A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata! Martin nagyon aranyos!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vicky:
Én kengurut vettem Beniszállításra. A Graco féle nagyon bejött nekem. A harmadik, amit írtál, az micsoda???

Katuskának drukk :)

köldökcsonk:
Nekünk 5 naposan esett le. Előző nap közölte a csecsemős szemrehánxóan, hogy: Anya nem jól ápolta a köldökcsonkot, csúny, be fog gyulladni! Én meg csak néztem nagyot, mert úgy csináltam, ahogy Annánál is, és nála semmi baj nem volt...
Aztán másnap hazajöttünk, jött a gyerekorvos, aki meg azt mondta, hogy gyönyörű a köldöke, nemsokára leesik... :)

Ma voltunk kint először, babakocsiztunk, elsétáltunk a pékségig :) Végigaludta :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata: Martin gyönyörűséges!!!

Köldökcsonk: én már nem tudom, szerencsére hétfőn jön a dokinéni, majd kifaggatom. Nekem szépen megdícsérte a védőnő, holott állandóan váladékozott. Most már kiesett, aztán bevarasodott, aztán a var is kiesett, amikor tegnap turbó módban terrorizált minket Manó... most meg váladékozik.

Levegőzés: ma voltunk kint először babakocsival (reszkess Sashalom, jön Maszatmanó :D ) Minden kutya megugatott, de Manót nem zavarta. Anyukám szerint legalább napon volt a gyerek, de valóban egy szál napsugár nem jutott be a kocsi mélyére.

Hordozók: mi kengurut veszünk majd, Apa azzal szimpatizál, a kendő olyan bizonytalannak tűnik- de nincs tapasztalat még részemről.

Csöre: Ne szívass a vizes vattákkal!!! :D :D :lol: :lol:

Katuska: kitartás a szobatárshoz :D Legalább szórakoztató!

Ó, csajok, ma 2 órát plázáztam- vettem magamnak egy nadrágot (a régiek többnyire nem begombolhatók :( ), meg pár viola színű cuccot :D . Jajj, de jól esett!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!!

Batkamanó vagyok biga.csiga férje (a tűzoltó :oops: ) és Milán baba apukája!
Babó és anyukája is egészséges és hétfőn jöhetnek ki a korházból!
Végig bent voltam a vajúdástól a születésig és minden leendő apukának csak ajánlani tudom, hogy ha teheti és lehetősége van rá, legyen bent az anyukával, persze csak ha anyuka is szeretné! :roll:
A párom elmondása szerint nagyon sokat segített neki a tudat, hogy ott vagyok és persze az érzés is leírhatatlan amikor a köldökzsinórt elvághattam és a kezembe adták szemünk fényét szerelmünk gyümölcsét!!
Őszintén megmondom elpityerektem magam amikor megláttam, tudtam, hogy szép lesz de nem gondoltam, hogy ennyire! :wink:
Gratulálunk azoknak akinek már megszületett gyermekük és szurkolunk azoknak akik még előtte állnak!!

Na és persze a képek:
Kép 2 órásan

Kép Ölelj meg!

Kép Elterültem!

Kép Álomszuszék!

Kép Már négyig tudok számolni

Kép No comment!

biga.csiga

Zitocs: nem szívatlak, én is vizes vattával puceváltam ki Sacinak :wink: :lol: :lol: :lol: oda azért nem kotrok be törlőbigyóval :)
Ugye nem vártad, hogy 2 hét alatt visszamegy a pocó? :wink: Kicsit lassabb folyamat. Rám sem minded gatyóm jó, pedig súlyban ott vagyok, mint előtte. Igaz, én Mesi után soha nem nyertem vissza az eredeti gatyaméretem :? 13 cm-t szélesedett a csípőm, úgy, hogy a súly nem nőtt (sokat, de voltam ugyanannyi is, mint előtte)... de ez egyéni :wink:

Mágnes: a mei tai-ról ezt találtam: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm

Ez segíthet a hezitálóknak...: http://www.babakozelben.hu/hordozok/tablazat1.htm

Én most kendőn gondolkodom.... egyelőre

Na megyek, fürdetek :) jó éjt!

Csöre
csöre74

Milán-Apa: köszi a képeket, gyönyörű a kisfiatok :) még egyszer hatalmas gratula, mindhárman ügyesek voltatok :)

Csöre
csöre74

Köszönjük a dícséreteket, átadva Martinnak!!! :D

Batkamanó, kedves hős tűzoltó! Gyönyörű Milán baba,nagyon gratulálok! És bizony nagyon jó, hogy bent voltál Krisztivel, velem is bent volt Apa és csak superlativusokban tudok beszélni arról, hogy mennyit segített! (Ja, velem találkoztatok, amikor vittem a hordozótokat! :wink: ) És Martin fiunk ugyanígy mutogat :lol:

Csöre: áttanulmányozom a linkeket! Szerintetek mire mopndjuk olyan idő lesz, hogy kendőben kivigyem, nem lesz olyan nehéz, hogy nagyon? :lol: Vagy meddig lehet a kendőben hurcibálni?

Zitocs: vásárlás...ó,már nem is tudom, milyen az! Itt a Csajok a megmondhatói, hogy nagyon nehezen lehetett a shoppingolásomat leállítani, de nem tudom a napját megmondani, hogy mikor vásároltam utoljára. :oops: Mondjuk popsitörlő helyett valami mást :lol:
Én nem próbáltam meg az eredeti nacikat, mert a császáros vágást tartottam tőle, hogy birizgálnák....
Nekem ilyen az ex-pocak :oops: :
Kép
Mérlegünk meg nincs, úgyhogy a kilókról fogalmam sincs... :wink:

Mai sikerélmény: Apánál sírdogált Martin, nem tudta megnyugtatni,én átvettem és a vállamon álomba szenderült 2 perc alatt :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: nagyon szépen lement az a pocak :D szerintem egy deka plusz sincs rajtad :wink:
Kendő: a sógórnőm szinte csak abban cipeli az unokahúgomat. Állítólag kényelmes :roll: Állítólag az egyiket kölcsönkapom, majd beszámolok, hogy milyenek a tapasztalatok :wink:
Na tényleg jó éjszakát!

Csöre
csöre74

2 órája evett meg 110 ml tejcit a bébi és megint éhes! Lehetséges ez?

Kata:szép a pocak! Én tegnapelőtt mértem magam 59 vagyok! Alepvetően lapos csak még nem teljesen feszes :D

Köldökcsonk: nekünk még mindig nem esett le pedig ápolgatom rendesen

sahli

biga.csiga! Milán gyönyörű! És hihetetlen, de hasonlít a mi Milánunkra! :D

Kata! Nem is látszik, hogy pár hete még pocakod volt. Nagyon csini vagy!
Kendőben már most is lehet vinni, nem kell megvárni, hogy melegebb legyen.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hát az én pocakom nagyon gáz... Nyáron megyünk egy hétre strandos nyaralásra, mondtam is Apának, hogy ilyen hassal max. egyrészes jöhet szóba... Persze Apa mondja, hogy ott lesz mellettem a két gyerek, és senki sem fogja számon kérni rajtam, de akkor is... Nem a nagyságával van gondom, hanem tiszta csík, ráadásul az alhasam a szülés óta pöttyös is, mintha allergiás lennék valamire, és viszket.... :?

mei tai:
ez tetszik :) nem láttam még, de szimpatikusabb nekem, mint a kendő :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok,

Jelzem, hogy még mindig egyben.

Ma nagyot sétáltunk a férjemmel a szép napsütiben, és kiváncsiak vagyunk az éjszakai hidegfront hatására....

Mosószerek: állítólag az enzimes bánthatja a baba bőrét, és ezt kell rajta megnézni. Vettem Dref-et, majd beszámolok.

Hordozók: kenguruban állítólag a legnehezebb a gyermek, ott egyféleképpen tudod beállítani a pántot, ha vágja a vállad, akkor ciki. Kifele semmiképp ne legyen a gyerek, mindig mellkas felé!

Kendőben ilyen korban az előlhordozás javasolják, de viszonylag hamar, pláne, ha nehéz a gyerek lehet háton hordozni.
A rugalmas kendő asszem csak 7-8 kg-ig jó, a szövött kendőket akár nagyon sokáig, egész nagy gyerekkel is lehet használni.

A mei-tai-t is nagyon sokan szeretik, állítólag egyszer kötni.
Nekem kendőm van, tudok elméletileg egy kötési módod, azt fogom gyakorolni.

Cikk a hordozókról:

http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/6- ... ok-fajtai/

És egy adatbázis, ahol segítséget kérhetsz, hogy kell kötni:http://www.mamami.hu/blog/mamami-hirek/42-elkeszult-a-mamami-terkep/

Kép
gombócmakka

Jó reggelt!

Biga.Csiga Apu! Álomszép Milán!

Picuranyu! Nagy gratula Kristófhoz!

Batkata! Részvétem. :cry: :cry:

Katuska! Kitartás! (tudom.... könnyű...)

Kisfiam:

Kép

Elveimnek annyi. :)
Olivér velünk aludt.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Biga.csiga és Biga.csiga Apu, Milán baba gyönyörű, még egyszer gratulálok hozzá!

A hordozókendőkről épp most találtam egy cikket, vannak hasznos linkek is:
http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20090116 ... a_babadat/

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Milán baba: gyöngyörű szép formás babó! Az arcocskája is milyen finom, s mégis fiús vonások!

sahli: "Lapos, de nem feszes", no igen, ez igen pontosan jelzi a nálam fennálló állapotot is :) :cry:

Kata: csinos vagy! Hajrá vásárlás! :D

Csöre: Háát, rajtam van plusz 4 kg. Biztos a fenekemen, amin 9 hónapig ültem vagy feküdtem... Apu eddig nem reklamált, (ne is próbáljon! :D ). Meg persze nekem is széjjelebb van a csípőm- és ez nagyon vissza se fog menni. Mindenesetre a nadrágok feljönnek, de eddig 2-t találtam, ami be is gombolható :cry: . De sebaj, tegnap vettem egy szuper farmergatyeszt, ráadásul eddig ennek a márkának a legkisebb mérete is mindig nagy volt rám, most pedig- VÉGRE- jó lett! :lol: Éljen a terhesség, a csípőszélesedés és pár plusz kiló! :D

Szopi: képzeljétek, tegnap a maratoni szopik korszaka köszöntött be- Maszatmanó 45 percig csüngött rajtam minden kajálásnál, a kis szájából ki se lehetett operálni a cickót, szorította, mint Floki a lábtörlőt. Mint aki attól retteg, hogy ha egyszer elengedi, többet nem kap. S mikor 25 perc után végre be bírtam tuszkolni egy kisujjat a szájába, és áttettem a másik cicire, akkor onnan is lakmározott. Mi lehet az ok? Nincs elég tejem, vagy megnőtt Manó étvágya???

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitócs, biztos az étvágya nőtt meg, nálunk is a 2. hét közepén volt a "nagy áttörés" 8) Azóta Bálintka is eszik rendesen, legalábbis a mérleg szerint gyarapszik, így gondolom eszik is eleget :D Nekem az az örök parám, hogy van-e elég tejcsim, szaporítás címén naponta 3x lefejem, de akkor meg attól félek, hogy mi lesz, ha Manó éppen megéhezik, nekem meg üresek a cicijeim :x Na most épp így jártunk, de végül benyakalta a cumisüvegből a kis adagját :D

Hát hízás terén én sajnos sokkal rosszabbul állok nálatok :oops: Nekem +7 kg maradt fenn, eddig egyik farmeromat próbáltam fel, ami terhesség előtt eléggé lötyögött rajtam, hát most éppen be tudom gombolni :cry: Azért így is jó érzés volt nem kismama nadrágban kimenni az utcára :D

Kata, Martin gyönyörűséges kicsi fiú :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Zitocs: micsoda hozzáállás a súlykérdéshez :D teljesen igazad van :wink:
Én összesen 8 kilót híztam Sacival, úgyhogy belefér, hogy mind lement, de a két nagy után rajtam is 4 kiló + keletkezett :)

Sahli: minden lehetséges, nyugodtan etesd meg, ha tudod... de az is lehet, hogy csak vígasztalásra kell neki a cici, vagy szomjas... :roll:

Sír a lány :(

Csöre
csöre74

Hanna: Olivér gyönyörű :D
Ja, nem kell elveket megfogalmazni, akkor nem dőlnek :wink:
Saci az éjszaka felét az ágyunkban tölti. Mivel az első kettő is ezt tette, ezért nem okoz problémát :D Bár Apus megjegyezte, hogy ugye nem fog ő is 8 éves koráig velünk aludni? :oops: :lol: :lol: :lol:

Edit: le fog menni, nyugi :wink:

Ti mit csináltok annyi tenger lefejt tejjel? Én csak csorgatom (ami kifolyik abból a ciciből, amelyiket nem szopizza éppen, azt felfogom), de így is szerintem 10 hipp natalos üveggel már lefagyasztottam... ok, kell egy kis tartalék, de pillanatnyilag úgy állunk, hogy napi 1 üveg megtelik, így előbb-utóbb tele a fagyasztó :roll: azért még fér... :D

Gombócmakka: a dreft-nek nagyon jó az illata :D edddig csupa jót tudok mondani róla (kivéve, hogy kicsit drága :?)

Csöre
csöre74

sziasztok.bocsi hogy igy eltüntem de kicsit bele kellett még rázódnom az itthoni 3 gyerekes életbe :D kilók:utoljára a kórházban méreckedtem,és megfogadtam hogy mostanában nem teszem :roll: a felszedett 17 kilóból csak 5 ment le :) Maja nagyon jó kislány egy szavam se lehet az első 2 éjszaka volt egy kis nyügi (de nem sírt )gondolom idegen volt neki a hely...a nappalaink nagyon nyugisak eszik ,alszik, nézelödik,az estéink is ugyanilyenek csak nézelödés nélkül :D tegnap este 7-kor megetettem mert úgy láttam éhes(igény szerint szoptatok,de arra azért figyelek hogy a 2,5 -3 óra meglegyen 2 etetés között)8-kor végig aludta mig apával lefürdettük,az öltöztetésnél ébredt fel 1 kicsit,aztán meg letettük aludni és csak hajnal 1-kor kelt fel enni,utánna 5-kor ,utánna meg csak reggel 9-kor :D Amanda és Bogika elég jól fogadták az új tesó érkezését ....Amanda ha tehetné egész nap a kiságy mellett ülne és nézegetné...Bogi hát ő egy kicsit keményebb dió miután még csak 2,5 éves ha Majázok ott van mellettünk de ha nem akkor meg mindenhova követ a lakásban még a wc-re is :D jobban igényli a szeretetet mint eddig,de hála az égnek Maja amilyen nyugodt baba,így rengeteg időm jut a másik kettöre és így nincs probléma...pici lányom jobb mint egy bébiőr ha Maja csak nyög eggyet már szalad hogy :anya sír a tesó és huzigál be a szobába :D na és persze a pelusokat is csak ő viheti ki a kukába...nagyon boldog vagyok hogy 3 ilyen csodálatos leányzó anyukája lehetek :D Kép Kép

Kép
gizella82

Sziasztok!

Csöre, mi az elején csak bimbóvédővel tudtunk enni, mert nem tudta rendesen bekapni a cicit. Most, hogy szenvedek, próbáltam újra, és most már nem nagyon akarja elfogadni.
Nekünk is előfordult már, hogy folyott az orrából a tej. Meg is ijedtem, de békésen szopizott tovább.
Én is naponta 2 decinyit lefagyasztok, nekem az üvegekkel vannak problémáim. Kifogytam. Holnaptól nem tudom, mit csinálok az aranyat érő nedűvel. Ki nem dobhatom.

Kata, igen, nagyon hirtelen gyarapszik, kicsit aggódom is miatta. Igaz, tegnap viszont 1 dekával kevesebbet mértünk. Átlagban nem tudom, mi lesz a vége. Nekem 20 dekát mondott a védőnéni 1 hétre, ezt azért simán túllépjük szerintem.
Martin nagyon édes kis eszkimóka!
Pocak szépen lement.

Örömmel olvasom (na nem kárörvendve!!!), hogy másnál is vannak olyan napok, amikor kaja és üvöltés a műsor majdnem egész nap.

Pelus és popsitörlő ügyben a sógornőm utasításait követve Liberót és Nivea Sensitivet használunk. Másból nem vagyok otthon, de ezek beváltak.

Enikő, Mágnes, csodásak a gyerekeitek.

Magdolnasz, én max. 4 órát hagyom aludni. 3 után azért nem ébresztem fel, amikor olyan édesen, mélyen alszik.

Picuranyu, gratulálok!!!!

Batkata, részvétem.
Nekünk is az éjszakák a nehezek. A nappalokat Julcsi végignézelődi, alussza, aztán éjszaka nem bírok vele. Próbáltam többet fent tartani nap közben, de az sem segített.

Piros kiütéseink nekünk is lettek mára. Jó, hogy jöttelek olvasni Benneteket, mert így kicsit megnyugodtam.

Vickybabe, gratula a 4 héthez!
Mi tegnap voltunk kint először, gyönyörűen sütött a nap, nem bírtunk ellenállni. Nagyon nagyon aludt, pedig előtte nyűgös volt.

Katuskának kitartást a sültbolond szobatársnőjéhez! És persze mielőbbi szabadulást!!!

Batkamanó, köszönjük a híreket és a képeket. Nagyon helyes Milán, gyönyörű baba. Add át jókívánságaimat Biga.csigának!!!

Gizella, Maja nagyon szép.

Kép
petne

Petne: nekem még 4 napra van üvegem, utána szembesülök ugyanazzal a problémával. Eddig milyen üvegbe raktad?
Cickót sajnálom :( más ötletem sajnos nincs :(

Gizella: tündéri Maja :) Megértem Bogi lányod, neki most furcsa lehet, és a kistesó érkezése mindig a legkisebb nagytesónak a legnahezebb. De a leírtakból ítélve egészen jól fogadta :) ügyesen csináljátok :D Amanda meg olyan, mint nálunk Mesi: akár rá is lehet bízni kis időre a babát :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Petne: nekem végülis a gyerekorvi mondta a 10 dkg-ot, úgy látszik, ez is különböző... :roll:
Mi is baromira ingadozunk, volt már 13 deka plusz is, de van, hogy csak 9...én nem értem...Nem paramamizásból mondom, de néha nem értem, hogy működik a gyerekem :oops:
Megeszik naponta 450-500 g-ot (gondolom, az jó), de azért 20 deka hízásról nem álmodok. Igaz, hogy gyalkorlatilag minden kajánál van kaki, úgyhogy távozik is abból jócskán, amit megeszik. Szerintetek?

Kendő: átgondolom, szerintem beszerzünk egyet.

Gizella: csodaszép Maja!!! De jó, hogy a lányaid így örülnek a kistesónak!

Zitocs: nálatok mennyit kajál Maszatmanó egy evésre? Ja és a vásárlás...igen, bárcsak :oops: Remélem, ha felpróbálom a régi nadrágokat, akkor kiderül, hogy vennem kell :lol: Bár akkor nem fogytam beléjük vissza, az sem jó :lol:

Nálunk ma fél 6-kor kelés, azóta jó, ha másfél órát aludt, helyette sír...Ha cicire teszem, akkor meg 30 g után bealudna...Mi lehet vele? Megint óbégat...megtápolom...

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: úgy veszem, hogy engem nem kérdeztél a dekákkal kapcsolatban :wink:
Sajnálom a sírást :( nincs ötlet :( lehet, hogy szomjas? Ma Saci is piciket eszik, sokszor, de nem sír közötte :roll: csuklik :? meg alszik
Ma is szellőztünk, de a Kisasszony rosszul tűrte :? pedig annyira szépen süt a nap :) közben felmértem a kert állapotát... tavaly ugye nem vittem túlzásba :roll: úgyhogy lesz mit pótolni :? mert nem kicsi a kert

Csöre
csöre74

Evés: nagyon ciki, de fogalmam sincs, hogy mennyit eszik :oops: Eddig egyszer tettük mérlegre, amiből kiderült, hogy míg 2500g-vel hoztuk haza, másfél hetes korára elérte a 2900g-t, azaz a születési súlyát (2650g) is meghaladta. A pelus állandóan tele van kakival, addig eszik a ciciből, amíg abba nem hagyja... (elégedett manófejjel beájul, és akkor többnyire még van egy majdnem totál teli cici, amit hiába tuszkolok a szájába) így nem mértem. Ma megmérjük újra, mert holnap jön a dokinéni, a védőnéni- és leszedik a fejem, ha nem tudok "csupaszon mért" súlyt mondani! Más kérdés, hogy eddig nekem mázlim volt- Maszatmanó max 2 óránként kér enni, többnyire alszik (ha nem kezd csuklani vagy nincs kaki-probléma).

No most megyek, mert épp sír... :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Nekem is azt mondta a doki, hogy heti 10 dkg hízás jó lenne.......az első héten az én fiacskám hízott 28 dekát.....a másodikon 7 dekát........na hát pedig ugyanúgy csinálunk mindent.
Nem aggódom...eszik, van jó sok kaki, szépen alszik.....gondolom ha majd kevés lesz a tej észreveszem.
Én fejni már nem tudok a szopiztatás után, max 2 cseppet tudok kipréselni... :roll: . Nincsenek nagy illúzióim a másikat sem túl sokáig szoptattam sajnos......
Iszom a teát szedem a homeos bogyeszt...igyekszem mindent megtenni, hát majd meglátjuk.

Kata: nem baj ha sír :wink: . Ha tiszta a pelus, evett, büfizett akkor nem hinném , hogy gond van....
Talán csak fáradt és így "altatja" magát vagy csak nyűgös a széltől vagy a felmelegedéstől.......ne ijedj meg. Sírdogálhat egy kicsit attól nem lesz baja, abbahagyja előbb-utóbb. Tudom inkább utóbb, az enyém is üvöltött éjjel 3 órán keresztül......dehát csecsemő, ha kicsit ordít az normális szerintem:-). Ha baja lenne éreznéd. Úgyhogy ne aggódj, talán csak anyára vágyik vagy a cicijére méginkább :) .

KépKép
peni

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre van időm,de nagyon köszönöm a gratulákat aranyosak vagytok!
Hamarosan bővebben is jelentkezem csak egy kicsit álljon össze a rend itthon!!

Kép

Kép
poszani

Kép

Varga Zolika alig egy naposan! :D

Kép

Kép
poszani

poszani: Nagyon édes!!! Látom, nálatok is a kézevés a menő... Nálunk is, ezért próbálkozom a cumival- de csak bedühödik tőle :lol:

Teória: most alkottam egy új teóriát (figyi, Csöre, ez még nem volt a kedvenc szakirodalmunkban :wink: ) No, ha a bébiben annyira tudnak dúlni az anyai hormonok, hogy néha kiütést kapnak tőle- nos akkor nem csodálom, hogy néha minden ok nélkül átmennek bőgőmasinában- b..szus, bennem is dúlnak a hormonok, és néha minden ok nélkül bőgtem az elmúlt napokban! Ő még sokkal kisebb, naná, hogy jobban bőg... 8) Átkeresztelem magam Ms. Spocknak 8)

Fejés: még eddig semmit nem fejtem szinte- ha fejek, úgy bedurran utána a cici, fáj... de most már, hogy egyre többet szopik, el kéne kezdenem, azt hiszem.

Maszatmanó nyüzsgött- azt akarta mondani, hogy "Nem bírok elaludni, és a kiságy uncsi"- beraktam a hordozóba, hintáztatom, és elaludt! Éljen a hordozószék!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs: végre, valaki, aki nem méricskél :)
Enyém védőnéni teljesen jó fej, rám bízza, hogy méricskélem-e. Szemre megnézi, hogy kerekedik-e, és amíg nem sovány, nem méreti meg. Hát, szemre elég sokat kerekedett Sacókám :D hurkácska itt, tokácska ott, pocócska is majdnem gömbölyű... (na azt hiszem, ebben a tekintetben nem hasonlít a két nagytesóra: nem pocóra hízik először :D)
Egyébként nekem még irányzékot sem adott sem a doki, sem a védőnéni, hogy mennyit kellene híznia.

Poszani: nagyon édes Zoli baba :D Várunk a beszámolóval (ha beállt a rendetek :wink: :lol:)

Többiek?
Vicky: régen hallottunk Alex babáról!
Gombócmakka: még mindig egyben? Reggel óta semmi esemény?

Hordozás: na most utána olvastam egy kicsit, azt hiszem, rövid távon maradok a kendőnél, tesztelem, ha bejön, veszek magamnak is egyet. Tetszik ez a mei tai is, de egyelőre bizonytalan vagyok, annyi féle van belőle, melyik jó, melyik nem, szóval ez utánanézést igényel. Viszont rendszerint nem eszméletlen drága.

Csöre
csöre74

Ja még egy... :oops:

Huggies: visszavonok minden rosszat, amit mondtam a pelusról- olyan kaki tömeget fogott meg, hogy el se hittem... korábban tuti én bénáztam!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Batkata, részvétem :cry:

Súlyfelesleg: + 16 kg voltam szüléskor, abból 6 ment le. Én vezetek, ugye?

Képzeljétek, majdnem éheztettem a gyerekem :cry:
Csütörtökön itt volt a gyerekorvos, és megtiltotta hogy etetés-büfi után még visszategyem mellre nassolni (mindig így csináltuk, és Manó +10 max. +20-akat evett ilyenkor). Azt mondta, azok a + két kortyok már nem számítanak, és hogy majd a köv. etetésnél a gyerek akkor majd úgyis többet eszik.
Két napig próbáltuk betartani a szabályt, az angyalkám két napig folyamatosan üvöltött, már majdnem ügyeletre vittük hogy mi baja lehet, mert semmivel nem tudtuk megnyugtatni. Aztán tegnap este gondoltam egyet, hogy hátha a nasi hiánya a gond, és a tiltás ellenére megint elkezdtem "nassoltatni" Ágit. + 40+60-akat eszik azóta minden nassolásnál!!! :shock: :shock: :shock:
Úgy tűnik épp most érkezett el nála a hirtelen nagyobb kajaigény, de a töbletete mindig nasiban kéri, én meg pont most tiltottam le szegényt :( :(

Na megpróbálok visszaolvasni, bár úgy is megint lehetetlen lesz :D :D :D
kisbogacs

Zitocs: jó a megközelítés a hormonokkal :D én is gyanakodtam rájuk, de a pöttyökön keresztül (biztos viszketnek, biztos zavarják), de tuti a kis lelkükre is hat :D

Csöre
csöre74

Csöre: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Ténmyleg nem aggódom, csak nekem ez olyan érdekes, hogy zabbant mint a gép,amikor úgy érzem, extra sokat, megmérem és ott figyelnek 90-100 grammok, ami után 50-et lefejek...Csak azt nem értem, hogy akkor ez miért nem ragad fent a babán? Kaki,pisi bőven van, a ciciről levéve spriccel utána a tej, szóval van mit enni, csak a metodikát nem értem még :wink:

Poszani: nagyon édes Zolika!Anikó hogy fogadta a kistesót?

Zitocs: nálunk is van kézevés is, de úgy,hogy már szárazra nyalta mindkét mancsát, olajjal szoktam kenegetni. A cumi akkor menő, mikor tele a poci és még a felesleges szopási reflexeket levezeti, akkor azon nyammogva bealszik. Éhesen nem lehet vele átvágni :lol:

Peni: persze, azért kisbaba, hogy sírjon :wink: Csak amikor három kajcsi között szemhunyásnyit nem alszik, akkor nagyon nyűgös lesz és semmire sem lehet rávenni, kelletlenül nyammog a cicin is, és letéve sírdogál. Ilyenkor kell ám a türelem, mert ha jól kialussza magát, akkor jól eszik és nem hisztizik. Mázli, hogy éjjel nem csinálja :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Maszatmanó, teóriád helyesnek bizonyulhat. :P Én is mindenen tudnék bőgni.

Biga.csiga apu gratulálok nektek, nálunk is bent volt férjecském. Hősiesen állta a sarat, nekem nagyon jó volt a tudat, hogy ott van. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki ezen morfondírozik, hogy beengedje-e a párját.

Hanna, nagyon jó ez a kép Olivérről. :D

Kilók: szülés után 6 kiló ment le, azóta tegnapi mérés szerint még 3. Igy még van rajtam +9. De nem izgatom magam, ha ilyen ütemben dobálom a kilókat lassan beleférek a farmeromba.(nem mintha megnéztem volna, hogy jó-e rám.

Én ma kíváncsiságból megnéztem, hogy menyit eszik. És 50 g lett a vége(két részletben ette, mert bealudt, büfizett, és még reklamált) Azóta be van ájulva.

Most éjszaka, hajnali fél kettőig parádézott. Utána elaludt, és 3/4-6 kor kelt fel cserébe. Jó volt egyben 4 órát aludni. Nem tudom mit csináljunk, hogy este is olyan jól aludjon, mint nappal. Tudom, hogy még nem tesznek különbséget nappal és éjszaka között, de azért ez eléggé kimerít.

Kép
Kép
cs_erika

Kriszti: azért nem hiszem, hogy éhezett Ági, ne ess kétségbe :wink: de büfi után nyugodtan vissza lehet tenni, és is vissza szoktam. Micsoda gyerekorvos az ilyen, aki tiltja? Saci ilyenkor még egész sokakat szokott kajálni. Azért mert a kis mohó az elején benyeli a levegőt, és nem fér a kaja, attól még nincs tele a pocó!

Csöre
csöre74

Zitocs: mi tegnap bontottuk fel a Huggiest, idáig Liberóztunk. Kicsit megijedtem, hogy vékonykább,mint a Libero, és MArtin olyan pisi-kaki áradatokat produkál, hogy féltem, hogy kifolyik. De lekopogom, eddig nem volt baleset :wink:

Csöre: enyém gyerek is pofásodik, meg nődögélnek imitt-amott hurkácskák rajta :D Megnézem én ezt a mei-tai-t, azt sem tudom, mi az :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Olvasom ezeket a plusz kilókat.......sajnos mindenkit ki kell ábrándítanom aki azt hitte megnyerte a "megmaradt kilók" versenyt. Úgy látom abszolút viszem a pálmát......
AZ elsővel híztam 26 kilót......most a másodikkal dekára ugyanannyit.....szülésnél lement 6 kiló, azóta itthon 7 kg, úgyhogy maradt még 13 kiló!!!
Szóval 13........és a versenysúlyom fölött voltam jó 2-3 kilóval amikor teherbe estem.........szóval lesz programom ha már nem szoptatok, futás, konditerem hozzá masszív koplalás :lol: :lol: :lol: :lol: .

KépKép
peni

No egy oldal visszaolvasással megvagyok :D

Elalvás:
eddig vagy cicin vagy kézben, vagy valamelyikőnk mellkasán feküdve. Érintésközelségen kívül eddig egyetlenegyszer aludt el...

Poszani:
Zolibaba gyönyörű!!!

Zitocs, szerintem is tök fölösleges ennél többet mérni.. Mondom ezt én, aki minden evés előtt-után mérek :D De eleinte a sárgaság miatt muszáj volt, most meg már úgy megszoktam :D

Kata, napi 450-500 az király, no para!

Fagyasztás: napi átlag fél litert fagyasztok le jégkockazacsiba. Könnyen adagolható lesz majd amikor elkezdek bébifőzelékeket főzni (anyatejjel illik őket behabarni), és könnyen pakolható a fagyasztóban... De egy új fagyasztó lassan ránk is ránk férne :D

Csatlakozunk a piros kiütésesek táborába.

Gizella, ez a kicsilány meseszép!

Hanna, csúcs ez a fotó! Elveket meg mindannyian adunk fel, ne aggódj :) (mi csütörtökön cumit adtunk a szájába 8 óra üvöltés után)

Gombócmakka, kitartás! Vagy lehet azóta már van valami esemény??

Kata, arra a pocakos képre nagyon irigy vagyok!

Batkamanó és Bigacsiga, nagyon helyes kispasi a fiatok (jöhet udvarolni Olivér és Beni mellé :D )
kisbogacs

Ja, és anyatej.

Amit még pluszban sikerült lefejnem ma reggeltől, az majdnem 60ml.
Persze nincs jégkockazacsink, hogy abban fagyasszam, mert erre a nagy aventos poharat még nem használnám el. Ahhoz kevésnek tartom. Bár még reggelig van időm gyűjteni hozzá.

Na megyek, gyerkőcöm elkezdett nyüszögni.

Kép
Kép
cs_erika

Még egy kis visszaolvasás :D

Kiegészíteném a kívánságlistát: Martin is jöhet udvarolni :oops: :oops: :oops: :D :D :D

Köldökcsonk: Kata úgy tudom, a két hét még lazán belefér. Mi kifogtunk valami vadhusit, így még mindig bőven vérzik. Már nagyon várom hogy vége legyen, hogy egy igazán jót pancsolhassunk végre!

Uhh, szegény Katuska... Drukkolok hogy mielőbb áthelyezzék a gyermekágyra (jobb társasággal!)

Levegőzés: mi még nem mertünk ilyesmit... Túl paramami vagyok?

Szüléstörténet: Kata, nagyon meghatott a történeted! Viszont én kezdem bánni hogy megírtam a sajátom, már a harmadik kommentet kapom rá, amiből az derül ki, hogy teljesen mást írhattam mint amit gondolok. :( (fórumos szerzők nincsenek a háromban!)

Erről a hasfájás elleni infacolról mesél nekem valaki valamit aki ismeri?

Mágnes, a párom beleszeretett Annába!
kisbogacs

Peni, ha a versenysúlyt is számoljuk, épp egálban vagyunk...
kisbogacs

Hello Lányok!
Csak egy gyors bekukk, még semmit nem olvastam vissza.

Esti szenánsz és visszaolvasás után jövök. (Jandreáról és Krisztiről is vannak infóim, szinte napra pontosan egyszerre érkeztünk be... vicces volt. Ők holnap jöhetnek haza, mert Ádám mesárgult, Andi meg csaszis.)
Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Apropó, kilók... (a küldés gomb után jutott eszembe a kérdés: )
Tudja valaki, hogy császárosok mikor kezdhetnek el tornázni, vagy pl. szobabiciklizni?
kisbogacs

Kriszti: megyünk is udvarolni, tündéri,angyalarcú hajasbaba Ágihoz :D
Nekem a doki azt mondta, hogy élhetek 'normális életet',persze, gondolom, ebbe a hasizmozás nem fér bele :wink: Én azon gondolkodtam, hogy beüzemelem a lépcsőzőgépem, végülis az nem egy extrém sport :oops: Én is szeretném rendesen megfüröszteni Martint, mert ez a szivaccsal maszatolunk azért nem az igazi. De a mi kis kcs-unk olyan száraz, hogy szinte kemény, csak nem akar lehullani :lol:
Köszi a megnyugtatást a grammokkal kapcsolatban, akkor nem hisztériázom...szegény Apát is úgy osztom néha (hogy az tényleg már nekem fáj), pedig nyugtat, jót akar, hogy nézzem meg, hogy mennyit eszik és ne parázzak :oops: :oops: :roll: Lassan letilt, hogy mérlegeljünk :lol:
És a jégkockatartó bomba ötlet, eszembe nem jutott :oops: Mondjuk nekem olyan 150-200 ml között gyűlik, ha minden kajcsi után fejek, de néha elmarad :oops:

Bartika: várjuk a történetet!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre, eddig Bertollis Pestos üvegbe raktam, de ma kitaláltam, hogy jégkockatartóban lefagyasztom, aztán a pasztillákat egy zacskóba öntöm, így mindig felszabadul a jégkockatartó, és így a végtelenségig el lehet játszadozni. Egy-egy darab elég lesz a főzelékekhez, ha pedig nagyobb mennyiségre lesz szükség, akkor többet felengedek.

Kata, azért ez szerintem becsapós, mert ugyan mindig fürdés után, etetés előtt mérjük, azért az emésztésétől is függ, hogy éppen van-e még a gyomrába, beleiben kajcsi.

Képzeljétek, ma rekordot döntöttünk. 160 g-ot szopizott Julcsi. Nem is értem, hova fér el ennyi tejci a csöpp testében.

Poszani, de édes Zolika!!!

Kisbogács, sajnálom. Így higgyen az ember a gyerekorvosnak.

Erika, nálunk is hasonló a helyzet. Nappal édesdeden alszik, éjszaka meg partyzik.

Kép
petne

Mérés:
Na én mérek. Nem Beni miatt, mert nála semmi gond az evéssel. Engemaz érdekel, hogy mennyi tejem van, gyarapodik-e.. Hát nem nagyon... :?
Le sem merem írni, hogy Bence mennyit eszik.... :oops: Egy kajálás alkalmával 80-110 között szlopál, a napi mennyisége 700 ml körül van. A rekordunk 790 ml volt....
Annával 3 hónaposan jutottunk el a 80 ml-s adagokig...

levegőzés: ma is voltunk, egy órát kint, Beni végig aludta :)

Pelusból Huggies forever!! Pláne, ha Micimackós.. :wink:

kisbogács:
Átadtam Annának Apa bókját :) köszönjünk :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Gratulálok a megszületett babákhoz!
Nagyon szépségesek a babák! Olyan jó nézegetni a képeket!!!!

Batkata
Részvétem :cry:

Kicsit lemaradtam, vendégeink voltak... a sógornőmék jöttek látogatóba. Közben elmentek Aaronnal síelni...
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.19 18:24-kor.
Vendég

sziasztok,

csak gyors bekukk, lemaradtam ma...kimenőt kaptam elmentem shoppingolni :wink: :lol: Apa etetett :lol: A nap jóhíre: beleférek a farmeromba! :lol: :lol: :lol: csak a pocak türemkedik még kicsit... :? :roll: node arra meg vettem egy hasszorítós bugyit :lol: így már talán el tudom kerülni a "mikorra várod a babát" kérdést :?

Katuska szegény, nincs elég baja, még a szobatársa is gáz..remélem nem kell sokáig maradnia már...

Gombócmakka, kitartás! A végén tényleg Te leszel a "legerősebb láncszem":wink: :lol: :wink:

Poszani, Zolika gyönyörű!

Biga.csiga és Batkamanó Milán gyönyörű kispasi! :lol: :lol:

Kata, Martinbaba nemkülönben!

Na és Anna és Bence is Mágnes! :wink:

Vicky, ilyen hamar kiderül a vörös haj? Tegyél majd képet apáról és fiáról :wink: :lol: lássuk mekkora a hasonlóság!

Levus is állítólag tiszta apja. Mindenki szerint :? :roll:

Sajnálom a sírós napokat. Sajna ez előfordul...Levus fürdés utáni szopi után kezd el nyűglődni, amikor altatni szeretnénk. Arra gondoltunk, lehet az a baj, ghoy ilyenkor lekapcsoljuk a villanyt és nem szereti a sötétet. Ma világosban maradunk, kíváncsi vagyok, műxik e a teóriánk.

Köldökcsonk: nekünk is kb 2 hetesen esett le.

Holnap jön a gyerekdoki 1 hónapos vizsgálatra. Hihetetlen, kedden egy hónaposak vagyunk... :shock: :lol:

Mei tai: látom közben kiderítettétek, mi ez. :wink:

A Brendonban azt mondták, hogy kenguruban csak 3 hónapos fölött ajánlott hordozni, amikor már tartja a fejét.

Szóval per pillanat a kendő jöhet szóba. Abból neg nem lát ki, úgyhogy tutira nem tetszene neki...marad a cipelés, még 1-2 hónapig...legalább karizomra nem kell gyúrnom... :lol:

Na megyek még gyorsan összeszedem magam, mielőtt indul az esti nagyüzem (kajcsi, fürdetés).

Nyugodt éjszakát mindenkinek (beleértve magamat)! :wink: :lol: :wink:

Kép
vickybabe

Ja és Bartika várjuk a szüléstörténetet! és mindenki mástól is, aki még adós vele!!!!

Kép
vickybabe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: