A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

a képen, ha megszámoljátok az ujjakat, akkor hatnak kell kijönnie... a mutatót és a középsőt keresztezi, és a hüvelykujjából lóg a 6. egy kis bőrcafaton.

Erpé
ezzel született, lehet, hogy a sok minden mellett ezt elfelejtettem írni.

Katka
hát igen. ehhez van egy sztorim is... a nagy kórházas időszak alatt mesélték anyósék férjnek sopánkodva, hogy az egyik unokahúga belázasodott. férj meg mesélte nekem, hogy közben arra gondolt, hogy Mátéhoz képest ez annyira semmiség... igazából úgy mondta, hogy "ki nem sz@rja le" :oops: szóval ahhoz képest ez a kis lecsippentés tényleg semmiség volt! :wink:
Mosolygó Peti gyönyörűűűű! :D

Kukli
jó kis sztori! :roll: köszi, nem aggódom a súlya miatt, tudom, hogy sajnos elég sokat fogyott a műtét miatt, ahhoz képest viszont nagyon szépen gyarapodik az utóbbi időben! :) már nagyon kerekedik! 8)

Wicca
boldog szülinapot!!! :D

Marq
ez érdekes, hogy ti is... :roll: lehet, hogy volt valami a levegőben tényleg...

nekünk megvolt a kardiológián a koponya és hasi uh, jó alapos ráadásul, úgyhogy ez kipipálva, legalább van valami hasznunk is ebből a rémálomból! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na, minden laptető az enyém??? :shock:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

közben Máté kakált egy ruhaátázósat... :roll:

hol is tartottam...
szóval Fannival én is magánklinikán voltam hasi meg koponya uh-n.

viszont kiderült, hogy Máté nem kapta meg a bcg oltást, és a záróján az van, hogy 2 hónapig nem kaphat semmilyen oltást. úgyhogy csúszik minden...

már csavarogtam 2 gyerekkel egyedül!!! nem is olyan vészes!!! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,

KÖSZÖNÖM!!!!!!!! Aranyosak vagytok :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Talán lassan tudom, h mit miért csinál a kis pöttömkém :D (koppkoppkopp)!
Nálunk sincs ingyé a hasi és koponya UH :(, de sztem én viszem magánba, h megnyugodjak!
Csibb: én sem találtam a 11. ujjacskát, majd mingyá visszamegyek az elöző oldalra és megint megszámolom!
Kukli: nagyon örülök, h otthon vagytok és Kata is jól van!!! tök jó, h ilyen ügyesen viselkedett, nem semmi egy 6 hetestől :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca

tegnap volt itt barátném Adribabával !!!! :lol: :lol: :lol: az az egy hónap különbség is mennyire látszik :shock: :shock: :lol: :lol: , majd rakok képet! nem nagyon élvezték még egymás társaságát, mi viszont annál inkább! olyan jó, h itt voltak!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Nemlajos
nagyon jót nevettem a blogod legújabb bejegyzésén!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

egyébként ma megmértem meztelenül, és már nincs messze a 4 kg!!! :wink: (3920)

és amúgy ti hol vagytok??? :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

sziasztok,

Csibb, most már értem a 6. ujjat - nem semmi. Volt már ilyen a családban másnak is? És a leírásod alapján a hatodik ujj nem működött...
És tényleg nagyon erősek vagytok, voltatok. Ehhez képest egy átlagos gyerekbetegség valóban semmiség. BCG: vannak országok tőlünk nyugatra, ahol ezt nem is szokták már egyáltalán beadni.

Hasi-koponya UH: én úgy tudom, h gyerekorvosi beutalóval ingyenes. A dél-pestiben, amikor eljöttünk a szülést követően, a lelkemre kötötték, h vigyem a beutalót. Csak nem mindenütt tudják megcsinálni, mert nem minden járóbetegrendelőben vagy kórházban van ehhez eszköz-szakember. Pl. a dél-pestiben 3 éve még nem volt hasi-koponya UH, ezért mentünk a Bókay utcai gyerekklinikára. De beutalóval ott is simán fogadtak akkor.
Marq, Nemlajos, majd meséljétek el, h milyen volt a dél-pestiben a szűrés. Nekünk majd a 2. hós orvosi találkozón ad beutalót az orvos. Egyébként a Bókay utcában is rövid, csak néhány perces volt a vizsgálat.

Wicca, boldog szülinapot, örülök, h tudtál egy jót barátnőzni.

Samuval új próbát teszünk éjszaka pelus nélkül, remélem, h szól, ha pisilnie kell. Próbáltam vele beszélni, reggelre kiderül, mi lesz.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!

Először is Wicca Boldog Születésnapot!!! Még éppen időben írom :)

koponya és hasi uh: Két éve tették fizetőssé pont mikor Bulcsú született. Nálunk 5000 Ft a kettő együtt vagy ha csak az egyiket kérem akkor 3000 Ft. Nekünk megcsinálták szülés után a 4. napon, aminek én örültem hogy nem kellett utána még futkosni emiatt. Én úgy tudom, hogy kórháztól függ hogy hol ingyenes, ahol van rá keret ott ingyen van. Aki Bp-en van annak ez még jól is jön, hiszen tudtok választani a kórházak között így oda mentek ahol nem kell fizetni, de mondjuk én azért nem utaztam el egy másik városba :roll:

Tegnap kaptunk egy tesófellépőt kipróbálásra, és meglepődve tapasztaltuk, hogy Bulcsú hajlandó volt ráállni és rajt is maradt majdnem a séta végéig :D Így lehet hogy megveszem, így talán messzebb is tudunk menni sétálni a gyerekekkel és nem kell mindig anyósom segítsége. Persze azért még nevelnem kell Bulcsút mert ha leszáll akkor nem bírok utána szaladni babakocsival.
Képzeljétek beugrottam ma a Vögelébe és vettem egy csomó pólot és trikót a gyerekeknek, csak 590 Ft volt :shock: még a piacon is drágábban vettem, sőt még a turiban is ennyibe kerül. Igaz hogy egyszínűek, semmi mint de a szivárvány minden színében volt na és persze nagyon jó minőségű. Szóval akinek van nagyobb gyerkőce érdemes benézni. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziaszok!

Ne haragudjatok, de Nemlajos barátosnéja vagyok egy másik topicból , és említette, hogy mindenki azt mondja neki ,hogy fizetős :shock: :shock: :shock:
Hát lányok, az Én orvosom erről még nem halott!!!!!!!!
És Én most voltam szerdán a kislányommal(igaz 3 hónapos,de 6.héttől bármikor meglehet csináltatni, fél éves kora előtt), és bizton állíthatom, hogy NEM FIZETTEM EGY FILLÉRT SEM!!!!!!!!
És ráadásul a Királyhágó utcai gerincközpontban voltam, beutalóval, és olyan szolgáltatást kaptunk ingyé :roll: :roll: :roll: :roll:
Akkor hívnak be, mikorra van időpont, egy perccel sem később-kifogástalan állapot,tisztaság,felszereltség-külön váró, fűtött, babaszobával, szoptató részleggel-és nagyon kedvesek. De ami a legfontosabb A4-es oldal lelet,plussz 2 uhu kép a koponyáról, 2 a vesékről, 2 a mellkasról, és 2 a csípőről.

Csak ajánlani tudom, bárkit fogadnak beutalóval. Én is a 16. ker.-ből mentem a 12.-be.
ha érdekel valakit elküldöm a számot, amin időpontot lehet kérni.

Bocsi, a kimerítő-nem kért :) -válaszért!

u.i.Vica78-Akartam kérdezni, mért írod, hogy kötelező két éve, de látom írtad, hogy vidéken ez más! hát sajnálom.

Kép Kép Kép
asiye

Mamacsibe, köszi.
Nem semmi, hogy így átrohantak rajtatok, és aztán meg kiderül, hogy terpeszpelus kell a kicsinek, jó a súlya :D
Nálunk 4 hósan küldenek csipőszűrésre, nekünk Májusban most ez az ideggyógyászati kontroll lesz.
Még mindig meg van fázva, éjjel nem hagyta, hogy szívjam az orrát erre elkezdtem szoptatni, akkor a szája ugye be volt dugva, az orrán a dugulástól nem kapott levegőt erre egyszercsak kiköpi a cicit és látom nem kap levegőt, jól megijeszt :twisted: na utána letettem még egy kis sterimár és jól leszívtam, volt ordítás.
Ja és Kuklika, ő is egyre jobban el van kényeztetve :lol: :lol: tegnap fürdés után olyan sírást rendezett egy kis semmiségen...A nagynéném meg állandóan azt mondogatja ne adjak neki antibiotikumot, mert tönkreteszi a bélfóliáját, az én orvosom közel egy 60akárhány férfi, nagyon rég praktizál és nagyon elismert a szakmában, hiába mondom neki, amit ő ad, mond nekem az szent :roll:

Tegnapelőtt vettem neki nőcis rucikat tavaszra nyárra :lol:

Nemlajos, jó a blogod uccsó bejegyzése, Döme nagyon édes rajta :D hány kiló már? meg kell zabálni!!

Wicca Boldog Szülinapot!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jóllakottan, szopi után :lol:
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok!

nem is írtam, de a babák gyönyörűek! Peti mosolya levett a lábamról, és Maja is csodaszép!

Vica, örülök, h a tesófellépő úgy tünik, bejön Bulcsúnak. És a Vögeles pólók tényleg nagyon jó árban vannak! Én is szoktam ott vásárolni.

Asiye, jókat írtál a gerincgyógyászati kp-ról, meg is kukkantottam a weblapjukat, és ott találtam a Radiológiához elérhetőséget. De ha elküldenéd a telefonszámot (biztosami), azt megköszönöm. Mennyi idő múlvára kaptál egyébként időpontot?
És én is úgy tudtam, h beutalóval bárhova lehet menni - ezt a vizsgálatot nem területi elven végzik. Csak persze nem egyformán. Ja, és ami még különbség: nem mindenhol végzik el egyúttal a csípőszűrést is a koponya-hasi Uh-val együtt, és hát nem mindegy, h hány helyre kell elmenni ezek miatt a vizsgálatok miatt ilyen pici babóval.

erpé

Erpé

06-1-88-77-900 ezen a számon lehet kérni időpontot!
én elég későre kaptam, 6 hétre, így 13 hetes volt mikor mentünk, de a dokim azt mondta, semmi gond, ha egyébként semmi panaszunk sincs.
de a húgomék 2 hét múlva már mehettek is :wink: szóval ha nincsenek sokan akkor hamar megy. de a mi topicunkban egy anyuka a héten kért oda időpontot, és májusra kapott.

a telefonban elmondják, hogy beutaló és TAJ kártya kell.
sok sikert!
:)

Kép Kép Kép
asiye

Mi is Királyhágó-ban voltunk Botival 2 éve, ingyen, és kulturáltan, ahogy Asiye írja. Nekem egyedül a felnőtt wc hiányzott, de lehet már az is rendbe jött. Azért én pipilnék egyet otthon előtte. :wink: Most a Budai-ba lettünk beutalva.
Bea írtó cuki Maja. Milyen kis elégedett pofja van! :)
Kata alig alszik mióta szájon át kapja a zinat-ot. Vkinek van tapatsztalata? Lehet csak vmi fornt zavarja? Állandóan fent van és rengeteget eszik (ez leht az ugrás is).
Bea antibiotikumot sztem tényleg csak ha a doki adja. Én így gondolkoztam adhatok e normaflort, mert elfelejtettem megkérdezni.
Mi az a Vögel? Vica de jó lenne ha bejönne a fellépő hosszú távon!!!!!! Kíváncsi vagyok.
Erpé miylen volt reggel a pelu?
Megyek rántom a húst, míg a fiúk sétáznak ebéd előtt.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, sajnos Samu reggel megint pisis volt, így a másfél hét pelusmentes éjszaka csak beetetés volt. Most ez már a negyedik éjjel, amikor reggel pisisen fogad, ezért úgy döntöttem, visszatérek ma a pelenkához. A déli alvásnál nincs gond egyébként, csak éccaka.
Az a baj, hogy magától nem kel ki az ágyából csak ha bemegyünk hozzá, és amikor reggel szólongat minket, az már általában késő. Mikor Katát hajnalban etetem (4-5 körül), akkor Samu mindig száraz volt eddig, de ébredéskor már nem az... :( Ez van, nem erőltetem tovább. Nappalra szobatiszta, éjszaka meg előbb-utóbb az lesz.
És mi az a zinat, amit szed Kata? Antibigyó? Tapasztalatom ezzel nincs. Nem biztos, h amiatt alszik kevesebbet, többevés meg valószínűleg valóban a növekedési ugrás miatt lehet, 6 hetes koruk körül lehet erre számítani. Többször is ébred éjjel, vagy "csak" hosszabban hamizik? Majd dobj képet a csajról, ha lesz időd!
A Charles Vögele egy bolthálózat (talán eredetileg svájci), egyébként főleg vidéken vannak üzletei, Bp-en - ki tudja miért -kevés boltjuk van. Egész jó árakkal és főleg jó minőséggel dolgoznak, és vannak jó kis gyerekruháik is, de magamnak is szoktam jó kis rucikat találni. Én még Ausztriában fedeztem fel őket, de néhány éve már itt vannak Magyarországon (http://www.charles-voegele.hu). Egyébként a dunaújvárosi üzletükben szoktam vásárolni, mert arrafele laknak a szüleim.

Asiye, köszi az infót, szerintem hamarost felhívom őket, bár lehet, h megvárom Marq-ot és Nemlajost a dél-pesti tapasztalatokkal :) Az azért lényegesen közelebb van.

Bea, és milyen rucikat vettél Majának?
Megyek, család pihizik, én meg dolgozom...

erpé

Sziasztok!
Bea, fogalmam nincs, mennyi Döme, nem mérjük, a kórház óta csak egyszer volt mérlegen, 4 hetesen, akkor volt majd' 4.5, most annyit csináltam, hogy valamelyik nap ráálltam nélküle, majd vele a rendes mérlegre (csak úgy hozzávetőlegesen), hát, több, mint 6-tal mutatott többet a mérleg... ez mondjuk ruhában, pelussal. Hát nem tudom :roll:
majd megint elkérem azt a mérleget... :wink:
Milyen szép kis csoki már Maja!

No, ez a fizetős-nem fizetős most tényleg ki tudja, igazándiból ne Ti kavartatok össze, más fórumon is írják hogy fizetős (mások meg, hogy nem), szóval tényleg azon múlik, hogy melyik kórház.
Majd hozom a hírt a délpestiről, de jót nem hallottam, pont asiye-től :roll:

És meglepődtem, hogy ennyien olvassátok a blogomat! Csak nehogy teljesítménykényszerem legyen :D
akartam még egy csomó mindent, de hirtelen úgy elálmosodtam... :shock:

Megmutatom a polcot, amit tegnap a Zuram végül befejezett:
(asszem, még nem mutattam) Kép Kép Kép Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

Jelentem cici teljesen meggyógyult (már nincs benne kemény rész sem)kopp kopp kopp :D :D :D
Katka: köszi a tanácsokat!! és mindenki másnak a drukkokat hozzá :D

és végre megint kevesebb pocifájós éjszakánk volt. az elmúlt kettő az maga volt a pokol :? óránként lábtekergőzés fájdalmas pukik kíséretében :( aztán rendszerint békecici, ami gondolom megint hasfájáshoz vezetett.. de tegnap napközben már keményebb voltam és nem adtam neki békecicit, csak max 2 óránként.. jobb is lett az éjszaka. viszont van olyan is nálunk hogy egyszerre nem eszi tele magát.. bealszik, aztán 1 óra múlva megint éhes... ez főleg éjszaka rossz.. nemtom hogy próbáljam ébren tartani.. éjszaka bealvással, ébresztgetéssel (általában a peluscsere segít csak) újraevéssel még mindig 40-50 percekig eszünk :? napközben meg 20 perc. Katka miss főtanácsadó erre mit tanácsolsz? :D jah.. és tegnap apafalramenésig énekelve gügyögtem neki és vigyorogtam hozzá, de nem kaptam mosolyt csak tágranyílt csodálkozó szemeket: te jóisten, anyám megbolondult nézéssel :lol: :lol: sebaj.. majdcsak kapok mosolyt is. nem adom fel.. max apu, és elköltözik :lol:

nahát.. ilyen Vögel-be majd mi is bekukkantunk ha hazamegyünk..

Wicca: várjuk a képeket ;)

és mindenki mástól is.. nagyon lelassult a képfolyam :o hol vannak a büszke mamik?? kérünk új képeket!! kezdem én (persze Maja után :D )

Kép fejemelős

Kép gondolkodós

Kép bealvós

KépKép
KépKép
adryn

Nemlajos: király lett a polc :D és sikeresen választja a teret :D

KépKép
KépKép
adryn

jah.. és csak hogy mindenki tudja, aki még nem is sejti (felírat pólón)

Kép mr tökéletes :D

KépKép
KépKép
adryn

Nico is milyen nagyfiús cuccokban nyomja :D
Akkor felrakom ide is a dagi-Dömét :)
Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hogy milyen édesek a fiúk, nem győzők csodálkozni :D , ha nem félnék ennyire egy újabb szüléstől, kedvem támadna egy ilyen szép kisfiúhoz. Na persze ennek jelenleg egyéb akadályai is vannak :lol:
Jó ez a polc Nemlajos, én is úgy szeretnék egy polcot meg egy plusz gardróbot, már abszolút nem férek, megnövekedett a könyv, plüss-és ruhaállományunk :lol: jah ruha...Erpé kérdezted milyen ruhákat vettem, főleg csajosakat, (mert kombidresszből elláttak bőven 3-6 hóig, kaptam ajándékba egy pár sorozatot) kisruhákat, rózsaszínt, fehéret, sárgát, pöttyöset, kockásat, kiskendőt stb:lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn! Ügyes vagy a mellgyuszi-elmulasztással. Mi nem jutottunk el gyulladásig, de pénteken a fél napot fejéssel és szoptatással töltöttem, mert becsomósodott a bal mellem. Ez is elég rossz volt, hát még egy igazi gyulladás! :shock:
Az evéssel mi is úgy vagyunk, mint ti Nicoval... próbálom húzni az időt, amennyire lehet, hogy azért ne óránként együnk, de ha eszünk, akkor sokszor 5-10 perc után bealszik, néha 3 perc is elég erre... szóval ébrentartási praktikák engem is érdekelnek. :D
Aztán olyan is van, amikor meg lecuppanni nem akar a ciciről... az a másik véglet. :)

Masut
masut

Megnéztem a beutalót, amit a doktornő adott, az van rajta, hogy "T. Madarász kh. UH!" (az uh után van még vmi olvashatatlan...)
Akkor is elmehetünk máshova a koponya + hasi uh-ra, ha kifejezetten a Madarász van rajta?

Masut
masut

Mi is voltunk pénteken Uh-n, nálunk hasi is csípő volt. Kb. 5 perc volt, és nem kellett várni!!!! Hallásvizsgálatra kell még mennünk. Az nem tudjátok, hogy zajlik?????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kép

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti! Szonja is milyen édes. :)
A hallásvizsgálatról sajnos nincs infóm, nekünk azt még a kh-ban megcsinálták, mint az a kiskönyvből kiderült.

Masut
masut

Minden bébi nagyon aranyos!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

A kórházban nekünk is csináltak (jó is volt), de el kell menni megint.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti! Mindenkinek, vagy csak nektek kell vmi miatt?

Masut
masut

bakker, a gyerek kiskönyvét véletlenül se vittem volna magammal, ha nem mondjátok :shock:
Hallásvizsgálat nekünk is kórházban volt.
Tehuti, Szonja tündér :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mennyi babafotó! Nagyon szépek és látszik, ahogy fejlődnek. :P

Nemlajos: Apának dicséret! Klasz a polc! Nekem is van egy hasonló a hálószóbában csurig könyvekkel. ;)

Adryn: Gügyögést ne hagyd abba. Tényleg ilyentájt kezdik a mosolygást!
Éjszakai nem alvást nagyon sajnálom. Nincs ötletem hogyan szoptass éjszaka. Én bevallom, ha Peti csak kicsit nyekken, akkor cumit adok neki. 10 perc alatt, akár 3-szor is és utána szépen visszaalszik. Csak akkor veszem ki, ha határozottan kaját kér. Ha kis nyekkenésre kiveszem, akkor én is szívok, hogy nem is igazán éhes és folyton beszundít.
Ja, és igen beleszólok mindenbe. Bocsánat. Tanácsadó a szakmám, de ha túl sok vagyok nyugodtan lőjetek le....

Erpé: Ha Samu nem bánja a pelust, akkor nyugodtan add vissza rá. Valószínűleg a kistesó is bekavar a képbe. Még ráértek éjszakára elhagyni a pelsut szerintem. Neked sem lehet egyzserű most folyton ágyat húzni....

Katka

katka22

Katka: eszembe sem jutott hogy sok lennél. épp ellenkezőleg! tök jó hogy van egy tanácsadó a csapatban! :D majd egyszercsak nehogy MI legyünk sok Neked :lol: :lol: cumit kipróbálom éjszakai be"etetésnek" :lol:

hajrá babafotóóóóóóók!!!

Döme husifalat!!!! azok a pofik!! meg kell zabálni!

Szonja meg kész szupermodell!!! milyen most a súlya? és milyen hosszú? mérted mostanában Tehuti?

Erpé: igazad van.. itt sem divat már a Bcg oltás, de én ettől függetlenül beadatom. 6 hónapos korig mondják hogy jó beadatni. szóval van még idő.

KépKép
KépKép
adryn

jah.. és Masut.. hidd el nem volt kellemes a mellgyuszi.. de nem voltam kíméletes a cickóval.. fejtem, masszíroztam minden etetés után még ha majdnem bekakiltam (bocs) is közben. és csak egyetlenegy algopirint vettem be a legelső este amikor anélkül is őrületig fájt hogy hozzáértem volna.. áááá jobb bele sem gondolni :D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Ez tényleg nem semmi hogy van ahol fizetni kell és van ahol nem a koponya és hasi uh-ért. Valszeg tényleg a kórház döntésétől függ.

Nico, Döme, Szonja és Maja baba nagyon szépek :wink: :D Mindenki szépen kerekedik.

Kukli, Vögele tényleg inkább csak vidéken van. De nektek van C&A, Takko meg a többi... ott is olyan klassz rucik vannak :) Remélem hamarost itt is lesznek ilyen boltok.

Úgy tűnik tényleg bevált a tesófellépő :D Igaz egy kicsit nehéz volt felrakni tökéletesen a kocsinkra, mert annyira vékony a váza, hogy lötyögött rajta, de szerencsére a párom megoldotta a problémát.
Most épp azon töröm a fejem, hogy mit adjak enni Bulcsúnak :roll: mármint úgy általában. Miközben Panna nagyjából mindenevő és jó sokat is eszik :? (már ha hagyjuk), addíg Bulcsú nagyon válogatós lett, keveset eszik és inkább a széndhidrátban gazdag kajákat kedveli. Úgyhogy most már attól félünk hogy nehogy emiatt hízzon el, mert kezd a pocakja kerekedni, amúgy meg tök vékony.
Alapvető probléma, hogy sok ételt meg se kostól, csak hisztizik hogy nem kéri. Ráadásul ezt előszeretettel csinálja a zöldségeknél és gyümölcsöknél. Nem eszi meg se az almát, körtét, narancsot, kivit, banánt, se a főzelékeket. Gyümölcsök közül szinte csak a kukoricát, meggyet és cseresznyét eszi meg. Bezzeg a palacsinta, a pogácsa és hasonlók jöhetnek. Még szerencse, hogy a leveseket szereti.
Adom neki reggelente a vitamint, mert szerintem a hiányos étkezése miatt fárad el nagyon hamar, na és persze meg sem áll egy percre sem.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: Nekem Zsófi ilyen. Zöldségből alig-alig eszik. Főzeléket csak, ha rászorítom. Tészta bezzeg bármennyi.... Gyümölcsből pedig az almát és a málnát eszi meg. Elég katasztrófális....

Tehuti: Szerintem is kórházba nézik. Miért kell nektek újra menni? :shock: Azt nem tudom, hogy babáknál, hogy nézik....

Katka

katka22

sziasztok, pénteken megkaptuk az oltásunkat, mind2 combba, pneomococcus az egyik, a másik meg diftéria, szamárköh, torokgyik, meg minden csúnyaság. nándi mintagyerek volt. amig tartott a szuri, sírt, amint kihuzták, elhallgatott,még mielőtt felemeltem volna.sztem hozzászokott a kórházban a sok bökihez..a tegnapi nap meg.....................
éjjel 2től fennvolt délután 2ig....................férjem azt mondta, hogy aki kitalálta azt,h 1 csecsemő 20 órát alszik, 4et fennvan, azt megeszi...
ja és a fennvan, az azt jelentette, h folyamatosan sírt, nagyon, szívszaggatóan. egyszer aludt el 30 percre, mert levittük sétálni, de a séta végén már sírt.. az idegroncs-ság szélén álltunk.3szor kakilt szegény-pedig 2-3 naponta szokott egyet, pukizott, tekergett,2 órás elmaradt böfik és őrülten látszott rajta, h szenved.nagyon sajnáltam. főleg, amikor tök karikásak voltak a szemei, és látszott, h aludni akar már, de a szenvedéstől nem tud. folyamatosan ölbefogtuk, peluscserék, masszir, minden, semmi sem használt. aztán 2kor kidőlt, és vele együtt mi is......és nem tudom, mi volt ez, de tuti nem a kajától, mert nem ettem se zölds, se gyümi, és előtte nap ebédre meg krumplistésztát főztem-ettem..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sziasztok!

Pulcsi, nagyon sajnálom a hosszúra nyúlt éjjelt és Nándi kínlódását... Szegényke. Ő aztán megküzd a kólikával.
Mindenütt elfordulnak nyűgös napok sajnos, amikor nem lehet tudni, hogy mi is bántja a babócákat. Kata is csinált ilyet a múlt héten, szerencsére nappalra időzítette: délelőtt 10-től este fél 7-ig szinte folyamatosan fent volt, sokat sírt, nem lehetett letenni, és csak egyszer bóbiskolt el 40 percre (amíg autóban volt), és én sem jöttem rá, mi lehetett az oka...

Katka, na igen, tegnap esti lefekvéskor végül úgy döntöttem, h Samu visszakapja a pelust. Különösebb tiltakozás nélkül elfogadta. Megállapodtunk, hogy akkor alszik újra bugyiban, ha megint száraz lesz a pelenka. (Reggel volt benne pisi - szóval most már végképp nem értem, h mi volt az a másfél hétnyi éjjeli pisimentesség)

Vica, Bulcsú étkezési szokásait olvasva, mintha Samut láttam volna: nem hajlandó sem zöldséget, sem gyümölcsöt enni, főzelékeket sem igazán. És anélkül tiltakozik, h megkóstolná az ennivalót. Leves viszont jöhet, pláne ha van benne tészta vagy levesgolyó. Tésztafélék (pl. makaróni) szintén jöhetnek. Mostanában fedeztem fel, h az aszalt gyümölcsöket szívesen eszegeti - esetleg próbáld ki (aszalt áfonya vezeti a listát, de az aszalt sárgabarack is bejött).

Nemlajos, Dömefotó nagyon cuki! :) Tényleg jó húsban van a gyerkőc. Katalány is nagyon kerekedik, kis hörcsögpofija lett :D

Tehuti, Szonja is édes nagyon, valóban szép nyúlánk kislány.

erpé

Adryn, valóban nagyon jó kis cuccai vannak Nicónak, és jól látom, hogy sötétedik a szeme? Bár a fotók nem biztos, h jól adják vissza.
Ja, és neked akartam még írni, hogy Samu "csak" 8 hetes korában mosolygott először, szóval nyugi, apát azért ne kergesd ki a világból :D

Kukli, majd dobj mosolygós Katusodról egy képet!
erpé

Pulcsi sajnálom a tegnapi nyügösséget, az tényleg nagyon rossz, mikor nem tudunk a babóknak segíteni, csak sírnak szegények a pocakfájástól :(

Erpé köszi a tippet, veszek is ma aszaltgyümölcsöket :)
Úgy látszik a fiúk ilyenek, az én sógorom és a fia is ilyen volt, úgyhogy volt honnan örökölni.
Amit írtál Samuról, hogy szobatiszta volt éjszaka most meg nem, ez meg Pannára emlékeztet. :D Ugyanezt csinálta ő is, csak éppen nyáron, amikor már azt hittük hogy leszokott a pelusról és mentünk nyaralni. Én kis naív nem is vittem magammal pelust, na aztán a szállodában jól bepisilit minden éjszaka :? úgyhogy már tök ciki volt minden reggel új ágyneműt kérni. Aztán két nap után mentünk gyorsan a TEscoba pelusért.
Ja és ez kb. Bulcsú születése után 2-3 hónappal történt, szerintem neki is bezavart a kistesó.
Nekünk ráadásul elég húzós volt, mert elég sokáig volt neki nappal is pelusa, majdnem az ovi kezdetééig, mert ugye ő szeptemberi, így mikor 3 éves lett és elkezdődött az ovi, akkor még éjszaka volt neki pelus és hát egyszer-kétszer előfordult hogy az oviban du. is bepisilt még.
Na és a cumit is 3 év után hagyta el. Ebben Bulcsú már meg is előzte ő már hónapok óta elhagyta a cumiját, egyik napról a másikra közölte hogy nem kell neki :)
Tegnap olyan édes volt Bulcsú, etettem Nimródot és bejött az én nagyfiam felmászott az ágyra és közölte hogy ő éhes és csak mászott rám, akkor jöttem rá, hogy ő is szeretne cicizni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Köszi a biztató szavakat és tanácsokat! Tejem van bőven, az a baj, h Lizi nem eszik annyit, mint korábban. Eddig 600-700 akat evett, most 500-akat. Éjszaka ugyanazt műveli, mint NICO!!! És hiába adok neki vizet, azon nem nyugszik meg, ma 3-tól 5-ig azért voltunk fent, mert eddig mindig feladtam és befektettem magunk mellé, h megnyugodjon, most nem, hanem visszaraktam vagy 10szer, mire sikerült elaludnia. Kipróbáltam mindent, h mi baja lehet,asszem sikerült megoldani :oops: de lehet, h csak túlságosan felébredt. Viszont a lábát felhúzogatva kalimpált, ami meg szélgörcsre utal, úgy tudom.
Nappal meg gyönyörűen alszik 3 órákat, éjszaka 1-2-ket :? Katka! Ötlet? És én is nagyon örülök a tanácsaidnak :D

Kivi vok, h mi fog várni uh ügyileg a Bethesdában, beutalóval münk, júni 3-án.

Pulcsi, valóban gyönyörűen fejlődtök :P

Wicca: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Vica: ez a tesófellépő tök jó dolog!

Nemlajos: most már én is kivi vok a blogodra 8)

erpé: már az is tök jó, h nappal szobatiszta :P kitartás, Samu okos nagy legény :wink:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Pisztácia: KÖSZÖNÖM!!!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Köszönjük a dicséreteket!!!! :lol:

Nemtom, miért kell mennünk hallávizsgálatra, de a bnőimnek is kellett. Meg a dokinő annyit mondott, h 1 hónapos kor után kell menni, de majd csütörtökön jön, akkor megkérdezem tőle.

Pulcsi, nem irigyellek a nemalvásért. De csak lesz jobb is!!!

Most nekünk sem volt fényes az éjszaka. És most már én is tudom, hogy milyen, ha kifolyik a pelusból a cucc. Éjjel fél 2-kor, ruhacsere, hálózsákcsere volt. :evil: Pampersből a hátán folyik ki, liberoból oldalt. Fene sem érti. :roll:

Szonja most gügyögős korszakát éli, mindennek magyaráz...macinak, könyvnek stb. Persze nem beszélnek vissza neki, így egy idő után mérges lesz, és sírni kezd. :lol:
Egy párszor már visszamosolygott!!!! :)

Adryn, pénteken (5 hetesen) mértük, 3860 gr, és 57 cm volt!

Na most megyek, mert a maci nem dumált vissza és sírás van....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Minden baba gyönyörű! Továbbra is olvasgatlak Benneteket! :D
Most azért írok, mert kaptam egy linket, "Tiltakozó nyilatkozat a GYED lerövidítése ellen". Ha gondoljátok, írjátok Ti is alá.
http://www.petitiononline.com/gyed01/petition.html

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Tehuti: ilyen kis kommunikatív :D tényleg, mi szültünk egy napon! Péntek 13-án :P

Kérdés: Líz imád a hordozójában aludni, ha lent vok anyuéknál, mindig abban van. Sokan azt mondják, h nem tesz jót a gerincének, pedig össze van gömbölyödve, mint a pocakban. Arra gondoltam, h megpróbálnám éjszaka is benne altatni, mit gondoltok?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nagyon vagányok a srácok megint. Döme kis husipofi! Nico meg kis divatmogul. Sonja annyira cuki szöszi! :lol:
Köszi Juji! Én továbbítottam is sokaknak. Akár érint, akár nem.
Papillon sztem túl hosszú távon ne használd a hordozót. Vmi oka csak van, hogy nem ajánlják 2-3 óránál tovább. Egy séta, vagy utazás belefér, de azért már nem a pociban a vízben vannak. Sztem. De védőnéni tuti jobban tudja. Nem mellesleg a büdös életben nem fog neked másképp elaludni, ha rákap. Később meg bele sem fog férni. :wink:
Tehuti minden dnő mást lát fontosnak, oltásban, vizsgálatokban. Legtöbb helyen megnézik a hallását rendelésen, nektek utánajárnak. Sztem minden plusz szűrés jó dolog.
Hú Pulcsi. Ki sem nyitom a szám azzal, hogy éjjel váltva dünnyögtek a gyerekek. Reméljük egyszeri esetről lesz szó. Nekem Kata (továbbra is a gyógyszerre gondolok :roll: ) alig alszik óta kapja. Ma van az utccsó nap. Még szipog, szívom, remélem ha helyrejön teljesen, visszatér az álommanóm!
Tehuti mi újra huggies-t használunk. Már értem miért ennél maradtam Botival. Annyival nem drágább, sztem próbáld ki!
Vica édes lehetett Bulcsú! Én szerencsére eddig megúsztam nekem csak fejni akar mindig Bobó.
Erpé még nem készült mosoly kép, de megpróbálom. Csak nehéz, mert nekem akkor mosolyog, ha a pofijába gügyögök, akkor meg nem fér oda a gép. Amúgy a legjobban akkor derül, ha ki vagyok purcanva a sok fent léttől, és megkérdezem mikor készül aludni. Szte ez szórakoztató…. :roll:
Vögelét láttam a Váci úton van net szerint. Köszi a linket. Sosem járok arra. :? Viszont kész a mei tai-om. :lol: Ma adják fel bár még nem rakom bele a csajszit. :roll:
Na ledőlök, elcsendesült mindenki.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

vica
Regélőn sok megzenésített vers (W. Sándor legtöbb), ovisok által énekelt dal, mondóka, mese van. Igényes.
Vögele tippet köszi, van a közelünkben. Lucával vagyok mindig bajban, főleg nadrág terén. Nem értem, miért kellene az óvodás kiscsajoknak szűkszárú csípőgatyában mászókázni...Te Pannára hol kapsz rucikat?

erpé
Éjszakai szobatisztaság öt éves korig kell kialakuljon.

wicca
Isten éltessen! Akartam írni, hogy két fiad mennyire hasonlít egymásra.

marq
Kép
Kép
marqueza

erpé
lemaradt, hogy éjszakai szobatisztaság alakulásánál ált. ez a menet, hogy egy szakasz pisimentes nap, majd megint pisi. aztán egyszer csak nincs pisi. :wink:

Bea
jobbulást Majának is! (szép a fotótn) Hanna is nagyon taknyos, szinte semmit nem eszik a tápból, viszont a cicit el nem engedné, sztem már a semmit szívja, de biztosan megnyugtatja. :wink:
Du. viszem dokihoz.

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq ez egy jó kérdés hogy miért ilyen szűk nacikat csinálnak ekkora gyerekekre.
Én is mindig gondban vagyok hogy hol vásároljak, ráadásul Panna nem egy vékony alkat :) A Takko-ban tudtam neki olyan nacit venni ami jó vol a popsiján és a pocakján és állítható a dereka is. Amúgy meg itt zegen a piacon meg néha a Tescoban.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

sziasztok :D

jelentem ma 7 hetességünk eslő napján reggel 9-kor megkaptam Nicobabától az első igazi szembenézős teliszájmosolyt!!!! :D :D :D

most csak ennyire jöttem. majd jövök ma még :D

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: