A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziszka! Amikor kórházban voltatok Binyekkel, ha jól emlékszem Yuyu rakott fel képet rólatok :wink: , és valakinek nagyon ismerős voltál, és mintha Yuyu írta volna, hogy hol dolgozol, és biztos onnan vagy ismerős. Hú ezt aztán jól leírtam :oops: Szekszárdi szülészet fórumába kerültél így be :wink: Ja, ismered, akiket írtam? :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Beleki, először is ne parázz előre, mert megérzi a pici az idegességedet. Én minden oltásnál Zétivel voltam és rögtön megvígasztaltam, ha kellett. De csak az első egy-két oltásnál volt fél-egy perc sírás, azután sose.

Niki, én nem használtam sose porszívós orrszívívót, hanem elemes kézit és nagyon jól bevállt.

A sétában én is benne vagyok.

Voltunk dokinál egy hónapos vizsgálaton. Hízással nem állunk mi sem rosszul, 1330g gyarapodás egy hónap alatt!
Egy tegnapi kép:
Kép
Vendég

Sniky!
Mi pár napos korától kezdve használjuk az orrszívó porszívót és nincs vele semmi gond, teljesen csöndbe van és nem rángatja a fejét. Akkor lesz egy kicsit türelmetlen, ha már sok ideje piszkálom. Egyszer olvastam, hogy a babák megnyukszanak a monoton hangtól, ez nálunk be is vált. Van egy könyv a tanuljunk zenével és van hozzá egy cd is, amin klasszikus zene van és az elág sokszor megy nálunk, főleg elalvás előtt és alatt.

A fenék hőmérőzéssel is minden oké, azt is csendben tűri, biztosan nem szereti, de nem sír és nem is nyafog.

Szerintem ne aggódj emiatt. Ja a tesóm kislánya kifejezetten "szerette" néha vigyorgott is. :)
Vendég

sziasztok!

Dia, utólag is nagyon boldog névnapot, illetve Enikőnek is, mert őt elfelejtettem múlt hétfőn! :(

nálunk is nagyon gáz volt a tegnap éjjel... nagyon sírt, hasa fájt, éhes volt, szóval mindent felvonultattunk a repertoárból, aztán jött a nyüglődős alvás, reggel 9-kor jött a gázszerelő a cirkó miatt, szóval nem egyszerű! fejfájásom is van már napok óta, gondolom a kialvatlanság miatt, bár nem tudom pontosan, remélem, hogy nem leszek beteg! tényleg, ha beteg vagy, akkor még ugyanúgy szoptathatsz?

Aproo, semmi gond!

Aproo vagy Andi, tudnátok segíteni, hogy a helyi sztk pontosan hol van? csütörtökön megyünk a csípő szűrésre, de nem tudom, hogy hol van!? :(

ja, és még egy, a koponya uh-t doki intézi? szóval ad beutalót, vagy ez fizetős vizsgálat? erre nem válaszolt a múltkor szerintem senki!

szerdán megyek nőgyógyászhoz, kíváncsi leszek, hogy mit mondd! picit aggódom, mivel én szülés közben belül is repedtem durván, remélem, hogy nem lesz túl gázos a vizsgálat!

az időjárásra ki vagyok akadva! olyan nehéz felöltöztetni a gyereket, főleg, ha nem az utcán sétálgatunk, hanem kocsival megyünk valahova! ti olyankor a kocsiban levetkőztetitek, hogy ne melegedjen be? ugye azt hamar fel lehet fűteni!? tökre tanácstalan vagyok, és nem szeretném, ha megfázna! eddig egészen jól kihúztuk, bár még hol vannak a nagy mínuszok! :(

Dia, drukkolok, hogy minden lelete negatív legyen Virágnak!

lányok, gratulálok a babákhoz, még mindig! annyira édesek egytől egyig!

nyálzás elindult már nálatok is?!?!?! védőnő szerint ilyen tájban indul, és én már tapasztalom a kis buborékfújósomtól! ;)

sophie27

jaa, még BCG oltással kapcsolatban! Beni a kórházban kapta meg, nekem kellett bevinni, sírt egy picit, de nem volt vészes! sőőőt, utolsó nap még vért is vettek a fejéből, szerintem az gázosabb lehetett, de hősiesen bírta, szóval szerintem sem kell aggódnod Beleki, minden rendben lesz, és tényleg jobb, ha kéznél vagy, mert sírásnál csak az anyuci közelsége a legjobb a babóknak!

sophie27

Dadomi,
Nem, nem a PKU volt magas, hanem valami glucosan vagy valami ilyesmi, ami köznyelven tejcukor. Kérdezte is a laboros, hogy mennyi tejterméket eszem/iszom. Viszont mióta szoptatok, azóta szójatejet iszom, meg minden másnap egy joghurt meg sajt, de ezt sem viszem túlzásba. Ha allergiás lenne az anyatejre, az már kiderült volna, vagy nem?? Amúgy minek a rövidítése a PKU?
Na majd megírom, hogy mit mond a doki, de remélem nem lesz szükség arra a telszámra, de azért köszi!
:)

Sophie,
Neked is köszi a drukkot! :)

Kép
Kép
dia123

Zsófi, én ma kaptam beutalót a dokitól csípő UH-ra, hasi és koponya uh-ra, ortopédiára és neurológiára, de ez utóbbi nem szokásos, csak fáj a válla Zsombinak. Különben meg sajnos nem kötelező küldeniük egyik UH-ra sem, csak ajánlott, de azért kérdezz rá a dokinál.
Vendég

Csenge, köszi a választ! remélem, hogy Zsombival is minden okés! amúgy szerintem nagyon hasonlít a bátyusára! ;)

sophie27

sophie honnan van Gesztenye Guszti figurátok? pici fiatok tüneményes a képeken !

:lol:

orrszivó porszivó kicsit tartok tőle, de inkább az mint a z arcüreggyulladás :?
Vendég

Zsófi, a gyártelepi rendelőbe mész? Mert az ott van a Szigethalmi buszmegállóval szemben kisit beljebb. A Hév megállónál pont.
UH-k: attól függ hova mész, van ahol nem kell beutaló, de 5000 Ft, van ahol beutaló és nem kerül pénzbe.

Orrszívós porszívó: mi betegen jöttünk haza a kórházból és azonnal használnunk kellett. Semmi gáz, nagyon jól tűrte, abszolút nem fájt neki. Sterimarral lazítottam és utána szívtam. Sajna elkerülhetetlen volt.

Tejtermékek: ha nem esztek, mindenképp igyatok kalciumot. Tegnap figyelmeztettek, hogy a kicsiknek kalciumra és vasra van nagyon nagy szüksége. HA nem visztek be, a szervezetünk a sajátunkat kezdi el lebontani, ami amúgy is csak kb. 30 éves korunkig épül be, utána már csak romlik a helyzet. Szóval fogromlás és hasonló kedvességek. MI sem iszunk tejet, de mindenképp kell a pótlás. Tök logikus, bár én nem gondoltam így végig.

Csenge, akkor majd mesélj kérlek a Budai Gyerekkórházról meg az UH-ról, mert én is kértem időpontot végül, de kíváncsi vagyok a tapasztalatodra.

Andi, ekcémáról még mindig semmi hír, bocsi...próbálkozom. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni, öcsémtől kapta Beni 1 hónapos "szülire", amúgy Budaörsön lehet megvenni, illetve ő ott vette, de lehet neten is rendelni a www.dione.hu-n. lehet máshol is kapni biztos, de ők a forgalmazók ;)

sophie27

Köszi lányok mindenkinek a tanácsot, együttérzést Zalánnal kapcsolatban!
Pestonka nekünk is volt, alig szívott vmit! Csanádnak is kell szívni porszívóssal a nózit, és nem ellenkezik egyáltalán.
Olyan érdekes, de Csanád még igazi mosolyt nem produkált, csak alvósat. Zalán is későn kezdte, azt hittem, hogy a betegség miatt, most viszont kezdem azt gondolni, hogy vagy genetikus, vagy én nem tudom kiváltani belőlük :( Pedig annyira szeretném!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Zsófi, képzeld általában azt mondják, hogy nem hasonlít a bátyuskára és nekem se tünt úgy, de elővettem régi fényképeit a Zétinek és azokra meglepően hasonlított. De te így is látod :wink:

Apró, pénteken megyünk, mesélek majd, de lehet , hogy elfelejtem, akkor kérdezz rá légyszi.

Anyatejgyűjtő zacsi: régen volt Aventes elfogadható áron. A Medelás tényleg nagyon drága, az Aventes doboz dettó, bár az legalább újrahasznosítható. Én is kíváncsi vagyok mit használtok, mert elfogytak a maradék aventes zacskók.
Vendég

Rita, milyen a helyzet nálatok? Változott valamit? Olyan érzékenyek ezek a kölykök :) Elvittem ma Zsombit dokihoz, addig párom Zétit játszótérre. Mondtam neki, hogy megyek majd utánna, de mire végeztem a dokinál visszajött, állítólag unta magát a játszótéren :) valójában csak azon aggódott, hogy mégse megyek utána.
Vendég

Sziasztok megengedtek még pár képet, ezek mai képek
Kép Kép végre fényképezővel is sikerült elkapnom egy hatalmas mosolyt

Rita: esetleg nem próbáltátok úgy, hogy tesó hoz ajándékot a nagyobbnak? Ezt hallottam többfelől és bejött! Meg például keresztlányomat bevonták a pici életébe, fürdetés stb, és utánna ő is fürdethette a babáját, jó persze nálatok fiúcska van.

Ezt az iris versicolort és is próbáltam egyszer bejött a migrénnél, de többször nem sajna.

Bocs, hogy ennyi képet rakok :oops:

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Voltunk ma mi is koponya-hasi-csípő uh-n, és minden rendben :D Úgy tudom itt Szekszárdon csak fizetős van, nem tudom máshol mi a helyzet...

Én holnap megyek a nőgyogyihoz 6 hetes kontrollra, de az a helyzet, hogy több vérzésem van most, mint 1-2 héttel ezelőtt... De ha másnak is van, akkor nem aggódom, majd csak elmúlik már... Ha valakinek addig van, amíg szoptat, az azért durva... Remélem nálam nem így lesz...

Szerdán meg megyünk az első tanácsadásunkra, itt 6 hetesen kell vinni először a babát... aztán két hónaposan meg majd oltásra...

Sziszka, bocsi, hogy így tudtod nélkül feltettem a képet ;-) Csak gondoltam, hátha ismer Titetek valaki a szekszárdi topicból. Így ők is drukkoltak ám értetek :-)

Tejfagyasztás: az az igazság, hogy én kifertőtlenítem a jégkockatartót, abban fagyasztom le a tejet, így kisebb adagokat is elő lehet majd venni, ha kell... Ha megfagyott, bezacskózom sima tiszta, új uzsonnászacsiba... igaz hogy nem steril, de szerintem praktikus megoldás... én is úgy olvastam valahol ;-)

yuyu79

Ritus, nem semmi ez a mosoly :-D

yuyu79

Ja még annyit, hogy ma vagyunk 6 hetesek, és majdnem 5 kilók, a kezdeti 3260-hoz képest :shock:

yuyu79

Yuyu, ez tök jó ötlet. Kb mennyi egy kocka ml-ben? Hátha tudod....
bár nálunk most kissé visszafogott a tejtermelés, alig tudok 10 ml.t leszívni szopik után...pedig mindent bevetek már. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hát nemtom, nekem kb 150 ml bele szokott menni a jégkockatartóba... ami talán tizenkét kockából áll, vagy még többől. Szóval gondolom kb legalább 10 mili lehet egy kocka... Bár én most vettem szilikon jégkockatartót, abból könnyebb kiszedni a kockákat... és azok valamivel kissebb kockák, asszem.

yuyu79

tévedtem, 14-es a hagyományos, a szilikonom meg 18-as...

yuyu79

Anyatej fagyasztáshoz mégegy ötlet: lehet kapni műanyag poharakat, kávéspohár méretűt, 2 dl-t. Én ilyenekben raktam el a tejet, hidegsterilizáló folyadékban lehet sterilizálni. A tetejére pedig alufóliát összehajtva, így több réteg a teteje, ezt befőttes gumival fogattam rá. Védőnő adta az ötletet. Ja és erre is tök jól rá lehet írni a mennyiséget.
Dia! Az jó, ha nem a PKU volt a rossz! :) Már nem tudom pontosan mit jelent, valamilyen fehérjelebontási zavar úgy emlékszem. Akinek ez van semmilyen fehérjét nem fogyaszthat, speciális étrenden kell élnie. Azért írtam, hogy szorítok, hogy ne az legyen nektek! Aki meg a tejcukorra érzékeny, annak van valamilyen gyogyi, megvan, hogy mennyit lehet bevenni belőle, és azzal mennyi laktózt fogyaszthat. A tejérzékenység sajna bármikor kialakulhat, akár egy betegség utóhatásaként is, szerintem ez volt Dominiknál is, még mindig diétázunk, de joghurtot már ehet, és úgy tűnik minden rendben, pedig először iszonyatos hasmenése volt a tejtermékektől.
Porszívós orrszívónál egyszer Dominik elaludt orrszívás közben :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

ez a jégkockatartós dolog nekem is szimpi..

dadomi elaludt? :lol:

Zorka mosoly gyönyörű

és ami képeink

alszom a békámmal Kép

édes Kép

baleset :oops: Kép
Vendég

Én most kifőztem egy lekváros üveget, abba akarom lefagyasztani a tejet, szerintetek?
Majd még az aventes zacsiknak utána nézek.

Apro! Köszi, sajna a téma továbbra is aktuális.

Ma tök jó napunk volt, semmi hasfájás, eddig :? .

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
jazmin2005

boni! Ma mi is produkáltunk egy hasonló popit. :D

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Most csak gyorsan irok, mert nalunk is eleg nyugos volt az ejszaka es a nappal is, most eszunk es utana remelem alvas vegre. Remelem a holnapi nap jobb lesz, megyunk mi is hasi es koponya UH-ra.

Nalunk is elojottek a foltok az arcon es a mellkason, remelem nem allergias valamire. Holnap jon a vedono, majd megkerdezem.

Ritus, a setalas engemis erdekelne, osszehozhatnank valamit.

Zsofi, te mikor keszited el a tapszert? Meg szoptatas elott vagy szopi utan? Mibol adod Beninek?

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

na újra itt most alszika manó! :wink:

Szóval szörnyű volt az éjszaka, egész nap tök máshogy más időkben aludt mint szokott. Teljesen felboritotta a rendjét, és most fürdés után is aludt (most is, már előre félek mi lesz éjszaka). Aztán éjjel 12kor felkelt és nem akart aludni az istennek se. szopiztunk nézelődött, sírt, nézelődött megint szopi megint sírt és reggel 4ig ez ment. Ekkora már mindkét ciciből elfogyott a tejem , én holt fáradtan zombiként vánszorogtam a párommal együtt a lakásban. Aztán felolvasztottam egy tejcit és 60ml-t bedurrantott még simán a manó. Szóval ezért kérdeztem hogy ha elfogy a vésztartalék tejcsi és nem lesz több tejem akkor mi lesz??? Ma mondta a védőnőm hogy fejjek ha tudok, de nem tudok mert Áron kiesz a vagyonomból :( Sajnos a sör se segít nagyon. Igazából van tej annyi amennyi kell csak mostanában nagyon lassan termelődik pedig eszek rendesen. legalább is próbálok. Ma szétaludtuk magunkat a fürcsivel is megcsúsztunk de muszály voltam pihenni, de gyerkőc is aludt velem.De sajnos hiába alszom nem lesz gyorsabb a termelés és néha puha cicivel ébredek néha meg már folyok ....... :x :x a gyarapodás miatt meg nem aggódok mert a mai mérések szerint 4200g voltunk.

kóla szerintem az is betett , mert tegnap ittam én is kicsit.

mi a hordozóba tesszük Áront és szeret benne hintázni mostanság sőt nagyon jókat alszik benne, csak féltema kis gerincét mert hát mégse vizszintesben van. Amit kaptunk fisher price-os pihiszéket az még elég meredek a hátának.

tejkiütés lehet bárhol csak ha rengeteg van egy helyen vidd el inkább orvoshoz ha napokon belül nem múlik. Nálunk a feje tele volt de millió kiütéssel és krémezni kellet de már szép!

Ritus szegény neked mitől fáj ennyit a fejed? Időérzékeny is vagy ? vagy csak simán gyötör a migrén? Nagyon rossz lehet. Légzés ügyben már minden rendben amúgy?

Nicike nálatok mi újság légzésfigyelővel?
Nálunk tegnap szarakodott , nem akart jelezni pedig rendesen vette a levegőt, aztán ki be kapcsolgattam és jó lett de hát most fosok ne legyen semmi .

Beleki Szerintem végy erőt magadon és ha nem tud veled menni senki az oltásra akkor is menj el. Max együtt sírtok és együtt is nyugodtok meg majd. Légy erős mi meg küldjük az erőt, bemenni én se mennék be amig kapja az oltást, de azért kínozni csak nem fogják.

Képzeljétek azt mondta a dokinéni hogy ortopédiára nem kell mennünk, megkérdezte volt e a családban csípőficamos mert ha nem akkor felesleges. Kicsit furállom ezt ??!! És még időpontot se kaptunk UH-ra!! védőnőnk meg múlt héten nem is jött , én meg pénteken hivtam hogy nem jön?? nem, mert helyettesít, de nagyon fontos lenne?? kérdés tette fel. hát érdekes.

Dia remélem minden rendben lesz nálatok, de most kicsit megilyesztettél mert hát én is tejérzékeny voltam a terhesség alatt és mondta is a védőnőm hogy a gyerek is lehet az. És nálunk is még elég sokszor van zöld kaki, morog a hasa , tekereg a gyerek, és álmában is nyom szegénykém és olyan morgó hangot ad ki a manó ahogy erőlködik.

Zsófi nálunk is van már buborék fujkodás néha ! annyira cuki ahogy dugdossa a kis nyelvét és fujja a nyálát :D

Én nem dicsérek már megint senkit egyenként mert én oda vagyok teljesen ettől a sok cuki képtől!!

Megyek mert apa melegitett levest és már hiányol! :) bocsi hogy sok lettem látszik hogy van időm.
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Mecsi
tejcigyarapodáshoz! tegnap elég satnya volt a cici, este ettem tejbedarát na mikor keltem éjjel szoptatni úgy be volt durranva mindkettő.. fejnem is kellett!

érdekes a dokinéni :?

védőnéni há nálam is csak egyszer volt még.... én is tervezem felhívni

légzésfigyelő tegnapelött hajnalban arra keltünk férjjel, hogy pittyeg a légzésfigyelő.. a frászt hozta ránk... berohantunk szobába gyerek szuszog, a légzésfigyelő meg sárgán villog, hogy merül az elem :?
Vendég

Jó reggelt!

Mecsi, nálunk nem jelzett több mint 2 hete, erre most éjjel becsippant.Apával ugrás,lámpa...erre nyitva a kis szeme és nézelődött.Az érzékelőkről nem mászott el,dehát ébren volt,nem hiszem h nem vett levegőt.
Meg amikor kórházban voltunk,nálunk kiderült bedagadt az orrnyálka hártyája és azért nem vette a levegőt.
Ugyhogy nem tudom mi volt az éjszakai.

Nálatok Mecsi milyen sűrűn jelez?

nicike

És Álom szép minden babuci !!!!!!!!!!! :D

Ti ha fekvésből, ülőhelyzetbe húzzátok mindig tartja a fejét?
Vagy csak van h tartja van h nem?

nicike

Ja Mecsi,ha nem jelez,Nem villog ha levegőt vesz,lehet eltoltad véletlenül a másik szárnyát.Én is jártam igy ,néztem és nem villogot,sikítva rohanta a gyerekhez,mikor láttam minden ok akkor vizslattam az angyalkát és a másik szárnya levolt csúszva sound-ra.
És akkor nem villog :!

nicike

Jázmin, Aventes zacsit ne keress, már nem gyártják. Helyette van a doboz, ami azt hiszem 220 Ft körül van. Praktikusnak is tűnik, csak sok helyet foglal a fagyasztóban és akkor jó ha forgásban van vagyis fel is használod rendszeresen az eltett tejet. Medela zacsi meg 4000 Ft körül van 20 db.

Mecsi, valószínű, hogy most van egy ugrás a tejmennyiség szükségletben a fiadnál. Pár nap és szerintem rendeződik a helyzet, addig meg szoptassd gyakran.

Mi se alszunk sokat éjjel, mert Zsombinak újabban fáj minden hajnalban a pocija. Feszül és nehezen távozik a szél. Úgy látszik az Infacol nem az igazi, ki kell próbálnunk valami mást. Igazából homeós bogyeszt adnék neki, de nem tudom mi lenne jó. Van valakinek tapasztalata ezen a téren???
Vendég

Kivagyok, tegnap reggel óta megy a sírás. Éjszaka nem akart aludni, nem sírt, csak "csevegett" magával.

Jobb cicim bimbója kész van, tegnap óta nem szoptatok belőle, csak fejem, alig tudok 20-at kisajtolni belőle. A másik meg fogytán és az is fáj. Kenem már körömvirággal is, de nem segít. Éjszaka már bőgtem.

Most nagyon átérzem MEcsi helyzetét, mi lesz, ha nem elég a tejcsi, a hűtőbe 2*100 van ... :(((

Megyek megpróbálom megvigasztalni.

Ja! hiába veszem fel tovább sír. :(((
Vendég

Siasztok!

Migrénem nekem mindentől van és fejfájásom is, de azt már letojom ha simán fáj, de a migrént nem lehet. Én érzékeny vagyok mindenre hideg meleg lehet bármi.

Köszönjük a bókokat én is egyetértek itt minden baba csodaszép.

Kpzeljétek nekem úgy elkezdett fájni a torkom éjjel, nyelni alig tudok. Félek babuc elkapja, mert hát szopinál is közel van, meg az ember beszél hozzá, igyekszem nem puszilgatni, de nem lehet. Mit csináljak? Egyáltalán honnan veszem észre, ha neki fáj a toka? Gondolom nyűgös lesz. Nem fltétlenül kapja el azért mert én nekem fáj ugye? Van erre valami homeos bogyesz?

A séta jöhet én ráérek, kivéve pénteken! FElőlem mehetünk bárhova, ki hol szeret? És ki szeretne jönni még?

Ritus

Kép
rituspoc

Ritus, Homeogene 9 szopogatós homeós bogyó jó a torokfájásra. ne aggódj, nem valószínű, hogy elkapja Zorka, a tejben az ellenanyagok is átmennek, amit a szervezeted termel a betegség ellen és ez védi őt.

Séta nekem is bárhol jó, csak ne koradélután legyen, ha lehet, mert akkor alszik Zéti.
Vendég

Sziasztok!

Na túl vagyunk a koponya/hasi uh-n, nagyon szépen viselte. Csak akkor kezdett egy picit sírni, amikor azt a hideg zselét a hasára és buksijára kenték. Na és mivel jó sok haja van, eltudjátok képzelni, hogy hogyan nézett ki utána :?

Dokinéni is volt tegnap, megszúrta a kis úját 2x is, de most nem sírt annyira mint múltkor. És pont jókor is jött a doki, mert éppen előtte kakilt Virág és így megtudta nézni a zöldes/nyálkás/savanyú kakiját. Azt mondta, hogy mivel ilyen szépen hízik és a kedve is jó, ezért nincsen miért aggódni. Viszont irt fel kalcium port, azt kell beadni evés előtt amíg el nem múlik ez a kaki. Szóval egy picit megnyugodtam, de remélem hamar elmúlik ez.

A tejcukor érzékenységre meg azt mondta, hogy valszinű nem az, mivel nagyon sok babának az első néhány napban születése után még magas a tejcukor szintje mivel még nehezen dolgozzák fel, és ezért mértek magas értéket a kórházban. Mindenesetre megvárjuk a mostani laboreredményt és csak utána fogok megnyugodni.

Mecsi,
A morgó hasat/tekergést is említettem a dokinak, és azt mondta, hogy még szokniuk kell az emésztést/kakilást, ezért ilyen hangosak még. Ha szépen hízik és jókedvű, akkor elvileg nincsen miért aggódni. De a biztonság kedvéért csináltathatsz egy vércukor tesztet, csak hogy megnyugodj
:wink:

Ritus,
Nekem is elkezdett fájni tegnap a torkom, meg a közérzetem sem a legjobb. Én vettem be homeós Ocsillococcinum-ot (valahogy így kell irni), azt általános megfázás/influenza tünetek enyhítésére van. Én is félek, hogy nehogy elkapja a babó, de remélem ez a cucc hat és nem leszek beteg. Neked is jobbulást!

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem....
na megyek főzni póréhagyma tortát!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok! Még nem tudtam visszaolvasi, de lenne egy kérdésem gyorsan... Kapott valaki Ergam cseppet a nőgyógyásztól?? Most voltam a 6 hetes kontrollon, és ezt a méhösszhúzó cseppet írta fel, mert még mindig vérezgetek. Erre most olvasom a papírját, és azt írja hogy szoptatás alatt nem ajánlott, mert csökkentheti a tejelválasztást. Igaz csak 3 napig kellene szednem, de akkor is... Pedig tudja a doki hogy szoptatok :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Nalunk most volt itt a vedono - ket hetente szokott jonni es eleg normalis, segitokesz. Elrendezte a vedooltas idopontot, beszervezett babamasszas tanfolyamra - ugyhogy en meg vagyok elegedve. A doki is ketszer volt, legkoyelebb majd az oltasra kell menni.

Mecsi, milyen kremmel kentetek az arcat? Ki irta fel nektek?

Csenge, mi az Infacol-rol attertunk a Gripe Wter-re es ugy tunik, hogy az bevallt, azota gyakrabban van kaki is.

Ritus, tolem is barmikor mehetunk - most a heten talan jo ido is lesz. :)

Lassan megyunk az UH-ra. Egyebkent nalunk a kenguru hordozo nagyon bevallt, abban 5 perc alatt elalszik itthon, ha nyugos es mashogy nem megy. :) Nekunk Chicco Soft&Dream van, orulok, hogy megvettuk, mar setalni is voltunk vele es szuk helyeken jobban el lehet vele ferni mint a babakocsival.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

na jól elszállt....pedig félkézzel nyomulok.....

Yuyu, nekem kellett a kórházban, mert 4 adag oxi után is vérzett a méhem a műtét alatt. kompenzációképp fejjél, de mivel nekem a a csaszi miatt nem volt tejem, így nem tudom, mennyire apaszt, ha kell, akkor kell....

Boni, hogy készítetted a tejbedarát és a köményes levest???

Csenge, chamomilla vulgaris 15 ch, nagyon tuti, nekünk már grip water helyett is jó, mert a grip nyálkásítja a kakit. szuper, csak ne érje fém: tehát műanyagkanálban fél óra alatt felolvad, majd fogpiszkálóval felkevered. kevés 6-8 csepp vízben, hogy a szájüregéből szívódjon fel. naponta lehet 3-4x
ha még ezután is nyugtalan.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na elküldtem bizti kedvéért:
szóval ha ezután is nyugtalan, akkor gelsemium 9 ch, ez erős inkább nyugtatóbb jellegű, este max 1x 5 bogyesz, nekünk még nem volt rá szükség, én szedtem ha ideges voltam, hogy pl. nincs tej, rángatózik Levi, stb....
nagyon ajánlom az aggódó mamiknak, totál ellazít, és mégsem gyógyszer, csak gyógynövény. szuper.

Betegeskedők: a babák védve vannak az anyatej által, nagyon nehezen betegednek meg!!!!ne féljetek. kórházból tök betegen jöttem haza, párom egy hétig koki volt, jól lekapta, Levinek meg 2 napig picit folyt az orra, azt slussszzzz!!!!nem izgulni!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Gyönyörűek a picik továbbra is.

Mecsi! Szívesen! (a pelust) :lol: HAsználjátok egészséggel!
Nekünk tök sima utunk volt Bp-ről Pécsre, Réka jól bírta, végig aludt. Pedig aggódtam, mert este 10-kor evett, aztán hajnal f5-kor, és indulni csak 7-kor indultunk el. De tök ügyes volt, mert 10 volt, mire leértünk, és csak akkor ébredt fel. Utána ettünk is egyből, mert le akarta tolni a torkán a kis öklét...

Pöttyök: nekünk voltak olyan vándorló pöttyeink :lol: Azaz előzör csak a pofin, aztán a nyakán, aztán az arca elkezdett javulni, de addigra a mellkasa is pöttyös lett. Ja, és ekkor a feje is a haja alatt elkezdett pöttyösödni. VÉdőnő azt mondta, csak akkor van gond, ha terjed, és nem javul semmit a helyzet sehol.

Dokim azt mondta a cerazette-vérezgetés összefüggésre, hogy no para, akkor szóljak, ha nagy menniységű a vérzés és 10 napnál tovább tart.

Torokféjésra én is Homeogene-t szedek, náthára meg coryzaliat. Most úgy érzem jobban hat, mint amikor terhes voltam.

RÉkának mi kb a hazajöveteltől porszizzuk a nóziját, mert sajna ő is szörcsizett a kórház óta. Nálunk nem rajong a műveletért, forgatja a kis fejét ide-ode. DE főleg mostanság. Régebben nem kapkodott ennyire, de a porszizás után olyan képet vágott mindig, hogy zabálnivaló volt: kicsit durci, kicsit szemrehányó.

Múlt héten viszont durván eldugult az orra ebben a hülye hidegben., azóta sűrűbben porszizunk, majdnem mnden szopi előtt. Naggyon durva dolgok jönnek ki az orrából. Nem részletezem, de néhe a mennyiség is vetekszik egy elnőtt ember orrfújásával. És már pár alkalommal használtunk orrcseppet is, mert mondta a doki néni, hogy ha sárgás-zöldes sűrű cucc jön, akkor már ajánlott. Most már kezdi is unni a dolgot, de szerencsére úgy látom javul a helyzet. DE néha meg tök nyugisan tűri. És ami furcsa, ha bekapcsolom a porszívót, (ha addig ordított is), elhallgat.
Szóval sírás ellen tuti tipp a takarítás :lol: :lol: :lol:
Egyébként mindig elmagyarázom neki, hogy mit miért csinálok, és a végén megmutatom, hogy mi jött ki belőle. Komolyan mondom, néha úgy néz, mint aki érti a dolgot!

Mi jövő héten megyünk dokinénihez, kap majd RÉka oltást is. Én is parázok, hogy mi lesz. Biztos lesz nagy ordítás. Réka azt nagyon nem bírja, ha lefogják. Múltkor az UH-n is ordított, mert le kellett fogni a combját, meg afejecskéjét a vizsgálathoz. És az UH nem is fáj! Mondjuk a szuri meg gyorsabban megvan, és csak abban a pillanatban fáj. Azt mondta védőnéni, utána gyoran meg szoktak vigasztalódni anyucinál.

panna1

Aproo a tejbepapit :

kicsit bevizezem a lábost amiben főzöm, beleöntöm a tejet 2 dl-t az bőven elég vacsira... :lol: teszek bele egy csipet sót és egy kevés vajat és felforralom.amikor főz takarékra zárom és lassan beleöntök annyi darát, hogy ne legyen kemény ... közebn folyamatosan kevergetem.. :lol:

rántott leves..

lábosban olajban megpirítok 1-2 kiskanál köményt, utána hozzáöntök annyi lisztet amennyit az olaj felvesz világosbarnára piritom, majd a tűzről levéve kevés pirospaprikát keverek bele. utána folyamatos keverés mellett felengedem vizzel megsózom és a tüzön 5-6 percig összeforralom. utána szoktam beleszelni kenyeret ( én nem bíbelődök a pirításával)

ezek a receptek tök átlagosak.. remélem nem arra gondoltál, hoyg mit teszek bele pluszban amitől van tejem ? :wink: :lol:
Vendég

Boni, főleg arra gondoltam...hátha valami csodaszer... :wink:
nem, amire rá akartam kérdezni, hogy milyen darát teszel bele, búza, árpa, vagy??
magukat a recepteket ismertem, csak nem kérdeztem eléggé célirányosan. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Képzeljétek, hétvégén az unokatesóim is meglátogattak, és amikor tornáztattam RÉkát a pocak miatt. Azt mondta az uncsim, hogy ő is emlékszik, hogy apukája így nyomta a lábát a fürdőszobában egy nagyon magas asztalon (mint kiderült a pelenkázón)! Most 18 éves amúgy a csajszi. De én tökre ki voltam akadva, hogy ilyenre így emlékszik, hiszen kb. max 2 éves lehetett... Vagy ez átlagos?
Majd döbbenek, amikor Réka tiniként szememre veti az orrporszit a nagy kék fotelben... :)

panna1

Apró, a Chamomilla-ra már én is gondoltam, van is itthon, fogzáskor használtuk Zétivel. Még egy kérdés, napi 3-4 ok, de egyszerre mennyi? 5 golyó? Mert hallottam már azt is, hogy mindig 5 golyó az adag, meg azt is, hogy gyerekeknél annyi, ahány éves (na jó talán nem 0, pedig még ahhoz vagyunk a legközelebb :lol: )
Vendég

Íme a legfrissebb Virág képek! :D

Kép anyuval

Kép hajszárítás utáni frizura

Kép megyünk UH-ra

Kép kis huncutka

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza e termékeny nap eseményit, mert el voltam foglalva a szülinaposommal és a sütéssel! Íme Regö 2 évesen!

Levelet kaptam
Kép
Kép
Kép

Tortáim:
Kép
Kép
Kép

Ajándékom:
Kép
Kép

A szülinapi tortája rebarbaratorta volt, a ma reggelt éppen hogy megélt egy kis darab még belöle... A szívalakú sütit a barátnöm sütötte neki. :)
Sajnos most se szolgálhattam se nagyszülökkel, se pótnagyszülökkel. De legalább kapott postát a keresztszüleitöl! A csajok is kaptak apróságot, itt ugyanis az úgy nevezett Stuhlgeburtstag a szokás, vagyis a tesók is kapnak a szülinapos mellett valami figyelmességet.

Mentem olvasni, vasalni, fözni, stb. A szokásos. Még annyi, hogy Dönci rászokott nagyon a vigyorgásra és a kacagásra. Elbüvölö! Már nem is olyan komoly a babám, olyan szuper!

Csenge!

Szerintem vagy az élesztö a ludas, vagy a tojás. Nekem is mindig más egy kicsit, van amikor tömörebb, van amikor lazább. Én a Lico nevü friss élesztöt használom, más nekem nem jött be.

Barbi
Vendég

Boni, találtam itthon búzadarát, 2007-es :lol: :oops:
Nem is tudom, hogy ragadhatott itthon, csak emlékeztem, hogy egyszer vettem. Hogy ennek a kutyim mennyire fog örülni, nekem viszont holnapig várnom kell.

Csenge, simán 5 golyó egyszerre. Nem lesz semmi baja, viszont kevesebb szerintem nem ér semmit. Nagyon furi, ez az ahány év annyi golyó, még nem hallottam. Majd rákérdezek anyósnál.

Na, megyek konyhát pakolni, mert dúrván főztem két napra, ma kisangyal volt Levi, bár mindig az esték rizikósak. Most horpaszt, hogy legyen hangja éjfélig, mint szokásosan.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Láttátok a babanet nyitóoldalát? Épp az orrszívó porszívóról van benne cikk. Érdemes átolvasni.

Nicike! Te krdezted ugye, hogy tartja-e a fejét a baba, ha fekvésből ülésbe húzzuk. Hát nálunk néha igen, néha nem. Szerintem attól függ,van-e kedve erőlködni. :P

Képzeljétek, holnap délután megyek hordozókendő tanfolyásra, meg kendőt is veszek. És jövő héttől (vagy azutánitól) várhatóan babamasszázsra is járunk majd. Én már nagyon várom. Biztos Réka is.... :lol:

panna1

panna hova mentek babamasszázsra?

Nekem a tejbegríztől kiütéses lett a gyerek :( holnap rántott levessel próbálkozom, meg mondták ezt a motherlove more milk kapszulát hogy jó. utánnanézek.

Ma egész jó napunk volt, kiváncsian várom az éjszakánkat.
nyugis jó éjt mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: