A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Ó, hát ez fantasztikus ajándék lenne! Az biztos! Nem kérdés! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez örök ajándék, nem egy borotvahab!

KépKép
benó

31. hét
Rólad

Reflektorfényben a lábak! A várandósság utolsó időszakában különös gondot kell fordítani a lábszár pihentetésére, mert a bokák dagadása, a lábfájás és a visszerek kialakulása igen gyakori a terhesség vége felé. A visszerek a láb vénáinak gyengeségéből származnak. Ezek az erek szállítják vissza a vért a szív felé, ám munkájukat nehezíti, hogy a megnövekedett méh egyre nagyobb nyomással nehezedik rájuk. A lábdagadás szintén gyakori probléma: a kismamák több mint felénél előfordul, különösen a melegebb napokon, vagy ha sokat voltak talpon. Ez egy természetes, bár kellemetlen jelenség, azonban, ha a láb dagadása mellett az arc és a kéz is megduzzad, illetve a duzzanat nem csökken 24 órán belül, feltétlen értesíteni kell a szakorvost vagy a védőnőt. Ezek a tünetek ugyanis a veszélyes preeklampszia - egy eszméletvesztéssel járó rángógörcs előtti állapot - jelei lehetnek, amely a várandós nők 5-10%-át érinti. A preeklampszia duzzadásos tüneteit hirtelen súlynövekedés, fejfájás és látási zavarok kísérhetik. A magas vérnyomással jelentkező preeklampszia azért igen veszélyes, mert valódi eklampsziához vezethet: a végül kómához vezető görcsök az anya vagy a magzat életét is követelhetik.

KépKép
benó

Gergőről

A rohamos növekedés lassulni kezd, ám az agy fejlődése lényegesen felgyorsul. Ekkorra az egyetlen létfontosságú szerv, amelynek még érésre van szüksége, a tüdő. A kiválasztás már teljes gőzzel működik: a magzat naponta mintegy fél liter vizeletet ürít a magzatvízbe. A fejlődéséhez szükséges tápanyagokat a lepényi keringésen keresztül kapja meg, de már elkezdte nyeldekelni a magzatvizet, amely természetesen folyamatosan pótlódik és cserélődik. Az ultrahangos vizsgálat alkalmával a kezelőorvos ellenőrzi a magzatvíz mennyiségét. Ha túl sok van belőle - ezt polihidramnionnak hívják -, a magzat nem nyel eleget, vagy valahol elzáródás található a gyomor-bélrendszerében. Ha túl kevés a magzatvíz mennyisége - ez az oligohidramnion -, a kicsi nem ürít megfelelően, ami a vesék és a húgyutak rendellenességét jelentheti.

KépKép
benó

Jó tudnod

Eljött az idő, hogy összepakold a "kórházi csomagot". A 31. héten ez még kissé ijesztően hangzik, de jobb, ha minden együtt van, és nem hagyatkozol a boldog apuka ki-kihagyó emlékezetére. Készítsd össze a piperetáskád, amibe a tisztálkodási szerek mellé mindenképp tegyél vastag intim betétet a szülés utáni vérzés miatt és papírülőkét a közös WC használatához. Jó, ha a tusfürdő semleges illatú, mert a babának meg kell szoknia az édesanyja saját illatát; éppen ezért a testápolót és a parfümöt otthon lehet hagyni. Ne felejtsd el a törölközőket! Kell külön az intim testtájakhoz, zuhanyzáshoz és kézmosáshoz is. A hálóingek vagy pizsamák legyenek elől gombosak, ez a szoptatásnál praktikus, és jó, ha pamutból készültek. Tegyél be egy zsebes köntöst, pár meleg zoknit még nyáron is, és két pár papucsot - az egyik a zuhanyzáshoz kell. A szoptatós melltartók mellé érdemes beszerezni melltartóbetétet, hogy megvédjék az anyagot a tejcsorgástól. Pakolj be evőeszközt és poharat, bögrét egy kevés mosogatószerrel. Ez talán túlzásnak hangzik, de lehet, hogy el kell tölteni négy-öt napot a kórházban, és így egyszerűbb tisztán tartani őket. A szükséges okmányok is legyenek kéznél: a terhesgondozási kiskönyvet és a három hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot, illetve az apasági nyilatkozatot már most be lehet készíteni a pakkba, a személyi igazolványról és a TB-kártyáról pedig érdemes nem elfeledkezni, ha megindul a szülés.

KépKép
benó

Kép

KépKép
benó

http://kismamafoto.blogspot.com/

Na valami ilyen képekre gondoltam...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Ez a kómához vezető rángógörcsös valami elég ilyesztő...
Pláne hogy tegnap estére elefánt-lábam lett, olyan dagadt volt....!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Ez tök jó, ilyet én is szeretnék! (majd) :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Még csak reggel van és megint kezd püffedni...
Ez igy nem lesz jó....:(:(:(

Kép

Kép[/
tancsu

Ráng a lábad? :shock:

KépKép
benó

Magnézium pezsgőtabletta lehet, hogy jót tenne. Vagy kálcium.

KépKép
benó

http://www.ehd.org/resources_bpd_illust ... anguage=38
Ezt nézd meg, nagyon jó, minden fejlődési szakaszról van kisfilm. :D

KépKép
benó

http://kreativfotovirag.hu/

Ez miskolci fotós, a müvészi fótókat nézzétek meg....
Ha barátnőm megcsinálja az alapképeket, a hugom tud belőlle ehhez hasonlókat csinálni, ő ezt tanulta valamikor....
Aztán ha már cd-n van, csak elő kell hivatni...:D
Na milyen??

Kép

Kép[/
tancsu

Nézem.

KépKép
benó

Jók ezek a fejlődésről szóló kis filmek...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Nekem a másik képek jobban tetszettek. :D Ezek túl elvontak már nekem.

KépKép
benó

:D:D:D

Majd a kettő között megtalálom az egyensúlyt....:D

Kép

Kép[/
tancsu

Jó reggelt mindenkinek!

Kép
muzsuzska

Na én azt hiszem menek reggelizni, meg felpóckolom kicsit a lábam...

Te meg játszd el otthon a tökéletes háziasszonyt!!!...:):):)

Kép

Kép[/
tancsu

Hát nem semmik vagytok!!!!!! Ennyit írni!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Cupp Zsuzska...

Pont most indulok el innen...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Meséld el milyen vol az első napod...
Azt még megvárom...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Közben csinálok egy kis tejes-mézes müzlit reggelire...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Az éjjel nem volt gondom az alvással, elfáradtam rendesen!
A kollégák aranyossak voltak, előkészítettek mindent nekem , jó volt így dolgozni!

Kép
muzsuzska

Mindeki megállt és megkérdezte hogy vagyok, kicsit hízott a májam!!!!!!!!
Ma kezd az új csaj is, de őt is Zsuzsának hívják! :evil:
Mondtam is a főnőkőmnek, úgy szerettek hogy mégegy Zs. kell nektek! :D

Kép
muzsuzska

Ma is mész Zsuzska?

Kép

Kép[/
tancsu

Közben elkészült a reggelim is....
Addig még vagyok, amig megreggelizem itt köztetek...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Első kanál müzlinél a fiam beindult....:P:P:P

Kép

Kép[/
tancsu

Helló Zsuzsi! :D
Jó, hogy rendesek voltak veled. :D :D :D És milyen az új fickó?
1214892144.2997.xls Ez egy terhesnaptár Tancsunak, meg majd később nekünk is. :D

KépKép
benó

A piri megjötte előtt annyira feldagadt a lábam, a bokáim bevizesedtek, azt hittem széttdurranok. Ma éjjel ahogy elkeztem jobban vérezni a víz hirtelen kiment és arra ébredtem hogy begörcsölnek a lábaim. Most reggel utánaolvastam, hát szép kis hormonzavar!Tudom most a gyógyszer rásegített. Remélem a doki ki fogja deríteni mitől van ez így.Régebben is volt ilyen, küldtek ide oda és semmit se találtak.

Kép
muzsuzska

Tényleg társam....
Te merre vagy már megint?????

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu, lehet hogy a fiad valami férfiasabb kaját igényelne, pl kolbászt ...

Kép
muzsuzska

Most találtam ezt a naptáras oldalt, elküldöm ennek is a linkjét, meg még egy oldalra regisztráltam gyorsan, jó uh-os képek vannak. Alapvetően egy olyan oldalt keresek, amit a múltkor találtam, és nagyon jó filmek voltak a kisbabáról a méhben, és szerintem javasoltam is nektek (biztos), de gőzöm nincs, hogy hol van. Ezért tekergem most az interneten.

www.naptarak.com
www.szuloklapja.hu (ide én már regisztráltam, csak úgy lehet megnézni a képeket, a jelszavam nagyon egyszerű, ha érdekel, megírom, ne kelljen regisztrálnotok)

KépKép
benó

Utána olvastam a hormonzavaroknak, de annyira belemásztam hogy már olyan rémisztő dolgok is jöttek, hogy úgy döntöttem rábizom a dokira.
Mondtam hogy a doki lebeszélt az elevitről, azt mondta csak akkor szedjem ha hízni akarok!

Kép
muzsuzska

Jaj, nagyon jó ez a naptáras! Van babanaptár is, Tancsu, feltétlenül töltsd le! Különböző színekben! Nagyon jó!!!! :D :D :D :D

KépKép
benó

Szép reggelt mindenkinek!

Kép
flóra 11

Jó reggelt Flóra...

Kipihented magad?
Fiaid úton már??

Kép

Kép[/
tancsu

Biztos nem lesz bajod, ha nem szeded az Elevitet. :D
A lábbedurranást majd legközelebb azért mondjad a bácsinak.
Gergő majd kap kolbászt idekint, most érje be müzlivel. :D

KépKép
benó

Képzeljétek megint egy csodának nevezhető dolog történt!!!!Főnőkőm feleségének a húga 10éve szenved a babásodással, 4 sikertelen lombik, az utólsónál majdnem bedilizett, egy millió kölcsönt vettek fel a kezelésekre és nem sikerültek. Az utólsó után azt mondta miután kiheverte soha többet nem akar a gyerektémáról hallani. Lefogyott kikupálódott. Múlt héten kiderült, hogy mindenféle segítség nélkül spontán terhes lett, most 8 hetes! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Imádom, ha ennyien vagyunk! Olyan ritka!!!!!!! :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Tyű, termeltetek jó adag anyagot! :D

Kép
flóra 11

Tegnap is olyan jókat tracsoltatok, csak én nem lehettem itt!!!!!! :evil:

Kép
muzsuzska

Helló, Flóra! Kipihented magad? Gondolom...........

Utálom, hogy mindig csak akkor lesz terhes az ember (a szerencsétlenebbje), ha már bele akar dögleni. :evil: :evil: :evil: :evil: Ez szemétség. :evil: :evil: :evil:

KépKép
benó

Főleg én termeltem. :wink:

KépKép
benó

Igen, fiaim már a repülőn. Kb. 9-re érnek oda.

Kép
flóra 11

Tancsu légyszíves ne hajts magad ennyire, mert ídő előtt fogsz szülni!

Flóra! Szünet van és még mindig halálra dolgozod magad!

Ja és köszi mindenkinek hogy aggódtatók értem! :D

Kép
muzsuzska

Flóra akkor most te is pihiz egyet!

Kép
muzsuzska

De most itt vagy Zsuzsi! Ez a lényeg. Olvastam,hogy szívesen fogadtak a kollégák. Örülök,hogy viszonylag jól sikerült az első napod. :D

Kép
flóra 11

Nekem unokatesómék voltak igy....
Több vetélés, lombik után hármas ikrekkel vetélt...ráment az egyik petefészke és petevezetéke a méhenkivülire, stb....
10-11 év telt el igy....
Most 3 csodaszép kisfiuk van és mind spontán lett!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Zsuzska...
Még eszem ágában sincs szülni...:)

Sem a kórházi cuccom nincs még összerakva, sem a ruhák átmosva, semmi...!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: