A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Nem tom mi van,de majd leszédülök a székről percek óta :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ha nem jönnék,leestem és nem vagyok magamnál :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Benszi
Szegény Balu és Dóri,és szegény te....
Vendég

Eszti! mikor én akartam felhívtam a Babyoutletet, akkor még volt egy piros...aztán azóta mi van nem tudom. a Brendon lapjáról levették, már nem lehet ott kapni.

Mikor én babakocsit akartam venni, nekem is tök tetszett ami már lassan Andié. nah aztán mivel a teszveszen nem lehet címet meg ilyesmit megírni. megkerestem a csajt az iwiw-en :) tudtam hogy Móni, meg hol lakik, kb hány éves, meg hogy ikrei vannak!!! aztán kanapé színét azonosítottam , meg padlószőnyegét, és írtam neki. aztán megadta a mail címet, de arra már megvolt a piros is, elég későn válaszolt.
Hasonlóan adtam el a babakocsit is, így nem kellett jutalékot fizetnem :)

Banika! könnyű tolni, de sztem egy Aria twint könnyebb. meg nekem a lapra csukhatót is könnyebb volt. ezzel patkázni nehéz.

de Banika, amit most legutóbb küldtem az mindkettő Aria nem??
a másik sem jó?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzska80 2009.02.20 11:36-kor.

zsuzska80
Szombathely

Davandi
Nem írtál sms-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

benszi :D édes kis manóid :D
banika :wink: én is áldom benszit a fürcsikrém tippért :D
figyuzzatok a napi 5é6 híg fosással a doki sem tud mást tenni mint amit én-normaflor napi 2-folyadékot 1l-megiszik a táppal eggyütt-c-vitamin cseppeket is adok.meg himalája sót rakok az iszijébe amiben 100ásványi anyag van..szóval :?: mit tegyek többet :?: :cry: :cry: :cry: közérzete 80-90%-os azzal sincs gond alszik is,nevetgél,csak fosik mint a murányi.. :oops:
vivi ok

lanyané

Eszti! mintha Anny írta hogy neki van olyan!! kép nincs róla??

zsuzska80
Szombathely

Lanyané, mióta fosik? én lehet elvinném a dokihoz, vagy legalábbis felhívnám.... tudod jobb félni....

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska
Nincs,ezért is írtam neki,hogy küldjön.

Lanyané
Én azért felhívnám a dokit.
Vendég

Csajok
Lépek :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Vendég

Basszus, Benszi, nem irigyellek, asszem megszavazhatjuk neked a legrosszabb anyóssal rendelkező címet...enyémnek is vannak fura dolgai, de ha megyünk mindig van a csajoknak is vmi ehető...

Szofi, sajnálom a betegséget, egészségügyi helyzetről inkább nem beszélnék, mert még mindig robban a fejem...Nekünk a szülők segítettek a sokterápiás időszakban (heti két Dévény + kéthetente gézengúz felutazással, pályamatricával, nem volt olcsó :twisted: )
Mondjuk nagy megkönnyebbülés hogy ritkábban kell járni.
Mit láttak Tominál, hogy gyakrabban kell járni vele? Ki a Gézengúzos dokitok? Mi Morvai dnőhöz járunk, nagyon szeretem.

Tonti, szépek vagytok, nagyon csini vagy!

Zsuzska! Ezt a kocsit könnyű megemelni padkánál? Én olyanokat nézegettem, ami végig tolokaros (ha érted hogy gondolom)...

Csajok én meg azon gondolkodom, hogy veszünk két kendőt és megtanuljuk a háti hordozás megkötését, mert már sokat mennek a csajok, és az meg kis helyen elfér, ha meg egyedül vagyok, marad a Bébé...

Judit

jucicuki

Banika!
Akart írni, csak elmaradt az idegbajban. Amúgy már a saját minicuccainkat is továbbadtuk egy kollégánknak. 33 hetesek a szentemék.

Ikerkocsi: a Brendonban most Espirit van, detto ugyanaz, mint a hauck, viszont drága. Esetleg az Outletben majd lesz.

Lanyané!
Mindenképp vidd el, szvsz nem ártana egy széklettenyésztés, mert ha valami baktériumtól megy a hasuk, arra antibigyó kell. A Hauck járgány jó, nekünk olyan van.

A légvédelmi sziréna majdnem átvert. Olyan vehemenciával követelte a kaját, hogy azt hittem, már kajaidő van, pedig dehogy... :shock:
vovanda

Ja, nekem mothercare van, de nem esernyő, hanem lapra csukható, és régebbi modell. :?

Nekem is tetszik a pegperego, de baromi drága használtan is. Sok helyen 40. Ami meg nem, az olyan ocsmány színű...

AMi link fel van téve, az pegperego, de nekem képet nem rak ki, pedig az eladó azt írja, hogy a "képen látható állapotban"...
Vendég

És én is szeretlek benneteket!!!
Pasi ma undok kicsit, veletek vigasztalódok.
vovanda

Undooook? Na merjen csak fellépni ide! Asszem megkapja a magáét :twisted:

Ja, az én pólómra lehet írni, hogy Dagi-anny :lol:
Vendég

Szofi: Te szegény! :roll: Panaszkodj nyugodtan! Látod milyen jó, hogy ilyen kis öndiagnosztizáló vagy … :wink: Banika: püffedt fejük? A Tiéd az kamuka, ha ilyen hülyeségeket mondasz! :lol: Aranyosak voltak már akkor is! :wink:
Tonti: Milyen helyesek vagytok a képeken! Szuri miatt puszi Rate-nak!
Benszi: vazze, tatárbifsteak? :evil: Hol él ez a mami? Gyorsan bújjon ki az a fránya fog. De aranyos lehetett Dóri ..
Zsuzska: de cukik a muki fejükkel! :lol:
Marys: de jó, hogy van kocsi… nekem uram még mindig aszongya, hogy „rááááéééér még”, de mondom „viszik, mint a cukrot!” …. „Akkor is.” :roll:

Kérdés: Ti hogy a túróba szoktattátok rá a srácokat délutáni alvásra? (Már aki délután alvós) Enyémek bealszanak 10-11 között, aztán ebéd után meg sem állnak estig. Oviig van esély rá, hogy megtanuljuk? Mondjuk a bazinagy fogzás előtt egy-két napot egész jól ment, de megint „visszaestünk” a délelőttire... :roll:

Petra
Kép
petricsek

Fosás miatt én is hívnám a dokit ... Normaflore szerintem enyhébb marsra van.

Petra
Kép
petricsek

Nekem kb.5 hós korukig aludtak 2x, utánna az istennek nem lehetett őket rávenni. Persze kivannak, de én már nem kísérletezem.

Én azt akartam kérdezni, hogy viszünk etetőszékeket is?? Mármint Hévízre....

Ja, és én nem iszom. Nem szeretem az alkohol ízét. MAx egy kis pezsgő, mert sz olyan mint a sprite :wink:

Várom az ajánlatokat a bébiszittyói munkakörbe :D Legalább annyit pénzt ejánljatok, amiből ki tudom fizetni a nyaralás után a diliházat :wink:
Vendég

Garázdálkodtam a vecsési topikban és képzeljétek, Kata augusztusra tesót vár Marcinak! :lol: :lol: (Kata, ha olvasol minket is, remélem nem haragszol, hogy elújságoltam! :wink: )

Petra
Kép
petricsek

pasi undok?????
jó, hogy szólsz....méris?
1szálpasi

Jelenetek egy házasságból?! :lol: Vanda, Pasi Ti szoktatok beszélgetni is egymással, vagy "lefórumozzátok" a bútbánatot? :lol: 8) :lol: ... Lehet apát én is ráveszem a topikozásra és akkor nem ugrunk egymásnak hangoskodva a srácok előtt! 8)

Petra
Kép
petricsek

http://www.teszvesz.hu/item554124522_pe ... kocsi.html

Anny
Nem túl lányos,de szerintem jó ha twint akarsz.Szofiéknak is ilyen van asszem

Lanyané
Nálunk fogzás előtt volt ilyen főleg a Bercusnál.Nem büdös,nem nyálkás,csak olyan mint a víz,totál beszívta a pelus.Se színe se szag semmi.Pár nap alatt elmúlt.de zsebpénze nem lesz az tuti mert pelusra költöttük :lol: :lol:
Vendég

Kata
Gratulálok!!!!!!!Így titokban is!
Ettől a hírtől már el is múlt a fejfájásom.Nekem tényleg szinte nap mint nap eszembe jutnak Katáék.
Vendég

petricsek: mi nem beszélünk egymással, csak e-mailben vagy fórumon keresztül :-)
szó elszáll.....
1szálpasi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 11:05-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 11:06-kor.
davandi

Binyek drága

Táblicskuba
9 hós adatok

Márton
8340gr
71cm

Bertalan
7390gr
69cm

kaja
reggeli 210 táp
tízórai tejpép/gyümi/joghurt/túró
ebéd főzi vagy bababarát felnőttkaja
uzsi tejpép/gyümi/joghurt/túró
vacsi 260 táp

elalvás 20-21 között
ébredés hajnali fél 5 és 6 között bármikor egy kis tápira,utána szunya még 1 órácskát

alvások délelőtt,délután 1-1,5 óra,fél 6 körül fél óra
Vendég

Csajok
Macisajtot mikor ehetnek?
Vendég

Anny!
Dagi Anny pólóra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az uram szót nagyon szeretm,mert ettől azt hiszik ők hordják a gatyát! :wink: :lol:

Mariska!
Grat a baakocsi szerzeményhez!Fosás!Milyen sót adsz nekik?Smecta port?Sütőtök-répa-krumpli tömd bele!Háztartási kekszet daráld le oszt bele a tejpépbe!

Banika!
Nálam is van mindig túlélő kaja csomag,meg ne etessék már nekem!Majd én megoldom!Örülök,hogy nektek is bejöt a fürdetőkrém!Én mindenre használom!Sebre,börpírra!Kúva jó!Sőt arckrémnek is bevált,mert nekem vízhiányos száraz a bőröm!Viszont,ha a narancslé kicsapja a fokhagyma seggüket,akkor ne add nekik!Én hohes-c-t adom a vegyes gyümiset!

Sotske!
Én is sajnálom magamat. :oops: Nem tudtad,hogy a mártírok útja 3.alatt lakom? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Juci!
Azért Banika anyósával(Vagy Binyek) versenyben vagyunk még! :lol: :roll: :roll: :roll:
Egyébként eddig mindig csinált olyan kaját,amit a kölkök is megehettek,most nem tudom lesz-e!Nem mondta!

Vovanda!
Mi a baj a jóemberrel?

Petricsek!
Lehet nem kell nekik már az a két alvás!Húzd el a 10-11-et 11-12-ig!
Katának hatalmas gratula!Látjátok az élet mindig kárpótol valahogy!Még a hideg is ráz,de jó!
Vendég

Davandi!

Hozzávalók:

* 3 dl meleg tej
* 2,5 kiskanál szárított élesztő
* egy evőkanál vaj
* 150 g cukor
* 2 tojás
* 600 g liszt
* egy csipetnyi só
* 1,5 dl olvasztott vaj
* 220 g cukor
* 2 kiskanál őrölt fahéj

Egy deci meleg tejbe keverd bele az élesztőt, szórj bele egy kiskanál cukrot, és tedd félre néhány percig, amíg az a tejben felfut.

Keverd össze a maradék tejet a cukorral, a tojásokkal és a kevés vajjal. A liszthez adj egy csipetnyi sót, öntsd hozzá a cukros-tojásos tejet, és add hozzá a felfuttatott élesztőt is. Dolgozd jól össze a tésztát, formázd egy nagy cipóvá, és letakarva, szobahőmérsékleten hagyd pihenni, amíg a tészta a duplájára kel.

Ezután tenyereddel kissé lapítsd ki a tésztát, formázz belőle kerek, de lapos cipókat, és közepét egy kerek keksznyomóval szúrd át (vagy egy 2-3 centis átmérőjű likőröspohárral). Így gyűrű formájú lesz. Takard le egy konyharuhával, és 35-40 percig hagyd ismét kelni.

Melegítsd elő a sütőt, és 180 fokon kezdd el sütni. A fánkokat sütőpapírral fedett tepsire téve süsd 8, maximum 10 percig.

A megsült fánkokat forgasd meg először a megolvasztott vajban, majd a fahéjas cukorban.

Én teljes kiőrlésű lisztből csinálom és a csajokét nem forgatom meg cukorban, délutánra én is ezt tervezem uzsira, de a mienkre most vettem cukormázat :lol:

Judit

Kata, ha esetleg benézel néha, gratulálunk!

jucicuki

Ami nálunk nincs leragasztva,lecsavarozva annak vége :evil:

A fogantyúkat már beragasztottam pillanatragasztóval,mert B higany letekergeti őket :evil:

Ördög és PAKOL
Vendég

Davandi!
bocsi :oops:
Vanda-vanda!Agyam nem nagyon fog!
Köszönöm az uram nevében is.Ari vagy!

Banika!
Nyugodtan nyomasd nekik a macisajtot!Az enyémek nem szeretik,mert feltapad a szájpadlásukra!
Vendég

Banika!
A gyerekek játkaiban,amikor kibontod őket,akkor ilyen műanyag dróttal vannak lekötözve.Na azokkal van betekergetve nálunk a konyha :lol:
Vendég

Sotske!
Jobban vagy?
Vendég

Hozzánk ma jön az ember aki felszerkeszti a tv-t a falra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Banika!
Majd a kezükbe veszik a fakanalat és amikor elérik,azzal fogják püfölni ne aggódj! :lol:
Vendég

lesz alatta szekrény bi-bi-bi

csak kellene fél óra nyugi,hogy végig tudjam gondolni és megtervezni
Vendég

Arra meg fel tudnak mászni bi-bi-bi
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 11:07-kor.
davandi

Juci!
Most olvastam amásikban,hogy rossz a lánykád nemtom milyen szintje és nem lehet bölcsi,no meg az ovi is necces?Mi az a dolog?Nem tudom.
Vendég

Mi van Juci lányával?Én ugrottam lapot?
Vendég

Erről én se tudok :twisted:

JUCI gyere elő
davandi

Sziasztok!

Megvagyunk, Dorkának meglett a laboreredménye, amit még a pulmonológián kértek. Az IgA szintje alacsony 0,12, most voltunk délelőtt a gyerekorvosunknál, szerinte ez nem olyan veszélyes, négy éves korára akár rendeződhet is. Bölcsiről most még nem beszéltünk. Van most talonban egy orr-fül gégész, aki homeopátiával is foglalkozik, megbeszélünk egy randit és megpróbálunk egy immunerősítő kúrát.

IgA hiány
Betegség megnevezésének szinonímái:

* Selective IgA deficiency
* Szelektív IgA hiány

BNO:

* D8020

Alapadatok:

* Férfi: Bármely életkorban előfordulhat
* Nő: Bármely életkorban előfordulhat

Betegség leírása:

* A szervezet védekezőképességének csökkenése jellemezheti, melyet az okoz, hogy elmarad a fertőző kórokozók megjelölése az immunrendszer védekező sejtjei számára.

Betegség lefolyása:

* Csecsemőkorban jelentkezik, életfogytig tart. Gyakori az előfordulás 1:400-600. Az esetek túlnyomó többségében tünetet nem okoz.

Szelektív IgA hiányról akkor beszélünk, ha a szérum IgA szintje alacsonyabb 0,05g-0,1g/l-nél. Veleszületett ellenanyaghiányos állapot, melyre ismétlődő, elsősorban a nyálkahártyákon behatoló baktériumok által okozott fertőzések jellemzőek: halmozódó légúti, fül-orr-gégészeti, húgyúti, bélrendszeri fertőzések jelentkeznek ép anatómiai viszonyok mellett. Malabszorpció előfordulhat. Öröklődése lehet autosomális recesszív típusú vagy ismeretlen.

Hiányozhat többnyire párhuzamosan a szérumból és a nyálból (szekretoros-IgA), de a szérum IgA szint hiány lehet önálló elváltozás, akár a szekretoros IgA hiány. A szekretoros IgA (hiányt) a nyálban mérhető. Ha a szekretoros IgA hiányzik, akkor a szérum IgM emelkedik.

Ataxia teleangiectasia 70%-ban nem lehet jelenlétét kimutatni. Társulhat IgG2-hiánnyal. A variablilis immundeficienciában (CVI) az IgA hiány átmeneti lehet. A hörgőtágulat ( bronchiectasia ) oka lehet. Autoimmun és daganatos betegségek gyakorisága emelkedett IgA hiány esetén. Csökkenhet az Interleukin (IL)-5 és a TGF-béta (transzformáló növekedési faktor) szint. A betegek kisebb részében IgA-ellenes antitesteket lehet kimutatni. Ezekben az esetekben csak olyan vérkészítmények alkalmazhatóak, melyek teljesen IgA mentesek.Szelektív IgA hiányos betegekben anafilaxiás reakciót okozhat IgA tartalmú vérkészítmények ismételt adása.

Megelőzési és más fontos tanácsok:

* Legtöbbször tünetet nem okoz. Lázas betegségek kapcsán esetleges fertőző betegség lehetőségére fokozottabban kell számítani.

Előzmények:

* Ismeretlen kórok
* Öröklődés, családi halmozódás
o Autosomalis recesszív öröklődés
o Családi halmozódás ismeretlen öröklésmenettel
* Betegségek
o Immunglobulin G2 (IgG2) alosztály szelektív hiánya
o Variabilis immundeficiencia (CVID)
o Ataxia-teleangiectatica [Louis Bar]
o Fenitoin kezelés

Gyakoribb panaszok, tünetek:

* Kültakaró
o Bőrpír
o Bőrön vakaródzás nyomai
o Hólyagok a bőrön
o Nedvedző kiütés
* Fej
o Színtelen váladék folyik az orrából
* Szem és látás
o Könnyezik mindkét szeme
o Vörös mindkét szeme

Fizikális vizsgálatok:

* Kültakaró
o Savós váladék az orrból
o Bullosus bőrelváltozás
o Erythemás bőr
o Excoriatio a bőrön
o Körülírt nedvedző kiütés
* Szem
o Conjunctivalis injectio
o Könnyezés mindkét szemből

Speciális, műszeres vizsgálatok:

* Anyagmintavétel és laborvizsgálatok
o Immunglobulinok kimutatása és meghatározása szérumban
o IgA meghatározása testnedvben

Gyakoribb szövődmények:

* Fertőző és parazitás megbetegedések
o Ismétlődő húgyúti fertőzések
o Ismétlődő légúti fertőzések
o Feltételezetten fertőző eredetű hasmenés és gyomor-bélhurut
o Ismétlődő bélfertőzések
* Szem és függelékei
o Heveny atopiás kötőhártya-gyulladás
o Idült kötőhártya-gyulladás
* Légzőrendszer betegségei
o Allergiás rhinitis pollentől
* Emésztőrendszer betegségei
o Felszívódási zavar intolerancia miatt, m.n.o.
* Bőr és bőr alatti szövetek betegségei
o Allergiás urticaria
* Csont, izom és kötőszövet betegségei
o Nem differenciált autoimmun syndroma
* Urogenitális rendszer betegségei
o Akut tubulo-interstitialis nephritis
o Cystitis acuta

Nekünk nem hiányunk van, csak alacsony...

Judit

jucicuki

Köszi, hogy aggódtok aranyosak vagytok, nem akartam feszültséget kelteni, amíg nem tudom, mi újság, azért nem szóltam eddig...
Legalább kiderült miért olyan sokat beteg szegénykém...

Bár nem sokkal vagyunk felette a hiányállapotnak...de ha gyerekorvos nem aggódik, igyekszem én sem...

Judit

jucicuki

Juci!
Ez nem hangzik valami jól!Sajnálom!
Vendég

Az egyik kölök 1órát, a másik másfeletr aludt!Nemtom hogy fogják bírni a vacsit.
Vendég

Petra!
Kezdem a legfontosabbal: nem vagyunk házasok. Ebből a mókából egy jó időre elég volt.
Amúgy szoktunk beszélni, csak van, amit könnyebb a monitor mögé bújva a másik fejéhez vágni. Még akkor szoktunk rá erre, amikor összejöttünk. Egy helyen dolgozunk, 4en egy szobában. És hát van, ami nem tartozott a szobatársakra.

Amúgy Pasi fáradt, kialvatlan és a lelkébe gázoltam tegnap. Ezért még kicsit fagyos, de majd olvad.
vovanda

Nagyon bízom benne,hogy valóban elnövi.De ha kóros lenne gondolom az orvosotokat is jobban aggasztaná.

Én is rühellem,hogy a Bercus 4-6 hetente benyal vmi felsőlégúti vackot.Gondolom ez is annak köszönhető,hogy korábban születtek.
Vendég

Én is szoktam régebben e-mailt meg sms-t írni az uramnak.Van amit valóban könnebb írni mint mondani.

Mi van ma?Front?
Fejem szétmegy,ezeknek meg semmi se jó.Se játszani,se aludni,semmi.Csak cipeltetnék a valagukat.Holnap mami úgyis cipeli őket egész nap és meg minimum 1 hetet szívok a kimenőmért.
Vendég

Banika!
Na ezért nem vígyázhatnak anyósék a kölkeimre!
Enyémek is ma extrán nyomják!

Vovanda!
Édes pár vagytok Pasival!
Vendég

Miért lesz a kimenőd?
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 11:07-kor.
davandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: