A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

nah végeztem is a kozmetikusnál. vagyis inkább el se jutottam odáig.
lesétáltam, gondoltam veszek akkor már tejet és kenyeret is.
nah legalbb nem mentem fölöslegesen...
volt kenyér meg tej, de kozmetikus sehol. sőt az egész üzlet zárva volt.
még jó hogy tegnap megkérdeztem hogy lesz-e ma. azt mondta lesz 9-fél10-től
időpontot direkt nem kértem, mert nem tudtam mikor érek oda. de közölte hogy lesz délutánig... nah hát tévedett. lehet ha időpontot egyeztetek akkor ott van, de igy...

nah mindegy. lehet még délután lenézek, hátha ott lesz és megcsinál.
vagy holnap. de hétvégére kell, mert programunk van. aztán ha már a hajam szénakazal, meg kopott festékes, legalább a képem legyen "normális".

Kép

Kép
timi1982

D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:12-kor.
Vendég

A
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:12-kor.
Vendég

lehet valami köze ennek a duplex vizsgálatnak ahhoz hogy farfekvéses a baba?

Kép
Kép
h. szilvi

Sziasztok!

Anyjuk örülök a jó uh eredménynek! De jó lett volna, ha jobban megmutatja magát a kis szégyenlős! :wink:
Kike, sajnálom a rossz éjszakát! Gratu a kis hörikhez!
Kriszti, ilyen fájdalom sajnos előfordul... Néha Luca is tud olyan pózt felvenni, hogy a szemem kigúvad. :shock:
Vidokata, nagyon édi holmikat kaptatok!
Marcsi üdv a 30-asok klubjában!!!! :lol:
Magdi, jó sűrű napotok volt! Szuper hogy minden rendben!!!
Timi, úgy tudom én is, hogy a 34. héttől nem ajánlott a szex. Mi azért a héten még megejtettünk egy utolsót... :oops: :wink:

Melltartó: én kínaiban vettem egy fehéret és egy feketét.
Hordozó: mi abban fogjuk kocsiban vinni, mert a sima mózesben nem szabályos.

Kép
sziszka82

Szerintem nem ahhoz van köze. De egyik doki minden terhesénél néz ilyet, másik meg csak ha okot lát rá.....
Vendég

nekem azt mondta a múltkor hogy nem "öregedett". Egy farfekvésért úgyse fektetne be, vajon mit titkolhatott el??? :cry: Felemelte a doxium adagot, nézte ezt a duplex izét, aztán azt mondta hogy ha nem fordul meg, be kell feküdni.... :cry: , még ilyet :?

Kép
Kép
h. szilvi

Viki, Bencuri! Köszi!

Szilvi! Nekem volt! Placentát és a magzatvízet is ellenőrzik ilyenkor meg a keringést!

Timi! Sajnálom, hogy nem volt ott a kozmetikus!
Vendég

már kezdtem megnyugodni, erre reggel belém villant hogy az elszámolási nyilatkozaton kétféle uh-t láttam :cry: , a .... kellett eszembe jutnia :(

Kép
Kép
h. szilvi

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:13-kor.
Vendég

elképzelhető, csak elfelejtette mondani :( , mert az nekem is gyanús volt, főleg hogy többen is mondtátok, hogy farfekvés miatt úgyse fektetne be, bár nem értem e miatt miért akar, ott se nézik többet mint most, meg ha baj van úgyis megy az ember rögtön :? vagy valami :?

Kép
Kép
h. szilvi

Szilvi! Szerintem ne aggódj ha baj lenne biztosan mondaná a dokit! Amúgy meg csak feleslegesen idegeskedsz! Ha jobbnak látod hívd fel és kérdezd meg tőle!
Vendég

Na igen,parázok,mert minden szülés más-szülhatnék akár hat gyereket is,nem lenne kettő egyforma :?
Az először szülők még nem tudják mi vár rájuk,aki meg már többször szült,mondhatni az sem :lol:

Szilvi:remélem nem lessz semmi gond,próbálj nem idegeskedni :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

mellesleg már most sírni tudnék, a gondolatra is hogy bekell feküdnöm, én abba belehalok, jó 1-2 hét oké, de több nem, ez is csak szülésnél :cry: . Ott egyedül, magányosan, tele ciguval, én nem bírom egy napot se :cry:

Kép
Kép
h. szilvi

inkább mondja meg valaki hogy forditsam fejvégűre :?

Kép
Kép
h. szilvi

Szilvi: reméljük nem kell befeküdnöd, de ha igen akkor se sírj! Ha ez a baba érdeke, ki fogod bírni. Ennél nagobb bajok is vannak! Lényeg, hogy egészséges legyen!
Vendég

remélem :shock: , azt se tudnám hova rakom Lilit :?

Kép
Kép
h. szilvi

Sziasztok!

Úgy érzem, már ezer éve nem írtam! (tán tegnap reggel, de azóta annyi minden történt :D )
Jól összeszedtem már megint valamit, nagyon fáj a légcsövem, meg köhögök, náthás lettem. :( A gyógyszertárban semmit nem tudtak adni köhögésre.
Mindegy, csak elmúlik, remélem a babának nem árt a sok köhögés.

Marcsi, grat a 30-hoz! :D Csak gyere, szorosan a nyomomban. :D
Azt nem írtad, de gondolom az orvosnál minden rendben volt, ugye?!

Hene, majd légyszi mesélj a ctg-ről! Nekem is kukacos a babám, ezt este elmesélem majd az apjának is! :D

Vkata, nagyon édesek a ruhák! Nekem is van egy amerikában élő barátnőm (most épp itthon van) és tőle kaptam Zsuzsira többször ruhákat, hát azok annyira édesek voltak!!
Most is van onnan egy kedvenc nyári ruhánk, remélem még nem nőtte ki!

Viki, ugyan már többen válaszoltak, de a hordozót mi sem tudtuk 6 hónapnál tovább használni, egyszerűen kényelmetlen volt már a gyereknek. Papíron 13 kg-ig volt jó, de már rég túllógott a feje.
És egy idő után ráadásul ülni akar, úgyhogy aránylag hamar lecseréltük. A kórházból is abban hoztuk haza, semmi baj nem volt.

Szopis melltartó - én is vettem már, egy Dornát, 2000-ért, és egy Felinát 3800-ért. Nekem alapból kell a D kosárk most már E-t vettem. Nekem a kínai nem jött be, gondolom akinek kisebb kell, annak jó. Nagyon hamar kinyúlik, nem tart semmit! És szerintem ilyenkor fontos, hogy ne hasunkon hordjuk a mellünket, mert ott marad! Tehát én erre inkább áldoztam többet.

Sajna már megint mennem kell dolgozni!
De este jövök.

Kép
Kép
patr

patr!

köhögésre igyál hársfateát! naponta 2-3 dl körül. de csak gyengére csináld! nekem sokat segített! egy kis mézet tettem bele, mást semmit!

Kép

Kép
timi1982

Patr!
Jobbulást Neked!!! ;)
20150601134430

Sziasztok!

Megjöttem, és ezennel jelentem, letudtam a fogdokit egy időre!!!!!
Hurrá
Én egy HŐS vagyok..
hogy Emma szegénykém már megint mit rendezett...! :shock:

köszönöm a gratulációkat!
Ígérem, vigyázok továbbra is!

Patr!
Köszi, hogy gondoltál rám a dokival. Nem volt semmi gond, nem vizsgált meg, most csak a gyógyszereimet írattam fel vele, mert szabadságra ment, és én már nem szeretnék pocakosan másikhoz menni...

Szilvi!
Ezek szerint már csak a mi két kis rosszcsontunk csücsül!
Ne aggódj!
Nem lesz gond.
Nem hiszem, hogy befektet.. ha meg mégis, hát ki lehet bírni...
Én mondom, aki mindjárt a 3 ágyas szobában két cigut is kifogott, ráadásul ugye mindegyikkel voltak bajok... :roll:
De mégis: a cél a lényeg!

Szopi melltartóm nekem is van már kettő, szerintem többet én sem veszek...

A szüléstől való parázással kapcsolatban egyet értek Kikével...
Nincs két egyforma...
Én sem tudom igazán mire számíthatok..!
pl. csücsülősöm sem volt még...
Vendég

Szilvi, hát hívd fel a dokit, és, kérdezz rá, miért emelt gyógyszeradagot, miért akar befektetni, és így tovább. A tájékoztatáshoz jogod van, ha rémeket látsz, megpistulsz.

Fordításra négykézlábabat írnak, elemlámpával útmutatást, homeos szereket, és mindenekelőtt időt, mert a 34. hétig nem is jellemző a tartása.

potyka

Na én is kész vagyok!
Sütöttem,mosogattam,teregettem,összerámoltam és most egy kis hamma,pihi,lábpócolás aztán megpróbálom rávenni magam egy DM-es kiruccanásra!
Kiteregettem a teraszra,hát nemtudom hol milyen idő van,de nálunk tiszta nyár!!!
levert a víz mire bejöttem!
Királyság!

Szilvi! ne idegeskedj!

Kata! Olyan megnyugtatóan tudod írni a dolgokat,hogy ilyenkor mindig úgy gondolom:lesz ahogy lennie kell!
Aztán órák múlva megint bevagyok fosva!!!!
Nem kísérsz el szűlni????

Patr! Jobbulást!

Maria! Jó hogy nem kell többet menned a foddokihoz!

Ezt sütöttem,nem lett a legszebb de biztos nagyon nyamiiiiiiiiiiii lesz és hamar kész!

Kép

Kép

Kép
ibm

ghát ilyen nincs!

kimostam. nyáron nem sütött igy a nap! gondoltam kiteregetek az erkélyre. mire lejárt a mosógép és kiteregettem, beborut.
hát most nem fogom becipelni. akkor vissza kéne szednem. most csak imádkozni tudok hgoy ne essen!

ibm! csodaszép a sütid. főleg a sok gyümölcs :D bármilyen és bármennyi gyümölcsös süti jöhet.

Kép

Kép
timi1982

jah egyébként lányok én se tudom hogy ül vagy fejen áll a bébim. majd 3 hét mulva tudom meg kb.
akkor megyek vérvételre, cukorterhelésre, uh-ra

Kép

Kép
timi1982

sziasztok, szószátyárok :lol:
Még jó, hogy írtátok a házassági anyakönyvi kivonatot, mert én persze már kikértem... most majd megkérdezem a szülésznőt, hogy tényleg 30 napon belüli kell-e ott is, aztán visszazarándokolok.

Hene, kérdezted a szem + császáros szülést. Nálam pont ez volt, hogy hét éve megműtötték a szemem (lézeres műtét, -9.0 és -3.0 dioptria volt a szemem), és el kellett mennem szemészhez, hogy nézze meg, szülhetek-e rendesen, merthogy a műtét során elvékonyították a szaruhártyát, és lehet, hogy nem bírja a nyomást. De a szemész is azt mondta, hogy szülhetek rendesen, és nem is volt semmi baj.
Szerintem a Gombos Edina sem csak a szóbeszéd alapján fog császárral szülni, biztosan a dokija javasolta.

Vidokata, nagyon tündéri ruhákat kaptál!

Kriszta, sajnálom a keményedős-fájdalmas felkelést, nagyon rossz lehetett!

Patr, gyógyulj, igyál tényleg sok teát - és hát a legjobb lenne a pihenés :? Miért dolgozol így betegen? Hány éveseket tanítasz? Lemaradnak valamiről?

Kike, gratula a kishörcsögökhöz, gondolom, a gyerekeknek is tetszenek!!!

Marika, gratula a 30-ashoz!!!! Már tényleg lehet visszafelé számolni, igaz?

Nem tudom, ti merre jártok, de ma Óbudán irtóztató dugó volt! Vittem a lányomat kocsival bölcsibe, 5 km-t egy óra alatt tettük meg. Mindezt pelenka nélkül!!!! :shock: De eszébe sem jutott Szonjának, hogy akár be is pisilhetne 8) A bölcsiben azért gyorsan ráültettem a wc-re, mielőtt kirohan az udvarra. Csorgatott is rendesen!

Szly, asszem te írtad, hogy próbálkoztok a bilizéssel. Hajrá, mi is többször nekifutottunk, egy félévvel ezelőtt is megpróbáltuk, de akkor nem volt eredményes. Bárhová képes volt Szonja pisilni, nem szólt előre. Összepisilte pl. a teljes medelás mellszívó+cumisüveg készletemet, amit előtte kihalászott a fiókból.... úgyhogy azt még kell majd vennem.
Most már szól, meg rohan lélekszakadva, hogy pis-pis-pis!!! Így hívja :roll:
De azt hittem, hamarabb szobatiszta lesz. Hát nem.

KépKép
szkagi

Gyors bejelentkezés, mert csak ebédelni jöttem haza. Megyek vissza a dokibácsihoz.
Szóval a Ctg: Az én kicsi fiam meg sem mozdult, bármit csinálhattunk, feküdtem, ültem, álltam, semmi. Most majd szólunk a dokinak, hogy csináljon egy UH-t, mert azt mondta a védőnő, hogy lehet beállt már születésre készen és azért nem akar mozdulni.
A méhösszehúzódásaim azok persze megvoltak!
Nem tudom mikor érek haza! Majd mesélek!!!!!!

KépKép
hene

Mielőtt bárki félreérti, nem kifogásolom, vagy nyámnyilának tartom az Edinát. Csak egyszerűen én még nem hallottam ilyenről. Valszeg mivel engem sem érint a dolog, azért nem lettem figyelmes eddig erre a dologra! Persze ha a doki mondja, hogy csaszi kell, biztos igaza van! :)

KépKép
hene

Ibm,
ez nem a legszebb sütid??? :shock: Hát szerintem csodaszép! És biztosan nagyon finom! (milyen lehet a legszebb?)
Jajjj, reggel óta nem ettem.... most jöttem rá, hogy irtóra éhes vagyok! Muszáj elmennem kajálni, meg sütizni :roll:

KépKép
szkagi

Hene, szerintem nem értettünk félre, és tényleg van ilyen, hogy a szemészeti problémák miatt császározni kell! Úgyhogy jogos a kérdés! De téged biztosan nem érint!
Hajrá az uh-hoz, neked már tényleg a szüléshez készülődik a szervezeted meg a kisfiad!!!
:wink:

KépKép
szkagi

a borulást ne küldjétek erre, most terigettem ki és még mosok :?
marcsi: nem ér megfordulnotok hamarabb :roll:
ha engem beraknak valami ciguval akkor kifekszem a folyosóra :evil:
hány kört menjek négykézláb???? :? :shock: :roll: :D :D :D :D :D :shock: :? :roll: :roll:

Kép
Kép
h. szilvi

Sziasztok!

33. hétnél tartok, és egyre több jósló fájásom van, néha fél éjszakákat nem alszom... nincs valami ötletetek hogyan lehetne csillapítani? a doki szerint szedjek több magneB6-ot, de hát azt sem lehet túlzásba vinni... előre is köszi a válaszokat.
csipisz

Szilvi :D
Írtam már az Enkin-féle módszert: napi 4X15 percet térd-könyök testheylyzetben lenni. Így több helye van a babának megfordulni. Még egy lámpát is tehetsz erősítésnek a pocid alsó részéhez, mert ilyenkor már érzékelik a fény/sötétség közti különsbséget, és ez is vonzóvá teheti a megfordulást. Nekem ettől - vagy nem ettől :roll: - 6 nap alatt befordult :wink: Érdemes kipróbálni :D

Timi :D
Szerintem, ha nincs panasz, akkor végig lehet szerelmeskedni, persze, csak ha jól esik :wink: Ha nem "érett" még a méhszáj, és ababa sem készülődik kifelé, nem fogja beindítani a szülést. Ha meg már készülődik, akkor nem ettől fog beindulni, hanem amúgy is :D

Kata :D
Hú, nagyon köszi!!! Itt a legközelebb a Camponaban van C&A. Megyek, és veszek egy párat :D

Marcsi :D
Én is gratulálok a 30-hoz 8)

Szülés: én sem tudom, igazán mire számítsak... Az első nagyon gyorsan jött, de valami iszonyat erős fájásokkal. 3,5 óra telt el az első fájás, és a megszületés között. Most ez vagy megismétlődik, vagy még rövidebb lesz, vagy talán pont az ellentéte :roll: Doki és sz.nő szerint alkatilag vagyok ilyen+genetikailag + én homeost és málnalevelet is használtam. Ki tudja mitől lett meg hamar? De hogy most mi lesz, csak a jóisten tudja :roll: (Én halkan jegyzem meg, nem bánnám, ha nem lenne rövidebb az elsőnél, mert akkor nagyon kellene sietnünk, és én nem szeretnék tolófájásokkal érkezni a szülészetre :oops: )

Véda
Vendég

Szilvi!
várj meg engem is, megyek én is... :lol: 8) :lol: :lol: :lol: :shock:
Vendég

nah lányok. volt itt nagymamim. szegény már keresett egy párszor, de mindig uton voltam :oops: 8)

szóval kaptam névnapi ajándékot tőle. gyermek ágyneműgarniturát. qrva jól néz ki.
1 paplan és 1 párnahuzat.
egy baja van.. a csomagolásnál lemaradt a párnahuzat :cry: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :twisted:

pedig annyira tünci. persze ő a boltban nem nézte meg, vadi uj csomiban hozta. én azért megnézem még a boltban hogy megvan-e minden :D

Kép

Kép
timi1982

pont olyan a mintája mint a kocsitakarónknak.

Kép

Kép
timi1982

asszem kicsit értetlen vagyok, mi ez a térd-könyök testhelyzet??? :? bocs, de nem értem.... négykézláb térdeljek a térdemen és a könyökömön... :shock: , de hova akasszam a lámpát? és égjen? :shock:

Kép
Kép
h. szilvi

nah legurulok a másik háztömbbe. megnézem van-e már kozmetikusom 8)

Kép

Kép
timi1982

Ibm! Nem szép süti? Akkor küldj egy kicsit abból a csúnyából! :lol:

Na, megjártam a fél várost (kocsival vittek).
Hazafelé kirakattam magam az Interspárnál, onnan gyalog. Szegény leventém hiába tiltakozott olyan hevesen, hogy ne hozzuk haza a motyót, de muszáj volt. Pedig még fagyit is kapott!
bezzeg most meg ízlik neki a hami!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

nem maria es szilvi a mienk is csucsul meg:( es eleg be vagyok kakilva a doki var e majd a vegeig, vagy a 36ik het utan ha netan nem fordul eg a kisasszony csaszarra "itel":( en ugy drukkolok Annanknak hogy megforduljon. En csak azt a negykezlabazos modszert tudom elkepzelni, hogy segithet, mert ugy van helye mozogni es akkor talan megfordulni is.
Vendég

Szilvi :lol: :lol: :lol:
szerintem térdelsz, közben az egyik könyöködön támaszkodsz, a másik kezeddel meg zseblámpázol neki a szeméremcsontodnál :D
de én nem próbáltam még ezt!

Valaki a "megbeszélem vele" módszerre esküszik, simogatja a hasát, és megkéri a kicsit, hogy lehetőleg forduljon meg, mert az anyának is jobb lesz, meg neki is. Ezt sem próbáltam, de ezt is sokan hatásosnak tartják!

És lehet, hogy magától is megfordul 8)

KépKép
szkagi

[quote="szkagi"] írta:szkagitérdelsz, közben az egyik könyöködön támaszkodsz, a másik kezeddel meg zseblámpázol neki a szeméremcsontodnál :D

:lol: :lol: :lol: ez valami tojáskeltető módszer? :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

persze jobbat én sem tudok...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

szopizashoz:http://www.lll.hu/leche
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a DM-ből és voltam bababoltban is és gyógyszertárban,mert persze mindent nem kaptam meg egy helyen,de ezek egymás mellett vannak,úgyhogy nem volt fél óra az egész!
Végülis Garmastan bimbóvédőt vettem én is,vettem Lactoherbet,orrszívó-porszívót+tisztító kefét hozzá,Sudocremet,melltartóbetétet ás DM-es babyolajat.
Persze receptek nem voltak nálam,azt majd itt szembe kiváltom.de már csak az van hátra!
Elsem hiszem!
Jöhetne a bútor és összepakolom a cuccom,aztán menetre kész leszek!
Legalábbis fizikailag! :lol:

Hene! Ez nagyon izgi!!!!
Kíváncsi vagyok!!!

Timi! Aranyos nagyid lehet,nekem sajna már egy sincs! :cry:
Kár,hogy lemaradt a párnahuzat!

Kis drága pirinnyka babám úgy csuklik,hogy csak na!

Képzeljétek tegnap vettünk egy egész görögdinnyét az ausanban,ott ugye nem vágják el,mondom 200 ft egy kiló,biztos jó sz@r,de kóstoljuk meg!

Olllllllllyan finom!!!!!!

Kép

Kép
ibm

kriszta: sajnos en sem, en csak bizok a babokaba, hogy lesz olyan kedves es megfordul Tegnap apa nagyon bator igeretet tett neki, barmit kerhet ha kijon, csak forduljon meg! Mondtam neki, hogy hajjaj, elvileg ebben a korban mar vannak emlekkepei, es mi van ha egyszer ezt szmon keri tole:)
En bizom az en dragaimba! Annacska csak apara hallgat, apa meg kerleli rendesen:)
Vendég

anyjuk,
aranyos lehet a férjed meg a lányod :D Biztosan hallgatni fog apára Annácska, ha ilyen szépen kérleli!

KépKép
szkagi

Kriszta, :lol: :lol: :lol:
igen, ez tulajdonképpen tojáskeltetés :lol: :lol:

KépKép
szkagi

lanyok: valakinek nincs meg a Panninak van hat babaja...nagyon regi mesekonyv? Vagy valaki nem tudja fejbol a szoveget. A nagyinal voltmeg, mar akkor is darabokban, de biztos egy darabja sincs mar meg:( es olyan szep mese/versike volt!
Vendég

Sose halottam róla! :cry: :oops: :roll:

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: