A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

igy kezdodik:Panninak van hat babája: Péter, Palkó, Pistuka, Klári, Mári s Évi bébi, ő még pólyás kisbaba."
olyan edi mese
Vendég

annyit talaltam rola a neten, hogy mas is szeretne megszerezni de sehol nem lehet. Felmentem par antikvarium honlapjara, de ott sem talalni. Na majd nekiallok kutatomunkat vegezni:)
A masik amit most kitalaltam hogy kell nekem?nekunk az oreg nene ozikeje. De az megkaphato most is.

NEm tudtok esetleg jo gyerekdalos cd-ket?
A tegnapi altatodal tanulas kapcsan nagyon belelkesedtem, hogy kell tanulnom dalokat!:)
Vendég

nem tudom kimennyire kedveli a pszichologiat, de ha van most valaki itt gepnel leirna nekem milyen szin jut eszebe ha a fejebe nez, ha a mellkasaba, ha a pocijaba es ha a lababa?
minden agyalas nelkul az elso szin ami eszedbe jut, vagy latsz...

csak tok erdekel, ezt a tegnapi relaxacio vegen csinaltuk. Szerintem nagyn erdekes dolog!
Koszi ha valaki leirja!
Vendég

Na, megjártam a védőnőt! Reggel ugy jártam, hogy elfelejtettem elrakni a reggeli első pisit... na de a másodikat elraktam.... erre azt mondja nem gond hogy nem az első, akár ott helyben is lehet adni! mondom akkor jól van! Nincs benne cukor szerencsére! Lemérte a súlyomat. 60 kg-nál járok! Vérnyomásom 110/60 volt. azt mondta ez jobb mint a multkori, mert ott a / -t kicsit magasnak találta! Babó szívhangja 152. Megnézte a fekvését is (nekem olyan furi, hogy ezt tapogatásból meg tudja mondani (jó, mondjuk régebben sem volt uh) ezek alapján FEJVÉGŰ!!! :) Hurrá!! Popsi a bal oldalamon, és a jobb oldalamon meg nyujtva a lába! :lol: Bár mondta ez még változhat.... de következő alkalomtól asszem már 2 hetente nézi! Most 3 hét mulva kell még mennem 30-án!
Kérdezte hogy van e kérdésem. Monom neki hétfőn megyünk a kórházba, kérdeztem, hogy megmutogatnak e mindent, vagy elmondanak-e. Azt mondta meg nem mutatnak, főleg ha szülés van! De elmondanak minden fontos infót! Kérdeztem mit kell bevinni a kórházba...... azt mondja semmit!!!!!! Csak a papírjaimat a leletekről, személyit, és pácienskártyát..... se ruha, se betét, se hálóing, semmi..... akkor kell majd az apának behozni ruhát ha megyünk haza!!! :shock:

d.dodó

Panni és babái :
http://freemail.hu/fototar/gyujtemeny.j ... Id=1882910

Panni a kertben:
http://freemail.hu/fototar/gyujtemeny.j ... Id=1882974

rákattintasz a képekre és kinagyítja neked és el tudod olvasni

Kép

Kép
timi1982

Az öreg néne őzikéjét én is úgy szeretem!
Nekem egy válogatás cd-m van,a barinőm írta ki de nem valami jó!
Apának mindig mondom,hogy szedjen le a netről,de azt mondja nincs fennt semmi!
majd mondom neki ma is!
A Halász Jutka és a zenemanók állítólag jó! :oops:
De én nemtudom,csak ezt hallottam.
nekünk nincs mesekönyvünk se mert már többen mondták,hogy ne vegyünk,mert ők vettek!
Barinőméknek van egy nagyon cuki zenélő,annyira élvezik a fiúk,na azt Anyós már megvette,úgyhogy az tuti lesz!
Akartam venni,hogy meséljek neki,de igazából nem is találtam olyat ami igazán mese lenne!
Mint régen!

A másik amit szeretnék a diavetítő!
Lehet,hogy még Apáé megvan! :lol:
Én azt annyira szerettem!!!!

Kép

Kép
ibm

timi : te egy zseni vagy! Hihetetlen!
Iszonyatosan nagyon nagyon koszonom!
Ur Isten tudod hany eve nem lattam ezeket a kepeket!
Konnyeket csaltal a szemembe!
NAgyon nagyon koszonom!
Vendég

Anyjuk!
saját fej, mellkas, pocak és láb?? Hogy melyikről milyen szín jut elsőre eszembe?

d.dodó

Sziasztok!

Megvolt az utolsó védőnői látogatásom. Sok szerencsét kívántak.
Másfél kilóval könnyebbnek mért mint tegnap előtt a körzeti :)

Anyjuk!
Grat az uh-hoz! Én sem hallottam a meséről. Nincs valaki nagymama korú ismerősöd,hátha ő tudna segíteni.
Színek:citromsára,fehér,kék.piros.
De ez mire is jo??????
Vendég

nekem az öreg néne őzikéje a vágyam. réegen megvolt mesekönyvben, de az én drága édesanyám odaadta vlakinek. :twisted: :twisted:
még jó hogy a szövege megvan, de hát az nem olyan. könyvesboltban meg kb. 1 évben egyszer talán ha meg lehet venni.

diavetítőt én is fogok venni. már irtam is itt nektek, hogy tud-e valaki tanácsot adni.
teszveszen sok van fent, de ujat nem sazbad venni. csak a régi vasat, amit elég cipelni.
a filmek bele olyan 6-900 forint körül vannak a teszveszen.
anyósoméknak megvannak a mesék, csak drága párom szerelte szét a vetítőt :twisted: :twisted: idióta!!!
nem tudja hogy az mekkora kincs?? én imádtam. és szerintem a gyerek is szeretné. legalább kicsit fejlődne a képzelőereje, és igy a szókincse is. nem ugy mint a mai meséktől. lövök, vérzek, hazudok. és ráadásul még elképzelni se kell, mert mindent mutat a mese.

a vetítőn meg van egy kép, hozzá 4-5 sor és képzelje el.

Kép

Kép
timi1982

Mikor pánikbeteg voltam jártam relaxra,tényleg tök jó!
Többször próbáltam,nagyon jól ellehet lazulni,de most mikor pirinnyka baba közben ugrál nem megy!
Megpróbáltam,de addig jutottam,hogy fej-sárga!
De érdekelne,majd még próbálkozom!

Kép

Kép
ibm

nah és persze a diavetítő meg valami nasi meg nyusziapu, meg gömbickém meg én... és tök jó délutáni, esti program :D legalább ilyenkor együtt a család és törődünk gömbickémmel.

Kép

Kép
timi1982

Fej: halványkék
Mellkas: fehér
Has: narancssárga
Láb: zöld

d.dodó

kosz: a lab nekem is zold volt, pedig elvileg az nem zold, meg varok, hatha mas is leirja, amugy te is novelted a megfigyeles eredmenyeit...
Vendég

maverick: koszi, nalad apoci es a lab "mas"- sajna en nem merultemmeg bele ebbe a temaba igy csak annyit tudok, amennyit a pszichologus tegnap mondott- amugy ebbol irja a doktorijat, mert annyira erdekes tema, ezt kutatja- szoval a lenyege, hogy ezt kismamak es nem kismamak is megcsinalhatjak, elvileg egy meditacios allapotban vegigjarhatod belulrol a tested es az ott latott szineket utana abrazolod( en most az egyszeruseg kedveert, csak irtam gondoljatok kicsit bele) na es a kismamaknal egy majdnem egyseges sema tunik beigazolodni.
A szinek az adott csakranak megfelelo szin vagy annak arnyalata, illetve a szincsoportba tartozo szin( tehat ha te citromsargat latsz, de amugy piros, az meg belefer).
es most ezt kutatja, hogy ez milyen lelki dolgokkal magyarazhato es mit lehet egy egy ilyen rajz megrajzolasaval kimutatni. Pl mondott egy esetet, ahol a kismama a pocijahoz a szin melle rajzolt egy fekete pottyot, es koraszules utan a notmutottek belproblemaval.
Lehet hokuszpokusznak es veletlennek is nevezni, de tenyleg a teremben voltunk vagy 20an es mindenkinek hasonloan nezettki a rajza, pedig mi elotte csukott szemmel neztunk magunkba, es szinezesnel sem volt lehetoseg a masikat nezni, meg hat akkor meg fogalmunk sem volt miert kell, tehat nem volt erdekunk lesni:)
Vendég

timi:oregnene libriben is megvan, akar online is megveheted, de en pl tegnap utcai arusnal is lattam
Vendég

sot ha a regi kiadast szeretned vann fonn online antikvariumban is! A 78as kiadastol
Vendég

diavetito anyaeknal otthon talan meg van, de en is igen igen kedvelem! Akkora fealingje van!
Vendég

nálunk itt egerben nem lehet kapni. már sok helyen néztem én is és anyukám is és nincs.
ha meg netán kapnak 1-2 darabot egyből elviszik.

Kép

Kép
timi1982

szerintem majd neten megrendelem, de még várok egy két ismerősömre. hátha vmelyik megtalálja otthon

Kép

Kép
timi1982

diafilm:http://www.libri.hu/hu/book/diafilmek/diafilmek/oreg_nene_ozikeje_diafilm
konyv:http://www.libri.hu/hu/book/gyermek_es_ifjusagi_konyvek/4_8_eveseknek/nepszeru_mesehosok/oreg_nene_ozikeje

szoval egyik sem nagy osszeg.
Vendég

Sziasztok!

Na találkoztam a dokibácsimmal is!
BPD: 90
FL: 70
Koponyavégű fekvés, átlagos magzatvíz, jó életjelenségek. Méhszáj 3111!

Áramlás: DI: 1,00 RI: 0,68 A/D: 3,12 Na ezek mik??? Ki tud segíteni??

Mivel elutazik a 7végére, ezért azt beszéltük keddig szedjem a Mg-ot. S kedd reggel akár szülhetünk is. De megkérdeztem tőle a jelen állás szerint hogy látja a dolgot? Azt mondta ez még kitarthat hetekig, de egy kismama mindenre képes! :)
Én nem bánnám a jövő7 7végéjét!

KépKép
hene

Ja és írt fel Klimicin kapszulát! 4x1. Eddig semmi bajom nem volt, most van bacim!!!!! :cry: :cry: :cry:

KépKép
hene

hene: grat az eredmenyhez! NA a bacihoz nem! De jo hogy kiderult, es kaptal ra bogyeszt!
Hihetetlen hogy Te mar ennyire a cel elott allsz! Azert irigyellek! HA nem baj:)
Vendég

húúúúú...milyen színekről nem beszéltek :shock: , engem csak akkor érdekel ha 5 percen belül megfordul tőle a fiam :shock: :D ezt a lámpás módszert asszem csak holnap próbálom ki, mert kiröhögnek itthon :(
mellesleg ma lesz az anyák napja a suliban, meg is volt a veszekedés, úgyhogy ha mindenki degesít szándékosan nap mint nap, tartok tőle a két hetet sem kell megvárni..... mostanában annyira megértő mindenki mint egy "hulla" :?

Kép
Kép
h. szilvi

pedig elárulom nektek én még csak most kezdek hisztis lenni :?

Kép
Kép
h. szilvi

huhh!! hene!!! ez már nem semmi! 3111!
én már ettől be lennék tojva. persze ha a heteim száma ott lenne ahol a tiéd, akkor azért annyira nem :D
de ez már azt jelenti hogy nagyon készül a szervezeted a szülésre. bizzunk benne hogy a csöppeneted megvárja a doki szabijának a végét.

jaj ez nem semmi!! kitartást!!!!

Kép

Kép
timi1982

Anyjuk, nyugodtan irígykedj, én is szoktam! :wink:
Azokra akik már túl vannak rajta! :lol:

Timi, én már annyira várom a végét, hogy már betojni sincs kedvem! :wink:

KépKép
hene

valaki szokott salatafozeleket csinalni?
melyik fajtat ha igen?es milyen?
Evett mar egyaltaln valaki?
Vendég

anyjuk!

én nem szeretem a salátafőzeléket.

az olyan tejes-tejfölös, mint a sóska csak salátából.valahogy ugy is kell elkészíteni. de én akkor sem sezretem. a sóskát és a spenótot viszont imádom.

Kép

Kép
timi1982

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:14-kor.
Vendég

soskat, spenotot en is nagyon, de salatat meg fozeleknek soha nem ettem.
A recept nem tunik nagy durranasnak.
Megprobalom...
Vendég

huh hene!

most tökre bedobogósodott a szivem. :oops:
tudom nekem aztán nem kéne... de ez azt jelenti hogy lassan a topicunk készülhet a babásodásra.
eddig egy juniusi babáról tudok aki jött, de ugyebár annak az anyukája nem szokott ide irni, és valahogy nem éreztem ennyire közeli élménynek.

Kép

Kép
timi1982

Na megyek szülésfelkészítőre. Ma a szoptatásról lesz szó!
Az egész napomat a rendelőben töltöm. Már 3x másztam meg a 3. emeletet. Még a végén beindul a szülés! :wink:

KépKép
hene

Hene! micsoda adatokat írsz! Fogalmam sincs hogy mik ezek, de Te vagy legelől és tök irigyellek, hogy mindjárt babázhatsz! :D

Bár bevallom nektek, hogy néha elfog az érzés, hogy jó ez így nekem, tök szeretek kismama lenni, és Levi maradhatna bent még jó sokáig! Bár gondolom, ha nem "kímélne" ennyire, akkor máshogy gondolnám!
Aztán eltelik kis idő és akkor meg azt gondolom, hogy de jó lenne ha már itt feküdne kint mellettem!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

sziasztok!Újra itt!

Viki! mint gondoltam, párocska kb 2 mp alatt megoldotta a letöltést este, de azóta még nem csináltam meg- viszont innen szerintem kb 1 óra.

Timi
! A szexről annyit, hogy nekem volt egy kis vérzésem a múltkor ( pedig épp kezdett rendbejönni a libidóm:oops:), semmi vész, de azért ( pont mentem) megkérdeztem a védőnőt, aki azt mondta, hogy már a hüvelyivel óvatosan. Mondjuk csak 1-2 apró összehúzódás volt utána, dehát vigyázni kell. ( Elvileg mondjuk lehet bármeddig szeretkezni-szövődménymentes esetben...) 37 hét után viszont már bármikor szülhetsz, tehát akkor talán lehet megint bátrabbak leszünk....

Kata! Ezek a ruhák nagyon cukik! Látod végül egy halom ruhád lesz! Múltkor Áronék vittek?

Szilvi! A farfekvésnek sztem semmi köze a befektetéshz, legalábbis nekem furcsa...De látod már 29 hét után, fiacskád semmiképp nem születik olyan korán mint Lili!

Patr! Lándzsás utifű? Mondjuk nem mindenkinek válik be...

Ági! Képzeld Óbudán ( ott lakunk) próbáltam reggel 9-kor eljutni a Kosztolányi felé, hát majd fél órán át nem jött a busz. És közben borzasztó dugó volt...

Anyjuk! Az Anna tényleg olyan szép név!( Nálunk a férjem azonnal meglötte, mert túl gyakori...) Örülök, hogy minden ok a kisasszonnyal! :D

Én tegnap kaptam a keresztfiam anyukájától mérleget, több hálózsákot, terhesruhát, pár kisruhát. Olyan jó, lassan totál tele van bébink szobája. Már csak rendet kell vágni majd ott, ha végül meg lesz a bababútor!
Én is ugy szeretnék több dalt és mondókát tudni, lassan szerzek be könyveket!

Na sziasztok 3 napra, megyünk a tesómét lagzijának a helyszínére már ma anyával! hátha tudunk segíteni, holnap meg manikür, pedikür...szépnek kell lennem, tanú leszek! :D

Mindenkinek szép napokat!

Kép
andkata

anyjuk, nekem a has az piros színű, a mellkas az sárga, a fej az barna, a láb meg kék (sötétkék) - (biztos a visszerek miatt :D)

KépKép
szkagi

Amikám!
Nem volt sézp dolog tőled feltenni ezt a sütit!

Timi!
Aranyos a mamikád!!! Van már dédunokája?

Kriszti!
Tojás keltetés??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Átérzem amit írtál, mert én is imádok kismami lenni! De ennél viszont még jobban vágyom arra, hogy a Kis SzarMadzagunk mellettem suszogjon. :)

Hene!
hűha!!! Grat az eredényekhez!!!

Voltam babamasszázs előadáson. Nagyon átjött! Tutira fogunk járni a csávókámmal ha betöltötte a 2 hónapot.

Képzeljétek! Azt mondta a nőci, hogy azokból a babókból lesznek a hiperaktív gyerekek, akiket a mamájuk pocijában sok stressz ért! Szóval nyugi! és áromoljon a csíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí!
20150601134430

kriszta!

amit irt hene, számokat:

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

akata! köszi amit irtál. el tudtam olvasni :D

Kép

Kép
timi1982

agi: huh, a fejeddel valmi "baj" van, az azet nagyon elter a lila, bibor, piros es arnyalataitol. Oszinten a labnak "kene" barnanak lennie, a tobbi ok.
Nincsenek tul sotet gondolataid?
Vendég

viki!

nincs én leszek az első aki ad neki déduncsit. mondjuk attól függetlenül nem olyan a viszonyunk mint kellene.
de ez hosszu történet. szóval meg is lepődtem hogy jött és ilyet hozott. és egyébként is, nem is szokott jönni, és nem is nagyon kapok semmit ajándékba. most nála is biztos nagyon áramolt a csííí:D

mondjuk váltásnak igy is jó lesz a pAplan huzat. a párna meg ugyse kell egyenlőre :D

Kép

Kép
timi1982

AKata!
Apu egy Bill Gates! Nálunk is így van! Én kb. 5ször lefőttem mire megtaláltam a céges adóigazolásomat.... Olyan szitnen hülyülök, hogy nem emlékeztem hová fűztem le.

Érezzétek jól magatokat a lagziban!
20150601134430

kata: nagyon jo szorakozast!
Mi jovo heten megyunk, nem igen lagzira, de vacsira is hivatalosak leszunk. Ha szabad kerdeznem mit veszel fel? en nagyon nagy gondban vagyok:(
Vendég

Kata. nagyon sok boldogságot a tesódéknak!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:15-kor.
Vendég

anyjuk!
Kinek lesz esküvője??

Na, én kifáradtam... jó lesz pihizni, mert délután Ati még el akar menni sétálni... amit nem csodálok, hisz olyan gyönyörű idő van, neki meg egész nap az irodában kell ülnie. A krumplinudli tésztája már kész, már csak ki kell fözni!

d.dodó

kriszta: szinten a tegnapi eloadasbol idezve, csak vigyazz majd ezzel a szeretek kismama lenni, maradhatna a pocak, a kismamasag alalottal, hogy jojjon el az ido, mikor mar szeretned inkabb kinn latni, erezni, mert mondta a pszichologus, az ilyen tudattalatti gondolat produkalhat hosszu - tul hosszu- vajudast:(
Ne erts felre ertem mirol irsz, mi is az erzes, amit tovabb kiivannal magadnak! BAr taenyleg koze lehet ebben annak, hogy szep varandosagod van.
Bar kipp kopp mostanaban mar en sem szoktam olyannagyon rosszull lenni. De hat most meg mar vannak a mondefele nyavajak. Egesz oszinten nekem az osszes 30 hetbol max 4( plussz az eslo 3 amikor meg nem is tudtam) volt olyan amire azt mondom gondtalan szep idoszaka volt a varandosagomnak:( szegeny pcic lany, azert remelem nem lesz ram merges emiatt, es meg tud majd bocsatani. de nem fogom soha a szemere vetni hogy milyen idoket okozott nekem.:)
Vendég

Szilvi :D
A térdeden és a könyöködön van a súlypontod. azért nem igazi négykézláb helyzet, mert akkor a tenyereden támaszkodsz, és az 15 percig elég rossz a csuklónak, ezért kell könyökölni, de az alkarod is az ágyon pihen kinyújtva. Közben olvashatsz. Az elemlámpa pedig a pocid alsó részénél az ágyon hever a hasad irányában világítva.

Vicces, de állítólag nagyon hatásos. És legalább jó nevetős hangulatba kerülsz tőle :lol: :lol: :lol:

Véda
Vendég

en nem ismerem nagyon a part akinek az eskuvoje lesz, egyszer talalkoztam veluk. szoval biztos nem lesz nagy elmeny, de legalabb megyunk valahova:)
Vendég

Andkata,
ha a 18-as busz vonalán kell közlekedned 8.30 és 9 óra között, szívesen elviszlek!
Onnan sajnos én is buszozom többnyire.

Gyerekdalokból sok van, nálunk nagy kedvenc Gryllus Vilmos (Dalok I, Dalok II és a többi), Halász Judit régi lemezei (Luca babám; a zenés Weöres Sándor versek: Bóbita, Volt egy szép ládika - cd-n meg lehet kapni a Pagony könyvesboltokban). Ha megvan Weörestől a Bóbita verseskötet, abban van egy csomó énekelhető vers!

Anyjuk, milyen altatódalt tanultatok?

KépKép
szkagi

holnap ki is próbálom, ha nem lesz itthon senki se :roll: :D

Kép
Kép
h. szilvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: