A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Kri: nagyon édes Zsombi,tök jó hogy ilyen szöszke lett.Jól áll neki :lol:
Édes lehetett az állatoknál :lol:
Örülök hogy ilyen álomgyerek Zsombi :lol: sokat vagytok kint?
Miket csináltok?hogy hagytáto abba a szopit?
Hajrá kistesó :lol: :lol: :lol: :lol:

000kata

évi
Szegény pici Lilla baba. :( Jobbulást a kis szájának!!! Gyógypuszika!!!! Én amikor a szájánál szakad fel, mindig a fogát féltem, de nagyon!! Most is egyből azt néztem azért 180 magasságból le eseni még úgy, hogy egy felnőtt is rád esik.... :(
Betadin-nal és Bepanten plus-szal kenem az arcocskáját. Nagyon nagy helyen lett sebes szinte az egész bal oldali arcocskája kb. tenyérnyi helyen. :( :( :( :( De már kezd szépüni!!! :) Bár ma voltunk szavazni és még ott is sajnálkozva kérdezték, hogy mit csinált?? :( :( :( :( :(
Ott esik??? Itt nem esik. :) Ne is essen, Én is utálom!! Miért tettél zászlót???

kri

Tied gyerkőc is nagyon édes! :) Nem tudom ki van a bal oldalon (a nénis képen), de nekem így hirtelen Sarka Kata ugrott be. :) Nagyon szuper a kandalló a háttérben!! Az a tietek???

kata
Bevált a hordozó? Szereti Kevined? Könnyebb így közlekedni Vele?

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Jó régen írtam, de azért be-be néztem!

Dalma, köszi a hiányolást!:)
És amúgy most marha irigy vagyok….majd hozzad a képeket!! Jó utat!:)
Amiket meg eddig felraktál, hát azok nagyon jóók!

Nálunk hagyományos húsvét volt, a férjem kifejezetten ragaszkodik hozzá, hogy igenis a fiúk ismerjék meg a szokásokat! Igaz Ágostont még nem vitte, de Atival elmentek néhány helyre, aki már alig várta! És hozzánk is eljött néhány barát, rokon! Bár manapság sokan cikinek tartják, szerintem nem az, hanem ez is egy hagyomány, ami sajnos az emberek miatt fog elsikkadni….:(

Evi!
Hát még jó, hogy senki nem „balos” a családban! :wink: :wink:
Már várom az estét…. :wink: :wink: :wink:
Ez az esős idő nálunk is nagyon gáz, mert Á. már minden délelőtt hozza a cipőjét, ruháit, és magyaráz, hogy tátá, hinta….Mi is sokat vagyunk kint, igaz, most két napja nagyon csúnyán köhög, nem tudom, hogy valamit összeszedett –e, vagy ez még a 15 hós oltás utóhatása, amit 3 hete kapott…

Kata!
Már mi sem cicizünk kb. egy hónapja! Ugyanis már előtte is csak a hajnali cici volt meg, és egyszer csak nem kelt fel cicizni, én meg nem ébresztgettem, így szépen abbamaradt. Így is örülök, hogy 16 hónapos koráig sikerült!

Képzeljétek, a hugoméknál is jön a kistesó, viszont Zsombika még annyira kicsi, csak 8 hónapos…. Kicsit későbbre tervezték, de hát ez van…és a doki szerint folyamatosan el kell hagynia a cicizést. Viszont még rengeteg teje van, és a baba is nagy szopibajnok. Most nem tudja, mit csináljon! Én sok helyen azt olvastam, hogy lehet terhesen is szoptatni.

Bocs, hogy nem írtam mindenkinek, most megyek, még vár egy adag teregetni való!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Anya, a bal oldali én lennék :lol: :lol: Jobb oldalt Ani a hugom, csak Zsombi AA neninek hívja :lol: :lol: :lol:
A kandalló nem a mienk, bár mi is készülünk hasonlót csináltatni, csak még gyűjteni kell rá.

Kata,Sokat vagyunk kint, szerencsére van kertünk. Már sokat szemeztem az új játszótérrel, de még kicsinek tartom hozzá Zsombit. Meg nem igen láttam ott ilyen piciknek játékokat. Homokozni itthon is tud.
Hát a szopit 1 hónap alatt hagytuk abba. Először elhagytuk a napközbeni szopikat, majd az éjszakai keléseknél lévőket. A reggeli keléskor lévő már szinte észrevétlenül volt elhagyható, és a végére hagytuk az elalvás előttit. Attól féltem a legjobban, és az ment a legkönnyebben, mikor már azt se kapta, azt nem is kérte, sőt nem is kereste utána.
Nehéz volt az elején, nagy erő kell hozzá. Akkor állj neki ha te elhatároztad magadban hogy na most már elég volt. Eleinte kereste, és jött hogy cici cici, de ilyenkor azt mondtam neki hogy alszik a cici szerencsére bevált. Éjszaka meg gyümölcslét, vagy teát kapott, mert mást nem volt hajlandó helyette inni. Aztán szerencsére azt magától elhagyta.

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Rég írtam már.

Baleseteseknek jobbulást kívánunk!!Kriszem is esik elég sokat sajnos.3x majdnem kórház lett belőle :cry: Hirtelen gyerek nagyon ezért esik sokat,mert nem bír megűlni egy helyben.

Babák nagyon édesek :D :D Kri a borotválkozós kép nagyon édes :lol:

Én gyerekem is kezd javulni alvás terén (kopp-kopp)teljesen egyedűl elalszik este a kiságyában kb.2 hete :D Remélem már így marad.Egyre komolyabb is már.Már 2 évesnek nézik :lol: Végül is majdnem :lol: :lol: Ma nagyon szépen homokozott már el van egyedűl is.Persze itthon nem annyira még,de már jobb.A babás játékokat már nem szeretjük csak a kocsikat és társait :D Minden mennyiségben :lol: Már mesék is lekötik aminek nagyon örülök.Összesen kb.15 fogunk van már nem hagyja megszámolni :lol:

Pár kép :D Tegnap készűltek :D

Kép

Kép

Kép Beszóltál? 8) :lol: :lol:

Most mennem kell,mert mese nézés van :lol:

Kép
Kép
reni_24

Még itt vagyok, holnap indulunk!

Kri, szépség ez a ygerek, kis szöszke! Te is nagyon jól nézel ki (amennyit láthattunk). Cukikám is megy a nagyok után, mi? LÁttam a trambulinra is felmászott. Játszótér simán való már nekik. Nem is gondoltam volna, de Panna a legnagyobb ,ászókára is simán felmászik, át is megy a láncos lépcsőkön, aztán lecsücsül a nagycsúszdán, vagy tolatva odahasal, és már csúszik is lefelé. Csak az első lépcsőfokoknál kell a segítség. Soha nem teszem fel, vagy veszem le sehonnan, inkább rávezetem hogyan csinálja meg maga. Ez a taktika Kornélnál is bevált, mert nagyon ügyes lett. A szomszéd kislánya 2,5 éves, de még nem ment fel egyedül a mászókára. Csak lestek Pannának. Vagy én vagyok túl engedékeny? :oops:

Reni, uhh, de vagyány kiscsákó Krisz! :) Mi volt az állásinterjún?

Ditta, szerintem is jók ezek a hagyományok, csak a mi ismerőseink főként nem tősgyökeres GYőriek, így mindenki elvonul a nagyszülőkhöz, mi meg otthon voltunk. CSak hétfőn ment a család (nélkülem) :(
Ügyes vagy, hogy eddig szoptattad! A tesódéknak gratula. Tényleg jó pici a 8 hós. :) Egy barátnőm nem hagyta abba a szopit, és semmi bajuk nem volt. A 8 hósnak még fontos szerintem, főleg, ha van teje. Kérdezze meg a LL ligát.

Anya, juj szegény Kincső! Biztos nagyon csúnya seb lehet. Ne aggódj, nem fog látsuani semmi a szép kis pofikáján!

Évi, mindjárt neked is reagálok, csak te még az előző oldalon vagy, és vissza kell olvassak. :)

Kép
Kép
dalminha

Nekem is a rövidhajú az igazi pasi. :) Lilla is okos, hogy felismer betűt. A legó tök jó dolog, enyémek is imádják.

Remélem semmit nem hagyunk itthon, már be vagyunk pakolva. Én kis balga már terveztem a duty free shop vásárlást a reptéren, és a izzítottam a jó kis repcsis vacsorára, amikor kiábrándított a férjecském, hogy a Ferihegy 1-ről indul, ott csak egy kis szoba van, és fapadoson kaja sincs. :( Összeírtuk mit akarunk megnézni, és kb meddig tart a látogatás, sorban állás, mert nagyon szoros lesz a program, ha mindent meg akarunk nézni, amit beterveztünk. Mert ugye 3 nap nem sok. Múzeumba nem nagyon akarunk menni, csak a Vatikánban egybe, meg a Szent Péter székesegyházba, és a Sixtusi kápolna, a Colossum, Trevi, Spanyol lépcső, Pantheon, Maria del Poppolo, Angyalvár, Forum Romanum. emellett élvezzük a Dolce Vitát! :) Ja, mikor lesz már holnap este!

Kép
Kép
dalminha

Délutábn írtam egy hosszabb hszt és nincs sehol :shock: :shock:
Van itt a babaneten moderátor?????? Pedig nem volt benne semmi politika :lol:

Dalma, én is vakmerő vagyok :) de nálunk apa enged meg olyan dolgokat, ami már nekem is sok ( meg kell tanulnia alapon )
Figyu, igazoló okirat és zsé legyen nálatok a többi pótolható :lol: :lol: :lol: :lol: na én így szoktam utazni :)
Várjuk a beszámolót !

Kri, nagyon édes nagyfiús Zsombi :lol: hajrá kistesó :)

Ditta, én is vártam ezt az estét, most meg kb. így :
:shock: :o :o nézek a döbbenettől.
Várok tovább :lol: ünnep lesz :D :D :D :D

Ágostonnak gyógypuszit küldünk :)
Már 8 hónapos a kis unokaöcsi, hogy megy az idő...én is úgy tudom mehet a szopi, még tandemba is ha húgodnak is jó.

Reni, micsoda pasid van :lol: nagyon csibész

Anya, zászló :roll: hát ünnep van, nem :?:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Dalma:Köszi szépen :D Nagyon ügyes Panna,hogy már így felmászik dolgokra.Szerintem is hagyni kell őket hagy ügyesedjenek.Jó pihit nektek :D Hát sajnos nem sikerűlt az állás :cry: Mert nagy ismeretségi kör kellett volna hozzá magán nyugdíj pénztár szerződés kötés lett volna.De nem adom fel :D Bár most várakozó állásban vagyunk,mert gyanus,hogy sokat vagyok rosszul mostanában és undorodok szagoktól amiket eddig szerettem rosszul vagyok tőlük :oops: Na majd meglátjuk 8)

Évi:Hát igen kis csibész az biztos :lol: Én férjem is ilyen,hogy hagyjad majd így legalább megtanulja :shock: :)

Többiek merre vagytok???

Ma nagyon rossz idő van tiszta lehangoló :cry: Süsss fel nap!!!! :lol: :lol:

Most megyek főzni.
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Anya: jo a hordozó szeretem,sokkal könnyebb cipelni ugy csak hosszú távon nehéz .De amugy tök jó kár hogy nem vettem elöbb,kevinnek is tetszik,mindig elalszik benne :lol: majd dobok egy képet róla.
Ne aggodj hamar meggyogyul az arcocskája.Sok sok gyógypuszi nektek

Ditta: gratulálok hugodnak,én is ugy hallottam hogy lehet terhesen is szoptatni ,söt amikor a szoptatós világnak rendezvényen voltunk,ott nyilatkozott egy csaj hogy végig szoptatta terhesség alatt és amikor megszületett a kistesó akkor is mind2 szopizott.Azért nézettek utánna.Szerintem ezt is mindenki máshogy mond mint mindent.

Reni:nagyon édes Krisz.Milyen nagyfiú már :lol: édes ebbe a kendőbe :lol: :lol:

000kata

Mit szoltok ez az időhöz? :cry:

000kata

Kép Megéheztem

Kép

Kép etetem a nyuszikat

000kata

Sziasztok!

Fúúú, nagyon gáz itt nálunk is az idő, bár így is kimentünk de. egy fél órára, pedig szemerkélt az eső, meg szerintem du. is megyünk levegőzni.

Anya
Szegény kicsi Kincső, gyógypuszi az arcára. Javulgat már? Nálunk van egy sérülés, ami meglátszik (nemtom elmúlik e) már majdnem egy éve megvan. Mikor legelőször kipróbáltuk a babahintát, és ki akartam venni Johannát, (rövidnaciban volt) ő megfeszítette a lábát és beszorult, alig bírtam kivenni, és lett a combján egy seb, de nem volt vészes, alig sírt, de azóta is megvana helye. Na ezt nem ijesztgetés képp mondom, csak eszembe jutott, tuti elmúlik a seb, ne aggódj.

Évi
Lillának is gyógypuszi, most ez ilyen balesetes időszak (Johannának is van egy horzsolás az orrán)
Majd ünnepelek, ha bizonyított is az illetékes, az meg nem itt van még.
Nálunk párom és a nővérem is balkezes, úgyhogy van esély rá, de eddig úgy látom inkább a jobb kezét használja.
Hmm, szupernagyi történet érdekes. Nálunk anyai nagyapám volt lelencfiú, nagyanyám meg gazdag földbirtokos (kulák) lánya, nagyapámat, mint cselédet vitték ki hozzájuk dolgozni és összejöttek, aztán a szülők kitagadták őket. Szappanoperába illő történet.

Fürtöske
Kérünk képet az új frizuról.
Evés nálunk dettó így megy.

Kri
Jobbulást Zsombinak!!
Édes lehet, ahogy mondja a malacoknak, hogy coca, sztriptíz is aranyos lehet. Aranyos nagyon a képeken és te is jól nézel ki.

Dalama
Én is majdnem mindent megengedek, csak azt nem ami veszélyes tényleg, Johanna is simán felmászik a mászókára, meg a csúszdára, csak ott segíteni kell neki megfordulni, nálunk is csak lesnek az anyukák a játszón.

Kata
De édesen alszik Kevin a kendőben. Nagyon csini vagy. A nyuszis kép is tök szuper.

Reni
Krisz milyen vagány kis csávó, a még mindig kékségesen kék szemeivel.

Móni

Kép
ission

Móni: köszönjük :oops: :lol:
Itt is szakad az eső :cry: jöhetne a jó idő már.
Most aludt el Kevin,megyek mosogatni.Késöbb jövök.

Mindenkinek szép napot.

000kata

Csajok merre vagytok???

000kata

Hello!

Mi is vagyunk csak mi a sebeinket nyalogatjuk :lol: :cry: :lol:

Dalma szuper lehet az út részletes beszámolót kérünk!

Ditta én is úgy tudom lehet terhesen szoptatni sőt utána is szinkronszoptatásnak hívják ha különösebben nem keményedik nyugodtan.

Kata én is bírnám ha a karomba aludna el, de jobban szeret a fejemen aludni :?

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

A 2009. januáriban volt egy csaj, aki januárban szült és decemberben is ugyan abban az évben. :) Egy év alatt 2 gyereket szült. :) Szinte hihetetlen!!! :shock: Na Ő biztos tudna mesélni a szinkronszopiról. :D

reni

Nagyon édes Krisszed, nagyon kis vagány ebben a kendőben. ;)

kata

Kevined is nagyon cuki! Milyen nyugodtan aluszkál. :) Örülök, hogy bevált a kendő, majd jó lesz a kistesónak. ;)

móni
Köszi a puszikat, átadtam. ;) Képzeld már kezd szebb lenni, bár még nagyon piros és azért látszik még sebes is egy kicsit. :( Nagyon remélem, hogy elmúlik!! Azért a kis arcán van. :( Remélem azért Nektek is elmúlik!!!

dalma

Ha megjöttetek gyere mesélj!!! Biztos szuper volt a "kis" kiruccanás!!!

klarissza
Jó, hogy jöttél!! De bővebben is írhatnál magatokról!! És Matyikáról képet lécci tegyél!! :)

puszika mindenkinek!!!!!

Kép
Kép
anya1118

Anya sajna nem nagyon érek rá annyi a dolog a ház körül + még apának is én csinálom a papírmunkát. Napjában kb. 3 szor öltözünk át míg én a kertben szorgoskodom addig a fiam saral :lol: Pedig nincs is veteményesem csak virágos kertem, csak épp 200 virághagymát ültettem el ha majd virágzik lefotózom nektek :wink: A fényképezőgép Mátyás szobájában van majd csak holnap tudok tenni képet. Kincsőnek jobbulást és ha esetleg megmarad akkor az lesz a szexepilje :wink: Tényleg feltűnt már nektek, hogy a legjobb képű pasik arcán van valami bi-bi :roll:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza, enyém pasi ( Martin ) jóképű 8) és nincs bibi az arcán :wink:
Kitartást a sok melóhoz, nálunk a virágok csak bimbóig bírják, utána Lilla lerendezi. Ja és Ő is dagonyázik.
Nem semmi mennyiségű v.hagymát ültettél el, milyen virágok lesznek? Mátyást nem érdeklik a bimbók ? :lol:

Kata, nagyon csini vagy és helyes a kísérőd :D

Prevenar nálunk kipipálva, ma kaptuk meg az utolsót. Még májusban lesz a 18 hós oltás és 6 éves korig szünet :D bár nem tudom a kullancs ellenivel mi legyen, mi gyakran járunk erdőben.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Csuri, mi van Veletek???????

Katica, hol vagy?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi:köszönjük :oops: :lol:

Ma is szakad az eső
:cry: hol a jó idő?
Kevin most aludt csak el ,bár reggel 10ig aludt.
Gyorsan csinálom a dolgom.Szép napot mindenkinek.

000kata

Evi párom meg állítólag hasonlít egy színészre még az anyajegy az arcán is ugyanott van majd teszek egy képet és lehet tippelni :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Csak pár sor rólunk.Betegek vagyunk :cry: De már azért jobb.Tegnap hirtelen rosszullettem és kb.este 7től olyan 10 fél11ig a sűrgősségin voltam :cry: :cry: Vesekő gyanus voltam.De hál istennek nem az volt.Hanem valami baci van a vizeletemben ami okozhatta az erős fájdalmakat :cry: Meg megint találtak cisztát a bal petefészkemnél :cry: Persze az okos doki mondta,hogy ez semmi majd elmúlik a mensinél és kész,de 2003ban is ezt mondták a 10mm-es cisztára,hogy óóóóó az semmi rá 1 évre meg sűrgösségivel küldtek műtétre :cry: :cry: Most 20mm-től indulunk hát kíváncsi leszek mi lessz.Az tuti,hogy most gyakrabban megyek majd nézettetni nem akarok megint pórul járni.Szerintem ez zavarja megint meg a mensijeimet :cry: És képzeljétek a hasi UH-n még én éreztem magam szarul,hogy egyáltalán oda küldött a dokim kaptam a dokitól hideget-meleget pl.minek jöttem ide? :evil: Nincs jobb dolgom? :evil: Ilyen idősen ők nem mentek minden kis hülyeségért orvoshoz :evil: Meg,hogy minek nézik a sűrgősségit??? :evil: Na mind1 panaszt tettem,mert nem én kűldtem magamat be lett volna jobb dolgom is mint velük szórakozni :evil: Pl. a fiammal lenni.De,ha az embernek olyan fájdalma van,hogy bőg és nem bír a földről felállni akkor kérdem én ő nem ment volna be????Ez a magyar egészségügy :evil: :evil:

Nagyon édesek a gyerkőcök :D Köszönjük a dicsiket :)

Neharagudjatok most mennem kell,mert el kell mennem kiváltani a gyógyszereket amiket kaptam.

Kép
Kép
reni_24

Reni:Sajnálom de ne is törödj velük.Nagyon szemetek voltam :cry:
Jobbulást neked és szorotok hogy minden rendben legyen,akkor most vissza kell majd menned?

Többiek?

Szép napot mindenkinek!!!

000kata

Sziasztok!
Itt vagyok én is már! Majdnem nem, mi voltunk az utolsó járat, és nem is tudtuk mi van. Most nem érek rá ő beszámolót tartani, mert ki kell pakolni, mosni, rendezkedni. Lényeg, hogy gyerekek meg sem rezzentek a héten, nem is kerestek minket. :) De volt nagy öröm mikor megjöttünk! :)
Nem mondhatnám, hogy nem tudtam végigolvasni az oldalt, hol vagytok? Hahó!
Kata, te olyan vagy, mint egy tini. :) Kevin nagyon cuki.

Reni, jobbulást neked te szegény!

Évi, hát én is csak akkor bontok pezsit, ha valamit fel is mutattak. :) Én nem vagyok nagy rajongója a leendő főnöknek, (OV), de most szimpatikus volt, hogy nem fikkantott le rögtön senkit. Ennyit a politikáról.

Klarissza, igen feltűnt. :) Páromnak is van, óvodás korában nekiesett az üvegasztalnak, amit széttört a fejével, és a szája felett összevarrták. Meg a fülénél is, amikor sörrel teli hátizsákkal motorozott, és elesett. Jujj.

Csuri, kiderült valami 8-án? Miért nem jössz?

Csajok, lassan jó idő lesz, talit nem szervezünk?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Kata:Ma voltam házi dokinál ő is javasolta,hogy sűrűbben járjak nézettetni ő nem örűlt annyira a cisztának én sem :cry: Már most olyan tüneteket produkál mint anno.Olyan érzés mintha terhes lennék.Nem is nagyon jön meg.Most is csak szenvedek vele :cry: Alig akar megjönni :cry: És ez megvisel teljesen :cry: Most is olyan hányingerem van :cry: Ti,hogy vagytok?

Dalma:És milyen volt? Majd ha lessz időd mesélj :D El is hiszem,hogy örűltek amikor megérkeztetek :D Nekem Krisz is annyira tud örűlni ha kicsit itthon hagyom nagyon aranyos olyankor :D Köszike.Én benne lennék a taliban,de nekem csak a hétvége lenne jó.

Többiek merre vagytok???

Kép
Kép
reni_24

Dalma,
dejók a vonalzók! 8)
Mesélj! :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

"Itt van Süsü, megjött Süsü!"

Ezt az oldat futottam át....

Kri!
Nagyon helyes pasi Zsombor!
És az álombaba-ság nálunk is működik (mármint az egyedül elalvás saját ágyban, hajnalban kelés, majd anya mellett 7-ig szunya :) )

Kincsőanya!
Ez a baleset szörnyen hangzik, de biztos nyom nélkül el fog múlni.
Katus pár hetesen szántotta végig az arcát úgy, hogy hosszú hetekig látszott a nyoma, mostanra viszont semmi!!!!

Reni!
Micsoda vagány pasi Krisztián!
A betegséget nagyon sajnálom! Gyógyulj meg mielőbb!!!!!

Kata!
Azta! Hogy alszik Kevin a hordozóban? :shock: Nagyon édes!!!! És Te hogy bírod cipelni???? :roll: :shock:

Balkezesség!
Nálunk a férjem átszoktatott jobb kezes, szerintem (szerinte is) ez eléggé befolyásolja a mindennapi tevékenységeit. Sokkal nehezebben jutnak eszébe szavak, lassabban reagál dolgokra (na persze nem gyagyás, de a megváltozott lateralitás hatással van a gondolkodásra).
És persze az igazi bal kezes, bal lábbal rúgja a labdát, a bal szeméhez emeli a távcsövet, a bal füléhez teszi a telefont stb.

Évi, Dalma!
Köszönöm a hiányolást!

Dalma!
A pihenésért irigy- irigy!!!!!

Most egy kicsit rólunk!

Még mindig nem tudjuk a picibaba nemét :D :roll: !
Legutóbb 2 óra csúszás volt a dokinál (egyik betege szült), így 5 perc vizsgálódás után mondtam, hogy ne borzoljuk a többi kismama kedélyeit azzal, hogy sokat vagyok bent a vizsgálaton.
Talán május 14-én, amikor az utolsó Uh-ra megyek, még megtudhatunk valamit.
Addig meg csak az uniszex ruhákat szedem elő :) !

Egyébként elkezdtem a takarítást mindenhol, ami elég nehéz a csajokkal, de nem panaszkodom! Anna hatalmas segítség :wink: !
Jó lenne kicsit a férjem szüleire is számítani, de tőlük minden hétvégén megkapjuk, hogy nekik csak a hétvége van, értsük meg. Ők csak akkor tudnak magukkal foglalkozni.
Most vasárnap fél órára hagytuk ott a lányokat (aludt mindkettő), de ezt egy heti szervezés előzte meg :evil: . Szerintük én amúgy is itthon lógatom a lábam és heverészek....
Ami persze jó lenne, de 6 óránál többet nem tudok aludni, pontosabban feküdni, mert már nagyon fáj a hátam :(
A hasam megint brutál méretű :roll:

Annával pedig a múlt héten voltunk a védőnőnél. Megcsinálta a 4 éves státuszt.
Az én hatalmas nagylányom 96cm és 15 kiló :D .
Remélem mire iskolába megy eléri az 1 métert, én ugyanis nem voltam annyi 6 évesen :oops: :D !

Ja, és a hallásvizsgálatot meg kell ismételjük, mert vagy nem figyelt (ami jellemző rá), vagy túl sok volt az egyéb inger, vagy nem hall rendesen :? .
Mindenesetre veszünk valami spéci fültisztítót, mert hajlamos nagyon a váladékozásra a füle, talán csak ez volt az oka mindennek....

Jó hosszú lettem, pedig még valamit akartam, de már el is felejtettem.....
Na majd eszembe jut!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ma esti kép, háttérben Katussal :lol:
Kép

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri, de jó, hogy jelentkeztél, már azt hittem valami gond van.
Jó ég, már Anna 4 éves :shock: nem szoktam figyelni a vonalzót.
A méretekkel nem vagyok tisztában, magasabbank kellene lenni ennyi idősen? Majd nyáron akkorát nyúlik, hogy csak pislogunk :lol:
Továbbra is titokzatos hugiöcsi :wink: :wink: :wink: már most milyen kis huncut.
Pocakod szép nagy ( kicsit elérzékenyültem ) elhiszem, hogy fáj a hátad.
Jó kis önző anyós/após ami azt illeti, Nektek ilyet osztottak, nekünk meg még ilyet sem :twisted: anyukámra viszont mindig mindenben számíthatok és ez kárpótol.

Reni, sajnálom a betegeskedést :( ez most PCO ?
A tüneteid miatt kérdezem.
Az ügyeleten történteket, empátiából megbuktak az biztos.

Klarissza, rákérdezhetek? Robert De Niro :wink: nekem csak Ő ugrik be akinek anyajegye van.

Dalma, én már tutira azt tippeltem, hogy nem indult a járat.
Mázlitok volt, vagy inkább pech ? Gondolom, ha Kori és Panna is ott van akkor az utóbbi.
Jók lettek a vonalzók!

Türelmesen várjuk a beszámolót :wink:

Talit szervezze meg valaki, én vidékről nem szervezek csak megyek :lol: a hétvége nekem annyira nem nyerő.
Bár olyan csendes mostanában a topic, hol vagytok többiek?

Lilla túlélte élete első mandulagyulladását, volt 2 nap láz és nyűg, okos anya nem tudta csütörtökön este, mi a sírás oka. Aznap kapta a Prevenart, Apával megbeszéltük, biztos az oltás okozza, hogy eltudjon aludni kapott Nurofent, de reggel már nagyon ijesztő volt az állapota.
Az én kis örökmozgóm alig bírt a lábán megállni, még akkor is az oltásra gondoltam, mert ezt combiba adták, de láza is volt, gondoltam úgy is hétvége lesz, megmutatom a dokinak.
Még akkor este lázas volt, de szombaton már nem volt semmi gond.
Rájöttem, hogy utálom a védőoltásokat, alig várom már a végét. A 15 hós után is lázas volt több napig.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Köszönjük a dicsiket.

Csuri, nagyon helyes pocid van :lol: :lol: :lol: Irigy-irigy.

Dalminha, nagyon helyesek a gyerekek a vonalzón. :lol: :lol: :lol:

Mi most kicsit betegeskedtünk, de már csak én vagyok beteg. A húsvéti látogatásokkor összeszedtünk ezt-azt. :?

Kri

Kép
Kép
kri29

KLarissza, férjed a George Clooney magyar hangjára emlékeztet. :)

Csuri, :shock: anyám, de megy az idő! Mindjárt szülsz... Cuki Anna a méreteivel! Kori sem lesz sokkal nagyobb 4 évesen szerintem. Súlyra meg kevesebb, most is csak 13,5. A pocakod gyönyörű gömb. Tán medicinlabda van benne? :) Olyan cuki picinek tűnik Katus a háttérben, kisebbnek, mint a baba a pocakban. Hát nem irigyellek a nagyszülők miatt. A mieink messze vannak, de ha kérjük őket, ugranak (de nem szoktuk, csak ritkán). A múltkori temetős eset meg egyenest hátborzongató. Csak finoman a takarítással, nehogy megerőltesd magad, vigyázz a picurra. Mik a nevek? Nem is lenne baj, ha lány lenne, mert 3 ilyen gyönyörű nőci után mindenki megfordulna, és irigykedne rátok.

Évi, szegény Lilla, akkor nem is tudott enni sem, mi? Elmúlt már neki? Hát nem lett volna jó maradni, mert így is marha sok píz volt, meg már nagyon húzott haza a szívünk.

Ti mit szóltok a gyerekmodellkedéshez? Tegnap néztem az Aktívban, és annyira sajnáltam azokat a kislányokat, akiket illegettek-billegettek. Szerintem csak anyuka éli ki a saját elfojtott vágyait...

Szóval Róma:

Hétfőn éjjel érkeztünk, a hotelünk a főpályaudvar szomszédságában volt, elég türhető helyen, nem is volt olyan vészes, 227 Euro/2 fő/ 3 éj. Másnap elmentünk a Vatikánhoz, ahol hatalmas tömeg fogadott bennünket, hömpölygő emberáradat. Meglátva elképedésünket hozzánk lépett egy idegenvezető, és elmondta, hogy be tud vinni minket a hátsó kapun, ahol megmutatja nekünk a fő nevezetességeket, látványokat, érdekességeket, plussz idegenvezetést is ad hozzá, így 7 óra helyett (3 óra sorbanállással) 3 óra alatt kivégezzük Vatikánt. Persze nem volt occsó, de megérte szerintem, mert szépen elsétáltunk a tűző napon várakozók mellett, és besétáltunk hátulról. Benn ilyen folyosókon járkáltunk végig:
Kép

A Sixtusi kápolna valami csodálatos mestermű, teljesen el voltunk képedve a hatalmasságán, és a lenyűgöző képeken. Sajnos ott nem lehetett fotózni, sem beszélni, sem leülni, szóval elég nagy biztonsági intézkedések vannak műemlékvédelem címen. Amikor itt végeztünk, átmentünk a Szt Péter székesegyházba, ami még hatalmasabb és gyönyörűbb, mint álmainkban is képzeltük volna.
Kép

Felmetünk a kupolába, ahová 550 lépcsőfok vezetett. Ilyen a kilátás befelé:
Kép
ilyen pedig kifelé:
Kép

Ez a kép a Szt Péter téren készült a Bazilika előtt:
Kép

Utána megkajáltunk, mert nagyon éhesek és fáradtak voltunk, pizzáztunk egyet, de mit mondjak, az itthoni pizza finomabb... :oops:
Ezt követően elmetróztunk a Spanyol lépcsőig, ami így néz ki:

Kép

Kicsit sok a túrista, mondhatnám kibírhatatlanul nagy a tömeg. De ez jellemző minden látványosságnál. Kicsit leültünk azért, nézelődtünk, aztán átsétáltunk a Piazza del Poppolo-ra, a Santa Maria del poppolot és a teret néztük meg. Ezt az Angyalok és Démonok-ból ismerhetitek, nagyon szép a tér és a templom is.

Kép
Kép
dalminha

Dalma:nagyon jok a vonalzok.

Csuri: szép nagyon a pocid és milyen.Már 33 hetes vagy,hogy megy az idő :shock: :lol:
hordozó: elbirom ám :wink: hosszú távon nehéz de jobb mint babakocsit cipelni,mert anya a hegyen lakik.

Mi jol vagyunk végre jo idö van ki is használtuk sokat voltunk kint,most alszik :lol:

Voltam a pijzsmirigy ultrahangon,hát valami gynu van egy hónap mulva vissza kell mennem. ( kezdödö autoimmun thyreoiditis ) tudja valaki mi ez???

000kata

Másnap első utunk a reggeliző étterem után a Colosseumhoz vezetett, mit ne mondjak csodás és monumentális ókori épület.
Kép

Aztán uhh most nem részletezem, megnéztük a Palatínus dombot, a Forum Romanumot, az ókori Róma maradványait. Szép volt, de igazából már csak romhalmaz:
Kép

A Colosseum belülről:
Kép

Majd este folytatom, most felkeltek a gyerkőcök!

Kép
Kép
dalminha

Dalma :szupik a képek,nagyon jó lehetett.Irigy irigy :lol:

000kata

Nézzétek mit találtam. A Sixtusi kápolna így néz ki! Hihetetlen életszerű!
http://www.vatican.va/various/cappelle/ ... index.html

Kép
Kép
dalminha

Kata, akkor hasonló bajod van mint nekem. Csak az enyém nem autoimmun. Nekem alul működő pajzsmirigyem van és euthiroxot kell életem végéig szednem.
Itt nézhetsz utána:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hashimoto-thyreoiditis

Dalminha is tud erről neked mesélni.

Dalminha, nagyon jók a képek. Látszik, hogy jól éreztétek magatokat.

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri: köszönöm szépen,és ez nagy baj?
nekem még csak gyunáját irtak a papirra egy hónap mulva kiderül.

000kata

Szerintem menj el magándokihoz a lelettel mihamarabb. Ha kell tudok egy Budaörsit 5000,- egy vizsgálat.

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri:köszi szépen,még egy hónap mulva visszamegyek ide és ha a gyanu valos lesz elmegyek.

000kata

Kata, ok. Közbe eszembe jutott, hogy nekem is ilyen gyanu volt és kaptam rá már akkor gyógyszert, aztán a későbbi leletek alapján derült ki hogy más fajta, és marad életem végéig a gyógyszer.

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri:akkor most szomorú vagyok,akkor biztos nekem is ez lesz :cry: és ez mitöl van?te hogy vetted észre?

000kata

Dalma, de klassz lehetett Nektek az idő is jó volt úgy látom :wink:
Lilla már jól van, igazából 2 napig volt nyűgösebb, gondolom a láz miatt.

Kata, Neked milyen panaszaid voltak, hogy elmentél orvoshoz?
Vérvételt csináltak esetleg és határértéket mutat, hogy nem egyértelmű a diagnózis?
Nekem ez így olyan zavaros, honnan szedik a kezdődő autoimmun betegséget :shock:
Szerintem is menjél el spéci dokihoz akit Kri is ajánlott, gondolom ez a szakterülete és nyugodtabb leszel.
A bizonytalanságtól rosszabb nincs.
A várandóság okozta hormonváltozások miatt sajnos egyre gyakoribb a pajzsmirigy megbetegedés.

Kri, jobbulást Neked.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: akkor leirom: 2007be még nagyon hullott a hajam elküldtek mindenféle vizsgálatokra ,nyaki ultrahangra is mert a vérvételembe a TSH magas volt.Ott kimutattak 9mm és több kisebb gocot,azt mondták ezzel nincs mit tenni nézetni kell évente.Azóta nem nézettem meg,csak most szintén nagyon hullik a hajam,( de ugy hogy belenyulok és vagy 15szál kijön :shock: ) .Elmentem a háziorvoshoz adjon beutalot a pajzsmirigyre + vérvétel.Kicsit alulmüködik a pajzsmirigyem de nem vészes azt mondta a háziorvos.
Az ultrahangon meg a nö megnézte a és ezt találta :? :cry: De azt mondta még csak gyanu,menjek vissza egy hónap múlva.

000kata

Kata, ja értem már! Nekem is ez volt emlékszel novemberben írtam a hajhullást és voltam vérvételen. Nekem is 1 hónap múlva kontrollt javasoltak, de már nem hullott a hajam és nem mentem vissza :oops:
Nekem UH nem volt.
A 15 hajszál nem sok, még 3x15 is normális lenne.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: de nagyon hullik hidd el :cry:tele van minden a hajjammal.Már vettem sampont ,hajszeszt,de ugyanugy hullik :cry:
Akkor neked csak a TűSH volt rossz?sok lett vagy kevés?Menjél akkor vissza

000kata

Kata, nem gondoltál rá, hogy levágatod a hajad? Lehet a hosszúsága még rátesz egy lapáttal a hajhullásra. Nekem is hullik, holnap megyek fodrászhoz, most keresek valamit frizurát, de én nem vagyok nagyon bevállalós alkat, marad a szőke, csak világosabb, meg olyan vállig érőre gondoltam. Peti kirakná a szűröm, ha jobban levágatnám.
Nekem is alulműködik, el kellene mennem dokihoz, mert szülés óta nem voltam, lehet baromi magas már, mert mindig elfelejtem azt a fránya gyógyit. :oops:

Kép
Kép
dalminha

Dalma, én is játszom a gondolattal, hogy levágatom :wink: de a zuram nem örül neki. Pedig nekem már így annyira nem tetszik és unom is, utoljára gimis koromban volt ilyen hosszú hajam :roll: az pedig nem mostanában volt.

Kata, nekem alacsony volt a TSH, de nem okoz most gondot ( haj nem hullik, szapora szívverés nincs, nem izzadok, nem vagyok depressziós :P ) szóval várok, mert nem vagyok egy nagy gyógyszerpárti, de ha muszáj lesz nagyon akkor majd szedem, de kb. úgy mint Dalma, mikor eszembe jut :D

Evi és Lilla

Kép
evi1969

ha megengeditek, még két kép:
Nyuszi ül a fűben:
Kép

A nagy motoros-autós verseny:
Kép

Kép
Kép
dalminha

Dalma:nem akarom levágatni a hajam,sajnálnám :cry: