A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

de lehet lámpa nélkül még ma :wink:

Kép
Kép
h. szilvi

agi: egy moldvai dal, fud el szel fudd el, ha jol emlekszem, sajna nem tudnam mar elenekelnimagamtol:(
a Gryllust en is neztem, de nem ismerem, Halasz Jutka van, igen gyerekorombol emlekszem a bobitara, azt majd megvesszuk szerintem.
Vendég

hát lányok én énekelni nem hiszem hogy fogok szegénykémnek. visszamaradna a fejlődésben tuti. :oops:
én majd inkább olvasok neki verseket meg meséket.

Kép

Kép
timi1982

Én most kértem anyut, hogy küldjön nekem egy pár magyar nyelvű mesekönyvet! Mert nekem nincs! :( Erre azt mondja miért nem hoztam el egy párat.... hát ugy gondoltam, hogy teljesen saját mesekönyvem sosem volt, igy a közösből meg nem mertem csak ugy elhozni! Na, de most ugy néz ki apa jön 2 hét mulva (szereztünk neki fuvar.... bár még egy dolgot át kell beszélni, de remélem összejön...innen költöztetne egy magyart németországba). És ha összejön a fuvar, akkor jön apa 2 hét mulva!!! :)
Mert igaz majd decemberben megyünk haza, de repülőn azért limitált, hogy mennyit vihetek.... plusz ott lesz a gyerek is! :)

d.dodó

Anyjuk,
az én fejemmel az a baj, hogy én is pszichológus vagyok :lol:
és nem nagyon hiszek ezekben az egyszerű színtesztekben, hogy megmondják a tutit! Ez az én sötét gondolatom a tesztre irányul.
(bocsánat, én abban sem hiszek, hogy a sárga az lehet piros is :oops: )

Dodó, ha már a kicsivel jöttök haza, a repülőn már egy adaggal többet hozhattok! Ha bírjátok.

KépKép
szkagi

Kata! Látod úgy tűnik mindenkiben áramlik a csiiiiii.....Még Áronékban is! :D

Anyjuk! Én a HM-ben vettem egy szép blúzt. Alul még nem tudom pontosan mi lesz rajtam, két szoknya jön rám+ egy nadrág, majd valamelyik...

Ági
! Köszi! De nem gyakran megyek arra szerencsére....

Viki
! Az én öcsikém hiperaktiv, volt egy kis oxigénhiánya intrauterin ( iker is), de apukám is nagyon hasonló gyerek volt- szerintem ez inkább genetika...
:D

Kép
andkata

agi: en sem hiszek a tesztekben. ez sem hit vagy nem hit miatt tettem fel mint kerdest, hanemmert nagyon megdobbentett az eredmeny, meg hogy ilyen van.
es valami csak van benne, ha 50 kismamabol 40 hasonlot alkot:)

dodo: otthonrol en sem mernek konyvet elhozni, hisz az mindenkie, es max kolcsonkerni. ezert fogunk megvenni, megszerezni mindent ami kell. Max ha anya azt mondja ez meg ez a konyv tietek lehet, akkor elfogadom, amugy csak elhozni, elolvasni visszavinni.
Tettem fel egy lustaretest a receptese. hogy jo e nem tudom, meg sutoben van
Vendég

hat megcsinaltam a salatat, bar nem fozeleknek, csak receptnek, es az eg vilagon semmi ize nincs, ok, van tejfol, meg kapor, de hogy most salata, spenot, vagy epp fu....na mindegy, az csak kiserlet, majd azt ne eszem az igazi kaja padlizsanos paradicsomos teszta lesz holnapra. mar csak a tesztat kell kifoznom es kesz!
Vendég

Anyjuk! Engem a padlizsános paradicsomos tészta receptje érdekelne...

Én soskát ebédeltem, jó kis refluxom lett tőle...Pedig ugy szeretem....

Kép
andkata

már csak 60 nap!!!!hihetetlen, nemrég fogant kicsi csillagom! :D

Kép
andkata

kata: receptet leirtam, bar en sosem fozok recept alapjan, de kbre olyan amit irtam:)
Vendég

Kata! Tényleg! De jó, Te is közeledsz! :D 9 hét valahogy többnek tűnik, mint a 60 nap!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

anyjuk!
Majd kipróbálom a lustarétest..... :)

Nekem kész a krumplinudli... már csak morzsát kell hozzá pirítani!

Hú, sóskát de ennék!! De nem lehet kapni :( Semmilyen formában!
Mondtam is párocskámnak, hogy rohadt nagy mázlija van! 3 ételt nem szeret....sóska, spenót, és meggymártás.... ebből sóskát és meggyet semmilyen formában nem lehet kapni!!! :( :) Spenótot néha szoktam magamnak csinálni!

d.dodó

nincs kedvem pakolni....
ott fogok állni szombaton, hogy most mit is vegyek akkor fel???

még jó, hogy anya szólt hogy később indulunk...

Kép
andkata

AKata!
Vszínű ;)
20150601134430

kata: egyutt erzek Veled... a folso nalam sem gond, az szinte biztos, hogy a feher bluzom lesz, de alulra....en szoknyat szeretnek, de nincs kismama szoknyam:( es azert amilyenosszegeket kernek erte nem is vehetek most magamnak.
Vendég

Dodó! Odakint tényleg nem lehet kapni meggyet? :shock:
Svédország kiesett a kosárból! :twisted:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Anyjuk,
abszolút megértelek, és elhiszem, hogy meggyőző lehet, ha sok embernek ugyanaz az eredménye, és elhiszik, hogy ez hú, valami nagy dolog, holott csak van egy tény, hogy a várandósság örömteli dolog, amit az ember általában világos színekben képzel el, és a kevésbé jó dolgokat (pl. a fájós láb) sötétben. Ez nem nagy felfedezés igazából.
De akinek eltér ettől az elképzelése, azzal "baj van". Legalábbis a teszt kitalálója szerint, mert nem fér bele az ő szűk látókörébe, hogy az is lehet megfelelő. Basszus, ez csak egy szín!!!!
na ugye, hogy barna a fejem - vagyis igaza van a tesztnek :D afenébe

ajjaj, nem könnyű pszichológusnak lenni :lol: főleg ha az ember magát elemzi

Bocs, anyjuk, ez nem is neked szól, de ollllyan jólesett magam kicsit kidühöngeni...(bejött egy kolléganőm, és meg is kérdezte, hogy mi bajom van, nagyon pikírt vagyok ma...)

na, el is dugulok, tán eszem egy sütit - itt sajnos nincs olyan "nem-a-legszebb", mint Ibm-é, csak még kevésbé szép van.

Magam mentségére hozzáteszem, hogy a gyerekek viszont totálisan lenyűgöznek, bármilyen helyzetben! Nem is értem néha. Úgy bírom, hogy ők őszinték! És hiszek abban, hogy minden gyerek születésénél fogva. Aztán a körülmények és a nevelés sokat ront rajtuk :roll:

KépKép
szkagi

mi tavaly nyaron angliaban sem ettunk se meggyet se cseresznyet, se dinnyet.
Amikor itthon teszem azt 200 ft volt egy kg cseresznye, akkor ott a szigeten ahol voltunk 7 font( kb 2500ft) de pl dinnyet nem is arultak. Bar soskat es spenotot sem:(
Vendég

krisztina!
Sajna nem! Semmilyen formában. Se fagyasztva, se frissen, se lekvárként, se kompótban. Cseresznyét is csak idényben! Pedig imádom a cseresznyét. De mikor lehet kapni, akkor is 120 korona kilója (3600Ft/kilo).

d.dodó

agi : nyugi! nem akrtalak kihozni a sodrodbol!
BOCS!
Vendég

Na, dinnyét szerencsére lehet venni!! :) Ugyhogy fizu után veszek is!!!

d.dodó

na sikerult jol bezsiroskenyereznem:)
igy hgy tegnap megdicsert a nene- volt ilyen gyors teszt cukor es koleszterin- hogy ahhoz kepest, hogy kismama vagyok nem is magas a koleszterinem( pedig nem tudni mi okbol ilyenkor megugrik) . Mondjuk ami engem inkabb erdekelt a cukrom is hatar alatti, pedig ez du 3 utan volt, es mondta ehgyomrinak is megfelelne. szoval az a kezdeti kiugras valmi mas volt....
Vendég

hogy a gyermek eredendoen jo, abban en is hiszek- es nem csak mert szociologus vagyok:)
Vendég

hú, közben eltelt fél óra, és rengeteget írtatok.
Bocs mégegyszer a dühöngésért (nagyon jólesett!)

köszi, hogy lehet itt dühöngeni is, bírom ebben a csapatban!!!!

Ugye nem vetted magadra, anyjuk? Kérlek, nyugtass meg!

KépKép
szkagi

en ma akartam venni dinnyet: 200 ft per kg az intesparban, de hat mind olyan brutal nagy volt, ami meg kicsi, az be tudtam nyomni ujjal, vagyis gondolom belul rohadt. Pedig uuuuuuuuugy ennek. Igaz sargat is, de az nagyon draga!
minden gyumolcs nagyon draga:(
Vendég

hat a suti egesz eheto lett, csak az alja kicsit megegett.franya suto! utalom!
Vendég

agi: nem vettem, kulonben pszichologussal meg sosem "vitaztam" nem is fogok:)
en az a tipus vagyok aki elmondja amit gondol, de szivesen hallja mas velemenyet is!
es kulonben is imadom a psichologiat, en NEked mint tanult embernek hiszek:)
nyugi nem vagyok megbantva, megsertodve, semmi!
Vendég

na meg ket ajto kesz. De ez igy eleg is volt mara. HAt beszakad, lab nemmozdul...:)

Dori: ez a salata akkor lehet neked bejonne soska helyett. Tejfollel izesitve van annira savanyu, mint a soska. En krumplival foztem ossze, turmixoltam, es nem rantottam be, csak kevertem bele tejfolt, ha kihagyod a kaprot es surubbre csinalod tiszta sosk. Probat meger.Termeszetesen embernek ne kivand, en sem fogom:)
Vendég

Lehet, hogy összepakoltam???

Kép
andkata

na en mara elkoszonok! MAr igy is biztos tobb mint eleg volt belolem:)

Parocskam remelhetoleg hamarosan hazaer, es akkor ove a gep...
Holnap is leszek, bar lehet megyek megint eloadasra.
szep estet!
Vendég

Sziasztok! Megjöttem!

Jó sokat írtatok ma is! Autó átíratva lehet menni vele nagyokat csavizni! :D

Ibm! A torta szerintem is guszti lett ablakot kinyitottam úgyhogy küldheted! :D

Hene! Gratula a jó eredményekhez!

Timi! Aranyos a nagyi, hogy hozott ajándékot!

Bocsi de most többet nem írok mert káosz van a fejemben! :oops:
Vendég

Ma voltak Apa,meg Vercsi vérvételen-szegény gyereknek rondéán belilult Kissé béna lehetett a nőci,aki levette tőle a vért.Már kész is van az eredmény-hála Mamámnak,már ott van nála,Apa nemsokra elmegy érte.Holnap meg viszi vissza a dokihoz-majd kiderül mi lessz.Egyenlőre csak teljes vérképre,meg vizeletvizsgálatra küldte-gondolom az eredméánytől függ hogy hogyan tovább.Ráadásul úgy néz ki hogy az eddigi doki nyugdijba ment,Apa mondta hogy egy új van most.Persze mindegy.Csak legyen alapos,meg kedves.

Én meg ma nem vagyok a toppon:hiába aludtam délután,ez nem hozott rendbe-nem jó a gyomim.Nem tudom mi van velem.És semmi erőm nincs.Talán éjszaka kialszom a nyűgeimet.

Dinnyét én is ennék,de inkább megvárom míg meglessz a Picuri-nem akarok elvizesedni,se pedig percenként pisilni járni.
Olyan tiszta kóma vagyok,mi lessz majd a nagy nyári melegben?

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!

Eldőlt a Picuri neve?

Na, lassan tényleg lépek!

Kép
andkata

en meg megsem lepek,mert ferjem telefonalt, bennamradnak gyakorolni, mert kedden lesz avizsga, ami eldonti maradhat e cegnel. Szoval tovabbra is egyedul csucsulgetek. De hat most mar igazan semmihez sincs kedvem es erom.
Hamarosan pancsi es agy.
Most meg banatomban csokit majszolok: pedig nem is kivanom:(
Vendég

hali lányok!

most keltem. :oops: 2-3 napja rámtört az álomkór. tökre olyan mint terhességem elején. akkor is állandóan aludtam. éjjel nappal. volt mikor 10-11kor keltem és 1 órakor már megint huztam a lóbőrt. fél3 körül gyors ebédfőzés és mikor a párom jött 6 körül én megint aludtam. :oops: aztán este 10-kor megint tudtam.

most is igy van. állandóan álmos vagyok. ez természetes? vagy a vasam vacakol???!?!?! lehet megnézetem ha megyek vérvételre. habár az meg nem most lesz, és addigra vagy elmulik, vagy már késő.
nah mindegy. alszom. abból nem lehet gond :D :D

dodo! én nem birnám ki sóska nélkül meg meggy nélkül. mióta terhes vagyok az 5 literes meggybefőttek nem tudom tartanak-e 3-4 napig. annyit megeszek belőle! :oops:

nálunk most a sárgadinnye ára a porfiban 200 ft/db. mondtam a páromnak hogy hozzon már legyen szives vagy 2-t.
erre közölte nem szivesen mászkálna most, mert a zsebében lesz 2 misi :shock: :shock: persze nem a miénk :(
legalábbis remélem nem rabolt bankot. ennyiért nem érdemes :D

Kép

Kép
timi1982

Na, hulla vagyok! Ati 5 előtt hazaért, és lesétáltunk a városba! Jó volt, de most jól elfáradtam! Hazafelé (már majdnem itthon voltunk) mikor látom, hogy ebből a kis erdős részből kiszalad egy őzike.... szegény nekiment egy kocsi hátuljának, de szerencsére sem a kocsinak, sem az őznek nem lett baja....csak megriadt, és visszaszaladt az erdőbe!

Anyjuk!
Akkor leírod a receptesbe ezt a saláta dolgot?? Lehet egyik nap kipróbálom!

d.dodó

Sziasztok csajok!

Nem is hagytam ki most olyan sok időt, mégis itt ültem a gép előtt egycsomót, hogy visszaolvassak.

Sziszka, Tappancs, tök igazatok van, mert tegnap este voltam a dokimnál, azt mondta, egyik problémával se kell foglalkozni, mert a lepény épp csak a szélén van, a magzatvíz mennyisége csak egy pillanatnyi állapot, a méhszáj nézésére meg UH nem annyira való, megnézte kézzel, azt mondta, teljesen zárt. Mikor előálltam azzal, hogy a 4D-én azt is mondták, lehet, szivárog a magzatvíz, attól meg teljesen kész volt.
Hát volt egy iszonyat rossz éjszakám, még jó, hogy pont 4D másnapján mentem a dokimhoz, mert kicsit kikészültem volna idegileg.

Ma voltam diabetológián, tök jó lett, meg lettem dícsérve, azt mondjuk nem mondtam a dokinőnek persze, hogy minden jó cukoreredményt megünneplek 2 gombóc fagyival. :D

Hene, tök jó az a hintaötlet, majd kipróbáljuk a mózessel, hogy egyenesen legyen a gerince.
Hú, a te helyzeted már nagyon izgi!

Kike, te egyszer írtad, hogy a kecske állományban is várható szaporulat, ha jól emlékszem, mi a helyzet kiskecske téren?

Szem dologról én annyit tudok, hogy aki szemüveges, se biztos, hogy császárt javasolnak, hanem mérnek szemnyomást, és ha az rossz, akkor kell császár.
Nekem is műtötték szemem, csak még a régi avittas, gyémántszikés bemetszős módszerrel és nálam nagyon rezgett a léc a császárra, merthogy még most is tiszta heg,egy kisdokinő császárt javasolt, de aztán a prof azt mondta, nem kell. Azért arra próbálok amjd figyelni, ha tudok, hogy be-be csukjam nagy erőlködésnél, elpattant erekről már én is hallottam.

Amúgy ez a hasfájás nálam is megvan, én is arra gondoltam, hogy a baba nyomja lenti részeket, nekem az se segít, ha kicsit háton fekszem, csak az, ha a jobb oldalamon.

Nagyon tetszik ez a befordítós, könyöklős, világítós módszer, próbálom megjegyezni, hátha kell még, férjem nagyot fog nézni, ha előtte nem készítem fel, hogy mit csinálok az elemlámpával "odalent".

Kép
teó

Hogy rohan az idő, még nemrég örültem a 99 napnak, most meg már 77 nap és 29. hét. jippi!

Kép
teó

Sziasztok!

Csak gyors bekukkantok. Elkezdtem visszaolvasni, de képtelenség (10 oldal!!!) mert most sincs sok időm a gépnél.
Itt az Anyukám, ma voltunk vásárolgatni, aztán meg ablakot pucoltunk. Még a felével se vagyunk kész, de holnap jön a folytatás.
Egyébként minden oké! Szerintem szombat este vagy vasárnap jövök legközelebb, addig nagyon sűrű a program!

Addigis mindenkinek jó hétvégét! Cupppa!!!! :wink:

(Ami! Jövő7től már a kórházba kell járnom ctg-re meg vizsgálatra is. Kedden reggel kell hívnom a dokit ip-ért, egyelőre pontosabbat nem tudok! Cupiii! :D )
Vendég

Sziasztok Lányok!!

Nagyon régen nem hallattam magamról,bocsi ezért,de nálam is zajlanak az események.
Sajnos ilyen sokat nem tudok visszaolvasni ,ezért remélem mindenki jól van,és szépen haladtok az utolsó hetek felé,és elérkezik a nap mikor megismerhetitek régen várt babátokat.
Most így visszagondolva nagyon gyorsan elröpült ez az idő.Már nekem is letelt a fél éves szünet.És elvileg már lehetne próbálkozni .Most már ott tartok hogy csak egy 1/2 szem gyógyszert kell szednem mert úgy néz ki hogy jó a vérnyomásom!!Ennek nagyon örülök.

Melóhely még mindíg tuti.Nagyon szeretek oda járni.
Mi úgy egyébként jól vagyunk,Domi is buzgón jár az ovodába,és néptáncra,amit nagyon szeret.Lesz majd nálunk folklór nap valamikor és azon már ők is fellépnek.

Egyenlőre befejezem,majd jelentkezem gyakrabban,mert érdekel hogy kivel mi van.s vajon melyikőtök lesz az első anyuka a csapatból.

Puszi mindenkinek.!

KépKép
henka76

Teó:kecsinek sajna nem jött össze hogy legyen picinye,és a megyegyszeri fedeztetés már októberi kicsit hozna,de akkor meg már elég hűvös van,talán majd jövőre.

Andkata:Még mindig nem tudjuk mi is legyen a Picuri neve:pedig azért már ideje lenne-egyenlőre még a Dominik van jobban előtérben,de ez még nem bitos.

Kép
Kép
Kép
kike

Szia Henka! :D
De örülök hogy jöttél :D
Tök jó hogy rendeződik a vérnyomásod,szurkolok a mielőbbi babóért :wink:

És bizony-gyere gyakrabban-ok? :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Ja! Van egy meghívóm iwiw-re, ha valakit érdekel. VIDOKATA, nem Te mondtad, hogy még nem vagy fenn??? Ha nem jól emlékszem akkor bocsi!
Vendég

Sziasztok!

Sajnos most is csak ilyen későn jutottam ide. A párom holnap elutazik :cry: be kellett vásárolni.

AKata, köszi, a lándzsás utifűre is rá van írva, hogy terhesség alatt orvosi elbírálás, vagy valami hasonló. Inkább nem vettem be, pedig egyébként szeretem, van is itthon.

Ági, tudom, hogy hülye vagyok, hogy még dolgozom, pláne, ha beteg vagyok. Egyébként elsősökkel vagyok napközis, meg technikát tanítok és fejlesztek. Csak ismerem a kolleganőm, és ha én bemondom az unalmast, akkor tuti, hogy ő viszi végig év végéig, az meg neki lenne sok. Most már megbeszéltük, hogy minden héten kiveszek egy napot! Jövő héten kapásból kettőt. :D
Hova költöztök egyébként?

Köszönöm mindenkinek, aki jobbulást kívánt, ma már jobb volt egy fokkal.

Felébredés mentes jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
patr

Hát sziasztok!

Nem nagyon értem rá egész nap, csak bele-bele kukkantottam, de végül sikerült elolvasnom. De nem bírok itt ülni. Kezdek kismami helyett nagymami lenni.

Henka!!!!!! Nagyon örülök neked!! Már olyan régen voltál itt. De jó, hogy halunk rólad! A vérnyomid jó, akkor újra lehet kezdeni a projektet? Hallod, nagyon szorítok nektek!!!!
Gyere többet!

Ami! Azért az a torta egy kicsit állatkínzás volt! :lol: Így is sokat hízok, és olyan guszta. De még jó, hogy nem én eszem meg. :D :D

Wera! Vigyázz azért magadra a nagy takarításban! Csak óvatosan. De nemsokára készen vagytok, olyan jó, mikor az egész lakás ki van takarítva. Úgy szeretem!!

Hene! Na nemsokára babázhatsz! Én jövő hét kedden megyek a dokihoz NST, UH megint meg vérkép. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e méhszáj vizsgálat. De már tényleg a célegyenesben!!
Már nagyon várom!

Szilvi! Nem akarok a problémádon viccelni, de az a póz tényleg nevetséges lehet. De ha hatásos, akkor miért ne. Na tuti akkor csinálnám én is, ha nincs itthon senki...
:lol: :lol: :lol: Na de komolyan drukkolok neked, hogy sikerüljön. Sztem kombinálhatod a lámpás, térd-könyök állást és a beszélgetést a babával. Együtt a kettő csak jó lesz!

Lányok! Én komolyan olyan zavarodott vagyok. Nem tudom, hogy mi kell még és az idő az egyre kevesebb. Képtelen vagyok felmérni, hogy mit kell még vennem és mit kell még intéznem...Ettől olyan ideges vagyok!

Na megyek pihenni, mert nem bírok itt ülni. Nektek is ennyire fáj a hátatok? Vagy csak én vagyok ennyire gyenge és nyavajgós?

sz.andi

Patr! Ha ennyien jobbulást kívántak, akkor tuti azért jobb egy picit. Én is, meg most súgja a hercegnőm is, hogy jobbulást! Hátha holnap még jobb lesz! :)

sz.andi

Na én megyek aludni, mert úgysincs itt senki. Álmodjatok szépeket!

sz.andi

Jó estét csajok!

Sz.andi! nekem is nagyon fáj a hátam,meg néha már az is ahogy mozog!
Most éppen csuklik!
Ja és a csípőm is nagyon fáj!
Hát nem hiába az a neve :"TERHESSÉG"!!!
De azért szuper teher! :lol:

Wera! Lassan tényleg itt a cél!
Örülök,hogy jól haladtok,hétvégére biztos minden a helyére kerül,de te csak óvatosan jó?????

MEGINT HÁNYINGEREM VAN!!!!!!!

Henka! Már nagyon hiányoltalak!!!
Nagyon örülök,hogy benéztél és annak mégjobban,hogy minden sinen van!
Akkor lassan belevágtok????
Izgulunk ám értetek majd mi is ahogy te most értünk!

Hú tényleg elég sz@r itt ülni,megyek,reggel korán jövök!!!
Bejelentkeztek a gázasok,gázórát cserélnek 8-12-ig!!!
Majd ülök mint egy irodában!!!!

Jó éjt csajok,vigyázzatok magatokra!!!

Szép babás álmokat!!!!!(ezt már olyan rég írtam) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ibm

Andi! Hercegnődnek külön köszi! Neked meg jó éjt!

Kép
Kép
patr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: