A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

sziasztok!

Na, végre én is eljutottam idáig, hogy írni is tudjak.
Nekiálltam visszaolvasni, napokig próbálokoztam vele, de szinte sosem sikerült utólérni benneteket :D

Sajna, nálunk nem túl jól teltek az ünnepek, szerencsére nem a picúrral volt baj :) hanem apája lett beteg :( Karácsony előtt egy héttel kórházba került :( , igaz ünnepekre hazaengedték, de nem javult az állapota, és mivel ünnepek alatt ( Karácsony, Új Év szinte lehetetlenség dokit találni, háziorvos szabin, helyettest nem nagyon érdekelte....), így jan.2-án visszakerült kórházba :( Múlt hét pénteken engedték haza, hát korántsem teljesen gyógyultan. Egy nagyon ronda bakteriális fertőzést kapott el, ami indult iszonyú nagy hsfájással, magas lázzal, majd az izületeit tamadta meg. Szinte az összes izülete olyan szinten fájt, hogy nem tudott lábra állni :( a bokái bedagadva, majd jött a könyöke, kezeit nem tudta kinyújtani....még mindig fájnak a lábai, térde, bokái....és a doki szerint akár hónapokig is eltart ez, mire rendbejön. Reumatológushoz kell járnia, de ők sem fogadták (szabadságok miatt, majd konferencia miatt), így most csüt-ön tud először menni. Remélem azért mondanak vmi biztatót.....

Így eléggé elfáradtam. Mivel ő nem bírt járni, így csak rám tudott hagyatkozni, nélkülem felállni és menni sem tudott.
És hát közben ugye Timike is igényelte, hogy foglalkozzak vele. Ő is érezte, hogy vmi baj van, így kissé nyugtalanabb volt.

De talán most már helyreáll a rend. Olyan rossz volt látni, hogy ilyen fiatalon minden egyes mozdulata iszonyú fajdalommal jár :cry: teljesen magam alatt voltam én is :cry: :cry:

Szóval, Timi baba: szépen nől, ma voltunk diki néninél és 62 cm! (49cm-el született) de mégcsak 5210g :? bár mondta a doki, hogy val.színű ő soha nem is lesz olyan kis pufók baba, kiindulva belőlem, és az apjából (aki szintén jó esetben 60 kg).
De megbeszéltük, hogy elkezdek adni neki tejpépet, egyelőre hipoallergént (vagy vmi ilyesmi, még nem váltottam ki), mert az nem olyan megterhelő.
Ja és esti átalvásnak semmi jele, mégcsak halványan sem. Este kel: 23.30 -00.30 között, majd 2.00-3.00 között, aztán 5.00 fele, majd 7h körül, aztán még alszik 8.30 ig. Szóval nem tudom mikor fog leszokni erről, de már nagyon várom, hogy végre aludhassak 3-4 óránál többet egyhuzamban :?

De forog már , az oldálár, teljesen kitekeredik, hogy elérjen egy-egy játékot :D és a hátáról hasra, bár legtöbbször nem tudatosan, hanem ahogy el akarja érni a játékot, az oldlára fordul, majd annyira küzd, hogy átfordul hara, aztán meg jön a nyögdécselés, mert úgy nem sokmindent tud még kezdeni magával :lol: megtámaszkodik, egyik kezével próbál nyúlni, meg minta már próbálná magát húzni, de nem tudja hogyan kellene elindulni, és nem jött még rá hogy négykézlábra kellene állnia ahhoz :lol:

Na, dióhéjjban ennyi, talán sikerült leírnom mindazt, ami dec.óta tötént velünk, mert azóta nem írtam :oops:

Ja, vettünk egy tök jó etetőszéket!!!! Tegnap beleraktam, és imádja, ott ülni, nekiállt hangosan nevetni. :lol: :lol: az ülés 5 pozicióba hátradönthető, így kényelmesen tud benn ülni, nem terheli meg

Kép
bfagi

Bfagi: :( Jobbulást apának, neked pedig kitartást a lábadozás időszakára!!!

Ancsi: nagyon is hiányoztok!!! :D

Maggie: annyira jó nézni, hogy 20 év után is Kedvesnek hívod a párod!!! :D :D :D Jó tudni, hogy még ilyen is létezik!!!

Valamit írjatok már erről a 90 naposról! Bár én most olyat csinálok, hogy délben rendesen ebédelek, utána meg már semmit, max gyümölcsöt. Meg fogyis teát iszok! 2 éve 16 kilót fogytam így!

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

már egyszer megírtam a kisregényemet délelőtt, de elszállt... :twisted:

Köszönöm a megnyugtatást mindenkinek! Akkor ezek szerint nem csak mi vagyunk ilyen rossz alvók. Regi, megnéztem a táblát, hát mi világ életünkben kevesebbet aludtunk. Újszülött korában 14,5 óra volt a max. Ő ilyen és kész, ezt kell elfogadnom. Csak akkor sajnálom, mikor látom rajta, h aludna, mert hulla fáradt, de nem bír elaludni. (Ilyenkor sajnálom, h nem cumizik) Nagyon várom, h tavaszodjon, mert ha nem lesz ilyen trutyi idő, akkor nem kell séta végén felkeltenem, hanem áttolom a lakáson a kocsit és a teraszon tudja folytatni a szundit.

Regi, Motiot, Meryke, gratu a fogyáshoz! (Nem küldenétek nekem is egy kis kezdőlöketet? Nem bírom elkezdeni... :oops: )

Motiot, semmi ellenvetésem. :lol: Sőt, miután nem írtad meg melyik fiadra gondoltál, Lizi még válogathat is, ugye? :lol: :lol: :lol: Majd tanítom egy kicsit németül is :lol:

Irina, gratu Nektek! Én 1x jutottam el a 7 évig, 8 évig viszont nem. (Hála a jó égnek) Szerintem semmi köze az évekhez, mi már évekkel előtte halálra voltunk ítélve, csak akkor nem vettem észre. Apával még csak 3,5 éve nyomjuk együtt :lol:

Mennénk sétálni, de olyan takony idő van, tanácstalan vagyok. Esni nem esik, de világ vége hangulat van kint...

silka
silka

Dettyk: alapba ilyen Panka baba sérója?

Fleur: mondtam apának, hogy irány az IKEA!!! Azt mondja: ha-ha-ha!!! (de ezentúl jobban figyel amikor hazajön!)

Gremese: apa is megnézte a videót. Mintha csak magunkat látta (hallotta) volna!!!

Silka: ha sikerül elhatározni magad és tartod magad hozzá könnyen fog menni!!!

Kép
Kép
timi26

Kép Kép Kép

KépKépKép
bongyi

Van avatarom!

Köszi Maggie! Kép

KépKépKép
bongyi

udv az ujaknak, mindig jo ha csatlakozik hozzank vki en mindig orulok!

krumpli: ebboll tavozik a legottb vit, pontosabban ebben marad a legkevbvesebb a fozes sutes utan, kiveve, ha hejastol fozzuk es a fozolevet is folhasznaljuk azt tudjatook h a nem bio termekekkel vigyazni kell, h honnan veszitek, mert ha magas a fold nitrattartalma, az veszelyes a babakra!

annyira rendik vagytok, h folraktatok a szulestorteneteteket! ugy orulok neki. persze ha van mas egeszsegugyi baja vkinek azt is szivesen varjak - es akkor elmondhatjuk, h mi futtattuk fol a weblapot :D www.varoszoba.hu :)

annyira jok a kepek es en is akarok apas kepet folrtakni - na meg vettunk egy ilyan hordozo vmit, en azt sem tom mi a aneve, tomi akarta nagyon, h majd o hordozza liniket - es akkor ezt bemutatom (es figyeljetek a lincsi reakciojat) Kép Kép Kép

... es figyeljetek a hajukat :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
mmarica

Hali.. :)

Mi is úgy voltunk, mint Timi26 a 6-7 évben volt bibink. De már túljutottunk a nehézségeken.. :) Úgyhogy már ides tova 11éve vagyunk együtt. :)

Nálunk szépen elő bújik a napocska,persze ha arréb méltatik menni a felhő. :) Visznot nincs hideg. :) Már voltunk is kint,most elaludt a drágám. :)

Annyira jó már érzem a tavasz illatát. Csak nehogy átvágjon ez az idő. :shock: :lol:

Regcsiken:
megnéztem Szelina első merülését, Te nem sajnáltad meg izgultál? Utánna nem adják mindjárt a kezedbe,hogy megnyugtasd? Nem tudom ám,hogy megy azért kérdezem. :oops: :)
varga tünde

hibahegyek: 2SZER UGYANAZ, javitom

eeeeeeeeeeesssssssssss LINIKE MA 5 HONAPOS Kép

Kép

Kép
mmarica

Timi!

http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12381
a 90 napos diéta

s gyerekkajákról
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... &rovat=254

Anitja!
Olyan gyönyörű Noel :) megőrülök a szemeitől :) :) miért nem lányom lett :oops: boldog hófordulót :)

Marica!
Már 5 hónapos :shock: boldog hófordulót :) s édesek a képeken apájával :) Mintha Minka élvezné :)

KépKép
viranka

Bfagi: Apa :( Jobbulást! Biztos nagyon nehéz lehetett, de most már egyre jobb lesz! Kérünk etetőszékes fotót Timikéről! :lol:

Bongyi: Tuti az avatar!

Silka: Igen, elkezdeni nehéz, én arra gondoltam, hogy nyáron muszáj lesz a fiúkkal strandra menni, és a mostani állapotomban nem szívesen mennék. Úgyhogy ez lebeg most is a szemem előtt.

Mmarica: Boldog hófordulót Linikének, nagyon édesek apával és láthatóan jól érzi magát a hordozóban, bejött! :lol:

Maggie: Köszi a progit, ezzel nekem is sikerült!

KépKépKépKép
meryke

Csajok hányan vagyunk????? Valaki esetleg összeszámolta más??? Én gyenge vagyok matekból.

Linike cukipofa!!!!
Emese hát a videózáshoz no commnet...
Viranka dettó.
_ ennyit sikerült az este megnézni- Szelikére is nagyon kiváncsi vagyok ám!!!! Majd ma este.
Nagyon gagyi egy internetünk van. K. lassú ( Pannon 5G ) sok türelem kell, mire betölti a videókat.

Regi ha levan mentve neked a 90 napos diéta, küld el kérlek, szükségen lesz rá szerintem pár hónap múlva :-(

Csak kutyafuttában lehet titeket olvasni, mert annyit irtok....nem győzöm :-(
Köszönjük szépen a 4 hós gratulációkat.

Elég nyügis a babóca, szerintem az oltás miatt :-( Meg tutira fáj a foga is, mert éjszaka felsir, de nem olyan normál sirás, hanem inkább olyan jajgatós. Ma vetettem apával dentinoxot, meg panadolt is , persze Viburcol nem volt nekik. Minek is???

Az éjszakák borzalmasak :-( mint 1 hós korában, 2x eszik + még vissza is kell altatni, mert nem alszik viszza egyedül.
Emese biztos, hogy nem direkt csinálja???? Mert én már kezden azt hinni, hogy igen.

Üdv az újaknak!!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Bongyi! Meryke! Ügyesek vagytok! Jók az avatarok! :lol:

Mmarica! Ez most valami találós kérdés, hogy mi a különbség a két kép között??? :wink: :lol:
Nagyon tuti a hordozó! :D

Silka! Hát akkor rajta! Éljen a fogyókúra a nem szoptatós kismamiknak! :lol:

Tünde! De igen, izgultam, hogy milyen lesz Szelinek az első merülés, de tudtam, hogy szereti a vizet, nagy baj nem lehet. Ügyesen zárta a légútjait is! Nem sírt a merülés után. Az a kapálózás, amit látsz úszási reflex. Ilyenkor lefogni sem szabad a babákat. Az oktató csak akkor adta át, mikor ez a kapálózás elmúlt.

Mi voltunk sétálni, de csak egy órát. Beszaladtam a boltba is. :)

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Viranka betette ugyanazt a linket, amit én is akartam a 90 naposról. (Megelőzött :twisted: :wink: ) Ott szerintem tök jól le van írva.

Kép

Kép
regcsiken14

koszi a dicsereteket! nem akarjuk egyutt csinalni a 90napos dietat?
en most elkezdtem jarni arra a modszerre, amitol a jobanrosszbanos elvira nover fogyott le, de nem tecccik a kaja, amit ennem kellene, de vmi dietat szereetnek! nemreg volt egy ellenorzesunk es ott az egyik "ellenorzo" noci csinalta es mar tok sokat fogyott! erdekes egy diata amugy, mert aznap eppen szenhidrat napja vot es megevett egy csomo sajtospogit, es nyugodtan ette, mert aznap eppen azt lehetett! o nagyon dicsertre asszem azt mondta, h 2 honap alatt 8 kg-t fogyott. sztem ez klassz - en multheten kedden kezdtem a medifat-es tustemat es -90dkg. de szeretnek egy dietat es ha egyutt csinalnank hatha be is tartanam! legalabb egy darabig! :oops:

Kép

Kép
mmarica

Egyébként van ilyen vonalzóm is, bibibííí :lol: , csak nem fér be az aláíráshoz... :evil:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!
bocsi :oops: ugye nincs hari :wink:

KépKép
viranka

Mmarica! Hús nappal kell kezdeni, nekem ez (mikor is?) ... :roll: ... pénteken lesz. (Sikerül kiszámolni! :D )

Szóval bármelyik húsnapon beszállhat valaki, ha akar. Én ennek csak örülök!!! Megtárgyalhatjuk, ki mit készít. :D
A mennyiség engem se nagyon érdekelt 4 éve, mikor csináltam. Ennek ellenére 5 kiló lement egy hónap alatt (több akkor nem is kellett), és tök sokára jött vissza. :lol:

Én egyébként a hús napot szeretem a legjobban!!! De végülis mindegyikre ki lehet jó kajákat találni, a gyümi napra meg jól be kell tankolni mindenféle gyümölcsből, nehogy az ember éhen maradjon!

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka! Dehogy hari!!! :wink: Ne viccelj!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi Regi, Viranka! Lementem magamnak!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!
Még anno amikor terhes voltam írtam nektek,segítségeteket kértem doki ügyben(SOTE 1.Női Klinika).November 18-án megszületett Levente kisfiúnk.

Szeretném tőletek megkérdezni,hogy mikor adtatok a törpéknek gyümilevet vagy pépet,ha egyáltalán adtatok. :wink:
Előre is köszönöm a válaszaitokat(ha kapok :wink: )

Szép NApot
szilvi17

Megjöttem csajok!
Asszem érdemben reagálni csak este fogok, mert jegyzetelős buli lesz, annyit írtatok néhány óra alatt :oops: .
Gyorsan leírom, mi volt a tanácsadáson:
Én úgy indultam, hogy oltást nem kapunk, de mivel 4 héttel ezelőtt voltunk, megkaptuk a 4 hónapost :oops: .
A dudorra azt mondta a doki, hogy nem butaság, amit kérdezek, de nem kell aggódni, mert az csak a szegycsont porcos vége. Nem minden babánál érezhető ennyire. Megkönnyebültem. Bencének is homorú a mellkasa, szerencsére nem olyan mértékben, hogy műteni kelljen.
Ja, és a nőci alig hízott: béna védőnéni 6150 gr-nak mérte (30 dkg hízás 4 hét alatt?! :oops: ), így is sopánkodott, hogy annyira kapálózik Panka, hogy így nem lehet lemérni :evil: , és 62,5 cm, 2,5 cm-t nőtt. Ahhoz képest, hogy majd 4 kg-al született... :cry: . Mégis mindenki azt mondja, hogy nagy baba :shock: . És az a buli, hogy én is annak látom :shock: :shock: .

Időjárásjelentés: Nagykőrösre délben leszállt a köd :evil: . Undormányos trutyis idő van, és mostmár sötétedik is :evil: .
No akkor elkezdek visszaolvasni 8) .
dettyk

Szelike nyúl a tárgyakért:
Kép Kép Kép és megvan! :D

És egy sztárfotó: Kép
Imádom! :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Éjszaka: :evil: :evil: :evil:
Hát bennem is felmerült, hogy nem az éhség miatt kel.Hiszen napközben egy mellből teleeszi magát és a másiktól elfordítja a fejét. Tehát tele van a hasa és kibírja a 3 órát simán. Aztán nem hiszem azt se, hogy óránként megéhezne.
Sőt hajnali 2-kor teli pofival vigyorgott és sikkangatott amikor feléhajoltam.

Szeli nagyon ügyes.

Nálunk se alszik napközben fél óránál tovább. Bár mostanság nem viszem sétáni míg már tiszta nyügi nem lesz. Itthon ilyenkor is csak fél órát alszik viszont a babakocsiban elringatódik 1-1,5 órára.

Babakocsival futni? Azt hogy kell? Nem sétálsz hanem futsz vele? Na nálunk ehhez járható járdák is kellenének.Gyanítom két házzal arrébb kiboruna a babkocsiból a gyerek mert kátyuba ért.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatlak Titeket, és Kiskolbi felhívására csatlakoznék én is Hozzátok, ha nem bánjátok :)
Igazán összetartó, jó kis csapat vagytok! És mindegyik baba gyönyörű! Nem akarok senkit sem külön kiemelni, de nem tudom megállni, hogy Vadvirágot meg ne említsem: gyönyörű gyerekeid vannak, és példamutató / sok erőt adó, hogy ilyen tragikus esemény után is talpra tudtatok állni!

Pár szó magunkról:
Kislányom, Dorottya 2007. szeptember 8-án született a SOTE II klinikán, 11 óra vajúdás után császárral. A tegnapi mérés alapján 6,8 kg, úgyhogy megduplázta a születési súlyát (3,4 kg-val született). Ezt látom is a ruháin, most már kénytelen vagyok elpakolni a 62-es méretűeket :)
Szerencsénkre az éjszakákat Dorka 1 hónapos kora óta átaludja (kb este 9 órától reggel 7-ig), bár az első hónapban nálunk is sűrűn előfordultak éjjel 2-3-ig tartó kólikatartásos sétálgatások.
Az átfordulást egyelőre nem próbálgatja, mert Gremese Zsófijához hasonlóan szerintem neki is nehéz a popója. Mindenesetre én lelkesen gurítgatom a járókában, hátha ráérez, és kedvet kap... És kicsit irigykedek Mátéra, aki már négykézláb ringatózik :shock:

Pótlás, hozzátáplálás:
Sajnos nincs elég tejem, így 2 hónapos korától a korábban lefagyasztott anyatejjel pótoltam Dorka étkezésit. Mivel a készlet elfogyott, 3 hónapos kora óta tápszert is kap (épp akkoriban olvastam, hogy Silka vagy Sense - bocsi, nem emlékszem, pontosan melyikőtök - is így járt, én is hasonlóan el voltam keseredve :( ).
A dokinéni legutóbb azt javasolta, hogy 4 hónapos korban kezdjük el a hozzátáplálást a tápszer rovására. Én nem bírtam addig várni, és már karácsonykor elkezdtük a kóstolgatást. Most már eszünk reszelt/pürésített almát, banánt, meggyet. A zöldségek közül pedig krumplit, sütőtököt, répát. A jelenlegi kedvenc: krumpli+sütőtök+párolt alma. Holnap pedig megkóstoltatom vele a céklát is.

Könnycsatorna-elzáródás:
Nekünk is volt, folyamatosan csúnya csipás volt a jobb szeme, és megállt benne a könny. Kb 2 hónapos korában vittem el a szemészetre. Akkor szerencsére még kicsi volt az átmosáshoz. A dokibácsi elmagyarázta, hogyan masszírozzam.
Pont akkortájt vittem volna vissza az átmosásra, amikor Gremese írta, hogy a klinikán azt mondták, 1 éves koráig kinőhetik. Szerencsére 3-4 hete teljesen elmúltak a tünetek (egyik nap átlagon felülien csipásodott, másnapra mintha sose lett volna semmi ilyen probléma, és azóta sem jött elő). Úgyhogy van remény, Gremese, hogy tényleg rendeződik magától.

Bocsi, ha túl hosszú voltam!

(Remélem, a vonalzót sikerült jól bemásolnom. Az avataron még dolgozom, 2,5 MB-ról sikerült 12 kB-ra leküzdenem a méretet, de ennél lejjebb nem :( )

Kép
dotildi

Köszi mindenkinek az évfordulós jókívánságokat! :-)

Nagyon tetszenek az új avatarok, Csajok! ;-)

Mmarica, Regi: nagyon szépek (és ügyesek) a kiscsajok!!!

Kép
Kép
irina

Hello Lányok,

Igen, éljenek az újabb Apa fotók :lol: :lol: :lol: Nagyon aranyos Linike.

Nagyon ügyi Szeli! Jól látom, h Nálatok ma sütött a nap??? Nem ér!!! :lol: :lol:

Végül sétáltunk a trutyiban másfél órát, hátha szundít egyet. 20 perc alvás lett belőle... Estére vendégek jönnek, remélem nem akkor fog kibukni.

Fogyókúra: én annó káposztalevessel kezdtem, aztán szénhidrátszegény diétára váltottam, az egész sikeres volt. Viszont annyira megundorodtam ettől a levestől, h csak visszagondolok a szagára és öklendezem... A 90 naposról viszont tényleg jókat hallottam. Csak az a gond, h a férjem rohangál napközben, de itthon eszik. És nem hajlandó velem szolidaritást vállalni. Úgy meg elég nehéz, h neki mindenféle finomságot főzök. Már megpendítettem neki, h keressen egy kifőzdét. :lol:

silka
silka

Marica!
Gratulálok a 5.hónaphoz.
Nagyon aranyos apátok és Minka.

Regi!
Milyen ügyi Szeli.

Timi26!
Persze,hogy jöhettek.
Nagyon várom a kispasit.

Dettyk!
Ez nagyon jó hír.

Bongyi!Meryke!
Jók az avatarok.

Ny.Timi!
Ismerős a szitu nálunk is vabbak olyan rossz
járdák,hogy szét rázza a gyereket.
"előttünk is" de meg lesz csinálva.
De sok helyen olyan,hogy képtelenség végig tólni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina, boldog évfordulót nektek! Én sem hiszek a számokban, mi a 14. évben vagyunk, novemberben volt 13 éve, hogy együtt vagyunk, és a 2007-es volt az eddigi legrosszabb évünk :cry: (Panka születésétől eltekintve :D ). A 14. viszont eddig nagyon jó… :wink: Igazad van, fő az optimizmus! 8)

Noelnek boldog 4. hónapot!!!
Panka a sírásig is fel tudja hergelni magát a játékokkal…és ő még nem cuppog hangosan, de úgy jár a szája, mintha rágózna 8) . Vmelyik nap apa megkérdezte, hogy mi van a szájában :shock: , mert vmit eszik…Ja, mondtam: a nyelve… :lol:

Hörcsög, ilyenek ezek a pasik… :wink: :D

Meryke és Bongyi, nagyon ügyik vagytok, szuper az avatarotok!!

Én itt is szoktam látni babakocsival (3 kerekűvel) futó anyukákat, de én is útálok futni, sajnos a jobb térdem nem is nagyon bírja... :?

Bfagi, apának jobbulást :( . Azért elég gáz, hogy ha vki ünnepek alatt lesz beteg, azzal nem foglalkoznak :evil: .

Timi26, igeeen, Panka kezelhetetlenül punk, bár frissen mosva csak feleennyire áll égnek a haja :lol: :wink: .

Linike már 5 hónapos? :D Hurrá, sok puszi neki!!!

Szimpi ez a 90 napos, de én megvárom vele a szoptatás végét
:roll: . Addíg meg csak reménykedek, hogy legalább 1-2 kiló lemegy magától, és akkor már csak 10-et kell leadnom :cry: .

Szilvi17, ehhez nem tudok hozzászólni, én még nem adok Pankusznak semmit, de sztem 5 hónaposan elkezdek majd kóstoltatni :) .

Szelina gyönyörű!!! Ha fiam lenne, harcba szállnánk érte :lol: :lol: !
dettyk

Időjárásjelentés: Bökék és broáf idő van! :evil:

90 napos diéta! Én csinálnám veletek ezer örömmel, mert rám fér, de nem tudom, hogy a szopi mellett lehet-e? :roll: Bár Viranka is csinálni fogja.... Nemtooooom....... :roll:

Mmarica! Gratulálok az 5. hónaphoz! Hogy rohan az idő!!!!!

Regi! Szeli milyen cuki, ahogy becserkészi a játékát! Ééééééédes!!!! :lol:

Egyébként Mmarica képeire én is azt hittem, hogy "találd meg a különbséget". :wink: :lol:

7 év: Nekem még egy kapcsolatom sem tartott 7 évig, de én ezt a "vízválasztót" baromságnak tartom.
Egyszer valaki azt mondta, hogy 7 évnél mehetnek szét a kapcsolatok, ha azt túléli a pár, akkor örökké együtt vannak.
Szerintem ez csak egy riogatás, aminek semmi alapja nincs, csak arra jó, hogy mindenkinek az jár a fejében, hogy úristen, közeledik a 7. év, és ebben a negatív és kissé félelemteli szellemben tuti összeveszik a párjával!
Ha a negatívot erősítjük, az valósul meg!
Szerintem csak gondolkodás kérdése.

Még van ám egy csomó mondanivalóm, csak Csücsöriborsó felébredt, és mennem kell agyonpuszilgatni! :oops: 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Szia dotildi!

Üdv itt köztünk.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ehez a 7 évhez annyit
Emesének igaza van anyumék 18 év után mentek szét

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög, vasárnap mi is megyünk Timivel (ha nem baj) :wink: :oops: !

Dotildi, szia! Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen beszámolóval jelentkezel, :wink: :lol: , kérünk képeket is minél hamarabb!!!!
dettyk

Dettyk!

Már mér lenne baj
eddig arról beszéltük,hogy jöttök.

Dotildi!
Persze szüléstörténetet is kérünk.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Dettyk: :D OK, rakok fel képeket is.
Nagyon vagány kiscsaj Panka ezzel a punk-os séróval! :)

Regi: Nagyon ügyesen gyűjtöget Szeli, és édes a babauszis képen. Mi is mentünk volna már szombat reggel babaúszásra, de egy óránként-a-mosdóba-rohangálós gyomorrontás sajnos közbeszólt :( Szerencsére Dorka az anyatejjel nem kapta el. Na de majd ezen a szombaton belekezdünk mi is. Remélem, Dorkánál sem lesz sírás!

Irina: Grautla az évfordulóhoz!

Akkor most megpróbálom a képfelrakást:

Dorottya baba:
Kép

Kép

Mosoly:
Kép

Egy kép Anyával:
Kép

Kép
dotildi

Dotildi!

Csinik vagytok Dorottya is nagyon aranyos.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

csajok én ma úgy csiláltam, hogy még mielőtt nyügizett volna az utolsó alvás előtt, hamizott, böfi, majd bóbita ( zene) és alszik, igaz itt van a karomban, de legalább nem volt orditás.

nem merem letenni!:-( tuti felébredne

Heni
KépKép
heni81

Nekünk is nagyon pocsék volt a 2007-es év.
Apa mondta is szilveszterkor hogy egy jobb évet kíván, mert ez rettenetes volt.Erre mondtam, hogy de hiszen ebben az évben született Marci. Mire Ő: "Ja de ez is 2006-ban történt" :D

Dorottya nagyon szép baba.

Én se merek fogyózni míg szoptatok.
Tudom hogy a 90 napos diétában mindent lehet enni, de egy gyümi nap vajon elég tápanyagot adna a tejcsihez? Vagy Marci állandóan szopizni akarna?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Szasztok Csajok!
Csak gyorsan, mert jógázni is szeretnék amíg Nolka alszik...
Szombattól órám lesz fixen, össze kell szednem magam egy kicsit :oops: :lol:

Marica! Szupi a hordozó, és édesek a képek, tényleg ugyanaz a hajzat, drágák nagyon!
Jaj, persze, Noel és Linike között pont egy hónap van! Hát gartula az 5 hónaphoz! :lol:

Regi! Nagyon ügyes Szelike!

Dotildi! Üdv a csapatban, tényleg nagyon ügyin leírtál mindent :lol: Megkérdezhetem merre laktok Pesten? Olyan ismerős vagy :lol:
Édes a kis Dorottyád :lol:

Na egyenlőre ennyi, majd talán jövök még...

Szilvi! Szerintem még várj egy kicsit a kóstolgatással ha novemberben született a Babócád, mi 3 hós kora után kezdtük el, de csak a kóstolgatást, és még mindig nem adok neki annyit, hogy kiváltson egy kaját. Inni édesköményteát adtam néha ha fájt a pocija, de aztán azt sem, jelenleg szopizik ha szomjas, nem adok neki külön inni, nem is fogadja el :roll: .

Bongyi! Na örülök végre, hogy sikerült az avatar hála Maggie-nek :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hello Lányok,

Szia Dotildi, üdv köztünk! Nagyon szépek vagytok. Egyébként Lizó is hasonlóan született, 4 óra vajúdás itthon, 8 a kórházban aztán végül császár szeptember 8-án reggel.
Nem tudom, h erre gondoltál-e, mi kezdetek óta vegyeskék voltunk, 2,5 hónapnál fogyott el végleg a tejci és azt éltem meg elég sz.rul.

Egyébként kiri dolgom van: apa elvitte magával Lizit az Árkádba én meg lepihizhettem egy kicsit. (éjjel nagyon rosszul aludtam, vagy 4x felébredtem) De már nagyon hiányzik :oops:

silka
silka

Ezt nem hiszem el! Én éppen eszek, Zsófi előttem a pihiszékben, és kinézi a kaját a számból! Már a nyálbuborékok is jönnek! Teljesen rám van tapadva, mert ugye már tudja, ha kanállal a szánkba teszünk valamit, az fincsi. Egy órája szopizott.
El kell bújnom! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Üdv az újaknak! :)

Éljen a 4 hónapos Nolka baba! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Lehet, hogy tényleg direkt csinálja, mert leellenőrzi éjszaka is, hogy megvagytok-e. :wink:
Egyébként azt is el tudom képzelni, hogy van egy kicsi fejlődési ugribugri, és csak több hamit szeretne. Szerintem pár nap alatt túl lesztek ezen.

Zsófit csak akkor lehet letenni - ha ölben alszik el -, ha már teljesen alszik. Mert ha nem, amint leteszem, megy az ordítás. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk!

Hogy hívják azt a részt a kórhában ahol feküdtünk?
Ha jól emlékszem nem nőgyógyászat vagy az?
És annak a résznek az osztályvezető főorvosát?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Nyerkit! Szerintem a gyümölcstől is lesz elegendő tej, illetve megfelelő lesz az összetétele.
Ha meg nem, akkor a szervezet majd hozzáad a tartalékainkból. Hiszen a szopi a tartalékokat emészti fel.

Na, most meg közben jól meggyőztem magamat is. 8) Először elolvasom mit is takar ez a 90 napos diéta, és majd eldöntöm, belevágjak-e.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Gratula az évfordulótokhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Szia, Dotildi! Nagyon szép a kislányod!!!

Gremese, nálunk is kajabűvölés van (de mindegy, mit eszem, az érdekes). Meg nyálcuppogás, szörcsögtetés, kifelé köpködés, és száj ki-becuppantás...

90 napos: leszögezem, sosem voltam egy fogyókúrás típus, de ezt kemény 3 napig bírtam. Az én gyomrom a szöget is megemészti, de ez kifogott rajta. A főzeléknapon annyira felfújódtam, hogy fel akartak robbanni a beleim. Csak a húsnap jött be, vajon miért... mert most is húst eszem hússal... Szóval nekem nem válik be, ezért csodálom mindazokat, akik csinálják.

Kép
Kép
irina

Gremese és többiek, köszi az évfordulós gratulát!

Jaj, gyerekek, annyira félek ettől az influenzajárványtól... most mondta be a tv, hogy hivatalosan is járvány van (ha félre nem hallottam).

Kép
Kép
irina

Silka! A kép nem ma készült! Itt is köd van! :?
Hát igen, nálunk Apa kajádába jár szerencsére. :D Azt szokta meg. Hétvégékre meg felajánlotta, hogy megoldja máshogy, így segít lefogyni. Biztos nem tetszem így annyira… :shock: :lol:

Jaj Dettyk! Köszönjük! :oops:

90 napos: nem tartom kizártnak, hogy lehet szopi mellett is. Lényegében nem vonsz meg semmit a szervezetedtől! Sőt! Én így sokkal választékosabban eszem. :shock: :D

Dotildi! Üdv itt! Akkor majd várjuk Tőled is a beszámolót az úszásról. :D
Dorottya baba nagyon kis helyeske! Hogy nevet! :D

Egyébként nekünk is elég szar volt 2007. Apával. De szerintem a terhesség alatti hormonváltozások a ludasok. Nálunk legalábbis tuti!!! :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Azt hiszem nekünk bejött a járóka! :wink:

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: