A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

a 16. ker-ben van ringato foglalkozas!! nem akar jonni vki?? pl timi???

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Nem tudok visszaolvasni. Bocs, lányok. Kutyafuttában mentem végig a 8 (!) oldalon. Így reagálni sem tudok. Viszont biztosan minden na olvasnom / írnom kell, ha haladni akarok veletek. :oops:
Irina!
Sztem az angelcare 2 fokkal minimum többet mutat, mint az igazi hőmérséklet. (van a szobában normál hőmérő is)
egyébként mi is feltekertük az érzékelőt 4-esre.

De! Én is csináltam új vonalzót. 8)

Jó éjt mindenkinek!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Nagyon jók a vonalzók és a képek!

Nyerkit, mi csak cicizünk és még kb. két hónapig így tervezem, így volt a fiúknál is, ekkoriban már bámulták dülledt szemekkel a mi kanalainkat, amikor ettünk.
Ilyen piros vizilovas micsodánk nekünk is van!:D

Viranka!Levim 35 betöltött hétre született! Szegénykém csak 2380g és 47 cm volt, de aztán hamar összeszedte magát!

Regcsiken, egyelőre én sem tervezek +oltást!

Domcsika! A hajhullás természetes -bár nem mindenkinél jelentkezik- szülés után, nekem mindhárom gyereknél háromhónapos korukban kezdődött és a fiúknál három hónapig tartott, reméem, most sem lesz tovább! Aztán teljesen helyreállt a mennyiség!
De én ennek tudatában is szintén megőrülök a marokszámra hulló hajamtól!

Fleur!Én úgy gondolom, ahogy szokták mondani, hogy egy gyereknek év fél kiló kosz kötelező, hogy erősítse az immunrendszerét! Na jó, ez kicsit sarkított és inkább nagyobbakról szól, nem ilyen picurkákról, de azért ne ess kétségbe, ha pulcsit nyal vagy plüssállatot, szerintem a bacikat nem innen kapja el. Az ilyen típusú tárgyak akkor nagyon veszélyesek, ha szöszmösz kerülhet róla a gyerek szájába!
Bár én már találtam meg a lánykám pelenkájában a hajszálamat! :oops: és minden gond nélkül átment rajta!

Silka, hát hihetetlen történet, nekem is volna pár erre rímelő, amikor te mindent jól tettél, rendbe vagy, a "hivatal" szúrt el valamit és a leggyönyörűbb, ha aztán neked kell szaladgálni mindent rendezni!

De jó Irina, hogy rendben van Ádi!

Tünde, de szívesen lennék ilyen úrinő! De még akkor is kellene takarítani, főzni stb, csak legalább több idő maradna a gyerekekre is! Az a röhely, hogy én tulajdonképpennem is utálom a házimunkát, csak amikor néha azt érzem, hogy mást se csinálok, mégsincs soha vége....

Na akkor most nekiállok a privinek! Jó munkát Móni és előre is köszi!

KépKépKép
bongyi

Regi, köszi, akkor majd nekiállok újra az elejétől. Volt egy ilyen sanda gyanúm, h csak így lehet.

Marica, hol? Én itt lakom, de nem is hallottam róla. És mit takar a ringató foglalkozás????

silka
silka

marica : mehetünk de van a 14 kerületbe is a Bácskai u. 58/a-ba. Az közelebb van nektek is. Ott keddenként van.

http://www.ringato.hu/index.php?helyido

Emese : tutti a járóka.

Na lépek elteszem magam holnapra.
Holnap csak délután leszek mert reggel megyek fodrászhoz hajfestésre.
Mióta megvan Ádám azóta utálom de ez van.

Kellemes éjszakát mindenkinek.
20200310173350

Irina, ja, de jó, hogy nincs gond!

A szárítóval én is bajban vagyok, úúúútálom, hogy egy csomó helyet elfoglal, mégsincs soha hely az újabb adag ruhának. :evil: Mikor lesz már tavasz?! Akkor én is az udvaron szárítok... :roll:

OEP, nekem a terhesgondozóban szóltak, már az utolsó hetekben, hogy az OEP szerint nincs biztosításom :shock: . Aláírattak velem egy papírt, hogy ők szóltak nekem...az a szép, hogy már a terhességem elejétől táppénzen voltam, és csak a végén támadt gondjuk?! Irány a munkahely, ahol közölték, hogy nagyon sok ilyen megkeresést kapnak, mert az OEP-nél nem tudják feldolgozni az adatokat :shock: . Ezért kapjak én frászt a terhességem utolsó heteiben, mert ők adminisztrációs gondokkal küzdenek?! :twisted: :twisted:

Emese, csúcs a járóka. Bár nekem nem férne el, én az ajtórácsot fogom feltenni, ha ott lesz az ideje :wink: .

Egyre nyílvánvalóbb, hogy a kislányom fél az idegenektől. Tegnap kiszaladtunk a munkahelyemre. Még be sem mentünk, de már jött sok idegen arc (nálam volt Panka, nem adtam oda senkinek), és először csak szipogott, aztán éktelen ordításban tört ki :cry: . Hát, nem tudtam elintézni, amit akartam. Érthető ez a félelem, csak furcsa ez egy olyan fiú után, aki születésétől kezdve bárkivel elment volna a világ végére is, nélkülem.. :roll:
Remélem tavasszal, ha már többet és lazábban sétálunk, ülősen, többet lát a világból, enyhül majd ez a félelem :roll: .
És babatalira is menni akarok!!!! 8)
dettyk

sziasztok,

Becsomagoltunk! egy szoba teke van! Hogy mennyi cucc kell!!!

a bepakolás nem is gáz, majd ha hazajövünk, lesz egy hét mire minden visszakerül a helyére. :-( mosni, vasalni, takarítani.....:-( na majd ott gyüjtök energiát, hogy itthon legyen miből táplálkozni pakolás közben.

Hogy le fogok maradni, biztos írtok vagy 10 oldalt addig!

Este indulunk 10 kor, mert a másik párnak 2és 4 éves gyerekeivel nem mernek nappal elindulni 10órás útra, nem tudják az ülésben nyugiban tasrtani, lekötni őket, így mindenki este megy. Emmának is jobb lesz így.
na megyek, jók legyetek

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Kaqk! Jó utat! Majd kérjük az élménybeszámolót! :)

Hun vagytok??????
Zsófi baba most alszik, majd a második szopi után elhúzunk vásárolni. (Megint lesz posta is, remélem nyugiban tudom végezni a teendőimet!)

Dettyk! Panna teljesen normálisan viselkedik. Nem érzi jól magát idegen környezetben, idegen emberek között, hanem - egyelőre - csak otthon, Veletek.
Idővel ez majd változni fog! :)

Sense, Silka! Nagyon jó az új vonalzótok!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Emese Én itt csak cica extra nyűgös és nem nagyon tudok tőle írni. Meg ma nem is nagyon leszek mert ismét kétgyerekes létet fogok gyakorolni :lol: :lol:

Dettyk Panna tudja hol a legjobb neki :lol: :lol: Majd elmúlik ez a korszak aztán majd visszasírod :wink: :lol:

Irina Jó, hogy Ádikával minden rendben :lol: :lol:

Granda :?: :?: :?:

Niki :?: :?: :?:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kaqk Nem kis bátorságra vall, hogy bemeritek vállalni a 10 órás utat :roll: Én paramama vagyok :oops: lehet nem válalnám, de nektek van igazatok. Emmácska jól fogja bírni az utat és nagyon jól fogjátok érezni magatokat :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lemaradtam :cry: Kaqk hova megy? Pihikézni?

Szóval senki semmilyen kókuszos oltást nem adat be? :roll:

Szabik: Összegyűlnek.Ha visszamész dolgozni ki kell adniuk késedelem nélkül.Ezért szoktak az anyukák még hónapokig szabin lenni. Ha kilépsz ki kell fizetni.

Silka: miért mit csinálsz otthon egész álló nap??? :D végre mehetsz valamit intézni.
És ha nem csinálsz semmit és megvárod amig az Apeh megkeres és akkor beküldöd nekik azokat a papírokat amiket már nyáron beszereztél akkor mi van? Szerintem semmi, ne foglalkozz vele.
Ha ők hibáztak akkor téged nem érhet hátrány.
Csak mondjuk annyi, hogy a gyogyótárban minden alkalommal figyelmeztetnek.

Bongyi :D : ez a vizilovas bizbaszt nagyon csípi, mert a karikáját remekül tudja fogni.Viszont túl nagy a feje és nem tudja benyomni a szájába. Szegénykém csak tátott szájjal rángatózik. :D Aztán meg jól bepörög :shock:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Halihó, Lányok!

Gremese, nagyon köszi a linket! ;-)

Sense: Angelcare: nálunk is a 4-esen van (sokszor tévesen riasztott).

Hajhullás: nekem is rettenetesen hullik kb. egy hónapja, vhol azt olvastam, a szoptatás alatt végig fog (de akkor miért egy hónapja kezdődött). Egyelőre hajerősítő bogyót szedek rá (Viaderm), de nincsenek nagy illúzióim.

Kép
Kép
irina

Hát belevágunk az útba, remélve hogy végig alussza. Jön velünk mindkét nagyi csapat, úgyhogy lesz segítség.

Mi adattunk neki + prevenar-t ( valamelyik kókusz) :-) ha hazajövünk megrotát.

KépKép
kaqk
Debrecen

meg a rotarixet. bocsi gyorsan írok.

KépKép
kaqk
Debrecen

Anitja
:( jajj az tényleg rossz lehetett

Vadvirág
No azt elhiszem, mert nekünk a nagy szárítónk is állandóan tele van, pedig mi csak 3man vagyunk...

Nyekrit
Én mind a két kókuszost beadatom, de csak 1 éves kora után. Ezt javasolta a védőnő és én hiszek neki, mert neki 4 gyerkőce van.

Na a tegnap esténk jól megkavarodott. Mikor apumék elmentek szopi és leraktuk aludni. Ez volt 4 fél 5 felé. Hát tudjátok mikor kelt fel 9 kor :lol: Nem volt szívem felkelteni, gondolom az oltás nagy szerepet játszott ebben.
Szval szopi után játszani kellett vele egy órát és utána fürcsi (hát jól eltolódtunk, de tegnap már nem akartam kihagyni a fürcsit, mert tegnap előtt sem sikerült) és fél 11 kor aludt el végül, minden probléma nélkül. Este sem volt semmi gond az alvással :) szerencsére :) fél 2 kor egyszer felkelt, megkapta a cumiját és aludt tovább. 4 kor kelt legközelebb akkor szopiztunk...aztán már minden ment a szokásos kerékvágásban.

Ja és nem meséltem el apa munkahelyes story-ját. Ugye csütörtökre kivett szabit, h ne egyedül legyek öcsémmel meg Lillával. Szerdán 4 kor közölték vele, h nagyon sürgős munka van a nagy nagy főnöknek ami csüt 12re kell :shock: na remek. Emlékeztette a főnököt, h szabit vett ki....mire ő kissé meglepődött.
Az lett a vége, h bent maradt negyed 10ig, de nem lett kész. Persze boszantotta a dolog, nem akarta a főnököt cserben hagyni.
Azt mondta neki a főnök, ha bemegy délelőtt 12ig akkor 12 után jöhet haza és pénteken sem kell bemennie. Na erre az lett, h bement reggel fél 8ra és csinálta, nem lett kész mire a főnöknek kellett a cucc. Erre közölte, h péntek reggeli még jó.
Na kedves párom itt volt szarban, mert nem ebben állapodtak meg.
Végül hazajött, de tiszta ideg volt. Az lett a vége, h délután nekilátott dolgozni. Hajnal 4ig dolgozott, de kész lett. Hát remélem meghálálja a főnök, mert tulajdonképpen ledolgozta a szabiját is. 2 nap is túlórázott és ok, h ma nem kell bemennie, de még mindig alszik.... :evil: szval mondhatni használhatatlan

KépKép
KépKép
fleur

Halihó!

Én is itt vagyok passzívan, de csak olvasni volt időm. :oops: Mióta Máté kevesebbet alszik napközben, több mókázást igényel. DE! Képzejétek, úgy tűnik, kialakul a koradélutáni hosszú alvásunk! :D Nem akarom elkiabálni. A "pech" az, hogy általában pont sétaidőre esik, és nyilván nem akarom közben felkelteni, így flangálok Vele fel-alá, és majd befagy a popóm. :? Pedig a legjobb ilyenkor menni sétálni így télvíz idején, ilyenkor van a "legmelegebb".

Kaqk: jó utat, érezzétek jól Magatokat, és várunk vissza a sztorival!

Dettyk: majd megnyílik. Biztos csak időre van szüksége! JA, annyira édesek Róla azok a képek (avatar, vonalzó)! :D

Irina: már kérdezni akartam régóta: mióta kinőttétek a hasfájást, gondolom Ádit, mintha kicserélték volna, nem? :) Nekem legalábbis ez volt Máténál az érzésem, miután elmúlt.

OEP: Értsétek már meg végre: Állambácsi SOSE hibázik! :twisted: Csak Mi lehetünk a bénák és a hibások! :evil:

Lenne 2 kérdésem, ami nagyon fontos lenne:
1. A legtöbb bébijátékra rá van írva, h mosógépben nem mosható. Na mármost, miután a játékok zöme Máté szájában köt ki, és csupa nyál lesz (a FP zongorán még almás böfi is van), mégis MIVEL TISZTÍTSAM? Mert ez így nem túl higiénikus, ugyebár. A puha kockáit is összevissza csócsálta, de azoknak a közepében van egy icipici csörgő. Azt se vághatom be a mosógépbe? Különben meg nem értem, miért nem gondolnak arra, h egyszerűen tisztíthatók legyenek a játékok. Sose láttak még nyáladzó-csócsáló bébit?! :shock:
2. Na ezt elfelejtettem... :oops: hülye kis buksim! :evil: Csak eszembe jut valamikor.

Ja, és köszi a Coryzaliás tippet, Apa belement, így ma veszek Neki. :wink:

Anitja: hát, nem tudom, ugye küldeni a videókat, mert túl nagyok. :( ÉS emailben sem engedi elküldeni magamnak, ahhoz is túl nagyok... :evil: nincs más hátra, vagy megvárom, míg jön öcsém 20.-a körül, vagy veszek egy olyan biszbaszt a géphez. Úgyhogy addig várnotok kell a hintázós bizonyítékra... Sajnos. :( Azért nagyon rendi vagy, hopgy felajánlottad a segítségedet, köszi! :D

Megyek, kifőzöm a cumikat + üvegeket. Vettünk tegnap olyan variábilis cumit, kivi vagyok, hogy fog szuperálni. :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Technikában nálam jártasabbak: le szeretném menteni a topikunkat valahogyan (de nem oldalanként, az kicsit sokáig tartana). Van ötletetek, hogyan lehetne (gondolom, tükrözni kellene, de nem értek ezekhez a programokhoz)?

Sense: hőmérséklet: azt vettem észre, hogy nálunk az Angelcare annak a fém tárolónak a hőfokát mutatja, amin van (pl. szellőztetéskor a fém jól lehűl, ezért jelez ki pl. 19 fokot, miközben a szobában van vagy 22 -- van ott egy másik hőmérőnk is kontrollnak).

Dettyk, szerintem változnak a babák az idegenekhez való viszonyulásukban. Ádi kifejezetten szereti a társaságot, de az egyáltalán nem kellemetlen orvosi vizsgálatokat is mostanában már hatalmas üvöltésekkel reagálja le (korábban vigyorgott!), de aztán könnyen vigasztalódik. Szóval ez változhat, bár ugye van az a 8 hónapos kor körüli szorongásos időszak...
Na, amíg Ádi szundít kicsit, leírom, min húztam fel magam: azon a tanácson (pl. Nők Lapja heti szám, Alváscentrum, ahol alvási szempontjából problémás babákkal foglalkoznak), hogy ne mellen altassunk, mert az rossz szokás. Ezen eldurrant az agyam.
1. Mintha mindegy lenne, milyen idős a baba. Szerintem nagyon nem mindegy. Én a 4 hónaposom esetében ezt nem tartom rossznak. A cikkben egy 8 hónapos babáról volt szó amúgy (akinek az esetében sokkal valószínűbb volt, hogy az alvási gondokat az okozta, hogy keveset kapott enni, nem az, hogy cicin aludt el).
2. És mégis mit kellene tenni a cicin elalvás ellen? Felkelteni a gyereket és aztán berakni az ágyába, hogy "tanulj meg itt elaludni"?
3. Oké, ha este ágyban is altatnám el (ami nálunk nem megy), a nappali cicin elalvásokkal mit csináljak?
4. Ez a tanács amúgy minden szoptatási tanácsadó véleményével is szembemegy.
Persze én nagyon örülnék, ha Ádi a kiságyában is el tudna aludni némi simi után, de ez nekünk nem megy, pedig próbáltuk ezerféle módon.
Mi a véleményetek?

Kép
Kép
irina

Kiskolbi: igen, rengeteget változott Ádi, amióta nincs pocifájása (bár újabban sokszor evés közben görcsölget a hasa, ezért nem tud rendesen szopizni, meg a mellbimbót is tépegeti olyankor, így van, hogy 2-3 részletben tudom csak megetetni...). Viszont helyette beléptek az alvási és a "nem tudom/akarom magam lekötni" problémák, így mindig van min agyalni. De ha jó kedve van (és sokszor van), egy tündérbogár (meg amúgy is)!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Kiskolbi, ez lemaradt:
gratulálok a délutáni nagy alváshoz (nálunk ilyesmi alkalomszerűen van levegőzés után vagy ha az ülcsit végig lábbal is ringatom, amíg alszik, így ha felébred, visszaszundít -- tisztára, mint a nagyanyám a bölcsőt...)!!!

Tisztítás: szívemből szóltál a nem mosható játékokkal kapcsolatban. Eszem megáll. Ráadásul a boltokban csomagolás nélkül van a legtöbb kirakva!!! Én próbálok mindig moshatót keresni, de ha nem megy, jól átdörzsölöm melegvizes (+ kicsi mosószeres) szivaccsal, majd tiszta vizessel is. Egon egér is sajna ebbe a kategóriába tartozik. Másik kedvencem a hulló szőrű plüssállat (rengeteg ilyen van). A harmadik a lekopó festékű játék. :evil:

Kép
Kép
irina

És még egy kérdés: GLICERINES VÉGBÉLKÚP. Tegnap vettem, hogy legyen itthon, ha gond lenne a kakilással. 2 g-os változat. Itthon látom, hogy az van ráírva: 3-6 éves korig fél kúp, 6-14 1 kúp. Magyarán csecsemőknek nem is adható (direkt úgy kértem). Akik ilyesmit használnak, milyet vettek?

Kép
Kép
irina

Na, most egy utolsót, mert az agyatokra megyek ;-) Ezt találtam ( Schneiderné Diószegi Eszter IBCLC szoptatási szaktanácsadó a mellen elalvásról):

"Kedves Barcsika!
A mellen elalvás NEM szoktatás kérdése, hanem evolúciós termék, és mint ilyen, teljesen természetes. Az anyatej maga is tartalmaz elalvást segítő anyagot, és a szopómozgás és a közvetlen testkontaktus hatására a babában is termelődnek ilyenek. A kisbabák még nem tudnak egyedül elaludni (mint ahogy van ez így még pár dologgal az életükben:o)), ehhez segítségre van szükségük, és erre remek módszer a szopi (ajánlom figyelmébe ezt a könyvet: Végre egy igazán jó alvós könyv!)
Amikor csak cicin alszanak a babák, és rögvest felébrednek, ha nincs ott, akkor általában még valami bántja őket: a szeparációs szorongás - amit ön is említ -, betegség, fogzás, valami felzaklató dolog. Az nagyon jó, hogy délután összebújva tudnak aludni!
Nem lehet tudni, hogy mi fog változni 5 hónap múlvára, hiszen az nagyon sok idő egy kisbaba életében. Arra általában lehet számítani, hogy szopitól függetlenül a babák sokat ébrednek éjjel, ha a mamájuk napközben nincs velük, mert akkor az együtt töltött időt próbálják a lehető legjobban kihasználni. Nem biztos, hogy érdemes változtatni, vagy erre külön előkészülni, általában a dolgok működnek maguktól is. Ha valaki vigyázni fog a babára, akkor fontos, hogy olyan legyen, akihez kötődik, akivel biztonságban érzi magát. Ha pedig bölcsibe kerül, akkor ott is el fog tudni aludni, ha rendben lesz a lelke, és ha nem alszik, az nem a szopi miatt lenne. Ha megmarad a szopi ezután is reggel-este és a hétvégéken, az külön segítheti a kisbabát az elválás átvészelésében.
Üdv: Eszter"

Kép
Kép
irina

kiskolb: én berakom a gépbe azt is amiben csörgő van. semmi baja, meg a kabalákat is kímélőre, kivéve a kedvenc macika, mert azokat féltem nagyon ( a régiek 8 ami még az enyém volt, kicsit meg is ment mosáskor, de anyu megvarta, szóval én gépbe vágom őket.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Kagk: jó utat. :)

Kiskolbi:alakulnak a dolgok és a szokások..:)

Én is bevágom őket a mosogépbe.. Kézi mosásra,sőt a szárítóba is,eddig nem lett baja egyiknek sem.. :)

Irina:már meg is van a válaszod. :) ne aggódj.. nálunk is eddig cicin alvás volt,most már ritkitotta,miért ne kérdezd,ha ott akarom altatni elkezd ütlegelni és elfordul. csak bekell raknom az ágyába,kicsit dühöng de 5 perc alatt elalszik.hmm most ez az új módi. :lol:
varga tünde

HUuu IRINA: lehet szedni gyogyot hajhullásra szoptatás közben?
varga tünde

Köszi Lányok, akkor amit lehet, én is kimosok géppel. Van egy 30 perces extragyors programom, talán annyit kibírnak.
A zongorát meg majd valahogy lesikálom.

Irina: azt mondják, a Babák sok mindenről leszoknak maguktól is, idő kérdése. Valószínű, hogy ha kiegyensúlyozott és megkap minden simogatást, puszilgatást, akkor egy idő után (kérdés ez mennyi, pár hét, hónap?) már nem fogja igényleni a cicin alvást. Látod, a szopis tanácsadó is ezt írja. Ne aggódj, nincs ezzel semmi baj! :D
Nálunk amúgy csak este van vállon elalvás böfi közben, de azt hiszem, ennyi jár Neki. :) Elaludna Ő egyedül is szerintem, de ez olyan jó mindkettőnknek. :oops: Néha kikukucskál a szemhéjai mögül, rámmosolyog és szundít tovább. :oops: :D :cry: :D Pár perc után lerakom és kész.

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok,

Csak gyorsban, ma már megint felkeltünk 1/2 3-kor, mostanában ez van, mióta megfordul, felkel és reklamál, ma muszáj volt ennünk is, hát remélem egyszer csak megint végigalusszuk az éjszakát.
Kicsit fáradt:(
Olyan fura, hogy eddig végigaludta az éjszakát, most pedig nem, furcsa ez nekem, annyira érdekelne mi ébreszti fel.
Mert enni nem szoktunk, csak nagyon ritkán.

Silka, köd, úgy ahogy Emese leírta:)
l.móni, küldöm
kaqk, jó utat
Vadvirág, szárító :D :D el tudom képzelni. Csak azt nem hová teszed őket:)
Irina, örülünk Ádinak, hát persze, hogy tündér:)
Kiskolbi, ez tényleg jó kérdés, én sem mertem még mosógépbe tenni :shock:

no még megpróbálok jönni,ha nem alszom el:)

Kép
Kép
nektarin

Na, gyorsan írok valamit, hogy meglegyen az 500. hozzászólásom! :D
VALAMÍÍÍÍ!!!! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Nektarin! Újabban mi is kelünk f2-2 körül! Pedig már régóta este 8-tól hajnal 4-ig aludt! Ki érti ezt?! Mondjuk max negyed óra: peluscsere és szopi, de akkor is. Majd túllesznek rajta, biztosan... :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Altatás: Nállunk olyan nincs. :-( Néha kicsit sajnálom, mert úgy ringatnám. Emma mikor álmos és aludni akar, akkor nyűgösködik, semmi nem jó. Na ilyenkor viszem be a kiságyába, simizem a homlokát, énekelek neki egy picit, aztán ott kell hagyni, mert befordul a falfelé és majd ő elalszik, amikor akar. Nézegeti a képet a falon. Szóval nem igényel különösebb altatást.

Kiskolbi: nagyon jó a vonalzód!!!! azok a pici lábacskák.

Csináltam képet asok csomagról!!! majd ha hazajöttünk felteszem.

Du-án alvás lesz hogy az éjszakát ébren bírjuk ( vezetés közben nem lenne jó aludni :-) )

KépKép
kaqk
Debrecen

Nektarin!
:):) Egy van Dominika szobájában, kettő pedig közvetlen egymás mellett a hallban.

Mindhárom előtt IKEA-s bambuszrolók lógnak a mennyezetről, hogy hangulatos maradjon a szoba és ne a bugyikat kelljen bámulni egész évben... :):)

Vadvirág
Vendég

Varga Tündi: nem gyógyszert szedek a hajamra, igazából vitaminkészítmény. :-)

Alvás:Hát, jó lenne, ha nálunk is egyszer visszatérne az, hogy Ádi kvázi magától alszik el (az első két hónapban ment neki, este odaültünk, fejsimi, puszik, ezt ismételtük kb. 5 percenként, elaludt). Mert ha az esti cicin elalvás nem jön be, akkor attól függően lesz problémás az altatás, hogy mennyire álmos (ha majdnem alszik, csak nem teljesen, elég a simi, dünnyögés, ha nem, akkor sír, és van, hogy a ringatás sem jön be, csak a cicire visszatevés). A cicin elalvást egyébként Ádi maga "választotta" kb. egy hónappal ezelőtt, előtte csak alkalmanként csinálta. És hát ha este apával választhatunk, hogy 1,5 órás sírós műsor vagy cicin elalvás csöndben, szerintetek melyiket választjuk? Egyébként próbáltuk ágyban altatni, csakhát sok értelme nem volt, mert utána megint hetekig elaludt a cicin. És a helyében én is az utóbbit választanám...

Kép
Kép
irina

Irina, szerintem ne húzd fel magad feleslegesen az ilyen hülye tanácsokon. Már a múltkor is kerülgettük ezt a témát, nem vagy egyedül. Mondjuk Panka napközben elalszik egyedül a kiságyban (babakocsiban, autóban), de este szigorú cicin alvás van, általában 1 órás komfortszopival (előfordult már, hogy 2 órásra sikeredett, de az ritka). Próbálkoztam ágyban altatással, de csak óriási "anya, mi a fenét akarsz?! Hol a cici?!" bőgés lett belőle. Úgyhogy ragaszkodom ehez az altatási formához, mert bevált, mindenkinek jó, és 1 órás nyammogás után bele tudom rakni a kiságyba úgy, hogy meg sem nyikkan, és általában reggelig alszik. Úgyhogy hülye tanácsadóknak magasról a fejükre...az meg külön durva, ha szakember mond ilyeneket. Már a múltkor is írtam, és tartom a véleményemet: tanácsot adHAT orvos, védőnő altatás ügyben, de semmit nem kényszeríthet ránk. Mi az, hogy nem altathatunk cicin?! Azt csak mi tudjuk, hogy a mi babánknak és nekünk mi a jó.
dettyk

Nálunk is jelentkezik a fejlődési ugrás, méghozzá úgy, hogy pár napja újból 7x eszünk naponta :shock: . Mennyiségeket ne kérdezzetek, mert nem mérem...remélem, nem tart soká, de egyenlőre jól tűröm :wink: . Egyes védőnők biztosan hőbörögnének, de inkább etetem, amikor akarja, mint hogy éjjel óránként keljek fel hozzá :? .

Ha valakit érdekel, néhány Tescoban mától van akciós gimnasztikai labda, 65 cm-es, pumpával 990 Ft-ért.

Tök jó, hogy most apa itthon van velem, csak mindig elzavar a géptől. :twisted: :lol:
dettyk

Kaqk, jaj, jó utat!! Nagyon vigyázzatok az éjszakai vezetéssel, ilyen ködös trutyis időben, és ha hazajöttök, várjuk a beszámolót!
dettyk

Sziasztok Mammikák!
Fúúú Csajok! Olyan hiszti volt... :shock: : játszottunk, és tök ügyes volt, két kézzel fogdosott, váltogattuk a játékokat, segítséggel forogtunk stb. aztán eltörött a mécses :( , ilyen még sosem volt, alig bírtam megnyugtatni, valószínűleg nagyon lefárasztottam szegényt :oops:

Kiskolbi! én mosok mindent, még ha csörgő is van benne, majd megszárad a konvektoron.
Videót sajnálom, a youtube-ra nem tudod feltölteni?

Altatás: most pl semmi nem volt jó neki se cici, se ringatás, se cumi, se semmi, még ha a hátát simiztem a kiságyban az sem :roll: . Békén hagytam és elaludt 1 perc alatt, egyébként mivel napközben és este is a kiságyban alszik, már tudja, ha beteszem alvás jön, ha nem akar aludni reklamál, ha álmos elalszik.
Este viszont mi is szopizunk alvás előtt, ki is kell üríteni a ciciket éjszakára, nem? :lol:

Kaqk! Vigyázzatok magatokra! Jó utat!

Én is csatlakoztam vonalzóilag :wink: , annyira édes mindenkié :lol:

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Nyerkit! Nálunk is ez a kedvenc, ezért is szúrtam ki! :D

Fleur....mintha az én férjem munkahelyéről írtál volna......

Kiskolbi, én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, én bevágom a mosógépbe....
A másik kérdés nem jutott eszedbe?

Irina, a topik lementésére nincs ötletem egyelőre.....
Ezeken a hülyéken meg ne húzd fel magad! Szerintem teljesen rendben van a cicin elalvás, olyan természetes, hogy ezt igényli ez a pici baba, képzeljétek el, hogy még feleannyi időt sincs kint ebben a világban, mint amennyit a pocakban eltöltött, ahol egy volt az anyukájával.....úgysem lesz így mindig, most miért ne lehetne? Még nem olvastam végig mindent, lehet, hogy más is írja, én is írtam régen: nekem mindennek kapcsolatban az a fő elvem, hogy ha és amíg a babának és a mamának jó (na jó, hát apukát is figyelembe kell venni néha), addig egyrészt senkinek semmi köze hozzá, másrészt semmi káros nem származhat belőle. Megszokja? Ígen! És akkor mi van? Majd ha már valami miatt nem jó az egyik félnek, vagy már nincs tejcsi, akkor megszokik mást! De amígy ez annyira jó neki, ha neked nem terhes, szerintem csináld így, altasd a cicin!
Azért vagyok kissé harcos a témában, mert én két fiúnál ezt végigcsináltam, most is így működik nálunk és semmi baj nem volt és biztosan nem lesz belőle! Elmúlt a srácoknál is, és semmivel se lettek rosszabbak, elmaradottabbak, nem anya szoknyáján ülő egyik sem, teljesen egészséges értelmű gyerekek! Ááá, nem vagyok elfogult velük kapcsolatban....
Ja, most olvasom a szoptatási tanácsadó véleményét is, amit bemásoltál!

Kiskolbi, Gratulálok az 500-hoz, az már jó sok!

Ja, Irina, és most még lehet, hogy többször alszik napközben, plusz este, de hamarosan csak kb. kétszer vagy egyszer fog aludni egy nap, szóval, egy cicin alvás napközben, egy este, ez nem sok szerintem...... szóval nem lesz olyan érzésed, hogy egész nap csak altatod.

Dettyk, szívemből szól.......még mindig a cicin elalvásról beszélek...

KépKépKép
bongyi

Dettyk, Bongyi, köszi! ;-)

Kaqk, jó utat Nektek, nagyon vigyázzatok!

Glicerines kúppal kapcsolatban (l. korábban ma) tud segíteni valaki?

Kép
Kép
irina

Tényleg, Irina, még a kúpra akartam reagálni, mert nekünk javasolta a doki, csak nem jutottunk el odáig, hogy használni is kelljen. Nemsoká indulok a gyógyszertárba és megveszem, majd ha hazajöttem, leírom, milyet kaptam.
Már megint nem volt kaki-hétfő óta :? .
dettyk

Köszi csajok, este 10-ig még biztos jövök, mert olyan ügyik voltunk apával , hogy minden csomag menet kész, tehát már csak lógatjuk a lábunkat, alszunk mikor emma alszik, és ha fent van akkor játszunk nagyokat.

Glicerines kup? nekünk glicerin-c van amit 0-hótl lehet adni, így nme tudom! Vagy nem jól mondom?

KépKép
kaqk
Debrecen

De ügyi vagyok, végre megtaláltam az entert az aláírásban!! mostmár nekem is alé teszi a képet, nem fölé! Hurrá!!

Emese: megjártad a postát? nyanyákat elkeülted?

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, próbáltam utánaolvasni a neten ennek a kúpnak, de nem lettem okosabb. Egy 2 g-os kiszerelésről olvastam, hogy csecsemőnek is adható, és ajánlják félbevágni, hogy ne sértse meg a végbélt (bár nem értem, attól az átmérő marad), de semmi részletet ezen túl....
Szerencsére nekünk nem kellett még.

Viszont az olvasgatásnál találkoztam azzal K.Timi, amit te kérdeztél, ha jól emlékszem, az almáról! Azt írják, hogy alapvetően hasfogó, de amikor először találkozik vele a csecsemő, akár hashajtó is lehet! Na, most légy okos! :D

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Tegnap hirtelen felindulásból disznótorba mentünk, este 10-re értünk haza!
Csajok!!! 3 oldalt teleírtatok 1 nap alatt!!!
Pedig hogy oda voltunk még várandósan, hogy szülés után senkinek sem lesz ideje írni!!! :wink:

LMóni: köszi, hogy megcsinálod a táblázatot, mindjárt én is küldöm az adatokat!!!

Vadvirág: nekem maga a szülés nincs levideózva, de mindkét csemetém első percei le vannak!!!
Annyira jó visszanézni őket!!!
Nem tudom a gmailen nézted-e amit feltettem vikdeókat, van benne részlet!

Dettyk: de aranyos Panka!!! A mikulásos képen!

Nyerkit: nem semmi gyulladás! Félelmetes lehetett!!!

Gremese: tuti a járóka!!!
Láttam csatangoltál a júliusiaknál! :wink:

Domcsika: üdvözlet! Ha már így bejelentkeztél írhatnál többször is. Mindenkit szívesen veszünk!!!
A hajhullás az elkerülhetetlen, de csak pár hónapoig tart, utána minden a régi lesz!!!

Silka: velem is ki akartak cseszni a nyáron a biztosítás miatt. Nem akartak táppénzt fizetni! Aztán megszívták. Viszont akkor jobb felkészülni, hogy többször is megtalálhatnak!
Tényleg! Mit sikerült végül venni a keresztlányodnak (azt hiszem azt mondtad, hogy a keresztlányod) karácsonyra?

Kaqk: jó utat nektek!!! De valószínű lemaradtam: hová is mentek?

Irina: a glicerines kúpról nem tudok semmit. Mármint a gyerekekkel kapcsolatosan.
Meg a mentésről sem. Próbáltál már erről a babanet szerkesztőjével kommunikálni?
Ja és altasd cicin, ha úgy esik jól. Rebekát is sokáig úgy kellett altatnom, hogy mellé feküdtem. Volt hogy 1-2 óráig is tartott az altatás, de nekem nem okozott gondot, hiába mondták, hogy nem így kellene...

Horcsog: Pilisen voltunk tegnap disznótoron, felétek, de nem tudom a számodat!!!!!!!!!! Akartalak hívni, hogy fussunk össze pár percre!

Asszem most ennyi.

Kép
Kép
timi26

Bongyi: jelentem nálunk az alma szilárdabá teszi a székletet! Meg egyébként is, amióta mást is eszünk sokkal szilárdabb. De nem nyomja ki nehezebben, mint eddig.

Kép
Kép
timi26

Bongyi, Timi26, köszi! Én is a 2 grammos változatot vettem meg, de arra az volt ráírva, hogy 3-6 éveseknek és afelett!!! És a 3-6 éveseknek is csak fél kúpot ajánlottak!!!Na, erre varrjak gombot...
Remélem, lesz Nálatok kaki! Drukkolok!

Kép
Kép
irina

Irina: én ilyenkor a védőnőmet szoktam felhívni, vagy a gyerekorvost. Ők biztosan tudnak válaszolni.
Én 1-2 hónap eltérésnél merek dönteni, pl.ha 4 hónapos a gyerek, a cucc meg 6 hónapostól adható, azt merem neki adni.
Viszont orvosi javaslatra szedtünk már Mucopront szirupot is, ami 2 éves kor felett adható! :shock:
Úgyhogy bátrn telefonálj csak!

Lenne olyan kedves valaki és leírná, hogyan kell képet tölteni a vonalzó elé, mert a női vonalon nem találom.

Kép
Kép
timi26

Timi!
Édes pillanatok lehetnek, jó hogy megvannak. :):)

Valaki már kérdezte hol van ez a G-mail, lehet hogy én nem figyeltem jól a válaszra, de én még mindig nem tudom...

Megadnád nekem az elérhetőségét? Szívesen megnézném, naná! :):)

Vadvirág
Vendég

Irina! Kétlem, hogy a hajhullás kapcsolatban lenne a szoptatással, mivel akkor nekem nem hullana… :roll: :D

Kiskolbi! Én pont emiatt tettem át a délutáni sétát délelőttre (mármint a délutáni „nagy alvása” miatt).

Kaqk! Jó utat! :D
Mikor indultok, és hova mentek pontosan???

Kép

Kép
regcsiken14

Bongyi! A kúpot hosszában kell félbevágni! :wink:

Amit pedig a cicin elalvásról írtál, azzal teljesen egyetértek. Nálunk az utolsó szopi a cicin elalvással végződik, és ez így van rendjén.
Szerintem annyi baromságot lehet hallani arról, hogy ezt így meg úgy csináljuk, mert megszokja. Ja! Egy pár hónapos gyerek...
Az én védőnénim azt mondta - annak érdekében, hogy Zsófi aludja át az éjszakát -, hogy vagy teát vagy vizet adjak neki, és mivel az nem anyatej, így nem fog felkelni (na de akkor is éhes az a gyerek nem?) másrészt meg Apa adja neki ezeket, mert amiatt sem lesz érdemes felkelni, mert nem Anya megy hozzá.

Na, én persze nem csináltam semmit, Zsófikám kb. 2,5 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. 11 órát alszik.

Ezek a babák majd jól kialakítanak maguknak mindent!!!!
És itt újra idézem az én istencsászár szülész-nőgyógyi dokimat: "Emese! Mindent úgy csináljon, ahogy a szíve diktálja! Felejtse el a szakirodalmat!"

Úgyhogy Lányok! Csináljatok mindent úgy, ahogy Nektek és a Babáknak jó!!!! :wink:

Kaqk! Postát megjártam, szerencsére kellemes élménnyel, mert most egy fickó putyogott Zsófinak és olvadozott tőle.

A DM-ben a biztonsági őr pedig furcsán nézett rám (még nem láttam), mosolygósan köszönt egy hatalmasat, és figyelte - mosolyogva -, merre megyek. Már mint olyan feje volt, mint aki a telefonszámomat készül elkérni.
Csak az az érdekes, hogy jobb kézzel toltam a babakocsit, a bal kezemben meg egy bevásárlókosár és egy k.rva nagy csomag pelenka... :shock: :lol:

Glicerines kúp: Ehhez nem tudok hozzászólni - ami a babákat illeti.
Viszont én 2x használtam pocakosan (ez volt a végső megoldás). Hát.... Mint akinek valaki tekergeti az összes belét. Fú... Nagyon rossz volt. Viszont eredményes. :?

Timi26! AHHÁ!!!! Most lebuktál! Más topikokban kóricálsz! Igen, jártam ott, mert jó fej akartam lenni. Először azt hittem, botrányt robbantok ki, de szerencsére egyikőjük priviben megköszönte.
Na ezt most nem értik a Lányok (hi-hi). Mit kerestem én más topikban????
Átmentem fényképeket nézegetni, és láttam pucér babát, erre írtam finoman, hogy szerintem ne tegyenek fel pucér fotót, mert a perverzek..., és mi hogy csináljuk (gmail)..... és gondolják át.
És képzeljétek, az egyik kismami később írta, hogy ebből korábban már volt botrány, hogy képeket leszedtek a Babanetről, és "ilyen" oldalakra feltették őket... :shock:

Szia Domcsika! Nyugi! Marad hajad, nem leszel kopasz! :wink:

Kiskolbi! NAgyon király a vonalzód! És gratula az 500. hsz-hez!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Mielőtt vonalzót csinálsz, fel kell töltened egy képet avatarhoz.
Utána megcsinálod a vonalzót, és a lap legalján bejelölöd, hogy a képet is csatolni akarod.

Vadvirág! Klasszak lehetnek a bambuszrolók a mögöttük megbújó bugyikkal! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág! Írtam privit! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: