A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Andus: Nagyon-nagyon örülünk mind, meglátod, minden rendben lesz a babátokkal! :)

Gerendai Zsuzsi: Neked pedig a kölykökhöz! :)

Hozzánk szeptember 8-án látogat először a védőnő, tudtommal ez rajta múlik, hogy kijön-e a szülés előtt. Hozzánk feltehetően többször is eljön majd.

Hajnski nyaral, de hol van Macsek?

Jó éjt Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hozzánk nem hiszem, hogy jön. :) Az első gyerek előtt jött, a másodikhoz csak a hazahozatal után. Utána megbeszéltem vele, hogy én nem igazán ragaszkodom hozzá, hogy ide járjon, majd szólok, ha gond van. Persze, ha nagy ritkán gond volt, akkor kihívtam az orvost, vagy felkaptam a gyereket és bevittem a Heim Pál-ba. Szerintem az első gyereknél még sokat tud segíteni a tanácsaival, de utána...

Kép
kangu

Zsuzsi: Gratulálok a kiscicákhoz! :wink: Biztos nagyon aranyosak! :lol:

Védőnő: Hozzánk még egyszer jön a szülés előtt! :)
zsu83

Védőnő: nálunk egyszer járt szülés előtt, utána gyerekágyban hetente kellett volna, ebből kettőt elbliccelt, utána havonta kellett volna, abból talán kettő jött össze. Nem tudom hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, de az én drágám sosem szól ha jönne, az utcánk végében lakik és erre jár haza, egyet gondol és beugrik :? én ezt nem nagyon díjazom mivel esélyem sincs így kicsit összepakolni vagy valami...meg néha ahogy kinézek itthon a jó kis kinyúlt pólókban, esetleg pont egy etetés után főzelékesen :lol:

Cikis kérdés: van még valaki aki nagyon szenved a wc-n? :oops: Pokoli kínokat élek át, nem segít semmilyen gyümölcs, gyümölcslé, kapuccsínó, kakaó, magvak, egyszerűen semmi...már néha azon filózok inkább rágyújtok hátha az hoz egy kis "ihletet" :oops: amikor még lehetett bagózni az segített néha...voltam dokinál is, kaptam rá cuccot de semmit sem használt, most homeopátiát szopogatok két napja, de annak meg idő kell amíg hat, meg egyébként is csak tüneti szer, csak a fájdalmat enyhíti, a probléma gyökerét nem fogja meg. Bármilyen ötletet szívesen fogadok, és bocs hogy ilyesmivel traktállat titeket, de el sem tudjátok képzelni mennyire szenvedek, ilyesmi érzés lehet a szülésnél a kitolás :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt mindenkinek!

Kicsit késve Andus,de örülök,hogy minden rendben van a babáddal!
Gondolom nyugodt éjszakád volt!? :)

zetibebi:én sajnos nem tudok segíteni mert ami nekem bejon az benne van a te felsorolásodban a "nem használ"címszó alatt :(

A mi védőnőnk elment szabira,de előtte sem esett szó arról,hogy esetleg kijönne.Mercikémnél másik védőnőnk volt még,ő kijött mikor pár hónapos voltam vele de megmondom őszintén,hogy én ezt fölöslegesnek tartom :? Ha van valamilyen gondja az embernek akkor úgyis megkeresi őket bár ezt biztos mindenki másképp látja...
Nekem csúnya kiskönyvem van és ajándékokat sem kaptam meg kuponokat sem most :twisted: Mercimnél minden ilyesmit megkaptam

Tegnap képzeljétek egész nap "kopogtattam" a manókámnak,hogy hátha reagál,arra szokott időnként és egész nap semmi nem volt.Kicsit már aggódni kezdtem,mikor is elmentem lefürdeni befeküdtem a ventillátor elé és gondolom érezte,hogy kezdünk visszahűlni,elkezdett apró kis jeleket adni,hogy "nyugi itt vagyok"
Úgy örültem neki!Nem bírja ő sem ezt a marha meleget. :lol:

Ti hogy bírjátok?Én nagyon rosszúl viselem,egész nap szakad rólam a víz,akkor is ha csak fekszem :( Úgy örülök,hogy nem most van nagy pocakom!

Kitartást a mai előreláthatólag 39 fokhoz :?
pamóka01

Zetibebi: nekem a rostos Activia nagyon bejött.

Andus: Örülök, hogy nincs baj, mostmár nyugodj meg.

Én még mindig nem érzek semmilyen mozgolódást.

Kép
cserkészkolbász

Andus! Nagyon örülök, most kezdődik a felhőtlen, boldog terhesség :D .

Zetibebi! Lehet, hogy hülye ötlet, nekem a Gravidától mindig hasmenésem volt, ezért hagytam abba...

Tegnap az én babám sem aktivizálta magát látványosan, ma este újra próbálkozom.

Kép
mist

Nos, a védőnők kedvenc szokása, hogy bejelentés nélkül érkeznek (hátha rajtakapnak, hogy éppen a gyerekedet ölöd :D )
A wc problémára nincs ötletem... Sokan gazdagszanak meg a terhességük alatt (aranyér) :roll:

Kép
kangu

tőlem a védőnő nem kérdezett semmit a szememmel kapcsolatban, meg a háziorvos sem, de valószínűleg úgyis jövő héten megyek, addig utánaolvasok, aztán kikérdezem őt is. -5,25 a lencsém, remélem, az maradhat, mert félember vagyok nélküle már :oops:

székrekedéssel szintén küzdök, két dolog van, ami általában be szokott jönni: az egyik hogyha reggel még éhgyomorra letolok 3 dl 100%-os narancslevet (lehetőleg gyümölcshúsosat), a másik aduász a szilvalekvár. A szilvára egyébként is azt mondják, hogy hajt, és épp most van szezonja, úgyhogy szerintem érdemes friss szilvával is próbálkozni.

nagyon jófej az Icipicim, napközben ugyan egyáltalán nem érzek semmit, de tegnap meg ma reggel is nem sokkal felkelés után becsekkolt egy kis gurgulázással. Olyan, mintha szólna, hogy ő is felébredt, és ideje reggeliznem :)

Zsuzsi, tegyél fel fotókat légyszi a kiscicákról, olyan kíváncsi vagyok! :D biztos nagy élmény lehetett végignézni! Megtartjátok a kicsiket, vagy keresel nekik gazdit?

KépKép

KépKép
stelly

Én meg nem érzem, hogy mozogna! De tök olyan volt! És nem bélmozgás, az bizti! Lehet, hogy máshogy helyezkedik el és azért nem érzem?
Kicsit feszkó vagyok emiatt... Nem értem!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Zetibebi: nekem is a szilva segít, illetve van egy ilyen Laevolac nevű enyhe hashajtó, azt terhesek is szedhetik. Recept nélkül kapható, nekem segített, próbáld meg, talán hatásos lesz!

Ez a váratlanul beállít a védőnő, ez nekem jó kis meglepetés... Van ilyen? Szerintem ez azért kicsit furcsa... Jó persze, ha van veszélyeztetett gyermek és a család zűrös, rossz körülmények között él, az más, de normál családoknál???

Képzeljétek, a gyermek nálunk is hírt adott magáról!!! :) Olyan boldogok vagyunk!
Szinte giccses volt a helyzet. Feküdtem este, olvastam az egyik terhességgel kapcsolatos könyvet, rátettem a hasamra a kezem, éreztem, hogy hullámzik... Gyorsan hívtam Emberemet, aki elkezdett hallgatózni, és váltig állította, hogy hallja a mocorgását. Erre kétszer, nagyon picit, de megmoccant ott pont, ahol a kezem volt... :) Olyan nagyon fantasztikus érzés volt, bevallom, én picit meg is könnyeztem a dolgot! És már most látszik, hogy olyan jófej lesz, mint az apja, hisz kivárta, hogy ott legyünk mindketten és akkor adott hírt magáról! Jaj, jaj, olyan jó!

Mindenkinek hasonlókat!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mocorgás: nekem is, mikor írtam először hogy már érzem, akkor pár napig több alkalommal is éreztem naponta, aztán a nyaralás kezdete óta ritkábban, most is csak napi max egy-két sejtető kis buborék-féle van. Viszont ez a kevés az tuti ő, azon a helyen ahol érzem más nem lehet.
Úgyhogy szerintem ne aggódjatok ha néha kihagy, most nagyon intenzíven nő is, meg a méh is változtatja a helyét, ez lehet az oka. Hamarosan nyögni fogunk ha rúgnak, meg beakasztják a kis lábukat ide-oda

Edina, ahogy rádközelített a videón a kamera annyira az Eszteredet láttam az arcodban! :) Most is ha ránézek Eszterre mindig a videó jut eszembe :)

Köszönöm az ötleteket, tovább próbálkozok, muszáj megoldani a dolgot tartósan, mert szülésnél és utána nagy bajba fogok kerülni emiatt, az addigi fájdalomról nem is beszélve. :lol: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hát, a két nagy mosolyt a legvégén nem oda akartam beszúrni, hanem a rugdosásos mondat végére.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Julcsi ez tök jó!!! :lol: Én is könnyezek az ilyeneknél :oops: :lol: Az apáknak meg különösen nagy szám, mert nekik egyenlőre ez az egyetlen kapcsolatuk a gyerekkel fizikailag.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok.
Köszi szépen mégegyszer mindenkinek :)
Pamóka, nyugodtnak sajnos nem mondható az éjzskám, most nem a babó miatt, hanem Száva miatt izgultam. Szegénykém éjjel is lázas volt.
Most még alszik, ha felkel megyünk doktornénihez. Remélni tudom, hogy nem egy vírus, nem lenne jó most elkapnom valami nyavalyát.

Zetibebi, és is csak 4 naponként járok abba a bizonyos mellékhelyiségbe, bár nem szenvedek szerencsére, de előbb nem kell. Szülés után voltam proktológusnál, mert iszonyúan fájt, ő azt ajánlotta, hogy igyak meg mindennap egy kaukázusi kefírt, és egyek meg 3-4 szem kiwit, az rendbeteszi a dolgokat.
(hozzá kell tegyem, csak pár napig bírtam, mert nagyon utálom a kaukázusi kefírt )
Próbáld meg, hátha bejön. De mindenképpen sok rostot kell enni.
Általában a vas okozza ezt, szedsz vasat vagy terhesvitamint?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zétibébi! Köszi! Egyébként az Eszter annyira hasonlít az én kislánykori önmagamra... Az iwiw-en van egy kép a sok között. Én vagyok 3 évesen. Annyira Eszter! Ez olyan érdekes! Eszter és Zsófi, mintha nem is lennének édestesvérek. Felfedezek bennük egyformát, de alapjában két külön "fajta". Kíváncsi vagyok hármaska milyen lesz? Egy harmadik? Vagy inkább Eszter, vagy inkább Zsófi? Ez nagyon foglalkoztat.

Akit érdekel! http://www.elenorkismamaruha.gportal.hu/
Annyit tudok az árakról, hogy a
-pamut fitness: 4500.-
-Koptatott sztreccs farmer: 5500.-
-Rugalams anyagú 2 zseb-elöl-hátul: 4990-.

Szerintem baráti árak!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ma van 15-e és ma töltöm a 15. hetet. Micsoda számmisztika! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

jéééé tényleg, Dina! 15-e van, és 15 hetes az picurkánk :)))

szerintem a mocorgás most még elég esetleges, hogy ki érzi, meg ki nem, bár te rutinos mami vagy, de most még olyan kis pici a baba, hogy simán elfér anélkül, hogy "kirúgná a ház falát"; azért persze most reggel is madarat lehetett volna fogatni velem, mikor bejelentkezett :D de készülök rá, hogy ha nem érzem minden nap, akkor az most még nem jelent problémát.

olyan jók ezek a kismamaruha árak, amiket írtok (2in1 meg ez az Elenor is), jövő hét csüt-pént szabin leszek, attól tartok, az egyik nap nagybevásárlásba torkollik majd :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

A Hoxa-ra is be szoktam nézni és ott azt írja az egyik kismami, hogy most tölti be a 15. hetet és levették neki az afp-t! :shock: Ezt nem értem. Szerintem nem lesz jó az eredménye. Én majd 16+3 kor megyek. Még ezt is keveselte a védőnő! :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Andus, nekem a ritka wc-s probléma születésem óta van, azt hiszem érdemes leírnom a történetét mert tanulságos, én is elszúrtam volna Zétinek ha nincs tapasztalat. Szóval mióta megszülettem gond volt és anya amíg picike voltam mindig lázmérő végével, szappanból faragott kúppal ingerelt. Az épp akkor megoldotta mindig a gondot, de hosszú távon ellustultak tőle a belek (bocs de szerintem tényleg hasznos tapasztalat). Úgyhogy egész életemben küszködtem, mikor koliba kerültem a környezetváltozás hatására két hetes rekodot döntöttem :shock: és most gondolom a hormonok meg a méh nyomása stb felerősített a problémát. Zvel még nem volt vészes, de most...szóval néha Zvel is volt gond, használtam én is kúpot ingerlésre neki, de csak ha nagyon muszáj volt, nem napi szinten, így ő megúszta ezt.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Hát, a WC-n én is eléggé szenvedtem már az elejétől kezdve. :( Jó, ha 4-5 naponta tudtam alakítani.
De most minden jó és szép.
Nem tudom, hogy azért, mert állítólag a 16. héten elmúlik a székrekedés, vagy azért, mert terhesvitamint váltottam, és minden reggel éhgyomorra megiszom kb. fél liter ivójoghurtot.
Próbáljátok ki az ivójoghurtot, hátha segít éhgyomorra vagy próbálkozzatok ti is terhesvitaminváltással. A sok vas okozza amúgy a székrekedést.

Aki még nem érzi a mozgást, ne aggódjon, védőnő szerint teljesen egyénfüggő, hogy ki mikor érzi. Első babónál a 20. hét környéke az általános.
Én múlt hét Vasárnap éreztem először, de 2 napja nem érzek semmit. :( Ez is normális. Van, akinek korán lejelentkezik a kicsi, majd legközelebb csak hetek múlva érzi újra. :(

Cicás képeket kérünk! :) Anyuéknak is most születtek, annyira édesek!
Vendég

Sziasztok!

andus!Annyira örülök ,hogy minden rendben van!
zetibebi gyógyszertárban kapható lekvár amit a kismamiknak is ajánlott.Próba ......

Megjöttünk uh-ról!!
Annyira boldogan jöttünk ki még sohasem találkoztam ilyen rendes uhussal!!!
A világon mindent megmutatott elmagyarázott!
A baba most 66mm, a tarkóredő2, 1mm, BPD23mm.Igaz felébresztettük mert a drága nagyon alukált,hihetettlen milyen jól látható volt ahogy mocorgott.Elolvadok még most is ha visszagondolok.
Nagyon jól látszott mindene, olyan széppé tette a napunkat.
12-13 hetesnek mondott .holnap leszek elvileg 13hetes.

Kép
zümis

Gratulálok zümis. :) Nekünk is aludt a 12. heti Uh-n, 2X is fel kellett ébreszteni, hogy a Doctus Venosust meg tudja nézni a doki. Hihetetlen édes volt, ahogy mocorgott az ébresztés után!
Vendég

Engem a dinnye annyira hajtott, hogy már nem is mertem enni, nehogy még bajom legyen! :oops: :shock:

Zümis! Igen én vagyok Szterke! Micsoda véletlen! Ott nem olyan jó a társaság,m int ii és nem is pörög annyira.
Amúgy megy gratula az uh-hoz. :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!
Jó olvasni, hogy mindenki jól van, mindenki élvezi a babóját, és hogy egyre több manó mocorog! nekem már napközben is nyomul egyre többször! Olyan jó!
Colaivászatról, meg egyebekről annyit, hogy én az első, és a mostani gyerkőcöt is pálinkával fogadtam, mikor még nem tudtam, hogy gyerek van odabenn....(és mindkettő vízöntő ) a másodikkal nem ittam, mert számítottam rá hogy lessz, lány is lett, és ikrek, és igazi hisztis nőci....:):)
Azt mondták nekem annak idején, hogy azt egyek-igyak, ami jól esik, a szervezet úgyis tudja, mire ven szüksége....szóval mértékkel bármit!!!!!!Nem árt a gyereknek az a kis "rossz" amit a mama megkíván! minden nap kávézok, sőt kávéval nyelem le a vitaminokat, meg vasat:), amióta szénsavasakat iszok jó a gyomrom, és műkajákat is eszek, ha arra vagyok éhes....:) szóval nem ez számít szerintem!
Jó 7végét mindenkinek!!!!!
Ja! Sikerül nyaralnunk kemény 4 napig! gulliveren licitáltam, mehetünk is jövő 7en! (akit érdekel és nem ismeri: http://www.gulliver.hu/hu/?refajanlo=17604 ) már voltunk egy-pár ilyen röpke 7végés utazáson, jók voltak mindig, és olcsóbb volt így, mintha helyben feiezttünk volna be...és még élvezetes is, meg jó 5leteket ad, hova menjünk!!!!!!:)
Na akkor tényleg jó 7végét, sok örömet a mocorgókhoz!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Andus: jobbulást kívánok a kislányodnak!
Az enyém most gyógyúlt meg úgy-ahogy,de reggelente még mindig folyik az orra :? Fájt a torka,alig volt hangja de csak pár napig tartott.Hála istennek láza nem volt és én sem kaptam el tőle.
Remélem nálatok sem komoly!

Móni
pamóka01

Sziasztok!

Látom megint termeltetek! :lol: :wink:

Székrekedés: Sajnos én is küzdök vele :oops: , mióta az Elevitet szedem! Nálam a rostos narancslé és az őszibarack segít, de az is nehezen, de legalább sikerül valamicskét produkálnom! :oops:

Védőnő: Mi az hogy csak így beállít? :evil: Azért ez durva!

Baba mocorgás: Még én se érzek semmit, talán kisebb buborékolást! Az apukája hallgatózott este, és szerinte a gyerek a magzatvízbe pukizott! :lol: :lol: :lol:
A hasam is épphogy domborodik, pedig már ideje lenne nőnie! :roll:

Meleg: Már nekem is nagyon elegem van ebből a melegből! :evil:
Én már nagyon várom a hűvősebb időt! :)

Zümis: Gratulálok az uh-hoz! Elhiszem hogy fel vagytok dobva, olyan jó érzés látni a picurokat! :lol:
zsu83

Zümis nagy gratula! Nekem is hasonló élmény volt a szerdai uh amikor a képeket kaptam, tényleg csak egyszál fotóért mentem és mégis mindent végigmutogatott, még a szívét is kihangosította, azt most hallottam először.

Köszi az ötleteket, szerintem végigpróbálom a sort, kezdem azzal amit a legvalószínűbbnek tartok hogy hat, és hátha találok valamit :)

Lányok én elpatkolok, elviselhetetlen a meleg, ahogy megy a napocska úgy járom körbe a lakást és nyitom-zárom az ablakokat, mindig az árnyékosat igyekszek nyitni de még így is gáz...most lett lecserélve a tető, és ez a bádog-szerű lett feltéve, nem tudom a nevét, nagyon szép, cserép-mintára hajaz és szép pirosas, de annyira átforrósodik, hogy a szigetelés sem bírja visszafogni a hőjét :? ilyet ne rakjon senki, akármilyen jól mutat...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

És képzeljétek a férjem ma nem bírt magával, én még vártam volna vele: de megvettük a babucink kiskádját és hozzá egy fürdőállványt! :lol:
zsu83

nem semmik vagytok, csajok :) valamelyik nap pamóka a babakocsival, most meg ti a kiskáddal :D

én is nézegetem már a cuccokat, de egyelőre úgy vagyok vele, hogy ténylegesen vásárolni majd csak november körül ketzdek el... aztán meglátjuk, meddig bírom ki :lol:

KépKép

KépKép
stelly

stelly:nem mi vásárolunk,hanem a pasik :D
Azért érdekes nem!?Én azt gondoltam,hogy én jobban be vagyok sózva mint Zoli és mégsem.De legalább nem csak nálunk van ez :lol:
Én is nagyon szeretnék venni valamit,de én csak vmi téli kis bundis cipőszerűségre gondoltam,vagy ilyesmi apróságra.
Már kétszer is voltam itt nálunk lent a bababoltban,de valamiért nem vettem semmit és akkor jött meg a drágám a kocsival :)
Bár ezen kívűl nekünk csak rucik kellenek mert Mercimről megmaradt minden ami egy picurinak kell.
Ahogy elnéztem az árakat nem is bánom.Azért elég sokat drágúlt minden négy év alatt is :? A babaruhák árai,főleg a télieké nem semmi :( de nagyon várom,hogy költhessek rájuk :)
pamóka01

Stelly: Egyetértek Pamókával, a férfiak vásárolnak nem mi!
Nálunk is a férjem van teljesen rákattanva a vásárlásra!
A pelenkázót, kiságyat, babakocsit is kinéztük, de októbernél előbb nem vesszük meg! Bár ki tudja, a férjem fejébe mi motoszkál, nem lennék meglepve, ha ő is hazaállítana a babakocsival! :lol: :wink:
Tegnap a Corából hozott kis zoknikat, és 3 rugdalózót! :lol:
Férfiak, férfiak! :roll: :lol:
zsu83

Ne haragudjatok, de erre a férfi-témára előbújt belőlem a panaszáradat, előre is bocs, de most nagyon magam alatt vagyok, ma nagyon sokat sírtam.
Párom szinte egyáltalán nem vesz tudomást a bébiről, lassan már rólam sem, Még egyszer meg nem kérdezte, hogy hogy voltunk aznap, mi volt a dokinál, semmit a babáról sem. Az ultrahangon készült DVD szerinte horrorfilm. Nem fontos, mi hol lesz a szobában, se a neme, se a neve. Csak fáj a szívem, mikor ilyeneket írtok, én is annyira szerettem volna így... Az igazsághoz tartozik, hogy elég sanyarú gyerekkora volt, arra tanította neki az a drága jó..., hogy az érzelmeket nem mutatjuk, kemények vagyunk, csak semmi szeretet. Ja, és semmiről nem beszélünk, majd magától megoldódik. Meg mostanában extra sokat dolgozik. Nehéz..., vagy az van, hogy most kezdődik nálam a hangulatingadozás, eddig szerintem nem produkáltam ilyen tüneteket. Kicsit depis vagyok, ne haragudjatok hogy így kifakadtam...

De azért jót is tudok írni: nekem napi 2X-3X van eredmény a WC-n(ezzel most egál?)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Jó reggelt Zsuzsi és mindenki!

Nehéz bármit is írni mikor én a "másik oldalról" szemlélem az eseményeket.Azt írtad,hogy a párodat sajnos így nevelték.Akkor te ismered őt nem igaz?Ha a párod, és te úgy döntöttél hogy szülsz"neki" egy babócát akkor azért nem hiszem,hogy teljesen reménytelen volna csak természetes,hogy mi nők másképp éljük meg ezt az időszakot.

Ugyanakkor: elhiszem,hogy nagyon rosszúl esik,mert úgy érezheted,hogy ennyi erővel egyedül is lehetnél és nem kéne mosni rá meg főzni stb...Ezt csak azértr írom mert én éreztem már így csak nem a te történetedből hasonló okból kifolyólag.

Gondolj arra,hogy nagyon sokat dolgozik és ezt viszont érted teszi és a csepp manóért aki a pocidban van. lehet azért ilyen mert még nem tudta "feldolgozni" hogy ti ezentúl már egy család vagytok,egy egység aki mindig minden helyzetben,minden időben összetart,ez felelősség és ez neki nem olyan formában adatott meg mint ami az idilli. Biztosan fél,hogy helyt tud-e állni stb...és ezért inkább tartózkodik kimuatani az érzéseit.
Hidd el,ha majd nagyobb lesz a pocakod és látványosan mozgolódik a baba akkor benne is felélednek az apai érzések,de legkésöbb akkor ha megszületik!Ki tudna ellenállni egy gyönyörű kisbabának!?Főleg ha a sajátja!!! :) És amit írtam az elején is: Valamiért őt választottad igaz?Akkor biztosan kiérdemli,hogy ő legyen a gyermeked apukája!!!!
Fel a fejjel Zsuzsi,minden rendben lesz!

Móni!
pamóka01

Sziasztok!

Hát, nálunk apuka semmit nem vett még a gyerkőcnek, de múltkor mikor vettem a bodykat, ő is nézegette a rucikat. :) Ki is nézett egy kis farmer kertésznacit, és télikabátot a kicsinek. :) Csak egy bibi volt vele, kb. 2-3 éves gyerkőcre lett volna jó. :lol: Mikor mutattam neki, hogy a miénk milyen kicsi lesz még az elején, látnotok kellett volna a fejét! :D Nem volt semmi!

gerendai zsuzsi: :( szomorúan olvastam, amit írtál, de sajnos nem a te eseted az egyetlen, amikor így reagál az apuka az elején. De aztán változni fog a helyzet, hidd el! Mikor érezni fogja, hogy rúg a kicsi, ahogy ráteszi a pocakodra a kezét vagy ahogy a kezébe fog simulni a kicsi buksia, hidd el, olvadozni fog. :) Sajnos a sanyarú gyerekkor nagyon rá tudja nyomni a bélyeget arra, hogy hogy éli meg ezt az egészet, de hidd el, örül a kicsinek, szeret titeket nagyon, csak egyszerűen egyelőre nem tudja kimutatnu! De mikor először a kezébe veszi majd a csöppséget, hidd el, ha csendben is, akár elfordulva, hogy ne lásd, de egy könnycseppet tuti le fog törölni a szeme sarkából. :)
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsi: Én se tudok mást írni mint az előttem szólók, de hidd el változni fog a helyzet, csak ő ebből az egészből még nem érzékel semmit! Majd ha már kézzelfoghatóvá válik a helyzet, nagy lesz a pocid! :wink: :D
Vannak olyan férfiak, akiknek több idő kell, hogy belelendüljenek ebbe az új szerepbe!

Végre lehűlt az idő!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
zsu83

Zsuzsi!

Nem minden férfi reagál egyformán a babóca érkezésére! nézzük csak az ő szemszögéből, mit is lát az egészből a párod? Van egy gömbölyödő asszonyka, aki folyton rosszul van, figyelmet követel, mesélget valami megfoghatatlan, láthatatlan, állítólag mozgó-érző emberkéről akit csak ő érez, és mutogat valami homályos dvd-t egy ufó szerű izéről :? . Hát nem könnyű a férfinak ilyenkor elképzelni, hogy tényleg van ott valami, ami az övé is... :D A tapintatosabb férfi veled együtt örül, hogy jé, de gyönyörű ez a homályos paca. :D A lelkesebbje nekilát vásárolgatni, hogy lám-lám ő is fontos, mekkorát teljesít ő is a leendő babáért :D
De várd csak ki, mikor már a párod is érezheti a rugdosást, és láthatja- sőt kezébe veheti az emberkét! Akkor majd apává érik! Türelem, szerintem ezt nem szabad erőltetni..

Kép
kangu

A vásárolgatásró jut eszembe! Szeptemberben babaruhabörze! Nagyon jó szokott lenni (nem csak ruhák vannak!). Mindenhez töredék áron lehet hozzájutni, lehet alkudozni. Az ilyen apró ruháknál sem számít, hogy használtak, hiszen 1-2X vannak csak rajta a babán, olyan gyorsan kinövik. De lehet olyat is találni, amin még az áruházi papircimke is rajta van, mert anyuka nem adta még rá a gyerekre :lol: Én mindenkinek nagyon tudom ajánlani, én elsősorban onnan öltöztetem a gyerekeimet :oops:
Infok: http://www.babaruhaborze.hu/

Kép
kangu

Kangu: Mi is megyünk a bababörzére! Minden barátnőm ajánlotta!
Már nagyon várjuk! :lol:
zsu83

Zsuzsi!

Nálunk is döcögve indult az apaság, sokáig a homokba dugta a fejét, mindig elmeséltem neki mi volt a dokinál, védőnőnél, megnéztük a laboromat, de magától sosem kérdezett semmit, hogy hogy érzem magam, most ez hogy is van, mi történik, mekkora, mikor, nem is nézegette a cuccokat, egyáltalán nem is érdekelte, mivel asztalos azt gondoltam mesés babaútorok lesznek, de az ágyat kapásból megkaptuk és "csak" egy pelenákzót rakott össze, azt is inkább azért mert rágtam a fülét. Nyaggattam, hogy miért nem érdeklődik jobban, sokáig meg sem tudta fogalmazni, majd kibökte, hogy majd akkor tud valamit kezdeni a dologgal, ha a kezében lesz a gyerek mert ez így neki elég...hogyismondjam szó szerint kézzelfoghatatlan hogy a hasamban van a gyerek, nem tudott mit kezdeni vele. Neki az első hőstette az volt, hogy tudni kell a kutyánk oltásán éphogy nem ájult el, ergo nem bírja a köpenyt meg a csempét, viszont kézzel-lábbal el akart jönni a szülésre, én mondtam hogy nagyon szeretném de ha szarul lesz inkább várjon meg. És úgy összekapta magát, valami olyan hihetetlne fantasztikus álomtársam volt a szobán, hogy tényleg mint a mesében, pakolta a szőlőcukrot a számba, hallgatta a nyavajgásom, percenként megmondta mennyi az idő, tartotta a fejem mikor lebukott, stb. Sosem felejtem el :) végig mint egy bástya olyan volt, aztán a műtőben már nem bírta és legurultak a könnyek :) aztán megint volt egy kis szünet a lelkesedésben amíg Z nagyon pici volt, ugye pár hét eltelik az első mosolyig, addig tényleg csak fekszik eszik és sír, apának a fürdésen kívül sok tennivaló nem jut, játszani nem lehet. Szóval mikor már mosolygott és tudott fogni megint lelkesebb lett apa, azóta pedig szerelmes :)
Jó hosszú lett, azt akartam csak ezzel, hogy a szeretetet meg lehet tanulni, csak meg kell tanítani türelemmel, fog találni a ti apátok is valamit a babájában amitől belelkesedik, meglátod :) van aki ilyenkor a babakocsik és műszaki cuccok megszállottja lesz, kitanul minden babás kütyüt, vagy ha pl elmegy veled uh-ra és meglátja miket produkál a mazsola akkor is lehet, hogy könnyebb lesz neki elképzelni az egészet. A vége felé egyszer fogtam egy colost meg egy kártyanaptárat, kihúztam a colost akkorára amilyen a baba aktuális testhossza és a colos véghez tartottam a kártyanaptárat, megmutattam apának, hogy ilyen hosszú és kb ekkora a feje, szinte elfehéredett, ránézett a hasamra(nagyon pici hasam volt :oops: ) és azt mondta nem lehetséges, kizárt, nem férhet belém, én pedig mondtam hogy hidd csak el, ekkora a gyereked :lol: szóval lesznek nektek is ilyen pillanatok, ez tuti, csak segíts neki megérteni, elfogadni, és megszeretni a gyerekét :) légy nagyon türelmes, meg fogja érni :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Ünnepélyesen én is szeretnék hozzátok csatlakozni. A kezdetektől olvaslak benneteket, veletek aggódtam és örültem minden jó hírnek ezidáig is.
Nagyon mosolyogtam amikor valaki korábban írta, biztos vannak olyanok akik még várakozó állásponton vannak. Hát én is közéjük tartozom. Megfogadtam, hogy megvárom a 12 hetes UH-t, amit viszont megismételtünk a napokban, mert Babóka nem mutatta meg mindenét annyira szundított, hogy ágyúval sem lehetett felébreszteni.

Most viszont megnyugodva (már amennyire egy várandós anyuka megnyugodhat) bejelentkeznénk mi is. :) 13+6 vagyunk ma, 1,6-os tarkóredővel, szép kis praclikkal, lábakkal és egyenes gerinccel és jó laboreredménnyel.
Babóka nálunk diplomaajándék. Két helyen államvizsgáztam 4 nap különbséggel júniusban (sikeresen), furcsáltam, hogy a fura émelygés amit a stresszre fogtam csak nem múlik a vizsgák után sem, és láss csodát egy héttel az államvizsgák után pozitívat teszteltem. :D
Férjemmel folyton mondogattuk, hogy ha befejezem a sulikat akkor jöhet a baba, háááát minden kívánságunk ilyen gyorsan teljesüljön. De Babó már most lepipált, hiszen mivel velem együtt államvizsgázott, ő már 2 diplomával a zsebében születik, vagy nem? :lol:
Egyébként én is barna vagyok, úgyhogy nem rontom a statisztikát a csapatban és 26 éves.

Mindenkit nagyon ölelünk, hiszen ti még nem ismertek, de én suttyomban már sok szépet olvastam rólatok. :)

Kép
Kép
elif

Szia! Üdv neked is! :)
Gratula a diplomákhoz! Nem semmi tényleg, ahogy összejött nektek minden! :) Én a gyes végéig szeretném befejezni a sulit, még van két évem belőle, a gyesből meg még három és fél, úgyhogy nem fogok kapkodni :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok.
Zsuzsi, meg tudom érteni teljesen amit írsz.
Az én párom sem valami lelkes, pedig akarta ezt a babót. Vagy én várok tőle többet? Azt érzem, hogy nem tudja felfogni, hogy lesz mégegy gyerekünk. Mikor ezt szóva teszem neki, akkor azt mondja, hogy hülyeségeket beszélek, dehogynem, és ő örül neki, és nem érti mi bajom.
Én is valahogy több lelkesedést várok el tőle, úgy, ahogy írják itt a lányok, hogy be vannak zsongva a férjeik.
Próbálok visszaemlékezni arra, hogy milyen volt, mikor Szávával voltam terhes, de nem megy, nem emlékszem, nem tudom, hogy akkor lelkesebb volt-e.
Ami nagyon megmaradt bennem ,hogy szülés után ő hozta vissza Szávát akarjaiban, leült mellém, és egy szót sem tudott szólni, csak nyelte a könyneit. Ő is végig bent volt velem, és utána hetekig minden férfi ismerősünknek azt mesélte, hogy milyen csodálatos élmény volt, és ezt nem szabad senkinek kihagyni.
Azt hiszem a te férjed is ilyen típus, csak akkor fog benne tudatosodni, hogy apa lett, mikor kézzelfoghatóan a karjaiban tarthatja a pici babóját, és akkor fogja elönteni őt a szeretet.
Száváért azóta is rajong, imádja, sokszor könnyesre érzékenyül tőle. De ő sem tud mit kezdeni azzal, hogy az én hasamban megint egy gyerek van, úgy van vele, hogy ez egy tök természetes állapot, nem tudja elképzelni, hogy mi megy végbe ilyenkor egy nő szervezetében, és gondolom minden hisztimet a hormonokra fogja.
Biztos vagyok benne, hogy megint csak akkor fogja elönteni az apaság érzése, ha a kezében fogja tartani a bébit.

Szóval Zsuzsi türelem, és ne csüggedj, tudom, hogy nehéz, én is éppen tegnap este bőgtem ezen, mert kérdeztem, hogy milyen élmény volt az UH, és azt mondta, hogy úgy semmi különös, mert ő egy kukkot sem tudott kivenni abból amit látott, látta, hogy ott mocorog valami, de, hogy mi micsoda, azt nem értette. Na ettől én jól kibuktam, és bőgva a fejéhez vágtam, hogy micsoda érzelemszegény és ,hogy lehet ilyen bunkó..... :oops:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Szia Elif, üdv köztünk! :D
Gratula az államvizsgához és a Babókához is!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Elif: Üdv. közöttünk! De jó hogy még mindig jönnek újak! :lol:
Gratulálok a vizsgáidhoz, és elsősorban a babucihoz! :lol:
zsu83

Szia Elif! Üdv itt! Gratula a diplomához, én most kezdek neki....:) Ha egyáltalán el birom kezdeni! És perzse a babához!
Nem vagytok semmik csajok, hogy már vásárolgattoka babáknak! Én úgy vagyok vele, hogy ej ráérünk arra még! Az elsőnek minden hónapban vettem egy rucit, és mindig egy mérettel negyobbat, hogy mindig legyen egy új rucija, mikor nöddögél....így készültem rá....másodiknak akkor vásároltam be azonnal, mikor megtudtam hogy csaj, és mentem turizni a nagyobbnak, folyton vettem egy valag csajos cuccot, amiből a fele rajta se volt!:) A mostani bébikének még semmi "saját "cucca.....valahogy magamat fontosabbanak tartottam, és magamnak vettem cuccost....olyan fura ez. Így hogy olvasgatom ti már miket vesztek, el is szégyeltem magam, hogy a maócskára nam is gondoltam! Babakocsit kapunk kölcsön, ágyat majd veszünk decemberben, egyebek vannak, kiskád kell mejd, mert anyukám lehasználta az első gyerekekét! ruhák dögivel, de persze úgyis kell új is!:) Bababörzére mi is megyünk, de én úgy tudtan novemberben lessz! Kismama újság legalábbis az reklámozta! Migyá utána is nézek!Ott nahgyon olcsó a pelus, meg popsitörlő, meg van sok akció(pl ágyra....matracra....) gondoltam majd bevásárolok.....meg olcsó a legó, és a síoverál! Gyerekeknek tavaly ott vettem mindet!
Na akkor jó vásárolgatást minden kismaminak! Élvezzétek a végre hüsi időt!!!!!Nyitva a z összes ablak!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikverus: Kismamabörze tényleg novemberbe lesz, ez egy másik! :)
zsu83

Szia elif,gratulálok!!! :)

Lányok!Hogy kell a vonalzót ide berakni?Már megcsináltam mind két manómnak de nem tudom idetenni :x és már forr az agyam
:lol:
pamóka01

Én mindkét féle bababörzén voltam már a Hungexpon (mivel 2 különböző szervezésű van), de nem láttam köztük különbséget sem árban, sem választékban....

Kép
kangu

Nagyon nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást! :)

zetibebi, Ikverus:
le a kalappal előttetek, hogy gyerkőcök mellett tanultok, ill. tervezitek a tanulást. Korábban én is úgy gondoltam, hogy miért is ne jöhetne már a suli mellett a baba, de most látom, hogy sok lett volna (persze 1 fősuli meg 1 egyetem nappalin... de én már csak ilyen bolond vagyok, mindig egyszerre vágok bele mindenbe, aztán meg megszakadok). :)
Most egy ideig én biztos nem vágok bele komolyabb tanulós projectbe, Babóka születéséig csak nyelvtanulás a cél, konkrétan törökből egy jó középfok, mert apucink török és megígértem neki és apósomnak, hogy addig összekapom magam.

Annyira édesek nálunk is a pasik, apum és férjem is már azzal piszkál, hogy kezdjek el bevásárolni, mert a végén az utolsó pillanatra marad. :lol: Anyukám meg minden áron kismama ruhákat akar venni nekem, végül beadtam a derekam és hétfőn szétnézünk az általatok ajánlott helyeken, pedig rajtam sajnos még nem igen látszik a manó. Hát végülis érthető... első várvavárt unoka...
Igazság szerint már én sem tudtam ellenállni a kísértésnek és tegnap beszereztem egy édes kiskabátot a T..CO-ban, ez volt az első szerzemény. :)

Egyébként vecsésiek vagyunk, úgy emlékszem valaki írta, hogy ide fognak költözni augusztusban. :)

Kép
Kép
elif

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: