A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Halihó!

Mi is szánkóztunk délután.....pontosabban Anna szánkózott, Katust inkább a kesztyűjére tapadt hó nyűgözte le :) (nyalogatta, gyúrogatta).

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Hát Csajok megcsináltunk egy galibát, halálra rémültem.
a Marci játékai közé keveredett egy ilyen hülye gömb, tudjátok, hóember van benne, és belül folyadék, meg ha megrázod, hullik a "hó" bnne.
Na, a drága fiacskám valahogy összetörte és benne tapicskolt :shock:Aztána szájához is rakta a kezét, mert ilyen alkoholos cucc volt benne.Gyorsan mint egy őrült mostam kezét meg a száját.
Ez fél7 körül történt.Le nem hiszem hogy nyelte, esteleg megizlelhette azt a folyadékot.Ugye ha megmérgeződött volna, akkor már kijött volna rajta? :shock:
Vendég

Fürtöske!
Nálunk is tört már ilyen össze.
Van benne alkohol, de leginkább valami olaj, amitől lebegnek benne a hópelyhek.
Szóval nem hiszem, hogy van benne olyan anyag, ami méreg. Vagy legalább is, egy nyalásnyitól nem fog "megmérgeződni" Marcell.
Itass Vele sok folyadékot (ha felébred este akkor is), és figyeljétek!!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Fürtöske:nem lesz semmi baj,de azért ahogy Csuri is mondja figyelgesd.

Most már napok óta 9kor kelünk de igy se fekszünk korábban pedig a délutáni alvás is elöbb van.Tegnap délután még egy nagyot is sétáltunk,de nem fárad el semmitől ez a gyerek,negyed 12 kor aludt el este :? :? :cry:

000kata

Kata!

Nálunk is gondok vannak/voltak az elalvással. Ádám se akar elaludni néha este. Van, hogy másfél-két órát hisztizik, mert nem akar aludni.

Most azt csináljuk, hogy reggel fél8-8 körül keltem és ebéd után max. 2 órát aludhat, mert ha hagyom amennyit szeretne (3-3,5 óra), akkor vagy nem alszik el időben, vagy az éjszaka közepén van fenn 2 órán át és játszani meg mászkálni szeretne.

Egyébként így éjjel sekel olyan sokszor.koppkoppkopp

Kép

Kép
ske

Ske:köszi szépen de mi igy is 1.5 órával elöbb kelünk mint eddig.1-1':30kor el is alszik és max 3ig alszik estére elkéne fáradnia,föleg ha sétálunk is.

000kata

Ske:te mit csinálsz ha nem akar aludni?hagyod játszani vagy ágyba van?

000kata

Kata, ske :) nem megy véletlenül a tv egész nap? vagy túl hangosan?állitólagaz okozhat ilyen túlpörgést, meg ha egy szobában alszik a gyerek a tv-vel :?

Hál'Isten nem volt gond és remélem már nem is lesz :)
Vendég

Sziasztok!

Dalama, nekem is vannak ovis emlékképek, de korábbi nincs és annyira tisztán él bennem, persze pozitív dolgok, negatív nem ugrik be. Érdekes az 1. éves szülinapi emléked :roll:
Messze laktok az ovitól? Gondolom, ha autóval jársz nem lehet kis távolság.
Javult már valamit Panna étvágya?

Csuri, irigy a varrás miatt :lol: anno a kersztgyerekőcöknek varrtam, horgoltam, pulóvert kötöttem és imádtam csinálni.
Még 2 évvel ezelőtt gobelineztem is, van egy csomó kész munkám, de a kertetezés várat magára :evil:
Az én anyukám is varrt nekem egy csomó rucit, még általánosba jártam akkor is és imádtam azokat a göncöket.
Most falvédőre lenne szükség Lillának, jó lenne megvarrni, de hát mikor?

Fürtöske, ne aggódj nem lesz semmi gond Marcellal, a nyalogatás még nem okoz problémát, esetleg ha nagyobb adagot iszik belőle, de akkor is inkább a lúgos, savas anyagok okoznak problémát.
A szomszéd kiscsaj két ünnep között ivott Ariel folyékony mosóport, de az egész 1 másodperc alatt történt. Hányt, később eszméletlen lett, úgy vitték a szülők kórházba, nem volt idő mentőre se várni, gyomormosás, megfigyelés, de hála jól van!
De nem a mosószertől lett eszméletlen, hanem a hányástól, már egyszer volt ilyen nála, hogy betegség miatt hányt és akkor is elveszítette az eszméletét :roll: azt mondja a doki, hogy ilyen előfordulhat ebben a korban. Nekem brutál ijesztő .

Kata, türelem, idő kell , hogy Kevin szép lassan átálljon a korábbi elalváshoz.

Ske, nálunk ilyen 3 órás délutáni alvások soha nem voltak, nem nyűgös ha ébreszted?

Kincsőanyu! nekem a Te jelszavaddal nem enged szavazni :roll: szerintem a rendszer úgy lehet beállítva, hogy 1 fő 1 szavazat/nap.
Majd regisztrálok álnéven is :lol:

Ja, Fürtöske még akartam írni, milyen furi , hogy Marcell nem kedveli a havat , L. nagyon szereti, én is , de nem sértődnék meg , ha már kitavaszodna.Soha életemben nem vártam ennyire a tavaszt Kép

Tegnap likvidáltuk Lillának a rácsos gyerekágyat, engem lelkileg kicsit megviselt , most megint egy korszak lezárult kapott egy gyerekheverőt, nagy a boldogság és mukk nélkül aludt reggelig. De ez csak véletlen egybeesés lehetett, majd meglátjuk hogyan tovább.
Muszáj volt valamit lépni, mert a kimászással próbálkozott mindig, az egyik lábát feltette a rács tetejére és félő volt, hogy kibukik. Így már nyugodtabbak vagyunk. Majd teszek fotot, de az otthoni gépen van.

Móni, érdekelne mi van Johannával? Nem írsz pár sort, hogy alakulnak a dolgok?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi, az emlékem az első szülinapról álomszerű, homályos. emlékszem a sárga horgolt ruhámra, az volt a kedvencem, meg hogy egy gumibabát kaptam (első babám), aminek hegyes orrát rágcsáltam, meg arra, hogy olyan nagynak éreztem magam, hogy már 1 éves vagyok. Emlékszem még arra is, mikor 2 évesen kórházban voltam, hogy ott volt az Ildi babám, és nem volt rajta ruha (nem értettem miért). Később kiderült, hogy azt nem vihette be nekem anyu, mert koszos volt, és kimosta, és pont akkor kerültem kórházba. Az első napon az oviban féltem előre, de ott volt az Eszti barátnőm, aki a szomszédunk volt (és azóta is a legjobb barátnőm), és kézenfogott és ő vezetett be. Innentől pedig rengeteg mindenre emlékszem. Amikor 3,5 évesen (azért tudom így, mert nyár volt) apu vitt fodrászhoz és nem anyu, és tökrövidre vágatta a hajam, hogy az nekem mekkora törés volt, pedig azellőt mindig hosszú volt. :( Szóval ilyenek.
Bocs az off-ért.
Az ovi autós távolság, 2,5 km. Ha minden jól megy, hamarosan elkészül az új ovi az utcánkban, oda már be fog férni K is.
Étvágy picit javult, tegnap már megevett egy egész palacsintát. :) Este meg egy adag tökfőzit is. :) Ma voltunk dokinéninél, mert nem állapot már, hogy ilyen rég náthás, és írattam fel Ribonumil immunerősítő kúrát. Remélem beválik.
Ma mondta Panna, hogy lila :) rögtön ti jutottatok eszembe! :)

Fürtöske, örülök hogy nem lett baj!

Kata, passzolok, nem tudom miért lehet ez.

Évi, ez igen! Ilyen magasra dobja a lábát a lányka? Bakker ilyen nagyok már, hogy vége a kisrácsonak? Nem pottyant le éjjel?

Most nem jövök pár napig, holnap megyünk szánkózni Semmeringre Ausztriába. Panna mamánál marad, Korit visszük. Amikor kiterveltük a barátokkal még nem volt ennyi hó, nem untam még ennyire a hideget meg a havat. Most egy wellness hétvégére jobban vágynék...
:roll:
Tegnap megnéztük az AVATAR 3D-t, csajok, szuper volt, nézzétek meg! Eszméletlen élmény! :)

Kép
Kép
dalminha

Évi:muti majd a képet,dejó hogy igy tetszett Lillának az uj ágy,és nem esik le róla?
Szomszádkislány :shock: szegény ,ilyesztő nagyon :cry:

000kata

Fürtöske!
Nem megy a tv egész nap, csak reggel híradózik velem Ádám. Aztán semmi.

Évi!
Gondolom, Ádám délután hozza be az éjszakai bulizást! Nem nyűgös, én is csodálkoztam, de nem.

Dalma!
Semmering tök jóóóó! mi is voltunk pár éve ott. 3km-es szánkópálya nagyon király!!!!
Avatar: Férjem már kétszer megnézte, mert szerinte élete legjobb filmje.....

Kép

Kép
ske

Avatar :) apa letöltötte, csak itt a gépen van meg nekünk, itt nem szeretek filmet nézni.
Tegnap voltak a UPC-től bekötni azt az előretekerhetős-rögzithetős csatornát(nem tudom pontosan mi a neve)most van 2 hétig 80 csatorna, aztán meg 2 hét után 60.

Évi :) Marcinak olyan a kiságya, (drewex)hogy 2 rácsot ki lehet szedni, ha akar, akkor le tud mászni róla.Csak még be van forditva a fal felé az a része :)
Hú, hát én biztos elájultam voln a agyerekkel együtt :shock:
Vendég

Köszönöm!!! Szavazzatok ma is lécci!!!!
Kitartás már "csak" vasárnapig kell!!! ;) :lol: 8)

http://palyazat.picibaba.hu/20103-het-szepe/?sorrend=szavazat

Igen, lécci regizzetek nem nagyon ügy, kb. fél perc!!!
1 regi 1 nap és 1 gépről is egyet enged / nap.

fürtöske

Kincső pontosan ezt csinálta a hóban, nem lett valami negatív élménye? Ne félj elmúlik, most már Kincs is szereti. Igaz sokat nem lépked benne, de pár lépést már tesz, ahhoz képest, hogy üvöltött ha letettem. :shock: :shock:

kata
Nálatok meg sajnos ugye ott megy a tv . Amit Én is mondtam már, hogy szerintem azért nem alszik. Próbáljátok meg, hogy kikapcsoljátok amíg elalszik. Próbálom felvenni ahogy beszél Kincső majd szólok ha megvan. ;) Kb. 30-35 szót tud már. :) Ma voltunk végre ringatón annyira jó volt, csak nagyon sokan voltak. :( az nem volt jó. :) puszi

egy mai kép
Művésznő :)

Kép

bocsi most látom bent maradtam a másik nickkel. bocsi!!! (kincsőanyu)

Kép
Kép
kiscsillag

dalma
Emlékezés érdekes. Azt mondják 3 éves kor előtt nem nagyon emlékszünk , ezt Én is megcáfolom. Nekem bölcsis emlékeim vannak, de teljesen tisztán!!! pl. amikor húsvétkor egy nyuszival kellett ülni egy taligába, meg amikor (pici voltam) és lelöktek a mászókáról. :( Na meg ovis az rengeteg van már. pl. anyák napi , hogy verset mondok. :) Tényleg, de jó lesz már hamarosan Nekünk fognak verselni. :D Amúgy a szépségverseny tétje mi más? Ki a legszebb!? :) Persze tudom mindenkinek a sajátja, de azért szavazzatok!!! ;)

Kép
Kép
kiscsillag

Anya: akkor se alszik kevin ha kivan kapcsolva a tv és sötét van.

000kata

Nagyon édes Kincső :lol: kis csinibaba

000kata

Sziasztok!

Dalma
Tényleg érdekes ez az emlékezés, én nem, de a szomszéd lány emlékszik rá hogy megtanult járni 1 évesen, és még sok mindenre. Én ovis koromból már emlékszem pár dologra, pl. hogy utáltam járni és mindig sírtam reggel, hogy ne hagyjanak ott. Szupi lehet ez az angolos foglakozás, mi Helen Doront kezdtünk el de horror az ára (9000 Ft 1 honap) így abba hagytuk, más meg nincs itt Majsán, úgy volt indul csiribiri, de eddig csak 3-an lennénk és legalább 8 gyerek kellene, majd szerveszkedek hátha összejön.
Jó utat! (irigykedem kicsit)
Mi is készülünk megnézni az Avtart, csak mikor? Még nem tudni.

Emlékeztek írtam régebben, hogy Johanna is utálta a havat, na ő megszerette, imád benne menni, elesik, nagyokat nevet, szánkózunk, sőt az overált, meg a kesztyűt is szó nélkül felveszi, ma de. is majd 2 órát kint voltunk, ha ébred megint megyünk ki.

Csuri
Örülök, hogy a hiszti megszűnt, nem lehet egyszerű, mikor a két lány rákezdi. Nagyon cuki Katus a sapiban, meg a lovon, milyen rend van nálatok,(játékok a polcon) nálunk ilyen esetleg álmomban. :)

Évi
Köszi az érdeklődést!
Köszi szépen, hogy leírtad az étrendet, meg a tapasztalatokat, a rizs az tuti jó a pocaknak azt vettem észre én is. Nálunk megszűnt a hasmenés, csak tudnám mitől tartott majd 1 hónapig, lehet vmi elhúzódó vírusos nyavalya, de kiütések megvannak sajna, egyébként jó az étvágy a kedve, látszólag semmi baja, gyarapodott is, már 10 kiló. Vérvétel eredmény jövő csüt. lesz, addig várunk. Addig élek is kinyomozom mitől vannak a pöttyök az arcán.
De jó hogy közelebb tudtok költözni, így tuti egyszerűbb lesz minden.
Nekem is ijesztő ez a sztori a szomszéd kislányról.
Nem esik le Lilla az ágyról?
Johanna rengeteget forgolódik, szerintem leesne még. Pedig valamit ki kellene találni, mert ő is ki akar mászni, meg be is szeretne mikor álmos, ennek az ágynak nem lehet kiszedni a rácsait, mint régen, emlékszem párat kiszedtek anyuék, mikor kicsi voltam.

Anya
Megyek szavazok ha tudok.
Nagyon aranyos Kincső, de jó hogy ennyi mindent mond már.

Vera
Nagyon cuki Iza a copfokkal, én lányom ilyet nem tűr el.

Kata
Nagyon energikus ez a Kevin, lehet idő kell míg hozzászokik az új rendszerhez. Johanna 8-kor már nyomja a szundit, igaz 7-kor kel és nappal is csak 1szer alszik kb. másfél órát.

Móni

Kép
ission

Szavaztam! Sikerült!

Móni

Kép
ission

Móni, ejnye-bejnye :mrgreen: miért kell Téged külön köröztetni, hogy bejelentkezzél, gyere gyakrabban légyszi :lol:
Örülök, hogy a fosi megszűnt, maradjon is így !!! Kiütéseknek meg tűnés a pofiról :evil:

Fürtöske, más ilyen bajságokat olvasni és megélni. Akkor ott az adott szituációban nincs idő megijedni csak cselekdni, ez valahogy így van kitalálva, utána igen lehet reszketni, hogy mi lett volna ha...

Dalam, aztaaaaaaaa a sárga irigység megesz, de jó kis program, Kori biztos élvezi majd nagyon, jó utat Neketek!

Avatar nekünk is le van töltve, apa 2x nézte meg, el is van ájulva, hogy milyen szuper film:evil: ez nem az én világom !

Anya, így is megismertelek :lol: :lol: :lol: a kis művésznő csini, mint mindig és örülök, hogy barátkozik a hóval :)
Az "istennő" szavazott ( 3x) :lol: :lol: :lol:

Csajok nem esik le L. az ágyról nagyon alacsonyra van állítva ( 2 fokozatú) de ettől jóval magasabbról is simán lejön, ha pl. ott ébred a hitvesibe és mi már nem vagyunk ott akkor is lazán kijön a nappaliba .
majd este dobok képet!

csajok zárok, még egy hét itt és vége, de jóóóóóó

Szép hétvégét!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ma itt volt Reni és Krisz.Egy ideig nem tud jönni ide, de jól vannak!

Kép

Együtt rosszalkodni JÓÓÓÓÓ ! :)
Kép Kép

Kép
katica_75

Sziasztok Lányok! :)
Mi történt, hol van mindenki? :shock:

Katica! :)Milyen édesek a gyerkőcök!!!!
Reninek üdv!

Nálunk nincs semmi különös, éjszakák változóak, de élegalább eltünt a kiságyfóbia :lol:
Vendég

Csajok merre vagytok?azt hittem mire jövök nem győzök majd visszaolvasni.

Katica:édesek a gyerekek jol eljátszottak?

Mi jol vagyunk átrendeztük a szobát és kivittük kevin ágyát hogy külön legyen de azt az orditást :? :cry: keservesen sir igy nemtudom hogy valaha sikerül e kint aludnia pedig ajto sincs a 2 helység lözött.Este elaltattam és kivittem az ágyába de éjszaka vagy 6* bekellett hozni mert mindig felébredt és nagyon sirt.

000kata

Sziasztok!
Ismét itt :D

Olvasó módban vagyok azért, tehát kb képben is, de persze mikor írok, mindig elfelejtem mikre is szerettem volna reagálni!

Kata, Neked tuti akartam volna írni az alvással kapcsolatban, és a sétával kapcsolatban, hogy én Natasával naponta 2x megyek sétálni, délelőtt és délután, a legnagyobb hidegben is, csak jól felöltöztetem. De látom azóta Te is elcipelted gyalogolni Kevint. Nekem még cipőt kell vennem Natasának, mert még nincs Neki, csak puhatalpúja, és abban még nem tehetem le az utcán...

Valaki írta (bocs, most nem tudom hirtelen, hogy ki, talán Kincsőanyu, vagy Honey), hogy 30 szót tud a lánya, gratulálok hozzá. Natasa remekül megérteti magát a sikolyaival, így csak a kutyáknak szokott ugatni, meg mondja, hogy hapci, nagy riktán valami anya-apa félét, no és persze halandzsázik :D

Időközben bekaptunk valami nyavaját, pénteken Natasa és én is rosszul voltunk, Natasa hányt egész nap, aztán a hasa ment, Nekem csak hányingerem volt. Mára már javult a helyzet szerencsére.

És akartam mesélni, hogy volt 2 éjszaka, amikor Natasa alig kelt éjjel, hát nagyon jó volt, szerintem akkorra bújt ki teljesen az egyik rágófoga, aztén jött a nyavaja, akkor nem aludt, kíváncsi vagyok mi lesz, ha meggyógyul teljesen.

Kép
pipal

Szia Pipal! :) jó rég voltál.....

Sajnálom a betegséget, jobbulást kivánok.

Séta közben nem makar Natasa lemenni a földre?
képeket maj tegyél :)
tényleg remélem a többiek csak nem betegek :?
Vendég

Lányok!
Régóta gondolkodtam leírjam-e, de talán van aki szeretne és tud segíteni közületek is.
Szóval él egy kicsi lány Eszter, Vas megyében egy pici faluban, akinek minden féle segítség nagyon jól jönne.
Most egy éves.Koraszülöttként született a 34. hétre, de mivel 2kg volt így semmilyen plussz jutattásban nem részesül/t. Az anyukája még szülés után trombózist kapott, így szoptatni nem tudta. Az apukája a gyámja, ami azt jelenti h. ő sem tud dolgozni mert a gyivi folyton ellenőrzi őket és ha nem találják otthon az apát, már viszik is el a kicsit.
Amúgy van egy házikójuk, amit fával fűtenek, és igyekeznek mindíg szép rendben tartani.Csak ezen kívül nagyon nincs semmijük.
A kislánynak pl. nincs cipője. :cry: És volt h. vizet kapott táp helyett, míg nem jött meg a pénz....és sajna ez általános.Nekem hihetetlen h. ma Magyarországon élnek ilyen körülmények között MAGYAR! gyerekek,emberek...Egyszerű, szerény, becsületes emberek, akiknek arről h. itt írok Róluk, s kérek nekik,semmi fogalmuk nincs.
Ha van olyan kinőtt ruhátok amit nem sajnáltok elküldeni nekik - nem baj ha fiús- vagy tápszer, pelus,vagy bármi amit szívesen adnátok Ti is, légyszíves írjatok nekem!
Ha lenne aki segít megmutatom a képet is Róluk, nagyon édes pici lány.

Kép
katica_75

Katica :cry: összeszorult a szivem :(
Milyen nagyságú ruha kellene a picinek?
Ha jól értelmezem, az anyuka meghalt?
Tápit sajna még mi is használunk és elég nehézkes nekünk is a megvétel, azért adok reggelente Marcinak csak sima tejet.
Ruhát tudok adni szivesen.
Bár tudnék mindennel segiteni...... :cry: majd körülnézek még, mit is adhatnék még
Vendég

még annyit, hogy szerintem ha mindegyikünk CSAK EGY KICSIVEL is segít, nagyon sokminden összegyűlik nekik.
Vendég

Katica, privi ment!

Kép
Kép
dalminha

Legelőször is Mindenkinek aki így vagy úgy, de szavazott Ránk
Közel 300 babából 7. lettünk!!!! :) :) :) Nagyon köszönjük!!!!!

Kép

katica
Szegények!! :( Ez tényleg borzasztó!! Én tudok tápit is küldeni, meg ruhát is. Privit várom!!! Nagyon szívesen segítek amiben tudok!!!
De édes Léna meg Krissz!! :) De jó Nektek , hogy taliztok. Hozzánk is jöhetne Valaki!!! :)

Csajok ha Valaki meg szeretne Minket látogatni szívesen várjuk! :)

kata
Sajnálom , hogy nem sikerült az ágyátrakás. :( Szegény Kevin! :( Szerintem vigyétek inkább vissza az ágyat!

pipal

De jó, hogy jelentkeztél!! Sajnálom a nyavaját, még jobbulást!!! Képet kérünk Natasáról. Jó rég voltál. :( Én írtam, hogy 30-35 szót tudunk. :) Többek között. apa anya maci lámpa dinnye hoppá tátá ham inni cipő labda sapka vau-vau cici kaka :oops: hinta brumm stb...

Ja és képzeljétek tegnap óta rázza a fejét , hogy neem!! :) Olyan édes!! Kérdezte apja megyünk aludni és rázta a fejét , hogy nem! :) Meg kell zabálni!!!

Hol vagytok csajok???????? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
anya1118

közben eszembe jutott még szó amit tud. :)
papír, papucs, bácsi, baba, alma, ez mi? :)

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok.

Anya:gratulálok,hogy 7. lettetek :lol: :lol: :lol: Kilyen szókat tud már a lánykád,nagyon ügyes,Kevin semmit se akar mondani

:cry:

000kata

Nagy a tolongás errefele...

Anya, micsoda okos ez a kis Kincs! Ilyen szavakat mond, tök jó.

Kép
Kép
dalminha

Fürtöske, hát igen ritkán vet ide a jódolgom :D

Kata, Nat sem mond kb semmit, de majd eljön annak is az ideje, aztán majd fogjuk a fejünket, mert be sem fog állni a szájuk :D, de persze az ember úgy várja a szavakat...

Kép
pipal

Sziasztok!

Kata, nem semmi ez az esti elalvás. Nem irigyellek. De kitartás! Amikor mi szoktattuk akkor eggyütt sírtunk, csak ki-ki a maga helyén. 5 percenként mentem be hozzá. 5 napig sírt, azóta minden ok. Én Lackót este 8 kor lefektetem. A folyosón ég a villany és ha még nem annyira álmos akkor eljátszik az ágyában. De ez ritkán van. 15 perc alatt elalszik. Reggel fél 8 kor kel. Ebéd után pedig 1-1,5 órát alszik.

Anya, gratulálok a 7. helyhez! És tök sok szót ismer Kincső! Nem semmi!!!!

A mi szókincsünk: apa,nyanya,mama,papa,baba,cica,
Inkább mutogat Lackó. De megértem mit szeretne.

Nektek memutatják már a gyerekek mi hol van(fej, pocak, szem, száj, láb, kéz.....)?

Én olyan büszke vagyok, mert meg tudja mutatni a fejét, szemét,orrát,pocakját, kezét, kukóját. De egyszerre csak 2-3-at utána nem mutat semmire. Legyen elég egyszerre ennyi.. :)

Fogakkal ti hogy álltok?

Na mennem, kell, mert fürdünk!!!!

Pipal, jobbulást nektek!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam ...

DALMA!!!
Mi is kint voltunk Semmeringen a hétvégén! 22-25-ig. Nem láttál minket? :lol:

Katica,
küldesz nekem is infókat priviben? Esetleg egy fotót is?

Kép
Kép
Kép
ilba

Csajok FANTASZTIKUSAK VAGYTOK!!!!!!! :P :P :P :P
Köszönet a sok Jótevőnek!
Kép

Kép
katica_75

Katica, küldj légyszi priviben infokat :)
Vendég

Ilba, hát gondolkozom, de nem láttalak titeket! :) Ti hogy bírtátok azt a nagy hideget? Mi kétszer csúsztunk csak, mert Kornél üvöltött, hogy fázik a lába, pedig gondolhatjátok hogy e volt öltöztetve... :roll: mi is szétfagytunk, kb -10 volt. Nekem a síelés jobban bejön, mint a szánkózás. Ilba, ti síeltetek? Megbeszéltük, hogy jövőre megyünk ismét, de gyerek nélkül... :roll:

Gabi, okos a kisfiad nagyon! nagyon jó az idézet a vonalzón! :)
Panna is mutogatja az arcán a dolgokat, meg a köldökét, a lábát, punciját, hol a kaki?-t, ha mondom neki, hogy énekelj, elkezd hangosan lalázni. :) Kornél ilyenkor már olyan sok mindent mondott, nyárra meg komplett mondatokat is. Pannám eléggé le van tőle maradva, de nem aggódok, minden gyerek más. ő is majd dumagép lesz.

Kép
Kép
dalminha

Dalma,
na igen, hideg volt nagyon, Berci szinte végig az autóban volt, nem mertem kivenni. Igen, mi síeltünk felváltva a nagyfiammal, tudod, ő síel, nagyon élvezte.

http://www.4shared.com/file/207267978/2ea0ff70/DSCF8756.html

Kép
Kép
Kép
ilba

Kihalunk csajok? :(

Évi, Honey, Ditta, olyan rég voltatok

Kép
Kép
dalminha

Ilba, hát megértem, hogy B az autóan volt, mi Pannát el sem vittük... :(

Kép
Kép
dalminha

Én vagyok :lol: olvasok, de magamnak nem akarok írogatni :lol: :lol: :lol:

Helyzetjelentés: carrá vagyok fagyva, elegem van a hidegből, megy a fűtés ezerrel, de nem érzem a lábam :cry: olyan hideg ez az iroda, már alig várom az új helyet!
Nálunk már a kutyalány is a garázsban éjszakázik, annyira sajnálom nem hagyom, hogy kint legyen.

Sok minden történt velünk a napokban, Lilla lány szombattól nem kap tápszert.
Nem volt más lehetőségem, úgy döntöttem veszek rizstejet és kipróbálom mi történik :roll: azóta nincs nyák és norm. a kaki.

Diagnózist felállítottam: tejérzékeny a gyerek :( de ne írjátok, hogy sajnálom, mert ezzel együtt lehet/kell élni és csak hálát adok, ha csak ennyi a gond. Kicsit nehézkesebb lesz a főzés, vásárlás, de majd belejövök.
Még azt nem tudtam kideríteni, hogy fehérje, vagy tejcukor esetleg mindkettő okoz gondot.

Ma bementem a gyerekosztályra, hogy beszélek a dokival, de nem volt. A nővér annyit mondott reggel vigyem be itatnak vele tejcukros lötyit és ha 1-2 órán belül fos jelentkezik akkor tejcuki pozitív :roll:

Kaptam széklettartályt , kettőt is Kép 2 hét csúszással nem is olyan rossz!
Az allergiavizsgálat eredménye nincs kész ( 2 hetet mondtak, már elmúlt 2 nappal ) és nem is tudják mikor érdeklődjek.
Most beszéltem a laborral, azt mondták még csak a novemberi vérvételek elmzésénél tartanak, mert ritkán kapnak hozzá anyagot :twisted:

Ezektől eltekintve jól vagyunk, Lilla nagyon eleven dumás kiscsaj, már mindent mond olyan , mint a papagáj. Akad amit nem értek, de addig ügyeskedik még muszáj rájönni mit is akar.
Leszokott a TV előtti tánciról és már az asztalra mászás sem érdekli. Jövőhéten lesz bölcsis beiratkozás, de csak novemberi kezdéssel.

Dalma, Ilba egy kis lélekmelegítőt nem próbáltatok a nagy hideg ellen
Kép

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Klarissza, mi van Mátyással ? Úgy eltűntél, nincs baj ugye ?

Csuri, jól vagytok?

Anya, gratulálok Kincsőnek a 7. helyezésért :lol:

Kata, Kevin nagyfiú alvása alakulgat?

Nati, mi volt a bőrdokinál?

Dalma , Pannának megjött már az étvágya? Anyum szerint én voltam ilyen csak a kakaó kellett kakaóval :wink:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Én is vagyok, várom hogy a Kisördögöm elaludjon :) mostanában kihúzza a délutáni elalvást kb.2 óráig.De este normális időben alszik el.

Évi :? És ez a tejérzékenység még nem biztos, ugye?Most ilyenkor csak a fehérjére érzékeny vagy a laktózra?(lehet, hülyeséget kérdeztem :oops: )
Milyen kis okos Lilla, hogy már igy beszél!Állitólag a lányok hamarabb kezdik
:)
Marci sem nagyon akar mondani semmit, csak félszavakat, pl.any, apu, a kakasra krrrrrr, brümmbrümm az autóra(az autóktól egyébként el sem lehet robbantani :lol: )cici, de az is inkább sziszi :D iszi, hamm.

Szerintetek ennyi idősen nem nagy szám, hogy a formabedobón megismeri hogy melyik forma hova való, megkeresi és bedobja :shock: :D ?
Vendég

Sziasztok!

Katica
Nagyon helyes együtt Krisz és Léna.
Szívszorító, amit írtál a családról, sajna nem ők az egyetlen. Én is kérek priviben infókat, megnézem mit tehetek.

Kata
Kevinnek kell egy kis idő hogy megszokja, ha úgy érzed jobb lesz így neki, akkor legyél kitartó (könnyű ezt mondani, én is mindig megadom magam)

Pipal
Mi is megyünk kétszer sétálni egy nap, még most a mínuszokban is.
Johanna sem mond még szinte semmit, csak próbálja a száját formálni de nem jön össze, olyankor olyan édi.
Jobbulást Nektek!

Anya
Gratula Kincsednek!
Milyen nagylány már ő is.
Johanna is szokta rázni a fejét, ha megkérdem kér még enni egyből rázza, hogy nem, aztán pápázik, hogy menne ki a székből.

Gabi
Nagyon ügyes Lacika, hogy így megmutogatja, milye hol van.
Johanna is megmutatja az orrát, száját, fülét, meg mindenféle állatot felismer, ha kérdem mi hol van.

Dalma
Annyira nem is irigykedek a hideg miatt, bár nem kell érte messzire menni, mert itt sincs jobb idő.
Én annyira két ballábas vagyok, mi is voltunk kétszer síelni még Johanna születése előtt, de nem tudtam rendesen megtanulni.

Évi
Örülök, hogy kiderült az ok, az a legfontosabb. Nem semmi ez a széklettartály, meg a vizsgálat sem, hogy így elhúzódik.

Nekünk meglett mára a vérvétel eredmény, minden negatív lett, vagyis tejfehérje, tejcukor liszt, ezenkívül nem vérszegény.
Hurrrrrrrá!!!!
Már csak azt kell kideríteni mitől kiütéses a lány. Mától nem kap olyan kaját amibe van valami színezék, vagy tartósító, szóval ilyen E betűs cucc.

Na mennem kell, kacsát költöztetni.

Móni

Kép
ission

Fürtöske, azt gondolom, hiogy ez tuti biztos, mert ugye eddig az volt, hogy diéta és egyebek, de a tápszert kapja tovább... amióta nincs tápszer azóta nincs gond :roll: akkor csak érzékeny, de mire fehérje vagy laktóz :shock: majd kiderül holnap.

Ha jól visszaemlékszem amióta nem a HA-s Milupát kapja azóta van gyakori kaki és mikor volt nov. közepén egy vírusos hasmebnés azt követeően lett brutál a helyzet :cry: azóta nem jön helyre a csajom.

Igenis nagy dolog, ha felismeri a formákat, nálunk a papa dédunokája most lesz 2 éves februárba. Mikor megy anyukámékhoz játszik L. játékaival és van ott egy FP zenélős formab. csillag 6 forma van hozzá és nem tudja hova kell rakni :shock: ezt a papa és mama mondta nekem kb. 2 hete, hogy a Lili nem ismeri fel a formák helyét.

Igenis!!! ügyes Marci :lol:

A Lilla dumcsizást nem azért írtam, hogy hasonlítgassuk őket, mert minden gyerek más, mindenki fog beszélni, de nem egyformán érnek a gyerekek. Lásd a járás is van aki még 16 hónaposan se megy , egyszer elindul és szalad.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Móni, majd írok a kiütésekre, de mennem kell az okmányirodába :arrow:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Én (Mi) is megvagyunk, de ma délután is program van (jönnek a helyi kérők :wink: :D ) és egész délelőtt pakolásztunk, főzőcskéztünk.
Erről jut eszembe! Te kérdezted Ission, hogy hogyan tudok ilyen szép rendet tartani???? Hát, nem könnyen. Gyakorlatilag csak én pakolok a lakásban :evil: , ami úgy néz ki, hogy bárhová indulok (pisilni, a konyhába) mindig felszedek valamit a földről és a helyére viszem...., mint egy tyúkanyó, folyton "csipegetek".

Szóval Nálunk minden rendben.
A láz oka Katusnál nem derült ki, viszont Anna kicsit taknyos lett. De semmi nem jött ki, akárhogy próbáltuk (infralámpa, orrspray, gőzölés).
Mostanra ez is megszűnt.

Katus is nagydumás, és nagy Mókamester.
Folyton valami huncutságon töri a fejét. Szerencsére jól eljátszanak Annával, amíg nem kell mindkettőjüknek ugyanaz a baba, vonat, ló, vagy bármi.....

Evi!
Jó lenne végre tényleg tudnotok, hogy mire érzékeny L.!!! A bizonytalanság a legrosszabb!!!!
A beszéd (és minden) fejlődése pedig tényleg más mindenkinél, Anna például ennyi idősen, mint Katus folyamatosan dumált (már kérdezett is :shock: :) )

Ission!
Nálatok is jó lenne már kideríteni a kiütések okát! Gondolom kellemetlen lehet Johannának is :roll: !

Fürtöske!
Szerintem is okos Marcell! Majd meglásd építési, vagy műszaki mérnök lesz :D !

Dalma!
Muti képet a hétvégéről!
És nem halunk ki, csak szerencsére mindenki előnyben részesíti a családját, meg egyéb teendőit a babanet-hez képest :wink: :D

Kincsőanya!
Gratulálok a 7. helyhez!!!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok mi is vagyunk ám,most épp alszik Kevn,,addig gyorsan kivasaltam,mosogattam stb....mert tőlle nem lehet.
Mit szoltok ehhez a hideghez :? .....utálom :cry:
És ez a nagy hó?most is szakad.Én már a tavaszt várom.........elég volt ennyi hóból.

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: