A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Dalma,
ja. :D

Évi,
elvileg már lemondtam a bölcsiről, még meg sem jött a munkakedvem :lol: de ha úgy alakul, akkor kezdenék azért magammal valamit. Cégem felszámolták, így munkakereséssel kell kezdenem. :?

Reni,
igen, szeptember végén költöztünk be, de a kertet még csak most csináljuk.

Azért ezeket a szőke nagyszájú csajokat mi is szívesen megismernénk. :lol: Meg úgy néhányatokkal én is szívesen taliznék. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ja, Dalma, nem nyert! :lol: Szőrös föld az enyém. :lol: :lol: :lol:
De ha ennyire akarod, Benitől az előbb (itthon van kötőhártyával):
(foglalkoztatózik, matricákat ragaszt oda, ahová kell) "Mama, nézd! Ezt elFÚRTAM. Kicsit kimentem a vonalból!" :lol: :lol: :lol:
Amúgy olyan dumája van, hogy elképesztő, de én rendszeresen írom. :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, Elfúrtam, :)

Kornél tegnap azt mondta a veszekedő barátainak az udvaron, : "Ha még egyszer azt mondjátok, hogy NEM meg DE, mind a ketten bementek!"
Ma meg az oviban csodálkozva nézett ki az udvarra az ablakon, és mondta: "Nézzétek mekkora hó esett!" persze mindenki odarohant megnézni. :)
Ami még tetszett a napokban: Jött oda hozzám nevetve és mondta: "A Dani nem tudja kimondani azt, hogy ják, azt mondja lák! " (Ez a rák lenne)

Reni, Ilba, na jó, fiúk is jöhetnek, bár lehet ezek a kis dominák leteperik őket! :)

Kép
Kép
dalminha

Évi, hát igen, a nyelvi környezet azért mégis más. Az angol szerintem sokkal könnyebb, mint a német. Nemhiába, ez egy lebutított nyelv, azért beszélik ilyen sokan. Meg azért is könnyebb, mert a rádióban állandóan azt a nyelvet hallod a zenékben, belemászik a füledbe a kiejtés, főleg ha érdekel. Németben a névelőket vagyok képtelen megjegyezni. Ruszlana szerint meg a magyar a nehéz nyelv, meg érthetetlen, hogy itt nincs neme a főneveknek, hogy minden ő Ő. Bocs a kis nyelvi offért.
Pannát januártól irattam be.
Szegény Lillus! Jobbulást neki! Tök jó lehet ez a családi napközi. Hányan vannak egy csopiban?

Kinézünk akkor egy időpontot? Megnézem mikor múlik már el ez a hülye eső.

Kép
Kép
dalminha

A helyzet elkeserítő :cry:
http://www.idokep.hu/?oldal=elore

Kép
Kép
Kép
ilba

http://koponyeg.hu/
ez azért biztatóbb

Kép
Kép
dalminha

Dalma
na jóó ha sütit is hozol jöhettek! :lol:
Amúgy szívesen, csak a mi kertünkben a gyom "szőrösödik". Kicsit rendetlen még és nem is túl nagy. 6-8 babával még jó, de ha többen lennénk akkor már szűkös. De van homokozó meg hinta nagy terasz szóval nem reménytelen, ha van kedvetek ilyen körülmények közé is??Csak mondom, nem egy arborétum...egyenlőre :)

OFF:Igen a gardrob szoba kimaradt. :( olyan kis ablaktalan csupa polc helyiségre gondolok-ahová mindent be lehet hányni - nem a szekrényre. Szóval az marha hasznos lenne. Ugyan ilyen a mosókonyha is ami sztem szuper.Ott van a kazán is-fontosnak tartottuk h. házon kívül legyen- és a mosógép sem bent zörög. Nem beszélve a teregetésről, mert az új házak mindíg nagyon párásak, vizesek az első években, és a benti teregetés baromira felnyomja az amúgy is magas páratartalmat.

Kornél ják-ján és az elfurtam-o jót nevettem! :) olyan jó fejek!

Évi
a fene már! ezt a sok hörgőnyavaját!! Amúgy L. is újra köhög, de most száraz a változatosság kedvéért. Mi az a hörgőtágító?ez antib.? Igen én is kedvelem a közös isminket, pont ma voltak itt azért is néztem az adatlapját. Az ő kisfia van L. klippjében is akinek lopkodja a cumiját. Ma a kapcsolatuk tovább mélyült ! :) :
Kép

Amúgy milyen olcsó ez a csanoda!!Ez biztos államilag támogatott?Papának jobbulást!

Reni
jó a jövő7, majd írj melyik nap a megfelelő nektek!
Na ha még maminak is tetszik az ötlet akkor már tényleg haladhattok!
:)

Kép
katica_75

Fiús Anyukák! Bocsánat, nem így gondoltam, természetesen egy össznépi banzáj lenne jó, de azon belül megnézném a kis boszorkákat, hogy viselnék egymást :)

Ilba, Dalma a fiúkon olyan jót mosolyogtam :lol: én is szeretném masd írni az arany beköpéseket (ez ugyi 2 szó? :oops: )

Ilba, Beninek gyógyulást, ez fertőző igaz?
Német nyelvtudással nagy multiknál nyert ügyed van, persze ha már a munkakedved is megjön :)

Katica, üdvözlöm Gabit és Áront, majd ha talizunk mesélek kicsit bővebben.
Nekem a köhögős gyerekbetegségek a végzetem. Sajna Martinnál volt benne részem, soha nem fulladt be, de 1x szteroidot is kapott a cél érdekében. Később kinőtte, de azok az esték, éjszakák ne ismétlődjenek meg.
A hörgőtágító nem antibiotikum, teofin származék. Van ilyen kúp is, de mi szirupot kaptunk. ( régen Bricanyl volt a neve most Spiropent )

Köszi a felajánlást, én személy szerint nem terhelnék senkit otthoni talival, mert a házigazdának nem kikapcsolódás.
Én rugalmas vagyok, csak valami helyet találjatok ki és én oda megyek, ha a Mátrában szeretnétek azt megszervezem, mert itt ismerem a terepet.

Reni, én mindenkivel szívesen találkoznék csak már ott tartanánk. Az idő a következő 7 napban nem igen kedvez a baba-mama talira.

A CSANA nem állami támogatott szerintem, de majd érdeklődöm.
Jelenleg 11 fő van a csoportban, de kb. 4 gyerkőc szeptembertől ovis lesz.
A személyzet 2 fősulit végzett óvoda-pedagógus és 1 dadus.
Az óvoda épületében van a csoport, de teljesen külön bejárattal, mosdóval, öltözővel. Az udvaron sem találkoznak az ovisokkal, külön játszórész van kialakítva a miniknek.
Az ételt is külön hozzák a bölcsiseknek nem egyformát kapnak az ovisokkal.

Ovis anyukák, mennyi az óvodai térítési díj?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evi1969 2010.05.13 22:48-kor.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Katica, édesek a fiatalok a képen, na kb. Lilla is így letámad minden kisgyereket és van aki megijed az én temperamentumos kis boszimtól.

Léna biztos nem ijedne meg :lol: :lol: :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi,
köszi Beni nevében is, szerencsére semmi komoly, nekünk ez a gyengénk, de azt mondom, soha rosszabbat. Ősz óta harmadszor van neki, kicsit náthás ilyenkor, de semmi extra, jár simán oviba és egyszercsak felmegy a szemére. Ez nem is tudom, hogy kötőhártya-e, mert ez nem az a váladékozó, csipásodó, egyszerűen csak piros lesz neki a szeme. Már amúgy nem is piros, túl jól is van. :D Hiányzik neki az ovi, a héten volt a madarak és fák napja, plakátokat csináltak, sajnálta, hogy nem lehet ott, mikor a képeket kigyűjtötte hozzá.
Jó lenne, ha a fű gyorsan megnőne, mert már itt a játszó, lehetne összerakni és azért azzal jól ellennének kint.

Oviban azt hiszem 279Ft (vagy 297Ft??? vagy valami ilyesmi :lol: )/nap. A Sodexho-tól kapják.

Kép
Kép
Kép
ilba

Csuri???? Mi volt?

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Ilba :lol: :lol: :lol: :lol: Te jobban izgulsz, mint én!!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap nőgyógyásznál voltunk.
Gyors vizsgálat (méhszáj tök zárt, baba magasan), utolsó egyeztetés arról, hogy kit mikor hívok, aztán már jöttünk is.
Ma viszont megvolt az utolsó UH a kórházban (Ilba ezt most csak Te érted: a Mikidoki csinálta :) , na ő sem vizsgált még sosem......de nem is választanám ezután sem orvosomnak :? ).
A baba 3050g és a méretei alapján egy héttel kisebb, de ez mondjuk nem hátrány, sőt!!!!!

A dokival közöltem az elején, hogyha látná is a baba nemét, nekem már akkor se árulja el, mert már ezt a 3 hetet kibírom, de a sógornőmnek (aki elkísért) súgja meg. Így most ő, meg a férjem, ja és persze a nagymamák tudják, de én nem!
Ilba, ha érdekel megkérem Csabát, hogy írja meg neked sms-ben, de izgulhatsz velem még 3 hetet!!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri :lol: :lol: :lol:
Anyáááám, hogy bírod ki???? Csaba fején mit látsz???? :lol: :lol: :lol: Hát ha belefér egy sms ... :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Amúgy én nunisra tippelek. :D De csak azért, mert ennyire nem látszott eddig semmi. Az én fiaimnak mindig belengett a képbe. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Kép

tetkót készít Kép

öltözködés

Móni

Kép
ission

Sziasztok!

Írtam pár sort mielőtt feltettem a képeket, az meg eltünt :evil:

Voltunk tegnep Szegeden a Vadasparkba, de én hülye elvittem a gépet lemerült elemekkel :oops: , így telóval csináltam azt meg nemtudom átrakni a gépre, áááá, na mindegy.

Visszaolvasok aztán jövök.

Móni

Kép
ission

Ilba!
Csaba dolgozik, így nem látom az arcát (sőt este 11 előtt haza sem ér, így ha addig látszott volna valami, már el fog múlni addigra :) ).
Ha felkeltek a csajok, megpróbálom felhívni, és rádumálom egy sms-re.....

Ission!
A szegedi vadaspark Anna egyik kedvence. Főleg a rozsomák és a szurikáta! Azok totál lenyűgözték!!!!
Nagyon édes Johanna! Katus is legalább ennyire "kreatív" :roll: :lol: !

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri,
jó a rábeszélőkéd, köszi! :D :P

Kép
Kép
Kép
ilba

Dalma
Elképzeltem Pöttöm Pannát, amint duhajkodik a játszótéren :lol: :lol: , na jó nem vicc tudom, tényleg nehéz lehet vele. De jó, mennyit tanul Kornéltól, állva pisilésen még van mit javítani de már az is jó, hogy pisilni akar, én lányomnak eszébe sem jut ilyesmi.
Johanna azért nem ilyen durva, ő mindent megtesz, amit kérek, kedves, mosolygós, kicsit bújos, kis idő után viszont feltalálja magát. Inkább, akkor művel ilyeneket ha már fáradt, akkor verekszik meg agresszív.
Nekem angolt kellene, de nagyon, tiszta égő, már három éve megvan a diplomám és még nincs mellé nyvizsga.
Néztem is tanfolyamot, mert én képtelen vagyok önszorgalomból tanulni, de se pénz se idő…

Reni
Kitartást az építkezéshez, nem egyszerű dolog, idő és pénzigényes.

Csuri
Szomszéd, nem semmi, nekünk szerencsére rendesek a szomszédaink. Jocó :lol: :lol:
Hogy bírod ki, az lesz a vége, hogy valaki elszólja magát, szerintem tömd be a füled. Nekünk is nagyon tetszett a Vadaspark (Én is csak isis koromban voltam utoljára) Johanna egyfolytában csak mutogatott, meg dumált, kiabált, szerintem megyünk majd nemsokára megint, mert nagyon élvezte.

Katica
Munka az van attól bőven, inkább az a hirtelen csend lett furcsa, az utolsó 2-3 hétben elég durván hápog 12 ezer kacsa.
De ügyes Léna a bilizéssel kapcsolatban, milyen nyugodtan ül ott, én lányom lepattanna, hogy elszedje a gépet.
De édes, nálunk is nagy sláger a pitypang fújogatás.
Na akkor alakul a szerelem, ha jól látom.

Ilba
Jobbulást Beninek!
Szőrős kert, ez jó, sajna nálunk is a gaz szőrösödik minden felé, ezzel a sok esővel.
Belengett a képbe :lol: :lol: :lol:

Évi
Akkor az nem is sok szerintem, ja igen azt kérdezni is akartam, hogy, hogy megy az együtt dolgozás, mert én el nem tudnám képzelni, alig tudok Johannától írni egy mailt vagy, nyomtatni, főzni stb., mindig vele kell foglakozni.
ÁÁÁÁÁ, akkor apa megkapta (ha jól emlékszem te írtad, hogy nálatok se pelenkáz az ember)

Tali jó ötlet, mi is mennénk, esetleg Klarisszával szervezkedve.

Na megyek ébredés van (Évi: feltöltődött az elem)

Móni

Kép
ission

Most csak erre reagálok gyorsban, mert indulunk oviba:
Csuri, megharagudnál, ha megkérném Ilbát nekem is árulja el priviben? Nem tehetek róla, de szétvet a kiváncsiság (gyerekes vagyok?) :) Akkor nem lesz picike a babád, ha most 3050-nek saccolják!

Kép
Kép
dalminha

Dalma!
Nem haragszom! :lol: :lol: :lol: :lol:
Írj nyugodtan!!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Csuri:Hát nem tudom,hogy bírod,de én tuti kíváncsi lennék,hogy mi a baba neme :D Szépek a méretei :D

Légyszi,ha nem gond nekem is küldjétek el,hogy mi lessz a baba neme :oops: :D

Taliban benne vagyunk persze,ha pesten lessz,mert apa nem bizti,hogy itthon lessz akkor.

ilba:Ti merre laktok?Jobbulást Beninek!!!

ission:Nagyon arik a képek főleg a tetkós tetszik

:lol: Köszi.Kitartok:D Hát igen az tuti,hogy nem lessz könnyű.De,ha elkészűl az nagyon jó lessz:D

Dalma:Az nem baj,ha leteperik őket :lol:

Katica:Amikor felhoztuk maminak a témát akkor mondta,hogy ő már régóta mondja,hogy csináljuk meg sőt annak idején Laci bátyjának is mondta,de ő nem élt vele.Így sima ügy :D Már csak építészt kéne találnunk 8) Okés majd megírom hétfő tuti nem,mert megyek fogászatra :cry: Nagyon édesek a képen:D

Évi:Hát igen sajnos elég rossz időt mond még egy ideig

:cry: Na de majd,ha jó idők lesznek :D

Bocsi,ha valakit kihagytam.

Rólunk:Jól porúl jártam.Képzeljétek vettem 100db pelenkát olyat amit nem ismerek férjem ajánlására és nem jó kiengedi a pisit :cry: Állandóan átázik a gyerkőc :cry: Ma vehettem megint pelenkát 120db-ot így sikeresen vettem a gyerekemnek 10ezer forintért pelenkát jó mi? :oops: :evil: Na,de majd elfogy abban biztos vagyok.Szerintetek baj,ha Krisz szinte egésznap iszik?Borzasztóan idegesít,mert férjem és anyósom megijesztettek,hogy nem-e cukros :cry: Szerintetek ez normális,hogy ennyire sokat iszik?

Most mennem kell.

Kép
Kép
reni_24

Még csak Csuri Ilba párbeszédet olvastam de én is tudni szeretném!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :oops: elküldenétek nekem is ha nem baj?

Kép
katica_75

Reni
vizet iszik vagy valami lötyit? Ha lötyi akkor sztem állísd át a vízre még ha pár napig hisztizik is.Meg azt az egy picike vesét nem dolgoztatja nagyon meg ez a sok folyadék? Dokit nem kérdezted?
Na akkor tényleg semmi akadály az építkezésre. Mi az önkormányzatra bementünk anno és azzal tervezettünk aki nekik is dolgozik, így nem is volt gond.Ha nincs ismerős, akkor érdemes lehet esetleg nektek is megnézni kik vannak most ott.

Csuri
Hát nem vagy semmi!! :) én még így is baromi kíváncsi vagyok rá. :)
Sztem is nunis, ha már tippelgetünk/tippelgethetünk?Így 3700 körül lesz a súlya ha 40.-en születik, nem?

Móni
Johanna egy kis tündér! Még jó hogy nem a kanapéra rajzolt! :) L. is rajong az állatkertért. És odahallani éjjelente is h. hápognak? Én tuti vérengzést csapnék ha nem tudnék tőlük aludni. :?

Évi
hát megértem h. nem sírod vissza azokat az éjszakákat Martinnal! :( A legrosszabb ez a hülye tehetetlenség. Segít amúgy a tágító??
Én most figyelem L-t h. mi is lesz belőle.

Amúgy nem teher ha jöttök, szívesen látok mindenkit, csak leírtam mi a helyzet fű ügyben! :) De ha ez nem jó akkor mehetnénk a ligetbe? Ott az állatkert ha esetleg valaki családosan jönne. Vagy a Margitsziget, ahová tavaly is gondoltuk. Viszont az időpont kitűzést nem vállalom, az már tavaly sem ment.

Anya
Édes lehet Kincső ahogy Cincőzi magát! :) Képzeld én is szoktam L-t Cincizni, az olyan kedves.
A bili még sztem is bőven ráér, majd nyáron ha tetszik neki és akarja, akkor próbálkozunk, ha nem akkor majd jövőre.
Sokat vagyunk kint, ha nem esik épp gumicsizmában pocsolyázik, de nem alszik hosszabban. Na mind1 már megszoktam amúgy. :)

Már annyiszor akartam kérdezni, másoknak is küldött Eszter családja köszönőlevelet?

Kép
katica_75

Látod Csuri, örök ifjú maradsz a sok hamar öregedő tyúk között. :lol: :lol: :lol:

Móni,
jófej Johanna. :D 12 ezer kacsa????? :shock: :shock: :shock: Tényleg, mint a mesében az életetek. :)

Reni,
Óbudán lakunk.

Tali: szerintem ne legyen az Állatkertben. Gyerekeknek jó, de mindenki menne másfelé, nem lehetne beszélgetni, nem? Én taliztam másik topikosokkal már a Városligetben (réten pokrócos és a játszós variáció is volt), Orczy kertben, Margitszigeten, ezek mind jók szerintem. Állítólag nagyon szépen megcsinálták a Dunapartot (Kopaszi gát), azt ismeri valaki?

No, akartam képet tenni, de nem engedi. Biztos egy jel ... :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba

Katica:Nem iszik lötyit.Reggelire igaz kakaót iszik,mert nagyon szereti,de onnantól kezdve csak vizet iszik semmi mást.Hát én is ezen gondolkoztam,hogy a veséjét nem-e terheli meg nagyon.Még nem beszéltem dokival erről,mert amikor panaszkodtam,hogy nem eszik szinte semmit annyit mondott,hogy ne foglalkozzak vele és akkor majd megoldódik a probléma.De hétfőn elmegyek és beszélek vele.Mi is voltunk bent az önkormányzatban mi statikust kértünk,hogy ajánljanak egy telszámot adott.Van az utcánkban egy építész majd megkérdezzük mennyiért csinálná meg,de jó lenne többet is megkérdezni.Akkor majd bemegyünk és megkérdezzük köszi a tippet :) Köszönő levelet??? :oops:

Kép
Kép
reni_24

Ilba
lehet félreérthető voltam.A ligetre gondoltam természetesen, az állatkertet csak azért írtam,ha valaki nagyobb tesóval jön esetleg közel lesz az is.
(A kopaszi gát szép, közel is van, de jobbról duna balról duna , a játszótere viszont kicsi a forgalmához képest sztem, meg olyan dimbes dombos az egész, de sétálni tényleg szuper ott :) )
De én ezennel kis is vontam magamat a szervezkedésből. :lol: Csak hátradőlök és várom hová és mikor kell menni.:wink: :)

Reni
az még a jobbik eset akkor ha csak víz.De majd a doki biztos tudja, esetleg figyeld meg mennyi dl-ben kifejezve addig.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Ejnye leányok!!! :lol:

Ha tényleg nem bírjátok, Ilba megírhatja nektek, de aztán semmi félreérthető tréfálkozás!!!! :) Fütyikről vagy puncikról!!!!

Reni!
Katus is rengeteget iszik. Szerintem :) 7-8 dl-t naponta.
Viszont pisil is annyit, mint egy .....őőőőő....nemistudommicsoda! :D .

Katica!
Mi szerintem július közepe után már beszállunk egy taliba, de még addig sok minden történik velünk :wink:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri, nem szeretném tudni :lol: én már kivárom a végét, de tippelek és szerintem itt egyedül én gondolom, hogy ÖCSI 8)

Móni, annyira helyes kis csajod van :) irkafirka nálunk is van kézre, lábra .

Katica, mi kaptunk levelet :)
L. még köhög, ez nem állandó köhécselés, naponta kb. 6-7 alkalom, de az olyan fuldoklós, már majdnem hányós ( bocsi ) ha hétfőig nem javul szólok a dokinak.
Gumicsizmás pocsolyázás nagy kedvenc itt is :):)

Reni, Lilla is sok vizet iszik, mindig is sok folyadékot ivott, egyszer már bennem is felmerült a diabetes gyanú, de annyit futkos, aktívkodik már az lenne a furcsa, ha keveset inna.
Nálunk a pohár és bármilyen üveg ( műanyag ) a menő mostanában, persze azért a nyakába is jut egy kicsi :)

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Jaj, de jó a tali ötlet! :) Persze kérdés, hogy mikor és hol? :) Jó lenne ha mindenki tudna jönni!!!! Én a Margit -szigetre szavazok, főleg ha hétköznap lesz.
Én megszervezem ha gondoljátok, de csak valakivel karöltve. :)

Látod Kata oda elmehetünk legközelebb. :)

Gondolkodtam csuri babáját szeretném -e tudni, de igen!! Lécci valaki küldje el Nekem is!!!! :)

ilba , dalma
nagyon édesek az aranyköpések. :) Lassan már a "kicsikét" is írhatjuk! :)

évi
Tényleg nagyon olcsó ez a napközi!! De jó, hogy van ilyen lehetőség a közeledben, ki kell használni! ;)

móni
Johanna nagyon huncut. :) Lejött ez a sok filc a lábáról?? Kincső a kanapét firkálja/ná. :)

Jaj, ez a hülye idő!! :( Borzasztó. :( Ki se lehet menni a gyereket elviszi a szél. :(

Kép
Kép
anya1118

Katica:Hát igen megemlítem neki azért a dolgot.

Csuri:Az is szép mennyiség.Az én fiam olyan 2litert simán benyom egynap

:shock: Múltkor megszámoltam :shock: Hát igen én van,hogy óránként teszem tisztába.

Évi:Hát végülis Krisz is állandóan mozgásban van,de én akkor is soknak találom ezt a mennyiséget és még nagy meleg sincs most mi lessz nyáron
:roll: :?: :shock:

Kép
Kép
reni_24

Reni
na látod m,ár mikor jó a séta,játszó?
2L? Nem semmi huzata van tényleg. :shock: :)
L-nek van h. a 3dl sem fogy el egész nap. :?

Anya
ja szörnyű, és a tél is milyen volt!Még fűtünk!ha dolgozni járnék, nem érdekelne, de babával ez már több mint sokk! :twisted: Így még gumicsizmában sem lehet kivinni.

Évi
én is pont ilyen megfigyelő állásponton vagyok.Drukk h. ne keljen holnap dr-hez menni! Tudom volt már kicsit szó itt róla, én most adtam neki ezüstkolloidot az orrába csöppentettem, vízzel feloldva.Hihetetlen, de pár óra múlva szinte meggyógyult tőle?!Bár annyi mindent olvastam róla h. inkább nem merek többet adni neki.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Mi is fűtünk :twisted: :twisted: !

Úgy esik most, hogy pont a csajok szobájának az ablakát veri......alig bírtak szegények elaludni :roll: !
Mi azért ma kimerészkedtünk (a kocsiig :oops: ), meglátogattuk a mamit. Vittünk neki sütit, mert nem nagyon eszik semmit sem :? .
Viszont a karjait egyre "ügyesebben" használja, már ha lehet ilyet mondani.

Holnap még takarítok egy utolsó nagyot, aztán leállok egy darabig, és csak olyan embert engedek be, akit nem zavarnak a porcicák :) .

Jó éjt mindenkinek!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Fúúúú, itt is nagyon pocsék idő van, ma de. már kimerészkedtünk, végre elállt az eső, de nemegyszer fellökte a szél kölköt :evil: .

Reni
2 liter, nem semmi tényleg. Johanna kb. 8 dl- 1l körül iszik naponta. Pelenkát sajnálom, nekünk eddig, még szinte mindegyik fajta megfelelt.

Anya
Lejött a filc a lábáról, pár nap alatt lekopott a fürdővízben (a ruháiból, már nehezebben jön ki)
A kanapéra nálunk is jutott, de sötét szerencsére, meg régi is, így nem sajnáltam. Hát én néha hálát adok, hogy nem valami méregdrága bútoraink vannak, csak olyan, öröklött ősrégi darabok.

Csuri
Én is kibírom várni ezt a pár hetet, nehogymáááá ne bírjam. Örülök, hogy javul mami keze. Miért nem akar enni?

Katica
Nem mindig hallani, hogy hápognak, csak most közel voltak (mindegyik csapat más helyen van, ahol nagyobb a gaz, hogy lelegeljék :) )

Tali, nekünk mindegy hol van, csak ha lehet, legyen a közelben játszótér, Johanna imád csúszdázni, hintázni.

Móni

Kép
ission

Csuri, mi is fűtünk :lol:
Anyósnak jobbulást, biztos nem egyszerű most neki, pláne ha jő pörgős volt és most hirtelen kiszolgáltatott lett.

Móni, vegyél mosható filcet :D nálunk az bevált, kijön a ruhából is.
De jó, hogy Ti is jöttök talira :lol: most már csak a jó idő hiányzik és ki is tűzhetünk egy időpontot.

Anya, sztem Katica segít a szervezésben ( bocs Katica ) én mondjuk folyamatosan figyelem az előrejelzést, de nem valami biztató. Helyileg jó a Margit sziget, mondjuk most nem olyan egyszerű a megközelítés a híd lezárás miatt, de megoldjuk.

Katica, javulgat Lilla, de az orra folyik, köhécsel is még és a nyál brutál mód folyik a szájából. Az a véleményem, hogy most a fogak miatt is ilyen kis elesett, hogy minden baci megtalálja.

Ezüstkolloid, én csak jókat olvastam róla, de sajna ezt is hamisítják. Nekem is be kellene szereznem, de olyan hanyag vagyok. Vízzel kell hígítani :shock:

Reni, na ennyit tényleg nem iszik Lilla, kérdezz rá valami okos embertől, hogy most akkor mi van, ha ennyi folyadék igénye van Krisznek.

Ma egyébként ügyes volt a bölcsiben, kb. 1 órát voltam távol, táncolt, labdázott, játszott a gyerekekkel ( keresett, de megnyugtatták, hogy jövök mindjárt) azt mondta Ilike óvónéni , kb. 1 hét és megszokja, úgy legyen.

Tegnap meglátogattuk a Papát Pesten és voltunk vásárolgatni is, Lilla jól viselte az egész napos kiruccanást, a Dechatlonban különösen jól érezte magát, ha rajta múlik kb. 1 roller és 50 darab labdával távozunk.
Vettünk sok nyári rucit a csajosnak, de lehet nem is lesz rá szükség, el nem tudom képzelni, hogy itt valaha kánikula is lesz, jelenleg 8 fok van :(

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Katica:Hát az idő,ha jóra fordulna az jó lenne attól függ mikor jó.De,ha pénteken jó idő lessz akkor,ha gondolod talizhatunk :D Apa úgyis dolgozik.Voltunk ma az önkormányzatba két telefonszámot kaptunk és mind a kettő nő.Nektek nő volt az építész?De persze nem érjük utol őket :cry: Hát azért örülök,hogy szeret inni,de ez kicsit sok.

Csuri:Hát mi is fűtünk,de nappal nem annyira. :) Én hajnal 5től fent voltam már,mert annyira zavart a szél és az eső,hogy nem bírtam tőle aludni :cry: Helyette takarítottam hajnalban :shock:

ission:Hát én sajna pelenka téren elég szerencsétlen vagyok nem mindig válnak be így vissza álltam a pampersre. :) Krisz is imádja a csúszdát és társait :D De főleg a motort imádja nagyon :D

Évi:Jövőhéten viszem oltásra és akkor majd rákérdezek,hogy ilyenkor mi van.Az jó,hogy Lilla már ilyen jól elvan :D Szurkolok,hogy minden oké legyen!!!És,hogy van a papa?Krisz is nagy labda imádó

:lol:

Képzeljétek ma levelet kaptam a bölcsiből,hogy menjek be.Bementem és mostmár tuti a helye szeptemberben :D 2hét a beszoktatás és persze szeptember első 2 hete.Reménykedtem,hogy augusztus,de már mindegy a lényeg,hogy megy :lol: Hát csajok az előrejelzés szerint május végéig ilyesmi idők lesznek :cry: Remélem azért tudunk majd valamikor talizni.

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok.Ne haragudjatok,hogy csak most jöttem,csak rossz volt a netem.most nemtudok mindenkinek irni.Délután majd jövök de visszaolvastam
Mi jol vagyunk csak estére hőemelkedése lett Kevinnek meg most is.Remélem nem lesz beteg.Holnap kéne kaoni az oltásokat.Igy ne vigyem ne?

000kata

Sziasztok!

Olyan csúnyát tudnék most ide írni az időről, hogy tuti nem hívnátok el a talira. :lol: :lol: :lol: Szóval :evil: :evil: :evil: Másfél hetes a kertünk, alig lesz belőle valami, kezdhetünk mindent előlről. :cry: :evil: :x
Persze mi is befűtöttünk.

Tali: léccilécci csak ne június 5. és 11. között!

KisB-m beteg. :( Eléggé. :( Torok és garatgyuszi, a vírus kikezdte a gyomrát is és egy kis kötőhártya bónusznak. :(

Reni,
tényleg jó huzata van Krisznek. :D Azért ez az óránkénti pelánkázás nagyon durva. :shock: Mi 4-5 pelussal elvagyunk 1 nap.
Hajrá bölcsi! :D

Móni,
én is a mosható filcet ajánlom, szuper jó, sima vízzel le/kijön. A Crayola termékek nagyon jók ekkoráknak is!

Évi,
Lilla kis ügyi a bölcsiben. :) Mi ha megyünk délután az oviba, Berci úgy elvegyül, hogy néha alig találom meg. Baromira nem hatja meg, hogy nem vagyok ott, az ovisok meg élvezik, hogy babázhatnak. :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Helloka!

Ilba, Berci bemegy ilyenkor a csoportba? És te mit csinálsz addig? Panna is mindig be akar menni, néha beengedem, de én meg csak toporgok az ajtóban, pár szót beszélünk az óvónénivel, aztán csak ácsorgok, meg hívom őket, jöjjenek már. Pedig szívesen ott maradnánk egy negyed órát legalább, de olyan érzést kelt bennem az óvónéni, hogy húzzunk már innen. Kertet sajnálom. Kiverte az eső a fűmagot, mi? :cry:

Én most fűtöttem be, eddig bírtuk, de már csak 20 fok van itthon. Cidri-cidri.

Katica, bocsi ám, ha letámadtalak az ötletemmel. Nekem is jó a margitsziget, mert néztem, hogy mindenhol fizetős a játszóház. Van egy klaasz könyvem, "gyerekkel Budapesten". Ha kitaláljátok, hogy esetleg melyik más városrészbe menjünk, kikeresek jó kis helyeket.

Évi, jaj Ez a nagylány, már komoly bölcsis. Cuki lehet pöttömkém!

Ission, még jó, hogy lejött a lábáról... de csak pár nap alatt? :) Dejó, jöttök ti is talira?

Csuri, én akkor is izgulok veled! Már csak 2 hét, atyaisten, minnyá szülsz! Csajok fel vannak készülve? Anyósod hogy éli meg, hogy nem nagyon tud besegíteni neked? Azért a lányok mennek hozzájuk nyaralni? Kicsit tehermentesíteni téged! Hogy vagy amúgy? Fájások vannak már?

Reni, gartulálok a bölcsifelvételhez! 2 liter, anyám az jó sok! Még én sem iszok annyit. Hogyan itatod? Ki van téve a cumisüveg, és mindig rájár, vagy kér inni? Nekem fogalmam sincs mennyit isznak, mindig mikor kérnek, félig töltöm a poharat (kb 1 dl), és azt megisszák. De hogy hányszor... passz. Mi is elvagyunk 4 pelussal egy nap. Bár hozzáteszem, hogy napi egyszer (fürcsi előtt) wc-be pisil a kisasszony. Én valahogy nem szeretem a bilit, Kornél sosem használta. Pannát is inkább wc-re teszem, ha kéri. Nagyon bevállt a lépcsős bili, Kornél már egyedül felteszi, használja, majd leveszi.
http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... uloke.html

Kép
Kép
dalminha

Szia Nati!
de eltűntél! Mi van veletek? Pont gondoltam rád, mert talit szervezünk, hogy eljönnétek-e. :)
Igen, van mei-tai-om, de még használjuk időnként, ha másért nem, itthon játszunk vele. Még Kori is belefér :) Innen rendeltem, van babanetes kedvezmény:
http://www.mei-tai.hu/webshop/
nagyon jó minőség, és szép is. Megmondom őszintén én a bohém-mamás erszényt jobban szeretem, kukkants be arra az oldalra is!
Látom kistesónál fiúban reménykedsz, mert kék a vonalzód! :)

Kép
Kép
dalminha

Dalma :D
Kép
Nekünk sincs bilink (én ahhoz lusta vagyok :oops: ), nálunk is a fellépő a menő. Berci új hobbija naponta 142x rákéreckedni. :shock: :lol: Persze nem mert bármit bele akar rakni, hanem mert mekkora buliiiii! :lol: :lol: :lol:

Mostanában udvaron vannak (persze nem tegnap meg ma), ott simán játszanak még, beszélgetek az óvónénikkel, vagy a többi várakozó szülővel. :lol: A csoportba ha bemegy, akkor ott azért nem időzünk annyit, addig Benit összecuccolom, addig rajzolgat az asztalnál, vagy autózik, vagy próbál a galériára felszökni, de ezt a gaz óvónénik/bácsi nem engedi. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Ilba!
Jajjj, nagyon sajnálom Bercit!!!!! Kap AB-t?
A fűért kár, de ha jön a jó idő, pikk-pakk kikel, aztán csak azon veszitek észre magatokat, hogy milyen jól megy a golf a fiúknak..... :wink: :D

Dalma!
Köszi az aggódást!!!!
Már fájdogál sokat a hasam, főleg, ha teszek-veszek. Ilyenkor leülök, de akkor meg jönnek a "boszik". :wink:
A nagyit lelkileg viseli meg a dolog, főleg mikor Katus elé áll, és nyújtózik, hogy vegye fel, ő meg csak át tudja ölelni. De mivel gipsz van a kezén, nem is nagyon ér hozzá :roll: .
Anna már nagyon várja a kistesót, de jó lenne megünnepelni a szülinapját (27-én) és csak utána szülni....

Reni!
Bölcsihez gratula! Szerencsések vagytok, hogy felvették Kriszt. Egy barátnőm mesélte, hogy náluk a 6-7 hónapos kismamák íratják be a babáikat, mert akkor talán lesz esélyük.
Egy másik barátnőm pedig azt mondta, hogy az ő lányát tuti azért vették fel, mert a férje ment beiratkozni.

Ission!
Igen a nagyit szerintem a tehetetlenség, ügyetlenség viseli meg leginkább. Szerencsére ellátja magát, de enni elég bénán tud, na meg nem is csinál semmi olyat, amitől megéhezne (üldögél, tv-zik) :roll: .

Most megyek és rendet rakok :evil:
Szétdobáltak legalább 10-15 plüss állatot, egy babaház összes alkatrészét, egy teljes orvosi táska tartalmát, 6-8 könyvet, s közben Anna játékzongorázik, Katus pedig egy zenélő dobozzal sétálgat és táncol....

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

nati
Tényleg , hogy eltűntél. :( Gratulálok picúrkához!! :) Hogy vagytok? Fanniról képet tudsz rakni??

csuri
Végre Én is tudom a nagy titkot!!!! :) Nevekkel hogy álltok?????

évi
Szerintem katica nem fog segíteni. :? :( Vagy mégis katica??? :)
Na ha úgy gondolod dobj egy privit.

kata
Remélem semmi komoly jobbulást Kevinnek!

ilba
Nektek is jobbulást!!! Neked nincs kedved velem szervezkedni tali ügyileg??? :) ;) Jaj, de édes kis B. :) Ti már ilyen nagyok vagytok?? :) Nagyon cuki!!!

Mi vasárnap megyünk Nyíregyházára az állatkertbe. :) Drukkoljatok, hogy jó idő legyen VÉGRE!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anya1118 2010.05.18 20:43-kor.

Kép
Kép
anya1118

Pont ma vagyunk 1.5 évesek. :D :lol:

Kép

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Kata:Szegény Kevin.Szerintem ne vidd így oltásra.Hogy van most?

ilba:Jobbulást gyerkőcnek!!!Szegényke :cry: Hát régen mi is 4-5 pelussal megúsztuk most meg hát nem is merem megszámolni hány megy el egy nap :cry:

Dalma:Már dugdosom a cumisüveget,hogy valahogy vissza fogjam ezt a sok ivást,de nem kéri,hanem követeli és mondja,hogy anya inni!!És mutogat a konyhába.És,ha nem adok akkor addig üvőlt és hisztizik amíg megnem kapja :cry: Nagyon klassz a wc szűkítő :D Én is venni fogok ilyet :D

Nati:Gratulálok a babához!!!Hogy vagytok?

anya:Nagyon édes Kincső :D

csuri:Hát igen szerencsésnek mondhatom magam az biztos.Bár mentem is eleget érte :lol: Havonta jártam be,hogy vegyék fel,mert elkell mennem dolgozni.Szerintem ezért is vették fel végűl 8) Az biztos,ha lessz kistesó őt már akkor beiratom amikor még pocaklakó lessz. :lol: Hát nem semmi hogy szétpakolnak neked is lánykáid :shock: :) Nekem Krisz akkor kitesz 2 gyerkőcöt nálunk is állandóan pakolnom kell.Az összes játékot lepakolja a polcokról :shock:

Most mennem kell.Talizok anyukámmal :)

Kép
Kép
reni_24

ilba:Nagyon édes gyerkőcöd :D

Kép
Kép
reni_24

Nati,
http://www.bohem-mama.hu
és bocs a feltételezésért.

Ilba, meg kell enni ezt a gyermeket, olyan édes!

Anya, micsoda nagy már Kincső! nagyon helyes a kis másfél éves.

Reni, mosolyogtam azon, hogy nem kéri, hanem követeli. Tök el tudom képzeni arany kis durci pofikáját!

Csuri, neked még nem mondták, hogy ne hajolgass? :) Fogj egy seprűt és kotord be a sarokba őket. Nem rakják el a csajok maguk után? Képzeld Kornél megtanult az oviban elpakolni, Panna meg a tappancs minibölcsiben. Ott mindig el kell rakodni foglalkozás közben is és után is játékos formában, és itthon is úgy pakol mint egy kisangyal. Még mondja is hozzá, hogy "Manna pakósz"(Panna pakol)

Kép
Kép
dalminha

Nagyon kényelmes, picikének is, mert pont belefér. Panna már nagyobb volt mikor vettem, kb 5 hónapos, de még akkor is jó volt és még most is beledugom ha sétálni megyünk. Jó, mert nem kell kötözni, belebújsz, és ha szükséges egy pillanat alatt beleteszed a gyereket is. Keresek képet.

Kép
most nem találok olyant, amiben picinek volt. De a honlapon találsz egy csomó képet, hogyan hordozzák a babákat!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Dalma!
Ezt a pakolás-tanulást már jó lenne elkezdeni :wink: :D ! Annát szoktam trenírozni :roll: , hogy az oviban addig nem lehet új játékot elővenni, amíg a másik nincs a helyén, de egyenlőre nem hatottam meg :) .
Az én pakolási stílusom pedig már nem olyan "kecses", mint régen....., de muszáj!!!

Voltam ma Ctg-n megint.
A szülésznőm a jövő héten elmegy 3 napra pihenni, így megbeszéltük, hogy akkor nem lesz szülés.
Persze összefutottam a dokimmal is, aki megint elmondta, hogy az első fájásnál hívjam fel, mert nem szeretne telefonon szülést levezetni :roll: .
Én meg csak azon töprengek, hogy kibírom-e (persze tudom, hogy igen), de ez a rossz a többedik szülésnél, hogy nagyjából tudom, hogy mire számíthatok!

Kincsőanya!
Olyan édes Kincső! Milyen érdekesen nő a haja, vagy te már vágtál belőle?
Ja, és a nevek:
Lánynak van a Júlia, de a férjemnek újabban a Borbála is bejön.
Fiúnak pedig maradt a Mátyás.

Reni!
Szerintem próbáld terelni a figyelmét, ha inni kér.....lehet, hogy egy negyed alma felkockázva is megteszi.
Legalább is Katust le lehet "szerelni" 4-5 ropival, vagy pár mazsolával, gyümölcsdarabbal ilyenkor.

Kata!
Kevinnek gyors gyógyulást!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

dalma
Manna pakósz :) De édes. :) Kincső is elpakol, de nem mindig. Én próbálom így nevelni a rendre, tisztaságra. :) Nem lehet elég korán elkezdeni. ;)

Csuri

De szép nevek. Nekem mostanában a Bianka nagyon tetszik, bár sose tetszett, na meg persze Nimród, nálam no1, de Mátyás is szép. :) ;) Nem vágtuk még Kincsem haját, így nő. :shock: Nem tervezem vágni örülök, hogy egyáltalán már van ennyi haja. :lol: :D Bár lehet kéne, hogy erősödjön!! Jó ez a szülés tervezés, de úgyis akkor jön amikor akar. :) És tényleg hívd az első fájásnál, nehogy úgy járj mint én!!!

Betegeskedőknek továbbra is jobbulást!!!!
Kép

Kép
Kép
anya1118

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: