A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Visszatértem. :D
Persze el se mentem, hiszen folyamatosan olvasok csak már mire írnék, mindig történik valami. (pl.: meg kell ölelgetni Marcit :D ) Olyan jó hogy időről időre az embert hiányolják. Még akkor is ha az olyan lusták közé tartozik mint jómagam.Tényleg nagyon jó ebbe a brancsba tartozni!!!

Vadvirág: annyira gyönyörűségesek vagytok!
Kilenc nappal szülés után a strandon !!!! :shock: Hát le a kalappal!
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs: Az össznépi fotón felfedeztem, hogy a férjed testvére az én uram munkatársa volt, valamint nekünk és a sógoroméknak is ő volt az esküvői fotósa. Hát kicsi a világ!!

Mi is kevés korkülönbséget szeretnénk majd a kistesóval, de mikor Emese írta, hogy "tavaly terhes voltam és remélem idén is az leszek" akkor döbbentem rá, hogy úristen tényleg év végén már lehet én is újra pocakosodok.

Irina: nekünk ma volt az első olyan napunk mikor minden pelusban volt kaki :)

Akinek van szivacsos puzzle-je az csak simán leteszi a parkettára vagy kőre? Nem hideg így vagy valamit kellene alá tenni?

Mi ilyen csinos kis tengerészek voltunk karácsonykor:
Kép

És a kedvencem:
Kép

Jó éjt!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok, a mai napunk egy minta nap volt:
5.00- szopi
7.30- ébredés, szopi, pelus
10.00- őszilézés
11.00-szunya
12.00- szopi, közben vissza is aludt
13.30-ébredés, szopi, pelus
15.00 -uzsi(alma)
15.30 szunya
17.15 ébredés, szopi, játék
18.30 kaki :shock: egyedül kakilt 2 hónap után :shock: :D :D :D
Kép
19.00 - fürcsi
19.30 szopi
20.00 - szundi ( jó éjszakát !!!! )

Heni
KépKép
heni81

Vadvirág! Én úgy érzem, kicsit felbolygattunk, mert magadtól írtad le, mi történt Márk Axel-lel...

Bár tudom, hogy mikor az utolsó sorokat írtad a történésekről, már minden rendben volt megint!

És igazad van, előre kell nézni, pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz.
Nekem is időbe telt, mire elhittem - a 0. baba után -, lehet gyermekem. Hogy én is képes vagyok életet adni...

Az élet hol elvesz, hol ad! Hol elvesz, hol "visszaad"!

Márk nagyon hasonlít Jázminra... :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Ez tök jó! És este 8 óta alszik?????? :D :D

Nyerkit! De jó, hogy írtál!!!!!

[quote]( írta:pl.: meg kell ölelgetni Marcit )

Jogos elfoglaltság, ezért nem haragszunk!!! :lol:

Nagyon édes kispasid van!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese IGEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Heni :lol: :lol: . Gratula a kakihoz!

A tegnap nálunk is változást hozott. Reggel felhívtam a dokit, hogy a lány 6 napja nem kakilt, help! Azt mondta- amit előre sejtettem- hogy ha nem görcsöl, nem puffad, nem erőlködik, akkor nincs gond, próbáljam hőmérőzni, vagy glicerines kúp...Megérezhette ezt a kisasszony, mert kakival ébredt (ami 6 nap után gyönyörű krémes állagú volt). Azután még délben is telerakta a pelust, de az már átöltöztetős buli volt :oops: . Megnyugodtam. Lehet, hogy az 5-6 naponkénti kakikra fogunk beállni?! :roll:

Vadvirág, nagyon szomorú a történetetek, ugyanakkor mindenki erőt meríthet belőle, akivel történik valami rossz: talpra lehet, talpra kell állni ilyen tragédiák után is. Orvosok :evil: :evil: , egyetértek Timivel! Másrészt valóban feldobnak a képeitek, fantasztikus család vagytok!! :lol:

Kiskolbi, nagyon szép méretek, gratula Máténak :wink: . Én sem bánnám, ha kicsit jobban dagadna a mellem :wink: , de abba már belegondolni sem merek, mi lesz, ha már nem szoptatok :cry: :roll: .
Négykézláb?! :shock: :lol:

Emese, kitartást nektek, Zsófinak jobbulást kívánunk. Nehéz ez a pár nap, de utána jobb lesz :roll: .

Mmoni, Zétinek jobbulást, megy a sok gyógypuszi!! Nekem volt már egy pici árpa az alsó szemhéjam belső felén, de egy idő után felszívódott. Piszkosul viszketett. Egy barátnőmnek jóval nagyobb volt, és orvosi beavatkozásra volt szükség :? .

Nyerkit, Marci zabálnivalóan mosolyog, és nagyon csini a rucija :lol: .
dettyk

Zitusnak gratulálunk a hófordulóhoz!!!
dettyk

Heni! NA LÁÁÁÁÁTOOOOOD??????!!!!!!!!! Szupeer!!! Végig aludta Péterke az éjszakát???

Miléna! Jobbulást Zétikének!!!!! Szörnyű lehet, ha a Pici beteg.... Írjál, hogy vagytok!!!

Dettyk! Zsófi tulajdonképpen nem beteg, csak dolgozik benne a Rotarix, de azért köszi! :wink:

Nagyon jó a PunkiPanna avatarod!!!! :lol:

Nyerkit, Anikó! Marcik édesek nagyon! Tegyetek fel több képet, mert ritkán látjuk őket! Meztelen fotókat is kérünk, de csak kizárólag a gmail-re! :D

Zsófi a tegnap esti üvöltő roham után este 8-tól reggel 8-ig aludt. :D Mosolygósan ébredt - mint mindig -, majd meglátjuk, hogy lesz ma. Most sokat pukizik, de ez normális.

Mikor Apának mondtam tegnap, hogy nem vagyok terhes, tökre elkámpicsorodott..... :?
De tulajdonképpen nagyon hamar el fog telni az egy év, és akkor jöhet a kistesó!

Nálatok volt már ilyen: Rozsdás kertkapu alá beszorult kiscicia erölködős kakilás közben! Nálunk ma reggel volt! Király! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Mindenki ilyen jól alszik?! :lol: Csak én vagyok ébren? :oops:
dettyk

Vadvirág, egyetértek Timivel, a történeted elképesztő, és mégsem egyedi sajnos. Engem MINDEN terén az egészségügynek a kommunikációhiány csap arcul, szinte soha semmit nem mondanak, magyaráznak el rendesen, sokszor még ha kérdezek, akkor sem (pedig elég belekérdezős fajta vagyok). Bár nekem nagyon jó dokim volt, a szülésemnél számomra sem volt világos, miért kell kinyomni a babát (tippeltem: mert nem jön rendes tempóban, el vagyok fáradva -- ez utóbbi mondjuk már rég igaz volt), miért jött be egy 2. orvos is stb.

Nyerkit, nagyon szép a kisfiad!!!

Érdekes éjszakánk volt: Ádit letettük 9-kor, felébredt 11-kor, onnantól sírás, hacsak nem szopiztattam meg (kétszer is, pedig annyit evett előtte, mint máskor, nem volt szárazabb a szoba levegője stb.), végül f1-kor elaludt. 4-kor ébredt, szopi, majd énekelgetett kb. 5-ig. Alvás 8-ig. :shock: Mostanában minden este jönnek ezek a felébredések, mint Heniéknél, az okát nem tudom...

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Heni : gratula a kakihoz. Amint látom bepótolta a 6 napot.

Vadvirág : gyönyörűek a képek.

Gremese : nem tudom, hogy sajnáljam-e vagy nem, hogy nem vagy terhes. De azért érdekes lett volna ha terhes vagy. Szerintem mindenki drukkolt volna neked.
Képzeld nálunk a Rotarixtől egyenlőre még nincs hasmenés. Mi is szerdán kaptuk és egy mellékhatás volt az a szombati hőemelkedés de az meg lehet, hogy a Prevenartól volt mert mi azt is kaptunk.

Méreteink :
születéskori : 3400g és 50 cm
3 hós : 6370g és 62cm

Én egy kicsit aggódtam, hogy nem hízik nagyon de a doki néni szerint nagyon szépek az adatok.

Regi : ti mikor kezditek a hozzátáplálást ?

Én nagyon gondolkozom, hogy ma bepróbálkozok egy kanál almával. De még gondolkozom rajta. Megbeszéltük a párommal, hogy majd csak a jövőhéttől kezdjük így ezért is vacilálok.

Lányok gázos ha Hipp Bio üveges gyümit adok a gyereknek és nem frisset. Igazából tartok a sok vegyszertől meg olyan szar almákat lehet kapni, hogy egyik sem édes és ha savanyú akkor nem biztos, hogy megeszi törpi.

Na eldugulok. Szép napot mindenkinek bár nálunk csúnya köd van így szerintem ma kilőve a séta. Tegnap voltunk jól is esett.
20200310173350

Amúgy fogalmam sincs, hogyan fogjuk Ádit elaltatni, ha
1. már nem szoptatom
2. kinövi az ülcsit (még 2 kiló, oszt vége)
3. nem lehet a babakocsival kint grasszálni.

Kép
Kép
irina

Látom, nem :wink: .

Tudom, tudom, hogy nem beteg Zsófi baba, de biztos kicsit "másképp" érzi magát:roll: (bár ha mosolygósan ébredt, akkor nincs gond :lol: ).

Vadvirág, te az életben is ennyire hasonlítasz Geena Davishez (asszem' így kell írni), vagy ennyire csalókák a fotók :wink: ?
dettyk

KTimi! Nem kell sajnálni, hogy most nincs baba, én még nem szerettem volna. Persze ha most terhes lennék, akkor sem lenne gond, hiszen ez a baba valami miatt jönni akart.

Én nagyon rosszul voltam a terhességem elején, az 5.-12. hétig. És ezt most nem akartam volna úgy, hogy Zsófi ilyen pici.

Nem akarom azt, hogy nem tudok hozzá bármikor odamenni, felvenni, segíteni ülni, állni, játszani vele azért, mert nincs erőm felállni.

Én hulla sápadt voltam ez alatt az idő alatt, görnyedten jártam, szinte egész nap hálóing.... Hú... Nagyon rossz volt! De az éltetett, hogy ez a Kisbabámért van!

Azt meg persze nem tudhatom, hogy most rosszul leszek vagy nem....

Jobb ez így, én nem bánom! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk! Persze! Tudom, hogy tudod! És nagyon ari vagy!!!!! :D

Irina! Szerintem majd maguktól alakulnak a dolgok, ahogy cseperedik. Itt az alvási szokásokra gondolok. Próbálgassatok több módot, szerintem addigra már mshogy is fogjátok tudni altatni, mint idáig.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

Végre újra itt. Elég sok esemény történt a családban az elmúlt hetekben, így aztán nem volt sem lehetőségem, sem nagyon hangulatom jönni. Remélem most már újra gyakrabban tudok jelentkezni. Kb. 20 oldal lemaradásom van, amit eléggé reménytelennek látok... Viszont a képeket átgörgetttem (az is volt vagy 20 perc :lol: ). Nagyon-nagyon tündériek a babák!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én olyan nosztalgia hangulatban vagyok. Holnap lesz egy éve, hogy a dokim megerősítette az első UH-val azt, amit én már karácsonykor is éreztem: hogy már befészkelte magát a kis Drágaságom! :D Mintha csak tegnap lett volna, pedig már 4 hónaposak vagyunk. Hihetetlen gyorsan repül az idő. Próbálom minden percét kiélvezni és megőrizni, úgyhogy el is határoztam, h emlékiratokat gyártok Lizókámnak. A múlt héten megszállt az ihlet, úgyhogy egész héten írtam.

Voltunk oltáson és mivel másfél hete Lizinek megint nem akaródzik enni, a doki váltott 2-es tápszerre, mivel az táplálóbb. Azt hittem ez legalább olcsóbb lesz. De nem! Úgyhogy változatlanul havi 12 ezret költök tápszerre. :twisted: Apropó! Rákérdeztem a hozzátáplálásra. Viszont ott nyomban elhatároztam, hogy soha többet nem kérek tőle tanácsot. Azt mondja, adjak a babának szőlőt. Erre én: "de január van, így csak import szőlő van" Erre ő "az nem gond, kezdjem csak ezzel" Még jó, h minden könyv azt tanácsolja, hogy hazai gyümivel kezdjünk. Meg szőlőt egyébként is csak 8 hónapos kortól javasolnak. Remélem a 2-es tápival jobban hízik, ha nem, akkor elkezdem a + kajákat. Nem vagyunk egy tonna bébik: 6120 gr és 63 cm (és majd' 4 kilóval születtünk!) Mostani heti hízásunk 80 gr :roll:

Tápszeres Mamik! Ti milyen cumit használtok? Én kb. másfél hónapja 2 lyukút, de mintha ez a 2-es tápi sűrűbb lenne és nem jönne belőle rendesen. A kaja is tovább tart. Viszont a 3 lyukún ugyanekkorák a lyukak, csak 1-gyel több van. Kaptunk viszont karira tanulóüveget, ahhoz van variábilis cumi. De vajon melyik pozíciót használjam a tápszerhez?

Mindjárt dobok pár képet is!

silka
silka

Zombi Mami jóreggelt kíván!

Immár másodszor, mert elszállt az egész kisregény. :evil:

Szóval ilyen már nem volt Máté újszülöttkora óta: 9-kor elaludt (1 órával a szokásos után), ébredés 3-kor (pici szopi, anyahiány?), f5-kor (kemény 50 ml tápi), és n7-kor (kemény 100 ml tápi!). :shock: Most szundizik. Nem tudom, miért ilyen macerás ennyire ez az oltás, a korábbiakkal nem volt gond, szépen kialudta a nyavalyát (emlékeztek? A talit is végigaludta. Előző nap kapta a 3 hós oltást.)

Apánk meg hívott munkából, hogy fájnak a végtagjai és húzza az ágy. Influrnza?! :shock: :cry: Mióta ismerem, sose volt beteg. Eléggé félek, nehogy Máté is elkapja. Van tippetek, hogyan úszhatjuk meg?

Dettyk: igen, 4kézláb. :shock: :lol: Ha sikerül, majd lefotózom. Maga alá húzza a lábait, karból felnyomja magát, hogy a hasa se ér le, és hintázik előre-hátra! Kéééész vagyok!

Nyerkit: jó, hogy írtál, gyere gyakrabban,ha tudsz, és képeket még, még, még! :D

KTimi: Szép méretek! 8) Nincs a közeletekben ökopiac? Az szerintem még mindig jobb, mint az üveges. És ha mondod, hogy Babának lesz, biztos extrajót és édeset adnak! Mikor pocis voltam és piacon vásároltama gyümit, mindig széles mosoly kíséretében gyönyörű gyümiket kaptam. Olyan jól esett! :oops: :D

Irina: bízzunk benne, hogy addig Ádi alvási szokásai is változnak! Éjjeli ébredések: fejlődési ugrás?

Detti
KépKép
kiskolbi

Kép A kis szurikáta Kép Öcsémmel Kép Az új usánkámban
Kép A kis eszkimó

silka
silka

Silka!
De jó, hogy írtál! :D És ne aggódj Lizó méretei miatt! Biztos csodaszép filigrán, modellalkatú kis hölgy lesz belőle! :wink:
Szóval ennyire sűrű a 2-es tápi? :shock: Akkor nekünk is be kellszerezni valami új cumit, még mielőtt nekikezdünk!!!! :shock: Ha valakinek van már tapasztalata, írja le, pls!

Detti
KépKép
kiskolbi

Nagyon ééédíííííí! :D :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi!

Kaja kezdetekor én vmi darabokat vélek felfedezni bennük. Mint a tejbepapinál a dara csak kicsiben. De lehet, h csak lassabban oldódik el az anyag :roll:

silka
silka

Sziasztok!

Dettyk!
Végül is már én is fenn voltam mert
a legidősebbet iskolába kellett indítani,csakkészülődünk a doki nénihez.
Csak úgye ide is be kell nézni pihi képpen. :D
Tegnap én is így jártam mint te öltöztetés volt mert lányom úgy nyomta a kakát hogy a derekánál ki kukucskált egy kevéske.

Heni!
Na de jó egyedül kaki :lol:
és a gyos alvás.

Nyerkit!
Marcika is nagyon édes.

Miléna!
Zéti nek küldjük a sok-sok gyógypuszit.

Na persze a többi betegnek.

Teszek egy képek a két kicsiről még mikuláskor lett csinálva.
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Minden friss 4 hónaposnak sokszor gratulálok!
Emma baba, Máté baba, Lizi baba

Kiskolbi
:( hát majd csak beáll a kislegény. De ha ez megnyugtat nekünk volt valamiféle rendszer, de Lilla is éppen most borítja fel :lol: délután már ő is nagyon nyűgös rendszerint és a napközbeni
alvások is van, hogy csak nagy küzdelem árán jönnek össze...
kacagás :lol: szuper
méhnyakrák-lombik hát csak akkor lennénk okosabbak, ha utánna járnánk, és lenne egy lombikos szegmens amit valaki megvizsgálna ...:(
Így is van miért dagadnia :)

Móni
Weöres Sándor verseit mi is szeretjük din don diridongó :)
apa altatás :lol:
Már remélem jobban vagytok.

Nektarin
Na voltatok Ikeában? :)

Heni
Én igen és igen sajnos normális :( bár még csak 1x volt meg rendesen...

Köszönöm mindenkinek, aki szorít anyumnak.

hozzátáplálási tanácsadó. Ja igen én megvettem a kismam januári számát és van benne naptár :)és annak a végén van.

timi
rebeka jobban van?

gremese
pelus :lol:

Heni
Remélem sikerrel jártál a később fürdetéssel.
Azt mindenképpen próbáld meg, hogyha felébred nem mész be rögtön hozzá, hátha sikerül visszaaltatnia magát. (márha ezt nem próbáltad még)
Szorítok neked..
Gratula a jó éjszakához

Miléna
Zétinek gyógyulást

Kaqk
Jajj nagyon együtt érzek veled én is hátas vagyok. Azt biztosan tudom, h szoptatósan is lehet Flector tapaszt használni ezt recept nélkül lehet a patikában kapni. Én is ezt kaptam a nyakamra.
Nekünk is pont így volt. Decemberben pont nem göcsöltünk :) és én is elfogadtam, h majd januárban inszemmel :)

Fog: akinek kijött húúha, aki meg nyáladzik 1000-el annak kitartás, mert normál esetben ennek ellenére is 6-7 hónaposan jön az első fog.

Együttes: és mi lehetünk a sikoly cicák??? Lilla abban remek és franciául is tud egy kicsit "le" :) remélem így írják, mert én nem tudok :)

Méhnyakrák-lombik...jéézus ez nagyon gááz...

Dettyk
Kiváncsi vagyok a doki mit modott kaki ügyre. Uaz van mint nálatok korábban nem volt gond, de egy ideje 4 naponként kakil csak és jó büdi pukik vannak.
Sírás, nem veled van ilyenkor a baj, csak nagyon felzaklatja valami. Ilyenkor Lilla sem szokta a cicit elfogadni. Sok minden okozhat ilyesmit és mást nem tudsz
csinálni, minthogy próbálsz nyugodt maradni és szeretgetni.
Panna nagyon édes, ahogy elmélyülten nézi a játékait.
Állatka :( cica vagy kutyus volt?

Regi
Fúú de jó, h ennyi uncsitesó van :)

Nálunk is visszament apa dolgozni, jajj nekem is nagyon furcsa volt. Jó volt az a sok együttlét.

Anikó
Hát tisztára olyan, mintha Marcika olvasna :lol:

Ónoseső: ffúú nálunk tiszta koripálya minden. Igaz tegnap már csak az eső esett, de lefagy és mire a közterületfenntartók minden járdán feltörik a jeget az eltart egy darabig

Vadvirág
Jajj igen a Helyszínelőket én is nagyon szerettem, de mostanában nem nagyon néztem. TV nincs csak DVD-zni szoktunk :)
Én most Lost függő lettem egy kicsit, de szerencsére kivégeztük a 3. évadot és még várni kell a 4.re :)
:lol: jó a sok gyerkőc story :)
Márk Axel :( nagyon szomorú, de már korábban is írtam, h csodálatos, h túltettétek rajta magatokat.
NAgyon jók a családi képek :)
Ahogy írtad én is pont ezt beszéltem apával, h a doki, hogy nem érezte, h keresztben van a baba. Az én dokim tapintásból UH nélkül i smegmondta Lilla
hogy fekszik...amúgy nem pereltétek be a dokit, vagy úgy éreztétek ez már nem javít a helyzeten..

Nyekrit
Tényleg csinik voltatok.

Silka
Ez a dokik vagy a védőnőd???? ez nagyon gáááz.
Édes a képeken

KépKép
KépKép
fleur

Gyönyörű és édes az összes fotó!!! :):)

Timi! (26)
Nem tudod véletlen hogy a kisebb méretű habtapi lapot hol lehet vásárolni?
Mostonában mindenhol csak az óriás méretben látom - és abból úgy vettem észre nem lehet annyira jókat építeni...

Igen, mostmár tényleg úgy tűnik hogy egyre több időm lesz pl. az online csevegésre is, már nekem is hányzott és én is örülök hogy ismét köztetek lehetek.

Nem is gondoltam volna hogy csupán 5 hónap kell ahhoz hogy picit lazább legyen a napirend.

Timi! (Nyekrit)
:):) De érdekes, hát ez tényleg jópofa, nem is gondoltam volna hogy ismeritek. Hát az már igaz, valóban kicsi a világ...

Melyik munkahelyen dolgoztak együtt? Az IWIW-en is jelölték már egymást?

És Ti hogy ismeritek? Mint István, vagy mint Maci? :):)

Gremese!
Áh, nem bolygattatok fel ezzel egyáltalán.

Csakhát az emberi hanyagság, butaság mindig felháborít, legyen bármiről is szó...

Irina!
Akkoriban mégcsak nem is a saját orvosom csinálta ezt a baromságot, hanem a három jelenlévő orvos közül a legmagasabb pozícióban lévő, akihez az égvilágon semmi közöm nem volt - egy-két alkalommal láttam a kórházban és talán egyszer kerültem hozzá UH-vizsgálatra.

Az akkori orvosom csak ijedten, tanácstalanul állt...

Ez aki hirtelen ötlettől vezérelve nyomta a pocakom, az akció előtt senkinek nem említette hogy ezt tervezi!!!

Ha szól erről előtte, akkor lehet hogy én, vagy Apa, esetleg az orvosunk azt mondja hogy inkább talán ne tegye ezt, nem túl jó ölet és inkább menjünk a műtőbe.

(De a legjobb lett volna elkerülni a természetes szülést - akkorra már úgyis volt részen néhány spontán álom szülésben.

Érdekes módon a mostani orvosom számára fel sem merült ennek a lehetősége, Ő pl. minden kockázati tényezőt egyértelműen ki akart zárni és már a 10. terhességi héten is arról beszéltünk hogy császárra készülünk biztos ami biztos (pláne hogy iker terhességről van szó) merthogy a babák egészsége lényegesen fontosabb mint a természetesség...)

Dettyk!
Hát ez elképesztő!!! :):)

Képzeld ezt már rengetegen mondják kb. 20 éves korom óta folyamatosan és mindenhol.

Pl. a színházban is odajött hozzám két hölgy (akiket nem ismertem) és mosolyogva, boldogan mondták el a felismerést.

Érdekes már csak azért is, mert Geena-nak is ikrei vannak és szintén 183 cm magas...

Silka!
Mi az Avent kombinációs etetőcumit használjuk.

Egy cumin belül van I-II-III fokozat.

Amelyik éppen kell, azt fordítod felülre...

A II-es nálunk jó a Humana-hoz, a III-as pedig a Humana banános tejpéphez - ez valamivel sűrűbb.

Vadvirág
Vendég

Nyerkit: Tündérik a fotók, nagyon édi kispasi.

Silka: Lizy baba...hát csoda szép. de abban az usánkában, eszméletlen gyönyörű.

Mmóni: jobbulást nektek

Heni: gratula az egyedül kakikhoz!

Hörcsög: nagyon arik a kicsikéid!

Emma alszik, jó kislány, bár nem hízik eleget, vagy lehet neki elég ennyi. ( szül: 2720g, 48 cm,) most 5110g, 60cm

De nagyon jól érzi magát.

Kiskolbi: komoly ez a négykézlábas hintázs? Szuper! Fotót!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Minden fotó, illetve a gyermek akiről készült :lol: :lol: , gyönyörűséges.

Vadvirág Én anno az ilyen csodás embereknek köszönhettem azt, hogy talpra tudtam állni. Nagyon kétségbe voltam esve és úgy éreztem senki másnak nincs olyan nagy problémája mint nekem. Aztán mikor beszéltem egy anyukával akivel hasonló rosszak történtek mint veletek és tudott mosolyogni, kedves lenni és tele volt energiával, rájöttem, hogy tovább kell lépnem. Ha csak sajnálom magam és begubózom csak rosszabb lesz. Nagyon nehéz volt átformálni a tudatomat, de megérte. Hiszek abban, hogy többek közt ez is hozzásegített ahhoz, hogy cica itt aludjon most mellettem :lol:
Nagyon szépek vagytok a képeken :lol: :lol:

Silka Jó, hogy jelentkeztél végre :lol: Gratula a hófordulóhoz :lol:

Mennem kell, elküldöm aztán majd később folytatom
puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur!
Akkoriban a rokonaink közül mindenki arra buzdított hogy azonnal pereljük be az orvost és amikor megmondtuk nekik hogy nem tervezzük ezt, akkor jó nagy botrányba fulladt az erről való beszélgetés...

Nekünk egyetlen lényeges szempontunk volt: hogy ismét boldogok tudjunk lenni, megint pozitívan tudjunk a dolgokhoz állni, megint higgyünk és nyitottak legyünk a világra, ismét sokat nevessünk, szövögessünk új és új terveket amiket aztán megvalósítunk, tehát hogy képessé váljunk arra, hogy felvirágoztassuk az életünket - olyan lehessen mint volt. :):)

Azt gondoltuk hogy ebben viszont nem segíthet sem a bíróság, sem az ügyvéd, sem pedig egy busás kártérítés.

(Maximum egy varázsige jött volna jól, ami visszafordítja a történteket. :):) )

Tudtuk hogy csakis önmagunk, az egymás iránti szeretetünk, az összetartásunk, őszinteségünk, stb. segíthet abban, hogy elérjük az áhított boldogságot - ne meg az újabb bébi. :):) Így is lett. :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág! Igazad van, a kártérítés nem oldott volna meg semmit. Ráadásul a tárgyaláson/tárgyalásokon újra fel kellett volna idézni az eseményeket, és így nem lehet továbblépni!

Nagyon szuperül csináltátok!

Silka! Drága Lizóka! Jaj, annyira cukimuki!!!!!!!! :D
A nyagybátyjára is borzasztóan hasonlít, akárcsak Rád!!!!

Kiskolbi! Hú.. Próbáld meg lefényképezni Mátét a ringó-négykézlábas pózban! Én nagyon kíváncsi lettem rá!

Fleur! Sikoly cicia? Jöhet szólózni!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mi is holnap kapjuk a 4 hós oltást..hogy rohan az idő :)
Eddig minden oltásnál minden rendben volt, remélem most is. Így az ünnepi készülődés hevében nem voltunk védődéninél az előző oltás óta (amúgy is 2 hetente jártunk) így most 1 hónapja nem mértük. Legutóbb 5440 gramm volt :)
Kiváncsi vagyok most mennyi lesz. Az utóbbi két napban mintha kevesebb lenne a tejcim, de nem is ittam rendesen, így most nagyon figyelek erre.
Én még nem akarom a hozzátáplálást elkezdeni, majd 6 hónaposan, addig is már csak 2 hónap :)

Mostanában imád hason lenni és már nagyon szépen kinyomja magát :) és gügyög a játékainak :)
A forgásnál, ha az oldalára húzom, akkor már simán lendíti a lábát és fordul és itt -ott már a kezét is sikerül kiszabadítania :lol:
Kacagást változatlanul a hajam véletlenszerű csikizésével lehet nála elérni :) és egyre jobba szereti, ha gyömöszöljük :) persze csak finoman.
Amúgy fenemód csikis :lol: dögönyészés közben jöttünk rá :) a talpa, a háta, a mellkasa, a combja, a nyaka :) van olyan testrész, ami kimaradt?? :)

Ja és cicizés közben az a legújabb, hogy szopik rendesen, amíg erősen folyik a tej, aztán amikor már nem ömlik a következő a menet: szopi-cici kihúz a szájból-kéz begyömöszöl-rág, vigyorog és dumál anyának. Ezt a kört csináljuk végig én nem is tudom hányszor. :) olyan édes meg kell zabálni, persze a cici kihúz a szájból 20x már nem olyan kellemes :twisted: de kárpótólva vagyok.

Holnap megint jönnek anyukámék, mennek az altatós orvossal egyeztetni csütörtökön. Szval csütörtökön sztem nem nagyon jövök majd. És megint 2 gyerekes anyu leszek átmenetileg :) mert én vigyázok öcsire.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!!!

Emese ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ még az éjszakát nem teljesen alussza át, 5ig birja, sajna megéhezik, de szopi után szundizik még kb. 7.30 ig mindig. Nekem már az is nagyon jó hogy az esti mizéria abbamaradt :-) Este jóllakott, böfi majd álombaringattam és jó sokáig kézen maradt, hogy mélyen elaludjon, igy nem ébredt fel már.

A kaki egy kicsit az én érdemem is, mert megettem egy csomag aszalt szilvát + 2 szemet beáztattam vizbe és két kiskanállal délelőtt és délután is kapott belőle. Az őszilé nem használt, pedig abból minden nap iszik 100 mlt.

K.Timi szerintem nem gáz az üveges gyümi, azok legalább bevizsgáltak, a gyümölcs amit a piacon veszel meg nem. Én szerencsés vagyok e téren, mert saját termés van, igy tudom hogy bio.

Silka Lizzi baba nagyon cuki :-) És eszméletlen a hasonlóság az öcséd és köztetek a babával.

Irina az elaltatástól ne félj az idővel egész más lesz!!! A keresztfiam nagyon rossz alvó volt, majd most már 9.hós korától teljesen egyedül alszik el és képzeld úgy hogy akárhol kidől. Spontál lefekszik és alszik:-) Vicces!

Heni
KépKép
heni81

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág
Annyira megértelek, mire leírtam én is rájöttem. Azt hiszem én sem pereltem volna..mit oldott volna meg és egy egy ilyen per nagyon mocskos tud lenni és
évekig elhúzódik, nem enged felejteni.

Gremese, Irina, Sensel, Kiskolbi és még nem tudom kik voltak a további tag anyukák :)
Sikoly cica és a nyikorgó kertkapuk :lol: ez tök jó együttesnév nem?? :)

KépKép
KépKép
fleur

Emese
Nagy ez a kép :lol:

Lilla már 9 óta alszik :shock: ilyen is ritkán van :? ilyenkor csak fél órákat szokott aludni ...hmmmm

KépKép
KépKép
fleur

Hurka Lujza :lol: szép kis hurkicák :)

KépKép
KépKép
fleur

Silka, sztem se aggódj a méretek miatt, Panka anyatejes, de ő is az "éppenhogy hízott" kategóriába tartozik. Mi is majd 4 kg-al születtünk, 3 hósan 5850 gr volt. :oops: Én mégis husisnak látom...Bence ugyanennyi idősen 8170 gr volt :shock: , fél évesen 10,4 kg (Timi26, készülj! :lol: ), 1 évesen pedig 11,62 kg :!: Szerintem tökmindegy az a néhány deka ide-vagy oda most, 1 éves korukra úgyis kb. összenőnek :wink: . És akkor is lesznek ducibbak és vékonykábbak, arról nem is beszélve, hogy a fiúk általában erősebbek, nehezebbek :D . Lizi baba nagyon csini, ezt látjuk a fotókon is!! És gyönnnyörű!!!

Emese, én pedig a PunkiPannáért fizetem neked a jogdíjat :wink: :lol: :lol: .

Kolbi, képet, képet!! Jaj, tudom, olyan cukik olyankor!! Csak ezt általában 6-7 hónaposan csinálják!! :shock: :wink: :lol:

Hörcsög, nagyon szépek a tesók!!

Vadvirág, ezek szerint nem csak a képeken :wink: . Tényleg érdekes, hogy nem csak külsőre hasonlítotok...kicsit misztikus :shock: .
dettyk

Sziasztok !

Nem bírtam magammal adtam almát Ádinak.
Ízlet neki csak lehet az volt a baj, hogy hideg volt mert a hűtőbe volt. Igaz kivettem elötte de így is kcsit hűs volt.
Megevett kb 3 kanálkát.
Holnap azt hiszem elöbb veszem ki a hűtőből.
20200310173350

Sziasztok Mammikák!

Emese! Hát azt, hogy bármikor jön a Kistesó örülünk neki, akár már most :lol: de egyenlőre nem tudok róla, hogy a pocakba lenne, de honnan is tudnám?
-mensi nincs
-rosszul Noellal sem voltam
-fájt a cickóm terhesen, de ügye most szoptatok...
-hasam meg nagy még mindig, vagy megint :roll: :lol:
:oops: én egyébként beteges "terhes vagyok" állapotban vagyok már több éve :oops: :roll: :lol: úgyhogy lehet, csak ezért fantáziálok ennyit, hát meg ugye 33 éves leszek pont 1 hónap múlva és szeretnék sok-sok gyermeket :lol: :lol: :lol:
Nem hiába Vadvirág a példaképem nekem is :lol:
Nagyon jó volt nézegetni a képeket Vadvirág! Köszönjük, hogy megosztottad :P

Dettyk! kísértetiesen hasonlít a történeted a mienkhez :shock: mi is 8hetesen UH, nem volt szívhang, pár nap múlva újra, majd műtét :cry:
Viszont nálunk Noel 2 hetet késett :lol: vagyis 2006 szept.1.-én volt a műtét :( , és Noel 2007 szept. 15.-én született :lol:

Timi! Nagyon jó a főzőcskés oldal, köszi!!!

Miléna! Sok gyógypuszi Zétikének!!!!+++++++++++++++++

Nyerkit! Tündéri a kis Marci! :lol:

Tudjátok valamelyik nap azon gondolkoztam, hogy nemcsak Barátnőkre leltem itt, hanem Kisbarátokra :wink: végülis olyan sok mindent tudunk egymás Babáiról, drukkolunk nekik, ha betegek, hogy mielőbb meggyógyuljanak, örülünk velük ha sikerül megfordulni, megfogni valamit, ha kinő a fogacskájuk :lol: :lol: :lol:

Heni! Garulálok a mintanaphoz, és sok ilyet kívánok :lol: :lol:

Irina! Ne aggódj előre! Hol van még az, hogy nem szoptatsz :wink: ? Egyébként szerintem mesét fogtok együtt olvasni, úgy fogod elaltatni :lol: :wink:

Silka! De jó, hogy újra írtál :lol: Nagyon szép Lizi Baba :lol:

NA ezt elküldöm mielőtt elszáll :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Folyt:
Horcsog! Édesek a Kicsikéid :lol:

Silka! Igen már rostosabbak az 1-2-es tápszerek, de az anyatej is, ha valamiért fejek, csak nagylukú cumisba tudom már beletenni, emlékszem az első időkben még avent1-en simán átment a tejci :lol:

Megyek, hív a Babám :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Lányok, köszi a biztatásokat, csak sokszor kedvem szegi a fennálló helyzet. Annyira furcsa, hogy az elején a pocifájást leszámítva minden jól ment az alvással, most meg semmi sem, legalább az esti lenne gördülékenyebb, és amikor pár napig az, el is bizakodjuk magunkat a férjemmel, aztán süthetjük. Mert a nappal is elég nehéz. Persze ha úgy fogom fel, csupa izgalom az élet: "na ma vajon hogy altatunk?" :-)

Fleur, az együttesnév valami isteni, ezennel megtörtént a névadás!
Lost? Nagyon szerettem a 2-3. évadot (az elsőt viszont végigszenvedtük), nagyon belejöttek a készítők a történetbonyolításba. Amúgy is nagy sorozatfan vagyok, bármennyire nem divatos ezt mondani (vagy csak sznob körökben nem) ;-)

Terhesség? Annyira hiányzik az az állapot, de egyelőre nem szeretnék (egymás után akartam, de szerintem nem bírnám), majd pár év múlva. Engem is a 35. év nyomaszt, szerettem volna a 2. babócát is 35 év alatt megszülni, hát majd meglátjuk, nemsokára a 32-őt töltöm...

Kép
Kép
irina

Tudjátok, az is mostanság nagyon idegesít, hogy áprilisban házasodnak össze nagyon jó barátaink (erdélyi magyarok), és Erdélyben lesz az esküvő. És nyilvánvalóan nem tudunk elmenni rá, de már hetek óta azon töröm a fejem, hogyan mondjam meg nekik, hogy ne bántódjanak meg (nincs még babájuk)... Szeretném elmagyarázni nekik, hogy Ádi két embert igénylő baba, de egyébként sem hagynék itthon egy 7 hónapos babát, egy nagy útra nem tudom vinni, továbbá szoptatok stb. Nehéz ügy, mert sokan szerintem úgy képzelik, hogy babával ugyanúgy megy az élet tovább -- nekünk nagyon nem! Vannak álombabák az ismeretségi körünkben, akikkel tényleg szinte bárhová el tudtak menni a szülei, de mi nem tartozunk ebbe a csoportba.

Kép
Kép
irina

folyt. köv

Emese Remélem a próféta szól belőled és nyáron hozzátok már hárman megyünk :lol: Cica, pocaklakó és én :wink: :lol:

zenekar Kurjongatót bevesztek? Mert ha igen akkor Gréta cica jelentkezik :lol:

Heni Szépen alakultok. Éljen :lol:

Zombiknak kitartás. Egyszer majdcsak kialudjátok magatokat :roll: tapasztalat :wink:

Granda Mi lett a löttyivás eredménye?

Anitja Miért kellett volna várnotok fél évet? Nekem a vetélés után 2 héttel azt mondta az orvosom, hogy "hajrá" Megérte nem várni :wink: Noel tünemény :lol:

Miléna Gyógypuszi Zétinek. Gyógyuljon meg minél hamarabb

K.Timi Jó, hogy Ádi elfogadja az új ízt :lol: Legközelebb nyugodtan melegítsd meg egy kicsit a mikroban vagy forró vízben.

Silka Tökéletes méretek :lol: :lol: Az a lényeg, hogy Ő jól érezze magát és a képeket látva nagyon elégedett :lol: :lol:

Detty Panka baba is nagyon édi és a képeken én is kicsit husisnak látom :wink:

Fleur Lilla érzi a meleg frontot :lol: :lol: :lol:

Emese Étettük 8) :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina
Akkor most te is várod a 4. et nagyon mi?? :) hát jól megkavarták a story-t. Bár nekem a 3. vége kicsit suta lett a sok kavarás után :)

Szerintem pont így mond el nekik, ahogy ide leírtad nekünk. Meg kell érteinük, h nektek nem olyan természete van a babátoknak, h ezt meg tudnátok tenni....

KépKép
KépKép
fleur

Móni
Melegfront ??? :shock: ahan szval azért ilyen dinka :? az előbb bemutatta nekem a nagyhisztit :) most meg beraktam a kiságyába, mivel semmi nem volt jó neki és most meg ott dumál.
Anya nem volt elég jó neki.....hmmmm

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Újra itt:)

Kiskolbi
Szép méretek, a mellednek pedig tényleg van miért dagadnia

Heni
Én nem mensizek, bár a terhességem előtt is össze-vissza volt meg, szóval most kíváncsian várom mi lesz.

Timi
Hogy van a kislánykád?

Gremese
Jól csináljátok, hogy ha mentek valahová nálatok marad Zsófi, nekünk is állandóan kikapkodták a kezünkből, ő meg nem értette, így hát marad nálam vagy Apánál, és ha feloldott akkor lehet másnál is, bár ha itthon vagyunk és hozzánk jönnek más a helyzet.
Attól a kérdéstől, hogy most meg miért sír, na attól kivagyok.
Jót aludt Zsófi:)

Heni
Nálunk is a napirend váltás jött be, és igaza van Fleurnak, próbáld meg hátha vissza altatja magát.
Szupi az éjszaka:)

Miléna
Gyógyulást nektek.

Kaqk
Örülök, hogy jobban vagy, elég rossz lehet

Fog
Nyáladzunk ezerrel mi is.

Együttes
nekünk is a kertkapu hang a menő, és amikor kakil, azon kész vagyunk Ül apa ölében, a lábán támaszkodva Apával szemben, és nyög, és nyom, és közben rötyög:)

Méhnyakrák - lombik, úristen....

Dettyk, Panna nagyon édes, különben Robesz is néha annyira belelovalja magát, hogy semmi sem tudja megnyugatni, a cici sem, ilyenkor türelemesen ki kell várni míg megnyugszik.

Regi
Remélem most már hamar elmúlik a fájó gátseb, helyes az uncsitesós kép

Felur
Nem voltam az Ikeában, ónoseső, nagyon durva volt itt érden, tiszta koripálya, úgyhogy nem mertünk elindulni. Apa folyamatosan takarította a járdákat, kocsikiállót, de így is durva.
Anyud hogy van lelkileg?

Vadvirág
annyia jó nézni a képeket, szép család vagytok nagyon.
sorozatok:) én is szeretek egy párat, de mi is inkább DVD-t nézünk mostanában.
Márk Axel nagyon szomorú, de annyira jól gondolkodtok erről az egészről.

Nyekrit
Nagyon csinosak voltatok

Silka
Jók a képek:)

Móni
Hú nyáron már pocaklakó, dejóóóóó lenne

Anitja
Noel hogyan sír mostanában, mi kezdünk kevesebbet köhécselve:)

K.Timi
Ádi nagyon kis ügyes

Silka
nagyon jó méretek, ez igen

Irina,
én is csak 6 hósan kezdem a hozzátápit
a barátotok biztosan meg fogja érteni, hogy nem tudtok menni, persze fontosak a barátok az esküvőn, de hát a gyerek az első.

rólunk
megkaptuk a 4-hós oltás, hős volt.
végig kacagott, annyira cuki volt ma reggel
tegnap este csípőszűrésen voltunk, ott is minden rendben
rájöttünk Apával, mióta meg tud fordulni, át kell menni éjszaka vagy 3-szor visszafordítani hadra, de tegnap kipróbáltuk, hogy hagyjuk, és visszaludt, háááááton, mióta hazahoztuk nem aludt háton, na jó az első pár hétben, és most újra.
Így szupi éjszakánk volt.
Ja szóval a védőnő és a gyerekorvos is azt mondta várjunk a hozzátápival a 6. hónapig, hát még várunk, aztán majd meglátjuk.
Meg van a fején elég jól körülhatárolt területen piros száraz folt, most kaptunk rá krémet, remélem elmúlik. Kép
Mellgyuszi, 1 hónap alatt a 3. volt, ma va védőnővel 1/2 órát beszéltünk erről, már minden pórzban szopizunk, kenem, melegítem, remélem helyrejön. a láz a legsz...bb az egészben, 38,6 - 39, annyira gyenge vagyok tőle.

No megyek, mert még teregetnem kell.
Rakok egy képet:)
Kép

Kép
Kép
nektarin

Köszönöm a dicsiket.

Lizike és Ildike is nagyon csinilány. Igen szerintem is Lizike az anyukája családjára hajaz :D

Vadvirág: Hát Maciként. Legalábbis nekem már így mutatták be. :D
Persze, jelöltük egymást az iwiwen.
Az opel alkatrész üzletben dolgoztak együtt az Ajtósi-Düreren.

Kiskolbi: Apa költözzön el. :D De viccet félretéve, nálunk is volt beteg apa két hétig náthával és torokgyuszival. Nem jöhetett a közelünkbe. Eléggé nehezen viselte, de így legalább megúsztuk.

Heni: pont ilyen a mi napirendünk is.Kivéve hogy Marci inkább csak 4-ig bírja.
Megnyugodtam, mert olyan sokan írtátok, hogy a babáitok átalusszák a napot. Azthittem Marci csak a móka kedvéért kel nem is éhes.De ha még másnál is vannak ilyen ébredések akkor.....na egye-fene megetetem (gyanítom azért hamar helytretenne Marci ha közölném vele hogy tekintettel arra hogy a babanetes babucik ilyenkor alukálnak úgy döntöttem ő se eszik. :lol: )

Képzeljétek most szúrtam ki, hogy tavaly 9-én kellett volna megjönnie ( de akkor marci már beköltözött) és akkor van Marcell nap is.Pedig mi csak nyáron találtuk ki ezt a nevet. Furcsa véletlen nem?

És az én lusta fiam megtanulta tartani a buksiját.Vajon mi ösztönözhette?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

na ez jól lemaradt :D
Kép

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Jaj, még lemaradt a súly
6420 g, dec. 5-én 5700 g voltunk, hát nem egy "díjbirkozó", de azért jó kis súlyban van.

Kép
Kép
nektarin

Kőszegi Timi:

http://www.hipp.hu/bio_minoseg_a_hipp_biotermeles.html

Őszintén szerintem elég meggyőző. Már ha igaz.De az hogy a Greenpeace által bevizsgált termékek 100%-a vegyszermentes, meg amit a szélirányról,talajvizsgálatról,vetőmagokról, gyomírtásról, szüretelésről írnak.Hát olyan mintha tényleg mindenre odafigyelnének.

Irina megértem, hogy gondban vagy. Egy gyermektelen embernek nem nagyon tudod elmagyarázni, mit jelent egy pici baba. Tudom magamról, hogyha valaki ezt mondta volna, talán meg nem sértődnék, de nem is igen értettem volna.
Ahogy azt se értettem miért úszik a lakás a tesóméknál, ha a sogórnőm otthon van egész nap.(a két gyerekkel)
Most talán megértőbb vagyok. :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Hali!

Ejj-ejj Marci baba :lol: :lol: :lol:

Nálunk is ma össze-visszaság van. De. alig aludt,ha leraktam az volt rossz,ha meg cipeltem vagy ültem az. Végül elment a türelmem és leraktam hasra,kicsit berreget és elaludt.. :shock: Most is még durmol kereken 12-kor raktam le.. Ez a fránya időjárás változás,pedig a tegnapi napunk tök szupi volt,ez meg itt bekever. :? :evil: :lol:

Nálunk is az megy,ha jön a cicből oké,utánna meg cicihuzka,és hozzá jól elvan,csak nekem rossz (azok a fránya fogak).
Én is gondolkodom,hogy valamivel megkínálom,pláne,hogy csak úgy jár a szája mikor eszünk,meg mindig ráharapdál az ujjamra is mikor oda teszem,próbálgatja őket,gondolja ha már vannak fogak használom is. :)

Azt hiszem Beckáéknál jött ki még fog? Jól emlékszem? Ne aggódj nem vagy egyedül, :) nálunk is egymás után jött a két fog. Korai fogzás.. Ez van,nem lehet mit tenni. :)

Igen azt szokták mondani a régi öregek,hogy száraz kiflicsücsit adj a gyereknek ha jön a foga,az a rágóka. Te fogod ő meg rágizik.. :D De igen azt csak 6 hósan szabad adni a liszt miatt. :)
varga tünde

Hát igen,ez-az örökös gond. Aki gyerekes az gondolja miért van egy két dolog úgy ahogy máshol (úszik a lakés stb.),de aki nem az itélkezik bele sem gondol a másik helyzetébe. Elég szomorú. Halkan megjegyzem az én szilveszteremet is így rontották el idén,egy családtalan párocska,aki nem értette miért nem érek rá velük dumálni,miért nem hagyom otthon a két gyerekem .

Viszont Irina,ha jó barátok vagytok, tutira megfogja érteni,talán nincs is szükség magyarázatra. :)
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: