A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

na körözött megéve-jó jó egy kicsit hagytam apának is
birsalmasajt a formákban, hu de paráztam h megint kfröccsen-tegnap ugyanis félbehagytam nyilván igy ma kellett befej. és most nem is lesz jó kemény mert nem birtam 15percig keveergetni folyamatosan ugyh sztem csak félig fog megdermedni de nem érdekes az ize a lényeg majd esszük kanállal. ma már tuti nem csinálok semmit!!

musi:

aloe spraym van nekem is, tegnap feszt azzal fujtam, sztem gyorsitotta is tuti, másom viszont nincs pont emiatt vetődött fel tegnap bennünk h már ideje lenne ilyen baleset csomag itthonra főleg h már nem csak ketten lesznk, ugyh hamarosan veszünk. olyan szinten vagyunk h még gézlap sincs, csak 3 db ragtapaszom amit meg most nemtok rátenni ugyebár.

gabi:

sztem megvárom amig elintéződik magátol nem merek hozzányulni:) hehe a szüléstől meg nem félek.

mingyá bealszok én is pedig még nem kajáltam be. sztem az idő.

andy

Kép
andy30

cili:

a csalántea nagyon rossz és állitolag a málnalevél is bár én minden sz.t meg tok inni ha célom van vele..na jo a szódabik. ecettel rajtam s kifogott a felénél:)
nekem a jógán javasolták meg a védőnő is a homeos dolgokat meg a teát is, a dokim meg erre is azt mondta h felőle! nem mondja h hülyeség de ő nem hisz benne h olyan nagy hatásuk lenne inkább csak pszichésen. na a méhszájam miatt még nem mertem elkezdeni a málnalevelet de jövő héten ha betöltöm a 36.-ot is végre akkor sztem elkezdem. meg függ a méhszájamtol is hétfőn fogja megnézni a doki h h áll. ha nagyon nyitott akkor lehet fölösleges de ha már megvettem..

bébic:

teljesen együttérzek veled velem uez van napok óta ill. musi:

mióta nem dolgozhatok mert ugye feküdnöm kell. addig csak ugy repoült az idő és nem volt ennyi bajom sem téleg amiről nem tudsz nem fáj meg fizikailag is érzem h 2 hét alatt mennyit amortizálodtam igy h nem mozgok nem vagyok levegőn stb lelkiekről ne is beszéljünk. ezért fogok én jövő héten már beiktatni eztazt bár most meg már nem birom szusszal:(

andy

Kép
andy30

Csalántea: szerintem iható, pedig én aztán finnyás vagyok a javából.
Na megyek haza, letudtam még egy napot! Márcsak 2 meg a jövő hétfő, de az csak búcsúzkodós nap lesz! :lol:
Vendég

[quote="nikianya21"]t írta:nikianya21i hogy oldjátok meg az also rész borotválását?

Kistükör a zuhiban :) Na ez sem sokáig lesz jó megoldás.... :roll:

Bocika! Függetlenül attól, hogy megborotválod magad, a kürházban is megteszik! Engem kiröhögött a szülésznő. Amikor leborotvált mondta, hogy kicsit cikk-cakkosra sikerült magam nyírni otthon...de ha gondolom akkor ő is mintát nyír bele :)

Mush! Aludj egyet!

Bébic! Pihenj sokat! És csatlakozom az előttem szólókhoz, mérj vérnyomit azonnal! Ha magas irány a kórház....

Cili! Málnalevél tea iható, semmi különös, olyan fűíze van. Annyiban használhat, hogy aza funkciója, hogy felpuhítja a méhnyakat. Ezért nem mindenki ihatja, dokinak rá kell bólintani. Ha ihatod, és természetesen szülsz akkor jó pár órát spórolsz a vajúdással...

Andy! Fel tudnád tenni a birsalma receptet? A férjem imádja és én meg utoljára kisgyerekkoromban találkoztam vele...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Kismanóm odabenn mostanában nagyon be van lustulva. Mozog, de a nagy partik alábbhagytak. Rendszeresebb lett úgy veszem észre. Mocorog olyan finoman ki ki tol valamit, és mindezt reggel 5-7 között és délután 3-4 között... egyébként meg egész nap csuklik... szegény gyerek

bkatalin

Andy! Most látom, hogy már te is elkezdted a 36. hetet! 8)

bkatalin

Hát elfelejtettem megkérdezni tegnap de hétfőn majd megkérdezem. A tegnapi vizsgálat szerint C2000 vagyok... teghát még mindig zárt, ez jó. A málnalevélteát megvettem, és akkor fogom majd írni hátha beválik...

Kép

Kép
dcili81

Kati nekem pont az ellenkezője van, iszonyat aktív...

Kép

Kép
dcili81

kati:

nem is győzök hálát adni érte!
felteszem akkor a recipét de fotó most nem lesz ahhoz lusti vok:(

andy

Kép
andy30

Sziasztok! Olyan sokat írtatok ma, hogy képtelenség visszaolvasni!
Mi ma voltuk szülőszobalátogatáson. Hát.... nem egy szívmelengető látvány volt :( . Az előző két szülésem másik kórházban történt, nem mondom, hogy az jobb hely volt, de amennyire magasztalják a debreceni klinika szülészetét, ahhoz képest elég lepukkantnak tűnt. Egy külön egyágyas szülőszoba van, a többi lényegéban egy térben, mobil falakkal elválasztva. Gondolom, elég nehéz kifogni, hogy az egyágyas üres legyen. A "nagy közösben" külön helyiség a vajúdó, és külön van a kitolás. Azt mondja a szülésznő, hogy addig van a kismama a vajúdóban, amíg elkezdődik a kitolás, míg megjelenik a baba feje. Akkor a mamát áttolják, vagy átsétál (!!!!) a kitolás helyszínére. Hát nem tudom, így két szülés után nehezen tudom elképzelni, hogy amikor a bab feje már látszik, én ott sétálgassak :twisted: .

bkatalin! Én elég jól tudtam mozogni mindkét szülésem után. Az elsőnél kicsit nehezebben, de a másodiknál már amikor levittek a gyermekágyas osztályra, simán kimentem zuhanyozni, ebédelni, könnyen ültem, nem nagyon fájtam, az elsőnél még nem voltam ilyen "virgonc", de az sem volt vészes.

Nikianya!
[quote]t írta:i hogy oldjátok meg az also rész borotválását?
Szintén kistükör, szemben vele leülve a kádban :wink:

Ma én is elkezdtem csalánteát inni, de semmi nem történt :( Pedig jó nagy bögrével ittam, de szerintem egy ekkora bögre sima teától többet pisilek! Málnalevélteát is vettem, azt jövő héten szeretném elkezdeni.

zsebi_baba

azt elhiszem... már én is várom, hogy ott legyek...

köszi a receptket...
asszem Mush átragasztottad rám a szundimanót... asszem szunyikálok amíg kisfiam nem ér haza... addig is puszka

bkatalin

Bocsi, idézet csak az első mondat lett volna.

zsebi_baba

hát Zsebi! Remélem a második nekem is könnyebb lesz... mármint a gyermekágy...

bkatalin

cili:

már ihatod is. neme a 34. héttől javasolták elvileg (málnalevél)

kati:

recept felment

andy

Kép
andy30

ja és kati: ott nincs birsalmasajt? vagy birsalma?:) itt is ritkaság már de a piacon az öregnénik mindig árulják..

Kép
andy30

Mági! Neked az aranyeredet kezelték valamivel? Vagy meg is műtötték? Nekem már most kezd előjönni, de szerencsére még nem fáj... viszont attól tartok ez nem marad így...

bkatalin

Köszönöm lányok, annyira jó, hogy itt vagytok nekem! Tsók! :*
(Már ez is tök sokat segített, hogy jól kinyítam magam itt nektek! :D )

Mush: Én eddig "bőgés-szűz" voltam, ez az első ilyenem volt....na, de most átestem a tűzkeresztségen! :wink:
Köszi a tanácsot, sajna nincs itthon vérnyomimérőnk, szerintem holnap felhívom a védőnőt, és ha lehet, bemegyek hozzá.
Amúgy ha baj lenne, akkor dagadnék máshol is, pl. a kezem is, nem? De nekem csak a bokám és a lábfejem hatalmas....
Ez a hirtelen dagadás meg úgy lett, hogy vasárnap még semmi, hétfőn meg pufffffff.....

Bocika: Én is a Herbáriást vettem, csak a filterest. Akkor iszok egyet ma is sztem....
Húúú, most a kedvemnek de jót tenne egy kis Bocika-féle kalács.... :wink: :P

Cili: Hát, nemtom, mert csak úgy lehúztam egy hörpintésre....nem bírom a gyógyteákat, de a baba miatt még kamillateát is ittam...igaz, azt is egy húzásra! :D :D Ja, kettő van, amit szeretek: a hársfavirágtea, meg a legújabb felfedezésem, a citromfűlevél tea. (utóbbival indítom a napot már jóideje, mézzel és citrommal isteni és még jó hatású is)

Andy: Pedig én hozzád képest még a kezeimet is összetehetem, hogy "csak ennyi" bajom van....de hát én már csak ilyen hisztizsák (by Drágauram) vagyok.... :? :P :wink:

Bkati: Köcke, holnap lesz mérés remélem! Én picurom is nagyon sokat csuklik, egyik nap rekordot döntött, 7szer jött rá szegénykére... :(
bébic

Andy! Nálunk nincs birsalma itt, de apuéknál a kertben van... úgyhogy ha jönnek hozatok velük egy adagot. csak mi otthon nem ettük soha...

bkatalin

bébic:

én is rákaptam a citromfűre most mióta itthon vagyok, pont a nyugtató hatása miatt kezdtem el, most is azt iszon épp, mert folyton feszült vagyok és az tök jó rá, meg fini is. tegnap mégsem hatott:(

andy

Kép
andy30

zsebi baba. mi jovo het szerdan megyunk szuloszoba latogatasra. alig varom. na aztan majd tudunk hasonlitani ebben is.

KépKép
KépKép
mush589

apa hazajött és ki akarja szurni a hólyagomat!!!ajjjajjjajjajj. de muszáj állitolag:(

na majd jövök

Kép
andy30

bebic. azert csak meresd meg a vernyomid. az az 5 perc megeri, hogy ellenorizzek! a pisi nezes is csak 1 perc. szoval menj a vedonenihez holnap. sot ma meg jobb lenne... tudom mar tul keso van. :?

KépKép
KépKép
mush589

Két órát levegőztem. Szuper volt! :-D

Látom, azért mindenkinek van már valami baja... :-D

Andy!
Hagyd, hogy Apa megműtsön! :-D

Bébic!
Nem tudom, hogy a dagadás jelentkezik-e mindenhol, de hogy ilyen hirtelen tört rád, az nem jó! Mindenképpen nézess vérnyomit!!!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok.Mai uh méretek:
BPD:85 mm
AD:95 mm
FL:63 mm
Placenta 2-Grannum II
Magzatviz:lényegesen kevesebb(eddig csak valamivel kevesebb volt!)
Nst rendben.Ennyi.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sarmi. ez most mit jelent? lehet megszulesztenek hamarabb?

KépKép
KépKép
mush589

Sarmi! kkor most mi van?

bkatalin

hát csak félsiker...apa szerint vissza fog termelődni mert nem hagytam teljesen kinyomni:)

sarmi:

ilyenkor mi van?

andy

Kép
andy30

na meek ebédelni..

Kép
andy30

jó étvágyat!

bkatalin

[quote]Z írta:öldi, mind1, befogtam..

Egyrészt nem mindegy, másrészt meg seniki nem mondta, hogy be kéne fognod. Látod? Mindenki dokihoz zavar!

Értem Enikő. Elég balkáni helyzet.

Niki!
[quote]t írta:i hogy oldjátok meg az also rész borotválását?

Emlékezetből! :lol:

Bébic! Csalánteát mértékkel szabad, vagyis egy filternyit naponta (mindegy hány deci vízben). Vastartalma miatt van olyan kuruzsló, aki még ajánlja is.

Andi! Én is ki szoktam szúrni. Tanács: ne egy lyukat szúrjál, hanem kettőt, és fűzz bele egy cérnát (előtte mártsd bele alkoholba) az kivezeti az utántermelődő nedvet.

Sarmi! :( Mit mond rá a doki?

Kép
zölddisznó

Hát csajok én se tudom,mert utána egy olyan undok doktornő nézte meg a papirjaimat,annyit mondott csak hogy szedjem a gyógyszereimet,és egyek nagyon sok fehérjét!Holnap megyek a védőnőhöz,jövőhéten meg a saját nődokimhoz,addig aggódok ezerrel.Főleg hogy hajnalban elkezdtek jönni a méhösszehúzódások,és azóta is jövögetnek,és nem valami kellemesek.Zabálom a magnéziumot,jajjajjajj nem akarok koraszülött gyereket!!!! :shock: :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Kiszedem már ezt az idiótán vigyorgó képemet,mert egyátalán nem ilyen rózsás a helyzetem.Nagyon aggódok,nagyon félek.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Én is túl vagyok egy komplett szőrtelenítésen. Borotva, tükör, küzdelem... De sikerült! :-D

Sarmi!
Mit mond dokid a kevés magzatvízre???

Kép
Kép
lbernuska

Sarmi!
Látom már válaszoltál... Saját dokidhoz nem tudsz előbb menni?

Kép
Kép
lbernuska

Sarmi! Én még ma felhívnám a magándokimat! Nem akarok vészmadár lenni, de ez nem túl jól hangzik.

Kép
zölddisznó

sarmi. szerintem is minel hamarabb menj el a sajat dokidhoz. ha kell fizess neki, de ez tenyleg nem hangzik valami rozsasan.

KépKép
KépKép
mush589

Sarmi!

Hívd fel a dokidat!!!
Vendég

Bkati: itt nem borotválnak meg ha azt mondod. Ezt megtagadhatod!

Sarmi: szépek a méretek. Egyetértek Zöldivel én is hívnám a saját dokimat. Valahogy nekem fura, hogy nem ő vizsgált, mert engem csakis a saját dokim vizsgál senki más!

Bébic: hát akkor süssél kalácsot! :lol: :lol: Én is ennék, de nincs hozzá energiám. Sajna az energiagyár így utolsó napokban nagyon kimerít! :lol: :lol:
Vendég

Nálunk most lett kész a Bocika féle kalács, szívesen küldök! :D :lol:

Kép
Kép
gyurmi

Gyurmi: nyitom az ablakot! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Húúú nem tudom már kivel társalogtam itt hogy ő is szeretne csinálni a babája lábáról, kezéről lenyomatot és azt adná ajándékba. Na szóval a holnaptól érvényes ROSSMANN-os újságban láttam ilyen szettett 999 Ft-ért! Majd meglesem élesben is, csak nem tudom mikor jutok el oda.
Vendég

Bocika!
Szerinted nem lehetne lefagyasztani az összefont, még nyers tésztát? Olyan jó lenne pl. karácsonykor csak kikapni a hűtőből és megsütni...

Kép
Kép
gyurmi

Gyurmi: szerintem próbáld ki. Én még erre nem gondoltam, de lehet megoldható!
Vendég

Holnap kipróbálom,lefagyasztom, szombatra a vendégseregnek úgyis szerettem volna csinálni, akkor csak megsütöm és kész. Majd beszámolok az eredményről!

Kép
Kép
gyurmi

Gyurmi: OK. Várom a fejleményeket! még mindig nyitva van az ablak.......... :lol: :lol:
Vendég

Apa meg a Máté már egy rúddal végzett! Éhes banda! :D

Kép
Kép
gyurmi

Na jó egye fene. Máté kedvéért lemondom a várva-várt adagot!

Megyek eldőlök, mert a kispöcsös nem bír magával és nagyon nyomja a bordámat. :lol: :lol:
Vendég

Gyurmi! Ha kelt tészta, akkor nem lehet lefagyozni, mert "megfázik" és egy kemény tömör ehetetlenség lesz belőle. De megsütve simán le lehet!

Kép
zölddisznó

Sarmi remélem nem lesz gond.

Én nem jutottam el a dokihoz, párom későn ért haza, egyedül elindulni nem tudtam volna, nagyon messze van. :(

Tejbegrízre éhezem!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Fájok, nem is kicsit... leszakad a derekam... A baba mocorog nekem nem belenyilall a lábamba, meg a hátamba...

Sarmon kitartást! És hívd a dokit!

Megyek letesztelni a keksztekercset, remélem kifagyott már...

Kép

Kép
dcili81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: