A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

ó reggelt!

Aproo búzadarát! :lol:

köményestől legalább jókat fog púzni a drága :wink:

BArbi nálunk is az a szokás, hoyg a testvérek is kapnak kisebb apróságot :lol:
nagyon édes a pici fiad!

Dia hajszárító itt olvastam hogy szárítjátok a haját a babáknak,és egyszer én is megszárítottam.utána jól leszidtak hogy a meleg levegőtöl is kaphat huzatot a feje a gyereknek.. azóta jól megtörlöm és sapka :oops: :roll: :lol: :lol: mindenki mást mond , de én enm mertem

annyira édes kiscsaj! és milyen hosszú a haja

szemszin nektek látszik már milyen lesz a szem?

mecsi tejszaporítónak ami nem tejes

darás tészta, krumplis ételek , rostos gyümölcslevek
k nagymamám ezeket csináltatja velem.. este ittam egy dl alkoholmentes sört az is használt..illetve szopi után fejd meg máég ha nem is jön belőle dolgoztasd én is azt csinálom.. bal mindig satnyácska jobb az tuti de sokat feljődött a bal cici amióta ezeket mívelem

most megyek fejni mindkét cicit, mert pici fiam este 20- 3.30ig aludt... végre 6 órát aludtam ÉN is egyhuzamban! hurrá!

nővérem mesélte, hogy unokaöcséim 7-8 hetes koruktól átaludták az éjszakát! bár ők tápszeresek voltak mert testvérem gyógyszert szedett és sajnos nem adhatott anyatejet nekik.

mi tegnap töltöttük a 7.hetet. majd meglátjuk :lol: :lol:

koszmo találtam a kis fején keveset , de aztán szakszerűen elláttam és elfújták :lol:

most már nekem is meg kellene jönni a hordozókendőmnek, annyira várom...

több anyuka tanácsára rendeltem borostyánnyakláncot fogzássegítőnek.. az is a napokban fog megérkezni illetve baba-mama szettet rendeltem mert anyunak is jó lesz oime a link ha érdekel valakit...
http://babacsoda.hu/component/page,shop ... Itemid,26/

nővérem mondta, hogy babamasszázsra ha tehetem menjünk, mert fiai imádták..

babaúszást ő nem próbálta, de nekem is több hátrányt soroltak fel mint elönyt de én azért egyszer lehet kipróbálom...

illetve rendeltem párásítókészüléket(a pingvineset
:P ) remeélm jó lesz

én is benne lennék egy nagy sétában városligetben, vagy Margit szigeten...

bocsánat, ha túl sok voltam :oops:
Vendég

Boni,
Arra nem is gondoltam, hogy a hajszárítótól is kaphat huzatot. Mondjuk én jó messze tartom a fejétől és közbe dörzsölöm a buksiját hogy ne érje nagyon a fejbőrét a meleg levegő. Hát fene tudja, hogy mi a jobb/rosszabb. De azért köszi hogy figyelmeztettél, megkérdezem majd a gyerekdokit, hogy ő mit ajánl.

Amúgy meg a koszmót hogyan kell szakszerűen ellátni? Mert mintha Virágnak is lenne...
:(

Szemszin:
én úgy tudom, hogy 1 éves korig alakul ki a végleges szín. Bár ez sem feltétlen igaz, mert a férjem 4 éves koráig szőke hajú/kék szemű volt, ma meg barna hajú/barna szemű....

Kép
Kép
dia123

dia koszmó

fürdés előtt fél órával bekened baba olajjal vagy napraforgóolajjal(én azzal csináltam) a kis buksiját.ennyi idő alatt feloldja az olaj. teszel rá egy cérna sapit.nehogy megfázzon a buksi. aztán fürdetés elött fogod a babakefét, összefogod a "sörte" végét és gyengéden elkezded körkörösen fésülni(mintha maszíroznád) ahol koszmós.kutacsnál inkább ne csináld még.. azt hagyd ki.
utána hajmosás , megtörlöd és sapka. utána 2-3 naponta ismételd kb 4*. :lol: nekünk már az első hatásos volt :lol:

meleg levegő az is a kutacsa miatt árthat, könnyebben kap huzatot :roll:
Vendég

sziasztok

mi is jól vagyunk :) csak mostanában van hogy egyik nap iszonyat nyűgös és hisztizik egész nap, aztán másnap meg tök nyugi van. szóval nagyon változó a helyzet napról napra.
mostanában meg szopi után nem megnyugszik, hanem elkezd nyűglődni és sírni. néha már én sem tudom lenyugtatni, ilyenkor apja átveszi és egész estig abajgatja. Sajnos ettől viszont apja is kikészül, hiszen a munka után szeretne ő is egy ici picit pihenni itthon, de nem mindig lehet a babus ringatás miatt.

Gripe Watert ma először próbáltuk, kíváncsi leszek. mondjuk nekünk nincsen kifejezett hasfájás, de gondolom ártani nem árt, hiszen gyógynövényes a cucc.

mazska: a kenguruban fekszik a baba, vagy ül? csak mert nekünk is van Baby Björn, de én még nem mertem hazsnálni, mert úgy tudom, két_három hósan lehet elkezdeni, addigra erősödik meg a hátuk annyira.

együttalvás: az a gondom, hogy ha velünk alszik a nagyágyban az nem árt a gerincének?hiszen a kiságyban a kókuszmatrac direkt jó a hátának, de a mi ágyunkban nem olyan van....ez nem káros neki?
sajnos egyre jobban nem marad meg a saját ágyában, napközben is a phenőszékben, meg szopiárnán alszik inkább, de hát ezek sem egyenesek....félek, hogy a hátának nem tesz jót. :(

mi is voltunk dokináninél, 1 kilót híztunk egy hónap alatt, most 4120 g vagyunk. :) nekem is a jobb mellem termel több tejet, a bal nem feszül soha annyira. próbálok fejni szopik után, de nem mindig tudok, mert van ,hogy rajtam fekszik utána Csabi és akkor semmit nem tudok csinálni.

hétvégén tervezzük, hogy elmegyünk Visegrádra, remélem megvalósul a program :)

mi még nem használtunk orrszívót, csak egykétszer Sterimart....
viszont sokat tüsszög, lehet hogy meg van fázva? vagy a tüsszögés normális? azt is hallottam hogy panelban nagyon szűraz a levegő és azért tüsszüghetnek sokat...hát remélem csak ez van.

szerintem nekünk a piros pöttyök a melegtől vannak. én nem tudom, de sok babát látok úgy bebugyolálva, hogy csak na. Én nem szoktam ennyire, van hogy csak body+rugi+ takaró és sapka van rajta séta közben, de mégsem fázik. Ha meg ráadok még kisgatyát és kardigánt, akkor meg úgy izzad benne. szóval szerintem inkább nem öltöztetm túl.
mondjuk télre jó lenne egy bundazsák a kocsiba.
Szerintetek hol lehet ilyent kapni? az irha a legjobb, azt mondják.

én is medelás zacskót használok tejfagyasztásra, az Aventes pohár és tető külön kapható és rohadt drága szerintem....és sok helyet is foglal.

ma éjjel 4 órát aludt egyszerre, ez nagy szó nálunk :) úgy örültem kezdek reménykedni, hogy csak beáll majd 6 hetes körül ez az éjszakai alvás dolog.
lei

sziasztok;)

Lei, örülök, hogy kezd rendeződni az éjszakátok;) majd meglátod, ahogy nőnek, egyre könyebb lesz! Mi csak egyszer kelünk éjszakánként, de én ezt is nehezen viselem, úgy érzem sokszor magam, mint akit fejbevágtak, nagyon nehezen tudok felébredni.
Barnus mondjuk velünk alszik, így amikor éjjel elkezd nyekeregni, először a cumit dugom a szájába, hátha még visszaalszik kicsit és én is pihenhetek egy kicsivel többet. Persze így biztos nem olyan pihentető az alvásom, de ha a kiságyában lenne, tuti sűrűbben kelne fel, azt meg én nem bírnám...

tüsszögés: teljesen normális, bár én olyankor vagy adok rá vmit, vagy betakarom és akkor nem tüsszög tovább. Egyfajta figyelmeztetésként kezelem, hogy még elbír egy réteget és ez így nálunk be is vált;)

bundazsákot én a vateráról vettem, nagyon szépet sikerült találnom 4600-ért, vadi új, jó kis szőrös és belül pedig vastagon bélelt, íme:

http://www.vatera.hu/uj_vastag_teli_kis ... 69802.html

sniky

érdemes a vaterán körülnézni, mert sok szép dolgot lehet találni és olcsóbban mint az üzletekben...
sajnos a tescoban (csepelen) nem nagyon vannak még őszi/téli kisrucik, pedig nagyon jó lenne, mert nekem nagyon bejön ez a Cherokee márka;)

Boni, nagyon szépek a nyakláncok, karkötök, lehet én is elcsábulok;))

panna, majd mesélj a tanfolyamról, nagyon kíváncsi vagyok rá;)

na megyek húst panírozni, amíg lehet;))

puszi nektek és szép napot, később még benézek!

sniky

Mecsi! Babamasszázsra itt Pécsen, kb három utcával odébb. Mondanám, hogy gyertek ti is, csak ez nektek kicsit messze van :lol: :P :lol:

Niki! Én is tökre örülök, hogy Réka jól alszik, de védőnénim lelohasztott egy kicsit, mert mondta, hogy lassan indul a fogzás, és akkor amiatt lehet sűrűbb kelés éjszaka meg több nyűgösködés nappal. Persze van olyan baba, akinek minden gond nélkül kibújnak a fogacskái, de azért nem ez az átlag. Hát kíváncsi leszek. RÉka már nagyon nyáladzik ( :wink: ), fújja a buborékokat, nem tudom, ez mennyire előjele a fogkibújásnak. De sztem még azért korai lenne nekünk így 2 hónaposan...

Ma nem volt olyan klassz az éjszaka, csak 4-4,5 órákat aludt egyben. Pedig holnap megyek végre fodrászhoz, és azt az múltkoriakhoz igazítottam, de ha holnap is ez lesz, mint ma, akkor lehet, hogy épp beleesik majd a kajálási időpont... Na majd meglátjuk. Ma reggel elég nyűglődős volt, a poci miatt, pedig már régóta simák a reggelek. Azt hiszem a tegnap esti parizersaláta lehet a ludas, mert abban tojás is van. Azt hiszem a tojást száműzöm az étrendemből egy időre.
Jaj, megyek eszek is vmit, mert éhen halok.
Panna

panna1

Boni!
Nem félsz, hogy a nyakláncba beleakad a keze, és letépi majd magáról?

panna1

Panna de.. de egyébként ewz nem olyan laza nyaklánc és ha a body alá teszem, akkor nem tud beleakadni a kis keze :lol:
Vendég

hello itt Zombiné!

Kész vagyok megint éjszakáztam. 11.30tól hajnal 3ig aludt aztán reggel 6ig fent volt. Megint leszivott aztán meg a fejtből (mert tegnap kicsit sikerült) túlettem magát. Ma volt a védőnő és szigorú rendre utasított ha evett hagyjam sírni! hogy megtanulja hogy alvás van. csak éppen ha nem akar és már régóta sír akkor mi van. Csináltam én ezt is de az se volt jó. 5percenként aztán egyre később bementem de csak sírt. Hát inkább felveszem nem? Na majd meglátjuk.

Tegnap darástésztát csináltam ma krumplistésztát, úgyhogy Boni én rajta vagyok ám az ügyön + napi 1üvegecske sörike :evil: fujj de muszály, de hát elég gyatra a cici. Bár a védőnő azt mondta ha puha az nem baj ez természetes. ha 5ml fejek azt is fejjem le este ha összegyűlik jó lesz az plusznak ha mégis éhes még.

Na megyek tentibe teszem magam. Este meg majd olvasok is vissza. :oops:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Egy gyors kérdés: milyen gyümölcsöt esztek? Én alig merek enni, egyrész egy csomó tilos, amit meg ehetnék (alma,barack) az meg bántja a gyerkőcöt.. :roll: és anniyra kívánom a gyümit,de nem merek enni....
:cry:
Ötlet?
makadu

Sziasztok!

A hétvégén hidegfront volt, és az érzékenyebb és hasfájós babák azt megszenvedték. Ne aggódjatok, el fog múlni. Nekünk is kemény hétvégénk volt, de most már helyre állt a rend újra. :D Doki néni mondta a hidegfrontot, nem én találtam ki. Ma voltunk nála a rendelésen. Hát, jelentem, kereken 5 kg a súlyunk. 3850 grammal születtünk. Csenge annyira aranyos volt, mikor a spatulával benéztek a szájába, elkezdett vigyorogni. :lol: Csak a mérlegelést nem szereti, se a rendelőben, se otthon. Igazi kiscsaj!!! Ki szereti, ha a súlyát méricskélik?!?

Mi hétfőn du-án váltottunk Grape W-ra, és nekünk sokkal jobban bejön mint az Infacol. Ti mindig kajcsi közben és utána adjátok, ahogy a papírra van írva, vagy netán kajcsi előtt?

Holnap megyünk vendégségbe két hónapos Bence babához barátnosnémhoz! Kíváncsi vagyok, mit fognak egymáshoz szólni!

Találkás nagy sétában mi is benne vagyunk! Remélem javul az idő. Állítólag októberben jön a vénasszonyok nyara!!!

rizsimami

Makadu!
Én almát eszem hámozva. Szerintem ha a barackot is megszabadítod a héjától, akkor talán az nem lesz rossz neki. De ebben nem vagyok biztos, csak almás tapasztalatom van.

rizsimami

Mi a spar-ban még vettünk sárgadinnyét, ami finom is, azt eszek. Meg szilvát is. Meg banánt.
Az alma meg a barack is bántja a picit? Na ne már! Hát én barackot is eszek. Azt sem szabadna?
A körtével mi a helyzet?
Lehet nyitni kellene egy olyan topikot is, amibe a szoptatós anyucik tesznek fel egészséges ételekről recepteket. Mondjuk én elég gyorsan kifogyok az ötletekből... saláta+husi, húsleves, héjában sült krumpli, rakott krumpli tojás nélkül, meg mindenféle tésztás étel, péksüti, egyebek, de ezek ugye nem a legegészségsebbek.
De tényleg, tudtok még valami gyors és egyszerű főtt kaját, amiben nincs tej,tojás, puffasztó zöldség?
Én a zöldségekkel állok hadilábon. Imádom őket, de most alig van vmi, amit lehet enni....
Na megyek felmosok, még az hátra van a takarításból...

Panna

panna1

barackot lehet enni, persze a héja nélkül! Kitti én mindennap eszek 4-5 db-ot, mert almás annyira nem vagyok, és nincs tőle semmi bajunk!

sniky

De jó nektek Rizsi! RÉka attól a spatulás szájbanézéstől van ki a legjobban. Azt hiszem utálja, ha lefogják vmijét, vagy belekényszerítenek vmit. ELg akaratos a kisasszony az tény. Igazi kis ororszlánhölgy...

panna1

Én a nektarint héjával együtt ettem, az gáz? A simáért meg nem rajongok, pont a szőrös külseje miatt :lol:

panna1

az alma alapból puffaszzt engem így a kicsit is (héjjastúl vagy sem az mindegy), az őszibarackot is héjja nélkül próbáltam, de az is ordítós. Körtét nem próbáltam,mert a védőnő tiltólistára tette. A banán szintén engem puffaszt...
meggyet szabad enni,de köszi szépen :) , a dinnyét kipróbálom még.
Zöldségekkel is hadilábon állok...mit szabad és mit nem?
makadu

UTÓLAG IS SOK BOLDOG SZÜLINAPOT REGŐNEK!!!!!

Ritkán tudok jönni, félig már költözünk is, és lefoglal nagyon a két gyerek.

Csenge,
Köszi, jól vagyunk, háát, néha keményebb a helyzet, de van, hogy napokig semmi gáz. Amúgy szereti a kistesót, már mondogatja is néha, és rengeteg puszit kap, csak néhány kicsit erősebbre sikerül...Most azt vetettem be, hogy jó keményen rászólok, hátha a szigor hiányzott neki :)
És nálunk is megtörtént a Bartos Erika-féle felkészítés, naggyon szereti azóta is a könyveit. A múltkor direkt azért kellett kimenni a szigetre, hogy meghallgassuk a zenélő kutat, 2 hete meg libegőztünk, Csanád is 8) Thomas könyv nekünk is van, az első kettő, annyira nem kattant rá Zalán. Pedig jó sok mozdony megvan, meg sinek is, most csináltatunk neki terepasztalt, hátha az a baj, hogy állandóan elő kell venni.

Bocsánat, hogy senkinek nem reagálok, alig tudok visszaolvasni.

Julcsi,
Én kihagynám az Ergamot, hallottam róla, hogy tényleg tejapasztó.

Aproo,
Asszem te írtad, de Zalán is kapott a kistesótól egy dömpert, mert azt kért.

Makadu,
Én csak almát eszem (ropog a fogam alatt :lol: ), és kevés banánt.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rizsi! Megnéztem a fotóalbumodat, nagyon édes Csenge baba!

panna1

Tényleg! Barbi! Boldog szülinapot Regőnek így utólag! NAgyon helyes a kissrác, olvadoztam is tőle a képeket nézegetve. Csak aztán mindig elfelejtem, hogy mikre is akartam reagálni, vagy mit akartam írni... Úgy látszik ez a terhességi tünet megmaradt: agyam mint a szita... :lol:

panna1

Sziasztok!

A szülcsinapos kisvitéznek sok boldogat!

Kérdés, kicsit kellemetlen, de felteszem: már több hete nem vérzek, de együtt voltunk apájával és rá két napra meg marhára, most ez okés így? Vagy nekem is a carezette teszi? Vagy lehet megjött? De ezt nem hiszem mert akkor mást is éreznék. Ja igen és ha az ember nem mensizik akkor honnan tudja, hogy esetleg nem esett teherbe? Mert a fogigátlót meg szedi tovább és az hormon! Na sok kérdés! Félreértés ne essék nem vagyok terhes megint, de ez felmerűlt bennem.

Mi jövő héten megyünk szurizni, ki kapott már? Volt láz utánna?

Meg Zorcsikámnak a kis tokája altt kisebesedett, mert odafolyt a tejcsi vagy beizzadt és kipálott, meg kirepedt, eddig kamilláztam, de az szárít az nem jó, hallottam, hogy az A vitaminos olaj jó! Volt valakinek ilyen?

Amúgy velünk minden okés, szépen fejlődünk azóta nem volt risztás, le is kopogom: kopp-kopp. És nem is lesz légzéskimaradása ezután, én ezt így eldöntöttem :)

Séta a jövő héten? mert azt hallottam jó idő lesz!

Szóljatok vissza kinek melyik nap szimpi, nekünk a kedd nem jó a szurika miatt!

Puszi minden babus pocijára.

Ja én mindent eszem kivéve hüvelyes és k betűs, de egyedül a bolonyais szósz bántotta a pociját, más nem.

Ritus

Kép
rituspoc

Ja és igen mindenkinek ajánlom a Gryllus Vilmos cd-jét, Zorka nagyon szereti, meg a musicaleket is :)

Nálunk minden délelőtt a pihenőszékben szusszan el rá és alszik 3 órát, vagy az aerobik labdán altatom rá. Délután meg elalszik a kiságyban cumikával és nyom 1,1,5 órát, ezt csinálja 3 napja. Remélem ez be is állt akkor

Kép
rituspoc

akkor a mit szabad mit nem tábla még egyszer!

1222266175.4422.doc
Vendég

Panna! Köszönjük a bókot! :D Nagyon büszkék vagyunk ám rá!

A spatulát pedig azért nem utálja, mert egy irtó aranyos doki nénihez pártoltunk át a régitől. Az új dokinéni annyira finoman nyúl hozzá, végig babusgatja, szeretgeti, beszél hozzá, lefogás egyáltalán nincs.
Mi a második héten dobbantottunk a régi (hát marha sokat jártunk hozzá :? ) gyerekorvosunktól és mentünk át hozzá. Ő volt a férjem gyerekorvosa is! :D

rizsimami

Csajok! Akinek tejtároló zacskóra van szüksége fagyasztáshoz, ajánlom a Mária bababoltot. Elanee tejgyűjtő tasak 20db 988,- ért. Én ezt használom itt Pécsen, mert az egyik bolt tőlük rendel. Itt a link:
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... 20a&page=2

Üdv: Panna

panna1

PAnna köszi :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!
Vendég

sziasztok!
szeptemberiből vagyok!!megszületett kislányunk panna zsófi, 09.19-én 55 cm-vel és 3680 dkg-val.azóta nem bírunk betelni vele!!
sniky: mari szülésznő :) jó volt, kicsit többet is rám nézhetett volna mondjuk, de minden jó ha jó a vége.
csajok hasfájásra mit használtok???kinek mi jött be?????tegnap nagyon rájött és szörnyű volt, örjöngött a görcsöktől, ügyeletet hívtuk, espusiman cseppet adtunk neki..

Kép
winona

szép napot mindenkinek Kép

Winona : Sajnos minden baba más, úgyhogy mindenkinek más jó. Ajánlatok Espumisan csepp, Infacol, Gripe water de csak 1hónapos kora után, tornáztatás, pocaksimi órajárással megegyező irányba, cseresznyemag párna melegitve pocira,szélcső, baromi nagy kitartás és erő hogy kibird. Ha még valamit kihagytam majd a lányok pótolják.

Az én fiam egy élő időjárásjelző. Szóval az elmúlt 3nap az idő miatt nem aludt éjszaka. Tegnap egész nap durmizott én is! és este 12 től reggel 6ig aludt és most is szunya van. Egyszerűen nem tudom elhinni hogy egy baba ennyire érezze az időjárás változást.

Dia a lányzó hajrengetegje fergeteges! Édike nagyon!

Képzeljétek október 20ra kaptunk uhra időpontot :S akkor már 10hetesek leszünk. Furcsa. magyarázat rengetegen vannak és egy héten egyszer van rendelés.

Férjecském keze végre egész jól szuperál ugyhogy már tudja emelgetni a kisfiát meg altatni is tud segiteni. :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Képzeljétek kisasszony kezdi átérezni a felnőtt élet lényegét, négy éjszakája 8 és 10 óra között alszik. Persze ennek az a hátránya, hogy kelhetek éjjel fejni. Ma kétszer is szerettem volna, de másodszorra úgy kinyomtam az ébresztőt 5-kor, hogy nem is emlékszem rá.

KépKép
jazmin2005

Andi, ne is írj ilyeneket! :shock:
Nálunk tegnap előtt éjjel fél2kor csöngött a telefon, Petim rohant nagyihoz, mert epilepsziás rohamot kapott. Persze Levi szemei kipatt, fenn voltunk 4ig.
Aztán tegnap éjjel gondolta megvárja a fél2-t, hátha megint csöng a telefon. Este 7-től bírta fél2ig! :shock: Még ki is egyeznék ezzel, ha nem ordítana folyamatosan. Pedig ez már nem hasfájás, nem huzogatja a lábát és nem is lehet éhes, mert rengetegszer volt cici. Az egy dolog, hogy tolja el magától...
Aztán reméltem majd ma kidől, de nem, már 3 órája fel-alá rohangálok vele, mert ordít.
Kicsit most kezd megint sok lenni, párom meg persze szegénykém totál elhavazva, bár tegnap hajnali 1ig ő dajkálta.
Na megyek, hátha most meg tudom nyugtatni...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo kitartás , szegényke nem lehet neked se íígy könnyü. Te is kezdesz lassan zombivá válni ??!! Levi nem fárad el a sírásba és nem alszik el ha sírás után cicire rakod kicsit?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Nagyon régen voltam már, lehet már nem is emlékeztek rám... :)
Remélem mindenki jól van és szépen növögetnek a babók.

Voltak apróbb problémáink, ezért nem voltam sajnos. 4 hetes volt a Hanna, mikor kórházba kerültem. Hasmenés, hányás és vérzés. A mai napig nem tudják mi volt a baj, de szerencsére már minden rendben.

Mennyit híztak nálatok a Kismanók?

Hanna egy hónap alatt fél kg-ot, de a doki azt mondta, hogy sok. Én meg keveslem.
Hétfőn már 8 hetes lesz, és most tartunk 3770-nél és 3050-tel született. Pedig eszik rendesen a drágám, 80-140 grammokat egyszerre, viszont csak napi 6szor.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Bocsi az előbb elküldtem, mert jött apu és nem akartam, hogy elszálljon. Akkorákat vigyorgott neki Viki.

Apro és a nagyi jól van?

A hasfájásunk is úgy tűnik elmúlt, múlt péntek óta nem volt lábemelgetés. Úgyhogy alakulunk.

Cintus nálunk nagyon ari a picivel, sokszor mondja, hogy szereti. Ma éjjel egyedül pisilt a bilibe és csak amikor kész volt hívott engem. Reggel első dolga volt eldicsekedni vele a tesónak. Aztán meg megkérdezte tőle, hogy: Ha nagy leszel aluszol velem? Olyan édesek együtt. Szerintem nekünk is a közös programok jöttek be. Múlt héten is kettesben voltunk itt Miklóson egy rendezvényen. Meg ha kevés az időnk csak pocsolyázunk egyet. Végre én is vettem egy gumicsizit, így én is csobbanhatok vele. Azt nagyon imádja. Illetve szereti ő is ha bevonom a feladatokba Viki körül.

Séta: Mi nem hiszem, hogy tudunk csatlakozni, mert mire innen bejutunk a városba...

Panna! Jók ezek a zacsik, ennyiért simán megéri. Szerinted mennyiért hoznák ki Miklósra, nem találtam semmi infot a postaköltségről.

Megyek, mert romokban a lakás. :evil:

Andi

KépKép
jazmin2005

Regőt elfelejtettem köszönteni, bocsi. Boldog Szülinapot neki!

Csimby! Mi ma voltunk a védőnőnél és 5600-ak vagyunk nyolc hetesen. 3800-al születtünk, 3500-al jöttünk haza. Tudod továbbra is szoptatni, nem volt gond a kórház miatt?

KépKép
jazmin2005

Szegény Apróka, tényleg nem lehet könnyű így Levivel... kitartást Neked! Barnusnál, ha nagyon nyűgös és semmi nem használ, nem akar elaludni, akkor szorosan hozzábújok, hogy a cici hozzáérjen az arcához, nem is kell, hogy cumizzon, csak érezze, hogy ott vagyok vele és úgy elalszik. Gondolom már ti is mindent kipróbáltatok, de hátha ez segítene nektek is?!

Mecsi, hova mentek uh-ra? Illetve lányok, ki mit javasol? Szeretnénk mi is elmenni koponya- és hasi uh-ra, de semmit nem találtam a neten, hogy hova érdemes?! Ötlet?

Dia, nagyon szép a kiscsaj, hihetetlen, hogy mekkora haja van;)

Winona, szeretettel gratulálok a picihez, jó egészséget és sok tejcsit, örömet hozzá;) mecsi nagyon jól összefoglalta, kiegészítésképp, ami nekünk bevált még: fel s alá járkálás, hogy közben rázódjon picit a pocija, azt is szokták szeretni és eltereli a figyelmét a pocifájásról, illteve nem tudom azt milyen tartásnak hívják, hogy ráfekteted az alkarodra pocival lefelé és úgy ringatod, az nagyon hasznos hasfájás ellen. Talán bölcsőtartás???!!

sniky

gyors leszek mert már sirunk

niki mi a 8.kerületi rendelőbe kell hogy menjünk de ha mennénk fizetősre ide mennénk barátnőmék itt voltak nagyon meg volt velük elégedve http://www.nemront.hu/

aprro nagyid remélem jól van már!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jázmin: Szép kis súlygyarapodás. :)

3 napig kellett csak tápszerezni szerencsére. Nem szoptathattam, mert nem tudták, hogy fertőző betegségem van-e, vagy valami nőgyógyászati probléma. Mivel minden eredményem negatív lett, így szerencsére visszaállhattunk a szopira.
Van tejem (igaz nincs felesleg). Olyan 450-500 grammokat eszik naponta.

Hasfájás:
A kiscsajnak iszonyú görcsei voltak. Volt mikor tépte szegényem a fülét vagy a haját. Próbáltuk az Infacolt és az Espumisant, de egyik sem segített. Kb. egy hete kezdtük el a GW-t és úgy néz ki, hogy ez bejön. Mondjuk azaz érdekes, hogy amint beadom neki, egyből megnyugszik. Olyan gyorsan viszont nem hathat... :D

Cs.

Kép

Kép
csimby

csajok!köszi az infókat nagyon!
abban tudnátok még segíteni, h. hat naposan evésenként mennyit esztek kb???30 g-kat 40-ket????tudom h. mindenkinél más...de mégis valami támpont jól jönne....és ez így nő napról napra gondolom........légyszi légyszi
és mégegy gyermek ortopédiára kéne mennünk, de lehetetlen felhívni őket...lehet vinni valami fizetőshöz???tudtok valamit ajánlani???
köszi előre is

Kép
winona

Winona:
Mi írjuk az etetéseket, így pontos adatokkal tudok szolgálni. 30-40-50 grammokat evett a Hanna egyszerre és 7szer szopiztattam általában naponta.

Nekem is lenne egy kérdésem. Kapott valamelyikőtök hüvelykúpot a 6 hetes kontrollon? Elolvastam a tájékoztatót és annyira nem ajánlják szoptatás mellett....

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

visszaolvasni még nem volt időm, csak egy gyors kérdéd, Hátha tud vki nekem segíteni:
Megvan a hordozókendőnk, mennék Rékával sétálni. Mi a túrót adjak rá? Úgy érzem, a kis lábai fázhatnak, mert azok kilógnak, gondolom felül annyira nem kell túlöltöztetni, mert úgyis fűtöm elölről.
Arra gondoltam, hogy egy normál (nem plüss) rugi, rá egy kocsinaci (ez bélelt)+ tutyi a lábára. Felülre meg a kocsinaci teteje a kocsikabát. Máskor levegőzni rugiban meg 2 takaróban vagy amikor nagyon hideg volt akkor bundazsákban tettem ki. De itt most más a helyzet, nincs takaró meg iilyesmi.
Szóval ti tapasztalt hordozókendősök (és kengurusok :) ), segítsetek, ti hogy csináljátok?

panna1

csimby: köszi, super!!!!!

Kép
winona

Panna!

Én szinte mindig kenguruzok és ennél jobban nem öltöztetem föl
Még egy tipp: badi, ujjatlan, vagy vékony rugi és arra a gatya, pulcsi + pamutcipő, vagy hogy hívják azt, ami olyan mint a kesztyű a lábon...
eviragos

Ja! Te i rugit adsz alulra, nem harisnát. Akkor ugyanazt írtam... Bocs...
Fázni nem fog, aludni viszont igen :D
eviragos

Apro! Nem lehet, hogy azért ordít, mert már túl fáradt? Babakocsiban nem próbáltátok előre-hátra tologatni bent a lakásban? Illetve Viki a pihenőszékben is jól elalszik, épphogy csak picit mozgatom alatta.

Panna! Én eddig úgy vittem, hogy harisnya, kisnaci (plüss) és tutyi alul. Body, kis felső és kiskabát (bélelt plüss) felül. Meg ha ezt kevésnek érzed a te pulcsidat, vagy kabidat is összehúzhatod elől ha épp úgy vagy öltözve. Mi is jókat alszunk így.

Mára is terveztem egy délutáni sétát, de ha kinézek az ablakon lehet, hogy nem lesz belőle semmi. :cry:

KépKép
jazmin2005

sziasztok!

Lányok én megkezdtem a sort és elkezdtem mensizni, komolyan az agyam eldobom. ááááááááááá De nem én lennék, ha nem így lenne :twisted:

beszéltem dokinénivel mert azóta is jobban vérzek és modta, hogy várjunk kb 5 napot, ha enyhül és múlik akkor bizony mensi, ha nem akkor beszéljünk mert lehet a gyogyitól, bár fura, hogy egyre erősebb és fáj is a hasam alja ahogy mensinél szokott!

Ne én szedem a gyógyszert és szoptatok pótlás nélkül és mégis megjött, renélem ilyen hamar azért mondjuk nem fog sikerülni tesóka :)

Amúgy tiszta beteg vagyok, most beszereztem maszkot, meg homeos orrcseppet, remélem cuni nem kapja el, mert akkor nekünk parább légzéskimaradás miatt, mert írták, hogy a felsőlégúti betegségek is okozhatják. Fasza.......

Mindegy Zorka nem lesz beteg és kész, én meg holnapra meggyógyulok. A maszkban szoptatok, meg beszélek hozzá, olyan muris fejet vág, néz nagy szemekkel, hogy ki a franc ez aki anya hangján szól. De olyan jó kislány mert nem merem babusgatni, és ma egész nap szuszizik, jaj kis megértő :)

Ritus

Kép
rituspoc

Panna,
Én is kb. így viszem ki, annyi trükkel, hogy egy mérettel nagyobb gatyót adok rá, így tutira nem lóg ki a gyatyából a kis lába.
Milyen kendőt vettél?

Niki,
Én a MÁV-ba viszem Csanádot uh-ra, már a múlt hétre volt időpont, de elfelejtettem :oops: Annyira rendesek voltak, kisírtam egy újat jövő hétfőre :lol:

Winona,
Nagy gratula nektek!

Aproo,
Igaz, hogy Csanád nem hasfájós, de azért párszor nálunk is előfordult, hogy esténként nem volt minden rendben, olyankor beraktam a kádba meleg vízbe, és attól is elmúlt a nyűglődés. Hogy álltok a fürdéssel? Szereti Levi?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

köszi lányok a válaszokat!

Apró, remélem nagyid jobban van?! Jobbulást kívánok neki!

Panna, milyen volt a tanfolyam? Hol voltál? Írsz majd vmi infót róluk?

Ritus, az is lehet tényleg, hogy csak a gyógyszertől van! Jobbulást neked is! Zorkának meg hatalmas puszi;)

sniky

Ritus,
Nem irigyellek a mensi miatt, nekem Zalánnal 2 évig sehol sem volt (plusz előtte a terhesség) 8)
Mi is betaknyozódtunk családilag, a torkom is nagyon fáj, én is homeós gyógyszert vettem, meg orrspray-t. Csanád is taknyos, lehet, hogy az orrspray-t ki fogom nála próbálni, rá van írva, hogy csecsemőknek is jó, csak az nem, hogy mekkora babáknak. Szerinted?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

szerintem használhatod nála, én is így vettem ki a tájékoztatóból. Én az euphorbium comp.-Hell-t vettem szerintem ezt lehet már ennyi idősen is, meg végülis már majdnem 2 hónapos.

Hát nemtudom, de szerintem tutti mensi, mert a tünetek azok :(
utálom utálom! :twisted:

Niki: Barnusnak is hatalmas puszi :oops:

Kép
rituspoc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: