép
Kép
noni78

És nem megharagudni, mert valakinél kisebb, valakinél meg nagyobb a kép. Nem én választottam, a gép keverte össze a képeket.
Külön kérésre készítek még, ha van rá igény.
Pl. a többi hónapról is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noni78 2009.02.08 14:42-kor.

Kép
Kép
noni78

Próbáltam elmenteni a képeket, de a felbontás miatt, nem lett tiszta. Ha valaki szeretné a 2 képet, elküldöm emailbe.

Kép
Kép
noni78

Márti: köszi a tippeket, amit tudok kipróbálok! Párologtatónk nincs sajna, bár gondolkozom, hogy beszerzünk egyet. Nem szokott meleg lenni a hálóban, éjszaka 18-19fok, vagy lehet még ennél hűvösebb is?

Noni: nagyon jók lettek ezek a képek, nekem légyszi küldd őket mailben! kistiggrincs (kukac) vipmail (pont) hu Köszi!

Kép
kistiggrincs

kistiggrincs :)
Hidegpárásitót vegyetek!!! Nagyon jó, mert ha be van dugulva az orra és a száján át veszi a levegőt, nem szárad ki a torka, kevesebbet köhög.

igen, nem is adok ma neki csak cicit. Tegnap is csak azért próbálkoztam, mert azt hittem, azért nem eszik, mert bedugul az orra cicizés közben és hátha éhes marad és kanállal lesz kedve enni.
Salvus viz hidegpárásitóba is mehet? (most nézem a salvus honlapját, a bonecot irják, gondolom, a többibe is mehet)

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Védőnő szerint mehet! Én nem szeretem a miénket,mert hangos,de ajándék lónak...

Tigrincs!

Mint fent említettem,mi sem hidegpárásítóval párásítunk,de az is jó,ha egy edénybe teszel Salvus vizet,belecsepgteted a citromfűolajat és fel vele a fűtőtestre! A kamilla viszont tényleg segít köhögést csillapítani!

Noni!

Hát ez csúcs! nekem is küldd el légyszi!

Márti
borossné becz márta

Ja, Szeder!

Kistesó-projrct: 2012.nyarán indul! :lol: :lol: :lol: Szóval nem mostanában!

Mit szóltok a GYED,GYES-témához? Ugye ez felmenő rendszerben megy majd és nem azt mondják nekem jövő január 1-jén,hogy húzzak vissza dolgozni? mindegy,2010-bem már nem lehet halogatbi tovább a választást,a FIDESZ meg egyszer már a semmiből állította vissza a GYED-et! Addig ki kéne húzni...

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.02.08 17:45-kor.
borossné becz márta

Sziasztok!

Márti!
Jobbulást Neked!!! Hidd el, ezen csak az ágy segít! :lol:

Minyu!
Gyerekeknek gyógypuszi!!!! Remélem gyorsan túl lesznek rajta!

Kép
Kép
konan

Sziasztok Lányok!

Gyorsban bejelentkeztem, meg átfutottam az eseményeket, mert lassan fürcsi lesz, csak már rég voltam.

Honey,
NAGYON örülök,hogy jelentkeztél! :) Dícséretre méltó az őszinteséged, de tudom,hogy ezt magad is tudod, hisz Te is tudod,hogy csak így lehet változtatni. Nagyon sajnálom a bánatod, teljesen megértelek (mi még kevesebb időt töltöttünk kettesben a Drágámmal) és szívből kívánom,hogy helyreálljon magadban a béke és sikerüljön mindent úgy csinálni,ahogy szeretnéd. Szerintem jó úton vagy! :)
Nagyon szép kisleány Flóra baba (továbbra is)

Márti,Anyoooka,Minyu,Konan,
Jobbulást Nektek, a gyerkőcöknek! Úgy sajnállak benneteket ezekkel a nyavalyákkal :(

Anyoooka,
Nagyon édes Ádám a hengerrel. Tök profin forgatja :D

Minyu,
Cuki pofa Csongi az almaevésnél :) Édes arcot vág!

Betti,
Bár már nagyban Austriában peregtek, azért jó utat, pihizédt, szórakozást! :)

Noni,
Nagyon szupi a 2 kép!!! :) kérhetnék én is emailben :) Köszi szépen!

Rólunk: túl vagyunk a nyelvfék metszésen és képzeljétek, Andornak egy szava sem volt :) én úgy féltem pedig! (annak ellenére,hogy tudtam,hogy nem vészes, de hát tudjátok anyucik hogy van ez )
Mosolygott a nénikre, mondjuk egy sztem majd 70 évesnek látszó néni volt a dokinő, de kedves volt :D
Kicsit azért beecsetelte Andor nyelvét érzéstelenítővel, bár azt mondta,hogy úgysem érzik,mert ott nincs ideg, ez csak az anyukák lelke miatt szokta .És hogy a gyerekek azért szoktak sírni, mert lefogják őket, de most Andor nagyon ügyi volt. Mondta is,hogy birka türelmű :D
Mondjuk én néztem egyet, mikor megszólalt a dokinő az aszisztensnek, hogy nézze akkor meg,hogy van-e éles ollójuk :shock: ííííí mondom magamban,nehogy itt nekem valami sz@rral nyiszitölje a nyelvét de persze minden okés volt :)

Péntek este pedig nagy nap volt, mert először mentünk el kettesben itthonról (Andor születése óta persze :D ) Szülinapi partija volt 2 haverunknak és egy otthon induló,majd a Szeparéban folytatódó (Pestiek miatt mondom, hátha tudjátok hol van) buliban voltunk :) Mielőtt elindultunk volna, kicsit izgultam,hogy mi lesz, hogy fogom bírni, de szerencsére ahogy letettük Andort aludni (1 órával korábban ráadásul) és láttam,hogy szépen elalszik, már nem izgultam. Meg végülis anyummal maradt, jól elvoltak eddig együtt (persze tudom az más ha én nem vagyok) de ha baj lett volna jövök :) De meg sem mukkant (szokásos módon-lekopogom) reggelig és reggel sem kelt korábban,hanem 7kor :)
Szóval nagyon jót tett nekünk a kis kikapcs kettesben, roptunk is egy nagyot az én táncoslábúmmal :D:D:D
Anyum ma hazament, fura lesz ismét csak kettesben Andorral hétközben.

Olyan jó volt ez a tavaszias idő ma :) Ilyet szeretnék továbbra is!

Most mennem kell.
Jóccakát mindenkinek!

KépKép
KépKép
gabolino

Márti: oks, akkor próbálkozom majd a fűtőtestre tett Salvus vizes citromfűvel is, köszi :) Mit terveznek már megint a GYED-del/GYES-sel kapcsolatban? :? Próbáltam utána keresni, de nem találtam semmit. Már többször terveztek, aztán eddig nem történt semmi.

Gabolino: rendes fiú ez az Andor :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok! :)

Honey: Kitartást neked és remélem a párod partner lesz és segít hogy mindegyikőtök megtalálja a helyét a családban és boldogok legyetek.
És igazad van hogy őszinte vagy a helyzettel csak így lehet szembenézni hogy tisztába kerülünk az érzéseinkkel. És sose szégyelld mit érzel.

Anyooka: Ádám nagyon ügyes azzal a hengerrel :) Kis vasgyúró :)

Minyu: Csongi zabálni való azokkal a hatalmas szemekkel :)
Az alma bébi kaja volt vagy simán lereszelt? Mert Doncek az üvegreszelőn lereszeltet nem eszi meg az üveges kaját viszont nyeli rendesen.

Noni: Jók lettek a képek :) főleg az az összevissza :)
Én is kérnék egy másolatot.

Márti,Anyoooka,Minyu,Konan: Mi is csatlakozunk a dögrováson lévőkhöz. Szombaton Doncek is lázasan ébredt /38,4/ :(
Szerencsére a nurofen levitte neki de estére újra felszökött neki.
A furcsa az hogy picit zörög az orra de otrivin spray ellenére se jön ki belőle semmi. Mosolyog játszik sikkangat.
Ma már láztalanul ébred és egész nap ment neki 37,2-nél feljebb így csillapítót se kapott, de viszont gőzöltünk kamillával. Utálta, de utána 3 órát aludt :)

egy kép a kis betegemről:
Kép

Noni: ha lesz 5 hós vidi ez mehet bele :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

SOS segítség kéne kaki ügyben!! Holnap lesz 1 hete, hogy utoljár kakkantot Flóra, pedig anno ő minden nap menetrendszerűen produkált.
Tény hogy mióta beteg (2,5 hete ) azóta alig eszik, max 60-100 miliket, de az 1 hetet akkor is soknak találom!

Túl vagyunk már a sárgabarackpürén (nem aratott nagy sikert ), a hőmérős ingerlésen és egy glicerines kúpon. De semmi! :shock: Valami ötlet még??!! ( kamillateát nem issza meg! )

És cégül néhány kép ( ja, a lelkiválságom közepette levágattam a hajam ) :D

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép

Kép Bánatos kiskutyaszemek

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Köszi Csajok a bíztatást!!
Szerencsére apa nagyon partner a dologban és emiatt sokkal jobban érzem magam!

starlark,
nagyon ari ez a Doncek gyerkőc!! :lol: Ő is tudja huzogatni a szemöldöke külső részét? Az olyan mókás!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Látom a jó idő+hétvége megtette a hatását :D (kevesen jelentkeztünk) ,de ez így is van jól.

Nagyon édesek a Csongis meg az Ádámos képek!

Nagyon sajnálom a kis betegeskedőket és az anyucikat is (Márti,Anyoooka,Minyu,Konan) Mielőbbi jobbulást kívánok.

Én sem birtam ki és ma vettünk egy hengert Gyuszikának.
Rakok képet is. Nagyon tetszik neki :D

az új hengerrel :P
Kép

fürdés után, mint Manó
Kép

már gépel a kis Drágám :D
Kép

Kép
Kép
a.m.

Starlark!

Tündéri Doncek :D Mint egy kis Manó,nagyon édes.Sajnálom a lázat.Remélem nem tér vissza :wink:

Honey!
Nagyon szépek vagytok.Drukk!

Gabolino!
Andor nagyon ügyes4

Gyuszika 2 éjszakát aludt át egymás után.Remélem folytatja ma is :wink:

Jó éjt minden babának és mamának :)

Kép
Kép
a.m.

Tökéletes,gyönyörű,formás,édes babák! Látom,egyen-hengere lesz itt mindenkinek,tök jó! :lol:

Starlark!

Gyógyuljatok! Kamillás gőz tényleg csodákra képes!

Gabolino!

De jó,nagyon felszabadult ilyenkor az ember,nem? Örülök,hogy jól kitáncoltad magad!

Honey!

Őszibarack,akár lé formájában is és abba keverhetsz kamillateát,hátha át tudod verni Flórát! :lol:
Jó a hajad! Ez ismerős! Ahogy egyre több gyerekem született,úgy lett egyre rövidebb a hajam! :lol: Már csak a hátam közepéig ér!
Nem tudom,mikor készült a kép,de nagyon jó,hogy mosolyogsz!

Könyvajánló,Lányok!
Most olvasom,mert Csabim megy majd iskolába,de igazán minden kisgyerekes szülőnek el kéne olvasni,bármilyen pici is a baba!
Vekrdy Tamás:Gyerekek,óvodák,iskolák

És még 1,amit már másik topicon is ajánlottam a lányoknak és nagyon szeretik(szerintem alapkönyv,ha jól meg akarjuk ismerni a ránk bízott kis csomagot): Mérei-Binét:Gyermeklélektan-egyáltalán nem olyan elméleti,mint amilyennek tűnhet a cím alapján,sőt,szerintem nem lehet letenni!

Lányok!

Én egyébként nagy könyvmoly vagyok,ha van kedvetek írjuk már le,kinek mi a kedvence/jelentett sokat,hogy elolvasta,bármilyen témában!
Ha teszésre talál az ötlet,írom én is! :lol:

Márti
borossné becz márta

Jobbulást csajok!!!!

Doncek nagyon jópofa!!! Jobbulást neki is!!!

A.m. Szuper ügyes Gyuszika is a hengerrel. (látom már lassan csak nekünk nincs, de apát már rábeszéltem. Hülye kérdé: le lehet ereszteni? (helyszűkében vagyunk)

Anyooka! Ádám szintén egy zsonglőr a hengerrel. (a szülinapos képen olyan, mintha Bálint ülne a férjed ölében! :D ) A múltkor mutattam a férjemnek Ádám egyik képét. A válasza a következő volt: nem is tudtam, hogy csináltál ilyan képet is a Bálintról. :lol: :lol:

Honey! Jók, és vidámak a képek! Flóra az ujja köré fogja csavarni a hapsikat!!! Már most gyönyörű!!!

Márti! köszi az ötletet. Nekem egy ideje nincs időm olvasni. Amik nekem bejöttek, amióta Bálint megvan: Ranschburg Jenő: Szülők könyve, és a Szülők lettünk, Vekerdi Tamás: kicsikről nagyoknak sorozatból az 1. (kisgyerekkor című) füzet. De szépirodalomban ajánlom kevés idejűeknek Márai Sándor Eszter hagyatékát. Amikor terhes voltam akkor - leginkább az M1-es nyugatos vetélkedő miatt -Kosztolányi, Babits, Szerb Antal regényeket olvastam. Ami még jó: Eco-tól a Loana királynő titokzatos tüze. jaaj, még nagyon sokat tudnék ajánlani.... nekem nagy bánatom, hogy pont az olvasásra nem szánok időt. Várom más ötleteit. Eldugulok végre....
blúmi

Elég nagy érvágás lenne, ha bevezetnék, és nem csak az anyagiakra gondolok, hanem arra, ha 2 évesen _mindenki_ visszamegy dolgozni, mert csak adig jár a gyes, akkor hova a pitlákba adom be a gyereket? Oviba nem veszik fel, bölcsi kevés van, nagymamák pedig 100 km-re laknak, marad a csana, bébiszittyó, magánböli...
Mérei-Binét könyv: jesszusom, fősulin ezzel inditottunk, de rég olvastam :P

honeymoon :)
ezeken kivül nem sok ötletem van. Esetleg ha te eszel szilvalekvárt? Vagy az úgy már nem hat? Van valami szirup, csak nem tudom, hogy ilyen piciknek lehet-e, leavolac, vagy valami hasonló a neve. Mi még nem próbáltuk, de gyógyszertárban tuti megmondják, hogy lehet-e.
Képek nagyon jók, a tükrös különösen tetszik!

gabolino :)
kettesben apával: irigy-irigy

Na, menek, pihizek, hátha ma jobb éjszakánk lesz :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu

Nah, mégis bekukkantottam :)

Honey,
Mi már használtuk a Minyu által említett Laevolac-ot.Védőnő ajánlotta, szóval csak lehet ilyen piciknek. Amúgy nekünk az nem hozott kakit, hanem a kúp, de próbát megér. Andor 1 hét+2 nap után kakilt akkor :shock: én is már kicsit aggódtam akkor.
Az őszibarackon kívül még tudom ajánlani a szilvát. Andor naaagyon imádta. csak úgy lestem úgy befalt előszöt fél üveggel - és sztem evett volna még de elsőre nem mertem többet. Mondjuk nem lett semmi gond vagy ilyesmi :)
Nagyon szépek vagytok a képeken! :)

Márti,
Hát igen, jó volt kikapcsolni :) És szerencsére nem kattogott az agyam,hogy vajh mi van, mert hisz mindek. Ha lett volna vmi anyum szólt volna. Szóval nyugodtan hagytam otthon vele a Csöppünket :)

Nagyon csudiédes MiniGyusz és Doncek is! :)

Szép álmokat!

KépKép
KépKép
gabolino

Starlark: jobbulást Donceknek! Nagyon huncutul néz a képen :D

Honey: kaki ügyben sajnos nincs ötletem, viszont továbbra is nagyon szép család vagytok :) Flóra nagyon helyessen mosolyog a tükörképének :)

A.m.: drukk, hogy Mini Gyuszi am is át aludja az éjszakát :) És látom nagyon ügyesen kezeli már a számítógépet! :D

Blúmi: amióta szültem (meg építkezünk) nekemis alig van időm olvasni, pedig hiányzik nagyon.

Zalánt letettem fél órája, ágy alá betettem a kamilla teát, azóta alszik, remélem nem fog sokat kelni szegénykém éjszaka. Max főzök neki új adagot, 10 perc alatt meg van.

Néhány kép, aztán megyek aludni, jó éjt minden Mamának és babának.

Kép
Kép

Kép

Kép
kistiggrincs

minyu,
szilvalekvárt kipróbálom! Már bármit!
Levolac-ot lehet, de most nem merek, mer antibiotikumot kap a lassan 3 hete tartó náthájára. És ha jól tudom a levolac eléggé hasmenést csinál. Nem akarom totál kicsinálni szegénykém emésztését.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

gabolino,
a sima glicerines kúpot adtátok? Mennyit ?
Amúgy lehet, hogy azért nincs kaki, mert az elmúlt 2 hétben kb a felét ette meg annak, amit a súlya és a kora indokolna?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Flóra nagyon cuki a tükrös kép nagyon jó :)
Kaki fronton nem tudok tanácsot adni, mióta kap gyümit is minden nap van produktum.

AM: Gyuszika is nagyon tornázik :) és már excel táblázatokat gyárt? nagyon komoly :) :)
Hiába éjszakát átalvós nagyfiú lett :)

Kistigrincs: Zalán zabálni való ahogy szerel :) Donceket is imádom nézni mikor rákoncetrál a két kezére hogy pontosan elkapjon vmit :)

Márti: Mostanában nem nagyon olvasok ha igen akkor se vmi magasröptű műveket :)
A másik problem hogy diszlexiás vagyok ezért kb 1 hónapig emlékszem arra amit olvastam.... :)
De az biztos a Quo Vadist imádtam 14 évesen olvastam egy durva hörghurut alkalmával. A Gyűrűk urát pedig letenni se bírtam és kifejezett elvonási tüneteim voltak mikor végetért :)
Eco-t szintén próbáltam, de a Rózsa nevét, háát annyira emlékszem hogy rém unalmas volt alig bírtam végig küzdeni.
Sci-fi műfajból a teljes Asimov Alapítvány sorozatot nagyon jó :)
A most divatos írókból Dan Brown is bejött.
Pár könyvet olvastam az irodában is az e-könyvtárból
Üvöltő szelek és a Zabhegyező az utóbbi ahogy rémlik elég rémes volt.

Áááá ha irodalomról kell írnom megint csak írogatok össze-vissza, bocsi :)

Kép

Kép
starlark

Most hogy mindenki azt hiszi reggelig nincs fórum milyen gyors lett :)

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: