A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hú, mennyien lettünk hirtelen, üdv nektek Panna, Andabella, Pamóka, Gjéti!

Zétibébi: De jóóóó! Ha nem volna csúnya dolog, akkor most rettenetesen irigykednék a Kukisotok miatt :lol:

Andus: Kitartás, már csak 1 nap és meglesz az a bizonyos részeredmény, csak azt nem tudom, az micsoda, és hogy jön ki. Nekünk combcsont 12+5 idősen 6mm.

Stelly: Mi a technikád, háton fekve?, kaja után jóval?, kéz a pocin vagy nem? Úgy szeretném már én is érezni!

Szülésről: Biztos igazatok lehet, akik azt mondjátok, hogy az elsőre várás a legnyugodtabb. Nekem semmi félelmem nincs a szüléssel kapcsolatban, ami hasznos is, mert mi háborítatlanul szeretnénk szülni, semmi mesterséges körülmény vagy beavatkozás :wink:

Az én védőnőm is a bőkezűek táborába tartozik :lol:

Na ma voltam a titokzatos TORCHszűréshez a vérvételen, 2 hét múlva eredmény.

Zsu: sikerült nagy nehezen időpontot kapni a doktornőhöz, de csak 26-ra. Ez pont az AFP számolt ideje előtti nap, úgyhogy hajszál híja, hogy lesz papírom.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: Én ma kértem időpontot szeptember 1-re kaptam! :?
zsu83

Zsuzsi, bejelöltelek iwiw-en!
zsu83

Sziasztok !

Pocsék éjszakám volt, mindenféle rémálmok... jó, ha 4 órát aludtam.
Zsu és Zsuzsi, köszi, hogy megírtátok a combcsontot. Emiatt kicsit megnyugodtam, mert közben azon agyltam, hogy lehet, hogy a baba nagyobb, és azért nagyobb a redő is. Nekünk a comcsont 8 mm volt. A baba hossza pedig 60,4 mm. A barátnőm babája ennyi idősen csak 5 cm volt, 1,6-os nyaki redővel. Azért egy centi elég nagy különbség szerintem ilyenkor.

A netet végigböngésztem, sok helyen 3-at írnak határként, de pl. a védőnőnk is 2-t mondott.

Na mindegy, holnap meglesz a részeredmény, de nem fűzök hozzá nagy reményeket, meg vagyok róla győződve, hogy rossz lesz, mivel a kor rengeteget ront rajta, meg most ez a nyaki redő érték is.
De nem hagyom magam, nem lesz beteg a babóca és kész!

De ez a kor dolog annyira idegesít. Mindenki csak csóválni tud, hogy igen 38 év.... már kockázatos. De azt nem veszik figyelembe, hogy tök normális életet élünk, sosem cigiztünk, nem iszunk, nem züllünk, általában fiatalabbnak szoktak nézni a koromnál.
Szávát 31 évesen szültem, már akkor is a korral riogattak a kórházban, hogy hááát, első baba, 30 felett, nem tágulok... tuti császár lesz... 5 napig a poklokat éltem át, amíg bent voltam és nem született meg.

Torc szűrés: én is voltam az előző terhességnél, de úgy kellett kikönyörögnöm, mert akkor hoztam haza egy kölyökcicát, és féltem a toxoplazmózistól. Csak én nem tudtam, hogy ez a teszt neve, csak most tudtam meg tőletek :lol:

Zsu, Zsuzsi, milyen doktornőhöz mentek? Nem véletlen a Hajdú Krisztinához?

Szülés: Én is félek, jobban, mint az elsőnél, mert tudom már, hogy milyen. De eszembe sem jut, hogy edát kérjek, úgy vagyok vele, hogy megvan a fájdalomnak az oka szüléskor, és ki fogom bírni, egyszer már kibírtam, és különben is mindenki kibírja.
Mindig az járt a fejemben szülés alatt, hogy csak pár óra és már nem fog fájni. Utána pedig rettentő erősnek éreztem magam, úgy voltam vele, hogy ha ezt a fájdalmat kibírtam, akkor én már az életben mindent ki fogok bírni, és nagyon megerősített lelkileg.

Edina, még nem néztem meg a klipeket, de meg fogom :)

Pamóka, nekem is azt hiszem ez a két érték tért el egy kicsit, de nem kell ezzel különösebben foglalkozni szerintem.
A terhesség alatt egy csomó minden felborul.

Minden új tagot üdvözlök, és nagyon örülök, hogy ilyen sokan lettünk!

A nemekre visszatérve, tegnap én rákérdeztem, hogy látszik-e már, és azt mondta a doki, hogy ilyenkor még nem kell nézegetni, most alakulnak ki a dolgok, majd a 16 heti vizsgálatnál már látni lehet.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hát köszönöm az eddigi hozzászólásokat és üdvözléseket, remélem tényleg nem lesz gond. Kb. 5 orvossal beszéltem (köztük a férjemmel is) és mindenki azt mondta, hogy ennek az eredménynek nincs jelentősége, de azért az ember mégiscsak aggódik, ha egy új élet növekszik a pocakjában...

Egyébként már néha Én is úgy érzem, mintha mozogna, de erre mindenki azt mondta, hogy az még nagyon korai lenne. Hát majd kiderül... :-) Egyelőre a baba nemét sem tudjuk, szóval már nagy a kíváncsiság. Talán hamarosan meg tudják mondani.

Panna
pandusika

Bocsi, Panna helyett pamókát írtam... a memóriám viszont már nem a régi :lol: 8)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Köszönöm Andi, hogy válaszoltál!

Az mindenesetre megnyugtató, hogy nem vagyok ezzel egyedül.... Végülis ez most tényleg egy másállapot... :-)

Panna
pandusika

Andus: Nem lesz rossz az érték, majd meglátod!
És helyes a hozzáállásod, egy egészséges, gyönyörű babád lesz! :lol:
Hogy hívták a dokit aki a Bolgárkerékbe csinálta az uh-t?
Mert nekem egy nagyon rendi dokibácsi csinálta! :)
És ő hozta fel a baba nemét, mi rá se mertünk kérdezni!
Mi a Kocsis Évához járunk!
zsu83

Dr.Tmimmermann Gábornak hívják.
Ő tényleg nagyon kedves volt. Nekünk a nemére a fentieket mondta.
Viszont akihez be kellett menni, egy szőke fiatal nő, hosszú egyenes hajjal, na ő volt az, aki olyan részvétteljes pillantásokat mért ránk, attól akadtam ki igazán.

Ti mennyit fizettetek? Nekünk 35 ezer ft volt.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!!!
köszi mindenkinek aki dicsérte a pocakom, nagyon jól érzem vele magam!!!Asszem most kezdek eljutni az élvezetes kismamaságba! Király, annyira jó volt ma vásárolni, rucikat próbálni, meg élvezni az egyre nagyobb pocakot, még a nagy meleg ellenére is, hogy az csak na!
Voltam a 2in1-ban, bár olcsó szerkók közül egy se volt méretemben, minden 0-ás volt, ami tetszett volna......és nem volt nagyobb, de azért egy pár dolgot vettem(farmert pl) meg a Mamut1ben is van egy kismami bolt a Rossmannál, ami rettentő jó volt, vettem vagány miniszoknyát, meg felsőket, meg majdnem vettem, egy pöttyös fürdőrucit.....de aztán leszálltam a földre! Szóval csak ajánlani tudom!!!! Végigszaglásztam a parfümériákat, meg kajáltam fincsit, a mamut1 tetejében van egy csokizó, ott ettem grillezett cukkinis palacsintát, isteni volt, kostoljátok meg, meg jók a kávék!!!!!!!
Ja és a hugommal mentem persze, úgy feldobott, meg az is hogy 21 évesnek néztek mindenhol, és nem hitték el, hogy van már 2 "nagy" gyerekem......szóval bulis egy nap volt, asszem ilyen lesz már minden!!!!!!
Baba okés, megjött a genetikai teszt eredmény, és negatív, minden 1:25000-hez az esély....vagy valami hasonló, szóval semmi baja a gyereknek!!!!!!!:):):)
Remélem minden kismami ily jól érzi magát!!!!fáj a fejem ugyan, de annyira nem számít! És imádom a COCA Colát!!!!! valahoyg azt kívánom, bár tudom nem szabadna inni, de ez ugyse tart sokáig!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Andus: Mi is annál a dokinál voltunk!
Nekünk ő mondta: hogy van ott valami a lába között! :lol:
Lehet hogy neked kislányod lesz! :wink:
Nekünk nem szőke nő volt a tájékoztatón!
Ne is törődj azzal a nővel, minden ok lesz meglátod!

Ikverus: Gratulálok az eredményhez! :lol:
zsu83

Ja, és mi is 35ezret fizettünk!
zsu83

Zsu, a mi babánk olyan szégyenlős volt, hogy eltakarta az arcocskáját is, és a lábai is jól össze voltak zárva. Ráadásul aludni akart, és állandóan fel kellett kelteni azzal, hogy köhögjek....
Akkor mocorgott egy kicsit, megdörzsölte az arcát, befordult más pózba és aludt tovább :lol: Meg is jegyezte a doki, hogy jó alvókája van.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Verus gratulálok, ez nagyon nagyon jó eredmény.
Délutánra várom az enyémet, drukkoljatok nekem nagyon nagyon lécci, hogy legalább 1:500 felett legyen.... bár annyira félek, hogy nem lesz :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

A kólát én is kívánom, és iszom is. Előző terhességeimnél is ittam, és semmi gond nem volt. Igazság szerint az első terhességnél vigyázni kellett a cukromra, és az egyedül iható édes ital a light-cola volt... A terhesség vége felé pedig rendszeresen kólával a kezemben mentem vizsgálatokra, mert csak úgy volt hajlandó felébredni a gyerek és az elvárt mozgásokat produkálni. :lol:

Viszont a korábban feltett kérdésemre nem kaptam választ. 91. napi igazolás? Sokgyerekesek!!! Ugye nem mulasztjátok el?!

Szüléstől való félelem: Én 3 év alatt már harmadszorra fogok nekimenni ennek, gondoljátok, ha olyan szörnyűséges lenne, vállalnám?! :) Bár van ám egy olyan bölcs találmánya a természetnek, hogy a szülés után bizonyos hormonok segítik a felejtést :roll:

Kép
kangu

Verus: gratulálok a szép eredményekhez, és Te tényleg nagyon fedobottnak tűnsz! :)

Panna: üdvözlet!

Andus: drukkolunk!

Abencze: szerintem a 2in1 tök jó, én a Lövőház utcai üzletben voltam, vannak már jó őszi cuccok is. Vettem egy vastagabb térdnadrágot és egy őszi felsőt, összesen 6000 Ft-ért. Szerintem ez elég korrekt ár, a nadrág eredeti ára 12000 volt, annyiért mondjuk nem vettem volna meg. Te vékony is vagy, a Te méretedben biztosan nagyobb a választék. Az enyémben nem volt sok minden. Ja, csak az eladócsajt tudtam volna feledni... :( Nem kérdezte meg, vajon miért jöttem (végig az internetet böngészte), mikor rákérdeztem valamire, nagy vonakodva segített és őszintén csodálkozott, hogy a méretem jó rám. Legalább csinálhatott volna úgy, mintha nem lepődött meg volna annyira, hogy van még a méretemben valami. Ok, hogy 180 cm vagyok és soha nem voltam egy vékony alkat, de azért nem vagyok egy extra méretű valaki, aki csak molettiben vásárolhat... Na mindegy, elég érzékeny vagyok ilyen tekintetben, az biztos, de ha én így beszélnék az ügyfeleimmel a munkahelyemen, az már régen rossz lenne. Szerintem a csaj csak ilyen kis nyári beugró lehet, biztosan nem a tulajdonosok egyike. :)
Bocs a kiakadásért, de szerintem nagyon nem mindegy, hogy egy üzletben hogyan beszélnek az emberrel... Bennem legalábbis nyomot szokott hagyni.
Mindenesetre a ruhák jók és most az áruk is megéri.

Mindenkinek olyan jó napokat, mint amilyenről Verus írt nekünk! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok lányok!

Már leírtam az előbb amit szerettem volna,és nem küldte el :x
Tök jó!

Szóval,Zétibébi,gratulálok a kisfiúhoz mi is azt szeretnénk nagyon,vagyis én meg a férjem,a kislányom természetesen lányt szeretne és azt is megmondta már,hogy Noéminek fogják hívni,mert szerinte az tök jó,olyan van az oviban is :D

Stelly:nagyon jó,hogy már mozog neked is,nekem is mozog,én is a héten éreztem először talán van köze ahoz,hogy mi hajszálpontosan egyidősek vagyunk! :) Jövő héten AFP,aztán a hét utolsó napján nekem lesz egy UH.-om,remélem akkor megmondják a cseppem nemét!Úgy szeretném már!!

Képzeljétek tegnap a Zolikám hazaállított egy babakocsival.Abszolút ezt szerettem volna hiszen együtt néztük ki de én jóval késöbb gondoltam.Nagyon be van sózva,mondjuk ennek örülök!Mercikénk mindjárt ki is próbálta,közölte ez jó lesz a tesónak mert nem fog a szemébe sütni a nap! :) Olyan édes volt a kis drágám.Szerinte most már ki is bújhat mert kocsija van. :)

pamóka01

Andus, nyugi, én biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond és gyönyörű, egészéges babátok fog születni! Komolyan, néha már én is azt érzem, hogy az orvosok nem azért vannak, hogy megnyugtassák, hanem jól beijesszék az embert! Pedig sokkal többet érne, ha megnyugtatna ő is!!!
Pamóka, aranyos lehett a kislányod!
Zétibébi, én is gratulálok a kis kukishoz, titkon remélem, hogy nekünk is kisfiúnk lesz ezúttal : )
Julcsi, Verus, köszi a beszámolókat, én is igyekszem majd bejutni a városba ezügyben :)
Lassan jönnek a jó kis terheléses cukros-AFP-s vérvételek, ÁEK-s lányok, majd, számítok a beszámolókra!
Kangu, mi az a 91. napos igazolás? Még nem hallottam róla!
A.

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!

Verus gratula az eredményhez, totál feldobott amiket írtál! :D Teljesen átszellemültem a vidámságodtól! Valahogy így kéne végigcsinálni a terhességet!!! :lol:

Andus ne izgulj, nemsoká eredmény, és még ha kétségek között is hagy akkor is gondolj arra, hogy milyen sokszor megesik hogy mesés babák születnek rossz eredmények után is! A barátnőmnek kitalálták uh-n hogy nincs gerince babának és hogy retardált, szegény napokig bőgött, most a srác 6 éves és nagyon is rendben van :)

Edina megnéztelek :lol: :lol: :lol: én nagyon bírtam! Zéti is idetopogott mikor meghallotta és elkezdett énekelni meg vigyorgott nagyon, úgyhogy meki is tetszett! :lol:

Panna üdv téged is!

A kóla nekem is menne minden mennyiségben, ha tehetném mást sem innék de annyira bebeszéltem magamnak, hogy olvastam hogy a szénsav lebontja a kalciumot, hogy erősen korlátozom a mennyiséget. Zétivel kóla és túró rudi mániás voltam :wink: Most kezdődött a citromfagyival, majd görögdinnye, majd őszibarack, majd karamellás danette, most stagnálok :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok lányok,

jó sokat írtatok tegnap délután óta :D

kérdezte valaki, hogy mi a módszerem: őszintén szólva semmi, azt gondoltam, hogy én még biztos nem érezhetem, úgyhogy nem is erőlködtem rajta, csak reggel kint álltam a teraszon, fésültem a hajam, meg levegőztem kicsit, és közben egyszer csak éreztem :D ma reggel is becsekkolt a picur reggeli után :D apukája is teljesen belelkesedett :)

Panna: ne aggódj a vérkép miatt, ha az orvosod azt mondta. Nekem mondjuk pont a limfocitám jó volt, de voltmásik négy eredmény, amit a laborban becsillagoztak (és ami miatt először kicsit megijedtem), de mikor visszavittem az orvoshoz, ő is azt mondta, hogy ami fontos, hogy ne térjen el, az rendben van, amik meg eltérnek, amiatt nincs okom aggodalomra. Csak tudják az orvosok, hogy mit beszélnek, ennyire azért muszáj megbíznunk bennük! :)

Nézegetjük már mi is a babakocsikat, de majd csak később szeretnék elkezdeni vásárolni - egyrészt babonából, másrészt meg költözés után még pl pont a gyerekszoba tiszta csatatér, és szeretnék egy kis rendet varázsolni, mielőtt telezúdítom a lakást új holmikkal :)

Andus, úgy örülök annak, amit írtál, ez a hozzáállás szerintem a legjobb amit tehetsz: hogy nem foglalkozol az arcokat vágó libával, hanem elhatározod, hogy rendben van minden azzal a picivel!

kóláról: akármennyire káros, két-három naponta én is úgy megkívánom, hogy nem tudok ellenállni, és ha úgy sikerül egy étkezés, hogy nehezebb volt az étel, mint terveztem, akkor egy perc alatt helyreteszi a gyomrom! Egyébként szerintem az, hogy nem szabad kólát, meg ilyeneket fogyasztani, az főleg arra vonatkozik, hogy ne nagy mennyiségben. Egy pohár kólától nem hinném, hogy bármi baja lenne a babának - sokkal károsabb akkor már az a levegő, amit a városban kénytelenek vagyunk belélegezni, legalábbis szerintem.

KépKép

KépKép
stelly

A dolgok mai állása szerint a 3. gyerektől kezdődően jár az adójóváírás. Bár ennek még nem néztem utána, csak a védőnő világosított fel. Gyereknek tekintik a 91. napját betöltött magzatot. De ahoz, hogy igénybe vedd az adójóváírást, kell egy 91. napos igazolás a nőgyógyásztól. Ezt utána évtizedekig szent ereklyeként kell őrizni az esetleges adóellenőrzés miatt. Ugyanis hiába van gyereked, papír nélkül a hivatal nem veszi tudomásul, hogy voltál 91 napos terhes is. :D Szóval akinek most lesz a 3 v. többedik gyereke, az éljen a lehetőséggel!!!!
Amikor kb. 2 évvel ezelőtt szültem az 1. gyereket, akkor még 1 gyerek után is járt adójóváírás. Most csak a 3. után, de vajon meddig? :( Esélyes az eltörlése, de addig is még ki lehet használni!

Kép
kangu

Sziasztok!

Hát annak ellenére, hogy a párom orvos, teljesen egyetértek azzal a véleménnyel, hogy néha jobban megijesztik az embert, mint megnyugtatják, bár Ő szerencsére nem az ijesztegetős fajta... :-)
Nálam a 12 hetes ultrahangot korábban, a 11. héten csinálta egy nagyon rendes doki és minden rendben talált, de mivel szerinte még pici volt a baba, vissza kellett mennem 1 hét múlva. Ott már sajnos másik orvos volt, aki minősíthetetlenül viselkedett és amikor a végén megkérdeztem, hogy minden rendben van-e, közölte, hogy igen, de csak egyelőre és ez nem jelenti azt, hogy ez később is így lesz... Szóval sajnos vannak ilyenek és ilyenkor talán az a legjobb, ha ezt az ember meg sem hallja, de azért Én is nagyon pipa lettem.
Andi, szerintem se izgulj! Én úgy tudom, hogy 3 mm-ig normális, ami azt jelenti, hogy a Te értéked is az, biztos makk egészséges a kisbabád. Ha az orvosod részeredményt kért, akkor valószínüleg nagyon alapos és lelkiismeretes, de ez nem jelenti azt, hogy bármi baj van.

Üdv.

Panna
pandusika

Eszter igazad lehet a kólával kapcsolatban, annyi minden van amit meg sem gondolunk és esetleg jobban árt, mint amiktől távol tartjuk magunkat. Rólam mostanában megy le a stressz amiatt, hogy fejlődési rendellenességet okozok a wc-pucolással, meg ilyen hülyeségek :lol: én ezeket annyira komolyan vettem/veszem, hogy a környezetem néha szerintem hülyének is néz, mármint pl nem veszek gyümilevet amiben sok a vacak, nem iszok szénsavasat ha szomjan döglök sem, és képes vagyok visszatartani a lélegzetem ha takarítószert használok :lol: tudom néha beteges, de ezektől a kis rögeszméktől nyugodt a lelkem :D és pl a szmog valszeg tényleg többet árthat mint egy fél literes kóla :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Az ijesztegetésről:

Az első gyerekem az AFP szerint és egy "zseni" orvos (kórházi szaktekintély!) által végzett ultrahang szerint nyitott gerincű. A genetikai ultrahangon (Sote) nem láttak semmi hibát. Addigra már idegileg ott tartottam, hogy zokogtam a vizsgálat alatt, hogy mit láthatott az előző orvos. Akkor elküldtek felöltözni, majd ismét visszahívtak, és újra, mostmár többen megnézték. Utána szent esküt tettek, hogy semmi baja a gyereknek, az orvos esetleg a köldökzsinor miatt nézhette el :shock: Mikor visszamentem az orvosomhoz a reakció annyi volt "attól még hogy nem nyitott gerincű, nehogy már azt higgyem, hogy biztosan egészséges!" :twisted:
Utólag már azt mondom, hogy akkor rögtön sarkon kellett volna fordulnom, és otthagyni az orvost és a kórházat is. sok későbbi kellemetlenségtől megkíméltem volna magunkat....
Mindezzel csak azt akartam mondani, hogy akinek az orvosa ijesztegetésre utazik, az váltson sűrgősen, még nem késő! A pánikolás többet árt a babának mint a kóla :D

Kép
kangu

B.sszus Kangu ez nem semmi... :shock:

Íme a tegnapi képek.
A kakasos képet úgy képzeljétek el, hogy ülő pózban van a baba és mi alulról látjuk a fenekét. Kép Öcskös

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép Öcsi kakasa

Vera
Kép
Kép
zetibebi

hihi jééé tényleg ott kukucskál valami :D

KépKép

KépKép
stelly

Vera!

Jók a képek, tényleg látványos :lol: .

Tegnap este az én babám is bulizott odabenn :D . Nem volt látványos és erőteljes a dolog, de határozottan éreztem. Nagyon örülök neki, innentől valahogy megnyugtatóbb a helyzet, nem kell ultrahang ahhoz, hogy tudjam, mocorog. :D

Andus!

Szólj, ha megvan az eredmény!

Kép
mist

Huhh Csajok, ma nagyon éltek! Alig bírom visszaolvasni.

Pampoka
: A kislányod egy bűbáj lehet... :)

Zetibebi: Valóban látványos, magáért beszél a kép. :)

Huhh, Kangu, ez durva egy történet... Főleg első babánál, mikor még annyira fontos ez a bizalmi dolog. Nyilván később is, csak így az elején még tapasztalatlan és kiszolgáltatott az ember nagyon.

Szerintem is (és minden barátnőm szerint, aki már volt terhes), nem az a lényeg, hogy mindentől távol tartsa magát az ember (jó persze, nyers húst, ilyesmit én sem eszem), csak hogy mondjuk a kólafogyasztás ne öltsön iszonyú méreteket. Szóval, az ilyesmit csak mértékkel, de ha az ember megkíván egy kicst, akkor miért ne lehetne? Én legalábbis azt gondolom, hogy a görcsölés és az idegeskedés a legrosszabb, nem a kóla vagy mondjuk néha egy pici fetasajt (védőnőm szerint azt se egyek, mert sós).
Most éppen egyébként kávét iszom, amit nem kellene többször mint egyszer egy nap, de erőteljesen érzem, hogy leesett a vérnyomásom, és talán most segít. Ha elmúlik a fejfájásom, akkor már nem bánom, az sem jó a gyerekemnek, ha egész délután fáj az anyja feje.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Andus: A mi babánk is ugyanígy viselkedett, aludt, köhögtetett a doki, meg oldalra fordított! :lol: De utána magához tért, mutogatta magát, aztán a végén ő is befordult, megunta a mutatványozást! :lol:
Nagyon drukkolunk nektek! Minden rendben lesz, meglátod!

Zétibébi: Gratulálok a kisöcsihez! :lol:

Babakocsi: Már kiválasztottuk a babakocsit, múlthéten be is linkeltem nektek, októberbe vesszük meg! :lol:

Kóla: Eddig nem ittam kólát, de mivel a vérnyomásom ilyen alacsony napi fél pohárral engedélyeztem magamnak! A kávét valahogy nem kívánom, pedig régen el se tudtam volna képzelni nélküle a reggelt! :)
zsu83

Sziasztok!

De klassz, tényleg ott a kukija:))))))
Nekem jövő héten lesz a vérvételem, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a vércsoportom:)
Aztán 25-én UH. Izgatott vagyok, nálunk első baba lesz.
A vásárlással kapcsolatban szimpi a 2in1, én is oda fogok menni amint hízásnak indulok.

A colával kapcsolatban: nekem múlt héten előírta a doki, hogy se fagyi, se pizza, se kenyér, se süti, innivalóból is csak mentes ásványvíz...Szóval sok gyümi és zöldség, pedig abszolút nem vagyok elhízva. 180 magas vagyok és 84 kg.

Szép napot mindenkinek!

Üdv.Andabella
andabella

zetibebi: :) édes nagyon. :) Csütörtökön mi is így láttuk Kristófot. :)

Én ma voltam AFP-n, szerencsére túl vagyok rajta, kb. 2 hét amíg megjön az eredmény. A védőnőm fogja kihozni, mert közben megejti az első családlátogatást is. :)
valakinél volt már kint a védőnő vagy tudjátok, mikor fog menni?
Aztán AFP eredménnyel irány a nődoki, 18. heti UH-ra. :) Már úgy várom!
Vendég

zetibebi nagy -nagy gratula!!Régen nem kakas jelnek mondták hanem teknösbéka jelnek :lol: Mi is ezt szeretnénk látni és hallani az uhn.

Zsu köszönöm a linket.Holnap ujra uh. mert állitólag most multam el 12 hetes.napot nemmondott mennyivel.
Nemlesz dokim,szülésznöt fogadok csak.Úgyis Ő csinál mindent.

Szerintem mindenki azt és annyit egyen-igyon amennyit kíván.A sóssat és társait azért nemszeretik ha fogyasszuk mert megfogja a vizet.viszont ha olyasmit eszünk ami meg vizhajtó pl:dinnye,eper akkor nincs semmi baj,mindenki ugyis figyel a teste jelzéseire!!

Andus:Nyugi !Nemlesz semmi baj!!!!!!!

Kép
zümis

Nálunk még nem járt a védőnő, ezek szerint már a 20. hét előtt kimegy családlátogatásra?
andabella

Lányok, köszi szépen a szurkolást, jól szorítottatok!
Hívtak az eredmény miatt, teljesen jó, azt mondták izgalomra semmi ok :lol: Akkora de akkora kő esett le a szívemről, hogy csak na!
Azt mondták, hogy ez csak egy részeredmény, a végleges 4 hét múlva lesz az AFP értéket is belekalkulálva, de ez teljesen negatív. Rákérdeztem azért az arányszámra, és 1:450-hez, azt mondta a hölgy, hogy ez szuper jó a koromhoz képest, mert az ami nagyon lerontja ilyenkor az ereményt, és az 1: 150-hez lenne a statisztika szerint.

Szóval most olyan boldog vagyok, hogy csak na!!!!!!!! :lol:

Egy dolog árnyékolja be, hogy Száva belázasodott. Szegényke panaszkodott, hogyfáj a feje, és megnéztem nagyon forró, lázas. Remélem nem lesz semmi komoly.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus ez szuper!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Úgy örülök, jó kis stressz volt!
Kicsi Szávának jobbulást, reméljük "csak" egy kis megfázás!

Nem hiszitek el milyen forróság van a házban, a déli alvásnál csak feküdtünk egymás mellett Zétivel mint a partra vetett halak. Még alszik, ha felkelt szerintem kiviszem, csinálok pancsit az udvaron, ezt nem lehet elviselni...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

andus gratulálok, ez nagyon jó eredmény. :) Anno én is alig vártam, hogy megtudjam mekkora lett az eredménye a tesztnek. :)
Bár, a védőnőm szerint ennek az eredménye sokkal mérvadóbb, mint az AFp-é. Szóval szerintem már meg is nyugodhatsz, az AFp-d is rendben lesz. ;)
Vendég

Andi gratulálok Én is! Ez tényleg nagyon szuper!!! :D

És gratulálok azoknak is, akik már tudják a kisbaba nemét! Én most már megvárom a 18 hetes uh-t, ami kb. bő két hét múlva lesz.

Nekem egyébként azt mondták, hogy azt egyem-igyam, amit kívánok, mert a szervezetemnek arra van szüksége. Tehát ha sósat, akkor sósat, ha édeset, akkor édeset.... persze nem csupa egészségtelen dolgot. Ma már amúgy is nehéz egészségesen táplálkozni, a gyümölcsök vegyszerrel vannak kezelve és még a kenéyrben is tartósítószer van. :cry:

Panna
pandusika

Andus, ez szuper!!! :lol: :lol: :lol: Szávának meg jobbulást - ő legalább már meg tudja mondani, hogy mi baja van, ez így egy kicsit egyszerűbb :)

hogy a védőnő kihez mikor megy ki, az szerintem teljesen rajtuk múlik, Zsuéknál pl már kint volt valamikor nagyon-nagyon az elején, nekem nem is említette, hogy szeretne jönni, viszont nekem havonta kell mennem hozzá

néha átkukkantok a januári fórumba, hogy "puskázzak", mi jön majd ezután, és most meglepve olvastam, hogy olyasmiről írtak lányok, hogy ha valakinek nem jó a szeme, akkor ez problémát okozhat a szülésnél. Én elég erős kontaktlencsét viselek - tudtok erről valamit?

KépKép

KépKép
stelly

Köszi szépen mindenkinek! :) :) :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

stelly: :) Én írogatok is a januári topikba. :)
A szemről csak annyit kell tudni, hogy bizonyos dioptria fölött csak császárral lehet szülni.
De mikor a védőnőd felvette első alkalommal az adataidat, akkor gondolom kérdezte, hogy baj van-e a szemeddel.
Nekem azt mondta, hogy 7 dipotria fölött nem szokták engedni a hagyományos szülést.
Nekem -5-ös van, kontaklencsét hordok, erre azt mondta, hogy még jó.

A védőnői látogatás szerintem is a védőnőtől függ.
Vendég

A szemmel akkor van gond ha repedés van a retinán, akkor ez a kitoláskor tovább repedhet. Ha valaki többet tud vagy jobban tudja szóljon mert én csak ennyit tudok.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Most látom amit picuranyu írt, nekem a bal szemem +6 körül van, de senki sem érdeklődött ez iránt se akkor se most :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zetibebi, szerintem a következő védőnői látogatásnál akkor említsd meg, hogy mi van a szemeddel. Amúgy a kiskönyvben pont van egy rész, ahová ezt be kell írni.
Aztán lehet, hogy kórházaktól függ, meddig engedik, meddig nem.
Én pl. úgy tudtam, kontaklencsében nem is szülhetek, de azt mondta, hogy nyugodtan szülhetek benne, ha az optikus ezt engedi.
De hogy pontosan miért is nem engedik 7 dioptria fölött a szülést, nem tudom.
Lehet, hogy az érpattanás miatt, vagy kugorhat a szemed az erölködéstől. Mármint, ha rövidlátó valaki, akkor ezt simán el tudom képzelni, hisz az izmai ernyettebbek, mint pl. a távollátóknak. Lehet, hogy ezért veszélyesebb.
Úgy emlékszem, hogy -7-es maximumot mondott.
Vendég

Van a babaneten egy topik "szemüveg=császármetszés" címmel a "szülés" témakörön belül. Ott taglalják a problémát.

Kép
kangu

Picuranyu: Nálunk már volt a védőnő a 10. héten! Nagyon kiváncsi volt ránk! :wink: Kb. fél órát volt nálunk, körbevezettem őt a lakáson, megmutattam a gyerekszobát, beszélgettünk egy picit ellátott egy-két tanáccsal és már ment is! :)

Zümis: Szívesen, nincs mit! :D

Andus: Mondtuk hogy nem lesz semmi baj! Úgy örülök nektek! :lol:
Jobbulást Szávának! :lol:

Olyan jót aludtam délután, nemrég keltem fel! :) De olyan jól esett! :lol:
Este meg majd nem bírok aludni! :roll:
zsu83

zsu: hát, nálunk sokat nem fog látni, mivel még nem vagyunk totál berendezkedve, gyerekszoba meg tök üres. Na jó, itt van épp a számítógép. :)
Vendég

Picuranyu: Nálunk se volt még sok minden, csak a vasalódeszka, meg a szárító! :lol:
zsu83

Akkor jöhet. :)
Vendég

Lányok, ez hihetetlen!
Alkalmam volt 4x megfigyelni élesben, hogy mit is kell csinálni, majd ha eljön a nagy nap! :lol:
Drága cicámnak, Pipikének ma délután megszülettek várva-várt kölykei, most 4 van, de úgy érzem, 5. még a pociban :roll:
Fantasztikusan ügyes volt, pedig az egyik bébi farosan jött (őt egy kicsit segítettem kihúzni, nehogy megfulladjon odabent). Most mindannyian szopiznak, mama alszik, elfáradt a drágám!
A baj az, hogy szerintem csak 4 "működő" cicije van, miből fog enni az ötödik? :cry:
Andus, neked nagyon örülök, de jó, hogy megnyugtatóak az eredmények :lol: :lol: :lol:
Hozzánk védőnéni szept 10-én tesz baráti látogatást, a szememről első alkalommal hosszasan érdeklődött, mivel nekem műtötték, hogy ne kelljen szemüveget hordanom(nagyon utáltam).
Kóla dolog: furcsa, hogy kívánjátok a kólát, nekem olyan szerencsém van, hogy tisztított vizet ihatunk babámmal együtt. Egyszerűen nem bírom lenyelni sem a csapvizet, sem az ásványvizet, viszont a tisztítottból simán lemegy napi 2 liter.
Most látom, hogy az egyik kiscicia nem tud szopizni, hiába tartom oda a fejét, már egy órája csak keres. A többiek olyan édesen cuppognak! Ha sikerül, teszek fel nektek képet!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: