A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Hello,
Cipőkérdés megoldva, vettem egy nagyon szép kis bőrcipit, majd teszekképet. Pannus imádja, van az orrán egy rózsaszín virág, egyébként lila félcipő. Végülis nem mertem rendelni, hátha nem jó rá. Mezitláb vagy sem, még az ortopéd orvosok véleménye is változó. A barátnőm kisfia 4 éves, most derült ki a bokasüllyedés, peidg otthon mindig mezitláb van, az udvaron meg időnként mezitláb, vagy szandál. Enyimek itthon szandálban, néha mezitláb, kinnt jóidőben füként mezitláb, néha szandál. :) orvos szerint a mezitlábazás előnye sima talajon (bennt) nem érvényesül, sőt. Na, itt igazodjon ki valaki.

Csuri, együtt érzek veled, ez az utolsó 10 hét amúgy is macera. Azért fel a fejjel! Kiváncsi vagyok a 8-ára. Enyém gyerekek is szelesek kissé. Magyarul bolondok.

kri, olyan szép Zsombi! Már csak egy szép kishugi hiányzik mellé. Vagy öcsi.

Ilba, gyönyörü Berci! (tiszta kornél) :)

Kata, tekerd magadra amíg tudod.

Évi, Lilla tiszta Panna ismét. :)

Katica, hogy van a kis kreol babánk? Remélem jobban.

Panna ma éjjel kihagyta az alvást. :( 10-kor kelt, és idünként csenben maradt, sokat pityergett, engem hívott, szólt, hogy leesett (ezt vagy 20x elmondta) a cumi, ivott 100x, majd fél 6 kor elcsendesedett. akkor aludt el. Kb 15x voltam bennt nála, kész vagyok. Reggel persze 8-kor keltettem, mentünk oviba. Most alszik egy órája.

Kép
Kép
dalminha

Extra rövid leszek és tömör. :)

Kicsike Johanna drága!

Kép

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

utólag, de még belefér

Este próbálok jönni, addig is puszi mindenkinek!!! :D

Kép
Kép
anya1118

Köszi lányok a cipőkérdést jól kiveséztük! Nem mondom h. okosabb lettem. :lol: :lol: Kíváncsi vagyok Ilba dokija mit mond majd.
Mi bent siestázunk, szandiban van.Ez a nap nagy része ugye, kintre meg ráadok örökölt, de nem agyonhordott cipiket.Ha meg jön a jóidő mezítlábazhat majd.

Dalma
újabb fogacska??Az szokta így kiaksztani szegényt,nem?
Köszi javulgat, a hólyagok elmúltak, de a hurutos köhögés még nagyon erős.És basszus annyit fogyott :( még a kis combikáján is látszik. Pedig már egész jól nézett ki.Ezt a gatyát a képeken tavaly tavasszal is hrdta,és még mindíg bő rá! (nem lett annyira kreol :( inkább csak nem fehér :) )
Viszont olyan édi, énekelget :) kedvence a cirmos cica haj, meg a hinta-palinta.Mondja szépen egymás után a szavakat.

Johannának sok BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Anya-Kata
végül volt tali??

Zsombi, Iza és Berci is csoda szépek!
Kép Kép Kép

Kép
katica_75

Katica: milyen nagy Léna ,már kész hölgy,nagyon édes kis gyönyörűség :lol:
És már énekelget?váó :lol:
Még nem taliztunk anyával sajnos ,olyan messze lakunk egymástól :cry: de összehozzuk :lol:

000kata

Nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Kép

Kép

Kri

Kép
Kép
kri29

SZÉP ÜNNEPEKET MINDEN CSALÁDNAK

Kép

Lilla és Évi
evi1969

Kellemes Húsvéti ünnepeket kivánunk mindenkinek.

000kata

Mi is nagyon boldog nyuszi ünnepet kívánunk mindenkinek!!! :)

Kép

kri, évi
Nagyon édes amit küldtetek! :)

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Köszönjük szépen a névnapi köszöntést!

Móni

Kép
ission

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánunk!

Móni

Kép
ission

Johanna utólag is Nagyon Boldog névnapot kívánunk neked!!!

Mindenkinek Kellemes nyuszit kívánunk!!!

Kép
Kép
reni_24

Ilba :)
Még legalább 2x ennyit. :D puszi

Kép

Kép
Kép
anya1118

Ilba:Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk neked!!

Kép

Kép
Kép
reni_24

Na, megtöröm a jeget és írok hosszabban! :)

JOhannának boldog névnapot!

Ilba, boldog szülinapot! (honnan tudtátok? )

Katica, Léna hercegnő gyönyörű! Remélem teljesen meggyógyult azóta. Ne aggódj, Pannára is jó szinte minden tavalyi ruhája. Bár most hízott keveset.

Én most azon izgulok, elkapták-e a bárányhimlőt, mert kornél ovijában járvány van, és tegnap tesómék gyerekeivel voltak, akik mára barisak lettek. :cry: Kornél be van oltva, panna még nincs. De úgy izgulok. Persze mondják, hogy jobb hamarabb átesni rajta, de én azért inkább oltatnék. Bár a hónalján és a térhajlatában kijött neki egy jókora piros rücskös folt, olyan ekcéma szerű, nem tudom mi lehet. Azért is aggódok, mert mi Petivel hétfőn megyünk Rómába (de várom!), és beteg gyereket itthagyni még rosszabb!
Más. Csajok, olyan étvágy lett a leányzónak, hogy csak na! De etetni egyáltalán nem engedi magát, csak egyedül. Levest eszik ügyesen kanállal, utána a második fogást is egyedül, és alig megy neki mellé. Olyan ügyesen belerakja a szájába, mint a nagyok. A kenyeret egyedül harapja, vagy katonákban eszi, az almát egészben, és úgy harapja héjjastól! Totál fel vagyok tőle dobódva! Jaj, csak így maradjon! :) Kornél most a járványok miatt nem jár oviba, de komolyan mondom, így könnyebb, mint amikor P egyedül van velem. Édesen eljátszanak, bújócskáznak, babakocsikat tologatnak, pakolják a babákat ki-be, aztán autóznak, építenek-rombolnak, futkoznak, ennek is baromira örülök. Apával beszéltük hétvégén, hogy bakker simán el tudunk mellettük beszélgetni, nem zaklatnak minket... :) Pár év, aztán olyanok lesznek, mint a tv reklámban a gyerekek, (pár óra pihenés: felbecsülhetetlen).
Még rólam picit. Nem vittem túlzásba a húsvéti zabálást, mégis tegnapra olyan gyomorrontásom volt, mint még soha! Reggel hányásra ébredtem :shock: , aztán hasmenés egy csomószor (bocsi), így nem tudtam elmenni anyuékhoz a gyerekekkel, Peti bevállalta velük az utazást Kapuvárra (50 km), és ott voltak egész nap. Király volt, egész nap feküdtem, csak a wc-ig botorkáltam el, amúgy aludtam, meg vagy 5 részt megnéztem a Dr. House-ból az AXN-n. Mára már jól vagyok, most szunynak fenn, vagyis Kornél dünnyög a szobájában csendesen, Panni alszik.
Na, még az eszembe jutott, hogy pénteken elvittem őket húsvétolni a játszóház szervezésében. Lovaskocsival mentünk ki a külvárosba egy kertbe, ahol nyuszisimogatás volt, kaptak csomagot, mindenféle tojásos verseny volt, nem részletezem, szóval tök jól éreztük magunkat. Vasárnap meg itthon volt nagy udvari nyúlkeresés, találás, cukik voltak. Mindjárt kép is jön!

Többiektől is részletes írásokat várok!

Pénteken tudtam meg, hogy a munkahelyemen decmberben lehúzzák a rolót. :evil:

Kép
Kép
dalminha

Akkor te most idecsücsülsz...
Kép
Nutelláskenyér
Kép
Váá, Kornél meglocsolt vízzel!
Kép
Ezt találtam
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
dalminha

Dalma:Nagyon édesek a gyerkőcök :D Reméljük nem kapta el a barit szurkolok!Bár én is azt vallom,hogy jobb rajta gyerekkorban túl esni.Én is túl estem rajta :D Húúúhhhha akkor ez valami járvány lehet? :shock: Nekem is volt múlthéten hasmenésem elég rendesen alig tudtam otthagyni a wc-t 5 percre :shock: :cry: De csak 1 napig tartott azóta néha megyeget,de ennyi.Munkahelyet sajnálom :cry: Én most nagy munka keresésben vagyok.Pénteken megyek állás interjúra remélem össze jön.Légyszi szurkoljatok nekem!!!!Előre is köszönöm :D Nagyon jó ötlet a húsvéti keresgélés :D Jövőre már mi is kipróbáljuk majd :lol: Nálunk nem volt nagy húsvétolás a fiúk mentek locsolkodni,de hozzánk nem jött senki :cry: Sajnos nálunk már a locsolkodás kihalt :cry: Krisz rucikat kapott meg játékot :D
Sajnos ennyi voltam,mert Krisz mostanában nagyon anyás szinte kibírhatatlanul :cry: :evil: Nélkülem megáll az élet nála.Kicsit kezdek becsavarodni emiatt. :cry: Senkivel nincs el :cry:
Most megyek

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Mi nem szoktuk hagyományos értelemben tartani a Húsvétot (locsolkodás). Kicsit elmentünk a párommal csavarogni, nagyon ránk fért már egy kis kikapcsolódás, Johannát lepasszoltuk anyósomékhoz és elmentünk ebédelni, meg moziba. Ez volt hétfőn, vasárnap otthon voltunk, du. jöttek vendégek.

Katica
Léna tündéri, mutattam Johannák a képeket (vagyis itt ült az ölemben) és mikor meglátta elkezdett nevetni örömében.
Tisztára úgy fogja a ceruzát, mint egy felnőtt.

Ilba
Boldog születésnapot!!!!

Dalma
Drukk, hogy a kicsik ne legyenek himlősek.
Sajnálom a betegséget, de legalább ki tudtad pihenni, ez most járványos valami.
Örülök, hogy megjött, Panna étvágya, Johanna is jól evett az utóbbi napokban, lehet a jó idő sok mozgás is rásegít.
Mekkorát nőtt Panna haja, nagyon csajos lett. Édesek lehetnek, ahogy eljátszanak együtt, sajnos Johanna sokszor unatkozik, próbálok vele játszani, de az mégsem olyan.

Reni
Drukk, munka ügyben!!! És milyen jellegű munka lesz?
Ha lát engem Johanna, akkor ő is csak velem akar lenni, de ha nem vagyok ott elvan bárkivel. Sőt most, hogy hétfőn elmentünk, azt hittem, majd hogy megörül, mikor meglát, hát semmi, mintha mi sem történt volna, kicsit mintha megsértődött volna hogy otthagytuk.

Móni

Kép
ission

Kép Kép Kép

Móni

Kép
ission

Eső után gumicsizmában nyomulunk. Kép

Móni

Kép
ission

Sziasztok!

Johannának Boldog névnapot!

Ilba Isten éltessen!

Végre vége a húsvéti macerának :lol: már csak a választásokat kell túlélni.

Remélem minden kis és nagy betegeskedő meggyógyult mára. Barihimlő pedig kerülje el Dalmáék házát :wink:

Katica, Léna csúcs szuper a képeken :lol: milkyen ügyesen fogja a ceruzát, enyém lányka van mikor balosba teszi :roll: rászólok olyankor, vagy nem kellene?

Dalma, örülök, hogy jó étvágya van Pannának, Lilla is jól eszik mostanság.
Édesek Kornéllal és nagyon sokat változott most Panna, nagylányosabb és sokat nőtt a haja :roll: aranyosak lehetnek a közös rosszalkodásnál, igen így kicsit könnyebb ha van tesó.

Móni, hajrá kikapcsolódás, sokat dolgoztok rátok fért nagyon :D
Johanna nagyon cuki a baromfik között, ez annyira jó foto.
Tegnap rendeltem én is gumicsizmát, mert Lilla esős időben előszeretettel ugrál a pocsolyában, rögtön megtalálja :P

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Móni, Gyönyörű lány JOhanna! Már véletlenül sem lehet babának mondani, olyan, mint egy ovis! :) Annyira édes a kiskacsákkal! És hogy nem félnek egymástól! Cuki nagyon! Én a helyében egész nap ott lennék köztük, meg a nagy udvaron! :) Jó lehetett a kikapcs.

Katica, tényleg, észre sem vettem, milyen nagylányosan fogja a cerkát Léna. A fiam nem hajlandó szabályosan megfogni, csak megmarkolni... :shock: fiú...

Évi, naja, választás. Nem tom mi lesz... Bár az első helyezett szinte tuti, csak a többi a kérdés. :? Tényleg nőtt panna haja, én észre sem vettem. Csak úgy megnőtt. De olyan kis kócoska. Lillának nem nől még? Tényleg, Kornélnak volt egy huszas gumicsizmije, elő is kotrom.

reni, pénteken szorítok nagyon!

Kép
Kép
dalminha

Dalma, de igen nőtt Lilla haja is, de már barátnőm 1x megigazította, mert zavarta mikor rálógott a fülére :lol: szval növöget, de olyan kis pihe-puha haja van még, nem olyan mint Johannának 8)

Előző hsz.-t nem tudtam befelyezni ( közben elveszítettem a fonalat ) ügyfelek jöttek.

Azt akartam még írni, hogy ma voltunk méricskén 10600gr Lilla és 81 cm, de ezt észre is vettem a ruha méreteken.

Reni, szorítok Neked nagyon, hogy minden sikerüljön elképzelésed szerint.

Anya, nagyon cuki a Húsvéti üdvözlőd :lol: :lol: :lol: könnyebb már kicsit Kincsővel? Nálunk mostanság dührohamok vannak, néha értetlenül állok a történés előtt :evil: olyan kis akaratos a Nőm :lol:

Ilba, ha ráérsz referálsz az ortopéd véleményéről?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma, ja Ti hétfőn utaztok :D tessék sok fényképet készíteni !!!

Kép itt olyan kis huncut

Kép tesóval és a kutyink

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ission:nagyon jok a képek,mennyi csibe :lol: nagyon cukik és hogy simogatja öket Johanna :lol: Olyan nagy lány már,sokkal nagyobbnak néz ki :lol:

Évi:szépek a méretek,nagyon édes Lilla.Tényleg kis huncut :lol:

Dalma: kerüljön titeket a bárányhimlő,nagyon ügyes Panna hogy egyedül eszik :lol:

Mi jol vagyunk jol teltek az ünnepek.Kijött a 17. fogunk is :lol:

000kata

Kata, 17. fog :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Dalma, azt szerettem volna még kérdezni, Te az Audiban dolgoztál? Megszűnik?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: jól belehúztunk :lol: :lol:

Nem is irtátok milyen volt a húsvét?A fiuk voltak locsolkodni és a lánykákat meglocsolták a fiúk??? :lol: :lol: :lol:
Kinek mit hozott a nyuszi?

000kata

Csajok még egy kérdés ti meddig fogjátok hagyni a cicit?vagy majd maig szeretnének a gyerköcök???

000kata

Dalma
nagyon ügyes Pannád h. önállóan eszik!Gyakoroltátok? Vagy egyszer csak ment? L. néha erőszakoskodik h. ő is akarja, de a maszatolástól megőrülök.Nem olyan ügyes még :) Édesek a képek is nagyon, nutellabajusz :) ugyanolyan babakocsink van!
Alapítsunk valami céget együtt,sorstárs...!
De jó lesz nektek Róma!!! Nem 14 napig lappang a bari? addig ki sem jön akkor , nem? De drukk h. ne kapják el!!

Ission
szuperek a képek! Nagyon édes Johanna a kiskacsákkal. Ilyen jó meleg van ott, nem sok ruha van Johannán.. (kérdezi ezt egy agrármérnök :oops: :lol: ) Éljen a randi apával! :wink:

Évi
pont akartam kérdezni milyen magasak a csajok, mert sikerült falhoz állítanunk L.t. Ő is pont 81 cm! :)
L. is sokszor fogja még a balba is.Nem szólok rá, apa kétkezes!, én jobb...de gyakran keverem :roll: így árgus szemekkel figyelem belőle mi lesz, de befolyásolni nem akarom, meg nem is jó állítólag.
Szépek ezek a "gyerekek" mind!

Anya
szépséges nagylány Kincs!

Kata
nálunk napirenden van a leszoktatás.Csak az esti van már. Napközben és reggel keresi :( mondogatja,de nem követeli, kicsit mintha bús lenne miatta. :cry: De nekem most lett elég. Te hogy bírod h. annyit szopizik még? Ma hallottam h. beragasztotta ragtapasszal egy anyuka, és mondta h. beteg a cici. Másfél éves volt a kicsi és megértette pár nap alatt.Leragasztottak a játékbabát is. sztem ez jó ötlet.:wink:
Fiacskád volt locsolkodni?
Lénát aki meglocsolta annak adott csokit, neki így is tetszett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katica_75 2010.04.08 14:54-kor.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Hát most megleptetek, köszi szépen a köszöntést! :)

Dalma,
szerintem az iwiw segített. :D
Mi újság barifronton?
Nálunk az volt, hogy Berci aznap kapta az első oltást, mikor este tesómon kijött a bárányhimlő. :? Felnőtt korában. :shock: De nem kapta el, azóta már a másodikon is túl van.
Nekem Berci meg épp nem evő fázisában van. Egész nap csak szopizna. Biztos küzd a fogaival. :roll:

Neki 6 foga van. :lol:

Panna és Lilla szeme egyszerűen nem áll jól. Akkora huncutok lehetnek. Édesek. :D
Johannát meg nagyon irigylem, micsoda szuper gyerekkora van ilyen környezetben! Nagyon nagylányos. :)

Évi,
ne szólj rá szerintem! Nekem Beni még mindig kétkezes, épp tegnap szóltam az oviban, hogy figyeljék már, mert lassan nála már dönteni kéne. Elkezdett teniszezni és bajban van az oktató, mert minden ütésnél másik kézbe fogja az ütőt. :lol: Rajzolásnál is percenként váltogatja ... :roll:

Ortopédia: azt mondta a doktornő, hogy most a legjobb a mezítlábazás. Ahol csak lehet, nyáron mindenképp, bent zokni. Sokat játszva tornáztatni, lábujjhegy, sarok, nyújtózkodás ... Egészen addig, míg ha mezítláb leteszed a földre, az ujjacskáival mintha kapaszkodna. Ha ez elmúlik, onnantól bent is cipő, aminek a lényege, hogy erős, kemény, magas kérge legyen és nagyon puha legyen a talpa. Jól meg kell nézni. Persze lehet a gyereknek gumicsizmája, meg papucsa a strandra ..., de amiben "egész nap" van, az legyen nagyon jó cipő.
A szupinált cipő Bercinek nem lesz jó, mert befelé csámpás (de a kinövi majd kategória, semmit nem kell csinálni), megmutatta, hogy hogyan tarthatta pocakon belül a lábait, Beni meg pont ellentétesen, ő a szupináltakat hordja.

És voltunk tegnap szemészeten is (Apuka miatt, rövidlátó) szerencsére minden rendben, 1 év múlva kontroll.

Kata,
Benit 20 hónaposan választottam el, Bercit is szeretném eddig, de nyáron lehet véget vetek a szopinak. De most még elképzelni sem tudom, hogy sikerülhetne. :shock: :roll:

Húsvét jól telt, írtam a blogon róla, mi sem locsolkodunk, mondjuk ma volt épp az oviban, Beni megtanult egy verset rá. :)
Sokat vendégeskedtünk, szülinapom is ünnepeltük.
Egy távoli ismerős váratlan halála kicsit sokkolt, ez picit beárnyékolta a mókát. :(

Kép
Kép
Kép
ilba

Évi, nagyon cukkancs Lilla! Peti is mondja, hogy Panna2, csak nagyobb. Vagyis husibb a pofija. Nagyon kis huncut, és Martin nagyon jóképű. 8) Nem én dolgoztam az audiban, hanem a férjem. Én a philips-ben, ami közen Lite on lett.

Katica, én meg mindőségbizt. mérnök vagyok, ok, alapítsunk valamit. :) Az önálló evés úgy alakult ki, hogy mindig adtam a kezébe egy kiskanalat evéskor, és besegített, miközben etettem, aztán egyet ő, egyet én adtam, majd én már nem is kellettem. Mostanra már tök egyedül eszik. Meg persze iszik pohárból. Édes Léna keresi a cicit?

Ilba, mi nem is vagyunk ismik iwiwen. Bejelölsz? Ez a nevem ott is, ha rámkeresel. Köszi a tanácsot ortopéd ügyben. Van blogod is? Tök jó, hogy Beni ilyen ügyes a sportokban. Ti választjátok neki, vagy maga dönt. Én is szeretném Kornélt sportoltatni, meg majd Pannát is (olyan jó mozgásuk van), de nem tudom mit. Apa persze focit szeretne.

Kata, 17 fog, ejha! :D

Kép
Kép
dalminha

Ilba
Sok boldog születésnapot!!!
:) Rajzoltak neked a srácok?Vagy mi a módi egy négyévesnél?
köszi a cipős beszámolót.Akkor mehet bent is még a mezítláb inkább.-ha jól értem

Kép
katica_75

Katica: És nem sir utánna?az jó.Kevin se cicizik már annyit sokat vagyunk kint ha jó idő van és akkor neem kéri.De igy is ha felkel az az első,a délutáni alvásnál csak ugy alszik el meg este is .Ez mellett párszor eszébe jut ls jön kéri.Nemtudom hogy megy majd a leszoktatás nem lesz szivem nem adni ha sir utánna.
Kevin csak engem locsolt meg és anyukámat :)

000kata

Ilba:utolag is Sok Boldog Születésnapot!!!

000kata

dalma
Igen, ilba szülinapját az iwiwről tudtam. :)
De jó, hogy csajkád ennyire eszik!! Nagyon örülök a jó hírnek!! :)
Bárányhimlőt sajnálom, remélem elkerül Titeket!! Mi most kaptuk meg az elsőt bari oltást a múlt héten, de majd még kapunk egyet a 18.hós után. A munkahelyet sajnálom. Nekem sincs hova vissza mennem már. :( Nagyon jók lettek a képek. Kincsővel néztük és mondta, hogy nyuszi (Panna kezében látta). :) Ne meg, hogy baba. :)

Ission
Fura, hogy épp ott nem szokás, Én azt gondoltam , hogy vidéken, tanyán ez nagyobb divat még. Itt se locsolgatnak, de Én nem nagyon bánom. ;) A képek csuda jók! :) Johanna nagyon édes, és még mindig nagylány, de Én ezt már mondtam. :) Ja és Lánykámnak Titeket is megmutattalak és mondta, hogy háp-háp, meg brummm (autó), ja meg kiszurta a kutyát egyből és vau vau vau. :D:D:D:D:D

Évi
Szerintem ne szólj rá a bal kéz miatt. Egyrészt ebben a korban még nem dől el semmi, másrészt meg nem kell erőltetni . Nemrég volt szó egy műsorban néztem is, érdekes volt. Amúgy enyém leányzó is bal kezét használja inkább, de az Én Anyukám , sőt az anyai nagymamám is bal kezes volt, úgyhogy lehet , hogy Ő is az lesz. :) Nálatok nem volt rokonságban?? Pocsolya ismerős. :) Mondtam Én is Apának, hogy lassan gumicsizmi kell. :) Szép méretek!! Kincső pontosan 1000 g volt most a mázsáláson és 81 cm, mint Lilla. :D Könnyebb lett igen , elkezdtük nevelni. ;) Főleg Apukája "keményített" be. Nem, baj kell egy szigor a családba. ;) Nagyon édesek a képek!!! Kincsemnek is van ilyen mellénykéje, nagyon szereti. :) Ja és Nálatok is ki lett szúrva a vauuuu :)

kata
17 fog? Nekünk 16 van (azt hiszem). :) Ti vezettek. :) Szerintem tök, jó, hogy szoptathattok, jó gondolom, hogy néha teher is meg macera, de akkor is!! Szerintem ha nagyon nem zavar még ne válaszd le!!! A barátnőm mind a két gyerekét 2.5 éves korukig szoptatta.

Sajnos nekünk ez a hét most bajt hozott. :( Kincsemmel Apukája elesett és nagyon csúnyán lehorzsolta a kis arcát. :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Mára a szeme is bedagadt. :( Voltunk röntgenen szerencsére nem tört el semmije és agyrázkódás sincs. De engem nagyon idegesít a kis arca. :( :( :( Ugye eltűnik neki????? Nyugtassatok már meg!!!! :( :( :( :(

De amúgy nagyon ügyesedünk. Már mondja, hogy kaka közvetlen előtte és mutatja is. :) Meg (pl.) mondja, hogy néni és kérdezem hol? és mutatja a mutató ujjával (ezt ma vettem észre :)) és mondja oooo ooo. :D Ezek a legújabbak.

puszi mindenkinek!!!!

Kép
Kép
anya1118

katica
Köszönjük! Lénád pedig egy tündér!!!! :)

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Évi
Én is azért vettem gumicsizmát, mert Johanna minden egyes pocsolyába belelép. Először kicsit nehezen ment benne (jól el is esett) de aztán megszokta gyorsan. Szépen kikupálódott Lilla, látszik a képen is olyan kis tündér husi pofija van ( és tényleg nagyon hasonlítanak Pannával). Ma eszembe jutottál. 1 percre kimentem délben szólni páromnak, hogy kész az ebéd, mire visszaértem Johanna az asztalon állt. :shock:

Katica
Első 2-3 nap 32-34 fok van, aztán egyre kevesebb kell, kb 1 hetesen már nem kell fűteni.
Erre felénk tuti lenne munkád agrármérnökként, pár hete eljött hozzánk egy gazda, mert úgy hallotta, én agrármérnök vagyok (könyvtáros a végzettségem) merthogy nem talál a környéken senkit….. :roll:

Dalma
Szeret nagyon Johanna a kacsáknál, de csak 1-2 napig engedem be hozzájuk, utána már büdik, sz@rosak, persze tisztán vannak tartva, de mégse mászkáljon azért a trágyán.
Mikor nagyok, 4-5 hetes kortól már kint vannak a szabadban, akkor közéjük mehet, de akkor, már félnek, akkor kezdődik a kergetőzés.
Húúú, akkor, már gondolom készülődsz, de izgi.

Ilba
Köszönjük a beszámolót az ortopédiáról. Johanna is befelé csámpás, legalábbis a télen használt bakancsából úgy látom, remélem kinövi ő is.

Móni

Kép
ission

Anya,
nesztek egy kép, Kincsed ne csak ugatni tudjon :lol: :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Dalma,
bejelöltelek. :)
Igen, van blog is. Szólj, ha érdekelne ...
Eddig mi kerestük Beninek ezeket a mozgásokat. Mondjuk ebben a családban kell is sportolni :lol: , bár azt nem szeretném, ha élsportoló lenne. Síelni, mert járunk, teniszezni, mert teniszezünk. :) Most az úszás lesz a következő. :lol: Viszont arra figyelek, hogy heti max. 2x1 óra elfoglaltság legyen ez és szeressen járni, mert amúgy a legfontosabb egy 4 és fél évesnek a játék. :)

Katica,
igen, rajzolt nekem Beni az oviban .... egy rakétát. :lol: :lol: :lol:

Kincsőnek gyógypuszik a buksira! B-nek is felrepedt csütörtökön a feje. :(

Kép
Kép
Kép
ilba

Jól jövedelmező otthoni munka, heti kereset több ezer forint.

Ha érdekel írj privit.

Kép
baba0727

Anya: sajnálom szegény kis Kincsöt. :lol: :lol: biztos elfog múlni neki ne aggodj,fáj még neki?Megmutatod a kis arcát?
Szopi:nem azért irtam mert teher lenne,csak kiváncsi vagyok a többiek hogy gondolják mert már nagyfiuk,nagylányok már :lol:

Ilba:mi történt a buksijával?

000kata

Ilba
Köszi. :) Nagyon édes B-d. ;) És a többiek is. :lol: Ahogy írtam tudunk hápizni is, na meg a többi. :) Már majdnem minden kis állat jól megy. :) Tényleg, mi történt B-vel? És a kicsivel?? :( Neki is gyógyipuszi!!!!

kata
Nem szeretném megmutatni, nem szép látvány. :( Bár most már képzeld kezd neki sebesedni és remélem hamar el fog múlni!!!! Annyira aggódok még mindig. Egy nap 3-szor kenem neki. Jaaaaj!!!! Drukkoljál , hogy elmúljon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma vettünk Kincsőnek egy elephanten tavaszi kis cipőt. Potom 7.990 Ft volt. Apa meg abban vitte ki a kertbe homokozni. :shock: Azt hittem szívbajt kapok. :)

Többiek????

Kép
Kép
anya1118

Lányok, nálunk is volt két nappal ezelőtt baleset, L. megbotlott a lépcsőn, az utolsó lépcsőfokon ami kb. 5 cm. ( anyuéknál az udvaron) felrepedt a szája kívül-belül. Ilyenek lesznek sajna csak nem egyszerű megélni, nekem is van kiskoromból 2 heg is :wink:

Anya, ne aggódj nem marad nyoma, a mély sebek maradnak meg amit varrni-kapcsolni kell. A horzsolás jellegű sérülések ijesztőek, de nyomtalanul gyógyul :wink:

Ilba, köszi az ortopéd infot :D milyen helyes kispasid van :D :D :D
Nálunk is sportol a család ( csak anya nem, de fogok én is majd )
Nekem is teniszezett (is) Martin, cselgáncsozott (versenyszerűen ) focizott ( sok országba eljutott a focival ) úszott...szóval sok mindent megtanult, de én sem szerettem volna élsportolót nevelni belőle.
Egyedül a lovaglást nem tudtam rábeszélni ( azt én szeretek )
Tenisznél szerették volna ha marad tovább, ügyes volt nagyon.

Jobbos, balos témánál elméletben tudom, hogy nem kell figyelmeztetni, de alig bírom magam visszafogni mikor a kanalat is a balba teszi. Mi családunkban nincs balos, de a "szupernagyi" örökbe fogadott gyerek ( 5 hónapos kortól ) semmit nem tudunk a családjáról ( talán valami fiatal egyetemista csaj hagyta anno a szülőotthonban )tehát arról a részről csak zsákbamacska.

Katica, enyém gyerek is durván eszik, de olyan akaratos nem engedi etetni magát, ja és előkeét sem bírja elviselni.Gondolhatod, hogy néz ki egy-egy evés után
:roll: :roll: :roll:

Móni, Johanna az asztal tetején :lol: mi már úgy néz ki leszokunk erről.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok :)

Jó régen voltam már :oops:

Annyira édes minden kiscsaj-kispasi :D
Hú, visszaolvasni nagyon nehéz, majd próbálkozom 8)

Nálunk semmi különös nincs, zajlik az élet, párom még mindig keresi a munkát, apukám otthon van már, de elég rossz bőrben van :( kellene neki mégegy műtét, de azt már szerintem nem vállalja be senki :(
Marcinak új szava lett, a hinta, mondja és képről mutatja a H, O, V, G, I A betűket, firkál ezerrel :)
Tegnap párom letolta a sörényét 7 mm-re.Eltűnt a szép göndör bozont..majdnem megsirattam.Most meg kis kopaszka, de legalább van valami pasis formája :lol:
Cici még nálunk is van, de a délutánit (mint Kata nálatok, ha jól olvasgattam felületesen)elhagyta.Reggel van, délutáni elalvásnál meg néha esti elalvásnál, de azt sem kéri már mindig.Úgyhogy haladunk.Én nem erőltetem az elszakítást, mert látom szépen magától lassan elhagyja.
Novembertől megy bölcsibe, engem valószínű visszavesznek dolgozni, de nem az állatkórház részlegre, hanem a cégen belül máshová.(persze ha addig nem jelentkezik a kistesó)
Az evés nálunk katasztrófa, sajna kézzel akar enni mindent, már tőlem akkor fogadja el a kaját, ha nagyon éhes. :lol:
Vendég

Hú, ezek a balesetek...én is rettegek tőlük. :?
Én is úgy tudom Anya, hogy főleg ilyen kis korban nem lesznek még maradandó sérülések.
Vendég

Baleset: Anya, tényleg nem marad nyoma. Kornél is esett brutál nagyokat, sőt egyszer végigszántotta tök mélyen keresztben az arcát, a homlokától (a szeménél kimaradt) az orrlukáig, azt hittem olyan John Connor-os marad (terminátorból), de totál eltűnt, pedig az nagyon mély volt.
Évi, kis rosszcsont manót sajnálom! Enni tud azért?
Fürtöske, de jó, hogy vagy te is! Miért merényelte meg így apa a kisfiát? Hova lett akkor a Kishercegünk? Bár biztos így is nagyon gyönyörű gyerek.
Erről jut eszembe, Ditta? Mi újság felétek? Honey? Judit? Nati, kistesó jól van?
Csuri? Gabi, Eagleszem, Zsemlyécske, Akíra, Sonny, CSajok, legalább képeket dobáljatok néha a kismanókról! Úgy szeretném látni őket is!

Ha nem jelentkezek addig, ne aggódjatok, elhúzunk melegebb éghajlatra!
Puszi,
Dalma
Mire visszajövök, sok-sok képet szeretnék találni!

Kép
Kép
dalminha

Meg persze Klarissza és Harivera is hiányzik.

Kép
Kép
dalminha

Fürtöske, apudnak jobbulást, nagyon vigyázzon magára, Marcinak szüksége van nagypapára!
Férjednek szurkolok, hogy sikerüljön munkát találni.
Hajrá kistesó :lol:

Azért ez a betűfelismerés nem semmi, nagyon ügyes Marci.
A habtapin L. felismeri az O-betűt, abból 2 van és egyszer reggel elvitte Mami bölcsibe magával mindkettőt én kérdeztem az "o"-betűt is hozod? Azóta mondja és mutatja.

Mutizol képet az új frizus pasidról? Enyém gyereknek is mindig gépelt haja volt/van. Nekem is úgy tetszenek a kisfiúk, rövid hajjal :lol:
Lilla is sokszor ősember módjára kézzel szeretne eszegetni, tudom ez nem marad így örökre, de még nézni is brutál.
Akaratos kis fruskám van nekem :D

Dalma, belevaló csaj, szereti a hasát :lol: nem jelentett neki gondot az evészet, de a paradicsom aznap este durván csípte a száját ( belül ) :lol: fürdésnél óvatosabbak voltunk és aznap este fogat nem mostunk, de más gond nem volt.
Jó utat nektek és érezzétek jól magatokat. Fényképező,töltő itthon ne maradjon :lol:

Anya, mivel kened Kincs arcát?

Csajok ez az esős idő annyira brutál, Lilla úgy megszokta, hogy szinte egész nap a szabadban van, ma muszáj voltam egy csomó régi mesekönyvet, Legot lehozni a padlásról ( Martiné volt )
Korainak tartottam a Legot, de vödrös és nem bírja kinyitni csak ha segítek neki.
Házikót építettünk, én a falakat, ablakot ajtót, L. pedig olyan ügyesen pakolta a belsejébe a pici elemeket :o

Nagyon dühös vagyok, mert nálunk megint hiánycikk a prevenar :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: a sok H1N1 helyett inkább ezt gyártottak volna, ezt is az állam fizeti.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kép

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Vagyunk mi is!

Ilba boldog szülinapot utólag is :). B-nek jobbulást.

Johannának is boldog névnapot :).

Olyan édesek a gyerkőcök. Johanna a kiskacsákkal egyszerűen zabálni való.Panna locsolós képe nagyon cukika :lol: :lol: :lol:

Szoptatás, mi lassan másfél hónapja abbahagytuk, és várjuk hogy kistesó pociba költözzön :):):).

A balesetektől én is nagyon parázom :roll:

Fürtöske, apudnak jobbulást. Hajrá kistesó ++++++.

Anya, Kincsőnek jobbulást.

Mi most épp betegek vagyunk. Húsvétkor unokatesóktól elkaptuk a bacikat. Mi se szokványos húsvétozók vagyunk, locsolás már nálunk se megy annyira.
Voltunk húsvét másnapján egy tanyán megnézni Zsombival állatokat, a lovak és a malackák tetszettek neki a legjobban. Hiába a huszár vér
:lol: :lol: . Két dédnagyapja is huszár volt :wink: A malackáknál szinte extázisba esett és egyfolytában azt hangoztatta coca, coca :lol: :lol: :lol:
Kapott sok édességet (aminek én nem annyira örültem ), ruhákat, játékokat.
Nekünk 16 fogunk van jó ideje, de most jön a 17. ha jól láttam :lol: Egyre több szót kimondunk teljesen. Nagyon sok állatot felismer, és a hangjukat is utánozza.
Most a legújabb móka nálunk a vetkőzés, még a pelust is leszedi magáról :lol: :oops: :lol: Így estére csak cipzáros kezeslábast tudok ráadni :lol: :lol: Átalusszuk az éjszakákat, egyedül elalszik este. Szóval nem panaszkodhatom, Zsombi egy álom baba :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Húsvéti készűlődés :D:D:D

Kép

Anya, Zsombi, AA Neni (a hugom)
Kép

Unokatesókkal:
Kép

Kri

Kép