A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Marqueza, Nemlajos, Maja apával kapcsolatban, igaz, hogy nem írtam, mert nem nagyon tudok még mit írni róla, meglátjuk, most is csak gondolkodom mit írhatnék, nehéz ezt megfogalmazni, nehéz egy olyan emberről írni akit nem szeretsz, akivel az egyetlen kapocs a gyermeked. Egyszer látta, amikor visszautaltak minket a kórházba, mielőtt indultunk, imádkozott érte, rövid és zaklatott helyzet volt, annyi mindent nem tudtam leszűrni belőle. Talán majd később tudok írni, de most még tényleg nincs mit. Csinálom, többnyire egyedül vagyok minden helyzetben(kivéve a család) de nem zavar. Meglátjuk mit hoz a jövő. Amúgy most Április 7-ig születik döntés arról maradhat-e az országban.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka, a csonkot azt nem alkoholozom csak körülötte, csak nem nagyon merek alányúlni :x egy kicsit csak amennyire engedi, de fel nem hajtom. Nektek leesett már?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

No, Katalány ma nem estére, hanem késő délutánra időzítette az ébrenlétet: fél 6-tól fél10ig volt ébren. Kiváncsi vagyok az éjszakára.
És ma 3x bukott. Eddig ilyen nem nagyon volt (talán kétszer fordult elő). Valószínűleg nagyon sokat eszik: mindig úgy jön le a ciciról, hogy folyik ki a szájából a tej, és nehezen büfizik, vagy nem az összes levegő jön vissza. Nem tudom. Nektek bukik a babátok?

Rszg, én még nem tudom, h beadatom-e a Pneumo-t Katát. Samunál még nem volt ingyenes, ráadásul a doki sem javasolta... Azt mondta, h ez tipikus bölcsi-ovis gyerekek betegsége, de ha nem jár közösségbe a gyerkőc, akkor nagyon kicsi az esélye, h elkapja. Most azért más a helyzet, Samu hazahozhatja, szóval valószínűleg beoltatom majd Katát. A kérdés inkább az, hogy majd mikor... Rota elleni oltás: ugyanezek a dilemmák.

Marq, jó hogy jelentkeztél. Tényleg könnyebb lesz, ha Luca már oviba megy... Tejcit sajnálom.
Mennem kell,

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

bakker, erpé, azért ez a hasonlóság már ijesztő!!! :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea: Nagyon tisztellek az erődért, hogy egyedül ezt így bevállaltad és ennyire ügyesen és jól csinálod. Apával meg majd kialakul, hogy mennyire vesz részt a lánya életében....
Köldöknek mostanában már nálatok is le kellene esnie. Olyan 2-3 hetes kor körül szokott leesni és ha fel lehet hajtani a köldököt, akkor bátran tisztítsál alatta is. Nekem volt 2 nap, amikor egy 2 centis szálon fügött a köldökcsonk, de csak nem akart leszakadni... :shock: :lol: Aztán rásegítettem és akkor leszakadt. ;)

Erpé: Ügyes lány Kata, hogy így áttette az alvást. Nálunk a Petinél az éjszaka délután 5-kor kezdődik (most az átállás miatt 6-kor) és fürdetésre hiába ébresztem fel, egyszerűen nem tudom megetetni... Ilyenkor kapja cumisüvegből, hogy éjszaka aztán aludjon nekem. De egy fejés és esti cumisüveges etetés már elmegy szerintem...Idővel majd csak elhagyjuk ezt is...

Oltás: Még én is vacilálok, hogy mi legyen. Valószínűleg kikérem a gyerekorvos rokon tanácsát. Az a tapasztalatom (az elmúlt 7 év alatt), hogy rá érdemes hallgatni. Majd leírom, hogy mit tanácsolt....

Katka

katka22

Petiről 2 egyhónapos fotó :)

A komoly nagyfiú 8) :
Kép

Álom, édes álom :P :

Kép

Katka

katka22

Katka Peti nagyon aranyos, főleg a második alvós képen :) , mosolyog ugye?

Gabka ez tényleg nem semmi szülés volt, még az én harmadikom is elmarad ettől a gyorsaságtól :D

Nemlajos Döme már milyen nagy :shock: Már most egy kilóval nagyobb mint az én fiam :D

Kukli én Bulcsúnak adtam elég korán vizet,de neki azért mert nyár volt. Amúgy én is elgondolkozom rajta, hogy Nimród néha csak szomjas és egy kis viztől bizti megnyugodna :roll:

Rszg én Bulcsúnak beadattam a pneumococcus oltást, a gyerekdokink javaslatára. Mert hát sokféle betegséget okozhat , és a doki ezt jobban javasolta mint pl. a kullancs elleni oltást. És az sem mellékes hogy ingyenes.

Zazzy, Masut kitartás, napok kérdése és eljön a ti időtök is :wink:

Tencsi is rég járt erre. Biztos lefoglalja a három gyerkőc :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

néha én is vagyok :D, olvasni idejárok ám :lol: :lol: !!!

Nemlajos: nagyon jók a fotók és milyen nagy Döme!! :D

Katka: nekem is tetszik nagyon a 2. kép!!

Bea: nagyon céééép a kislányod :)!

Köldökcsonk: nekünk még mindig nem esett le :(, olyan lifegős. hintőporzom veszettül alatta is, meg minden 2. pelusozásnál alkoholozom és még mindig megvan, pedig már örülnék ha leesne!!!
Pneumo oltás: én azt beadatom! ennek jobban látom értelmét mint a rota oltásnak, ráadásul utóbbi eléggé drága is! a bárányhimlő oltást nem adatom be, mert sztem nincs értelme, hisz védettséget csak 10 évig nyújt ...

Marq: tényleg sorstársak vagyunk, bár nekem azért akad segítségem, mindennap jön valaki ... csütörtökön volt az első nap amikor nem jött senkisem!!!!!!!! annak nagyon örültem :D!!!

Gabka: anyám nem semmi, milyen gyors voltál illetve a kicsilány :lol: !!!!

Kukli
: sajnálom, h a lakás mégsem jött össze, pedig mennyire álomszerű volt!!!

na még akartam valamit, de már nem tom mit ... :oops: :oops:

Szép napot!
Vica
wicca

sziasztok

én igazából azért nem jelentkeztem, mert elszomorodtam néha, amikor írtátok, h mennyit alszik/eszik éjjel a poronty, és úgy éreztem, igazságtalanság, hogy az enyém 5ször eszik éjjel, és gyakszilag nem alszunk egy hónapja...meg utána cumisüveg elmosás-mellszívás-sterizilálás, utána esetleg félóra alvás, aztán kezdődik előlről--
na meg 7végén, ha apa itthonvan, minden percet kihasználok, hogy vele töltsem :)nem netezek nagyon
de tegnap/mára virradó szupi éjszakánk volt, kisfiam evett 8.40től10ig, aztán 0.40től1.40ig, és csak reggel 4kor kelt fel újra :)növeltem az adagját 70ről 80ra. eddig nem lehetett, mert kibukta
erpé: igen, szokott bukni, nagyjából 2 napban egyszer, ha túletetem./vagy véletlenül túl meleg lesz a tejci/
igazából csak múlt csütörtökön született meg volna, de már 6 hetes nagyfiú.:) 49 cm, és 3,8 kg :)hízik, mint az őrület, 2550-nel született.
De nem szopizunk még mindig :(((((((((((( a bimbóm tiszta seb, mert egy nap kb.2-3szor mellreteszem, de irtó roszz a technikája, nem sziv menyiséget, azaz 5 szivás-1 fél korty.én meg ordítok afájdalomtól avégefelé.és nem akarom, h a szopizásról nekem az jusson eszembe, h összerándulok már a gondolat fájdalmától is.
teljesen félzsóderosra szívja a bimbómat.az egyik felét kiszivja, a másik lentmarad. ha ezt is el tudjátok képzelni.ha 6szor leveszem és felteszem, akkor is igy. eddig életében talán 3szor szivott jól, 10 perc alatt jól is lakott akkor!!!
katka, adj vmi tippet, tök örülök, h nektek megy, tök jó, h kitartó voltál!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Katka Gratulálok a sikeres szopihoz. Nagyon ügyes Peti. Meg persze Te is, hogy nem adtad fel.

Pulcsi Neked is kitartás, Nektek is menni fog majd a szopi! Ne add fel!

Kép

Kép
rszg

Erpé, nekem se mindig büfizik, sokszor kibukizik, de valamikor hangzatosakat büffent.

Pulcsi, ha a cicire anyatejet teszel, az szépen begyógyítja, nekem is valamikor úgy vettem le, mert vérzett, ahogy szívta, fájni, kb csak 1 hónapig fáj, utána kellemes a szopizás, nekem már most nem fáj, csak a jobb egy kicsit. Közbeni fejés, kenegetés is sokat segít, anyatej mellett használtam bepantent,de azt le kell mosni, zuhany alatt is maszírozhatod, hideg-meleg vizes. Bocsi nem akarok okoskodni :oops: , de én is megszenvedtem az első héten és hasonló tünetek voltak, azért is nem alszik vissza, mert nem tud jól lakni.
Nekem most a hasfájás jött ki délelőttönként, most ánizst főzök neki, de úgy sajnálom szegénykémet.

Katka, nagyon édes kis egyhónaposod van :D

Nálunk az éjjeli alvás ált: 21-22-től hajnal 1 ig, utána 4-ig, és 7 ig.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Wicca, tőletek még nem láttam képet aszem :roll: csak amikor született Bálint...

Na megyek csinálok valamit a hasfájós babámnak. Meg ezer dolgom van, el kell ugranom a postára, üzletbe, meg a bevándorlásiak is jönnek jegyzőkönyvezni, hogy megszületett a baba, kíváncsi vagyok milyen erős Magyarországon a családjog...Nagyon szeretik az afrikaiakat hazaküldeni.

Ti mikor vittétek ki először a babát, fokozatos levegőzetetés hogy volt? Először ablakban? utána kinn 5 perc, vagy mennyi?

Bea, Maja

Kép
bea1978

pulcsi: ne legyél elkeseredve. Látod mindenkinek meg van azért a maga "nyűgös" babája. Mi is kelünk éjjel, csak én már rutinból nem kapom fel az első nyüsszögésre, és van, hogy vissza is alszik magától. Ha megnyugtat (bár nem biztos :) ), a nagyobbik lányom másfél óránként kelegetett míg picurka volt. Én is el voltam kenődve, hogy pont nekem van ilyen sírós, nem alvós babám. És lásd már 3 éves :wink:

Erpé: akkor lehetett valami tegnap a levegőben, mert Eszter dettó így volt fennt (ment a nyifi-nyafi is).Nekem a csaj szinte csak bukik (na nem sokat, de ez jön a böfi helyett)

rszg:te adod ugye az infacolt? Ennek mennyi idő múlva van hatása? Jó a pukira is, vagy csak a böfire? És pontosan mit is csinál? Reggel beadtam neki az első adagot, de még így sem büfizett, vagy ne várjak ekkora hatást? :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Katka, nagyon aranyos Peti baba! Tiszta nagyfiú már! Szopihoz hajrá!!!!

Pulcsi, nekem is sebes a bimbóm, de mintha kezdene helyrejönni. Már csak, ha a jobból cicizik, akkor látok csillagokat az elején. Kitartás!!!!

Gyöngyi, mi is elkezdtük az infacolt adni. Nekem azt mondták, h nem rögtön fejti ki hatását. Böfi nálunk hol van, hol nincs, mi is inkább puki ellen adjuk, mert szegény tekereg kaja után, nyom, de nem mindig jön ki a kaki.

Bea, mi először az erkélyajtóba raktuk ki, ott növeltük az időt, majd ki az erkélyre, de akkor már kint volt 1 órát, mert tök jó idő volt. Másnap meg mentünk vele sétálni.....

Köldökcsonk nekünk 1 hét után leesett hála égnek, nekem is azt mondták, h nyúljak nyugodtan alá.

Gabka, nem semmi a szüléssztrorid!!!!!! Gratula!!!!! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Gyöngyi Nem én adom az infacolt, és sajna nem emlékszem ki volt.

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Köldökcsonk: én minden pelenkázás után alkoholoztam, jó alányulva, kitisztítva, felemelve a csonkot és ugyanígy hintőporozva erősen a csonk alatt, és pont 2 hét alatt leesett neki. A pelusban találtam meg :D szóval Bea, sztem csak bátran, tényleg csak a hideg miatt ordítanak ilyenkor.

nemlajos: jól emlékszem, h télen vágtok bele az újabb projektbe??? :wink: tök jó! Döme nagyon cuki! A ti kutyátok bemegy a gyerekes szobába? Mi nem tudtuk neki megtiltani, kapott egy sarkot meg egy fotelt, amiben lehet, a közös ágyunk helyett. Nagyon nehezen fogadja el, h nem aludhat az ágyunkban. Viszont örködik a gyerek felett és tök jól tűri, ha ordít :)

adryn: gratula a tanítványodhoz, nekem is meg van még az egy szem :P

Katka: gyönyörű a kisfiad! ( Csak, ha nem vok túl bizalmas: hogy álltok Peti apuval? Korábban nagyon bizonytalannak is tűntél, most meg mint egy tökéletes család, annak tűntök!!! Ez annyira jó :oops: )

Zazzy: sztem akkor te is tágulgatsz már szépen, ilyen fájásokkal!!!

Gabka: nagyon szuper volt a történeted, köszönjük. Izgalmas és megható!!! És olyan jó érzéd töltött el újra, ahogy olvastalak, eszembe jutottak a saját emlékeim :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Pulcsi ne add fel, biztos sikerül megtanítani szoptatni a kisfiadat. A cicire próbáld meg esetleg a Garmastant, de azt is le kell mosni. És próbáld a cicidet levegőztetni, én az Avent-nek a bimbóvédőjét használtam:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Ezzel szabadon van a cici a melltartó alatt és így nem irritálja semmi :wink:

Bea, Erpé nekem is elég sokat bukik Nimród. Hiába büfiztetem képes egy vagy két óra múlva is bukni egy nagyot. :? Én most az Espumisant használom csak gyakran elfelejtem. Pannánál én is az Infacolt használtam.
Gyöngyi az Infacolt minden evés előtt lehet adni szerintem :roll:

Erpé, nem én viszem Pannát oviba, szerencsére a párom ezt megoldja. Hazafelé meg szerintem majd kialakul, anyósom is tud segíteni, meg remélem hamarosan beállnak a szopi időpontok fixre és akkor én is tudok menni érte utána meg irány a játszótér :D

Bulcsú elment anyóssal sétálni én meg gondoltam felteszem a kismamruháimat a babaszobára eladni, erre Nimródot fognom kell, nem maradt el a kiságyban. :?
Nem tudom nálatok hogy van de Nimród mindig akkor kezd sírni ha én leülök enni :evil: Szerintem a kis huncut érzi :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

pulcsi:nekem nem az elején fáj a szpoi, hanem ahogy az idő telik, 1perc,2perc,3perc..5 perc után már elviselhetetlen. és nincs értelme a fájdalomnak, ha 40 perc alatt 10et sziv ki. egyszer amikor jol csinálta, 10 perc alatt lazán kiszivott 70et. szóval nem az erejével van gond. hanem a technikával. ezért vagyok elszomorodva.most próbálkoztam,meg kicsit éheztetetem a gyereket, csak akkor adok neki enni, ha tényleg sír..eddig nüsszre is adtam, és sztem túletettem..50 perc alatt kb 40et szivott ki, de váltottam a mellem, mert fájt..30at meg kapott cumbol, mert ugy elkezdett bömbölni, h vörösödött a feje, és nem vett levegőt.
infacolt én is adok.most fogyott el egy flaska, és kihagytunk 2 napot. az uj flaskának és a réginek is nálunk kb 3 nap alatt indult be a hatása.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Kép
ducikám

pulcsi

Sziasztok!

Gyöngyi, Nemlajos ad Infacolt Dömének. Meg ma én is vettem egyet. Tegnap ugyanis Kata este fél óra szunya után felsírt és borzasztóan nyűglődött fél 1-ig, és csak úgy bugyogott a pocija. Gyakorlatilag este fél 6-tól ébren volt éjfél utánig :shock: , és nagy nyügik voltak...
Nem jöttem rá, hogy mit ehettem, ami így megviselte, de gondoltam, most néhány napig Infacol kúra jön. 2-3 nap alatt fejti ki elvileg a hatását, nem rögtön. Bár vki írta, hogy már aznap jobb volt...

Pulcsi, nekem is az első gyerek volt hasonló Nándihoz az első hónapokban. Sok nyügi, hosszú evések, nem ment a cicizés csak bimbóvédővel, örökké fejtem és sterilizáltam, rengeteget sírt... Tényleg nagyon embertpróbáló egy ilyen babó... De hidd el, h sokkal könnyebb lesz nemsokára. Bimbóvédővel sem megy a szopi? És nagyon szépen növekszik a kisfiad, büszke lehetsz magatokra! :D
És ha ennyire fáj a szopi, akkor szerintem néhány napig ne próbáljátok, kicsit hagy gyógyuljon a megviselt cici. Esetleg csak bimbóvédővel tedd cicire Nándit, nekem az sokat segített. 3-4 nap alatt rendbejött...
És gyere többször, hidd el, hamarosan te is hosszabb alvásokról fogsz beszámolni (ahogy most is tetted)!

Katka, gyönyörű ez a kisfiú! Nagyon nagy már!

Wicca, jó h jelentkeztél! Kicsit mesélj magatokról! Hogyan telnek a napok? Fiúk gyógyulgatnak?

erpé

Katka nagyon ügyes vagy, hogy Petikét rávetted a szopizásra! Szuper anyukája van! Megérte az időt, többiek pedig biztos elfelejtik hamar ezt az időszakot.
Bea Maja apu engem is e tekintetben érdekelt, a hozzáállása a csajhoz. Reméljük ápr. 7-én kedvező döntés születik, és többször jön segíteni. A csonkot pedig fogd meg és alatta alkoholozd, én is rosszul voltam tőle, de így segítesz a babának! Hamarabb túl is lesztek rajta.
Erpé mi folyamtosan bukunk (Boti ugyanilyen volt). Bár nem csoda. Állandóan túleszi magát sztem. 120-akat nyom be percek alatt. Aztán egy része visszajön. Egy jó kis sima büfinél szinte örömtáncot járok. Örülök, hogy éjszakák ilyen jól alakulnak nálatok. Utána olvastam a tegnapot. Sajnálom. Hihetetlen mennyit tudnak fent lenni a poci miatt. Só sem segített?
Rszg én beadatom a szurit, nálunk Boti is még belecsúszott, egy van még neki hátra. Rotát nem. Arról csak rosszakt hallottam. Majdnem olyan állítólag utána, mintha elkapná. Nyílván legyengítve kapja.
Katka irtó édes Petike! Vmi nagyon szépet álmodhatott! Olyan ritkán kapunk képet róla! Ágica hogy van?
Vica nekünk a kullancs szurit nem volt ingyenes. Egy év alatt az? Mi még az agyhártyát adattuk be.
Pulcsi kitartás! Lassan csak beálltok valamerre. Nagyon szépen fejlődik a Manó, sztem ennek örülj! Lehet hogy írtad már, akkor bocsi, de próbáltad a bimbóvédőt? Legalább sebes ne legyél. Gondolom több pózban próbálkoztatok már. Nem volt olyan ami azt a 3 szupi szopit eredményezte? Biztos kipróbáltál már mindent, csak gondolkozom, bocsi…. Nagyon édes a kisfiad neked is! Van ám ott tokácska!
Bea én bevetettem Katát a mélyvízbe. Úgy gondoltam mivel hazafelé is volt vagy 20 percet levegőn, így az első séta háromnegyed órás lett. Sajnálom a pocifájást. Nálunk minden hajnalban megvan. Ma 3-kor keltem, mikorra Kata elaludt, Boti ébredt. Még várok míg elalszik, aztán eldőlök. Azt nem rétem, nekünk miért hajnalban kell virrasztanunk. Kínomba azon gondolkoztam, ha felkapcsolom a villanyt talán azt hiszi nappal van és aludni fogunk hasfájás helyett. Amúgy egy jó kis masszás után nagyot kakilt, de nem oldotta meg a dolgokat. Asszem kezdek kipurcanni kicsikét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.03.30 11:09-kor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Pulcsi, nagyon-nagyon szép kisfiad! Tényleg szépen kikerekedett. És elképesztő, h már 6 hetes.

Nemlajos, kutyás-Dömés képek is szuperek!

Vica, az tök jó, h párod visz Pannát oviba, így azért könnyebb...
erpé

Sziasztok!
Csak gyorsan magamról(bocsi :oops: )
Nem is tudom, hol kezdjem...Talán sorban.Nst eredmény szuper lett(magam sem akartam elhinni, mennyit mozgolódott közben;) utána a doki megnézte a méhszájat, ami puhult és ujjnyira nyitva van!!!!! :D Aaaaaaaaaaaanyira örültem.Aztán még megnézte a magzatvizet(amnioscopia vagy mi volt, semmit nem éreztem)tiszta, utána uhun is megnéztük, minden oké volt, méretei alapján a gép 39 hetesnek mérte, úgyhogy nagy sem lesz, méhlepény viszont 2-es 3-as fokban érett azt mondta a doki.Szóval hazajöhettem, holnap megint nst.Azt mondta a doki, hogy minden jó tulajdonképpen, csak fájások kellenének.De azt mondta ezt nem tudjuk befolyásolni.
Buksija még kimozdítható, de már bent van, szóval tényleg csak el kéne induljon! :wink:
Izgalomba vagyok! :D

Kép
Kép
zazzy

Hú de sokat írtatok :) De azért sikerült visszaolvasnom nagyjából...
Mi is elég hasfájósak vagyunk sajnos. A napokba vettem infacolt, de még nem hatott, remélem hogy fog. Most pár napja Lívia is elég jól alszik éjjel.
Súlyunk már 3300 g :)
És már apa is másként áll a dolgokhoz, úgyhgoy minden renben velünk.

Nektek mi a véleményetek a babaúszásról? Én szerettem volna vinni Líviát 4 hónapos kortól lehetne, de itt nálunk a közelbe sehol sincs ilyen, csak a Várgesztesi villaparkba dehát egyrészt az sincsk közel, másrészt biztos marha drága is. Pedig úgy szeretném elvinni valahova.

Babamasszázst valaki csinálja? Én szoktam mindig esténként fürdés előtt, Lívia élvezi hogy meztelen :D látszólag tetszik neki a masszázs.

Péntek-szombaton olyan jó idő volt, délelőtt is meg délután is lementünk két órára sétálni.

Gabka jó hosszúra sikerült a szüléstörténeted :D de azért végre sikerült elolvasnom. Nagyon szép :) Örülök hogy otthon vagytok nagyon édes a kis Lilianna :)

Bea sokat gondoltam rátok amikor bekerültetek de örülök hogy nincsen semmi baj és hogy hazamehettetek :) Maja nagyon szép kiscsaj !!

kukli: A kutya nálunk is elég jól fogadta Líviát. Először észre sem vette hogy ittvan, meg mivel nálunk elég sok gyerkőc van a családban, és elég sűrűn jöttek, szerintem az elején azt hitte hogy ő is csak pár napra jött :D úgyhogy akkor még nem volt féltékeny, mostmár egy kicsit az amikor szoptatok ő is hozza a játékát. De ott alszik a kiságy mellett.. őrzi Líviát:) A sírásra meg kétségbeesetten jön be hogy mi az?! Nyugodt kutya úgyhogy szerencsére jól reagálta le az új gazdit :p

Rszg: Pneumococcus védőoltás: én mindenképpen szeretném beadatni Líviának.

katka: Peti nagyon aranyos :)
Milyen jó hogy már ilyen ügyesen szopizik
nemlajos : milyen édesek a kutyás képek :) Hogy őrzi a kutyus Dömét :)

Pulcsi: kitartás nektek, biztos nem lehet könnyű.Remélem előbb utóbb jobb lesz...
Nagyon szép kisfiad van

zazzy drukkolok neked!!!! Csak beindul már :D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Ja és egy pár kép Líviáról :

Kép
Kép
Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Zazzy: csak beindul(t) valami!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Gyöngyi: infacolt én is adtam (egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy attól bukik a gyerek!!), fél pipettával minden második szopi előtt. kb. 3.-4. szopi után kell hogy legyen hatása és érdemes 2-3 napig folyamatosan adni neki. én azért nem adtam neki többet, mert a védőnő azt mondta, h hasmenést okozhat! írtad, h leálltál a teával! milyen teát ittál? én a laktoherbet iszom, de csak 2 bögrével naponta, mert abban meg édeskömény van és az sem jó ha túlzásba viszi az ember lánya, mert hasfájást okoz!

nálunk mostanában nincs hasfájás :)! KOPPKOPPKOPP!!!!!!!!!!!!!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Moncsi: nagyon édes Livibaba :D!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

ja és tegnap én is mértem egy súlyt, 3530 grammal hoztuk haza tegnap pedig 4280 gramm volt :shock: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

sziasztok

pneumococcus
beadatom majd Hannának, és bár már Luca túl volt a támogatott korosztályon, neki is beadattam, mert dokink azt mondta, hogy a legtöbb esetben ez a felelős a felsőlégúti betegségekért (de csak ritkán súlyos) Ha a gyerek krónikus beteg - - orvosunk szerint ezt az összes ovisra rá lehet húzni - kedvezményesen felírható, így alig néhány ezer ft volt, egyébként 15eft felett van az ára.
meningococcus v mi
ezt is beadattam, agyhártya ellen
kullancs encephalitis
ez is megvolt :D

bukás
Luca nagyon bukós volt, anno a kismamás Veres dokihoz vittem, ő mondta, hogy sok babának még nincs bezáródva a gyomorszája, ez néhány hónapig eltarthat, nem kell vele foglalkozni, amennyi kell, bentmarad. Egyedül az lehet a gond, ha annyit bukik, hogy a gyomorsav felmarja a torkát, de ilyen nagyon ritkán van. Luca egyébként a rengeteg bukás ellenére tök jól gyarapodott.

marq
Kép
Kép
marqueza

Katka
kiránduláshoz kenguru/kendő nekem is eszembe jutott, de nekem nagyon fáj tőlük a hátam. Őszre viszont háti hordozóba belenőnek, addig meg elrallizok a babakocsival. 8)
A tápszer meg tényleg olyan macerás, jó lenne csak előkapni a cicit, friss is, meleg is, nem kell hozzá infrastruktúra. Asszem, tényleg könnyebb lesz, ha Luca oviban lesz. A vicc az egészben, hogy szeptember óta össz. 3 hetet volt beteg, most pedig egyben 5 hetet volt itthon. :oops:

pulcsi
hát az első három hónap nem sétagalopp, túl kell élni. Persze visszamenőleg majd te is úgy érzed, hogy milyen hamar elment, de míg benne vagy, hajjaj!!! :roll: Őszintén szólva, én már nagyon várom, hogy Hanna betöltse a három hót! már csak két hónap addig!!!!!

babafotók szépek

marq
Kép
Kép
marqueza

ja! és nekem megjött! :shock: Jól látom, hogy van összefüggés a tej hirtelen lecsökkenése és a mensi között??? Még csak egy hónapja szültem, nem értem... :shock:

marq
Kép
Kép
marqueza

Igen azt én is akartam írni csak elfelejtettem.. hogy nekem is !!! ÉS én is úgy vettem észre hogy kevesebb a tejem.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hű, mennyi téma!
babafotók gyönyörűek (meg a babák is :D)
papillon: kutya nem jöhet be a szobába, egyikbe se, ezt szépen első nap meg is szokta! (pedig nincs ajtó, még ajtókeret se :roll: )
gyöngyi: én adok infacolt, már másfél tégellyel, minden szopi előtt egy pipettával, kellett kb 4 nap, hogy hasson. Nem mondom, hogy most már egyáltalán nincs hasgörcs, de jóval kevesebb, mint anno.

pulcsi, kitartást neked, nagyon sajnálom, hogy így megszenvedsz, én is csak azt tudom tanácsolni, amit a többiek, sokat levegőztetni a cicit, és anyatejjel kenegetni (mostanában nekem is a jobb kezd fájni, sőt, az kezd bedurranni is, nem tudom, miért :shock: )

bea, először kinyitottuk az ablakot 10 percre, utána meg elvittem kutyátsétáltatni 20-ra, most meg már visszük, ha kell :)

Gyerekek, Döme végigaludta az éjszakát, 1-től fél 7-ig!

Ennek köszönhetően most megint két-három óránként cicin van, de sebaj, mert nagyon bedurrant a mellem.

Voltunk a dm-ben (baromi jó idő van, még eszik a gyerek, aztán megyünk a Duna partra), vettünk 4X80db-os baby love-os törlőkendőt 1500-ért (remélem, jót választottunk, nem a kamillást, hanem a fehéret), vettünk pelust, szintén sajátmárkást (hátha ebből nem folyik ki a cucc, ezt is sokan dicsérték), meggymagpárnát (nem is meggy, hanem cseresznye :D), nekem Hipp Natalt, meg betétet... ööö... asszem ennyit :)

De olyan jól esett költeni az új "hobbimra" :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok Lányok,

nagyon szépek a gyerekek! Hihetetlen mennyire!

Peti alvós képe ennivaló! :-)

Inafcol: mi is elkezdtük, Viktor nem bukik, így valszeg azért fájt a hasija a védőnő szerint. az incacoltól bukik, pukizik, kakil, huu szóval van minden, de sajnos úgyanugy szomorkodik :-( Ma lesz a 4. napunk, meglátom valóban hat-e.
Napközben most teljesen nyugodt. :-)

CSüt jön a doki néni, ő nagy homeós, elmondom Viktor tüneteit, aztán hátha ad valami jó kis szert, ami hatásos lesz, ha az infacol-tól nem múlik. Az adagolásról azt tudom, hogy napi min. 5x egy pipetta.

..Furcsa hog ynálunk nem jön be, mert az infoacol-ra sokan esküsznek, a hétvégén vettem angol vizet is, azt 1 hónapos kortól szabad adni, meglátjuk, mit ajánl a dokinéni.

Ami érdekes: a nlcafe-n olvastam először ésviccesnek tűnt, de bevált: A tegnapi éjszaka éjféltől fél kettőig folyamatos sírás, csak ringatásra volt nyugodt a pici. Mivel már nagyon kifáradtam, de amint letettem sírni kezdett, bevetettem a hajszárítós elemet :-)
A legkisebb erősségen elkeztem a pocóját fújni, és szinte nem hittem el, de 3 percen belül bealudt, utána még az ágya mellett zúgattam picit a "gépet" és édesdeden reggel 6ig kihúzta. A monoton zúgás megnyugtatja őket úgy néz ki :-)

Jó szívvel ajánlom mindnekinek!!!

oltásokról ma beszélt a védőnő először, átgondolom, még nem tudok nyilatkozni, ugye, a rota a leginkább kérdéses....
anna**

nemlajos a dm jó választás volt, a sensitiv törlőkendő nekem nagyon bejött, a saját márkás pelus pedig szintén nagyon jó ám! Én nagy dm fun vagyok, főleg a sajár márkás cuccai miatt szeretem.

:-)

remélem neked is bevállnak!
anna**

elintéztem mindent, kezdek álmosodni, Maja meg most fog felkelni.
Azt hiszem mi is lassan elmegyünk az első sétára a héten, úgy látom senkinek se ártott 8)

Vettem betétes rugit, a császár miatt javasolták neki, de nem a kórházban, hanem a körzeti orvos, de nincs gond a csipőjével, én úgy sajnálom ráadni, használ valaki ilyet? Szerintetek?

Megpróbálkozok ezzel az alvással..

Bea, Maja

Kép
bea1978

köszi az infacolos hozzászólásokat, már 2 adagot beletukmáltam.Kiváncsi leszek.

nemlajos: örülök,hogy Döme ekkora szunyát nyomott :)

moncsi: ha mégis találsz úszást a környéken, szóljál, lehet, hogy csatlakozom. Én annak idején akartam vinni a Lilit és pont azért nem tudtam, mert nem volt a környéken semmi. Legközelebb fehérváron találtam,de oda reggel 8-ra kellett volna vinni. Régen a Rákóczi doki csinált bébi úszást úgy tudom, de,hogy most miért nincs? :shock:
Livi nagyon szép,és,hogymilyen ügyesen nyúl már a játék felé :shock:

na megyek kihasználom kicsit ezt a nyugit és készülök az esti terrorra 8)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok
Bocsánat a zavarásért ,de P.Éva iránt szeretnék érdeklődni,hogy nem e tud valaki róla valamit?
Megvan már neki a kisfia vagy sem?

Ja!
Gratulálok minden újdonsült anyukának és a legjobbakat kívánom mindenkinek!
Üdv
Noki

Kép
noki&potyi

GYöngyi, moncsi, lehet, h Tatán lesz babaúszás!!! Csináltak egy tanuszodát és benne volt az újságban, h indulni fog! Majd érdeklődöm....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok,

Nálam ma tiszta kavalkád van. Kezdtük egy rossz éjszakával, ami nem Peti miatt lett rossz, hanem Petipauval hajnalig beszélgettünk Daniról és nem maradt időm rendesen aludni. Szóval délelőtt még aludtunk 2 órát Petivel, de nyűgösködött, szóval csak olyan félálomban. Felkeltem fél 12-kor és eszembe jutott, hogy hajnalra volt időzítve egy mosás, amit reggel nem teregettem ki. :oops: Épp nekiálltam volna, amikor felébredt Peti éhesen. Úgyhogy gondoltam, akkor szoptatok, de csöngött a telefon, hogy Zsófi beteg, menjek érte a suliba :shock: . Mondtam, hogy de muszáj szoptatnom most. Szóval szoptattam turbón (csak 30 percet kapott Peti), aztán rohantam a suliba, de akkor már az oviból is elhoztam az Ágit. Utána haza. Ágit elküldtem aludni, Zsófinak adtam fájdalomcsillapítót (és leparkoltam szegényt a tévé elé) és gyorsan kiteregettem, amit Peti már végigsírt, hogy ő éhes (nem jött be a gyors kaja), szóval megint egy 1 órás szopi és fél 3-kor már meg is ettem a reggelimet.....

Marq: Nálam nagyon hasonló a helyzet betegség terén, csak felváltva betegek a gyerekek, de már 3 hete valaki mindig itthon van pluszban, pedig úgy ellenék egy kicsit kettesben Petivel....
Szerintem biztos könnyebb lesz, ha Luca oviban van és tényleg tudsz egy kicsit teljes figyelmet szentelni Hannának.

Pulcsi: Nagyon megtisztelő, hogy hozzán fordulsz tanácsért, de én sem vagyok szakértő, de szívesen leírom, hogy mit tennék, de azért ne vedd készpénznek. A kisfiad tud szopni, mivel volt már hogy 10 perc alatt kiette a cicidet. tehát tudja ő hogy hogyan kell, csak valószínűleg a cumisüvegtől elkényelmesedett . Szóval én a következőket tenném a helyedben:
- 2-3 napig nem szoptatnék, hogy begyógyuljon a cici (esetleg bimbóvédővel, ha az nem zavarja a babát)
- Ha rendben van a cici, akkor onnantól szoptatnék, de csak akkor, ha helyesen kapja be a bimbót, ha nem jól kapja be, akkor oldalt ujjat becsúsztatni és lecuppantani és újra bekapatni. A helyes szoptatás nem fáj! Az nem jó, ha mártírkodsz és hagyod hogy fájjon, mert egyrészt kisebesedik, másrészt érzi a baba, hogy Neked ez nem esik jól. Szóval tessék helyesen a szájába adni. Csippentsd össze a bimbóudvart, hogy könnyebb legyen bekapni illetve egy kicsit fejjél, ha túl kemény a cici. De csak akkor szopizzon, ha jól bekapta.
- Eldönteném, hogy mostantól szopi van. Nem méregetném, hogy mennyit evett, mert attól frászt kapsz, hanem bízz a fiadban és akkor tedd mellre, amikor kéri. Viszont utána fejd le a maradékot, mert ha nem szív intenzíven, akkor elmehet a tejed (Zsófival így jártam). Lehet, hogy nem fog elsőre menni, de fuss neki többször és egyre ügyesebb lesz és hamarosan már kapásból jól kapja be.

Azt meg elhiszem, hogy mélyponton vagy, amikor alig alszol. Ez nagyon embert próbáló dolog. Szerintem nyugodtan emeld feljebb fokozatosan (5 milinként) a napokban az adgját. Ha jól emlékszem, akkor 3800-at írtál súlynak, szóval nyugodtan ehetne a súlya alapján már 100-akat. Nagyon pozitív, hogy az elmúlt éjszaka már jobb volt, egyre több ilyen lesz. Az meg nem verseny, hogy kinek a gyereke alussza át ekőbb az éjszakát (meg lesz előbb szobatiszta, meg kedz előbb járni stb.). Fogadd el a kisfiadat ilyennek és segíts neki mindenben. Minden gyereknek megvan a saját ritmusa és ahhoz kell a szülőnek igazodnia. Mindenki más ütemben fejlődik. A kisfiad koraszülött és 6 hetes korára nagyon szép súlya van , szépen fejlődik és aludni is fog. Jó anyuka vagy! Csak így tovább! ;)

Pappilon: Igen, Peti születése óta nagyon jó a viszony. Azt hiszem Petiapu felfogta végre, hogy van mégegy gyereke... Nekem meg jót tett, hogy végre nem vagyok terhes és kezdek normális emberként viselkedni....

Babaúszás: Nekem mindkét lányom járt. Nagyon szerették. Megszerették a vizet és nagy vízbiztonságot adott nekik. 4 éves korukra mindketten maguktól úsztak mély vízben.
Viszont itt könnyebb megbetegedni. Szóval, aki hordja számítson rá, hogy bizony itt találkozik a gyerek vírussal és bacilussal. Ja és nem minden baba szereti az úszást. Erőltetni szerintem nem érdemes.
És még a helyszín nagyon fontos, hogy jó legyen az oktató és higénikusak legyenek a körülmények....

Elnézést, hogy többre nem reagálok, de ma vaéahogy nincs időm....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.03.30 17:28-kor.

Katka

katka22

na sikerült eltöltenem félálomban egy órát, hogy ez mennyire volt pihentető, nem tudom :roll:

akartam még írni csak elfelejtettem, hogy milyen kis formás ez a Lívi baba, igazi kis csajos, ma Maját levegőztettük az ablakba, és azt mondták milyen szép kisfiús arca van :lol:

Bosszant ez a betétes rugi, ronda és kénylmetlennek tűnik, ezt kell majd viselnie? Ha kell, holnap elkezdem, bár nem értem miért, ha nincs baja.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Most már enyhe az idő. Nuygodtan kiviheted Maját sétálni fél- 1 órára. Meglátod milyen jót alszik majd! :)
A gyerekorvos nem ortopéd orvos. Vidd el csipőszűrésre és ott majd a szakember megmondja, hogy kell-e terpeszpelus vagy rugi. Addig szerintem ne kínozd ezzel.
Viszont az jó, ha kicsit tornáztatod a lábait fürdésnél meztelenül. Behajlított térekkel csináljatok körzéseket mindktét irányba, egyszerre a két lábbal. A térdeket feszítsd szét amennyire lehet, de ne erőltesd nem szabad, hogy fájjon!
Pár körzés mindkét irányba és sokat tettél Maja csípőjéért! (Remélem értehtő voltam.... :oops: )

Katka

katka22

Köszi Katka, azt mondták rendben a csipője, én se tudom, akkor minek javasolja neki a betétes rugit. Kórházban is vizsgálják, amikor adják ki őket, előttem pont egy olyan babát adtak ki akinek kifejeztetten mondták, hogy használják, és négy hét múlva vigyék vissza, akivel nincs gond 4 hónap múlva van ilyen szűrés. Viszont a kiskönyvbe be van pecsételve, hogy betétes rugit használata javasolt, ez magas.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tornáztatni, maszírozni szoktuk, azt szereti, megpróbálom, amit írtál..

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Márpedig a terpesz dolgokat csipőficamra szokták adni... Zsófinak az egyik csípője volt egy kicsit merevebb. Ezért ultrahangon is megnézték és ott döntötték el, hogy nem kell terpeszpelus vagy komolyabb.... Viszont ezt a tornát írták elő és 3 hónappal később kellett is kontrolra vinni...
Nem is értem, hogy mondhatnak Neked ilyet komolyabb vizsgálatok nélkül... :shock: :shock: :shock:

Katka

katka22

ezt én se értem, :twisted: Holnap jön a Védőnéni és majd megkérdezzük hogy van ez, meg a köldökcsonkot is megnézi majd neki.

Szopizik Peti?

Én jobb mellnél most a csillagokat láttam, ahogy elkezdte.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Igen szopizik. :) Nagyon ügyes. Lassan, de biztosan. ;)
Ma egész nap szopizott...

Ha nem sebes a cicid, akkor nem szabad, hogy fájjon. Szerintem nem kapja be eléggé, ha fáj.... :roll:

Katka

katka22

nekem se sebes, mégis fáj...
De csak a jobb.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukli, a hajnali fentlétek nekem a rémálmom - Samunál nagyon sokszor 2-4 körül voltunk fent órákig... Remélem, hogy Katád hamarosan abbahagyja az erre az időpontra időzített nyügiket.
Tegnap este nem vetettem be a Schüssler sókat, pedig lehet, h hamarabb elaludt volna Katalány... Szegénykém mindig elbóbiskolt-felriadt-elbóbiskolt-felriadt, és ez ment majd' 2 órán át éjfél körül. Előtte azért nézelődött is.

Katka, nagyon ügyesek vagytok Petivel. Tök jó, hogy cumisüveg nélkül is megy már az evés! Így tovább! :) és annak is nagyon örülök, hogy harmonizálódott a kapcsolatotok Peti apujával, mostanában tényleg csak pozitívan írsz róla. És jót mosolyogtam azon, hogy most már te is "normális emberként" viselkedsz :) Ha így haladtok, akkor remélhetőleg Danival is sikerül zöld ágra vergődni.
Zsófinak jobbulást! Mi a baja? Elkapta Ágicától?

Marq, én hordozókendőben vittem kirándulni Samut anno. Ha elfáradtam, akkor apja átvette. Májustól már mi is mindenféle túrákat-kirándulásokat tervezünk, de igazatok van Katkával, kirándulásokon a legtutibb gyerekcipelő eszköz a hátihordozó. De az valóban az őszi túrákig várat magára...

Nemlajos, nekem is úgy fájt a cicim, hogy nem látszott rajta bibi és nem is vérzett, ennek ellenére csillagokat láttam időnként. Valószínűleg berepedések, mikrosérülések voltak rajta. Most épp jó, nem fáj, ha szopizik a csajszi. Nekem a Garmastan és a bimbóvédő használata 2-3 nap alatt rendberakta - de ezt már szerintem írtam.

Bea, tényleg fura ez a terpeszrugi előírás, pláne, h a kórházban azt mondták, h rendben van. Vidd el inkább szakorvoshoz, biztos van nálatok is ultrahangos csípőszűrés. Egyébként ki pecsételte be a kiskönyvbe, h ilyet hordjon? :shock:

Ma is sokat volt fent Kata délután és este, de még nem tudom, h vége van-e, azaz sikerül-e az ágyában maradnia. Nemrég raktam le (immár harmadszorra)...

erpé

Megyünk szülni, csordogál a magzatvizem. :)

Zazzy, drukkolok neked is! :)

Masut
masut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: