A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

[quote="csiri-biri"]G írta:csiri-biriigi!
Ez a Thomas az új mesefavorit manapság?Mindenol ezt látom,sde a meséhez még nem volt szerncsém....!!!
Lányoknak is jó vagy csak fiú mese?Mert akkor fel kell készülnöm belöle.... :wink:

Nagyon aranyos mese... vonatokról szól... ment a Minimaxon és a m1-en is... van DVD, könyv, foglalkoztató füzet és sok-sok vonat sínekkel (a 2. gyerekszoba az most a vasúti terepasztal :wink: )
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:37-kor.
pironya

Köszi!
Akkor felkészülök a Hamupipőke és a hófehérke mellett ebből is!!!!
Na mentem!Azért írjatok!
(megkérdezek valakit erről a meszesedés témáról is... :? )
Bár már "belenyugodtam..."
Vendég

Uh Gigi!
Thomas a mozdony nagyon szép kis mese.

Igaz valamék nap barátnőmtől megkérdeztem sláger-e a gyermekénél. Azt mondta ki ne ejtsem a számon. Már tul vannak rajta.

Azt szeretném tőletek megkérdezni h. ti voltatok már a gyermek körzti orvosnál?
Ő irja fel a receptes cuccokat a babának a születése elött. Ja meg hát meg kéne ismerkedni vele. :lol:
A párom gyermek orvosa lesz a kicsi orvosa.
És a páromat ugy ismeri még iskolás korábol h.ha nem akart menni suliba átment egyedül,és beteget szimulált.
:wink:
Mindig mondta neki a doki,Anyukáddal gyere legközelebb. :lol:
Van egy listám amit a védőnő adott,
gyogyszertári felirt cuccok+egyéb megvásárolni valok.

pld: Milyen az a Oilatum olajos fürdető?
orrszivo,csapra vagy porszivora szerelhető???
Canesten kell? Az is itt van.
Sudocremet azt tutira veszek,nagyon dicsérik,kurva jo,jobb nincs tőle. Popsi krém.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Sok vizet nem zavarok ha írok (ezt észrevettem), de azért jelentkezem én is néha. Tegnap egész nap olyan rosszul voltam, hogy az óráimat is le kellett mondani, iszonyúan feszült a hasam, kába voltam egész nap, enni alig tudtam...este apa azt mondja ahogy ülök az asztalnál (örültem hogy végre itthon van és vele lehetek) hogy rossz nézni ahogy ott ülök...na ez kellett, el is sírtam magam, hogy nem kell nézni, akkor elmegyek inkább a szobába.... azt vártam hogy együttérez velem, kicsit ápolgat vagy valami, erre el akart küldeni...mert a látvány olyan gáz volt neki...és akkor ne sírjak...:( Na mindegy...

Csiri,
az nekem furcsa hogy egyik nap nem látszik ez ameszesedés (2d-is látszania kell) másnap meg igen...egyetértek Gigivel, nézze már meg más is ezt a dolgot.
Anyósod csúcsformában volt...nem semmi.
Jé, nálunk a cukiterheléshez 1 pohár tej 1 zsömle az adag...nektek miért kettő??? Már ennyire kispórolják a pékek a szénhidrátot belőle, hogy kettőt kell megenni hogy meglegyen a szükséges adag????

Bari,
nekem nagyon bejött az előtte fotó az utána is...de milyen pajta (bocs ez jutott eszembe) előtt állsz, vagy skanzenben...vagy hol vagy épp?
És mi a csudát olvastál a nyáriban?

Gigi,
ma reggel nálunk is Thomas flyik a tv-ből, már két órája...felvettük az egyes részeket dvd-re....

No mentem érezzétek jól magatokat

Dana

Kép
danaaia

[quote="oszman777"]
írta:
oszman777Azt szeretném tőletek megkérdezni h. ti voltatok már a gyermek körzti orvosnál?
Ő irja fel a receptes cuccokat a babának a születése elött. Ja meg hát meg kéne ismerkedni vele. :lol:
A párom gyermek orvosa lesz a kicsi orvosa.
És a páromat ugy ismeri még iskolás korábol h.ha nem akart menni suliba átment egyedül,és beteget szimulált.
:wink:
Mindig mondta neki a doki,Anyukáddal gyere legközelebb. :lol:
Van egy listám amit a védőnő adott,
gyogyszertári felirt cuccok+egyéb megvásárolni valok.

pld: Milyen az a Oilatum olajos fürdető?
orrszivo,csapra vagy porszivora szerelhető???
Canesten kell? Az is itt van.
Sudocremet azt tutira veszek,nagyon dicsérik,kurva jo,jobb nincs tőle. Popsi krém.

Gyerekorvos... hozzá "járunk" Petivel is... tudja, hogy jön kistesó... telefonálunk, ha megszületik és jön...
(receptes dolgokkal egyszerű nekem... felírja apa... :wink: )

Olajos fürdető :roll: ... én a sima fürdetőkrémet használtam (ung. hydrophil non ionic.)
Orrszívó... porszívós...
Canesten :roll:
Popsikrém... ung.infantum... (sudokrémet egyszer próbáltam ki magamon... az orromat kentem be, mikor dáthás voltam és nagyon kipirosodott... nagyon csípte... ilyen a neogranormon is... nem is használtam ilyeneket :oops: )
Vendég

Dana
Azért olyan korán mi nem kezdünk... Peti általában 8-1/2 9 körül ébred...
Vendég

Sziasztok!
Danaaia:az apámék háza :oops: De tetőcserére és teljes felújításra készülnek még a nyáron...mellettem meg amibe mi lakunk az nem ilyen ramaty :oops:

Voltam védőnéninél mert le akartam tesztelni a vérnyomás mérőnket,hát jó!!!Basszusott 135/80 volt a vérnyomim,ahogy ki,létem a kocsiban már 100/70.. :lol:
Csinált szívhangot is hát azt ki nem hagyná,természetesen egyből nem találta...utánna túl halk volt..végül rájött,hogy fordítva van a készülék a tokban,és azért hallja kevlésbé :twisted: Na mindeggy..140 -et ver..
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam védőnőknél, megint jól felmérgeltem magam :evil: Azt a 2 és fél órát megint csak el kellett ott tölteni. Megkaptam az igazolást, hogy részt vettem 4 alkalommal a terhesgondozáson. Most be kellett menni külön még a dokihoz is pofavizitre annak ellenére, hogy ugye van saját dokim.
Május 8-án megyek a klinikára CTG-re, mindjárt szülünk :shock:
Ma elkezdem mosni a baba cuccait :) Szép idő van kint tudok száritani :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:37-kor.
pironya

Piri:ne is beszéljünk róla..szerinted bennem milyen gondolatokat ébresztett...hát ismertek

Csiri a védőnőm szerint,rengeteg nőnek van elmeszesedve mostanában a placenta...nem is értik mi lehet az oka :shock:
Viszont az ő prakszisában még egy babának sem lett baja,csaj kis súllyal születtek de egészségesek mind!!!!

Dana:szeretném valahogy szépíteni a helyzetemet... Kép

Kép
Vendég

Na jó a kicsinek így is istálló kinézete van de majd nyár végén nézzétek meg :wink:
Vendég

sziasztok!
megjöttem!!!!És konzultáltam MÁSIK,TAPASZTALTABB,SOKAT LÁTOTT DOKIVAL,aki megnézte a tegnapi Uh felvételt cd-ről....Ez akárhogy is szépítjük egy 38.hétnek megfelelő méhlepény....
Kedden vérvétel után menjek fel,keressem meg,(mert ugye az én dokim 5.-én jön vissza) és Nst-zünk egy cseppet,illetve megnézi,hogy tegnaphoz képest addigra milyen mértékű a "meszsedés gyorsasága"...és tud reálisabb választ adni!!!!
Vendég

Bari: Szerintem nagyon pofás házikó! Ilyet szeretnénk majd mi is :oops:

Kép

Kép
bettica

Csiri: De jó, hogy el tudtál menni egy másik dokihoz is... Drukkolok, hogy lassuljon a meszesedés és kihúzzátok még minimum 4 hétig!!!!

Kép

Kép
bettica

Csiri: örülök, hogy egy rendesebb emberrel akadtál össze!
Remélem nem lesz gyors a meszesedés!
bszilvi25

Amúgy itt naggggggyon jó idő van,és amíg visszaolvastalak benneteket,benyomtam magába fél kiló még meleg igazi jó kenyeret!!!!!!!!!!!!!
Tudjátok min gondolkoztam!Most olyan kajákat kellene ennem amik táplálóak,nem pedig laktatóak....Tudom,hogy a baba csak annyit fog elvenni,amennyi neki kell,de akkor az legalább olyan legyen,ami a szervezete javára válik,nem baj,ha 3 hét alatt én felkapok még pluszba egy 10-est,csak az Ö súlya érje el minimum a 2,5 kilót!!!!!!!!!!
Én annyira azt ettem eddig amit megkívántam és szerettem,soha nem foglalkoztam azzal,hogy egészséges-e....tehát most abban segítsetek,mik azok a kaják amik elősegíthetik a bébi gyarapodását??????????????????

Ja és a vitaminoktól teljes kómában vagyok,olyan dózist nyomtam magamba,hogy szerintem a szervezetem most azt hiszi tuti bekattantam.... :?
Vendég

Szilvi zárva volt a bolt de megyek megigérem...tegnap 5 kor mentem és már sehol senki
Vendég

Csiri:nem akarok nagyon sztereotíp lenni de ,sok zöldség gyümölcs,hal,hús,és szerintem több szénhidrát,hogy hízzon!!
Meg te is :lol:
Szerintem a bor is használ!Hiszen értágító hatása van...de azért ezt valami okostól is kérdezd meg!!
Vendég

BARIKÁM!!!!!
Most olvasom,(kétszeris,mert azt hittem rosszul látok),hogy Te meg védőnőztél??? :shock: :shock: :shock:
Van kiskönyved????Gyűjtöd a pecséteket????Vagy csak simán unatkoztál és új barinőre vágytál? :wink: :lol:
Mi vitt rá erre a galád lépésre????

Voltam apuméknál a boltba...(méterárú) és Melikén tegnap felbuzdúlva elhoztam az 13. polár anyagot kisplédek.... :oops: :roll:

Tudom-tudom....már megint rózsaszín kis virágocskák... :oops: :roll: 8) :lol:
Kép
Vendég

Bari: köszi, ráér!!!
bszilvi25

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:38-kor.
pironya

Jaj Bari,

Bocsi...nem akartam leszólni a házat...csak valahogy azt képzeltem Te valami nagyvárosi környezetben laksz... :oops:
Amúgy tetszik a kis ház (apukádé)...mi is ilyesmiben lakunk...nálunk júniusban lesz tetőcsere...nem mernék képet mutatni a házunk jelenlegi állapotáról...na szóval nem akartam én azt mondani hogy ronda meg ilyenek...komolyan azt hittem elugrottatok valahova kirándulni...valami kis faluba vagy ilyesmi...jaj de hülye vagyok :roll:
Na el is tüntem mára...még mielőtt valami még nagyobb baromságot mondok :roll:

Csiri,
nem tudom mi az amit jó ilyen esetben enni...talán sok fehérjét (husit, tejterméket) gyümit, zöldséget...de ezek olyan sabln szövegek...
az engem is érdekelne hogy mi okozza a lepény öregedését vajon...
Nekem a 33. héten nézték, akkor minden oké volt vele.

Gigi,
nálunk sajna 6 - fél 7-kor kelés van, mert a nagylánynak iskola...emiatt a legkisebb is akkor kezd és valamivel le kell kötni amíg a többieket rázom gatyába...sajna a tv-nél ilyenkor nem tudok jobbat. :oops:

Na léptem
Dana

Kép
danaaia

Danaai:nekem ez vicces volt és csöppet sem sértő!! :lol:
Mondtam is apámnak,hogy szedje össze magát :lol:
Egyébkétn pont most nézegeti a neten a cserepet téglát miegymást...
Azért Dunakeszi elég nagy :lol: :lol: :lol:

Pironya igen tényleg a materna az amitől annyira híznak a babák!
Állítólag éhező rossz körülmények között élőkre van kalibrálva..nem európaiakra

Csiri jó az anyag :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nekem is néztek meszesedést meg áramlást múlt héten, szerencsére oké volt.

Én is választottam már gyerekdokit, állítólag tök jó fej fiatal fockó, aki nem antibiotikummániás és nyalókát ad a gyerekeknek oltáskor, stb. szal egy tündér. Ki tudja, hátha jóképű is ;)

Én május 19én megyek a védőnőhöz legközelebb, akkorra már ott lesznek nála a receptek a dokitól.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

MATERNA??????????????AZ MI?????????????????
Ja és ha kedden úgy látják,elkezdem kapni a tüdőérlelő szurikat.... :? :? :?

És még valami....jó úton haladok a névválasztási procedúránkban....
Horváth Kata Zoé-t szeretném befutónak,de nem erőltetem túl....Lehet,hogy megsajnálom apát amikor rámnéz a boci szemeivel és azt mondja,hogy jól van győztél és mégiscsak Horváth Zoé lesz,Kata nélkül... :oops: :roll:
Vendég

BARIKÁM!!!!!
Most olvasom,(kétszeris,mert azt hittem rosszul látok),hogy Te meg védőnőztél???
Van kiskönyved????Gyűjtöd a pecséteket????Vagy csak simán unatkoztál és új barinőre vágytál?
Mi vitt rá erre a galád lépésre????

EZEN BEZZEG ÁTSIKLOTTÁL.... :twisted:
Vendég

Nekem aZoé nagyon tetszik!!

Védőnő:a vérnyomimérőnket mentem tesztelni mert itthon nagyon alacsony,rendelőben nagyon magas a vérnyomásom...és meg kelett győződnöm,hogy jó!!!
És szerencsére jó!!

Maternát szerintem szedjed!!!!
Vendég

Lehet még egyáltalán Maternát kapni?
Én is azt szedtem még 10 éve,de úgy tudom,hogy már kivonták a forgalomból.
Attól az én lányom is szépen kerekedett.Vagy lehet,hogy nem is attól?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ma szerintem az Elevit ill. a Gravida helyettesíti.

Kép
orsitigris

[quote="csiri-biri"]s írta:csiri-biriziasztok!
megjöttem!!!!És konzultáltam MÁSIK,TAPASZTALTABB,SOKAT LÁTOTT DOKIVAL,aki megnézte a tegnapi Uh felvételt cd-ről....Ez akárhogy is szépítjük egy 38.hétnek megfelelő méhlepény....
Kedden vérvétel után menjek fel,keressem meg,(mert ugye az én dokim 5.-én jön vissza) és Nst-zünk egy cseppet,illetve megnézi,hogy tegnaphoz képest addigra milyen mértékű a "meszsedés gyorsasága"...és tud reálisabb választ adni!!!!

Ez már jobb hír, mint a tegnapi "Pató Pál"...
Vendég

Nekem van itthon Materna...néha egy felet nyomatok
Vendég

Kép

Kicsit sz@r a kép de rózsaszínnel az van ráírva hogy materna :lol:
Vendég

MATERNA,MATERNA,MATERNA!!!!!!!!!!!!!!!!
DE MI A FRANC AZ A MATERNA???????????????????????
HOMÁLYOSÍTSATOK MÁR FEL EGY EGYSZERŰ PARASZTASSZONYT....ENGEM!!!!!
ÉS ATTÓL A GYEREK ODABENT IS NŐ?????????????
Vendég

Csiri
Tüdőérlelő szuritól ne félj... inkább 2-3 szuri a te fenekedbe, minthogy baj legyen a babával...

Bari
Létezik olyan, hogy a rendelőben magasabb az ember vérnyomása... stressz... én is ilyen vagyok... :oops: (jobban szeretek a másik oldalon lenni)

Centrum Materna létezik... :wink:
Vendég

Gyógyszertár:
Én veszek:

- steril vatta
- steril gézlap (mindkettő köldökápoláshoz)
- 70 %-os alkohol (szintén köldökhöz)
- bóraxos babakenőcs
- Neogranormon ( a piros popsin nekünk mindig ez segített)
- Arnica Montana (vérzéscsillapító)
- Urtica Urens (tejserkentő )

Kép
orsitigris

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Bari!Erre az van írva,hogy Centrum!!!!!
De még egy vitamint elkezdenék,nem a szülészetre vinnének,hanem gyomormosásra....
Vendég

Csir:egy vitamin ami kismamáknak készül de rájöttek,hogy kicsit túl van lőve és egy normál,nem éhező,vegyes táplálkozású kismamának sok!!Túl nagy babák születtek tőle anno amikor nagy divatja volt!!
De én vettem mert az előző terhességeimmel is szedtem valameddig..
Most néha egy felet szoktam
Vendég

Bari,Gigi!

Jaaa Cenrtum Materna !!!! Az még van!

De én annak idején sima MATERNÁT szedtem,ami nem a Cenrtum multivitaminja,hanem egy másik cégtől volt.
Annak idején csak azt lehetett kapni,minden terhes ezt szedte.
Ma már azért nagy a választék.

CSiri!
Ez a Materna ugyanolyan terhes vitamin volt,mint ma az Elevit Pl.

Kép
orsitigris

Csiri
Evés: minden féle finomat... fehérje, szénhidrát, zsír, vitaminok, ásványi anyagok legyenek benne...
(nálam ez ma pl: marhapörkölt nokedlivel és nagy adag friss salátával)
Vendég

Csiri!
Szerintem óvatosan.
A vitaminokat is túl lehet adagolni!! :roll:

Kép
orsitigris

Kép

Na most látod????????
Vendég

ÚÚÚ Gigi!
Úgy ennék én is egy jó marhapörit-salátával!

Kép
orsitigris

Ezt Csirinek írtam és viccesen,nehogy megsértődjetek :lol:
Na mentem a pasimért az oviba
Vendég

Ezek a tegnapi szerzemények....most ezt nyomom...:
Kép
Vendég

[quote="bárány"]C írta:báránysir:egy vitamin ami kismamáknak készül de rájöttek,hogy kicsit túl van lőve és egy normál,nem éhező,vegyes táplálkozású kismamának sok!!Túl nagy babák születtek tőle anno amikor nagy divatja volt!!
De én vettem mert az előző terhességeimmel is szedtem valameddig..
Most néha egy felet szoktam

Tévhit, hogy a vitamintól lesz nagy a baba...
Vendég

bari!!!!
Látom!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Csiri!

Az a paradicsom igazi?
Esküszöm úgy néz ki,mintha mű lenne! :D :D

Kép
orsitigris

Igazi!!!!
Azt szántam zöddddségnek :?
Vendég

Csiri
Ezek helyett inkább tényleg valami komplex vitamint szedjél!

Orsi
Gyere... anyós vagy 2 kiló marhalábszárból főz...
Vendég

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:39-kor.
pironya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: