A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
odry

Sziasztok!

Félidősek vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kicsi fiam egyre érezhetőbben mocorog a pocakomban! :lol:
Lassan be kell rendezni a babaszobát, beszerezni minden szükséges holmit! Olyan jó lesz vásárolgatni! :lol: :lol: :lol:

Cherryke
Mosogatógép nélkül én már nagyon meg lennék lőve! Barátnőim szerint a 70-90 fokos program nagyon jól használható a mellszívó, a baba edényeinek mosására, sterilizálására. Nem kell sterilizálót venni! :wink:

Kri
Brigi meggyógyult már?

Sissy
Olyan jó olvasni a készülődésedről! Nosztalgiázom kicsit :wink:
Mi már elég régóta tudjuk, hogy kisfiúnk lesz, de neve még nincs eldöntve. Voltak variációk, de mindig találunk valami mást. Most pillanatnyilag "Kölyök"....

Mares
Ahogy növekszik a pocak, a test súlypontja áttevődik, a gerinc helyzete változik. Kismamák hajlamosak arra, hogy a pocakjukat kinyomják. Inkább pocakot behúzni, és a gerinc egyenes helyzetére kell figyelni.
Ami még jó lehet: négykézláb helyzetben a hátat domborítani, homorítani... szép lassan tornáztatni... nálam Kölyök élvezi ezt! :lol:
(munkahelyemen van gyógytornász, tőle szoktam kérdezni)
Vendég

Tavasziszél
Én kérdezni szoktam a doktornál! Ha valamit nem mond el, akkor többször is rákérdezek! Nem érdekel, hogy mit gondol rólam... :wink:
Kérdezek, be nem áll a szám! :oops:

Kri
Ötletes megoldás a tesóbicikli :lol:

Álmok
Nagyban befolyásolják a gondolataink, amik foglalkoztatnak napközben!

Lina, Kata
Kisfiú :lol: :lol: :lol:

Dinuci
Kislány :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép

Félidős pocak....
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Kata: Alap esetben en is de ezen az urgen latszott hogy mar ez is tul nagy keres volt hogy a lepenyt nezze jol es elsonek.
En sajna nem vagyok annyira bator hogy ki tudjak allni magamaert ilyen kiszolgaltatott szitukban:(
De igazabol annyit megtudtam hogy ami ilyenkor lathato az ok.
Most az uj parapm hogy olyan "baja" lesz a babanak ami uh-val nem kiszurheto...
Annyira szornyu hogy a legkisebb virus is amit lehet en meg se erzek nala maradando karosodast okozhat....
Brr!
Kesz ideg tudok lenni egy egy ilyen gondolattol.
tenyleg az a legjobb ha nem gondolkodik az ember csak remenykedik hogy a jo Isten egeszseges babaval ajandekoz meg minket.

KépKép
tavasziszel

Sissy: lesz valasztott szulesznod?
Csak mert ha meg nem tudod ki legyen most szult ott egy ismeros anyuka es nagyon dicserte az ovet, es mondta ugy osszessegeben mindig mindeneki dicserei es nagyon jo!

KépKép
tavasziszel

Tessék pozitívan gondolkozni!!!!!
Miért ne születne meg egészségesen a babád?????
Vendég

Dinuci,
kislány? De jó lenne, egy fiú után!! :lol: Édes a képen.
Múltkor kérdeztél a szoknyáról, csak kiment a fejemből. :cry: Szeretem nagyon a szoknyákat, ha ki kell öltözni nagyon szoknyás vagyok (és magas sarkús is voltam, most inkább laposban nyomom) De inkább térdig érőseket szeretnem. Most alkalmiban is olyat nézek.

Kata16,
kisöcsi, látod nincsenek véletlenek. A babakocsi már előre tudta, hogy milyen színű kell majd nektek. :lol: Aranyos az új vonalzód!

Kata1002,
aranyos a pocakod. Alakul a táblázat. Köszi a kérdésed, Brigi már jobban van, láza szerencsére már nincs, de még mindig köhög és folyik az orra. Boldog félidőt!

Sissy,
tényleg olyan jó érzés ahogyan rugdosnak. Bár a Brigi megtartotta ezt a jó szokását idekint is, főleg ha nyűgösen alszik, olyanokat tud rúgni. :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Csajok gratula a UH-khoz :)

Dinuci, csak most nem merek vezetni. Amúgy nagyon szeretek.

Kata, a táblázatba beírhatod, 41 leszek és az Istvánba szülök, köszönöm :)

mosogatógép nagyon jó :) amúgy az időjárás miatt itthon punnyadunk. Mentünk volna Pomázra lovas majálisra, de esik. Aludtunk ebéd után 1 órát. De rég volt ilyen :) addig mosogatott a gép :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Délelőtt annyi időnk volt,hogy nagyjából letoltuk a füvet.MÁZLI!!

Tavasziszél!Érdekelne,mert még nem tudom ki lenne a szülésznő,meg akartam kérdezni a dokit,hogy van-e valaki,akivel ő együtt dolgozik,vagy mi legyen,de,ha ajánlasz valakit,elfogadom,köszi!ja,és tényleg pozitívan!!!!!! :D

Kata:köszi,csak annyi a dolog még...Most a hétvégén szeretnénk a meghívókat csinálgatni,öltönyt már vettünk,most a fogas kérdés,hogy találjak "menyecske" ruhát....nem túl drágán.Azt már láthatja a Párom,ugye?Vagy azt sem?Mert ma néztünk egyet,de nem tudom,hogy láthatja-e.Egyébként örülök,hogy körvonalazódnak a dolgok,és bocsi,ha sokat beszélek erről..... :oops:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Halihó!

Meglátszik esik :-) Sokat irtatok.De az a jó. :-)

Köszi mindenkinek a gratulációkat de a nem még nem biztos, és köszi hogy gondoltatok ránk mégegyszer is!!

Sissy: nem beszélsz sokat ezekről a dolgokról, ez természetes énis csak erről löknék mindenkinek meg szerintem bárki más :-D A menyecskeruháról nem tudok mit mondani nekem nem volt enm tudo mi ezzel a szokás.Meghívokat amugy meg hol csináltatjátok? Ti lesztek a mesterek vagy papírbolt? :-)

Cherryke: az nem jo :-( már mint hogy nem vezetsz, pedig sokkkal egyszerűbb lenne. Persze mindenki mástol fél terhesség alatt :-) A pihenés biztos jo lehetett mást maugy se lehet ebben a vacak időben :-( Mi is megjöttünk aztán punyi.

Kri: örülök Briginek hogy jobban van. Hát csak ugy néz ki mivel nem látják a kukiját .... :roll: de majd 24.-én ujra :-D Nekem már mindegy csak az bánt a párom mintha nem örülne :-( Jo neked e tudod viselni a szoknyát.Én nagyon nem pedig elvileg azt mondták jol állna.

Kata1002: gratula a pocodhoz! Mi mindig hasonloan nézünk ki. Hallod ezek eggyütt nőnek :-D A szülinapomon mész doki+UH-ra :-D
A táblázatot köszi. Tényleg te érzed a kezedddel a babyt? Én még nem :-( Vagy igen ritkán.

Tavasziszél: úúúúúristen :shock: ne mondj ilyeneket! Egész elfelejtettem a tegnapi parám! Most félre ne értsd nem magam miatt de ne beszélj erről mert én nem rég beszéltem egy független dokival. És a gondolatok kihatnak a valóságra!!!! Ez komoly
!

Mók: köszi neked is a gartulációt jol vagytok amugy? :-)

Amugy nemrég jöttünk mi meg anyóstol. Úgy teleettem magam délbe most viszont megint éhes vagyok. De ha eszek akkor mi lesz vacsival? Már majdnem 6 óra :roll: Akkor meg egyek vacsit is. Hát nem tom :-) Mama sütött sütit azzal is teleettem magam de hazajövet bementünk Lidlibe és vettem babapiskótát, csináltam barackos tejfölös tejszines sütit. Ha érdekel vkit a recept szivesen nagyon egyszerű 10 perc. És nekem már lassan beérik de tartóztatom magam ne egyek elvileg holnapra van. :oops:

Egyébként remélem mindenkivel minden ok, kicsit sokra sikeredtem remélem azért nem baj.? :-)

dinuci01

Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok,eddig vagyok más topikban is de itt nagyon tetszik a lazaság és a nyiltság.
Jelenleg dolgozom(pénzváltóba, 12 órát) igy az elmúlt 2 napba csak a ti hsz-eteket olvastam.Eddig az első 18 oldallal végeztem. Megpróbálom a többit is elolvasni és term. folyamatosan becsatlakozni.

Magamról annyit: 34 éves vagyok,2. babómat várom,van egy 4,5 éves kisfiam.
Eddig minden eredményem jó. A Bajcsyban fogok szülni.
Most ennyit majd még jelentkezem.

Tünde

Tünde
btunde

Szép estét!

Gondoltam gyors még be nézek de látom még nem irtatok miota voltam. Ha ugy van azért gondoljatok rám. Teleettem magam azt már irtam, de most levegőt is alig kapok, babó se mozog sokat remélem csak a jollakottságtól :roll: És még a torokom is elkezdett kaparni azonkívül olyan nyomott vagyok máris aludnék de még meg kell várnom amig attibaba elalszik :-( Szööööörnyen vagyok :-( Volt már nektek ilyen? Pedig eddig nem volt nagy étvágyam és most nagyon éhes vagyok még ennek ellenére is :-(

Tünde üdv a csapatban! :-) Hány hetes vagy egyébként? Nem sok egy kicsit az a 12 óra?? :shock: Igaz sokan dolgozunk itt mi is de....hát ez nagyon sok. Nem mész TP-re?

Jóéjt mindenkinek!

dinuci01

Sziasztok!
Mi újság?Durva ez a ez idő!

Bakonyban mi újság?

Dinuci:Vettünk kemény papírt,meg színeset,és a Párom csinálja (meg én is kicsit,de én béna vagyok... :cry: ).Én is többet vagyok éhes!
Jobban vagy?

Szilvi

sissy01

Halihó!

Sissy: köszi kérdésedet jobban, ma kevesebbet eszek. Eddig :-D Most párom próbál rávenni menjünk át Árkádba eszünk vmi finomat uzsi gyanánt meg vesz nekem kismami felsőt mert mindig panaszkodom. :oops: Meg Attikának akar játékot. Nem tudom mi lőtte :-) Szerintem agyára ment az idebenntlét :-) Minden azért aranyos de meggondolom.
Elég kreativak vagytok ha ti csináljátok, bár ha ügyi a párod.... Én nem mertem volna nincs annyi képzelőerrőm :oops:

Amugy itt is pocsék az odő nagyon szeles, hideg és csak ugy vagdalozik a csapadék :-(
Mit főztetek ma? Én megcsináltam a brassót meg a karfiollevest.

dinuci01

Tavasziszél

Ma sokat gondolok rád!Az én férjem is elhívta az anyósomat.Egész délelőtt csináltam a rendet és az ebédet.Még mindig itt ül,remek!Nincs vele különösebb baj,csak már a jelenléte is idegesít!

Ma reggel megmutogattam a kislányomnak azokat a ruhákat,amik régen az övé volt,de most jó lesz az kisöcsinek is.(Van kb 8 db)Meg van pár új darab is.Erre még én a konyhában készülődtem,a lányom megmutogatta anyósnak is és feltúrták az egész dobozt.Kicsomagolták a kiságyra tehető forgót stb.Tudom nem nagy dolog, a lányomra nem is haragszom,de utálom,hogy anyós turkált a cuccaim között.Számomra babaruhák pakolgatása még ilyenkor a babavárás alatt ,olyan bensőséges dolog.Bocsi,de csak nektek dühönghetem ki magam.

Lehet,hogy idegeskedés miatt,de az én kicsi fiam nagyon dolgozik egész nap.Olyan nagyon kitolja magát,hogy már ijesztő.Úgy emlékszem,hogy alányom ezt később csinálta.

Mók

Úgy emlékszem te írtad,hogy mindig alszik a babád odabenn.Na én meg azt nem tudom mikor alszik,mert állandóan mozgásban van.Én örülnék egy kis nyuginak.
Vendég

Kata1002!

Először is nagyon örülök amikor felteszed a táblázatot, valahogy jó látni /+ olvastam más topikon hogy irigylik is / :D . Örülök hogy jól vagytok, csak mostanában mintha ritkábban jönnél...
Lehet hogy én látom rosszul.

Dinuci!

Köszönöm kérdésedet, jól vagyunk, csak nagyon be vagyok megint to..va, most épp a hízás ügy miatt. Ugye nekem azért van súlyom, ráadásul sikerült ezen első 4 hónapban 6 kg-t híznom, és állítólag most jön még a java. Nagyon akartam, és akarom babókánkat, de tényleg rettegek hogy mi lesz a gyarapodás vége.
:x Na hát ez az én nyomorom mostanában.
A görcsik tegnap, és ma jobbak, nem túl durvák. Babókám mozgását, lehet hogy még csak picit érzem, mert ennyit ugye azért nem aludhat... Valahol olvastam hogy ilyenkor borzasztóan virgoncok, és mozgékonyak.

Sissy!
Várom a jövőheti uh. eredményeidet. nekem jövőhéten lesz meg az afp., megint egy kis stressz, de mindegy. Május 25. genetikai uh.
Hát azt várom.

Május 30. endokrinológus, méreckedés, tuti ájulva borulok le a mérlegről....., és másnap védőnő, ott is méricske. Azt hiszem a babavárás legszörnyűbb része ez eddig számomra....

Kata16!
Szerintem az a normális ha nagyon mocorog a babád, én pont ezért riadtam meg, de most már úgy gondolom hogy inkább csak nem érzem annyira, nekem még nagyon oda kell figyelnem hogy érezzem, és ez általában ráadásul hanyatfekve fordul leginkább elő. Tehát továbbra is reménykedem hogy ez lahat a dologban.
A párom már nagyon akarja hogy érezze ő is, de mondtam hogy belülről is halovány, kívülről még semmi sincs.
:?

Kép
mók

Kata1002!

Tudom mit akrtam még írni: nagyon klassz a félidős pocak!!!!!
Az enyém is hasonló... :)

Kép
mók

Sziasztok!

Dinuci, Kata, Lina GRATULÁLOK!!! Remélem, a 21. hetesen már a mi babánk sem lesz majd olyan szégyenlős!

Tünde, üdv itt!

Tavasziszél, csak pozitívan! Már miért lenne bármi gond ?! Nem lesz :)!

Sissy, ügyesek vagytok, hogy ti csináljátok a meghívókat. Menyecskeruhát én a körúton több menyasszonyiruha kölcsönzőben is láttam.

Mi jól vagyunk! Szerencsére elhozott minket a gép Barcelonába!!! :) Az idő klassz, bár nem az az igazai meleg, de napon azért már jó, csak árnyékban mindig pulcsit kell venni :) Én sajna kicsit lerobbanat, irtóra fáj a torkom. De amúgy nagyon jól érezzük magunkat :) Most éppen tüzijátékoznak, bajnok lett a Barcelona :)

Jó éjt mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Hétvégére Erdélyi rakott káposztát csináltam.

Tegnap ki lett festve a kis szoba is. A héten itthon maradok betegállományba, a bútorok a helyén, csak be kell pakolni. Anyutól kaptunk egy szekrényt. Örültem, hogy mindennek meglesz a helye. Nem így lett :D marad néhány dolog dobozban, kevés a hely :D

Tegnap este óta fáj a fejem. Éjjel is óránként felébredtem... Először azt hittem a szokásos kis fejfájás. De nem az. Valószínű, ez a hülye szélvihar az oka.

Megyek reggelizni...
Várom az afp eredményt. Szerdán megyek du fogászatra. Múltkor voltam, de egy régi tömésem, ami az egyetlen tömés, kiesett.

Majd jövök. Pusz nektek

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci, Lina , Kata gratulálok a babákhoz. Lassan már böviteni kell a táblázatot a babák nemével :)
Látjátok milyen gyorsan telik az idö, nemrég beszéltünk arról, hogy vajon kinek milyen nemü babája lesz és lassan mindenki közeledik a félidöhöz is. Csak igy tovább.
Mók:
A babamozgásokról annyit, hogy minden teljesen normális, ha sokat ha keveset mozgolodik a pici. Minden baba más. Nekem az elsö alig mozgolodott, nagyon csendes volt, sokat aludt, megszületett és ugyanazt folytatatta, a mai napig jó alvókája van. A másodikkal már nem volt olyan egyszerü, éjjel nappal mozgolodott, alig hagyott aludni, megszületett és azóta is egy örökmozgó. Most megint ugy érzem, hogy ez a babám csendesebb mint az elözö, éjszaka szinte sosem jelentkezik, nappal is elég keveset. Nem is bánnám ha a harmadik egy picit csendesebb lenne :)

Edit

Elvezzétek a nyaralást, és vigyázz magadra, egy megfázás most éppen nem hiányzik, mikor szépen süt a nap. Mi is évek óta készülünk Barcelonaba, az idénre lett betervezve, remélem még kijön az idöböl. Nálunk elég rossz idö van, nagyon fuj a szél, és sajnos semmi jót nem igérnek a hétre.

A hétvégén a rossz idö ellenére szinházban voltam Sopronban, a barátnöimmel szoktam járni, egész jó volt. Addig a család is Magyarországon volt anyóséknál, szerencsére tudtak nélkülözni :) Kell néha egy kis kikapcsolódás nekem is, igaz anyósomék nagyot néztek, mi az hogy csak egyedül megyek, de nem sokat törödtem velük. Szombaton meg Szombathelyen voltam a fiukkal, ott lakik a növérem és a nagynéném.
Különben nálunk hosszu hétvége volt, mert csütörtök ünnepnap volt és ilyenkor általában kiveszik az emberek a pénteket is és igy lesz egy 4 napos hétvége. Most éppen elég rosszkor jött ez a hoszzu hétvége, az idö miatt.

Ki mit föz mára, nekem semmi ötletem nincs.

Tünde, üdv itt nálunk.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

A jo hetvegeert kicsit irgyikedem ahol az volt Rekus a szinhazert meg inkabb:) Nagyon reg voltam pedig igen szeretem.

Proalok en hu de pozitiv lenni, de mikor az ember kozvetlen kozelebn hall eseteket, en meg mar megint "nathas"( vagy tudja franc mi ez) vagyok....brr

Dinuci: eloszor mikor olvastam Arkad, akartam irni mi is ott voltunk aztan rajottem par varossal odebbi arkad:)

Kata: en megoldottam, jott anyos mi meg leleptunk, kicsit csaszkaltunk a boltokban:)
Ereztem hogy nem birom elviselni most anyosom. Amugy nekem is "csak" ennyi vele a bajom hogy nem birom elviselni:))
Ha hozzanyulna valamimhez en tuti raszolnek. Arra amugy is haklis vagyok ha a cuccaimban "kotorasznak" s ha mindezt anyos tenne.....

Ismet ez a cudar ido. Szegeny lanyom mert eleg nehezen turi hogy nem lehet kimenni.....

Mok: te tartasz valami dieteat?
Nem akarok okoskodni, meg beleszolni senki etrendjebe, de ha ennyire aggaszt nem probalod meg Norbi felet?
teljesen elheto szerintem es varandosan is csinalhato, hisz nem mondasz le semmirol csak az idozonakra figyelsz.
Lehet en tul konnyen beszelek mert egyenlore nem erzem magam ehesebbnek, vagy kivanosnak....
de tan egy probat meger.en legalabbis igy tervezem hogy ha elkezd megugrani a sulyom a szerint fogok etkezni...

fejfajas engem is gyotort az orult szeltol de hosiesen nem vettem e semmit:)

A babo meg mintha nem birna ezt az idot, bar a jobbik valtozat nem ugral hanem lapit es aszlik gondolom en, de alig mozgott tegnap.

Tunde udvozlunk, gyere csak es irj es olvass!

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

ígértem, hogy jövök hétvégén, de kicsit másképp alakultak a dolgok. Lehet, hogy hosszú leszek, de ha ráértek olvassátok el...

Ultrahang: Tudjátok, pénteken voltunk 4D-s uh-n, ahol kiderült, hogy fiú. Persze hetek óta készültünk rá, direkt úgy raktam az időpontot, hogy a férjem oda tudjon érni és 5 percre van a munkahelyéről. Hát persze, hogy elkésett. Mivel magánrendelő volt és nem volt senki rajtam kívül, muszáj volt bemennem, de nagyon elszomorodtam, hogy egyedül kell néznem a babánkat... A 4D-ről csak annyit, hogy a 15 perces DVD-n kb 2 perc 4D-s, a többi 2D-s. Ez azért van, mert a kis csemeténk annyira belefúrta az arcát a méhembe, hogy alig látszott belőle valami. Ráadásul a nő 40 év tapasztalattal a háta mögött sokkal jobban le tudta mérni a szükséges dolgokat 2D-n, mint 4D-n. Őszintén szólva és is jobban láttam. Volt egy rész, amikor hallgattuk a szívhangját, kirajzolta a képernyő is, közben meg hangosan dobogott, na az valami elképesztő volt. Már majdnem a végén voltunk, amikor kérdezte, hogy tudom-e a nemét. Mondtam, hogy nem. Megkérdezte, hogy szeretném-e tudni. Amikor mondtam, hogy igen akkor mondta, hogy többször látta, mintha egy kis fütyi beúszott volna a képbe, de még le kell ellenőriznie. Akkor benézett a popsija alá és el is magyarázta, hogy mi micsoda. Amúgy ha nem mutatta volna, magamtól aztán rá nem jövök.... A baba rendben van, bár a dokinő most 3 nappal kisebbnek látta, mint a 12 hetes uh alapján, így október 14-re módosította a céldátumot, de a vonalzóm én se variálom át emiatt. Persze Apa pont akkor ért oda, amikor kijöttem a rendelőből. Itthon megnéztük a DVD-t és van egy egész jó képem a kis pofijáról. Amúgy már fél órája ültünk a kocsiban, amikor egyszer csak elkezdtem sírni, hogy kisfiam lesz. Persze az örömtől, mert fiú felé hajlott a szívünk, de nem is a kukac miatt, hanem hogy mostmár jobban ismerem kicsit ezt a kis pöszmötöt odabenn.

Magzatmozgás: az uh után egész délután szúrkált a hasam, alig bírtam kiegyenesedni. Lehet, hogy nem tetszett a babának, hogy háborgatták. Azóta különben meg sem áll, állandóan tapos, az uh óta Apa is érzi, ha odarakom a kezét. Én pedig már anélkül ia érzem :-)

esküvő: tudjátok, most voltunk azon az ominózus esküvőn, ami 3-tól 8-ig tartott. Hát, csajok én még ilyet nem láttam :? Előző este felhívott az ifjú pár, hogy ráérünk csak fél 4-re menni. Oké. Fél 4-re mentünk, addig ők megesküdtek kb 10-15 ember jelenlétében (a legközelebbi rokonok, barátok lehettek.... bár a menyaszony a férjem unokatestvére- na mindegy) Aztán volt egy kamu szertartás, ahol megint megesküdtek, most a kb 40 meghívott előtt szakadó esőben a teraszon napernyők alatt. (oké, az időjárásró nem ők tehettek szegények). Aztán bementün a terembe, ahol voltak ilyen kenyérszeletkék főként kolbásszal, kőrözöttel, meg sajttal, illetve volt pár szem fonnyadt fasírt, meg tescós süti. Hát én nem ettem, mert már úgyis híztam 4 kilót, gondoltam nem fogok ilyen szarokat enni, majd eszek valami husit, meg meleg levest (ugyanis széjjelfagytam). Aztán jön a vőlegény olyan 6 körül, hogy akkor hozzák a tortát. MI VAN?????? Ekor ráeszméltem, hogy ja akkor itt nem lesz vacsora, úgyhogy benyomtam pár szendvicset meg ittam egy forró teát. 8-kor pedig mindenki hazament. Mi próbáltuk mondani a többieknek, hogy menjünk még el valahova, de á nem, nincs kedvük. A házaspárról tudni kell, hogy 26 évesek, szóval még annyira nem gyötörte meg őket az élet, hogy szombat este 8-kor aludni kelljen... Nos ennyi volt, azért mi elmentünk utána táncházba a Sebő klubba. Nem tudom ismeritek-e.

Ételmérgezés: Még az esküvő előtt történt, hogy filóztunk a férjemmel, hogy ebédeljünk-e. Általában nem szoktunk esküvő előtt, mert már 3 körül úgyis elkezdődnek, van pogácsa, ilyesmi. Azért inkább ettünk egy kicsit. Sütöttünk gombát és juhtúrót raktunk bele. Amúgy szinte minden hétvégén csinálunk ilyet. Hát én már az esküvőn is éreztem, hogy gond van a gyomrommal, aztán egész tegnap szarul voltam, ment a hasam, hányinger, alig éltem. Ma se vagyok túl jól, reggel meg a férjem kezdett el fo*ni, meg nem volt étvágya... Rájöttem, hogy a juhtúró lehetett vagy 3 hetes. Remélem csak ennyi a baj és hamar átmegy rajtunk.

Kiskutya: Tudjátok, akartunk kiskutyát, labrador retrievert - közös megegyezéssel. Múlt héten a férjem egyik kollégája szólt, hogy van eladó vizslakölykük és el is lehet vinni. Hát én úgy éreztem, hogy ez a sors szava. Elmentünk megnézni őket, hihetetlen édesek voltak, ráadásul én kiskorom óta magyar vizslát akartam. Az egyetlen hátrány az volt (és ezért szavaztunk volna inkább labradorra), hogy a vizsla elég fázós. Meghánytuk-vetettük magunkban a dolgot és vasárnap elkoztuk a kis lükét, a 8 hetes kant. így most itthon vagyok vele (tudjátok, mától táppénz - juhé) és felmosóronggyal követem minden lépését. Próbáltam kivinni a kertbe kicsit, de ilyen ítéletidőben, hát ránézek ahogy egész testében remeg... inkább várok pár napot, hátha jobb idő lesz. Szeretném ha a kertünkről jó élményei lennének inkább. A macskával még nem nagyon haverkodtak össze, remélem azért nem lesz gond.

Na megyek lelövöm magam, mert elfoglalom az egész topicot mostmár.
Valamikor majd töltök fel képeket (kisfiamról, kiskutyámról, meg ha találunk, akkor a ruháról, amiben az esküvőn voltam)

Csajok, mindenkinek kitartást, nemsokára kisüt a nap! A nyaralóknak irigykedős szmájli, Sissyéknek pedig jó szervezkedést kívánok.

Sziasztok:
lina és a kis Frici baba
Vendég

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.02.02 17:56-kor.
Vendég

Rékus

Hát ezzel a mozgolódós tapasztalatokkal,most elgondolkoztattál.Határozottan úgy érzem hogy ez pici fiú mozgékonyabb,mint annak idején a lányom volt.Mondjuk ő idekint is nagyon nyugodt baba volt.Majd meglátjuk!

Lina

Nekem is nagyon rossz volt az UH utáni délután,kb. két órát szurkált a hasam.A fiúk megbosszulták a kíváncsiságot!A férjem csak majdnem késte le az UH-t ,szerencsére az utolsó pillanatban megérkezett.Jobbulást mindkettőtöknek!

Etus

Jó pihenést és szép időt kívánok nektek!
Vendég

Sziasztok,

Tünde, üdv közöttünk. Jó kis csapatunk van majd meglátod!

Minket szerencsére nem öntött el a víz - hegyen lakunk, aminek felfele tolva a babakocsit nem mindig örülök - de ilyen nagy esőzésekkor jól jön. Csernye is bent volt a híradásokban, kiöntött a Gaja. Folyamatosak az áramszünetek, ennek a hsz-nak a megírását már tegnap elkezdtem, erre elment az áram, ma ismét nekiálltam erre megint. Most jött vissza. Ami a gáz az áramszünetben, hogy ilyenkor nincsen víz és mivel gázzal fűtünk fűtés sem. :twisted:

Etus,
irigyellek a melegért. Nálunk talán hétvége fele normalizálódik a helyzet.

Sissy,
mi is saját magunk csináltuk a meghívókat. Én nem bántam meg. Menyecskeruhám pedig piros pöttös volt, olyan hagyományos. Én butikban vettem annyi volt mint a kölcsönzés és az enyém maradt. Szerintem butikokban is találhatsz csini ruhát az átöltözéshez.

Kata16,
aranyos a kisfiad.

Lina,
aranyos lehet a kutyus. Neve van már? Remélem nem lesz gond a gyomorrontással. A dokim nekem azt mondta amikor valószínű a calici vírus átment rajtunk, hogy a babának nem lesz semmi baja ha esetleg nem eszem vagy kijön belőlem, ha nincs láz akkor nem kell megijedni. Az esküvő érdekes lehetett. :roll:

Mók,
én is utálom a méredzkedést.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata, Lina, Dinuci: millió gratula nektek!!! Kata, naná hogy vigyorogsz, én is várom a pénteken 7 hete nem láttam kis cukorfalat bentlakómat, de 7végén is fiút álmodtam, majd kíváncsi leszek:D

Sissy: nekem a menyecske ruhát api látta, csak a fehéret nem:D az volt neki a meglepi , nekem meg a csokor amit hozott :))

Kata: 32 leszek, Pécs, Klinikán - Édesanyák útja, Pécs mellett Kozármislenyben lakunk , ja, és nagyon édes a pocód!

tutti sok mindenkit kihagytam, most rohanok unokahugommal matekozni, de aztán jövök és mindenkinek próbálok reagálni...

drága bentlakóm ma délelőtt nagoyn nyugis volt most meg jobb oldalon érzem, de persze ha apa oda teszi a kezét csönd van :))))

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Az én pocaklakóm végre délelött aktívabb volt a szokásosnál, ennek azért örülök. Nagyon sok helyen utánaolvastam a dolognak, és öszze-vissza írják. Azért gondolom rendben vagyunk, és múlt hét hétfő babóka is jól volt. Jövőhéten kedden genetikai, na kíváncsi leszek...

Ma mostam, de nem tudom mikorra száradnak le, ez az idő borzasztó, a szél miatt kitenném, de amint kiteszem esik az eső. :evil:

Olyan jó hogy egyre több helyen derül ki a baba neme, legalábbis engem érdekel.

Kata16!

Iszonyú jó a fotótok! :D

Sissy!

Mikor lesz az uh-d? Várom a fejleményeket.

Tavasziszél!

Igen kellene diétáznom, de bevallom ezért én vagyok a felelős, mert a terhességem leg elején a vasszöget is megettem volna, és sokmindennek nem tudtam ellenállni. Hiába elszállt az akaraterő. Most próbálok visszarázódni, és hát elég kemény feladat!!!!
De magamnak köszönhetem. :cry:

Kép
mók

Sziasztok

Gyorsan elmesélem, hogy jártam ma. Kaptam egy levelet egy ismeröstöl, otthonról Erdélyböl, hogy minden rendben van-e velük mert 2 hete amikor náluk jártunk éppen akkor volt a lappangási ideje a közben rózsahimlös lett kisfiának. Hát nem vagyok valami ijedös, de majdnem leestem a székröl. Persze nekem fogalmam sincs , hogy estem-e át ezen is vagy nem. Gyorsan hivom anyukámat, természetesen ö sem tudja, hogy a 3 gyermeke közül melyik milyen himlös volt. Gyorsan elküldöm a körzeti orvoshoz ahová otthon én mindig tartoztam, de a jó rendszer miatt elveszett a kartonom, amin elméletileg minden betegségem rajta kellene legyen.
Felhivtam a nögyógyászomat, hogy akkor most hogyan tovább. Szerencsére elég megnyugtató választ kaptam. Azt mondta, nézzem meg a könyvecskémbe, mert oda be van irva egy érték a rubeolánál, ezt mindig nézik szülés után, hogy mennyi ellenanyag van a szervezetben, ha tul kicsi azonnal adnak egy frissitö védöoltást, de ha nekem tul kicsi lett volna akkor tudnánk róla. Megnéztem, hát tényleg jó magas ez az érték, igy valahogy megnyugodtam. Erre visszahiv 1 óra mulva, hogy mégiscsak manjek el holnap reggel a laborba és nézessem meg, mert nem tudni melyik fajta rubeola.
De én ugy gondolom nincs semmi bajom, nem lehetek ilyen szerencsétlen, hogy pont a veszélyesebbik fajta legyen. Persze holnap reggel megcsináltatom a tesztet.

Lehet egy kicsit hosszura sikerült, de ma jöttem rá, hogy az ember mire egy kicsit megnyugodna, arra mindig jön valami amiért kell izgulni.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok szép napot mindenkinek!

Hogy vagytok? Borzasztó már ez a sok eső, egész nap ebbe flangáltunk ilyenkor áldom az istent van autonk még ha tragacs is :-) Meg ez az álmosság...Nem tudom hogy vagytok vele de ha tehetném átaludnám a napot, főleg hogy meg vagyok fázva is :-(
Babó is alig mocorog kezdek aggódni, ma csak 4-5 ször. És fáj néha a hasam mintha valaki agyonrugdalt volna. :roll: Most komolyan ...Meg folyik a tejem :-( Velem nagyjából ennyi de tudnám még sorolni de betelne pár sor velem :-)

Rekus: Színházra irigy vagyok :-) 10 éve tuti nem voltam.az a rózshimlő micsoda? Sokat hallottam rola , de nem tudom. Hál isten :-)Amugy ez tényleg igy szokott lenni, megnyugodnál és tessék jön valami ujabb. A tesztet persze mindenképp csináltasd meg!!

Mók: a teregetés nekem is gondot okoz. Ittbennt szárad minden nem férek be a fürdőbe. Mindegy már csak jobbra fordul majd az idő. Reméljük. Ne stresszelj a sulyos miatt. Láthatod a képeimen nem vagyok kisdarab de rám is feljött a 21hét alatt 4.5kg. Persze ezzel nem vigasztalni akarlak ugyis tudom lehetetlen de sajnos ez mindenkinek probi de ez van. Épp egyik nap irtam ha visszanézed mennyit de mennyit ette. Már rosszul voltam :shock: Mai kaja reggel 2 kifli 1fánk délbe leves maradék brassóival délutén egy süti aztán vacsira vár a vajas kolbis zsömim. Nem lehet ha végiggondolod a te napi kajád nem is olyan sok??? :-)

Kfmares: drukkolunk hogy minél hamarabb eljöjjön a péntek és megtudd mi hogyan miképp :-D Le kell lombozzalak az érzések nem mindig jönnek be. Lsd nálam. De azért nagyon nagyon örülök ha lány de még nem bizti. Matek???? :shock:Akkor nagyon okos lehetsz ha tudod a mai sulisok matekját.

Kri: nem lehet semmi ami arra felétek van de legalább a hegyből kifolyolag ti megusztátok. Na persze aért kellemetlen ha nincs gáz meg áram de biztos hamar megoldodik. Türelem 7 végére jön a jóidő :-) Remélem nem kiabáltam el semmit! :roll:

Kata16: Édi nagyon a kisfiad!! És jol látom én hogy mosolyog? :-)énis sokat melodiázom a mocorgáson de nem jutok semmire :-( Ne aggodj senki nem érti ezeket a piciket :-) Én amondó vagyok mocorog még eleget.Anyósdolog ismerős! De hozzám sose jön csak egy évbe egyszer :-D

Lina: ne szomizz az UH-miatt végülis látta a párod! Jo tudom igy már teljesen más mintha ott nézte volna. Kutyus bizti aranyos várjuka képeket. Hát ez az esküvőő.....Nem volt semmi. Ha nem mentetek volna akkorse sokat hagytatok volna ki. Bocs csak én ilyen szokimondo vagyok.Ez tök izé hogy menjetek később meg ilyenek. A rucira azért kiv. vagyok énis. Táppénznek örülök.

Etus. Örülök hogy jo időtök van. itt még egy pulcsiba is fázni te még jobb helyzetben vagy. Tök jo lehetett a tűzijáték!! Jo hogy gondolsz ránk is ari vagy!

Tavasziszél: jah én kicsit távolabb vagyok a te Árkádodtól.:-) Amugy nem nagyon járunk de hova menjünk ebben a rossz időben. Két napja itthon kuksoltunk :-(Bár tegnap se volt kedvem csavarogni, kizárolag a párom miatt mentem. Hát igen ha anyós turkál a cuccok közt nekem is égnek állna a hajam. De nem hagynám szó nélkül biztos neki esnék. Pláne amilyen hisztis vagyok.

Jut eszembe tudja valaki mikor van TB-nél bérszámfejtés? Most adtam le a tp papirom mikor jöhet meg vajon? Csak azért mert azt már babaholmira szeretném költeni :-) A z első a komód lesz mert máskül hova pakolom a rucikat... Nincs helyem nagyon :-(

dinuci01

Dinuci

A rózsahimlöt nem tudom hogy hivják nálatok, még talán rubeola, ami nagyon veszélyes, ha terhesség alatt elkapja az ember. Ha a 17 hét elött kapod el akkor 90 %-ban sérült, beteg gyerek születik. Ez a himlö a legveszélyesebb terhesség alatt.

Itt is nagyon rossz idö van, ilyenkor elég rossz hangulatban vagyok hisztivel társitva :) Na, de a rossz idö után csak a jó idö jöhet.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Dinuci!

Én csak annyit tudok hogy havonta van bérszámfejtés. Én május 1 óta vagyok tp-n, de az első 15 napot még melóhelyről kaptam, hozzáteszem nem igyekeztek mert elmúlt már 12 -e is mire megjött.

A tb-be saját magam vittem be a táppénzes papírjaimat,de azaz igazság hogy én magam sem látom át hogyan is működik ez.
Eddig hetente kaptam a dokitól a papírt, most már havonta kapom.
Hát kíváncsi leszek, meg ráadásul most olvastam hogy a tb-től csak 60%-ot kapunk, jól el leszünk eresztve.
:x

Kép
mók

Köszi az Üdvözlést mindenkinek.

Igen a legfontosabbat kihagytam. Okt.21-re vagyok kiirva, jelenleg 17+4 napos vagyok, még nem tudom ki van odabenn.

Bocsi ha még általánosságokban válaszolok de még meg kell szoknom a neveket.

A 12 óra , igen sok én is úgy gondoltam hogy ülve simán kihúzom az utolsó hónapig, de sajnos rá kellet jönnöm, hogy nem mert a munka után este fájdogál a pocim plusz még ott a 4,5 éves fiam is.
Igy július 1-vel leteszem a melót.

Kérdés már meglévő anyukákhoz a babamozgás kapcsán.
Mikor a fiamat vártam kb. a 20 hét körül vettem észre először, most már a 13 héten éreztem néha nagyobb rúgásokat.Ezzel nem is lenne gond, viszont most kevésbé érzem. 2 hete voltam UH-n ott minden oké volt. 26-án kell legközelebb mennem,de most parázok egy kicsit ,hogy mi lehet ez a nyugiság idebenn. Ugyanis mostanában nem nagyon tudok nyugodt lenni mert 2 hete a fiamon ez a totális hisztiőrület van, ráadásul most a párom sincs itthon igy egyedül vagyok vele és néha teljesen kikészit.
Egyrészt totál felidegel utána meg sirva kér bocsánatot, hogy megint hisztizett. Szerintetlk lehet valami baj vagy ez a gyerek csak nyugodtabb????

Kérnék ez ügyben tanácsot mit csináljak?

Tünde
btunde

Tegnap este megmozdult :) nagyon éles fájdalmat éreztem, gyorsan felhúztam a pólót, letoltam a nadrágot és párommal néztük, hogy hogyan dudorodik jobboldalt :D és mozgott a dudor :D jaj de örültem neki. Előtte epret ettem. Már ettem epret, és utána mindig bulizott. Úgy látszik szereti :D

A fotó nagyon jó :)

Várom az AFP eredményt. Ha még ma sem hív a doki, holnap felhívom, mert a genetikus csak csütörtökön van a volt MÁV kórházba. És ha már a héten itthon vagyok, elmennék azt is elintézném.

Ma paprikás krumplit főzök a páromnak. Anyukám süt nekem tyúkot, párom nem eszi a szárnyast...

Ja és csütörtökön megyünk bulizni :) már úgy várom. Hétvégén meg jönnek német barátaink :) kerti party is lesz :)

Kriszta
Kép
cherryke

találtam 15+6 pocak fotót. Kép

Lehet ma csinálunk újat. Holnap feltöltöm.

Kriszta
Kép
cherryke

Lina: gratulalok a kisfiuhoz!
Mennyi ficska lesz! BAr ez ertheto hogy inkabb roluk tudunk mert az egyertelmubb, alt ha fiu azt eleg hamar megtudja az ember, a lanyt meg vna hogy vegeig rejtozik...
De igy legalabb lesznek pasik akik kozul valogathatnak majd a csajok:)

Eskuvo, gaz lehetett, nalunk azert ennel elettel telibb volt:) mEg ha meleg etel nem is volt. Igaz mi nem kis szendokat tettunk csak oda hanem husok is voltak, salatak, sutik....es mi elore szoltunk hogy nem lesz meleg etel.
A klubot nem ismerem de rakeresek mert mar nagyon hianyzik a tanc.
A gyomorrontast sajnalom, ezek szerencsere hamar atmennek az emberen, nekem is volt mar calicim meg azota meg egy hasmenos akcio ami nem tudom mitol van.

A kiskutyushoz gratulalok, olyan edes lehet!

Rekus: remelem jo hireket kapsz a teszt eredmenyrol! D emilyen jo hogy igy torodik vele a doki!

Cherryke: nem is nagy poci. Bar nekem is mindneki ezt mondja es en mar nem is ertem oket, szoval lehet te is ugy erzed nagy( mert en ugy) de annyira nem latszik nagynak.

Tunde: magzatmozgas. En is szoktam ezen parazni, de ne mindig azzal nyugtaotm magam, hogy a) mi felnottek is mas mas aktivitasuak vagyunk akar nap nap utan, b) minden magzat mas, szoval szerintem nincs szabvany mennyit kene mozogni. A kiskonyv hatuljaban van az a tablazat, szerintem ha minden napszakban legalabb egyszer erzed mar ok.
En is 2 napja alig erzem ot, mar volt hogy keltegettem:) de aztan azzal nyugtatom magam, nem birja ezt a nyomaszto idot:)
Amugy inkabb igy reagaljon a szelre mint a kislanyom tette odabenn, o egyfolytaban "orjongott" en meg fogtam az oldalam olyankor:)

MOk: hajra dieta! Menni fog!Amugy meg tenyleg a vege fele alig tudunk majd enni.
Tudom most jon majd a nagy suly megugras akar heti 1 kg is, de hidd el ez szules utan lemegy majd kinek lassabban kinek gyorsabban.
Szerintem kar ezen marcangolnod magad!

Az idotol mi is kezdunk megzakkanni , bar mi legalabb nem fazunk, mert futenek, de kimenni lehetelen a gyerek meg eleg kis ideig van el benn.....
es az en idegeim is keveset birnak idebenn:))

KépKép
tavasziszel

Sissy: mikor tudnal eljonni az ujsagokert? Vagy talizni mondjuk Ikeaban?( odaig tan el tudom vinni:)) )
Tudom van kisebb gondod is, csak nem igen tudom hova tenni oket...

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél, azóta eltelt 2 hét és még nagyobb :D

Nekem ez az idő azért jó most, mert pakolászok takarítok. Ha jó idő lenne, nem csinálnék semmit :D
Holnaptól lehetne már jó idő, ráérek kint lenni.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Hát tegnap befűtöttünk a kandallóba.Igaz,már fa nincs,de összeszedtük a papírokat,újságokat,aztán hajráááá...Leglább nem fok volt...

Mók:Én csütin megyek uh-ra,akkor hozom el az afp-t és cukrot is,már nagyon várom!!!!Hátha kiderül,ki lakik odabent.

Velem is játszik a Babó,mert tv-zés közben rugdos,de amint Apa odateszi a kezét,abba hagyja... :cry:

Imárdom a kutyákat,nagyon édi lehet a vizsla-bébi...Mi annak idején fehér bolognaise (nem tudom így írják-e :oops: ) kislányt akartunk,aztán,ahol találtunk egy kutyit,aki utolsó volt már az alomból,fekete havagnese kisfiú lett,és azóta velünk van,hogy felvettem az ölembe...

Cherryke:alakul ám,szép!!

Teregetés:én szombaton teregettem ki a rucikat,és azóta nem száradt meg!NAGYON GÁZ!!!

Mi is hegyen lakunk,úgyhogy tegnap éjszaka alig aludtam,mert a házat verte a szél,az eső meg szakadt,és nagyon paráztam.Ma már jobb volt.Holnap megyek menyecske ruhát nézni,remélem,találok.

Tavasziszel:Az Örsön mondod az Árkádot?De ugye nincs sok újság,mert a Párom kivág vele... :? Hát,nem is tudom,hogy kéne csinálni....Te mikor érsz rá?Nekem az időbeosztásom kicsit rapszódikus,a munkák is,de talán csütörtökön?Gyalog el tudom hozni,vagy ahhoz sok?

Szilvi

sissy01

Én az evéssel már úgy vagyok, hogy inkább ott hagyom az utolsó 2-3 falatot. Már nem eszem túl magam. És naponta sokszor eszem keveset. Végül is állandóan eszem valamit :D reggeli, alma, kefír, eper, csoki, ebéd, narancs, kefír, tejeskávé, keksz, vacsora. utána már nem eszek semmit, megyünk a kutyákkal sétálni. Viszont megpróbálunk 6 óráig vacsorázni. Csak rozs illetve burgonyás kenyeret eszem, csak a reggeli kávéba teszek cukrot. Teába és a tejes kávéba sem teszek cukrot. Szóval megpróbálok odafigyelni, mert ha bűnözni akarok, azt tehetem :D Nem akarok sokat hízni, mert nagyon szép varratott ruháim vannak és szoknyáim, azokat jövő nyáron én már hordani akarom :roll: 56 kg-val kezdtem, és 1 év múlva ugyanannyi leszek...(?) :D

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke: tegnap en is ezt a konnyelmu kijeletest tettem a ferjemnek hogy jovo nyaron ujra a "regi" leszek, kulsore legalabbis:)
HAt remelem.
Szerintem en sem esem sokat, es en is probalok 6 utan mar nem enni, ami ha jo ido van a jatszo miatt 7re tolodik.

Sissy: nem tudom elbirod e, vagy hogy mennyi ideig kene "cipelned".
De tuti jobb lenne kocsival.
En delelott megyek dokihoz delutanra meg nincs program csutortokon. csak az ido legyen jobb mert a lanykat nem viszem ki ebbe a cudar szelben.
A ferjed meg nyugtasd meg, parszor elolvasod es kidobod:) NEm sok, akar egy kosrakaban a tv asztal aljan is elfer:)

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Gondoltam benézek mizu gyorsan mert még nincs vége a napnak :-( Most jöttünk meg melóból. Egyedül takarítottam ki egy 3szobás kecót :-( Kifáradtam még jo hogy atti elvitt ebédelni igy ma nem főzök. Most meg mindjárt megyünk megnézni egy másik melót.... Ugyhogy kifulladok estére. Még mindig nem küldték a jogsiját azt mondták 3 nap.... :roll: csütörtök adta be az igényt pedig. Na mindegy. Itt mizus? Azthiszem kezd jobbá váni az idő bár itt még mindig nagy a szél :-(

Tavasziszél: hát igen könnyelmű kijelentés :-D Nem tudni hacsak nem vagy fogyásra alkalmas testalkatú. Mert akkor viszont nem volt könnyelmű kijelentés.

Cherryke:alakul a pocod gondolom mostanra már méretesebb nem? :-) Az idő komolyan kedvez az ottohni benti elfoglaltságoknak, énis ezt csinálnám de egyenlőre még nem tehetem sajna :-( Paprikás krumpli nagyon fini, elég régen volt lehet beiktatom a hétre énis mert hamar megvan.

Sissy: kell ez a fűtés! Mi is fázunk idebennt. Itt gáz fűtés van igy nekünk kell itt is begyújtani. De a muszáj az muszáj.... Megy a drukk csütörtökre :-D

Tünde: nem vagy egyedül a hisztirohamokkal. nekem is fiam van és ő is nyűgös. Tudod ez az idő biztos, legalábbis én ezzel magyarázom magamnak. :-) Szerintem nem mindenki érzi sokat a mozgást, pl énse. 3 napja alig érzem csak azt ha csuklik nagyon :-) Olyan aranyos.

Mók: köszi. Hát jah a táppénz utalást eddig nálam se nagyon siették el sehol. De mikor fizeted az államnak a sulyos tb-t azt feltétlen időbe kell. legalábbis neke mint vállakozónak igen mert nagyon megszorongatnak. Késedelmi stb ugyhogy..... az egész. Azért köcce.

Rekus.: ja a rubeola. Az egy és ugyanaz akkor ezekszerint :-) Tényleg milyen jo is hogy itt ritka. Legalább is a környezetembe. De szerintem te se aggódj nem lesz veled semmi :wink:

Ja egy kérdés: nem baj ha fájogat a hasam megit? Meg már olyan nehéznek is érzem :roll: fene tudja
Nah majd még lehet jövök. Addigis jok legyetek, pihenjetek ha tudtok sokat.

dinuci01

Sziasztok,

Réka,
írj majd feltétlen, hogy mi lett az eredmény! Te nem kaptál oltást? Még régebben olvastam, hogy volt egy korosztály akit később oltottak mint most a babákat. Utánanéztem és ezt találtam :

1989 és 1991 között az akkor 15 éven aluli összes gyermeket beoltották, amelynek következtében a CRS diagnózisa szinte teljesen eltűnt. A védőoltás - az MMR - a kanyaró és a mumpsz elleni hatóanyaggal együtt kerül beadásra, és élő, legyengített rubeolavírust tartalmaz.

Ha beoltottak akkor nem lehet gond, jól gondolom?

Dinuci,
nekem a munkahely utalja a táppénzt így, így nem tudok ebben segíteni. A pocakomat már van hogy én is nehéznek érzem és hol van még a vége?

Tünde,
az én kislányom 2 éves múlt és mostanában olyan hisztiket le csapni, hogy a hajam égnek áll. Most ott tartunk, hogy mindent egyedül akar csinálni, és kikészít. Ha veszekszem vele, utána ő is sírva jön hozzám, nekem meg bűntudatom van. De egyszerűen nem akarja megérteni szép szóból, hogy mit lehet és mit nem. :oops:

Cherryke,
aranyos a pocakod. Jó bulizást!

Tavasziszél,
én már annak is örülnék, ha annyi lennék jövő nyáron mint Brigivel a szülés után. Az is 5 kg plusszban. Remélem ha már féléves lesz a babó, elkezdhetek egy kicsit mozogni, régebben kocogtam, de ez télen nem éppen a legjobb sport. De az igazi cél a Brigi előtt súlyom visszaszerzése.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Gyorsan irok egy pár sort mert nagyon pocsékul vagyok. Egész éjjel hánytam és hasmenésem van, biztos valami virust hoztam Szombathelyröl, mert ott is már ketten betegek.
Reggel valahogy összeszedtem magam és bementem a laborba vérvételre, holnap reggel lesz eredményem, de szerintem sincs semmi baj.

Hát nálunk a hiszti nem a gyermekeknél jelentkezik hanem nálam, de ha kisüt a nap rendbe jövök remélem. Kaptam ma 2 nap szabadságot, a férjem levitte a gyerekeket a szüleihez. Egész nap csak feküdtem, de szerintem már estére rendbe is jövök.

Minden jót netek mára, majd holnap jelentkezek az eredményekkel.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Reka: sajnalom! Jobbulast! Ezek szerencsere eleg hamar elmennek, de hat akkor is rossz vacak.

Kriszta: nekem is az lesz a cel.
En Annaval 6 honapos koraban kezdtem a fogyot, tonat, most a tornat elobb akarom. MAr ha ossze tudom egyeztetni telen 2 gyerekkel:)
A dietat meg majd ha mar nem szoptatok, megint Nori lesz az bevalt es nem volt tul nagy sanyargatas.

Hiszti nalunk is van bove, egnap toporzekolos is volt, meg este pelusozasnal lefekves elott olyan szinten hogy majdnem hanyt:(
Nah az ilyenekkel mar en se tudok mit kezdeni....

Dinuci: en is annak erzem, es engem duhit hogy mar most.
BAr ma extrem nem jo valami:( Vettem is be magneziumot, es szerintem mindjart megegyet fogok...Derekam hasam minden oda van. PEdig en nem dolgoztam ma, csak az adobevallason ugykodtem, foztem , mostam, most sutit sutunk.
es megis kesz vagyok, idegileg is fizikailag is:((
Mindegy mindjart este:))

KépKép
tavasziszel

Sziasztok csajok!

Szerintem nem könnyelmű ígéret a jövő nyári versenysúly.Én annak idején az első szülésem után , a hathetes kontrollra már kevesebb kilóval mentem,mint amennyivel teherbe estem.Mondjuk én már a kórházban otthagytam a terhesség alatt felszedett plussz 10 kilót.Pontosabban 4,40 kg-ot boldogan vittem haza, a karomban, pólyába csomagolva.Nem szabad,hogy elszaladjon velünk a ló így a terhesség alatt,mert utána sajnos nekünk kell lekínlódni a plussz kilókat. Hát nekem majdnem túl jól sikerül az odafigyelés,mert még csak +2,5kg-nál tartok,a táblázat szerint ez még a minimumnál is kevesebb.Nem igazán értem,hogy mért nem több,pedig eszem rendesen,naponta ötször és tisztességes adagokat.Épp most vagyok túl a vacsin,pukkadásig ettem magam.Két dolog van kizárva a kajámból:fehér liszt,a klasszikus kristálycukor.Illetve lecsökkentettem a só bevitelt.Viszont kilószámra nyomom az epret,a ribizlit és az összes zöldséget. De hát ezt írja minden kismama szakirodalom.Eddig nem mondta egyik doki ill védőnő se,hogy többnek kellene lennem,a kicsi fiam méretei pedig pontosan a korának megfelelőek.Körkérdés: ki hány + kilónál tart?

Rékus

Ez egy kicsit már sok lesz a "jóból"!Az aggodalomhoz még betegség is társul.Mielőbbi jobbulást neked!

Dinuci

Ennyi meló után, nem csoda ha fájdogál a pocid.Megérdemelsz egy kis pihenést!
Nekem is szokott kellemetlen érzésem lenni.Akkor ledőlök pár percre és látom,hogy a kicsi fiam teljesen kitolta magát előre és az veszít,de simogatásra,arrébb megy.
Vendég

Sziasztok!

Ma megint leszerepelt elöttem az sztk. Felhívtam a terhesgondozót hogy akkor meg van-e az afp eredményem,mire közölte a nő hogy ez korai /mármint érdeklődnöm/, mert az legalább 16 nap. :shock:
Mi van??????? Ha sote-ra jó időpontot kaptam volna, akkor el se tudnám vinni. Így legalább van esély a hogy jövő hét keddre meg lesz.

Hát ez botrányos. Mi nem vagyunk eleresztve anyagilag, de ilyenkor mindíg tudatosul bennem miért is járok magánrendelésekre!!!!

Ez is csak velem történik meg.

Kép
mók

Kata: hat most nekem is a max 10 kg a celom, mert 16 volt az elozo terhessegnel( jo kis sullyal kezdtem) es nehezen ment le. BAr en a korhazbol alig kevesebbel jottem ki mint bementem.
Ez alkat kerdese is, nalam se szulessel se szoptatassal nemmentek le kilok.
En most minusz 1-2 kg-nal tartok:)
Nekem se mondtak hogy gaz lenne, es szerintem sem az hisz eszem azert, es a baba no.
En kiloszamra semmi zoldseget es gyumolcsot nem tudok enni hisz bitang draga( iden eddig fel kg eper ha volt itthon) de probalok en is keves szenhidratot bevinni.

Ha meg a cukrom rossz lesz megint akkor muszaly is lesz.

Mok: szerintem ezen kar fennakadni, tudom engem azert nem ingat mar meg mert vegig csinaltam egyszer es most is, be kell venni a lesz...rom tablit:))

KépKép
tavasziszel

Mók. Nekem azt mondta a lány aki levette afp-re a vért, hogy 10 nap és a doki hívni fog. Nem hívott. Ma felhívom a dokit... Holnap kéne mennem genetikushoz a 18. hetire.

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: