A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

zazzy: ilyen korán szeparációs szorongás, ráadásul Apára???? Hát ez nem semmi.Kitartás

Erpé:Látom kirakod a kendőből Kata lábát. Lehet már? Szegény Kuklit állandóan azzal macerálom,hogy milyen a "békapóz" :)

nemlajos:örülök, hogy kezd megoldódni az altatás és, hogy Döme elkezdett nézelődni.

Fényképezőt vigyetek a talira, mert szeretnék sok szép babát és mamát látni én is, és szerintem a többiek is :)

Tegnap megjött a mei tai-om, de a postás Anyósnak adta oda, szóval csak ma fogom megkapni....úgy izgulok (jó hülye vagyok mi?)

rólunk: Eszter nem csak zaba, de beszélőgép is.Eszméletlen mennyit karattyol és mosolyog. Beültetem az ölembe,dumálok hozzá, ő meg a maga kis nyelvén válaszolgat (eeeeejjj).

na megyek,kihasználom, hogy durmol

Kép

Kép
pgyöngyi

zazzy, én ilyenről (ennyi idős korban) még nem is hallottam :shock:
Nem lehet egyszerű... :?

na de nálunk se fenékig tejföl az élet: tegnap megint nagy volt az ordítás, délelőtt kétszer bukott, egyszer fosott, egész nap alig aludt, estétől ment a buli, fél egykor aludt el végre (ezért ma sincs jelnyelv), reggelre megint rózsaszín volt a pelus. Utánaolvastam, nagy baj nem valószínű, de egy vizeletvizsgálat kellene. Azt hogy csinálják ilyen kicsi korban? :shock:
A pelust eltettem, du hívom a dokinőt.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Katka. nagyon aranyos vagy, h jönnél értem, de ezt most tényleg kihagyom (más dolog is van sajnos) :(. majd legközelebb! köszi!!!!!!! :D
Tehuti. nekünk nagyon együtt "mozognak" a gyerekeink, naponta ált. nálunk is csak 20-30 perces alvások vannak, pénteken pedig egy csomó mindent tudtam itthon csinálni annyit aludt. a vasárnap nyügisebb volt és a tegnapi napunk is, de lesz ez még jobb :D
csak átfutottam a hsz-eket, szval ne hari, h nem reagálok mindenre (illetve semmire :? :cry: )! azt kerestem, h nálatok mi volt a védőoltások után. mi ma megyünk és azt sem tudom, h most beadassam e a pneumot vagy csak jövő hónapban :?. de ezzel kapcsolatban nem láttam, h írtatok volna (vagy csak tényleg nagyon gyors voltam)!

Szép napot!
Vica
wicca

Nemlajos: vizelet és vérvizsgálat nálunk lesz alapból, védőnő asszonta, h a gyógyszertárban kell majd venni egy vizeletgyüjtő zacsit, azon van egy lik, ezt fel kell "csatlakoztatni" a fütyire (pasik előnyben :D). általában pár perc után van pisi, ha nincs akkor vissza tudod csomizni a zacsival együtt. érdemes hajnalban (reggel) csinálni, h aztán le tudd adni a laborban!

Szép napot!
Vica
wicca

Katka a futással még vannak gondjaim, eddig itthon is csak max 4 km-t futottam le azt is olyan 3 részletben, de ez már haladás :D
A versenyen 3 km-t futottam, de ugye erdőben, illetve most elég nyílt volt a terep, így a majdnem 30 fokos melegben ez elég fárasztó volt, mert ugye nem volt árnyék. Az eredményemet nem is tudom, igazából ez egy megyei csapatverseny volt, de lehetett futni egyéniben egy rövidke pályát nyílt kategóriában ahol bárki indulhat.

Az időjárást én mindig az eumet.hu-n nézem. Van egy térképes előrejelzés, ahol mindig a következő napi időjárást mutatják számítógépes animációban, elég jól be szokott jönni hogy lesz-e eső vagy nem. Nézzétek meg :wink:

Most döbbentem rá hogy az én fiam akár 6-7 órát is alszik éjszaka :shock: Tegnap is 7-kor evett aztán fürdés és 8 órakor letettem és csak 2-kor kért enni. Azt hiszem nem panaszkodhatok. Szerencsére ő is jó alvó.

Na léptem főzni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

nemlajos: bemész a gyógyszertárba és kérsz vizeletgyűjtő zacskót. Fiúk előnyben, lányokra elég szar ráhelyezni. Letisztítod a kuki környékét és ráragasztod a zacskót majd figyuzod, kb ennyi.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Gyöngyi, igen, én kiteszem Kata lábát a kendőből, Samut is így hordtam első pillanattól kezdve. Vele anno voltam hordozókendő tanfolyamon, ott mondták, hogy lehet, de a dokinkat is megkérdeztem, szerinte is OK - ha sokat hordozod így, tuti nem kell terpeszpelus :) Így kb olyan pózban tartja a lábát.
Ja, én is megrendeltem a mei tai-t, majd mutass képet a tiedről is.

Nemlajos, ahogy a többiek írták: vizeletgyűjtő zacsi - mi szerencsére megúsztuk, kalandos próbálkozás lehet...
Szegény Döme, majd jelentkezz, hogy mit mondott a doki.

Wicca, mi most szerdán megyünk 2. hós oltásra, és a vedőnő azt mondta, h most fogjuk megkapni a pneumot is. (3-at kell kapniuk, így a 2-3-4 hós oltások alkalmával ezt is megkapja Kata)

Vica, nem semmi vagy a futással! Minden tiszteletem a tied, én belehalnék, ha csak 2 km-t is kellene futnom... (Nagyon nem az én műfajom, és mindig csodáltam azokat, akiknek megy és még szeretik is. Majd egyszer áruld el, mi a titka :) ) És tényleg nagyon csinos vagy, gondolom, akik nem ismernek, nem nagyon hiszik el a 3 gyereket :)

Zazzy, nem semmi ez az apaimádat a lányodnál. Mondjuk már többektől hallottam, h a csajok gyakran lesznek apásak, na de ennyi idős korban :) :shock: (Egyébként én is nagyon apás voltam kicsinek, folyamatosan rajta lógtam - valószínűleg ez nem esett túl jól anyumnak)
Kata kajcsit követel, lépek.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Wicca: Ajánlat áll, amikor Neked is jó. ;)
Én beadattam a pneumót is, viszont sokkal jobb az oltóanyag, mint régen, nekünk Peti simán vette a 2 hónapos oltást. nem volt se láz, se csomó, se semmi....

Nemlajos: Feltétlen beszélj orvossal, mégis csak jobb, ha ő diagnosztizál, illetve biztos tudja, hogy melyik betegségnek mik az egyéb tünetei, szóval vizsgálattal egy csomó mindent ki tud zárni. Szerintem ez a rózsaszín vizelet eléggé aggasztó, szóval járj a végére. :roll: És majd mondd, hogy mi van. Mi is aggódunk ám Döméért!

Vica: Nagyon ügyes vagy! Komolyan. Én is szeretnék futni, de annyira meghíztam, hogy most jobb, ha nem. Így én csak görizgetek néha. De ettől a néhától bizony nem fogyok....

Zazzy: Az bizony lehet, hogy apukája mély hangja megnyugtatja, de azért ez erős, amit írsz, végül is te vagy az anyja és te is rengeteget vagy vele. Ilyen szeparációs gondok majd olyan 8 hónapos kor körül lehetnek. Addig is dédelgesd sokat és próbáld megtalálni, hogy mivel lehet megnyugtatni. Jó anyuka vagy, bízzál magadban és figyelj a babádra, te is meg fogod érteni, hogy éppen mit szeretne. Ja és énekelj sokat, hogy szokja a hangodat.

Pulcsi: Hogy van Nándi? Használ a diétád? Szurkolok, hogy iskerüljön megtalálni, hogy mit nem bír a pocója....

Gyöngyi: Hogy vagytok? Mindkét gyerek helyre jött már?

Marq: Mi van veletek? Most, hogy rosszabb az idő, remélem lesz egy perced jeletkezni. És kérünk képet is.....

Pár hete beadtuk az apasági pert. Hát nem semmi az egész. Az exemnek kell lennie a felperesnek, Petiapu nem kezdeményezhette a pert, mert ugye házas vagyok és a család mindenek felett! :shock: Szóval még szerencse, hogy jó az exszel a viszony.
Most meg bevonják a gyámügyet a per idejére (kirendelnek valakit), aki Peti érdekeit képviseli. :roll: Én a céda anya nem vagyok alkalmas a képviseletre!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Most várjuk, hogy a gyámügy kirendeljen valakit és utána kapunk időpontot tárgyalásra, ami már nem valkószínű, hogy nyári szünet előtt meglesz. Szóval jogilag őszig a Peti az exszem gyereke.... :( :?
Most próbálom majd megfűzni, hogy jöjjön el velem a Petinek útlevelet csináltatni, mert ugye neki is alá kell írnia.... :twisted:
Hogy én hogy lehettem ekkora hülye, hogy nem váltam el, amikor elhagyott!!!!!

Katka

katka22

Jaj csajok most én vagyok a padlón.
Még jó, hogy tegnap íram, hogy nálunk nincs gáz :(
Most épp vacilálok, hogy mondjam vagy ne mondjam a páromnak, hogy inkább pár napig ne jöjjön haza. Pedig leginkább most nem akarom látni, nekem kellene egy kis távolság.

Kép

Kép
gabka77

Gabka: Nagyon ki lehetsz borulva. Sajnálom....
Szerintem, ha szükséged van időre, akkor kérjél nyugodtan, de ha átgondoltad a dolgokat, akkor tessék őszintén beszélni egymással. :roll: :roll: :roll:
Az őszinte kommunikáció hiánya a kapcsolatok halála.... Én ezt kínkeservesen tanultam meg...

Katka

katka22

KAtka: köszönöm, igazából nem nagy dolog ami történt, csak már régebben vannak gondjaim a párommal, már többször elgondolkoztam, hoyg talán könnyebb lenne egyedül.
Nagyon unom a mumus szerepét, hogy csak én lehetek szigorú a gyerekkel, vagy ha ő szigorú akkor nagyon nem jókor az.
ha nincs itthon, akkor nincs semmi gond Levivel, de ha az apja itthon van, akkor apaapaapaapaapa és indul a hiszti.
nem tudom mit csináljak, de most nagyon tele a topánom

Kép

Kép
gabka77

Szasztok!

A gép műxik, bár szar az alaplap :evil: És mire kell jönnöm :!: Gabka, ez nem hangzik túl jól, nem lehetne ezt valahogy megoldani, tényleg megbeszélni, nyugodtan, türelmesen? Senkinek sem jó egyedül, főleg ebben az időszakban....

Nemlajos: hogy tok oda eljutni 1-es vilivel? Az tényleg nem rossz, 25 percre van tőlünk a megállója, csak nincs bérletem :oops: meg babakocsival az egyesen :?: megpróbálhatom... És szoptatni hogy tudunk??? Vki kocsijában? Bakker, jó lenne, ha áttennénk, most jut eszembe, h csütörtökön megyünk a 2 hónapos oltásokra :shock: HELP

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

sziasztok

hajaj párkapcsolati problémák... nálunk sem fenékig tejfel az élet, de próbálom menteni a dolgokat :?

bocsi, csak olvasóközönség vagyok mostanában, Nico nagyon aktívkodik... :lol: most is itt ütlegel hogy nem hozzá beszélek.. és az egykezes vakírást még nem sajátítottam el.. :lol:

KépKép
KépKép
adryn

MOst úgy érzem, hogy inkább egy kis nyugira lenne szükségem és ha tisztáztam magamban a dolgainkat, akkor beszélni.
Csak azért tartok ettől a lépéstől, hogy nehogy az derüljön ki számomra, hogy jobb egyedül.
ugyanakkor nem akarok csak azért együttmaradni, mert ....
gabka77

gabka: ti házasok vagytok? Mióta vagytok együtt? (ha nem vok indiszk :oops: )

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

2003 óta vagyunk együtt és most lesz a 4. házassági évfordulónk
gabka77

hááát, csak drukkolni tudok :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Katka, ezt az apasági hercehurcát úgy látom, csak jó adag humorral lehet átvészelni... te céda :D és tényleg jó, h az exeddel jó a kapcsolatotok, így a sok hülye hivatali szabály és lassú ügymenet miatti bosszúságot nem nehezíti még ez is...
Drukk, h mielőbb vége legyen ennek, és Peti apuja nevét viselhesse...
Hova készültök, h kell útlevél?

Gabka, nagyon sajnálom, hogy így érzel.
Nálunk is vannak konfliktusok apával gyereknevelés témában, ő azt gondolja, h én nem vagyok elég szigorú... Szerintem természetes, hogy nem értenek mindenben egyet a szülők - hiszen különböző családi mintákat hozunk, máshol vannak a hangsúlyok és a határok a nevelési kérdésekben, és az a nagy feladat, hogy ezeket összehangoljuk, átbeszéljük és saját, a mi családunkra érvényes, és közösen kialakított nevelési elveket alkalmazzunk.
Nálunk most az működőképesnek tünik, hogy ha egyikünk rászól valami miatt a gyerekre, akkor a másikunk ebben mellé áll, még akkor is, ha nem teljesen ért egyet az adott szituációval-reakcióval. Ha nem értünk egyet egymással, azt utána meg lehet beszélni, és legközelebb kicsit másképp csinálni. De az nagyon fontos, hogy a gyerkőc felé egységes álláspontot képviseljünk - legalábbis a lényegesnek ítélt kérdésekben.
És az nem baj, ha az egyik szülő kissé engedékenyebb, a másik szigorúbb, hiszen nem vagyunk egyformák - persze ha ez nagyon szélsőséges, az nem jó. Az meg pláne nem jó, ha ezt mumus szerepnek érzed és ha ebben a párod nem partner... De szerintem ez megbeszélhető, alakítható. És jobb egy engedékenyebb apa, mint egy semmilyen, ha egyébként meg szeretitek egymást - és nekem a hsz-eidből nagyon ez jött át. Levi meg pontosan érzi, ki az engedékenyebb szülő és neki hisztizik... Nem egyszerű eset ez, de szerintem okos nő vagy, és imádod a családodat - biztosan találtok nálatok is jól működő megoldásokat.
No, kisregénynyi hsz-nek ezzel vége... Bocs, ha sok voltam.

erpé

Gabka ezt azért tényleg gondold át, nehogy megbánd. Beszéltetek is a gondokról?
Úgy látom sok helyen vannak megint párkapcsolati gondok :? hát nálunk is akad most megint. Nekem is meg kellene fogadnom Katka tanácsát hogy beszéljük meg a dolgokat, csak az én párom nem az a gondokról beszélgetős fajta :? Ma reggel azért rákérdeztem hogy mi baja, azt mondta hogy fáradt és a Panna miatt ilyen feszült. Nincs semmi komoly Pannával, csak hát újraéli a 2-3 éves kori dackorszakát :(
Gyerkőceim is hozzák a formájukat, szerintem ez a hideg zavart be nekik (már régóta észrevettem ha lehül az idő nem bírok velük)
Bulcsút ebéd nélkül tettem le megint aludni, semmit nem akart megenni mindenért hisztizett, kb három kanál mákos tésztát evett amitől tiszta mák lett a foga de megmosni nem engedte és persze inni sem akart :evil: Ja és éjszaka is 4-5-ször felsírt, alíg tudtuk megnyugtatni.
Remélem Panna elviselhető lesz du.
Na és persze Nimródot is az előbb fél óráig ringattam mire megnyugodott, pedig ő aztán nem szokott nyügösködni ennyit.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Papillon, de jó, hogy te is megvagy! :)
Mikor kell menned a 2 hós oltásra? Délelőtt, reggel? Mert ha reggel, akkor még el tudsz jönni szerintem, ha kicsit késve is. Ha szép lesz az idő, akkor azért néhány órát biztos ott leszünk.
Egyébként azt 1-es villamos Lágymányosi hídi végállomásáig kell jönni, onnan sétálva sincs már messze a gát, de kocsival is elhozlak már onnan szívesen.
Szoptatás: nagyon nagy a park, én pl simán szoptattam már ott a fűben, pokrócon csücsülve - de persze kocsiban is lehet. Nincsenek egymás szájában az emberek, pláne nem egy hétköznap délelőtt. De majd takarunk! :)

erpé

Papillon, ne aggódj a szoptatás miatt, magad elé teszel egy kendőt aztán mehet a cicizés :wink:
Én egy csomószor szoptattam Bulcsút a játszótéren mikor Pannával mentünk játszani.
Akit zavar az meg majd nem néz oda.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Adryn, sajnálom, h nálatok is konfliktusok vannak... Nico aktívkodása miatt jelent? Sokat van ébren? Rosszak az éjszakák? Majd azért írj, ha tudsz!

Vica, nyűgös apát és gyerekeket sajnálom. Nemsokára megint meleg lesz, és rendbe jön a gyerkők hangulata is!
Most már tényleg eldugulok!
erpé

Húha! Jönnek a gondok?! Remélem mindenkinek sikerül megoldani. Szorítok.

Nemlajos Én már vettem pisit Mátétól. Úgy csináltam, hogy vettem a gyógyszertárban zacsit, nem drága, de ne csak egyet vegyél, hátha elsőre nem sikerül. Mikor az éjszakai utolsó ébredése volt Máténak, Apát felébresztettem, hogy segítsen. Neomagnol-os vízzel jól megmostam, aztán ráragasztottam a zacsit. Utána szopiztunk, és 10 percenként lestem (volna) a pelusba. Nekem szerencsém volt, mert mikor legelőször kukkantottam bele, pont abba a pillanatban pisilt és már vettem is le. Aztán egy kis csőbe kellett átönteni a pisit. 6 órán belül kell leadni a köjál-hoz.

Mennem kell, Máté most ébredt fel. Végre aludt egy jó nagyot, nem csak 20 percet. 1,5 óra. De 9-kor evett.

Kép

Kép
rszg

erpé: teljesen igazad van. ez müködik nálunk is, hogy nem a gyerek előtt beszéljük meg ha nem értünk egyet és ha az egyik ez vagy azt csinálja, mondja akkor a gyerekkel szemben mellé áll a másik.
de apa egyáltalán nem tudja kezelni pl Levi hisztijét. így mindig én vagyok akinek ezt is kezelni kell és szigorúnak is nekem kell lenni, mert ha apán múlna a gyerek azt csinálna amit akar.

most egy kicsit úgy érzem magam mint egy házvetezetőnő, akinek néha beszólnak, hogy nincs tiszta alsógatyám, fel kellene már porszívózni, nincs borotvahabom, nem szeretem a sajtosstanglit.
de én pl 1 hete kérem, hogy hozzuk le a padlásról a járókát, rakjuk össze. este kb annyi a feladata apának (mivel Levi apaapaapa müsort játsza este is), hogy megfürdesse Levit (le kell mosdatni utána ő még játszik egyedül kicsit a kádban, addig apa ül a számítógép előtt, vagy nézi a tv-t), felöltöztesse, elindítson neki egy esti mesét, majd letegye az ágyába. Mindeközben én ellátom Lilit, ha Levi kér valamit kiszolgálom, megmosom a fogát. Elpakolok mindent, mosogatok.
Tegnap este is annyi dolga volt, hoyg letegye Levit az ágyba, közben én kimentem locsolni és kint is összepakolni. (Lili korábban alszik el általában). bejöttem és apa ül a fotelban nézi a tv ügyvédjét Levi meg a szobája ajtajában ácsorog. Leültem összehajtogatni a ruhákat, erre ő dühüngeni kezdett, hogy egyszer szeretne megnézni egy műsort én meg nem foglalkozom a gyerekkel. Mert persze megint nekem kellett volna a gyerekkel szigorkodni, hogy menjen vissza az ágyába.
Ha nincs itt, akkor legalább tudom, hoyg mindent nekem kell csinálni és akkor érdekes módon a gyerek 10 perc után alszik, neki meg tovább marad fent.
Unom már a mumus cseléd szerepét.
Ja és ha már alszik a gyerek, akkor a számítógépet ba...tatja (helyettem :) :oops: )

bocsánat a kifakadásért, de asszem eljött az ideje, hogy kicsit (inkább) egyedül legyek ( a gyerekekkel)
gabka77

hát igen, a nemalvás csodákra képes a párkapcsolatban... :?

Papillon
én szívesen felajánlom a kocsimat, ha ott jobban szeretnél szoptatni, de tényleg leszünk elegen, majd körbeülünk! :wink:

Vica
nem vagy semmi a futással! :shock: én is elkezdtem gondolkodni a tornázáson, hogy eljárjak, de félek, hogy a szoptatós dudáimmal kényelmetlenül érezném magam... téged nem zavar?
pedig már órarendet is kiraktam a hűtőre... 8) :lol:

Gabka
kitartás!

Nemlajos
ennek szerintem is járj utána... már másodszor... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

gabka, azért ne add fel, bizti van megoldás, és nem biztos, hoyg egyedül jobb..
szerintem mindanynian nagyon fáradtak avgyunk a piciktől, az éjszakáktól, a bömbölésektől, stb, nehéz türelmesnek lennünk a párunkkal, neki meg nehéz türelmesnek lennie velünk..meg sztema hormonok is dolgoznak még mindig bennünk..nekem si fura, hogy a férjemnek van ideje elmenni a hobbyját is csinálni, én meg úgy vagyok, mint ahogy csibb írta, néha órákon keresztül nem jutok el pisilni sem..de hát, mi vagyunk az anyukák, mi vagyunk otthon, a mi munkánk most 24 órás, az övéké meg 8 vagy 10 vagy 12....nehéz időszak ez mindenkinek..pl. tegnap a férjem szeretett volna "esti programot", amit Nándi baba "csak" 3szor szakított félbe ordítós hasfájós sírással, volt, hogy 20 percekre./mármint akkor én odamegyek kivszem, dédelgetem, apa addig vár, csak vár....de azért végül sikerült, bár hullafáradtak voltunk mindketten.
én még mindig úgy vagyok, hoyg a férjemet helyezem tudatosan az első helyre, és csak a második szerelmem Nándi :)és nagyon vigyázni szeretnék arra, hoyg ne a gyerek6ek/ körül forogjon majd az életünk, hanem vagyunk MI ketten, és ennek eredményei, és nem pedig céljai agyerekeink. szép szavak, nehéz megvalósítani :)(
Nekik is nehéz. nem ismerem ahelyzeteteket, belszólni sem akarok, ezeket csak úgy leírtam, talán magamnak is. sír a kölök, megyek :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

írtam Marq-nak susmust, hogy hiányoljuk és mi van vele mostanában, íme a válasz :)

"Köszönöm az érdeklődést, jól esik. Mostanában tényleg nem jártam a topik felé. Ha alszik Hanna, kertészkedem, ez a hobbim, igazából ezért tüntem el. Ovi után meg általában játszó, este meg már fáradt vagyok leülni a gép elé. De! Nem vesztem el végleg! :)
Talira most nem tudunk menni, mert Hanna fibromajat holnap szedik le, elég nyúzás lesz ez neki. A köv talira majd megyünk! Nektek kellemes ismerkedést! Üdv, Marq"
erpé

Gabka: nagyon tipikus helyzetben vagytok ám... :( 6 éves kapcsolat, 2 gyerek és megfásult kapcsolat.... Sajnálom nagyon a helyzetet és hogy a párod ennyire nem segít Neked.
A gyerekneveléssel kapcsolatban láttam egy olyan öletet (nekem tetszett), hogy írni kell egy közös szabálykönyvet, amiben lefektetik az alapokat és fokoztaosan bővítitek és ehhez tartjátok magatokat. ;)
De persze nálatok több gond is van.... Én annó jártam az exszemmel párkapcsolat terápiára. A kommunikáción sokat javított, de a nagyon-nagy rossz helyzetből már nem tudtunk kijönni. Viszont békében válunk, ami nem mindegy.
Nekem az volt a legnagyobb tanulság a terápiából, hogy akkor kell elmenni, amikor érzem, hogy kisiklanak a dolgok és nem akkor, amikor már katasztrófa van.... Ha esetleg érdekel egy ilyen vonal, akkor tudok javasolni szakembert. :roll:
Ja és egy utolsó gondolat: A mai napig lelkiismeret furdalásom van a lányok felé, hogy nem élhetnek együtt az apukájukkal és megszakad a szívem, amikor látom a fájdalmat a szemükben...., amíg a remény szikrája van, addig szerintem érdemes küzdeni a kapcsoltért.
Gondold át, hogy mit szeretnél és mi az igazi probléma, mert ugye azt tudod, hogy nem a járóka, meg a tévé.... :roll: :roll: :roll:
Befejeztem a kéretlen tanácsokat.... :oops:

Pappilon: Jó, hogy vagy! És gyere el ha tudsz! Jó lenne!

Adryn: Gondolom nagyon fáradt lehetsz.... Azért próbálj néha pihenni is. Micnek van már munkája? Vagy legalábbis látszik valami? Az ilyen nagyon nyomasztó tud lenni...

Csibb: Én most találtam Budaörsön baba-mama tornát. Az első óra ingyenes. Elvileg lehet az órán szoptatni vagy altatni, bármit. Én is gondolkodom, hogy kipróbálom. Persze én leszek a legdagibb anyuka, ez azért eléggé fusztrál.... :oops:

Párkapcsolat: Nekünk jót tett az akadálypálya ketteseben. Tudom ajánlani bárkinek kikapcsolódásra. ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.05.12 13:35-kor.

Katka

katka22

lányok, csak ötletként vetném fel, hogy nem megyünk be zárt topikba? Sokan olvassák ám a topikot. A másik társasággal most megcsináltuk és tök jó, hogy csak mi látjuk egymás hozzászólásait. De ha nem, hát nem :)

Erpé: akkor én is így teszem be az Esztert, ha engedi.

Kép

Kép
pgyöngyi

párkapcsolatról én is tudnék írni, de nem részletezem a fenti okok miatt.

Katka: köszi az érdeklődést, lekopogom, meggyógyultak a gyerkőcök. Viszont Eszter napközben elég nyugtalanul alszik, mindegy az éjszaka legyen okés

Kép

Kép
pgyöngyi

Gabka, a bővebb hsz-edből már tényleg az derül ki, hogy nem "csak" az engedékenység-szigorúság a probléma.
Katka nagyon jókat ír, pórbáljatok meg beszélgetni egymással a problémákról, vagy ha nem megy, igénybe venni külső segítséget.

Katka, hajrá baba-mama torna! jaj, és ne rágjad magadat a súlyod miatt, hisz' nemrég született Peti. Majd ha vége a szopis időszaknak, belevágsz valami jó kis diétás-fogyis programba, addig meg le van ejtve... Meg hát a nyár is a több mozgásról szól, és még néhány ilyen kalandparkos kiruccanás és egy szálkás-vékony Jane-t látunk majd a képeken! :)

Gyöngyi, egyszer már felmerült a zárt topik ötlete. (Nem emlékszem ki vetette fel) Akkor én kissé ellene voltam, hisz ezzel kizárjuk azokat, akik esetleg később csatlakoznának hozzánk. De persze nem vetem el alapjában a dolgot, pláne ha többen is úgy érzitek, hogy a "nyitottság" miatt nem mondtok el, kommentáltok dolgokat, amiket pedig szívesen megosztanátok...
Egyébként hogy működik a zárttá vált topikotok? Változott valami ezzel?
É

erpé

No megvoltak az oltások, anyós kísért el. volt sírás a gyerek részéről :cry: és anyós részéről is :lol: . megmérték és 6 kiló kereken :shock: :shock: , több D vitamint írt elő a doki, mert nagyon gyorsan fejlődik :lol: !
Gabka: hááát biztos nem eccerű ez a helyzet, de hidd el nekem nem egy leányálom egyedül gyereket nevelni, pláne kettőt!!! sztem előbb üljetek le, mond el neki a problémád és csak utána legyen egy pár nap pihi (ha már mindenáron el akarod küldeni!) és akkor mindketten végig tudjátok gondolni!! nagyon drukkolok, h ezt rendezni tudjátok!!!
Katka
köszi a felajánlást :D a jövőben sztem majd élek vele!!! nem semmi milyen herchurca ez az apasági dolog!!!
Érdekes, h Beánál (illetve apukánál) mégsem a család mindenek felett elv működik :twisted: ?!?! ki érti ezt?!?!

Szép napot!
Vica
wicca

sziasztok ismét...

az aktívkodás azt jelenti hogy 11-től most 3 előtt aludt el.. addig anyának szórakoztatni kellett a fiatalurat.. játszószőnyeg 10 percig "segített" addig be tudtam menni a fürdőszobába. :lol: napok óta ilyen..

viszont jobban alszik éjszaka :D ennek örülök.. most azért nem alszom jól mert beteg vagyok megint.. torkom fáj és köhögök. éjszaka is izzadtam mint a ló... ááá

Katka: köszi az érdeklődést, Mic most dolgozik 2-3 hetet itt Koppenhágában.. aztán reméljük előbb utóbb mehet vissza Norvégiába is..

zárt topicot én nem támogatom, itt már úgy megszoktam... akinek az a hobbija hogy mások "beszélgetéseit" olvassa annak egészségére...

na.. fel is ébredt az ifjonc... még hogy a csecsemők sokat alszanak.. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

oké, csak egy ötlet volt :D Majd a másik topikban panaszkodom :)

Erpé:egyenlőre annyi változás van, hogy özönlenek a képek, illetve azok is írogatnak, akik eddig nem nagyon. Mondjuk még csak pár napos a dolog.

Kép

Kép
pgyöngyi

csajok egy kérdés gyorsan: ha lázam van ciciztethetem Nico-t?

KépKép
KépKép
adryn

adryn: 38 fokig simán lehet!! /doki és védőnő is mondta/

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi:köszi :)

KépKép
KépKép
adryn

Szóval, nem tom, h mikor kell dokihoz menni, de oltások után nem szívesen viszem el :oops: nagyon nagyon szerettem volna elmenni... azért még reménykedek, h nem most lesz az oltás.....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Adryn: 38,5 fölött nem javasolt szoptatni, mert a pirinek átmennek az anyatejjel és Nico is lázas lesz. Folyamatosan szedjél lázcsillapítót ás tartsd lent a lázad.
Jobbulást Neked! Ugye az a baj az anyasággal, hogy ilyenkor is helyt kell állni. Remélem gyorsan jobban leszel.

Katka

katka22

Most voltam csípő kontrolon. Még mindig nem elég laza a csípő. Elrendelték a terpeszrugit és további torna. :(

Bea: Mikor viszed Maját kontrollra? Tudod arra az idegvizsgálatra vagy mire. Te hogy látod? Megszűnt a remegés?

Katka

katka22

bakker, csípőszűrés!!!
Oda nagyon kéne már menni...
Megjártam a dokit, köszi a tapasztalatokat, hát akkor majd zacsizok (vettem 10-et mert én NAGYON béna vagyok :D)
Rszg: hogy vitted be 6 órán belül, ha éjszakai utolsó ébredéskor pisiltetted? :shock:
Nekem a szakrendelőbe kell vinni, sima pisisüvegbe (kimosott gyógyszeres, amiben mi is vittük a terhesgondozáson).
Csak tudjak felébredni, no meg Döme is.
A jelnyelv is azért nem fog összejönni, mert egyszerűen nem tudom a szoptatásokat úgy időzíteni még reggel...

papillon: én már szoptattam a Margitszigeten kétszer (vagy háromszor?) meg a Kopaszi-gáton is, hidd el, senki nem rökönyödik meg! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hű, most veszélyben a csütörtök, valószínűleg akkor hozzák a járókát :D :D :D

Hja, lányok, valaki nem szeretne hatszögletű járókát, kicsi repedéssel az alján, 4E Ft körüli összegért? Én érdeklődtem, de hát már van másik, mire írt a csaj, hogy még megvan, a IX. kerületből hozható el.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka És tudnál egyedül lenni? Hova menne a férjed. Ha szabad ilyet kérdezni.

Gyöngyi Nekem mindegy, mehetünk.

Adryn Gyógyulj meg!

Nemlajos az éjszakai utolsó az azt jelenti, hogy kb. (ha jól emlékszem) fél 6 körül volt. És nekünk steril üvegbe kellett átönteni. Egyébként úgy ért be időben, hogy Apa mikor reggel felkelt, az volt az első dolga, hogy elvitte.

Egy kérdés: Nemlajos, Te lehet, hogy tudod. De a többiekre is kíváncsi vagyok, mit mondanak. Csuklik a gyerek és azt akarod mondani neki, hogy hagyja abba. Hogy mondod felszólító módban egy szóval? Illetve kettővel :) Ne csuk...
Mert ne olvass, ne fuss, ne dumálj, stb. De ezt hogy kell helyesen mondani? Van egyáltalán ilyen?

Rájöttem, hogy mi semmiképpen nem tudtunk volna a talira elmenni, mert megyünk Pécsre kontrollra. Már megint :evil:

Kép

Kép
rszg

Nemlajos: És mondott valamit a doki? Azon kívül, hogy kell pisi?

Katka

katka22

Rszg, ne csukolj!!!!!!! hehehe..... :lol: :lol: :lol: én is kíváncsi vagyok, h kell mondani!

Párkapcsolati válságokat sajnálom!!!!!

Gabka, tényleg el lehetsz keseredve, ha ilyen is megfordul a fejedben, h egyedül talán jobb.

Talira én is mennék, de kicsit messze van, irigykedni azt fogok rátok!!! Kérünk majd képeket!!!

Zárt topikba is mehetünk felőlem. Úgysem hiszem, h sokan bekacsolódnának...

Adryn, jobbulást!!!!!!!!!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Ó, végre valami, amihez értek :D
Felszólító módú alakot akartál kérdezni, és jelentem, nincs neki :)
A mediális (vagy más néven közép-) igék egy részének, amelyek átmenetet képeznek a szenvedő és a cselekvő igék között, nincsen felszólító módú alakja (érdekes, hogy nem is lenne értelme, mert nem tudnád a felszólítással se "irányítani").
Ilyenek a siklik, csuklik, botlik, fehérlik, stb.
Érdekes, most találtam egy nyelvtudományos cikket, és ezt a tényt átlépi, és mégis megmondja, hogyan van a felszólító alak :shock:
http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/gyik/csuklik.html

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

rszg: éjszakai utolsó fél hat az reggel fél hat?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, nekünk is kötött a csipő, betétes rugi plusz én is tornáztatom. 20-án megyünk arra a kontrollra, előre tartok tőle, Remélem minden rendben lesz vele..már nem tapasztalok remegést.
Apasági hercehurcát sajnálom.

Gabka, neked is javulást lelkileg!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos, drukkolok Dömének, gyógyítsák meg azt a pisit :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ez a kérdés már engem is régóta foglalkoztatott :D, csukoljon :lol:
rakok egy ma esti képet, apának 3 óra ébrenlét után sikerült elaltatnia manót:
Kép a haja miatt mi már csak mathprofnak hívjuk :lol: hátulról is látni kéne, mert egy csíkban tök kopasz az alatt pedig vagy 4 centi hosszú haj lobog :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: