A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

jah, du. 1ig én sem érzem az éhséget, de utána eszem-éhezem-eszem :D
Vendég

Hello,csajok!!!

Nahát,hogy van,aki még egyben!!!!!Pláne a túlhordók...

Grtatula Olgának és Katának!!!!Szegény Olga,a szakadás szörnyen fájhat.Én ma már jól vagyok alulról,bár nekem az aranyerem jobban fáj,mint a gátseb.

Gergőnk egy angyal,eszik,alszik,ha nem alszik el délután fürdés előtt,akkor képes egy órát nézelődni,és van,hogy le kell tennem,mert ugye Dénest is el kell látnom és nem háborúzik,van,h egy fél óra gügyörészés után bealszik.
Totális káoszra számítottam a héten,különösen,h K kedden szerdán Pesten volt ügyintézni.De nem,jó anyu tegnap délutánra bevállalta Dénest,de ma pl.egész délelőtt egyedül voltam a 2 gyerekkel és még halat is sütöttem 8)
Tejem dől,szokás szerint,de nem fejek,csak ha eldurvul a helyzet.Gergő imád szopozni,ezzel vele sem lesz gond.

Holnap nekem kell ügyintézni,bank és egyebek,így apa marad Gergővel,a héten már elmentem gyógyszertárba,addig anyu vigyázott rá,jól volt lakatva,de nem aludt egy percet sem,nézelődött.Remélem ilyen jó kisfiú marad,Dénes sosem volt így el nélkülem...És holnap még szaloncukrot is akarok csinálni!!!Egy hét és KARÁCSONY!!!!!!!

Na,megyek mert felébredt!!!

Mindenkinek szép estét!!!

Kép Kép
meli1118

És Meli Te is 25-re voltál kiírva.... :D
Hogy mennyire felborult minden adat a táblázatban,nem?

Klassz hogy ilyen jól elvagytok, mintha a hugomat hallanám.

Én már csak remélni merem hogy karácsonyra itthon leszünk, pedig egy hete még tutira vettem :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.17 16:01-kor.
Vendég

Hú Gabi, annyira átérzem, nekem is mehetnékem van, bár félek az első sétától, hetedikről lefelé babakocsival, jó van lift is , de mégis! Olyan furi lesz. Még azt sem tudom, milyen ruhát vagyek fel, 2 hete lazában nyomom itthon, azt sem tudom, mi jó rám. :oops:

Gio, nem semmi, hogy Dóri még bent van!! Reggel már azt hittem....

Mustyi, de jó, hogy ti is otthon vagytok!

Csillag, fel a fejjel, én is a héten, már 4. nap leszek egyedül éjjel, egyedül fürdetek, stb.
Remélem, tényleg csak a december lesz ilyen.

Gombi, neked is fejet fel, a vendéglátás, nem könnyű, te is tudod, én így utólag sajnálom a párom, hogy bírta ezt mellettem tizen...évig!
Vendég

Judy
én is azt hittem, bár mikor láttam a tökéletes kis ctg-t akkor már azon izgultam hogy legalább legyen már egy kis méhszájnyílás:-)
Anyukád nem tud besegíteni vagy ő is dolgozó még?
Vendég

Igen, Anyu dogozik, ráadásul délelőtt egy helyen, onnan megy délután másikra, és szombaton meg van egy hétvégije is. Muszáj. :(

De kedden és pénteken tud jönni délután, plussz hoz kaját, nem kell főzőcskézni, Apa sem engedné, azt mondta, kibírjuk, hogy rendelünk kaját 1-1,5 hónapig!! Úgyis keveset van itthon. :(
Úgy lemennék, lgalább a non.stop-ig, de Manónak még hideg ez szerintem.

Anyósom viszont jönne, de azt meg nem akarom. Hogy lehet ezt kíméletesen megmondani.? Egy EGÉSZ napot itt akar lenni. MINEK?

Itt volt ma a legkedvencebbik kollégám, hozott ajiba egy 18-as NIKE-t, hát az olyan pici, olyan aranyos!!!

Jaj, nem is írtam, hadd dicsekedjek még, kaptam a húgomtól egy swarovsky medált, ami egy csöpp babakocsi, nagyon szép.
Csilli-villi.
Vendég

Meli, de szerencsés vagy Gergővel!!
Vendég

Meli nem hiszed, de nagggyyyon megnyugodtam, mikor végig olvastam soraidat. Tejem nekem is van, és nem fejek.... Bárki, akinek eddig ezt mondtam, szinte hülyének nézett, hogy ilyen nincs. Ezek szerint mégis van, és lehet, hogy annyira nem is csinálom rosszul? Bár a védőnő elől mindezt elhallgattam, azt is, hogy nem mérem a gyereket, mert itt kellett volna újraélesztenem, mert menten rosszul lett volna attól, hogy nem fogadtam meg tanácsát.

Gio én kétágyas kórteremben voltam egyedül 8) de egyedül is akartam lenni. Úgy gondoltam, semmi szükségem másik kismamikat hallgatni, meglesz nekem a saját bajom. Na, meg is volt, így sem bírtam aludni a rossz ágy, ill, a gátseb fájdalma miatt. Amikor dolgom volt, akkor Zalánt visszavittem a csecsemősökhöz, de egyébként velem volt így is egész nap. Így én is akkor és azokat fogadtam látogatóba, akiket akartam, és akkor telefonáltam, amikor jól esett.
Mivel apuka munkája sok utazással jár, így volt, hogy órákig beszéltünk, mikor ő úton volt, nálam meg Zalán aludt :) mondjuk, ez a mai napig is így van, annyi változással, hogy már szoptatás közben is képes vagyok telefonálni 8)

Egyébként pedig, ezerrel drukkolok, hogy GIO, PÓKICA, TULIP menjen szülni, mert nagyon szeretnétek már, és legalább akkor bármi is van, karácsonyra még hazakerültök.
Aki még kitart, azoknak kívánom, hogy karácsony után menjenek szülni, de legalábbis a szentestét el tudják otthon tölteni családilag :!:

Üdv. Gabi
Vendég

Köszi lányok.
Gabi, igazad van, látom is rajta, hogy nagyon rossz neki, mert a munkahelyén sem mondhat nemet...
Abban a kis időben míg délelőtt itthon volt kiküldött engem sétálni -babó aludt- hogy szívjak egy kis friss levegőt, szép havas táj stb. így depresszió nálam megelőzve, főleg hogy magamra tudtam húzni a sima -nem kismama- farmerem. :D Ezen én is meglepődtem. Hogy tud örülni az ember ilyen apróságoknak. :) Épp azon gondolkoztam mit veszek majd fel, ha valahova menni kell, mert a kismamás gatyókat már mellőzném. Probléma megoldva. Mire visszaértem (fél óra, egy üzlet) védőnővel és babával a karján fogadott apa. :oops:

Egyébként nem tudom mi van ma a fiunkkal óránként szopizik, még sem hajlandó elaludni utána. :shock: Mikor elengedi a cicit be van ájulva, de amint megemelem, hogy büfizzen vagy csak hogy letegyem az ágyba, kezdődik a nyüszi. Pedig a pelus tiszta, hasa nem fájhat...már cumit tettem a szájába. :oops: De azt is kiköpi egy idő után és jól rákezd. Bele sem gondolok milyen ordítás lesz fürdéskor. :shock:
csillag25

Hogy én mennyire bóóóódog vagyok :)
A lidl pénztáránál elhagytam a maradék nyákdugómat is :D :D :D
Először megriadtam, hogy mi van ha más folyik, aztán itthon csekkoltam...
A séta megtette a hatását, elkezdett megint fájogatni a hasam és a derekam...
Most még főzök gyorsan valamit :)
Vendég

De jó olvasgatni a már otthon lévők mindennapjairól ;)

Nekem néha egészen kőkemény lesz a hasam, de azt gondolom, hogy Picúr nyomja ki magát. Noha épp múltkor mondta egy ismerősöm, hogy ő sokáig azt hitte, csak a baba feszít be, pedig azok már fájások voltak. No most elkezdem kicsit figyelni. Fura, hogy hetek óta nem volt semmi keményedésem, csak enyhe mensi szerű fájdalom. Már örülnék valami "durvábbnak" is :lol:

Tényleg, a bébi hogyan mozgott a már szülteknél, amikor beindultak a fájások?

briell

Gombi, valahogy az az érzésem, mi már nem találkozunk holnap az ambulancián 8)

briell

Csillagom és még rajtam csodálkoztál, amikor azt írtam, hogy jó rám a tavaly téli nadrágom :?: Látod-látod, Rád is jó :D
Van rajtam még plussz, de legalább tudok mit felvenni, alul és felül is, bár napok óta úgy érzem, hogy a görögdinnye, ami eddig a hasam volt, átváltozott 2 sárgadinnyévé, és feljebb vándorolt 8) Minden gondolatomat felülmúlta a mellméretem, így minden szoptatós melltartóm kicsi :oops:

Üdv. Gabi
Vendég

Gombi nem fogod szilveszterig húzni a szülést, az már biztos. Tessék szépen fejben eldönteni, hogy készen állsz rá, akár már most is, és hátha akkor karácsonyra már Ti is otthon lehettek :)

Üdv. Gabi
Vendég

Fejéssel nem tudom mit csináljak. Mindenki azt mondja fejjek, de eddig húztam halasztottam, hát ha pont annyi van amennyi kell és azt ki is szívja babó. Nem érzek csomót meg fájdalmat, csak mikor telítődik akkor kő kemény, de szopi után lelazul. Remélem nem gyullad be, kicsit félek, hogy későn kapok majd észbe. :oops:

Kaja: így hogy apa nincs itthon nekem meg nincs egy percem sem, egyelőre hideg kajákon vagyunk. Anyát/anyóst ezért nem akarok idehívni, mert több lenne a gond mint a haszon. :oops: Elég most egymáshoz alkalmazkodnunk, ismerkednünk. Ha nagyon nem bírjuk majd rendelünk vmit, bár férjem azokat a kajákat nem csípi, így valószínűbb, hogy mikor már itthon tud lenni, összeüt valami egyszerűt nekünk. Kérdés ez mikor lesz?
Jó fogyókúra, csak félek a tejecske rovására megy. Egyébként 94 kilóval mentem szülni és 86,7 kg voltam mikor hazajöttünk. Ennek örülök, bár a testem már nem tetszik annyira, látszik, hogy a hasamon meg fog maradni az "üres" bőr. :( Nagyon lazák a szöveteim.

Most talán bealudt a kicsi, megyek iszok valamit, mert kaja-pia nélkül nem lesz tejcsi.
csillag25

Látom-látom. :D Rögtön Te jutottál eszembe! Akkora boldogság ez, pedig jócskán van felesleg a combomon, csípőmön mivel csak 160 cm magas vagyok, de majd lemegy. Ez már jó kiindulópont, hogy fel tudok öltözni ha megyek valahova. :wink:

Gombi, drukkolok Neked!
csillag25

Én is 94-gyel mentem be, 87-tel jöttem, ma 84,6 vagyok.
Egy tizes már lement. Nekem is lazább a hasam, viselni kellene a fűzőt, vagy mit, de nekem kényelmetlen.

Gabi a cickóim nekem is akkorák, mint a fejem.

Nelkem a védőnő azt mondta, azt a cicit fejjem amiből Áron többet evett, a másikat hagyjam. Na, erre abból már enm jön semmi, valszeg annyi van benne, amennyi kell.
Vendég

Hja,hogy tudok örülni én is,h beleférek a régi szabadidőimbe :lol: eddig csak egyszer öltöztem fel kimenősbe és nem volt időm próbálgatni,így beleugrottam egy terhesgatyóba,ami leesett rólam.Éjlen!!!!
Kilók.Rólam eddig 11 ment le.még van hátra 8 :? no,nem baj,még csak 8 napja szültem,fog ez menni.

Gabi,nálam ma volt avédőnő és ezzel vége is.Én Dénesnél is mondtam,h ne jöjjön,majd én megyek,ha kell valami.Tanácsokat nem fogadok meg :roll: én már csak ilyen vagyok.Egyébként miért kell fejni,ha nincs begyulladva,eldugulva,baba szopizik,stb?????Én csak tudom,mert Dénessel az elején ugye fejtem és úgy megszaporodott, 6hós korában tudtam csak beállítani a kereslet-kínálatot.Ha neki több kell majd(növekedési ugrás,stb.)akkor majd beáll úgy,legfeljebb 2 napig non-stop szopi lesz.Ilyen van és lesz,ezzel számolni kell.Mérni meg....én sem mérek,nincs is itthon mérleg.minek?

Csillagom,nyugi.Biztopsan nem állt még be a tej és lehet,h kicvsit aluszékony,kicsi még,gyorsan elfárad és bealszik...kitartás.

Judy,no,erre sincs garancia,hogy így marad.De azért remélem.

Gombi,éljen a nyákdugó-elhagyás.Én is örvendtem neki.

Gio,te hogy állsz????

Kép Kép
meli1118

Tényleg nem bánnám, ha nem kellene bent tölteni az ünnepeket :oops:
És őszintén: nagyon fárasztó, hogy napok óta csak a jóslófájások, kész csoda hogy tegnap éjjel ennyit tudtam aludni egyhuzamban...
Persze ha arról van szó, akkor bírom a fájdalmat és a fáradtságot is, csak a babónak jó legyen!!!!!!!!!
Vendég

Gio, tényleg furi látni a vonalzón, hogy igazából még csak holnap "szülnék". Még hagyom így és nosztalgiázok kicsit. 8)
Olyan távolinak tűnik már a pocis lét, próbálom visszaidézni az utolsó estét amikor még úgy feküdtem le a kanapéra és apa simogatta a hasim, de nagyon halvány az emlékkép...

Egyébként én meg most voltam házisárki apával, hogy hazajöttünk, mert nem értette meg, hogy bármelyik percben kelhet a kicsi és addig még nekem le kellene zuhanyoznom stb. rohangáltam mint egy hülye, hogy minden beleférjen az időbe és közben "ordítoztam" vele. :twisted: Ő azután is csinálhatja tovább a dolgait, hogy a baba felébred, én meg addig vagyok szabadlábon.

Most már tényleg megyek. (Az előbb úgy írtam, hogy az ölemben volt babó és a cicimen lógott) :oops: Végre alszik a kiságyában. Kérdés, hogy meddig? :?:
csillag25

Csillag
olyan jó olvasni vidám soraidat!! :D

Meli,
jól vagyok. Fáradtan, mert én meg nem aludtam jól, de most így délutánra rendeztem kusza lelkiállapotomat, mostmár csak egy arcplasztikára vágyom és minden oké :twisted:

Milyen fura Gombi hogy Te is mindjárt szülsz, holott még mennyi idő lenne, én meg még 2in1 egyujjnyi tágulással :shock: De az megnyugtat hogy a kicsikénk jól van. Valszleg egyébként azért van erős jóslófájásod mert vékony típus vagy és jól szét kell túrnia a nőcskének a csontokat. Én azért annyira nem voltam vékony mint Te , viszont a medencecsontom nem túl széles illetve rövid a derekam, így igencsak kevés helye van a drágámnak növekedni. Ezért is hiszi sztem mindenki hogy kisfiam lesz mert hegyes a pocakom előlről nézve eléggé, hátulról meg nem is látszik hogy kismami vagyok.
Vendég

Nekem az a legfurább, hogy már december van....
Még csak tegnap volt, hogy majd' leájultam a wc-ről a pozitív teszt láttán.. :shock:

Gio: hadd fájjon, ugye? Csak szépek legyenek és okosak és ügyesek és egészégesek :) nem feltételenül ebben a sorrendben :)

No felpakoltam egy levest, egy krumplifőzeléket és sütök rétest...
én sem vagyok komplett, de most hirtelen olyan lettem, mint akit felhúztak :shock: :shock: :shock:
Vendég

Gombi
én tegnaelőtt voltam így. De nem jelentett semmit :D
Mindenesetre jó ha főzől, így majd tud bevinni kaját T. ha mégis szülsz mondjuk ma éjjel.
Fájás, szúrás valami van?
Vendég

Fájások szépen szolidan :)
Na meg a csontok, ettől már a falat kaparom!
Az is így fáj, amikor visszamegy minden a helyére???
Vendég

gombi
nekem ami utána jött fájdalom az sokkal durvább volt mint ami előtte volt! 8) De lehet ez azoknál akik normálisan szülnek, nem ilyen gáz. én sokszor aszittem beszarok. :lol: de ránézel a gyermekre és elillan a fájdalom!! :D

Kép
apkata

Kata: igazad van!! :)
Egy dologtól félek még, ami mások miatt rám ragadt "hülyeség", hogy még tegnap is megjegyzést kaptam a hasam méretére, és hogy a baba biztosan jól fejlődik-e :evil:
És emiatt olyan parában vagyok........
Vendég

Csillag, örülök, hogy te is jelentkeztél! :D
Olyan jó olvasni, ahogyan szülés után mindenki szép lassan visszatér.

Holnap reggel megyünk a dokihoz, így is legalább két óra mire bejutok. 8)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jaj, Gombi, még mindig megtalálnak a megjegyzéseikkel? Egyszerűen nem értem az ilyen embereket... :evil:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi: de ugye nem komolyan aggódsz most ezen??? Egyáltalán hogyan mer bárki is egy ilyen megjegyzést tenni :evil: A te bébid annyira jól fejlődik, hogy már régóta készülődik a születésre is! :D

briell

Lányok, nézte vki a híradót rajtam kívül a tv2-n????
M3aso taxiban született meg egy baba és leadták a teljes beszélgetést a díszpécserrel... :shock:
Vendég

Briell, Póki: sajna sokan meggondolatlanul tesznek megjegyzéseket.. igyekszem nem felvenni, de azért izgulok, hogy mekkora...
Főleg, hogy nekünk 27 hetesen volt utoljára Uh!!!!
Max holnap reggel megtudom a méreteket :)
Vendég

Az adás végére elbőgtem magam :roll:
Vendég

Ááá, ezt most nem kellett volna. Én is itt bőgök :cry: :cry: :lol:
Még jó, hogy ma beszéltünk a taxis szülésekről :lol:

Gombi: és mikor lenne még uh? Rutin szerint kell még egynek lennie. Azért engem is megnyugtatott a két héttel ezelőtti, mert előtte én is a 28.-on voltam csak.

briell

Jaj de jó! Ti is bőgtetek? Már azt hittem csak én vagyok totál agyamon kívűl. Én is sírtam a taxis szülésen. Remélem első babánál ez nem jellemző, főleg hogy ittvagyunk és nem tudjuk mikor is induljunk a kórházba :shock:
Vendég

Holnap reggel 8kor lesz Uh :)
nem sietjük el :)

Ez jó volt: "kislány, azok ilyen erőszakosak" :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gio: én még most is szipogok :lol:
Vendég

Olyan hányingerem van egész nap :? :? Remélem, csak a zserbó volt túl sok :oops: Kicsit nehéz neki ellenállni...

Holnap már 39 hetes leszek. Néha teljesen hihetetlen, hogy egyszer ennek tényleg vége lesz, és szülni fogok. Az utána következőkbe még bele sem tudok gondolni :lol:

briell

Én egész nap bőgök, mert a férjem cseppenként adagolja a munkaprogramjait és főnökének szemét hozzáállását....
Vendég

Szegény :( De a szülés idején nem lesz gond ugye? És utána meddig fog tartani ez?

briell

De...mostmár egy temetést is bevállalt - amit amúgy más is tudna, meg egy színházi ünnepség felkonferálását, meg vakok karácsonyát meg mindent amit lehet szombatra...
TEljesen el vagyok kenődve és tényleg nem akarok mostmár papás szülést. Annyit bőgtem ma hogy a gyerek szíve kb. 180at ver...
Vendég

Gio:ez nem hangzik túl jól... :(
Miért vállalt el most egyszerre ennyi mindent? A főnöke ráerőltette?
Próbálj megnyugodni, tudod, a kisasszonykának sem jó, ha ideges vagy... (mondom én :( )
Vendég

Bárkit megkérhetne.... neki első a munkája...Ezt vágta a fejemhez..Ilyenkor nem is értem miért akar sok gyereket...Most is simán itthagyott a veszekedés után. Tök jó. Itt vagyok a 40. hétben a férjem meg lelép mert besértődik azon a vágyamon hogy szükségem van biztonságérzetre az utsó napokban, amit ő úgy látszik nem tud nekem nyújtani...
Vendég

Az, hogy nem tud - talán nem feltétlenül igaz..
Annyira másképp gondolkoznak...
Ő legalább dolgozni ment... T. tegnap sörözni lépett le...
Olyan érzésem van,mintha kicsit beriadt volna ettől a helyzettől és nem tudja kezelni..
Bár férjednek ez nem új történet - de ugyanúgy új érzés, hiszen Veled ezt most éli át először!!
Vendég

Hát most szívesen lecserélném egy olyan palira akinek tényleg első élmény...Bár úgy tűnik ott sem mindig fenékig tejfel..Nem tudom. Mindig rájövök krízishelyzeteimben - és eddigi életem során mindig ez volt. hogy az ember a legnehezebb pillanataiban egyedül van. Akkor is ha épp áll az ágya mellett valaki...
Így legalább el is engedtem a papás szülés-görcsömet. Már nem érdekel.
Vendég

Gio: mintha saját magamat hallanám tegnap....
És ma már nem így gondolom, egyáltalán..
Sőt! T most írt, idézem: "Remélem a felét sem gondolod komolyan annak amit tegnap mondtál, különben hazamegyek és kettéváglak" :shock:
Konkrétan megmondtam neki, hogy arra sem érdemes, hogy szóljak neki, ha megindul a szülés, és egyáltlán nem is akarom, hogy bent legyen stb...
Vendég

Hát ha tőlem nem kér bocsánatot a szintén T. akkor nincs kompromisszum. Úgy látszik nekem adrenalin kell ahhoz hogy erősnek és bátornak érezzem magam. MOst úgy érzem egyedül is végig tudom csinálni.

Néha azt érzem hogy minden pasi egyforma...Ezért is mentem férjhez későn..Lehet 20 évesen kevesebb aggyal kellett volna megtennem és akkor már boldog elvált asszony lennék 2 gyerekkel :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.17 22:12-kor.
Vendég

A nők 100x erősebbek, mint a férfiak!!!!
Ez tény!
És persze hogy egyedül is végig tudNÁD csinálni, de ha nem muszáj....
Bocsánatkérésre asszem várhatok még egy darabig, hacsak az előbb idézett mondatot nem annak szánta :shock:
Vendég

http://elintezzuk.blog.hu/

akinek még van kérdése.
Vendég

Kitartás csajok ;)

Enyim uram kezdi kapiskálni azért a dolgot. Holnap már négykor végez, és reggel is egy órával később indulunk, hogy utána majd kevesebbet kelljen várnom rá.

Gio: valahogy úgy érzem, mintha férjed ezzel a mostani szenvedéseddel nem tudna mit kezdeni, és ha már beindul a dolog, újra rendben lesz minden.

Gombi: a te párodat viszont sürgősen leszoktatnám az ilyen fogalmazásról :? (főleg az előzmények tekintetében) nekem az ilyen szöveg még viccből sem fér bele...

Na megyek aludni. Kell holnapra az energia. Szeretném legalább fizikailag jobban érezni magam egy kicsit. Ja, és azért izgulok, hogyha a doki megvizsgál, mit talál... :)

briell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: