A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok.
Szolg közlemény:
Jön Olivér :lol:
Hannának elfolyt a magzatvize :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hanna nagyon drukkolok remélem mielőbb babóhírrel jelentkezel:)

Mostanában teljesen kóma vagyok azért jelentkezek ilyen keveset próbálok minden percet alvással tölteni.
Csöre, Kisbogács, Vickybabe minden tiszteletem a Tiétek hogy így bírjátok és még a fórum is pörög:)

Tegnap este nálunk nagyon hosszú volt órákon keresztül sírás, evés aztán 1/2 2 körül beájulás az ágyba. A délelőtt és a kora délután ok de este mindig jön a nyügi. Ti is tapasztaltatok hasonlót?

Tej: sajnos nekem úgí tűnik nem elég. Babó annyit eszik hogy nem elég ami a ciciből jön tápszert meg nem szívesen adok. Tejszaporító praktikákat kérnék szépen!!!

Tornázni még nem kezdtem el de szerintem még rá is érünk Vele. A pocin még van egy kis lötyi rész de majd tavaszra lemegy és nyárra dögös csajok leszünk újra :wink:

sahli

Aranyérrel küszködők: bocsi a kérdésért de máshogy nem tudom feltenni :oops:
szóval mik a tünetek? tegnap azt vettem észre hogy amikor vécére kellett mennem nagyon fájt mintha kis tüskékkel lett volna tele a kaksi és azok böködtek- nagyon rossz volt. Ez lehet aranyér? Kitüremkedés, vérzés nincs.
Gombócmakka írtál valamilyen krémről-mit használsz?

sahli

Hanna hír: előkészítik császárra, teljesen zárt, és tényleg a víz folyt el DRUKK DRUKK DRUKK :D Minden rendben lesz, Hanna :) Nagyon várjuk Olivért :)

Katuska: hm, jól hangzik :D lehet, holnap felhasználom a banánokat :wink:

Sahli: minden gyereknek megvan a nyűgi időszaka, mi délelőtt 10-12 között szoktunk tekeregni...
Tejcsi szaporítás: tessék rendesen, rendszeresen enni, többet, mint azelőtt, sok plusz kalóriára van szükséged... és kb 2-3 liter folyadék egy nap, sok pihi, semmi stressz, adj neki sűrűbben, ha éhes :) én iszom laktoherb-et, Saci jól bírja, de más egyéb praktikát nem vetek be... na meg felfogom, ami kicsorog, és fejem, ha sok marad benne, és zavar...

Csöre
csöre74

Juj, akkor nem sokára meglesz Olivér. :)
Hű, már csak 4 babó kell, úgyhogy húzzunk bele!!!
Vendég

Hannának, Olivérnek nagy drukk!!!!!

Kisbogács
Öltöztetős sztori ismerős :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Persze, Ági baba olyant nem tud, mint Alex... önmagát szembe pisilni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicky
Torna... súlyemelés... :wink:

Sahli
Tejszaporításra a legjobb a mell minél többszöri alapos kiürítése.
Nálunk nem jött be... Alex kapja a spéci koraszülött-tápszert...
Vendég

Lehet, hogy nagyon hüle vagyok, de valamit nem értek. :? Hogy tud elfolyni a magzatvíz, ha teljesen zárva van a kismama? :roll: Bocsi, de ezt tényleg nem értem. :oops:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Az már világossá vált számomra, hogy lehetetlen visszaolvasni az előző hét eseményeit, csak a születéstörténeteket olvastam el, és a képeket csodáltam meg.

A táblában azért megkuksiztam, ki hol áll, látom, már nagyon sokan Anyukák vagyunk. Meglepődtem, hogy milyen sok császár lett a vége.

Hanna, drukkolok nagyon!!

A képek csodásak, mindjárt teszek fel én is 1 heteset.

Születéstörténet:
Reggel 7-kor arra ébredtem, hogy szivárog a magzatvíz. Ébresztgettem a férjemet, felhívtam a szülésznőmet, aztán nyugodtan lezuhanyoztam, megreggeliztünk, és indultunk a kórházba. Döbbenetes volt, mert mindig úgy képzeltem, hogy az indulás inkább pánik-hangulatban fog telni, mi mégis hihetetlenül nyugodtak voltunk.
A kórházban feltettek CTG-re, a dokim éppen bent volt, hamarosan a szülésznőm is megérkezett, és a vizsgálat után azt tippelte a dokim, hogy este 8 körül szülünk. Beöntés, borotválás után, -mivel fájásom nem volt - kaptam egy tablettát a méhszájba. Ettől aztán pár perc múlva beindultak a fájások, egyből 2 percesek. Ezek maradtak is végig. A fekvést, a labdán ücsörgést, és az ágyra könyöklést próbáltam csak ki, olyan sűrűek voltak a fájások, hogy eszembe sem jutott a zuhany alá menni, vagy a kádba ülni. Olyan gyorsan tágultam, hogy minden vizsgálat után egyre közelebbi időpontot mondtak a végére. Végül ¾ 4 körül kezdődtek a tolófájások, és innentől felgyorsultak az események. Néhány tolás, és már kint is volt a kicsi lány. Csodálatos érzés volt meglátni, és érezni a mellkasomon. Ezután amíg engem varrtak, a férjem a karjában tartva ült mellettem, és csak csodáltuk. Tényleg igaz, hogy ezek a pillanatok minden fájdalmat feledtetnek, mert akár azonnal belevágnék még egyszer.

Azóta:
Az első 2 nap itthon nagyon nehéz volt, Julcsi megállás nélkül sírt, így aztán én is. Eléggé kiborultam, fájt, hogy nem tudjuk kitalálni, mi lehet a baj, hogy nem tudunk segíteni neki, hogy szembetaláltuk magunkat egy helyzettel, amit nem tudtunk megoldani. Azóta sem tudjuk, mi történhetett, talán a környezetváltozás. Azóta sokkal jobb a helyzet, éjszakánként 3-4 óránként szopizik, utána egyből le is tudom tenni aludni, nappal viszont még nagyon igényli a testi kontaktust, így elég sokat van ölben. Kaja után alszik egy kicsit, aztán pár percet nézelődik, de utána már szeretne is érezni bennünket. Ez így elég strapás. Eddig a férjem nagyon sokat segített, jövő héttől már egyedül kell megbírkóznom a feladattal.

Kép
petne

[quote="picuranyu"]L írta:picuranyuehet, hogy nagyon hüle vagyok, de valamit nem értek. :? Hogy tud elfolyni a magzatvíz, ha teljesen zárva van a kismama? :roll: Bocsi, de ezt tényleg nem értem. :oops:

Annyi nyílás a zárt méhszájon is van, hogy a folyadék kifolyik... (gondolj arra, hogy mensesnél is kijön a trutyi...)
Vendég

Kép Julcsi 1 hetes

Kép
petne

Na igen, ebben van valami. :roll: :oops: Legalább most már ezt is tudom. :D
Vendég

Sziasztok!

Hannának nagy drukk!!!
Remélem hamarosan jelentkeznek hogy megszületett Olivér baba!

Aranyérhez annyit fűznék hogy én is azt hittem majd szülés után kell vele küszködni és lám már egy hete bajlódom vele,viszont nekem a kamillás bororgatás használt leginkább.Próbáltam krémeket,kuppot de nem volt jó!

Kép

Kép
poszani

jaj petne, gyönyörű!!!
Vendég

Petne
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anyatársak!
Most már csak egy kérdés... kinek nem ölbebabája van?
Vagy én nem vagyok eléggé erélyes?

Citrom
Érdekes, hogy hol ajánlott, hol nem... nagyon sok függ a genetikától és a környezettől is. Itt nálunk allergénnek tartják manapság. Argentínában pl. az elsők között adják a gyerekeknek. Ott ritka, hogy valaki allergiás legyen rá.
Csak tudnám, hogy Alex most hova tartozik? :roll: :wink:
Vendég

Julcsi gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Petne: nagyon szép Julcsi :)
Szüléstörténet: nagyon ügyesek voltatok :)

Vicky: nem jelentkezem :) Saci is ölbebaba, na nem 24 órában, csak ha dilije van :wink:
Genetika: háááááát, ezen a téren sokkal műveltebb vagy, mint mi :wink:
Apropó: ugye jól tudom, hogy két rh- embernek nem lehet +-os gyereke?

Sahli: úgy tudom, aranyér lehet kívül is, belül is :roll: :? de igazán nem vagyok a téma szakértője... volt egy borsócskám még pocakosság alatt, de kb 2 nap alatt teljesen eltűnt... anélkül, hogy csináltam volna vele valamit.

Csöre
csöre74

Picuranyu: hajrá :)

Csöre
csöre74

Hajrá Hanna és Olivér!!!

Hmm, Sahli, osztozom a kérdésedben, nálam is van ilyen tünet- nem tudom, hogy aranyér-e, de k..va sz..r :(

Csöre: Hát igen, azt hiszem- hogy iszonyú szerencsés voltam a szüléssel!

petne: Julcsi GYÖNYÖRŰ!!!!

Ölbebaba: csak ha délután van, dilije van, és előtte csuklott- no, akkor lesz Vió-manó ölbebaba :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Ha így haladunk, én maradok utoljára. :(
Hanna megelőzött, csmonit 26-án császározzák, én meg itt ülök és malmozok. :(
Vendég

Picuranyu: ne kiabáld el :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Mi is vagyunk, ám ;)

Hannának mennek a drukkok!!!

Katuska, Bartika, Krisz: Én rájöttem. Vízöntő akar lenni a babátok ;) Azaz 21-éig bírjátok ki!!!

Csöre: A név számmá alakítása tényleg manipulálható, rám például nem is nagyon illik, ami kijön, de azaz érdekes, hogy van, hogy nem a teljes nevedet kellene nézni, hanem ami rád ragadt az évek során becenév.
Te is 6-os a születési idő alapján? Saci természete hasonlítani fog a tiédre ;) Ha megtalálom a könyvemet, bepötyögöm, hogy mi jellemzi a 6-osokat, enyém Apa is 6-oska :D

Babázó anyukák lenne egy kérdésem: van olyan, amit szülés előtt elhatároztatok elv, de nem tudtátok kivitelezni, így borult az elmélet? Pl.: nem fog soha velünk egy ágyban aludni a picur, és lám második éjjel már ott figyelt köztetek, vagy ilyesmi...

Kisbogacs: tetszett az éjjeli sztori, én még könnyen vagyok, na majd pár hét múlva, kíváncsi vagyok, én miket fogok írogatni... :roll:

gombócmakka: nekem is van gazdagságom ;) Szülésznőm mondta, hogy szülés után jobban fáj majd, mint a gátseb :shock: Viszont az enyémet szerintem nyisszantani fogják, mert pont olyan helyen van... :roll: Nekem nem fáj, nem vérzik, csak ott figyel a kis hamis, már nem is izgat. Egyébként elmúlik, ha megfelelően kezeled, de az fix, hogy ha egyszer volt, akkor életed során bármikor kijöhet :?
A popin-t megnéztem, tök jó, hogy lehet itthon is kapni, és van próbacsomag. Egy próbára beruházunk, aztán meglátjuk, mennyire lesz óriási Milánra, de ha nagyobb lesz biztos jó lehet ;)

Zita: nagyon szép Vio!! ;) A szüléstörténet se piskóta a dokik ezzel az anyatípussal, hááát :twisted:

Petne: csodaszép Julcsi baba. Azért jó látni, hogy lesz hova menni udvarolni :lol: Megkérdezhetem ki volt a szülésznőd? És, hogy a szülés előtt hányszor taliztál vele, és hogy mennyit adtál neki? (Írd nyugodtan priviben, légyszí. Köszi ;))

biga.csiga

csöre: de én el akarom kiabálni. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Azért mert szerettek, jöttem e világra és lettem új fény, csillag, szülők boldogsága. Szeressétek mindig igaz szeretettel, a kincsetek vagyok, kicsi kincs, de ember. Ma 16:29-kor megszülettem. 55 cm és 3550 gr vagyok. Anyukámmal jól vagyunk.
Olivér baba

Isten hozott Olivér
Hatalmas gratula Hannának és Lacának!!!!

Csöre
csöre74

Hanna anya és Lacapa,
Sok boldogságot, örömet a piciben, Olivér neked meg egészséget, boldogságot és sok-sok rosszcsínyt kívánok!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.18 17:54-kor.
Vendég

Hanna! Gratulálok Nektek!!!!!!!!!! Sok tejcsit és gyors felépülést, várunk vissza!!!!!!! :D Mekkora nagy Olivér baba!!!!!!

Csöre, vérzésre Arnica montana 5 CH napi 2x. :wink: nekem múlóban van, hogy attól-e, nem tudom, mindenesetre szedem...

Petne, Julcsi gyönyörűűűűűűűűűűűű! Gratula a szüléshez, nagyon ügyesek voltatok. Mi volt ez a csodatabletta, amitől beindultak a fájások? Ezek szerint hatékonyabb, mint az oxitocin...

Sahli, szerintem lehet aranyér, amit írsz. Nekem szülés után pár napig olyan érzés volt, mint ha kifordítottak volna ott alul. Azóta csak néha (wc-n...) érzem, és ki is tudom tapizni :(

Kép
vickybabe

Milyen hirre jövök??? Hanna óriási gratuláció, legyetek nagyon boldogok!!! :lol: Ti aztán belehúztatok! Reggel, mikor olvastalak, még semmi. Hú, én se tudtam, hogy zárt méhszájnál is elfolyhat a magzatvíz. Akkor automatikusan császármetszés?

Katuska: én is hisztis vagyok, vagy inkább csak elkeseredett. Akármit csinálok, semmi. Egy darab fájás sincs. A baba meg vigan rugdos, És közben meg már parázok, nem akarom túlhordani. A méhlepényem nem a legjobb, nehogy baja legyen babucinak. Nem akarok kétnaponta kórházba menni. Babázni szeretnék!!!

krisz78

Sahli, tejszaporításra még próbáld ki az Urtica urens 5 CH-t vagy a Ricinus communist. Laktoherbtől nekem fájt Manó pocakja :( És sok folyadék, sok kaja, no stressz :wink:

Kép

Kép
vickybabe

Jó vicc, nézzétek már a vonalzómat!!! :shock: Azt írja ki, Ádámka 64 nap múlva születik meg. Na még az kéne csak! Vagy csak a mi a laptopunk szarakszik? A tieteken jó a dátum?

krisz78

Krisz: az enyémen tökéletes :wink: 1 napot ír :)

Viki: köszi a táblát :) meg a bogyótippet is :) most nem vérzik nagyon, azt csinálja, hogy általában csordogál, és hirtelen jön ki egy nagyobb adag :? az viszont brutális :?
Majd beszereztetem Apussal :)

Csöre
csöre74

Na, most meg jó lett. Frissitettem a gépet. azért ez rossz vicc volt.

krisz78

Gratulálok Hanna! :) Itt pityergek. :)
Vendég

Hanna, Laca
Sok szeretettel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Óriási nagy gratula Hannának, csuda jó hír!!! Sok boldogságot Olivér babához! ;)

biga.csiga

Hannáéknak nagy-nagy gratula!!!! Én is elpityeredtem az üzeneten.

Én elköszönök, holnap már 7-re kell menni a kórházba. Kicsit izgulok.

Katuska, Krisz, Bartika: szorítok, hogy most már jöjjön nálatok is a baba és elkerüljétek a "túlhordásos procedúrát".

A férjem majd jelentkezik, aztán ha hazajöttünk, én is.

Puszi mindenkinek

Kép
jandrea

Akkor mindenki tud mindent, csak egy képet fűznék hozzá!
Kép Olivér
hanna30_apa

Jandrea drukkolok, aztán várjuk a híreket! ;)

Vigyázzatok magatokra, és vigyázzanak rátok!

biga.csiga

jandrea:sokat gondolok majd rátok holnap. :)
Vendég

Laca: egy tündér Olivér :D nagyon szép baba, még egyszer gratula!!!

Csöre
csöre74

Olivér Apa: Gyönyörű a kispasi, itt olvadozok!!! ;)

biga.csiga

hanna_apa: GYÖNYÖRŰ!!!!!!
Vendég

Még egyszer gratula. Nagyon szép kisfiú Olivér.

krisz78

Jandrea: drukkolunk :wink: :)

Csöre
csöre74

katuska hol van? :shock:
Vendég

Sziasztok!

Erzsébet! Üdv újra itthon!

Zitocs! Köszi a szüléstörténetet, fura, hogy milyen kijelentéseket tesznek néha a szakemberek! Jó hogy tudják, hogy ki anyatípus és ki nem! Azt nem osztották meg veled, hogy ezt miből gondolják?

Hanna! Szorítok neked!++++++++++++

Petne! Köszönjük aszüléstörténetet! Ne aggódj, egyedül is fogsz boldogulni!
Julcsi tündéri.

Biga-csiga! Csak olyan van, hogy előre elhatározod és minden másképp lesz! És minden nap változik valami. De ez így szép!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Átnyügösködtük Olivér születését. Lehet Manó azért volt ilyen izgatott mert izgult az udvarlóért? :D
A lényeg, hogy nagyon-nagyon-nagyon örülök nekik!!!!
Oliivér meseszép! Gratulálunk!
(Ági és Ágiapu is gratulál)

Fura, hogy ilyen hamar a császár mellett döntöttek. Elvileg nálunk is ugyanez volt a sztori: éjjel 3-kor magzatvízelfolyás, de nálunk csak 12 óra múlva lett császár. Előbb végigcsináltuk a "nézzük meg egy újabb oxytocintól sem tágulunk-e" játékot 4x egymás után.
kisbogacs

Petne, hidd el menni fog egyedül is, belejössz! És ezek a kis picurik is olyan gyorsan fejlődnek, egy-két hét és a pár perces nézelődésből akár félórás nyugodt világlesések lesznek, nyugi!
kisbogacs

[quote="biga.csiga"]
írta:
biga.csigaBabázó anyukák lenne egy kérdésem: van olyan, amit szülés előtt elhatároztatok elv, de nem tudtátok kivitelezni, így borult az elmélet? Pl.: nem fog soha velünk egy ágyban aludni a picur, és lám második éjjel már ott figyelt köztetek, vagy ilyesmi...

Még nem borult, de lehet egy napon fog a cumi-elv. Manó sokat nyűgös (egyre inkább úgy tűnik, hogy hasfájós), és csak a cumizás vigasztalja. Cumi híján viszont vagy kénytelen vagyok mellre tenni (ilyenkor nem eszik, csak tartja a szájában, ami nem jó mert áztat), vagy néha sikerül vele elfogadtatnom az ujjam is, de az is elég macerás, ha egy órán át ülsz éjjel a kiságy mellett, belógatva a kezed.
kisbogacs

Kisbogacs: Inkább cumi, mielőtt megtalálja a saját kezét :roll: A várandós csomagban nem volt cumi? Egy próbát megér...

biga.csiga

Csajok!

Én mára megyek... Jó éjt mindenkinek!

biga.csiga

Sziasztok!

Nagyon szép Olivér baba:) Remélem lassan én is ilyen képekkel jelentkezem;)
Picuranyu: ne izgulj, bármikor beelőzhetsz te is:) Lehet a következő baba a tiéd lesz.

M

csmoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: