A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Titanilla:köszi :)

Kép
Kép
Kép
kike

Elküldtem Apának is a képét-ezt írta:
Hat ez nagyon csálé nagyokat kuncogok
Az egyik rudat hadjatok meg nekem
Koszi

Kép
Kép
Kép
kike

Kike, Én azért ennék abból a csáléból! Ha finom, akkor senkit nem érdekel hogyan néz ki! :D

Dodó, nem tudom. Én is kiültem a hétvégén Mamáméknál a kertbe, de egyszerre sosem voltam kint huzamosabb ideig, és egyszer a pocakot is kitakartam. :wink:

Jelentem, megy a mosógép, fejem és az egyik kupac tányér elmosva. Kicsit megfájdult a derekam, ezért most szusszanok kicsit.
Úgy vettem észre, hogy mindig délutánra indulnak be nálam a dolgok. :roll:

Anyjuk, drukk az UH-ra! Nem is tudom mikorra mész, vagy már túl vagy rajta? De jó lenne, neked is megmutatná magát! Már tök kivi vagyok a tiedre is! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

krisztina!
Irtam anyjuknak sms-t de nem írt vissza! :(

d.dodó

megjöttem :D király volt. már amennyire a bürokrácia az lehet :D

kriszta! édesek a rucik. nem is mondom melyik kettő a kedvencem :oops:
(a kocsiban hazafelé a puszi nyuszi szólt a rádióban :D nyusziapu meg csak vigyorgott )

szkagi! tök jó hogy még 2 hét és költöztök. azt a kis időt már féllábon is ki lehet birni.

titi! tényleg milyen laposka volt a feje. de nagyon tünci baba. jaj már ugy várom hogy nekem is legyen.
a bilibe meg majd beletanultok. elsőre nehogy már minden menjen! hozzá kell szokni hogy ha feláll és járkál nem marad ott mint a pelus és bármikor nem lehet használni.

kike! nekem küldhetnél abból az érdekes alakú kalácsból. becsuknám a szemem evés közben. az ize tuti kárpótol a csálésága miatt!

jah egyébként 2 óra alatt elintéztünk mindent ugy hogy olyat is csináltunk ami nem volt betervezve.
odaértünk az anyakönyvi hivatalba. mondanom se kell jó sokan voltak. nah de bejutottunk. a nő elkérte a papirokat. elkezdte kitölteni. aztán odaért az én adataimhoz. erre közölte, hogy mégis ugyanmár mondjam már meg hogy gondoltam hogy megcsinálja az apaságit, hisz lejárt a személyim :oops: :oops:
jaj olyan ciki volt. de hát nem szoktam én nézegetni a személyimet. aztán mondtam hogy csináljuk már meg valahogy, ne kelljen visszajönni, mert igy is nyusziapu lógásban van a cégtől.
erre rángatta a fejét de a jogsim alapján csak megcsinálta. tök rendi volt.

aztán okmányiroda. oda nyusziapu készült a kocsi miatt, de igy nekem is sorba kellett állnom.
nah ő persze már nem kapott sorszámot mert az időbe már gondolom ő nem fért volna be.
erre beállt az információs pulthoz én meg a fényképészhez.
az info pultnál soron kívül megcsinálták neki az igazolást :D

aztán nekem is megvolt a fotó, csekket befizettem, de még mindig rengetegen voltak előttem.
aztán én is info pult. kicsit füllentettem :oops:
háromnegyed 3 volt. mondtam a csajnak hogy nem lehetne nekem soron kívül megcsinálni, vagy időpontot adni másik napra, mert 3-ra már a város másik végén kell lenni dokinál :oops:
erre mondta hogy adjam oda a papirokat megcsinálja. tök rendi és szimpi volt.
5 perc és kész voltunk. 2 hét mulva megkapom postán.

de könyörgöm!!! akkor miért kell órákat várni egy-egy papirra?????? ha lám-lám megy gyorsabban is... nah mindegy. szegény kicsi fiam... mire nem jó egy pocak?!?! nah de tényleg nem csinálok többet ilyet. nem szabad. de az az igazság hogy nem lett volna türelmem ott ülni még egy órát minimum. és a hasam is kicsit feszíett már a sok járkálástól.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok! Ma is volt termés rendesen!

Gratula a nyelvvizsgához Szilvinek!

Marcsinak a jó eredményhez!

És még mindenkinek aki ma volt!

Kriszti: csak nem a C&A-ban vásároltál?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:07-kor.
Vendég

Kata, még a fürdőlepedőt is neked kell vinni a kórházba??? És nem keverik el?
Három éve a Schöpf-Méreiben a sapkát és a kesztyűcskéket is elkeverték... És egy fürdőlepedő azért nem két fillér. A ruhákról nem is beszélve. Vagy te fogod fürdetni is meg öltöztetni is?

KépKép
szkagi

kata!
Én irtam, de ez történetesen Svédországban volt! :)

d.dodó

Csak gyorsan bekukkantottam csajo,bocsi akinek nem írok!

Maria! Örülök,hogy minden ok.

Vigyázz magatokra!

Szilvi! Gratula,ügyes vagy!

Timi! :oops:
Lényeg,hogy minden ilyen gyorsan sikerült,azért van még akit meghat a kismama látvány!
Szerencsére!

Kata! Ez durva! Akkor hány csomagod lett??? :roll:
Én is talán mindent megvettem ma a csomaghoz,még az utolsó szőlőcukrot is!! :lol:
Remélem még egy darabig nem kell!
Ja nem! Még kell vennem melltartóbetétet,bibbóápolót és szoptatós teát!
Ja! és valamilyen fincsi popsikenőcsőt4
A francba! Mindig lemarad valami!!!
Holnap elmegyek a DM-be asszem és befejezem!

Kép

Kép
ibm

Kike!
Én kérek a kalácskából!!! Tejcsivel isteni lehet!

Kriszti!
Ari cuccok! C&A-s?

Meg volt az első szülésfelkészítő. Kicsit bénán éreztem magam, mert mindenki a párjával volt, én meg egyedül :oops:
A szülész doki viszont nagyon gyengén beszélt, a pszichológus csaj viszont nagyon átjött.
20150601134430

Sziasztok!
Termeltetek rendesen, de nem nagyon tudom már visszaolvasni, mert alig bírok ülni.
Voltam ma a dokinál, nem írt fel több pipolphent. Azt mondta, hogy már ne szedjem, a héten még pihizzek és a jövő héttől mehetek ahova akarok! Még akkor is, ha keményedik és fáj. Ha véletlenül beindulna a szülés, akkor sem lenne semmi baj, nem küldene már Miskolcra! Ez olyan jó hír! Tökre örülök neki. Oké, hiába mehetek, ha nem bírok, de legalább nem kell annyira óvatosan. Szóval kedden uh + NST! Aztán várhatom, hogy a csöppség előbújjon!

Ne haragudjatok, hogy nem írok külön-külön, de tényleg nem jó ülni. De még jövök, csak pihizek egy kicsit.

Szilvi! Gratulálok a vizsgádhoz!!! (Ezt megjegyeztem :D )

sz.andi

Hali csajok!

végre sikerült végigolvasni mindent, de nem jegyzeteltem, úgyhogy felét el is felejtettem :oops:

Kriszti!
Gratula Levente babához! :wink:
gondolom apa olvadozik a gyönyörtől :lol:

Szilvi!
Gratulálok a nyelvvizsgádhoz! :lol:
most már gondolom felszusszantál egy kicsit...

Nálam ma volt a védőnő.
Szerencsére rendes volt, nem kiváncsifáncsiskodott, a nappaliban ücsörögtünk és beszélgettünk...
semmi extra

tegnap meg dokinál voltam, minden ok, kb. 2 hét múlva ismétlik meg a cukrosprofilt
majd akkor is be kell feküdnöm gondolom egy napot.

Linda!
nekem a terheléses 9,9 volt
de a profil jól jött ki- 7 vérvétel egy nap.
diéta nálam: semmi különös, csak édességeket mellőzni
hááááát ezt volt nehezebb megszoknom-ugyanis előtte napi kb. 2 tábla csokit :oops: vagy egy doboz jégkrémet megpapikáltam :lol:
Meg annyi még hogy a kenyér mennyiséget csökkentettem
napi6szor étkezés
és sok-sok zöldség és gyümi

Kép
kimma

Holnap meg megyek Születéshete előadásra, utána meg szülőszobát látogatni :lol:
aztán lehet megkezdődik majd a parahullám :oops:

Kép
kimma

Kimma!
Napi 2 tábla csokesz? Én eddig egész terhesség alatt nem ettem meg ennyit. Azt a robbantott eget!
20150601134430

Én pont azután nyugodtam meg, hogy láttam a szülőszobát.

Én holnap babamasszázsra megyek a születés hete keretében. :D
20150601134430

Ablakokat nyitni,megy a csálé kalács :lol: :lol:

Köszi mindenkinek,így annyira nem törtem le a külleme miatt :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Andi: igen egész nap veled van a baba, csak ha nagyon kéred akkor viszik el 8és persze csúnyán néznek rád!) Szóval te öltözteted. A fürdetés meg állítólag úgy van, hogy mondják most van fürdetés, te meg sorba állsz a gyerekkel meg a fürdőlepedőjével és nővérke megfürdeti őket sorra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:08-kor.
Vendég

Andi: ez tök jó hír! Irígy irígy! Én is ott szeretnék már tartani! :D :D :oops:
Vendég

Lányok!
segítsetek már nekem :oops:
az utolsó leletemen ezt írja: "Cg:3000 előfekvő rész bemenetre nyomott koponya"
ez most azt jelenti hogy fejfekvésű? :oops:

Kép
kimma

Kimma: igen azt! És a méhszájad meg zárt!
Vendég

Köszi Kata!

A körzeti már elvileg felírta amit kell,de állítólag ha kiütéses lesz akkor ajánlják a Neogranormont,Sudocremet...
Amúgy fel írt: alkoholt,kamillateát(ezt én kértem magamnak,hogy legyen otthon) mosakodókrémet,boraxos babakenőcsöt(gondolom ez a popsikrém)Konakiont és Vigantol olajat!
Meg vettem ma egy hintőport,tiszta babaillatú lett a szoba tőle!
Olyan fini!
Olajat nem vettem,nem szokták már törölgetni nem csak ha koszmós a fejük!
Vagy az is kell?

Kép

Kép
ibm

Bimbóvédőre és a tefokozóteára van valami ötletetek?
Van akinek bevált valami?

Kép

Kép
ibm

Hát, feladtam a visszaolvasást... :oops:
De most már nem lépek le több napra, remélem.
Sajnos én még a babaszobával sem állok sehogy, merthogy majd a költözködés után. Hát remélem, addig nem szülök :roll:

Ma én is voltam védőnőnél, búcsúzkodni - na, nem sírtunk :lol: . Megmázsált, és 79 kiló vagyok, az naggggyon sok :oops: , öt hét alatt öt kilót híztam! De semmi aggasztót nem talált (pdig többnyire nagyon igyekszik), úgyhogy nem is megyek hozzá többet.

Ja, még akartam nektek írni, hogy Szonját három oviból is kapásból elutasították, mivel tesója lesz :shock: pedig annyira szereti a közösséget! És már szobatiszta is, meg hát egy tündér! Kinéztem neki egy szuper ovit (művészeti ovi, nagyon tuti), egy másik körzetes jó ovit, meg a nem körzetest, ahova most bölcsibe jár. Hát mindháromban már a beíratkozásnál közölték, hogy nem tudják felvenni!
Kicsit el is vagyok keseredve, mert szerintem élvezné, ha jó oviba járhat, de hát ez van. Majd igyekszem valahogy programokat csinálni neki is, meg viszem majd a kicsit is... (ezt még egyelőre nem nagyon tudom elképzelni, de talán jobb is)

lassan lépek haza, vigyázzatok magatokra!

KépKép
szkagi

Kata ugye az istvánba fogsz szülni ha jól emlékszem? én ott szültem Bencét!
bencuri

Ami bimbóvédőből nekünk aventes volt sőt második héttől kezdve végig használtuk! Nem volt hajlandó anélkül enni!

tejserkentőtea: laktoherb, de több féle van és mindenki másra esküszik! Nekem bejött 8)
bencuri

ibm,
tejfokozó tea pl. a laktoherb gyógynövényes tea, a DM-ben lehet kapni. De állítólag a sör is nagyon jó tejfokozó!!!! Meg a babasírás...
Nekem még a túrórudi is bevált.

Olaj: A babák nagyon élvezik, ha simogatják őket, bármilyen babaolaj vagy krém is van a kezedben, vagy akár semmi, csak kicsit gyúrogatod finoman. (még azt is hallottam, hogy a patikai babaolaj az tisztított napraforgóolaj, vagyis gyakorlatilag az étolaj... - ez lehet, hogy csak legenda) Én Gabi lanolinos babakrémet használtam Szonjánál, nekem az jobban tetszett, Szonja sem tiltakozott.

mostmán tényleg megyek haza

KépKép
szkagi

Köszi!

Megyek vasalok egy kicsit babaruhát,mert sose lesz minden a helyén!
Hátha hétvégén már helye is lesz ahova tehetem!

Jók legyetek!

este benézek!

Pussz

Kép

Kép
ibm

lányok!

főleg aki már a harmincakárhány hétnél tart :D

eddig havonta jártam védőnőhöz. azt mondta a követekező talink után áttérünk már lassan a 3 hetire.

nálatok is igy van???

tehát ez azt jelenti hogy kb. a 32-33. héttől már 3 hetente talizunk.

ti is???

Kép

Kép
timi1982

timi!
Itt nálunk ugy van, hogy eddig elvileg 3 hetente taliztam a védőnővel... a 33. héttől 2 hetente kell majd. De hát ez Svédország :).

d.dodó

tejfokozó: lactoherb vagy más szopis tea. gyógynövényboltban tudnak adni. én is hallottam még a sört, a madártejet, a rántott leveseket (tojásleves, köménymagos leves stb.)

de állítólag majdhogynem mindegy, csak igyatok sok-sok-sok folyadékot :D :D

Kép

Kép
timi1982

Timi, nálunk nincs megkötve én idáig 3szor voltam és legközelebb csak Bence kötelező oltásakor megyek hozzá és olyan rendi h akkor megméri a vérnyomásom és beír a kiskönyvbe! :D Ja és szerintem az lesz az utolsó! Múltkor mondta, h legalább még egyszer menjek el hozzá , és akkor még megkapom a recepteket is!
bencuri

De az igaz, h első babával többet voltam! 8)
bencuri

Timi!
A szopis tanácsadó az alkoholmentes sört is ajánlotta még tegnap! ;)
20150601134430

Timi, én eddig egyszer voltam a védőnőnél... a kiskönyvért. Tudja a számomat, amjd szól, ha akar valamit, nem?

Olaj az jó ha van, de sima oliva is tuti, mert a hajlatokat, füle mögött érdemes fürdés előtt áttörölni vele, nem gyűlik fel a ráncokban a nemtommi. Nem patikai cuccot én kezdetben nem használnék, amit tutira mondnaka, hogy nivea, johnsons direkt egy csapás a bőrnek.

Farfekvésnek utánanéztem, és 34. héttől nézik elvileg, addig nem jellemző a gyerekre a fekvése (azaz gyakran változhat), de megfordulhat a szülésig utána is. Befektetésről ilyesmi miatt életemben nem hallottam (porgramcsasziról igen, pláne első szülésnél, de az érthető).

potyka

Madártejet nem ajánlott egyáltalán. Mert ugye az tehéntejből készül, amit elvileg a baba nem kaphat 1 éves koráig, és a Te szervezetedből mégis átveszi....
20150601134430

Potyka!
Megrendeltem a könyvet, amit ajánlottál! Az elveszett boldogság nyomában ;)
20150601134430

Lányok! Meg van a mérlegem és ezt mostmár senki nem veszi el! Ma haza hoztam! :D :D :D

T.Maria! Örülök, hogy minden rendben van! :D

Kriszti! Cukik a kisrucik! :D

Szkagi! Örülök, hogy alakul a költözés! :D

Kike! A kalácsból jöhet Nekem is! :D

Dodó! Soha nem lehet tudni, hogy mi az ott még akár herezacsi is lehet! :wink:

Andi! Örülök, hogy Nálatok is minden rendben van!

Ami! Én Garmastant vettem bimbóvédőnek! Teát még nem vettem!

Timi! Én hétfőn taliztam utoljára a védőnőmmel a költözés miatt és az újjat még nem kerestem meg! :oops: Én mint okmányirodai dolgozó tudom, hogy vannak még rendi kollégák! A kismamikat meg a babásokat mi is előre szoktuk venni!

Viki! Ne érezd magad bénán ritka, hogy minden Apuka eltud menni mivel általában dolgoznak!

Kimma! Én imádom a csokit de két táblától még Én is rosszul lennék!

Holnap megyek Én is átíratni az autót merthogy a hétvégén sikerült megvenni! Így már van autónk! Szerencsére Nekem nem kell sorba állnom mert a kolléganőm átírja Nekem! :D
Vendég

Babu, gratula a mérleghez!
bencuri

Bencuri! Köszi!
Vendég

Sziasztok Lányok!
Bár már több hete regisztráltam, de csak most kezdek irni....
Én is nyárra várom az első Babucim,08.08.08!Fiúcska lesz!
Holnap megyek 4D-re!
Ma voltam születésheti Pilates órán.Húúúú,hát kemény volt,de élveztük!Ti mit tornáztok???
SZiasztok!Majd jelentkezem!
ivaneszter

Üdv Nálunk Ivaneszter!
Gratula a kispasihoz! Drukk a holnapi 4D-re! Én kismami tornára járok! Merre laksz? Van már gyermeked? Írj Magadról és csinálj vonalzót, hogy tudjuk hol tartasz! :D
Vendég

Bencuri: tényleg? (igen ott fogok) mesélj nekem milyen volt!!!!!
Tényleg úgy van ahogy mondták nekem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:09-kor.
Vendég

Igen, a C&A-ban vettem őket!
Volt itt Anyóspajti, hát megvette azt az egy fiús bodyt, amit én a boltban otthagytam, meg vett egy cumisüvegmelegítőt! :D

Ibm, nekem Avent bimbóvédőm van, és tényleg nagyon jó, legalábbis nekem bevált!

Eszter, üdv itt nálunk! Gyere sokat!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Igen ott vinni kell mindent a babáknak, egyedül popsikrém, a köldök ápoláshoz voltak cucok közös a szobába! De a ruhát is kell, töröcsi a babának, ja és pelenka is mert néha még azt a 4db-ot se adták oda! :evil: A csecsemősök közül igazából mindenki egy valakit kedvelt, voltak olyan unotak és közömbösek nem is tudom az ilyenek miért dolgoznak ilyen helyen!?
Szülőszoba: egyágyasban voltam, nem volt szülésznőm már bánom! Szeretem volna kipróbálni a kádat, de nem volt melegvíz, mikor születm....! Ja és a választott dokim is lepaszolt! Akinél szültem előtte egyszer láttam! Szóval nem a legjobbak az emlékeim! Remélem neked pozitivabb élményed lesz majd!
Ja betétet adnak, legalább is akkor még volt!
bencuri

Ivaneszter jó a dátumod! 08.08.08. :D
bencuri

Babukám!
Gratu a mérleghez! Muti!!!!

Milyen autót vettetek végül?
20150601134430

Lányok!
Én nem tudom mi van velem. Álomkóros lettem. Éjszaka jól alszom, igaz a pisilések megvannak, de rögtön visszaalszom. Nappal is alszom vagy 2 órát és már megint álmos vagyok. Simán el tudnék aludni.
Szerintem megyek is, még nézem a tv-t aztán pihi.

Holnap meg védőnő meg mázsálás. Húú, de utálom.

Jó éjszakát mindenkinek!

sz.andi

én is megyek lefeküdni.
már két órája ragad le a szemem :roll:

jó éjt mindenkinek!

Kép
kimma

Buncuri: nagyon köszi az infót! Kérdezhetek még egyet?
Az anyakönyvi kivonatot ott adták oda vagy érte kellett menni (és ha igen hova?)
Házassági kivonatból milyen régit kértek?
Vendég

Sziasztok!

Maverick nagyon aranyos a párod! :lol: Vigyázz magatokra!!!
Teó, szerintem egyelőre ne aggódj semmi miatt. 4D-n ránkhozták a frászt 1-2 dologban, de aztán kiderült genetikain, hogy semmi gond.
Szilvi gratula a nyelvvizsgához!!!
Ronix sajnálom... :cry: Ezek a rohadt pénzügyek...
Kriszti cukik a ruhák! :lol:
Bencuri gratula a jó eredményhez!!!
Szkagi örülök, hogy hallunk rólad! Szonja nagyon ügyi! :lol: Szuper hogy a ház ügy is rendeződik!
Timi, ügyik vagytok, hogy mindent elintéztetek! Sokszor másképp állnak a kismamákhoz, de ez szerintem nem baj! :wink: Nekem egyébként eddig is 3 hetente kellett járnom védőnőhöz és dokihoz is... :roll: Rögtön úgy is kezdte, hogy elfelezte a rublikákat.
Andi örülök a jó híreknek!!! :lol:
Babuli gratula a mérleghez és a kocsihoz!!!
Ivaneszter üdv itt!!! Gratula a kisfiúhoz! Én a 30. hétig jártam fitness terembe is, de csak cardio gépeken szépen light-osan dolgoztam, meg kismama tornára is jártam múlthétig, mert sajna megszűnt.

Remélem senkit nem hagytam ki. Bár jegyzeteltem de az nem jelent semmit... :oops:
Én ma csak vasaltam és vasaltam....
Napozás: Én néha kitakarom a hasam hogy menjen egy kis D vitamin Lucának! :wink:

Szerintem mára elköszönök!
Szép álmokat!!!

Kép
sziszka82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: