A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!!!!

Szia Tiko!!!!!!!! Üdv a csapatban!!!! :lol:
Lombik - nálunk is majdnem ez lett a dologból. Már az sem mindennapi, amíg az ember eljut odáig. Gratula!!!
És igen, képek, képek, képek!!!!! :D

Hát csajok, én falnak megyek.
Ati arca már megint rémséges. Tegnap reggelre újabb két pötty, délutánra már sokkal csúnyább, ma reggelre meg aztán.....szörnyű!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Azt hiszem húst fogunk enni ebédre. Bebizonyosodott, hogy nem ettől van.
Szóval újra szteroidos krém, plusz egy másik a felülfertőződés miatt.

Már épp kezdtem rendbe jönni a depiből, erre most........mindjárt bőgök........

mikegirl

Sziasztok!

Kérdezni akartam, de végül is belereszeltem Husikám almájába egy sima HT kekszet... szerintem nem nagyon különbözhet a babakeksztől... Tejtermék nincs benne.
Szóval szerintetek az nem jó?

Na, ennyi megint, mert mind a kettő nyüsszög...ill. az egyik visít...

Üdv. Tiko...

Kép
Kép
pfranciska

Csokinyuff: Zorkára 5 évet vártunk. Minden léteztő vizsgálatot megcsináltattunk, semmit nem találtak. 6 sikertelen inszeminációt csináltunk végig, Zorka a 3. lombik eredménye :lol:
Képeket találtok rólunk a vonim alatt lévő linkre kattintva :)
Miket csinál...most kezdett el forogni, de kellett hozzá egy kis dévényes segítség (ismeritek?). Egy kezelést kapott és azóta mindkét irányba forog. Igaz, kissé lusta, de ő ilyen ezek szerint...tiszta anyja :lol:
Még mindig kap dévényes kezelést, ennek eredménye képpen hason már emelgeti a popsiját és próbál kúszni.

Víz: ezen már én is gondolkodtam, hogy meddig kell vajon forralni. Zorka nagyon ritkán iszik, mivel szopizik, de mikor kéne sosincs.

Mamiblue, Leko: nektek is köszi az üdvözlést!:)

tiko

Leko: nagyon szépek vagytok, édes a kisfiad :)

Mikegirl: köszi :)
Zorka is allergiás valamire, én a banánra vagy a céklára gyanakszom, de nála nem ilyen vészes a helyzet. Sajnálom, remélem hamar rendbe jön Ati baba!
Homeos szereket nem próbáltatok?

Pfranciska: Köszi:)
Kekszhez nem tudok hozzá szólni, de nem hinném, hogy baj lenne. Egyik ismerősöm már a 4 hós babájának is HT kekszet reszelt az almába.

tiko

Köszi Tiko, kedves vagy! :)
Nagyon ötletes a honlapotok, és nagyon szép Zorka szobája!! :lol:

leko

És persze, Zorka is! :D

leko

Igen Zorka nagyon szép és olyan hamiszéke van mint Emmának :wink:

Én béivizet adok neki azt nem kell forralni viszont annál borsosabb az ára...
A Jana nem vészes a Hipp középkategoria... Mi humanat iszunk az viszont igen drága :shock: :shock: :shock:

Na de én azt veszem neki meg a mi éppen akciós... mindegy ugyanis magába egyiket se issza meg...
Vendég

sziasztok!
Képzeljétek Eszterke felült! :D
Így mostmár nemcsak a legalsó, hanem a második polcokat is pakolja! :o

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Jana baby, vagy Hipp vizet veszek a tápszerhez!
Teához pedig asima vizet forralom fel, vízforralóval!

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Leko: 3. gyerek...mi az a vízforralás? :oops:

Mikegirl: Nyugi, Atinak nem egy ideges anyuci kell! Biztos nagyon csúnya a kis pofija, de rendbe fog jönni! Idő kell majd amíg kiderül, hogy mitől is van, de ha azt kiiktatjátok, akkor rendben lesz! Nekünk volt, hogy a mosóportól voltak ekcémások :(

mamiblue

Bébivíz
Múltkor összehasonlítottam. Sima Janát veszek, nem bébit. Így olcsóbb, beltartalomra tök ugyanaz, annyi a különbség, hogy azt az első 24 órában is forralni kell.
Mert hát a bébivizeket is felbontás után 1 napig nem kell csak forralni, egyébként igen. Eleinte azt vettem, de mivel sosem fogyott el egy üveg, forralgathattam azt is, vagy megittam én. És összességében túl drágának találtam, hiszen alig nyújtott pluszt...... Most a 1,5 l-es Jana 178 Ft körül van a Tescoban. Babavízből az 1 literes kerül ennyibe Janából, a többi még drágább.

Nagyon ügyi Eszterke!!! :D

HT-ből is van cukormentes.

Mamiblue
Próbálok én nyugodt lenni, de nem könnyű........
Látni, hogy a gyerekemet bántja valami........

Homeós szert még nem próbáltuk.....de az lesz a következő.
Mosópor csere lesz, az tuti. Aztán az állítólagos száraz bőre ellen teszek valamit.

mikegirl

Leko:köszi :lol:

CSokinyuff: mi szeretjük azt az etető széket. :)

Bkrisztike: gratula Eszterkének, nagyon ügyes!!! :)

Koszmóval kapcsolatban van vmi tapasztalatok? Zorka haja elég koszmós :( Most vettem sampont rá, remélem használ!

Ti gyerkőceitek miket csinálnak már? :) Fogacskák?

tiko

Tiko!
Babatalin Maja is kiprobálta Emmájét! Jó is naon tetszik nkem is olyan szép a mintája....
Bébiviz napi egy lityi biztos elfogy....
Maja szopizik is de naon szereti a teát pedig nem akartam rászoktatni... :oops:
No de a a vizet nem issza meg....
Vendég

Koszmóra a Babé koszmósamponja a legjobb, szerintem ne is kisérletezz mással! :wink: Gyógyszertárba kapható, nem olcsó de tényleg jó!

leko

Pajzsmirigy tesztem negativ!!!!!!!!!! Kisbabás tesztet még nem csináltam, egyszerűen most semmire nincs időm, most itt vannak a kertészek, anyósék nyaralnak, húgom dolgozik, most átérzem milyen az amikor tényleg egész nap kettesben maradtok a babával és egy perc nyugi sincs!

Nálunk is most Hanga újra nagyon cicis lett. Amúgy megfigyeltem, hogy amikor többet kapott cumisüvegből kajcsit, meg teát és kevesebb cicit akkor éjjel is kevesebbszer kelt fel. Most nálunk is a menő az hogy éjjel 2x kelünk.

Csajok ezek a felső fogak akkorák mint egy ORBIT rágógumi! Szegénykémnek most a 4 fenti foga teljesen betölti a száját.

Én is megfigyeltem hogyha elbújok, vagy eltűnők itthon a lakásban Hangának semmi baja, ahogy meglát elkezd nyüszögni.
Nálunk a fürdés kérdést úgy oldottam meg anno, hogy a hordozójával beraktam a fürdőszobába és végignézi ahogy megfürdöm, bekenem magam és felöltözöm. Közben beszélek neki!

Vettem egy nagyon jó könyvet :Anya tanits engem, meg van egy honlapjuk is: www.tudatosszulo.hu ott is meglehet rendelni.
Tuza Edit: én is már többször megfigyeltem ezt a fejjel való intést a gyereknek, tehát lehetséges :D

Pattogo: ez a sok felsorolást kuuuuuuuuuuuuuu…..a jó! És ez mind igy van!

Viszont amit nem találok sehol az a bébiszakácskönyv, egyszerűen már kifogytam az ötletekből, pedig mindig megpróbálok neki „változatosan” - persze amennyire már lehet ebből a párféle zöldségből – főzni.

Majácskának gratulálok, nagyon édes!

Mikegirl: Milyen volt Atis első napja az apjával?? Arca hogy van???? Te nem lehet hogy a pici tejallergiás? A barinőmnek a kisfia is az és 1 éves korig felfüggesztették náluk a tejes dolgokat! Ha még mindig nincs rá megoldás a Kerepesi kórházban van egy csecsemős doki ismerős, ha akarod benézhetnétek hozzá! Szerintem váltsd le a bébis mosószerre a cuccokat, bár nem hiszem hogy az lenne a probléma, mert akkor eddig miért nem jött ki .Egy próbát megér!
Hanga „imád” az apjával menni, kocsimosóba, vadászboltba ide-oda, mindig gagyarászik mindenkinek és apa mindig kap kedvezményt :D:D:D:D

Mamiblue: én anno tesitagozatra jártam és baromira nem bántam meg, mert ott minden energiát levezettem és utána az anyuék tudtak járatni még zenefakultációra is. Őszintén megvalva én szeretném hogy Hangus is sportoljon kőkeményen, mert ahogy elnézem a mostani kis fiatalokat, narancsbőr 10 éves lányokon!!!!!!! DURVA!!!!!!!!!!!! Én 25 éves koromig csont és bőr voltam a sok sport miatt, aztán persze apa bevezetett az elhizás rejtelmeibe :D:D:D Ja amúgy azt hiszem ez a harmadik vagy negyedik nap hogy délig csak teát iszom és utána gyümi vagy valami fehérje és 6tól megint semmi. Kilót még nem mértem, de eldöntöttem hogy jövőhéttől nekiállok futni. LEG Magic-esek hogy álltok a kilókkal?? Ér valamit az a gépézet??? Bogesz MOna????

Tiko: Üdv közöttünk! Gratula a nem kis babához!!! Én anno a koszmojára olajat raktam, Johnson babaolaj, minden fürdés előtt úgyis átolajozom a picikét, és akkor a fejét is beolajoztam.

Én még mindig forralom a vizet a picinek, midnenben, tea víz pép!

Pfranciska: én nem merek kisérletezni egy keksszel sem, marad a HIPP-es bébikeksz. Félek hogy a HK-be mindenféle szart beleraknak!

Hanusról pár szó: sereg-forog, kúszik-mászik és most rugózik, ha odamászik valami mellé ahol bir kapaszkodini akkor megpróbál felállni, titkosban mindig felül, 6 foga van és örökké mosolyog, ha viszont kettesben vagyunk kiborit :D:D, ja és iszonyatosan akaratos!

Kép
sziszike77

Vajon Nóráék megérkeztek már???? Milyen lehetett nekik az útjuk??
Mi is készülünk nyaralni, egyszer augusztusban törökországba a barátainkkal, utána meg októberben Los Angelesbe az unokatesomékhez, mert náluk meg bármelyik pillanatban megszülethett a baba (március 28ra van kiirva) és őket látogatnánk meg.

Kép
sziszike77

Jucu: Már régóta akartam kérdezni Bálint jól van??

Kép
sziszike77

Drága Csokinyuff: elolvastam a blogodat és úgy-de úgy megsirattál!!!!!!! Ne legyél szomorú, bár tudom hogy ezt könnyű mondani, ott van a kis gyémántod, abban minden boldogságodat megfogod találni. Ne vágyódj most egy másik férfira, mert ez csak menekülés lenne, majd idővel minden kialakul! Legyél büszke magadra, hogy egyedül csinálod végig ezt a kőkemény emberpróbáló időszakot, úgy hogy te még nagyon fiatal vagy! Gratulálok hozzá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
sziszike77

Mikegirl: Lehet az is, hogy ez a hülye idő! Ez asok front, őket is megviselheti!

Kezdek zsibbadni Sebitől...nem áll meg egész nap! Ma 2-szer 20 percet aludt, pedig olyan jó alvókája van csak néha elromlik. :( És ilyenkor hiába várom, hogy majd délután kidöl, áááá akkor is alig alszik :(

mamiblue

Basszus!! Majdnem felgyújtottam a házat! Feltettem egy pici vizet forrni, sterilizálni az orrszívót és elfelejtettem! :oops: Még éreztem is az égett szagot, de azt hittem kintről jön :roll:

mamiblue

Sziasztok!

Kicsit elvesztem, olvasó üzemmódban voltam! :D

Nagyon szép mindenkinek az esküvői képe, annyira szépek voltatok! Én is akarok...majd egyszer... :lol:

Jól vagyunk, Emmuska bejárja a lakást, én meg a nyomában. :D Nem akartam használni a bébikompot, de totál odavan érte, és így mindenhova eljut, követ a konyhába is! Sándorék ezen nőttek fel, és kutya bajuk, nem látom, hogy rossz lenne neki, élvezi. Ha meg elfárad, kiveszem.

Víz: Én kicsi kora óta nem forralom, Szentkirályi vizet iszik, sokszor magában is, és csókolom! :D

Tiko! Üdv! Annyira jó ez az oldal!!!! Oda vagyok érte! Egyedül csináltad??? Eszméletlen! :D Kis csajod nagyon aranyos, mi is szeretjük az etetőszéket! :wink: :D

Csokinyuff! A blogot én is olvasom folyamatosan, és :cry: De remélem ez az új szerelem majd felvirágoztatja a lekedet! :D

Sziszike! Tesztelj már, hát már tűkön ülünk! :lol: Másrészt meg azért is, hogyha tényleg van egy pocaklakód, akkor a szoptatást lehet hogy be kéne fejezni. Én azt hallottam, hogy el is vetélhetsz a hormonok miatt... Hehe, Orbit rágógumi! :D Nekünk meg mint a Kalahári, mert egy darab sincs! :D

Mikegirl! Fel a fejjel, elmúlik, csak adj időt neki, biztos nehéz!

Apát én is már párszor itthonhagytam bébikével egész napra, jól elvoltak, nagyon imádnak együtt lenni! :D

Kriszti! Gratula Esztinek, de kis ügyike! :D

Teszek még pár képet! :D Kapott egy zeneszéket (jővő hónapban a névnapjára), egész nap azt bütyköli, persze mi meg már nagyon unjuk, hogy aki lent az lent meg hasonló dalocskákat! :D

Kép
Kép Kép

dincuska

mami :shock: :shock: :shock: még jó hogy észrevetted

Sziszke :oops: :cry: :roll:
Vendég

dincus... azt én is remélem... :roll:
Édes a kis Emma....
Vendég

dincus... azt én is remélem... :roll:
Édes a kis Emma....
Vendég

Hello!

Dincuska: Ha szépen fejlődik Emma, akkor nem árt neki egy kis kompozás. Akkor nemszabad beletenni, ha mondjuk 6-7 hónaposan még nem forog...Látom jó sok répát vagy sütőtököt eszik :D Nekem csajok orra volt ilyen szép sárga! :)

mamiblue

Egy kép de csak mert ez a kisruci anno 20 éve az enyém volt :roll: :lol: :lol: Kép
Vendég

Sziasztok!

víz és forralás... Ne kövezzetek meg.. csapvíz... :oops: Annyi természetes ásványvíz nincs a földön amennyit árulnak.. Szerintem. :)

Na még egy kis olvasnivaló nektek. Az első babásoknak ajánlom, hogy tudják mire számíthatnak. Akik már a többedik csemeténél tartanak, sztem nekik lesz benne bőven ismerős.. :lol: :lol:

1 év után

- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de â01Ecsodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni .
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját.
Még jó, hogy kivehető az elem a játékbólâ026
- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engediâ026"
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá .
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
-a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére

A későbbiek folyamán

- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni . Mindkét helyen ott marad.
- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- le lehet dobni a csillárt egy párnávalâ026
- a legjobb móka a sütőbe bemászni.
- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.
- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
-2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hozzáteszem aki ezt írta a második bekezdést naaaaaagyon eltalálta.. :P :lol:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Víz: forralt csapvíz. Egyszerre egy fazékkal forralok, áttöltöm üvegbe, az megy a tápba-teába. Már gondolkoztam rajta, hogy tán forralni sem kéne..... :oops:
Vendég

Tiko
Atinak 2 foga van. Éppen tegnap tapasztaltam meg, hogy bár még nem valami nagyok, igencsak élesek :lol: Nagyvonalúan hagytam, hogy rácuppanjon a kezemre :lol: :lol: :lol:
Ami a mozgást illeti....nos, mi kicsit mások vagyunk, mint a nagy többség: hason pattogás, hasról hátra fordulás, a másik irányba eddig még csak egyszer csinálta, azóta sem, hason pörgés. De apa azt mondja, nem baj, lassabban fejlődik ugyan, de tuti később is fog megöregedni :lol: :lol: :lol:

Sziszike
Pajzsmirigyteszt - hurrá!!!!! :D

[quote]C írta:sajok ezek a felső fogak akkorák mint egy ORBIT rágógumi! Szegénykémnek most a 4 fenti foga teljesen betölti a száját.
:lol: :lol: :lol:

Bébiszakácskönyv - nem mindegyik jó. Én apától kaptam karácsonyra, de égnek állt a hajam, amit ott olvastam.

[quote]M írta:ilyen volt Atis első napja az apjával?? Arca hogy van???? Te nem lehet hogy a pici tejallergiás?

Nap?! Két óra hossza volt :lol: Annyit még sosem voltak csak ketten.
Arca sz...rul van. Egyébként mindenkinek köszi a vígasztalást....
Nemtom. Hétfőn viszem egy másik bőrgyogyihoz, aki 28 éve bőrgyógyászkodik, a Heim Pálban kezdte..... Köszike, egyelőre megnézzük ezt. Aztán lehet, hogy még kérni fogom tőled......

Leg Magic - köszi, jól van. Az utóbbi két hónapban annyi történt vele, hogy egyszer eldőlt, mert én állítva tárolom .....

Fürdés, wc
Én egyedül intézem. Sosem vittem magammal. Ágy, járóka.....

Puszi Hangusnak!!! Kistesó van?! Nekem épp tegnap volt az első peteérésem, amit megéreztem.

Dincuska
Emmácska olyan, mint mindig. Egy tündér :D

Csokinyuff
Retro a divat :lol: :lol: :lol: Biztos megható lehet látni......

Forralás
Engem is foglalkoztat a gondolat, hogy van-e még értelme.....ráadásul undorító lesz tőle a víz........

mikegirl

Koszmóra...
szerintem is a Babé a tuti. (1600v. 1700 ft )

Ma délelőtti séta már hazafelé...:
Enikő felébredt és üvöltött, így hordozókendőbe felvettem a babakocsiból... Benedek nem fogadott szót, nem állt meg a motorjával többszöri rászólás után sem, így el kellett vennem tőle. Tehát rajtam egy alvó gyerek csüng, én tolom a babakocsit, amin egy műanyag motor lóg, hátam mögött meg vonszolom üvöltve hisztiző fiacskámat...

Édes mindennapok. :)

Kép
Kép
pfranciska

Pattogó által hozott dolgok sokkal igazabbak a hétköznapokban, mint első ránézésre gondolnánk... :)
Azt hiszem, az a jó hozzáállás, ha az ember tud magán is röhögni, különben belehülyül...

Kép
Kép
pfranciska

Ja igen foto.hu
A4-s 20*30cm-es képméret 199ft!
Én már rendeletem korábban tényleg nagyon szép képek lettek!
Vendég

Leko: vettem is Babé sampont, ma már használtuk is, köszi!

Sziszike: nálunk is pont ez van, amíg nem lát Zorka, addig tök jól elvan, ahogy meglát jön a hiszti...

Dincuska:áááá, én nem tudok ilyet csinálni, mondhatni tök hülye vagyok hozzá :lol: Férjecske csinálta aznap éjjel, mikor megszületett Zorka.

Pattogobolha: naggyon jóóóóó :lol:

Mikegirl: nekünk még nincs fogunk, tartok is tőle kicsit, hogy ha kibújik hogy lesz a szopi...remélem Zorka nem megy át Kannibálba :) Zorka ma csinálta először a hason pörgést :)
Szerencsére nem vagyunk egyformák....

tiko

Babé sampont úgy kell használni,hogy rákenem a száraz hajára és leöblítem? Semmi mást nem kell csinálni?

tiko

én mindig a nedves hajára kentem, mnt egy normális sampont, és rajta hagytam egy kicsit a habot. Nekem kicsit zavaros volt a leírás, de így is hatott! :)

leko

Tiko,
üdv a csapatban! :)
Nekünk is a Babé vált be - drága ugyan, de nagyon az elején vettük, és még mindig tart. Ugyanúgy kell használni, mint bármilyen sampont: vizes hajra rá, egy kicsit hagyni hatni, aztán leöblíteni.
Nekünk két fogacskánk van, én is tartottam tőle, mi lesz a szopival, de semmi gáz - csak az ujjamat harapdálja, ha én is óvatlanul hagyom, mint Mikegirl, hogy rácuppanjon. :D

Csoki,
én is rendeltem már kétszer is a foto.hu-n (én 10 x 15-ös méretben), és tényleg nagyon szépek lettek a képek.

italoman

Leko: na akkor holnaptól nedves hajra kenem (örülök,hogy nem csak nekem nem volt egyértelmű :lol: )

Italoman: akkor örülök, én eddig csak olyan példát hallottam, hogy kibújt a baba foga és utána szét harapdálta anyuci mellbimbóját...

És ezt a sampont folyamatosan kell használni? Mennyi idő mire látom hogy használ? Bocsi a sok kérdésért....

tiko

MAjának is van két foga de szerintem akkor lesz gáz a szopival ha felül is kibujik... jön a harmadik de az is alul....
Vendég

Na igen, az alsó fogak elvileg nem zavarnak be....elvileg...

tiko

[quote="mikegirl"]L írta:mikegirleg Magic - köszi, jól van. Az utóbbi két hónapban annyi történt vele, hogy egyszer eldőlt, mert én állítva tárolom .....
:lol: :lol: :lol:

Sziszike: Tényleg, hát ez tök jó, hogy nincs gáz a pajzsmiriggyel! Akkor aztán már semmi akadája a kistesónak!

Leg magic: Na én sem izzadok rajta, de minden nap használom, legjobb esetben napi 2-szer 50 (most itt járok) de egyre emelem a számot! ha épen nem jut eszmbe, akkor csak egyszer este csinálom!

Szép hétvégét!
Babucik, hagyjátok anyucikat pihizni picit!

mamiblue

Sziasztok!

Tiko üdv itt, gyere gyakran.
Még én is forralom a vízet.
mikegirl, nagyon sajnálom Atit. És nem viszket neki?
Mi is pár hetesen kezdtük használni a Babé sampont, és még mindig van belőle :) .
Sziszike ez a könyv nekünk is megvan, szerintem is nagyon jó :) . Talán még Panni ajánlotta pár hónapja.
Leg magic? Eddig nagyon hanyagoltam (meg is kaptam apától, hogy csak fogasnak kellett :oops: ), na de a héten keményen nekiugrottam, és kajálásban is megpróbálom visszafogni magam. :roll:
Fog: Daninak még nincsen. :D
Dincuska, a mi gyerekdokink nem komp ellenes, de azt mondta ha benne van a gyerek, valakinek mindig legyen rajt a szeme, mert ő már kegyetlen sok komp baleseteket látott a korházban :? .
Danit is néha beletesszük, de annyira nem örült még semminek, nagyon bejön neki. Persze villog, csilingel, dudál, csörög, zörög :roll:
Dani is nyafka, és rettenetes akaratos :)
Már 3 napja éjjel 3-4* is felsír, de torkaszakadtából, és mindig csak egy pillanatra, mire odaérek már alszik is. Dokinőnek mondtam, azt mondta lehet rosszat álmodik, és ne nézzen lefekvés előtt tv-t.

Kép
mona76

Ezzel nem azt akartam írni, hogy Dani a tv-n alszik el :roll: . A szobájában nincs tv, de a nappaliban van, és mielőtt megy fürödni ugye ott tartózkodunk, és azért néha-néha odapillant.

Kép
mona76

Mamiblue: egyidősek a gyerkőceink :) legalábbis az egyik vonim szerint...nem is értem miért nem járnak egyszerre.... Zorka 19én született, Sebi?

Mona: igyekszem :) Nem lehet, hogy a foga jön? Vagy akkor nem aludna vissza?

tiko

Hát ezt el kell mesélnem. Képzeljétek el, én még soha nem üvegfestékeztem :oops: , azért is nem, mert kegyetlen sz@r a kézügyességem :oops: . Ma kigondoltam, hogy megpróbálom, és valami nyúszis dolgot kreálok Dani ablakára :D . Elmentem ilyen jellegű üzletbe, és az eladónőnek is őszintén bevallottam, hogy ez lesz az első próbálkozásom :oops: . Azt ajánlotta, akkor sablonnal kezdjem, amit csak ki kell tölteni. Vettem színeket, és aranyos nyúszis sablont, amit akár majd az ajtóra is feltudok akasztani. Most este 10-kor neki álltam. Zöld festék a kezembe, nő azt mondta nem kell levágni a kupak hegyét, mert a biztonsági kupak alatt a másik az lyúkas (ahogy a pillanatragasztó). Szóval nyomom nem jön, még mindig nyomom, nagy pukkanás és a zöld festék a kézfejemen, parkettán, asztalon, :x . Eddig azt sikáltam :x . Szerintetek kedvet kaptam az üvegfestéshez?

Kép
mona76

Mona: na én ezért nem állok neki....mintha magamat olvasnám. :) Zorka szobájában a falon lévő figurákat a férjem csinálta....

tiko

NEGATIV! :(

Kép
sziszike77

Szijja Lányok!

Egész nap be voltam havazva... csak most tudok jönni, bár a két fundink már hisztizik a vacsoráért... persze megint én etetem őket... a drágám már elaludt... :evil:
Olyan dühi lettem! Képzeljétek, ma elmentünk anyukámmal csavarogni gondoltam megérdemlek egy kis társas magányt! Erre..... elmentem fél 11-kor és hazaértem kettőkor. És mire jöttem haza?! Gergő úszott a pisiben meg a kakiban! A nadrágja, a pólója, de még a zoknija is csupa-csupa pisi volt! :shock: Azt hittem agybajt kapok! Erre az én drágám... ja, bocs elfelejtettem tisztába tenni! :shock: :x :x :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil:
A k...va életbe! Hogy lehet elfelejteni a gyerekét???????!!!!!! Aztán rájöttem... most látom, megint a számítógép előtt ült.... a gyerekek meg hadd menjenek isten nevében, ki nem sz...ja le????!!!!!! Komolyan mondom, a sírógörcs kerülgetett! Egyszer hagytam itthon kb. másfél óra hosszát, míg elmentem vásárolni, akkor ez fogadott...
Kép
.... ma meg a nyakig-szaros gyerek!!!! :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Gyermekünket életük első két évében megtanítjuk járni és beszélni. Ám ettől kezdve csak azt hajtogatjuk, hogy „ülj le és maradj csendbe!”. Egyszerre szeretnénk önálló gyermeket nevelni, és elérni azt, hogy a társadalmi viselkedés-szabályoknak legyen képes megfelelni. Ám a gyermek – jelen esetben a Büdös Kölyök –, nem nagyon értékeli nevelési szándékunkat, csak megy a saját feje után. Különösen, amikor beköszönt a hiszti-korszak, vagyis az ingyen cirkuszok ideje.

Nyugodt késő őszi délelőtt, egy zuglói kisközértben. A forgalom közepes, a pénztárgép és a párizsi-szeletelőgép monoton zaját egy gyerek sivítása nyomja el. A fiúcska két-három éves forma, teste hátraívelve megfeszül, kezében óriásnyalókát szorít. A mamája finoman elveszi tőle az édességet, és megpróbálja felemelni, de a kicsi annyira merev, hogy képtelen rá. S közben a kölök folyamatosan sikít, ordít, bőg, kiabál és rinyál. A fiatal anya zavartan, tanácstalanul pillant körbe. Elegáns középkorú hölgy nézi rosszallóan a „műsort”. Egy másik kismama tovább tolja babakocsiját, szemében együttérzés. A hagymák között hosszan válogató idős férfi azonban nem bírja szó nélkül hagyni a kisember harcát.

– Jól rá kell sózni a fenekére! – tanácsolja összevont szemöldökkel. A pénztárosnő hangosan hozzáteszi:

– Az én lányom csak egyszer merészelt hisztizni…! – Az anyuka pedig tartja az ordító gyereket, és halkan nyugtatni próbálja…

Nem ismeretlen a helyzet. Szülőként vagy – szerencsés esetben – csak szemlélőként mindannyian találkoztunk hasonlóval. Az önállóság csírája, a saját akarat első megnyilvánulása a hiszti. Mint egy kellemetlen utánfutó, jön a gyerekkel együtt és támad váratlanul, bárhová is megyünk. Nem lehet a bank, vagy az okmányiroda ajtaján kívül hagyni, felszáll velünk a villamosra, belép az üzletbe is. De egyet ne felejtsünk el, magzatunk nem előre megfontolt szándékkal hoz minket kényelmetlen helyzetbe, ő legalább annyira szenved ilyenkor, mint „áldozatai”, vagyis a szülei.

Otthon sem egyszerű lecsillapítani a kisgyerek érzelmi viharait, de legalább alkalmazhatjuk a bevált praktikákat – ha van ilyen. Szeretgetés, babusgatás, a tomboló csemete átlépése, esetleg szobájába hurcolása, ne adj’ isten egy hidegzuhany. De mit tehetünk nyilvános helyen, ahol elsődleges cél kikerülni a kellemetlen előadás főszerepéből? Ha a következetes nevelési trükkök nem alkalmazhatóak, vagy nem hatásosak? Engedjünk a hisztinek? Adjuk vissza a nyalókát, csak hogy abbahagyja? Sokan így tesznek, és ezzel máris megírták a folytatásos szappanopera következő fejezeteit. Ha ma engedünk, holnap újra támad. Rosszalló pillantások ilyenkor is érkeznek a „tökéletes gyerekek tökéletes szüleitől”.

Ne törődjünk a nézőközönséggel. Ha valaki elfelejtette saját gyerekei tombolását, ezt az élményt is hamarosan el fogja. Ha utód híján még nem volt szereplője hasonló szituációnak, egyszer majd együtt érez velünk, csak idő kérdése. Próbáljuk átölelni a kis tombolót, keressünk egy nyugodt sarkot, és beszéljük meg vele a történteket. Ha semmi sem segít, kapjuk a hónunk alá és hagyjuk el a helyiséget, amíg elcsitul a vihar. Ne szórakoztassuk ingyen a nézőket. Talán mindenkinek így lesz a legjobb.

Kép
mona76

sziszike, sajnálom! :?

Nekem dec.20.-án megjött, azóta sem. :roll:

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: