Sziasztok,
Nálam ma tiszta kavalkád van. Kezdtük egy rossz éjszakával, ami nem Peti miatt lett rossz, hanem Petipauval hajnalig beszélgettünk Daniról és nem maradt időm rendesen aludni. Szóval délelőtt még aludtunk 2 órát Petivel, de nyűgösködött, szóval csak olyan félálomban. Felkeltem fél 12-kor és eszembe jutott, hogy hajnalra volt időzítve egy mosás, amit reggel nem teregettem ki.

Épp nekiálltam volna, amikor felébredt Peti éhesen. Úgyhogy gondoltam, akkor szoptatok, de csöngött a telefon, hogy Zsófi beteg, menjek érte a suliba

. Mondtam, hogy de muszáj szoptatnom most. Szóval szoptattam turbón (csak 30 percet kapott Peti), aztán rohantam a suliba, de akkor már az oviból is elhoztam az Ágit. Utána haza. Ágit elküldtem aludni, Zsófinak adtam fájdalomcsillapítót (és leparkoltam szegényt a tévé elé) és gyorsan kiteregettem, amit Peti már végigsírt, hogy ő éhes (nem jött be a gyors kaja), szóval megint egy 1 órás szopi és fél 3-kor már meg is ettem a reggelimet.....
Marq: Nálam nagyon hasonló a helyzet betegség terén, csak felváltva betegek a gyerekek, de már 3 hete valaki mindig itthon van pluszban, pedig úgy ellenék egy kicsit kettesben Petivel....
Szerintem biztos könnyebb lesz, ha Luca oviban van és tényleg tudsz egy kicsit teljes figyelmet szentelni Hannának.
Pulcsi: Nagyon megtisztelő, hogy hozzán fordulsz tanácsért, de én sem vagyok szakértő, de szívesen leírom, hogy mit tennék, de azért ne vedd készpénznek.
A kisfiad tud szopni, mivel volt már hogy 10 perc alatt kiette a cicidet. tehát tudja ő hogy hogyan kell, csak valószínűleg a cumisüvegtől elkényelmesedett . Szóval én a következőket tenném a helyedben:
- 2-3 napig nem szoptatnék, hogy begyógyuljon a cici (esetleg bimbóvédővel, ha az nem zavarja a babát)
- Ha rendben van a cici, akkor onnantól szoptatnék, de csak akkor, ha helyesen kapja be a bimbót, ha nem jól kapja be, akkor oldalt ujjat becsúsztatni és lecuppantani és újra bekapatni. A helyes szoptatás nem fáj! Az nem jó, ha mártírkodsz és hagyod hogy fájjon, mert egyrészt kisebesedik, másrészt érzi a baba, hogy Neked ez nem esik jól. Szóval tessék helyesen a szájába adni. Csippentsd össze a bimbóudvart, hogy könnyebb legyen bekapni illetve egy kicsit fejjél, ha túl kemény a cici. De csak akkor szopizzon, ha jól bekapta.
- Eldönteném, hogy mostantól szopi van. Nem méregetném, hogy mennyit evett, mert attól frászt kapsz, hanem bízz a fiadban és akkor tedd mellre, amikor kéri. Viszont utána fejd le a maradékot, mert ha nem szív intenzíven, akkor elmehet a tejed (Zsófival így jártam). Lehet, hogy nem fog elsőre menni, de fuss neki többször és egyre ügyesebb lesz és hamarosan már kapásból jól kapja be.
Azt meg elhiszem, hogy mélyponton vagy, amikor alig alszol. Ez nagyon embert próbáló dolog. Szerintem nyugodtan emeld feljebb fokozatosan (5 milinként) a napokban az adgját. Ha jól emlékszem, akkor 3800-at írtál súlynak, szóval nyugodtan ehetne a súlya alapján már 100-akat. Nagyon pozitív, hogy az elmúlt éjszaka már jobb volt, egyre több ilyen lesz. Az meg nem verseny, hogy kinek a gyereke alussza át ekőbb az éjszakát (meg lesz előbb szobatiszta, meg kedz előbb járni stb.). Fogadd el a kisfiadat ilyennek és segíts neki mindenben. Minden gyereknek megvan a saját ritmusa és ahhoz kell a szülőnek igazodnia. Mindenki más ütemben fejlődik. A kisfiad koraszülött és 6 hetes korára nagyon szép súlya van , szépen fejlődik és aludni is fog. Jó anyuka vagy! Csak így tovább!
Pappilon: Igen, Peti születése óta nagyon jó a viszony. Azt hiszem Petiapu felfogta végre, hogy van mégegy gyereke... Nekem meg jót tett, hogy végre nem vagyok terhes és kezdek normális emberként viselkedni....
Babaúszás: Nekem mindkét lányom járt. Nagyon szerették. Megszerették a vizet és nagy vízbiztonságot adott nekik. 4 éves korukra mindketten maguktól úsztak mély vízben.
Viszont itt könnyebb megbetegedni. Szóval, aki hordja számítson rá, hogy bizony itt találkozik a gyerek vírussal és bacilussal. Ja és nem minden baba szereti az úszást. Erőltetni szerintem nem érdemes.
És még a helyszín nagyon fontos, hogy jó legyen az oktató és higénikusak legyenek a körülmények....
Elnézést, hogy többre nem reagálok, de ma vaéahogy nincs időm....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.03.30 17:28-kor.