A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

erpé, nekem nem válaszoltál a séta kapcsán, pedig ma is gondoltam rátok :wink:

Megmértek, 78.5 kg vagyok így délután, wc-zés előtt, kaja után.
86 voltam szülés előtt 2-3 héttel (aztán jött a szénhidráttúra ugye, amikor nem volt tűzhelyünk)
Hát, van minek lemennie, 60 kg a normál súlyom (nem a verseny!!!)
Igaz, a terhességet 70-nel kezdtem, a 12 hetesen voltam 75.5, utána kezdődött ugye a terhességi MIATTI hízás, az le is ment.
Kár, hogy dagin kezdtem bele :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, bocsi. :oops: pedig akartam válaszolni...
Szóval mi szerintem kicsit lejjebb szoktunk nyomulni a Kisdunán, nem "nálatok" (azaz a Mediterrán lakóparkkal átellenben). Ahova járni szoktunk, ott van egy komp, egy játszótér, fagyizó, és egy csónakház a kajak-kenusoknak (ahol Kolonics is edzett) - de szerintem ezeket onnan nem lehet látni. Kicsit feljebb meg a csepeli strand, az talán látszik. De egyszer majd feljebb sétálok, és átintegetek nektek :)

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

:lol:
Tök jó volna ismerni a környéket, itt Erzsébeten szerintem nincs kiépített Duna part. Csak a Gubacsi-hídon lehet átjutni Csepelre, vagy lentebb is?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Erpé: Ez nagyon bíztatóan hangzik. És 2 hónap után mennyivel lettek rövidebbek a szopik? És maguktól?

Ma még nem kapott Peti pótlást. De nem merem mérni a szopikat, mert akkor tuti, hogy pótolnék.... Remélem nem fogom éhen halasztani.... :oops: De olyan jó lenne, ha sikerülne elérni, hogy szopizzon és ne kelljen cumisüvegezni.
Bár a mai nap elég idegörlő, mivel, ha nem jön éppen a ciciből tej, akkor a fiatalúr nem szopik, hanem bömböl és minél éhesebb annál inkább. Most végül az jött be, hogy olyan oldaltartásban szoptatok (tudjátok hónalatt a gyerek). Erre úgy elcsodálkozott, hogy elfogadta a cicit és leállt a bömbi. Így jutottunk át a mélyponton, pedig már paraszthajszál választott el, hogy megetetem cumiból...

Nemlajos: Bár gondolom ez nem vigasztal téged, de én olyan boldog lennék 78 kilóval.... :oops: :oops: :oops:

Katka

katka22

katka, éljen!!!
Szokták tanácsolni a váltott pozíciókat, pl ezt is, meg a négykézlábot is.

És igazándiból én is örülök, na nem a kilóknak, hanem a kinézetemnek, jobb, mint vártam, de a régi ruháim esélytelenek, újat meg mikor? hol? miből? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Olyan jókat okosodom itt tőletek... :lol: Csak olvasok, és tökre nem tudok semmibe beleszólni :?
Ha ma nem bújik Lara, akkor holnap asszem megiszom a ricinusos bábakoktélt. :roll: Belegondolni is szörnyű, a patikai üvegben is borzalmas, aztán én meg a pálinka, meg a narancslé...Mindet utálom.Szóval ha más nem, ez tuti bejön :wink:
De ma egész délután csavarogtunk, és talán valami elindult(ezért a haladék :wink: )még az is előfordult, hogy meg kellett álljak egy pillanatra, gondolom, ez már viszonylag normális fájás volt.De továbbra is jó lenne tudni, milyen az a fájás, ami között már mérni kell az időt... :roll:

Kép
Kép
zazzy

Többiekről valami hír???Lehet már csak én árválkodok itt 2 in 1 :roll:

Kép
Kép
zazzy

Katka, valószínűleg nekem azért nem volt a hosszú szopik időszaka ennyire megterhelő, mert első gyerek és nem volt körülöttem még másik három... Most megnéztem részletesebben az akkori etetéseket: az első 2 és fél hónapban a legrövidebb szopi 40-45 perces volt, de általában egy órás, és nem volt ritka a műsfél órás menet... Naponta 6x-7x. Samu március 7-i és május közepén (azaz bő két hónapos korában) kezdte magától rövidíteni a szopikat, először egy hétig voltak 40-45 perces menetek, aztán már fél óra alatt is végzett, és május végére 20-30 perc volt egy szopi. Bár még ekkor is előfordult napközben egy-egy hosszabb (1 órás) menet.
És emlékszem, hogy a védőnő egy hónapos korában mondta, hogy 20 perc alatt kellene végeznie már a szopival - hát körberöhögtem, h beszélje ezt meg a gyerekkel :)
És örülök, hogy sikerült ma cumisüveg nélkül etetni Petit. Valószínűleg a cumisüveg "ígérete" még lustábbá teszi a szopikat...

Nemlajos, Erzsébeten kissé lejjeb van kiépített Dunapart, illetve olyan, ahol hétvégi házak vannak. Ott szoktak sétálgatni is emberek, van út. De nem tudom, hogyan lehet odajutni, még nem jártam a túloldalon... Ja és a Gubacsi híd a legegyszerűbb út Csepelre, de mint mondtam, van komp is.

Bea - nekem a Duna eddig mindig az életem része volt: dunaújvárosi vagyok, középiskolában Baján tanultam, most Bp-en élek, és mind a munkahelyem (az irodám a Dunára néz), mind a lakhelyeim nagyon közel voltak a Dunához. Ja, és mikor Németországban tanultam, azt is Passauban, ami egy Duna parti város :) És ezek egy nagy része véletlenül, de legalábbis nem a Duna miatt alakult így :)
Egyébként él egy nagynénén Nyíregyházán, nagyon szép részek vannak ott is. Csak sajnos mostanában ritkán járok arra...

Mai Samuszáj: elnevezte a bimbóvédőt cicicuminak :)

erpé

Köszi, hogy megnézed nekem.... Nekem Zsófi evett ilyen hosszan, csak már nem emlékszem, hogy meddig. És első gyereknél ez még tényleg nem olyan gáz. Most viszont már az egész környezetem lázad, hogy én csak Petizek és igazából igazuk van az ő szempontjukból.... És azzal is egyetértek, hogy a cumisüveg rontja a szopi hatékonyságát, csak ugye az elején egyáltalán nem szopizott, azóta meg hullámzott, de szinte mindig kellett pótolni. Most nem méregetem folyton, csak rengeteget etetek és este fürdésnél mérek, hogy nem megy-e durván lefele a testsúlya. Az gondolom még belefér, hogy nem gyarapszik egy darabig, de aztán meg kellene indulni a súlyának..... Remélem sikerül átállni teljesen szoptatásra....
Cicicumi: :lol: :lol:

Katka

katka22

Bea, Maja nagyon szép kislány!! :wink: Kiváncsi vagyok milyen lesz majd később, milyen lesz a haja meg az arca... meg hogy inkább európai vagy inkább afrikai lesz :roll: Azt hiszem tényleg körül fogják majd zsongani a fiúk :D

Kukli, örülök hogy jól sikerült az első séta. Boti nem szokott hisztizni séta közben, mert Bulcsú most kezdte el az igazi hisztiket.
Én jövő héttől leszek egyedül a gyerekekkel, háát kiváncsi vagyok.

Ma névnapoztunk, végre egy kis társasági életet éltem :D csak eléggé elfáradtam.
Ja és ma egy órával kevesebbet alszunk :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

erpé, ez vicces, az én védőnőm szerint már a kezdetektől ne legyen több egy szopi 20 percnél... na persze!
Döme most alszik egy nagyot, már 3 órája, ami nem sok, viszont kimaradt a fürdés (tegnap is, :oops: így jár, akinek kolbászol a Zembere), én is álmos vagyok, a gyerek is hason, úgyhogy most nem tudom, ébresszem, vagy virrasszak, vagy most mi legyen...? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Zazzy! Még én is itt vagyok. :D Már csak Tesszáról nem tudunk...
én is érdeklődve olvasom a gondokat és a megoldásukat, szerintem jót tesz nekünk ebből a szempontból ez a kis várakozás, legalább egy picit fel leszünk vértezve. :)

Masut
masut

Zazzy, Te gyanús vagy nekem nagyon :wink:

No, én lefeküdtem.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Zazzy, drukk! Azért ha a séta közben meg kellett állni egy fájás miatt, akkor az igazinak tünik. Hogy mikor kell mérni az időt? Ezt passzolom, nekem egyik szülésem sem úgy indult, hogy a fájásokat kellett figyelnem - bár most a magzatvíz elfolyása után mértem az időt két fájás között. De nem fájtak nagyon az elején... A 8-10 perces fájások még simán elviselhetők voltak, pl. nem kellett megállniuk miattuk, vagy lelélegezni őket.
Bábakoktélhoz kitartást!

Masut, neked is szorítok! Hogy vagy?

Tessza, jelentkezz!!!

Nemlajos, ha egy-egy fürcsi egy ennyi idős babánál kimarad, az szerintem nem baj. Barátnőmék az első néhány hónapban hetente csak 2-3 alkalommal fürdettek (persze áttörölgették a gyereket ennél gyakrabban), és a babó (egyébként szintén Döme) utálta a vizet jó ideig. Meg tény, hogy egy ennyi idős gyerek nem igazán lesz koszos...
Ez a 20 perces szopielvárás úgy tünik, hogy elég komolyan elterjedt a védőnők között :) Pedig én egyébként bírom a védőnőmet, többnyire nagyon rugalmas...

Vica, és az, h a jövő héttől egyedül leszel, ez mit jelent? Te viszed - hozod a nagylányt pl. oviba/ból?

Nálunk újabban este van fent a kiscsaj hosszabban: a délutáni alvásból este 6-8 körül ébred (8-kor fürdetünk), és 3-4 órán át fent van. 10 perce aludt el... Tegnap kicsit korábban kelt és már 11-kor aludt... Remélem, h ez egyszer áttolódik nappalra.
Jó éjt, én is megyek szunyizni.

erpé

Erpé, köszi, én tök jól vagyok. Olyannyira, hogy egyáltalán nem úgy érzem, mintha maholnap szülnék, pedig hát idő szerint már lassan kellene... nekem abszolút nem terhes a terhesség vége, mint ahogy az eddigiek sem. Azt hiszem, eléggé kivételes helyzetben vagyok. :D
Holnap megyünk ctg-re, most már kétszer kell menni a héten, ha addig nem szülünk.

Masut
masut

Sziasztok!
Már nem is mondok semmit... :lol:
Nagyjából most kászálódtam ki az ágyból, úgy kipurcantam a tegnapi programtól, éjszaka is csak 2szer voltam fent, és semmi az égvilágon nem volt.Aludtam, mint a tej...Pedig igazán kitettünk magunkért megint :oops: :wink:
De szülésre nem volt elég, csak kimerülésre:)))
Viszont ezek után, hogy éjszaka ennyire semmi nem volt, úgy döntöttem , mégis megvárom, mit mond holnap az orvos.Nem szeretném kierőszakolni Larát, ha nem akar még jönni.A megfordításos gyakorlatokat is hamar abbahagytam, mert úgy gondoltam, megfordul, ha Ő akar.És megfordult.Akkor jöjjön, amikor Ő akar.Indítást viszont nem szeretnék, akkor tényleg inkább koktél, de a doki azt mondta, egy hetet minden gond nélkül várnak, ha minden oké.
Hát így állunk ma reggel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zazzy 2009.03.29 08:49-kor.

Kép
Kép
zazzy

Legfeljebb áprilisiak leszünk. :)

Masut
masut

Én már napok óta április 2-t érzek magamnak, nem tudom, miért...
Tökjó, hogy ilyen jól vagy!!!

Kép
Kép
zazzy

Holnap megyek a táppénzes papírért a körzetihez, most zárja le az előző 2 hetet. Gondolkodom, hogy utána beugorjak-e még a munkahelyemre, vagy inkább elküldjem-e postán. Igaz, este - ha nem szülünk :) - találkozok néhány kolléganőmmel, lehet, hogy rájuk bízom...

Masut
masut

Köszönöm a Maja dicséreteket:),
Erpé én is imádom a Dunát, gyerekkoromban sok időt töltöttem Pesten, mindig kértem Keresztapámat, ha autókáztunk, hogy a rakparton menjünk :lol: , később meg ugye mivel család nagyobb része ott él rengeteg időt töltöttem Duna parton. Itt is vannak szép részek, biztos ismered akkor Sóstói tavat, (hoppá elromlott az egyik billentyűm a laptopon :twisted: )

Kuklika Maja pont fordítva, nem éjjel, hanem nappal hasfájós :? de még talán ez a jobbik verzió.

Tegnap nagyon megijedtem,
Köldökcsonk alatt csonk nagyságú(nem kevés) vér áll Majának, alvadt vér lehet többnyire, mert ki nagyon kevés folyt, mikor kezeltük. Ugye vizet nem érhet, viszon fürdetésnél jól megúsztatta Maját egy nővér, még hason is fektette a vízben, utána jól felfeszgette neki és kipezsegtette Hidrogénper.al , lehet emiatt, nem tudom.
Azt mondták ne nagyon feszgessem, ecseteljem alkohollal, és a hintőpor szárítja majd. Nincs begyulladva, de félek, valami baja lesz.
vélemény, mit csináljak, vigyem orvoshoz vagy várjak? Volt valakinek ilyen gondja?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ez aztán a forgalom... :?
Persze ti nem unatkoztok úgy mint én, érthető, és irigy vagyok!

Kép
Kép
zazzy

Szépen lassan olvaslak vissza Titeket.
Nagyon remélem, hogy mindenki jól van (Máté, Maja) és hamarosan otthon lehet, ha még nincs otthon.

Tegnap kierőszakolta egy barátnőm a szüléstörténetemet, mert az előző neki annyira borzalmas volt, hogy a másodiktól egyenesen retteg. Ezért amikor már mindenki aludt .... kicsit hosszú lett, bocsánat.

Egyébként a múlt éjszakánk már nem volt annyira fényes, mert 2 és 5 között nem nagyon aludtam.

Szóval... Az előző szülésem tapasztalataiból kiindulva, arra számítottam, hogy lesz egy 10-12 órás szenvedésem. (Elsőnél elfolyt a magzatviz, fájásgyengeségre hivatkozva, telenyomtak oxitocinnal és hogy elviselhető legyen a fájás jött az epi, szóval a fájások milyenségére utólag visszagondolva, nem is emlékeztem. Volt ujjaltágítás, gyerek más általi kipréselése, gátmetszés kb 20varrattal, és ez volt 12 óra). Mivel tudtam, hogy most nem lesz epi, nem lesz oxitocin és az egyéb finomságok, azt gondoltam, hogy legalább eltart majd ugyan addig a szülésem ( az első a beavatkozások nélkül valszeg elhúzódott volna 24 óráig).
Az utolsó 2 hétben már voltak fájásaim, de ezek jóslófájások voltak csak. Arra számítottam, hogy Lili is kb 2 héttel jön korábban az időpontnál, ahogy Levi is. De nem, amikor már közeledett az időpontom nagyon türelmetlen voltam. Doki minden vizsgálatnál közölte, zárt és éretlen a méhszájam. Bánatomban elkezdtem inni a homeopátiás bábakoktélt, ami azt hittem nem hat, de utólag ... :)
18-a szerda volt az időpontom, pénteken(20-án) voltam dokinál (méhszáj zárt, éretlen), hétfőn (23-án) voltam uh-n ahol 3500 grammnak tippelték a gyerkőcöt és az nst is végre mutatott némi fájást, amit én nem éreztem ugyan, de biztató jelnek tartottam. (Szerdán kellett volna visszamennem a dokihoz, hogy megbeszéljük hajlandó vagyok-e csütörtöktől befeküdni a kórházba, persze a szülést még egy hétig nem indítják meg. Az gondoltam magamban, hogy ha addig nem szülünk azt kérem majd a dokitól, hogy a hétvégét még otthon töltöm és a következő hétfőn hajlandó vagyok befeküdni, de akkor indítsák is meg a szülést.)
Este kényelmessen befeküdtem a kádba és elbeszélgettem Liliannával. Elmondtam neki, hogy ha nem jön ki magától, akkor kénytelen leszek kórházba menni, kapni fogunk oxitocint és nagyon fog fájni mindkettőnknek. Megbeszéltem Vele, hogy szépen jöjjön ki magától.
Már minden este voltak jósló fájásaim. Ekkor este azonban egyetlen kellemetlen mozdulatot leszámítva nem volt egy fia fájásom sem. (vihar elötti csend? :) ) Kicsit gyanakodtam, hogy talán lesz valami, de nem mertem mondani apának sem.
Megnéztük a Kékfényt és lefeküdtünk aludni. Fél egykor Levi felébredt és átjött közénk. Nagyon szröcsögött az orra ezért még orrot is szívtunk. Aztán szépen visszafeküdtünk.
Egyszercsak éreztem, hogy a derekamból elindul a fájás előre a pocakba és nem múlik el, bizony muszáj lelélegezni. (apa persze fent volt és hallotta a szuszogást, de nem kérdezett semmit) Ránéztem az órára 0:43. Nem baj, alszom tovább. Megint jön ... elindul a derekamból elvándolol a pocakba és jól ott is marad. Óra: 0:53. Még volt 2 ilyen, na gondoltam ennek fele se tréfa, megyek zuhanyozni, vagy elmúlik tőle, vagy ha nem, akkor végre szülünk. Azt hittem még rengeteg időnk van, aludjanak a fiúk nyugodtan. Persze bármilyen apás is Levi nem tudott nélkülem aludni.
A zuhany alatt gondoltam meg is borotválkozom, hátha tényleg szülünk. Fájdogáltam közben is, de a zuhany alatt volt olyan is 15 percig nem fájtam. Már majdnem csalódtam. Aztán jöttek a 7 percesek. Kijöttem a zuhany alól, leültem a fotelba, ahol már hirtelen 5 percesek lettek a fájások. Felhívtam a szülésznőt, aki feltett pár kérdést, próbáltam válaszolni, de a fájás miatt csak szuszogni tudtam. Erre Ő rávágta, hogy egy óra múlva tud csak bent lenni a kórházban, mi is menjünk be.
Ekkor már 2:15 volt. Apa kiduga a fejét a hálószobaajtón, hogy "Na, megyünk?" Csak bólogattam. Az én drágám pattant és intézett mindent. Beindította kocsit, bepakolta a cuccokat, segített nekem öltözni, gyereket felöltözette, aki pörgött :) stb. Közben nekem átváltottak a fájások enyhe tólófájásokká, szóval nehezen tudtam felállni a WCről, ahova jólesett leülni. Végül beültünk a gyerekkel együtt a kocsiba és elindultunk. Nyugtatgattam apát, hogy azért nem kell gyorshajtani és főleg nem kellene összetörni magunkat :) Magamban persze éreztem, hogy a fájások immár 2-3 percesek és van egy enyhe tóló jellegük. 3 órára értünk anyósomékhoz. Beadta apa a gyereket, visszapattant az autóba és onnantól repesztett a pályán a város felé. Egyszercsak éreztem, hogy ami jön, az már bizony tolófájás és ha nem kiabálok, akkor nyomnom kell. Annyi időm még volt, hogy annyit mondjak: "Ne ijedj meg" és már jött is "elemihang" a torkomból. Amikor már csak pár percre voltunk a kórháztól mondtam, hogy nem fogok tudni felmenni a lépcsőn, hívja fel a szülésznőt (ez okozta a későbbi "komplikációkat"). Ment a telefon.
3:15 Odaértünk a kórházhoz elmúlt a fájás, kipattantam a kocsiból felszaladtam a lépcsőn, de a tetején jött a következő. Lélegzés, aztán futás a liftig. Liftben következő fájás. Apa tartotta az ajtót, hogy ne csukódjon rám a lift. Szülészetre be, sehol senki. (szülőszobalátogatás elmaradt az influenzajárvány miatt) Nem tudtuk, hogy merre is induljunk, szülésznő nem vette fel a telefonját (nem volt nála, lejött elénk tolókocsival, de másik lifttel, elkerültük egymást). Apa hahózott, mire egy bent fekvő kismama elöjött és elmondta neki, merre is van a szülőszoba.
Közben én a folyóson eldöltem egy padon, ahol bizony már tolni kellett, de tudtam, ha inkább hangoskodok, akkor kevesebb erő jut a tolásba, így hangoskodtam. (előkerül egy fehérruhás is, mint később megtudtam gyerekdoki) Végigfutott az agyamon, hogy a farmerba nem fog beleférni mellém a gyerek :) Apa futkosott szerintem még a plafonon is és láttam nem tudja mit csináljon. Megint elmúlt egy fájás, felhúzott és mondtam vezessen mert kettőig nem látok. Eljutottunk a szülőszobáig, ahol kb 3-4 szer kellett csöngetni mire beengedtek, nekem közben 2 fájásom is volt. Kérdezték elfolyt-e a magzatvíz. Mondtam nem találkoztam vele, viszont nem tudom mit keresek a vajudóban, amikor nekem tolófájásaim vannak és érzem, hogy a gyerek feje már majdnem kint van. (a zuhany alatt folyhatott el, mert később sem találkozott senki sem a magzatvízzel) Ekkor bevittek a szülőszobába, lerántották a farmert, bugyit stb, fellöktek az ágyra. Közben befutott a szülésznőm (utólag apa mesélte, hogy vitatkoztak egy kicsit egymással a keveredés miatt, de ebből én nem érzékeltem semmit). Jött az ügyeletesorvos is és megkérdezte a szülésznőt, hogy elkapja-e :)
Ekkor már nem tudtam visszatartani a nyomást, szülésznőm diszkréten eltávolította a "barnamacit" és 2 fájás alatti irányított nyomással kijött a nem is pici leányka 3:36-kor. Rátették a hasamra és együtt pihegtünk. Annyira szép volt, de meg is lepődtem, mert annyira hasonlít Levire, hogy azt hittem csak álmodom, vagy újra Levit szültem meg :)
A köldökzsinórt sem vágták el azonnal, ezért nem is esett kétségbe Lilike és nem ordított torkaszakadtából, csak szuszogott. Aztán amikor eljött az idő, apa elvágta a zsinórt és Lilit rendbeszedték a szobában lévő csapnál, ahol én is láthattam végig. Pici hámsérüléssel megúszta a gátam, kaptam 3 esztétikai varratot. Visszakaptam a lánykámat és rögtön mellre tehettem Liliannát, ami hihetetlen jó volt és Levivel ez is kimaradt.
Együt pihegtünk még hármasban, apa kezébekaparintotta a lányát, aki elengedett egy mosolyt (apának itt befellegzett, jött a "szerelem" :) )
A türelmi idő után elvittek a szobámba a gyerköcöt meg a csecsemőosztálya egy rövidke időre és apának sajnos haza kellett jönnie.
Egy gyors zuhany után már vissza is kaptam a pici leányzót és azóta elválaszthatatlanok vagyunk.
Be kell vallanom, hogy úgy érzem teljesen más a kapcsolatunk (szorosabb), mint Levivel és nem tudom másra visszavezetni, csak az azonnali kapcsolatra, cicizésre és ezért valahol nagyon haragszom a régi orvosomra.
A zárójelentésemből tudtam meg, hogy 3:29-kor vettek fel a kórházba :)
Hihetelen gyors volt, de csodálatos élmény és már mennék is újra szülni :)

Kép

Kép
gabka77

Gabka,
ez nagyon szép volt, köszi, hogy leírtad :) És mégegyszer gratulálok nektek, nem vagy semmi csaj! A harmadik - ha ilyen tempóban rövidülnek a szüléseid - otthon fog megszületni, alvás közben :)
És nem pánikoltál, hogy beértek-e időben a kórházba? Bár apa nagyon talpraesett volt... Én biztos idegeskedtem volna még emiatt is :)
És kérünk fotókat a gyorsan érkező kislányról!

Nekünk ma szuper éjszakánk volt: Katalány éjfélkor elaludt, 6-kor (régi időszámítás szerint!) ébresztettem, mert szétdurrant a cicim. A kegyetlen anya. Negyed óra alatt lerendezte a szopit és még 10-ig (illetve most már 11-ig) aludt. Remélem, nem nagyon fog "elromlani".

Sokan "eltüntetek": Marq, Pulcsi, Moncsi már napok óta nem jelentkeztetek. Hogy vagytok? (és biztos kihagytam többeket, bocsi)

Zazzy, továbbra is drukk!

Masut, örülök, h ennyire jól vagy :)

erpé

Nálunk úgy néz ki, hogy tényleg a tea zavart be. Délután és éjjel se volt sírás, és most is tök nyugis a kiscsaj. De még nem merem elkiabálni a dolgot, majd csak 1 hónap múlva 8)

Nálunk ha a köldökcsonkot alkoholozom, ordit a gyerek, pedig azt mondták, hogy ez nem fájhat neki....vagy mégis?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi, szerintem csak azért ordít köldöktisztításnál, mert piszkálva van - szép magyarosan mondva. Nem hiszem, h fáj neki. Enyim gyerek néhány napja pl. az öltözködés miatt tiltakozik hevesen... Szeret meztelenkedni a kis szégyentelen :)

Bea, az előbb elfelejtettem: nem hangzik valami jól, amit Maja köldökcsonkjáról írtál. Mondjuk, nem teljesen tudom vizualizálni...
A víz nem érheti dolgot úgy kell értelmezni, hogy ha esetleg mégis éri, akkor meg kell szárítani, felitatni onnan a vizet - mivel nedves nem lehet hosszabban a köldökcsonk. Tehát nem tragédia, ha pl. fürdéskor vizes lesz, de azért jobb azt elkerülni.
Ha nincs begyulladva, akkor szerintem ráér holnap megmutatni a védőnőnek. De persze ha izgulsz, akkor mutasd meg orvosnak ma. Nekem a védőnő azt mondta, ha nagyon vérzik, vagy begyullad, az a gond, ha csak szivárog a vér picit, azt alkoholos fültisztítóval töröljem ki. Ja, és én nem használtam hintőport, és gond nélkül leszáradt és leesett Katának a köldökcsonkja, de erről megoszlanak a vélemények az orvosok között is.

Azért érek ma rá ám ennyire, mert Samu és apja elmentek a barátinkkal Kisvakond kiállításra. Csak főznöm kellene valamit - Kata épp az előbb aludt vissza.
Szép vasárnapot!

erpé

Most ápoltam le neki megint Maja köldökét, kivülről nincs vér, remélem nem lesz gond, nem szeretném, ha tovább vérezne, vagy elfertőződne, már elegem van az orvoshoz járásból.., alulra nem nyúlok, nem feszgetem, de látom csonk alatt véres :twisted: ..ha esetleg, van valakinek tanácsa, vagy tapasztalata...

Gabka, szép, könnyű szülés volt, gratulálok!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Erpé, közben írtál róla, köszi, csak most olvasom, Holnap megmutatom mindenképp a védőnőnek, nem merek alányúlni, hogy felitassam, kívülre meg ugye nem jön..hátha leesik neki is hamarosan :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Gabka! Ez hihetetlen!!! :D Köszi, nagyon jól leírtad. :) Talán barátnődnek is megjön a kedve a 2. gyerkőchöz. :)

Masut
masut

Gabka: nagyon szép, gyors szülés :D de még így sem jött meg a kedvem a második szülésre :lol:

Zazzy: kitartás.... ezek szerint nem sikerült rádhatnom... és egyik jó barátomnak sem lesz a közeljövőben szülinapja amit ajánlhatnék :( szerintem Lara saját magának fog szülinapot választani.. neki nem kell a másé... :lol: :lol:

Gyöngyi: lehet azért sír mert hideg az alkohol.. nekem Nico a popsitörlést sem szereti mert hideg a törlőkendő. most inkább megmelegítem kicsit a kezemmel mielőtt a popsijához érek és így nincs visítás :D

na.. én meg ma leállok inglist tanítani... találtam egy magyar csajt aki itt él és szeretne megtanulni angolul.. úgy hogy dánul sem beszél elég nehéz.. úgyhogy felajánlottam magam... mit tegyek.. jól jön a péz :P :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Gabka, ez aztán a szüléstörténet, esküszöm, izgultam úgy, mint egy 24-epizódon :lol: :lol: :lol:
Rettenetesen izgalmas volt! :shock:

Bea, köldökcsonkkal nekem is voltak problémák, nekem mondjuk azt tanácsolták, hogy nyugodtan emelgessem a csonkot.
Döme 4 hetes, és most tudom azt mondani, hogy begyógyult a köldöke (de még mindig kifelé fordul... :? )
Szerintem mutasd meg szakembernek, ha félsz, vagy csak hívd fel a védőnődet.

erpé, Dömének ugyanez a bioritmusa, este fent 3-4 órát, aztán jön az alvás :lol:

Tegnap felébredt nem sokára Döme baba, és bevittem magammal az ágyba.
És én még csak most keltem fel... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hja, és a legfontosabb, Döme igazi Nagy Döhe, 4390gr :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Én is olvaslak benneteket, de hétvégén nincs igazán időm válaszolni, reagálni, mert főznöm is kell, és így tök elmegy az egész napom. Meg mosok, vasalok. De nem részletezem, ti is tudjátok.
Lassan már itt az igazi jóidő, és még kevesebbet leszünk. Amennyit csak lehet, kimegyünk a levegőre.

Kép

Kép
rszg

Gyöngyi!
Pont azt írtam volna, amit Adryn! :wink: Nekünk is azt mondták a szülésfelkészítőn, hogy max.attól sírnak, hogy hideg.Nekünk se esne jól, ha olyan hideg izével matatnának a hasunkon.És tényleg a popsitörlővel is lehet ugyanez a helyzet, jó, hogy írtad Adryn! :wink:

Gabka!
Ez aztán nem semmi volt tényleg!Én is úgy izgultam olvasás közben.Én továbbra is attól félek, hogy nem ismerem fel a fájásokat :roll: Pedig ez tiszta röhej, amúgy nem igazán bírom a fájdalmat, de ezek, amik vannak, még semmik.Majd holnap megint kérdezi a doki, hogy vannak-e fájások, én meg mondjam, hogy nem tudom??? :shock: :lol: Mindenesetre szívesen járnék úgy, ahogy csütörtökön egy csajszi előttem az nst-n.Vigyorogva bement, aztán egyszercsak kórházi hálóingben jött elő, kiderült, 2 ujjnyira nyitva volt,azonnal felvették, barátja csak pislogott kint, mesélte a férjem. ilyen meglepetést én is elfogadnék :wink:

Egész nap járt az agyam, hogy megigyam a bábakoktélt vagy ne, de csak nem ittam meg, pedig azt mondják, ha "nincs még kész", úgyse jön ki ennek hatására se, egy hasmenés meg nem árt, bár Bea is eszembe jutott, hogy még a beöntés se volt 100%-os, pedig én is alig várom, elegem van már a székrekedésből! :evil:
A másik indok a nem megivásra az volt, hogy a tegnapihoz képest olyan gusztustalan idő van, csak nyűglődtem egész nap, nem volt kedvem most szülni :roll:
Majd meglátjuk holnap, mi újság, csak drukkoljatok, hogy ok nélkül ne kelljen bentmaradnom!Ahhoz semmi humorom.Remélem sikerül meggyőzni a dokit, hogy inkább megyünk minden nap.

Kép
Kép
zazzy

Hát Zazzy, nekem a székrekedés szülés utánra is megmaradt :x , ma is azt hittem már kiszakad a varratom úgy erőlködtem, fájt is a hasam alja :x és mégse sikerült :oops:

Nemlajos, köszi a köldökcsonkos választ, most az előbb kezeltük, belül piros(de lehet csak a bevérzéstől), de kívül nem, nem tűnik még mindig úgy mintha be lenne gyulladva, de mindenképp rákérdezek én is, lehet csak le fog esni.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ja'!!! Gratula Döme súlyához 8)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Helló!
Gabka nem vagytok semmik! Tényleg nagyon izgire sikeredett a sztori. Megvárakoztatott a csaj, de aztán beleadott apait anyait. :lol:
Amúgy én sem kaptam meg anno Botit, Katát meg igen, de én nem érzek különbséget. Pedig kicsit tartottam tőle. Bár sokat gondolkozom ezen, és sztem kicsit neheztelek arra a pár erős oxis fájásra amit most kellett átélnem, hogy Katus megszülessen. :oops: Botinál szülés után minden happy volt (kivéve hogy elvitték), most meg még mindig rossz belegondolni. Nem szép dolog, de ez van. :roll:
Erpé nekem is leléptek a fiúk. Bár ha jó idő lenne én is mennék Katussal. Irigyellek az éjszakák miatt. Mi vmiért hajnalban kezdünk hasfájni. Ma egész délelőtt fájt neki, nem tudott aludni sem. Végül (mivel 2 óránként ment cicire nyugi miatt, és sztem ez is rátett a pocijára), kis vízzel elaludt. Botinak nem adtam sose, de most bejött. 30 ml-től ha forralt nem lesz baja remélem. Holnap kiváltom azt a sót. Van vkinek tapasztalata a víz terén? :?:
Nemlajos Döme jól fejlődik. Huh…. :lol:
Zazzy holnap jön el a te időd. Nagyon drukkolok, hogy kiírt napi baba legyen! :wink:
Köldökösök nyugodtan alkoholozzátok alatta. Attól hamarabb leesik, és utána nincs sírás, se vérzés. Én fürcsi előtt még kitörlöm neki, a többiek tanácsára. Szép is már. :P
Amit kérdezni akartam: kutyások a házi kedvencek hogy fogadták az új gazdikat? Olyan kíváncsi vagyok.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bea!
Ne máááááááááááááááááár!És terhesség előtt volt ilyen gondod?Mert nekem soha, ezért bízom abban, hogy visszaáll majd minden.

Kuklika!
Úgy legyen! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, sajnálom, de azt kell hogy mondjam, hogy nekem se volt ilyen gondom előtte soha, sőt a szokásos reggeli újágolvasós kezdete volt a napnak :lol: :lol: :lol: ha már így belementünk :oops: :oops: :lol:

Na de lehet nálad más lesz :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Egy hatásos szer van, a kórházi ricinus :) csak akkor a wc-n ülve várdd a hatást :lol: :lol:

Lehet be is szerzek egy üveggel :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

jaj lányok, inkább sok gyümölcslé (hígítva, és a sok mondjuk napi két pohár legyen) meg kefír.
Ez nekem mindig kiszámíthatóvá teszi.
Most pár nap óta kimaradt mindkettő, és bizony kétnaponta szenvedek...

kukli:
Mogyoró jól fogadta Dömét, ha kézben van, akkor egyből jön ő is oda, szaglálja, hogy van-e kaka, meg tényleg úgy viselkedik, mint egy kis dada :)
Kutyás képek (már lehet, hogy valamelyik volt):
Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok,

csak gyorsan bejelentkezem, megvagyunk, babanetre egyszerűen nem marad időm, nem tudom, ti hogyan csináljátok?
Luca keddtől mehet végre oviba, Hanna feje fölül még nem múlt el a bhimlő veszélye, a jövő hét+azt követő a necces, ha kijön akkor, ezen a két héten. Mivel nem kizárólag anyatejet kap, nem annyira védett, legrosszabb esetben be kell vinni a László khba vmi spec, kezelésre. Drukkoljatok légyszi!
Tejem alig van már, nem is csoda, férjem megint az sából vergődött haza ma, anyu megint elkapott vmi vírust, húgom szintén. De ne panaszkodjak, lehetne ennél rosszabb is.

Várom nagyon az igazi tavaszt, lehessen már végre játszóra járni ovi után, ott jókat pletyizni, meg kertészkedni végre.

Visszaolvasni semmit nem tudtam, ezért csak magamról írok, de próbálok majd mindjárt.

marq
Kép
Kép
marqueza

Nemlajos, aranyos fotók!!

Marqueza, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, megszenvedtél a tejjel, szoptatással is, elhiszem, hogy nincs időd babanetre. Tudom milyen szörnyű, amíg nem tudsz szoptatni, nekem az is rossz volt mire belövelt, kisebesedett, vérzett is egy kicsit, de Hála a szoptatós főnővérnek a kórházban, helyreállt a rend, megy a szopi, csak a jobb mellemet nem nagyon szereti, az meg mindig be van durranva.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Marq mennek a drukkok,d e csak emgússzátok anélkül is. Szopi miatt sztem se aggódj! Van elég gondotok.
Bea vicces Maja bal mell szeretete. Nekem most már elfogadja mindkettőt, még ha teli is van. Végre nem kell fejni!!!!!! Apuka hogy áll hozzátok? Segít (pl. kh-ban)? Ha nem túl intim a kérdés. :oops:
Nemlajos én nem emlékszem Mogyis képre Dömével, de nagyon cuki. Nagy segítség lesz a kaki kiszimatolása. :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nemlajos Tök aranyosak a kutyás képek! Nagyon édi! Olyan, mintha őrizné a kis Dömét :)

Mi a véleméyetek a Pneumococcus védőoltásról? Ti kéritek?

Kép

Kép
rszg

Kuklika :D na igen a másik meg hadd durrogjon, így azt fejem..
Most nem túl jól áll, de akaratán kívül, ami persze nem oldja meg az anyagiakat, hogy neki is gondjai vannak..

Bea, Maja

Kép
bea1978

nagyjából sikerült átfutni egy heti termést :)

Köszönöm a bíztatásokat!

Bea.
ezek szerint szerencsére Majánál semmi komoly. Nem írtál róla, apja mit szól a lányához? Vagy indiszkrét vagyok? :shock:

Csibb
örülök, hogy Máté egyre közelebb kerül ahhoz, hogy hazavihessétek. Fanni gondolom nagyon kíváncsi már.

Pgyöngyi
asszem neked még nem gratuláltam. Eszter nagyon szép név!!!

kuklika
lakásért nem kapnátok annyit, amennyit gondoltatok érte?

katka
említetted, túrázni készültök. Petit miben fogjátok vinni? Mi is mennénk majd kirándulni, de egyenlőre babakocsival bejárható helyekre. De ha tudsz vmi alkalmatosságot, akkor informálj lécci!

na el, Hanna hangol

marq
Kép
Kép
marqueza

Bea, én is akartam kérdezni, hogy Apa hogy áll a kis Majához (most nem az anyagiakra gondolok, hanem mentálisan)?

Marq
, ne bánd, hogy keveset tudsz ide jönni, többségünknek első gyerek, ő még hagy netezni :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Marq: Szerintem, ha Luca elmegy oviba, akkor sokkal könnyebb lesz ám. Legalábbis nekem segítség, hogy a lányok nincsenek és tudok napközben aludni...
A tejet szerintem ne add fel, ha lefogadja a pici. Nekem Zsófival volt, hogy teljesen elment, de vissza tudtam hozni. Hosszú távon szerintem megér 1 hét küzdelmet, hogy utána viszont hónapokig szoptathass, sokkal egyszerűbb, mint a tápszer és szerintem második gyerekkel könnyebb, mert nem nagyon kapja el a betegségeket a nagytól illetve könnyebben kijön belőle....
Persze, ha nem megy az sem tragédia, csak tápszerrel kicsit macerásabb az élet!

Bea: Nem a köldökcsonkot kell alkoholozni, az le fog esni, hanem pont a tövénél és nyugodtan nyúljál be, ha már lehet, mert annál előbb le fog esni és ha tudod, akkor hajtsd félre egy kicsit és ott is hintőporozd be. Nekem is volt, hogy jobban vérezgetett, én olyankor naponta többször is lekezeltem.

Nemlajos: Azért így könnyű, hogy Dömének személyi dadája van! :lol: :lol: :lol:

Zazzy: Szerintem babókád megvárja a tavaszt. Az meg már itt van! Szóval most biztos kibújik....

Masut: Nagyon 'irigyellek' a problémamentes terhességért. Én nagyon megszenvedtem mind a hármat....

Katka

katka22

Túrázás: Marq én sem állok túl jól a témában. Április végén 2-szer is megyünk a Börzsönybe (egyszer 2 nap és egyszer 3 nap) és nem ismerem a terepet. Alapból én is babakocsiznék 3 hónapos korig... Néztem az újszülött kengurút, de szerintem az rövid ideig jó csak, én másra nem használnám és sokallom érte a 10 ezer forintot.
Ráadásul nekem volt kendőm (nem megkötős, hanem vállra akasztható, nagyon szuper), de valakinek kölcsönadtam és nem kaptam vissza....
A rendes kengurút olyan 6 hónapos korig tervezem, utána meg van profi háti hordozóm. ;)

Szopizás: Képzeljétek Peti egyre ügyesebb. Most már csak az a necces, amikor álmos és bealszik cicin. Este még kap pótlást, mert egyszerűen bealszik 5 perc alatt fürdés után és nem tudom megszoptatni (bezzeg a cumisüveg az jó (nagy franc a kiscsávó))....
és én meg szeretnék aludni....
Sajnos a hajnal is vacak, mert akkor is folyton bealszik, asztán 10-30 perc után meg rájön, hogy éhes és akkor kezdjük újra.
De nagyon büszke vagyok Petire, hogy megtanult szopizni! 8)
Amikor hazajöttönk a kórházból, akkor nem evett mérhető mennyiséget, most meg szépen szopizik. Na jó, néha sírunk, néha türelmetlenkedünk és persze 1 óra 1 szopi, de akkor is nagyon szuper szerintem.

Katka

katka22

Adryn: Van olyan, hogy rákényszerül az ember.... De ha nem nagy az óraszám, akkor lehet, hogy jól is fog esni a babázás mellett... Párodnak meg úgyis lesz munkája. Ha nem a héten, akkor néhány héten belül. Szerintem ne aggódj!

Katka

katka22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: