A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Anitja! Olyan a kezed, mint mikor bekentem magam a barnító krémmel! :lol: :lol: Biztos karotin van a festékben, nem? :roll: Noel nagyon édes!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Majd visszaolvasok, de most van egy kérdésem.
Zsófi a reggeli első pelenkázásnál lepisilte a pelenkázót. A pelenkázónk fehér, és láttam, hogy a pisije sárga! :shock:
Idáig mindig átlátszó volt, és úgy tudom, annak is kell lennie.
Ez jelent valami rosszat vagy bármit??????????
(Egy kicsit megijedtem, de csak egy kicsit).

Kép
Kép
Kép
gremese

halihó csajok.

Kiskolbi: Köszi aranyos vagy a bíztatásért. nem görcsölök, de nagyon kiváncsi vagyok hogy jön e vissza tejcsi, ha nem hát nem. sebaj!
Motiot: igen én is így látom, ha lesz lesz, ha nem nem, bármennyi van örülök neki. Ennyit főzni, nme semmi vagy 2 gyerek mellett, meg a nagy készülődésben vendég gyerek.

a pogireceptet kipróbálom!
L. Móni: Boldog születésnapot! Grétike olyan édesen mosolyog!!

Timi: Ádi zabálni való!!!

Séta: Sajna kinőtte Emma az overálját. (56-os ) és bajban vagyok, mert szép hosszú lábaira nem találok meleg overált. aminek elég hosszú a szára az nagy egyébként is, ami meg jó lenne, annak rövid a szára. Már most kezdődik, hát....................bokavillantós nadrágok? :-) szóval ezért nem nagyon megyünk sétálni, csak piciket, nehogy megfázzon.

Fordulás:
Az én kis manó háton alszik, magától alszik el, így lemaradtam 2 szer is az akcióról. Háton fekve bent hagytam a szobájában, majd kurjongatások és szaladok ő meg hason fekve kinyomva magát tele szájjal vigyorog!!!! Átfordult.
Persze próbáltam titokban videóra venni, de csak a lendületvételeket sikerült. ahogy kiléptem a szobából újabb kurjongatás ( örömében ) én vissza és megint hason vigyorog! Olyan édi volt! Mostmár meg a hasról hátra fordulás nem megy, mert talánmár nem olyan nehéz a feje a testhez képest és nem húzza a gravitáció, eddig az segítette a hátra fordulásban. :-)

alvás, fürdés: Mivel egyre többet alszik este mostmár 7 körül lesz a fürdés, aztán evés, és alvás. 20-07 ig alszil. Szerencsések vagyunk mert nem kell különösebben altatni, ő megoldja magának. Néha még a zenélő forgója is idegesíti, ha kikapcsolom megnyugszik és már fordul is a fal felé aludni. szerencsére a másik szobában szóló tv nem zavarja.

Ma takarítok. anyu jön vigyázni emmára, apa ,eg dolgozik. :-( Mindennap, már úgy hiánzik!!

Namegyek mert most még itthon van picit!

SZép napot4

KépKép
kaqk
Debrecen

Nélunk is volt hogy sárgás volt a pisi, a pelusban. Mit jelent? engem is érdekelne!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kiskolbi
Remélem, már minden rendben és nem kell újraparkettáznotok...:wink:
Mézeskalács-képeket teszek majd fel.

Móni, Timi
Engem mindig elborzaszt, hogy milyen érzéketlen emberek vannak :shock: Móni, legközelebb szólj be neki, mert így nem áll helyre a világ rendje! Miért az udvariasak fogják be és az erőszakosok érezzék jól magukat? Bár az ilyen emberek lelki, szellemi, stb toprongyok és saját keserűségüket vezetik le....PFFFFFFF na most helyettettek is dohogtam :)

Emese

Gratula!!!!

Móni

Boldog szülinapot!

Sense

Ikertesó még nem fordul sehová, de ezerrel vigyorog, mikor tornáztatom :D

Regi
Mindig ámulok, milyen ügyi vagy! Én fele ilyen jó háziasszony sem vagyok...Ez van.

Anitja
Sztem tök szép lett a hajad és ha jól látom, olyan kis rezes, ugye?

Irina
Szárazságra én is azt javallom, mint Nyerkit, a gyógyszertári testápolót (kikeverik).

Dettyk

Mi is 2-2 és fél óránként eszünk. De Linda fejlődik, bár nem a világ leghurkásabb babája :) Tuszakolni nem fogom, az bizti!

Kaja

Most nem karácsonyi, csak látogató távoli rokonok jönnek Svédo-ból, nekik kolbászos meg diós-sajtos muffint sütöttem, ha nagyon rendik lesznek, ehetnek a mézeskalácsból is :)

Kép
granda

Emese
Ez nem lehet?:
A vizelet reggel, amikor sűrű, mindig sötétebb, de ezután egész nap világosnak kell lennie.

Kép
granda

Granda! De!!!! Tök logikus! Köszi! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Igaza van Nyerkit-nek, és Grandának, a gyogyótűri testápoló is jó, amit ott kevernek. Nekünk dokinéni írta fel, mikor Zsófi baba ezerrel "hámlott", olyan száraz volt a bőre.
Én megkérdeztem, ez miből áll.
Ugyan az, mint a fürdetőkrém, csak glicerint is kevernek hozzá, ezért kicsit más az állaga.

LMóni! BOLDOG SZÜLINAPIKÁT!!!!!!!!!!!!!!

Anitja! Gyönyörű lett a hajad! Csodaszép fénye van! :D

KTimi! Teljesen jól csináltad! Sajnos én is régebben magamban tartottam a dühömet - bizonyos esetekben ma is -, de én inkább visszadumálok, vagyis inkább szellemi csatát vívok, és már az megelégedéssel tölt el, mikor nem tudnak nekem válaszolni! :twisted:

Ádi milyen kis mosolygós cukifalat! :D

Ezzel én is szembesültem, hogy ha a gyerek kezében az ökle, akkor éhes. :shock:
Én meg mindig azt mondtam, nem éhes, csak a keze van a legközelebb, az van "kéznél".

Fleur! Nálunk bírja a zebrás izét. Sőt, mostanában állandóan azt fogja. Kitámasztja magát két kézzel, olyan, mintha motorozna! :lol:

Kaqk, Fleur! Gratulálok a forgolódáshoz!!!! :D (Nekünk ez még négy hónaposan sem megy. :) Viszont zseniálisan tartjuk hason a fejünket, akár nyújtott könyökkel hosszú percekig. :D ).

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: szerintem is a reggeli első pisi sárgább, mint a többi. De ha megfigyelted ez nálunk is így van! :D

Kép
Kép
timi26

Fleur: kb fél óráig gondolkodtam, hogy miért nem bírja a "zebrás ízét". Mondom magamban miért kell megkóstoltatni vele, hiszen az plüss állatka!
Aztán közelebbről is megnéztem, rájöttem, hogy rövid "i"-vel írtad! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert apa korábban jött haza a munkából és úgy döntött megreformálja a megszokott "kerékvágásunkat". Tegnapig Levi délután 4-5 órától aludt, kb. 1/2 9-9-ig, utána fürdettük és evett, 10-1/2 11-től durmolt újra, kb. 1/2 4-ig.

Szóval apa kitalálta, hogy ne hagyjuk aludni 5 órától, hanem húzzuk az időt 6-7-ig, utána fürdés, és biztosan nagyobbat, akár reggelig is alszik. Az lett belőle, hogy 6-kor már sírva fakadt Levi, hogy ő álmos, akkor vittük fürdeni, azt még jól viselte, szopi közben, sőt ahogy rátettem máris bevágta a szundit. Sehogy sem lehetett megetetni, így letettem, kaja nélkül húzta a lóbőrt 1/2 4-ig, majdnem 12 órán keresztül nem evett. :shock: Szerintem nem sikerült jól a "reform", de hagytam apát kivételesen, kísérleti nyulazzon a babával. Viszont, mi is lefeküdtünk korán, 9-kor, így 1/4 4-ig úgy éreztem, hogy kialudtam magam.

Mikrós tojás: apa majdnem minden nap eszik, egy kis tálba üti a tojit, lefedi folpackkal és amíg puffogni nem kezd, addig hagyja (1/2-1 perc), így nem lesz a mikrónak semmi baja.

Testápoló: gyógyszertárit használunk, nagyon jó. Szerintem amíg lehet, addig mindenki ezeket használja, nincs mindenféle irritáló anyag bennük, főleg az ekcémára hajlamos, érzékeny bőrű babák. (Pl. az én kisfiam.)

Főzés: mi is a "potyázók" táborát erősítjük, minden nap megyünk valahová, a 24-ét itthon töltjük, de átszaladnak hozzánk apukámék és nagymamámék, hoznak ennit. :)

Séta: minden nap megyek Levivel 1 órát sétálni. A doktor nénink megdícsért, amikor utoljára látott minket, hogy nagyon jól tesszük. Bár filóztam a héten, nem volt kedvem ebben a hidegben, de mindig rájöttem, hogy nekem is jót tesz a fejszellőztetés.

Nem értek valamit, pár napja nagyon nehezen eszi meg Levi a tápit. Nem akarja eleve elkezdeni, tolja el magától a cumisüveget, sír, hogy hagyjam békén vele. Már hónap eleje óta nincs babamérlegem, nem tudom, hogy mennyit szopizik, ezért idegesít, hogy nem eszik azon kívül. Amíg méregettem, csak 40-70 miliket szopizott. Az pedig nagyon kevés. Most, ha optimista vagyok, akkor az hihetném, hogy beindult a tejem?!

Viszont ma reggel, 15 perc játszás a cumisüveggel, utána benyomta mégis 5 perc alatt a 120 milit belőle. Nem értem. :?

KépKép
becka

Anitja, Kiskolbi, Regi és többiek: köszönjük szépen a dicséreteket!

Anitja: nagyon tuti a hennás szín, nekem nagyon bejön! Hogy van a lábad? (Sajna az enyém elég vacakul, egész éjjel éreztem, de egy hetet ki kell bírnia, aztán, gondolom, megint műtét...)

Kolbi, van már gáz nálatok?

Viranka, hasfájás: szerintem már alig van, bár ha nyűgös Ádi (és sokszor az), egy pukit is úgy él meg és reagál le, mintha nyúznák. De 2 napja SEMMIT nem adok neki! :lol:

l. móni: Grétike szerintem is tiszta anyukája, a megszólalásig. És milyen gyönyörű!

koszegitimi: Ádám baba valami mesésen mosolyog! ;-)

Na, tegnap Apa altatott, 1 és negyed órájába került, de Ádi végül feladta, nem kellett ismét cicire rakni, és sokkal nyugodtabb éjszakánk volt (nem tudom, a kettő összefügg-e, szerintem igen). 10 és fél 7 között egyszer ébredt, ezt nevezem én normálisnak!
Meg apa mondja mindig, hogy nem kell azonnal reagálni, ha Ádi nyűgösködik. Szóval javában átnevel(get)ünk.

És végre eljutottam a bababoltba, ahol tudtam végre ajándékokat venni a manócskának. Egy óra alatt megjártuk a nagypapival. :D

Kép
Kép
irina

Becka, ezek szerint Ti is átneveltek? ;-)

Kép
Kép
irina

Próbálkozunk!

Pogi: segítsetek, ma este én is megsütném, DE: mennyi só?? kiskanál, evőkanál? és mennyire nyújtod vékonyra? kb? Annyira béna vagyok sütésből!

KépKép
becka

Becka: szerintem először csak 1/2 mokkáskanállal tegyél bele, én meg szoktam kóstolni az összegyúrt masszát!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Régi-újként csatlakoznék hozzátok, ha nem bánjátok, eddig csak az olvasó üzemmódra volt időm. (Utoljára kb. a 12. oldalon írtam.)

Irina és Anitja
A kisfiamnak is sajnos benőtt a körme a lábikóján, és be is volt gyulladva, egy picit gennyes is volt a sarkánál. A dokinénink a tetrános kenegetésen kívül Hepar sulfuris 15 ch homeopátiás golyókat javasolt 3 napon át 1×5 golyót. Neki ez segített, hátha Nektek is bejönne.

Egy kicsit írok magunkról is.
Barni szept. 12-én született, császármetszéssel, mert farfekvéses volt és nagyfejű :) (38cm), és elég nagy 4,02 kg.

Nagyon jó olvasni a tapasztalaitokat, sokat segítenek. Köszönöm!
Mindenkinek nagyon jó karácsonyi készülődést és boldog ünnepeket kívánok!
Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok Mamócák!
Móni! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Regi! Nem, a hennába nem karotin van, de ahhoz hasonlóan növényi vegyület ami a bőrt és a hajat megfesti. De ez nem festék, (nem mesterségesen előállított) hanem örőlt levélpor :lol: olyan a szaga és a színe is, és nagyon jót tesz a hajnak, egy hajfesték sem képes ennyire fényessé, és csillogóvá tenni a hajat, ráadásul fertőtlenítő is, így a korpásodást is megszünteti. Egy baja van, hogy vörös, és ez a vörösség ki nem szedhető :roll: A kezemről már nagyjából lejött, de a hajba beeszi magát, főleg hogy 3 órát dunsztoltam :shock: (a kezemet rögtön lemostam) Na bocsi a hennás regényért, de imádom, fantasztikus egy növény :lol:

:lol: :lol: Irina! Jaj el se tudod képzeni mennyire örülök, hogy alakul Nálatok a helyzet!!!! :lol: :lol:
Láb: :( a helyzet változatlan 8) :lol:

Viszoooont: a koszmó javulni látszik, kop-kop-kop...

Na megyünk megfagyni... (sétálni)
puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Szia Katicico! Köszi a lábikatippet :lol: , nagyon hasonló a szülésünk: mi is császár - faros baba, nagy buksi :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok,

LMóni! Boldog születésnapot!

Anitja! Jó lett nagyon a hajad! Remélem a köröm is meggyógyul

KTimi! Teljesen igazad van, bár nekem iszonyat nagy a szám, amióta megvan Robesz én pont az ellentéte lettem, ezek a dolgok bemennek az egyik fülemen aztán kijönnek a másikon! Apa néz is nagyokat, ha helyzet van, nem üvöltök, pedig régen.......
Jók a képek:)

Fleur! Nagyon ügyesek vagytok!

Kaqk, Fleur! Gratulálok a forgáshoz! Nálunk hasról hátra megy, így hát éjszaka is ezt csinálja és fel is ébred (merthogy csakis hason alszik) aztán magyaráz, hajnalban. De hátrólhasra no az még nem annyira.

Emese! Igen arra gondolt Apa, hogy az ínyét kenjük be, de persze mondtam én is hogy NEEEEEEEM!
De remélem csak viccelt :shock:

Hát nálunk valószínű fejlődési ugrás lehet, éjjel keltünk enni, és napközbenis 2 óránként eszik is, ez megy már másfél napja, remélem megszűnik, már olyan régen végigaludtuk az éjszakát, most pedig kel és éhes.

No megyek, karácsonyi készülődés, jaj már nagyon várom, hogy meglássa a karifát.

Sense, fotó?

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok csajok,

Becka, szerintem is kóstold meg közben a tésztát, ízlés szerint sózd, de jobb kicsit sósabbra csinálni, hiszen pogi! :wink:
Aztán ujjnyi vastagra nyújtsd ki, na persze ez attól is függ, hogy mekkorára szúrod ki öket. Én aprókat csináltam így az ujjnyi vastagság pont jó volt. :wink:
Asszem én is sütök még egy adagot ma belöle! :wink:

Móni, sok boldog szülinapot kívánunk neked mi is! :wink:

KTimi, hát igen, nagy az Isten állatkertje! Én is türtöztetni szoktam magam, de az utóbbi idöben beszólok, én is élvezem, ha nem tudnak válaszolni! :wink:
Ádi kis tünemény!

Na megyek kókuszgolyókat gyártani apuval!

KépKép
KépKép
motiot

Azért kérdeztem a sózást, mert én nem nagyon sózom az ételeket sem, nem szeretem a só ízét, csak amennyit muszály. Otthon apukám mindent nagyon sósan csinált (szerintem), úgyhogy én igyekszem nem elsózni az ételeket, de előfordul, hogy nekem is sótlan a főztöm. Na az gáz. :)

Most 25 dekával próbálkozom, először mindenből. Motiot, a margarint megolvasztottad az összekutyulás előtt? A muffinnál én mindig úgy csinálom.

Kérek szépen finom mákos guba receptet is. Sok szuper anyuka jár erre a fórumra! Előre is köszönöm. :lol:

Mai sétálásunk során bevetettem a CUMIT. Levi eddig sosem fogadta el, most meg, mintha mindig is cumizott volna, egész úton nyammogta, pedig aludt. Mostmár az lenne a jó, hogyha az elalváshoz is elég lenne a cumi és nem a cicin kellene mindig altatni. Akkor beszoktathatnám a kiságyba is. Kiváncsi leszek.

KépKép
becka

Sziasztok!
Regi!
Nálunk is a gázon a kocsonya és a töltöttkápi is betekerve. Csak nálunk anyum csinálta, nem én!!!! Le a kalappal előtted!!!

Nektarin!
Én is kevesebbet vitázom mint régen. Mintha megnyugodtam volna. :lol: 8)

Becka!
Én csak nagyon egyszerű mákos gubát szoktam csinálni, de sztem így is nagyon fini, és se perc alatt kész :
A vajas kiflit vagy brióst felszeleteled, és vaníliás cukorral ízesített tejbe áztatod. (ázzon el, de ne essen szét). Darált mákot összekeversz ugyanannyi súlyú cukorral. Jénaiba (vagy tepsibe) rétegezve lerakod a kifilit és a mákot, úgy hogy felül mák legyen. Kb 20 percig sütöd közepes lángon.
Egyébként most olvastam egy mézes mákosguba receptet, legközelebb ezt tervezem megcsinálni csak ezt nem tudom fejből. De ha jövök megint leírom.

És a fotó a fejemről. Azt nem mondhatom, hogy a hajamról... :lol:
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok ma egész nap takaritok, őrület!!! + kiraktuk apával a fényeket amig törpi szundizott az udvaron. Azért ma is jó hideg volt!
Még este fel szeretném disziteni a fát is, holnap egész nap nem leszünk itthon, hétfőn meg sütni -főzni fog kelleni.

Törpi ma szépen aludt, mintha tudta volna, hogy anyáékanak dolguk van.

Tegnap esti ágyáthelyezés nem jött be:-( vissza került a helyére

Sense dögös a hajad, nekem is volt ilyen, csak nagyon drót hajam van, igy minden nap elaludtam és sok macera volt vele, igy inkább megnövesztettem.

Motiot én is kipróbálom a pogit, + én is tudok nagyon finomat akit érdekel:
Levelestésztát kinyújtom, majd a felére bacon szalonnát teszek, majd az üresen maradt felét ráhajtom. 3x8 cm es téglalapokat vágok ki belőle és masnit csinálok belőle úgy hogy tekerek rajta 180 fokot. Ezeket a masnikat zsirpapirra helyezem, majd megkenem tojássárgájával, megszórom areszelt sajttal és meget a sütőbe. Nagyon finom és gyorsan megvan, igaz nem olcsó!

Pisi reggel mindig sötétebb!

Heni
KépKép
heni81

Sense: guszta a mákosguba recepted. Én nem szoktam megsütni, csak összekutyulni a hozzávalókat. Viszont csináltam már diós gubát is! ISTENI!!!
És a hajad is dögös!

Kép
Kép
timi26

Sense jó kis guszta mákosguba!!!! Jaj de megenném, ha most valaki elém tenné:-)

Heni
KépKép
heni81

Na és akkor a speciális mákos guba. Erre én is kíváncsi lennék... Nyamm-nyamm.

Mézes – mákos guba

Hozzávalók :
6 db kifli, 1,2 l tej, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 50 dkg darált mák, 20 dk méz, 5 ek sárgabarack lekvár, 1 cs főzős vanília puding, 5 dkg mazsola, 6 db tojás

A kiflit vágjuk kb 10 cm-es szeletekre és tegyük egy tepsibe. Öntözzük meg olvasztott vajjal és forgassuk át. Sütőben pár perc alatt pirítsuk meg.
A mákot a mézzel, a vaníliás cukorral, a lekvárral és 2dl tejjel keverjük össze. Mikróban kb 4 percig főzzük. Akkor jó, ha kenhető, krémes állagú.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a pudingporral. Akkor jó, ha habos. Ekkor öntsük fel a tejjel és keverjük át, hogy ne maradjon csomós.

Rétegezés hőálló tálban:
A kiflit osszuk 3 részre. A mákkrémet 2 részre.

1 sor kifli, 1 sor mákkrém, 1 sor kifli, 1 sor mákkrém, 1 sor kifli.
Öntsük le az egészet a tejjel. (mindenhová jusson)!
Alufóliával letakarva süssük kb 40 percig kb 170 C-fokon.

Közben verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd keverjünk bele 2 ek baracklekvárt és 1 ek porcukrot. Kenjük meg vele a mézes-mákos tetejét, és tegyük vissza a sütőbe amíg a tojáshab megpirul.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense ez zseniális!!!! Hétfőn megcsinálom!Ebédre!

Heni
KépKép
heni81

Húúúúú, köszi Ildi. Ez a mézes nagyon tetszik, szerintem ezt megcsinálom. Beszámolok, hogy mi hogy sikerült. Ma este pogi projekt. :D

KépKép
becka

Sziasztok lányok!

Január 7-ig csak max olvasó módban működök, mert Apa itthon van végre és családi életet élünk!

Nehari!

Ildikó: fini lehet a spec guba. Le is írtam a receptet! ;-)
Vendég

Húúú, nagyon jók a mákosguba receptek, én is úgy ennék, de nálunk rajtam kívül senki nem szereti. :cry:

Sense, nagyon dögös a frizud( és persze a fejed is! :lol: :lol: )

Én kocsonyát silveszter-újévre szoktam csinálni, nem most. Imádom!

Heni, jó a leveles recept is, én olyat szoktam csinálni, hogy kitekerema leveles tésztát, négyzeteket vágok belöle, megkenem tojással és kis virsliszeleteket teszek bele, összetekerem a tetejére ismét tojás és mehet a sütöbe. Amolyan mni hot dog, apa imádja! :wink:

Pogit én is 25 dkg-mal csináltam, lett két tepsivel, nagyon fini! A margarint nem kell megolvasztani, csak szobameleg legyen, szépen össze lehet dolgozni így a tésztát!

Na megyek, ma este elmegyünk apával kettesben shoppingolni, Ábel megy 7-kor aludni, Áronnal meg elvannak a nagyszülök, míg elalszik! :wink:
Mindenkinek szép estét!

KépKép
KépKép
motiot

Hú csajok ezek a receptek.... szupik vagytok. Már alig várom hogy megcsinálja, de majd csak januárban szerintem.

Sense szupi a hajad/fejed :-)

Kész vagyok a takarítással és már apa ajándékait is becsomagoltam. holnap ÉN jövök, gyanta....stb. Végre!

beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Micsoda receptek..... Nyammi!!!!!!!

Sense! Nagyon csini lettél! Ez a rövid haj meg még jobban kiemeli a szép arcodat! :wink:

Era! Megbocsátjuk, hogy családozol! :wink:

Mi egy órát sétáltunk de. a mínusz húszban, közben vásároltunk is.
Majd du. lepasszoltuk Babcit Anyumnak, és Apával mentem bevásárolni, plusz fát venni.
Valószínűleg a jó levegő tehette, de Zsófikám a szokásos 30 perc helyett 2,5 órát aludt. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Én majd vasárnap és hétfőn sütök főzök. De nem viszem túlzásba, mert mi is megyünk, hozzánk nem jönnek.
De azért Szentestére lesz valami finom.
Anyósom meg halászlét főz! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Megcsináltam a pogit, és elmondhatom róla, hogy nem sikerült. Még ezt az egyszerű dolgot is el lehet rontani, az egy dolog, hogy kevés sót tettem (nyersen megkóstolva elég volt), de nem jött fel, csak nagyon kicsit. Miért? Szerintetek? Kimértem mindent 25 dkg volt. :(

KépKép
becka

Becka! Előmelegített sütőbe tetted? Ha túl hidegek az alapanyagok, az is lehet baj.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! Igen, tudom, hogy nem festék, csak lemaradt az idézőjel! :roll: Viszont nem tudtam, hogy őrölt levélpor a henna! Köszi az infót! :lol: Mindenesetre jó lett, tényleg szép fényes a hajad! :D

Sense! Be kell vallanom (ahogy Irina kezdené :wink: ), hogy nem sikerült a töltött kápit elkezdenem. :oops: Mire kész lett a kocsonya, készítettem ebédet, becsomagoltam az ajándékokat, lementem a boltba, madzagot tettem a szaloncukrokra, aztán már 5 óra lett, megvacsiztam, és anyukám hazament, úgyhogy majd holnap folyt. köv.! :?

Jó lett a séród!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

A sütőt előmelegítettem. Viszont a margarint felolvasztottam, de a túrót a hűtőből vettem ki. Akkor ez lehet a baj, akinek sikerült, leírná, hogy mennyi só kell a 25 dkg anyagokhoz? Lehet, hogy holnap újra megpróbálom. Azért ilyen hamar nem adom fel. :!:

KépKép
becka

Sziasztok Anyukák!

Húha, micsoda ételköltemények születnek nálatok. HÁt én csak irulok-pirulok, mert nekem nem nagyon jut időm ilyesmire. :oops: No, de holnap majd jön vidékről az anyukám és hoz ezt azt az első családi karácsonyunkra. :)

Emese!
Éppen kérdezni akartam, hogy ki mennyi ideig viszi ki a gyerekeket sétálni. Az anyósom ui. azzal paráztat, hogy ilyen-olyan rossz a levegő, úgyhogy ne vigyük ki a lurkókat. Én meg azt mondom, hogy nem lakunk olyan forgalmas helyen, és hozzá vannak szokva a gyerekek a levegőzéshez, ezért kiviszem őket. Ilyen hozzáállással egész télen benn lehetnénk a szobában. :?

Mi köszönjük jól vagyunk, Zsuzska nagy dumazsák, állandóan szövegel, Gergő visszafogottabb, de olyan édesen tud teli szájjal mosolyogni, hogy meg kell zabálni.
Tudom-tudom, kép megint nincs rólunk, de majd eljő ez is. :wink:

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK SOK-SOK SZERETETTEL!!!!

Puszi
Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

Sajnos nem jutottam ide, már sztem is nem fogok.

Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt!

Kép

Kép
Kép
h@jni

Gica! Anyósodnak részben igaza van, ma az én anyum is ezzel jött. Ugyanis már a TV is szajkózza, hogy sokkal szennyezettebb a levegő a megszokottnál, ne nagyon menjünk forgalmas helyre. Mi ma 1 órát sétáltunk (Zsófival nem is lehet többet).
Szerencsém van, mert itt a hegyen, ahol lakom, jó a levegő.
A Hungária mellé nem vinném sétálni.

Karácsonyra meglephetnél minket egy közös fotóval a babáiddal! :wink:

Kiskolbi! Mi van veletek?????????

Arra gondoltam, ma végre megcsinálom a bakonyi sertésbordát holnapra. Majd elkezdem ha kis Csücsöriborsóm alszik.
5 perce tettem le..... :shock: (Az altatás abból állt, hogy szopi után bealudt, én letettem, 5 percet még izmozott /emelgette a fejét, meg fekvőtámaszozott/, majd elaludt).
A délutáni 2 óra alvás felborította a rendet.
De ez így jobb, mint az, amikor már este 6-kor el akart aludni, és hajnali 5-kor meg már kelt.
A mai nap kivétel, általában 8 körül alszik.

Kép
Kép
Kép
gremese

Megkóstoltam hidegen a pogit, az íze nem is rossz, CSAK lapos és sótlan. :D

Mára befejeztem a "konyhatündérkedést".

Levegő: ma én is gondolkodtam rajta, hogy ne menjünk, vagy rövidebb időre, de mi is a külvárosban lakunk és kertes, családi házas részen, nem érzek a levegőben változást. Mi is 1 órát sétálunk naponta Levivel.

KépKép
becka

Köszönöm szépen mindenkinek a köszöntést :lol: Jól esett :lol:

Látom mindenki süt-főz ezerrel az ünnepekre. Nekem is sikerült ma egy kicsit utolérnem magam. Az édes sütit már megsütöttem, a sósat pedig begyúrtam. Azt már csak holnap reggel sütöm ki. A lakás sem néz ki már olyan rémesen.

Becka Kinyújtás és szaggatás előtt pihentetted egy kicsit a tésztát a hűtőben? Mert a cukrász nővérkém szerint kell, mert a margarin túlságosan megpuhul a kezünktől. Amúgy ez a fajta nem is fog túlságosan feljönni hisz nincs benne semmi ami felhúzza :roll: Azt hiszem legalábbis :roll: Ne nyújtsd olyan vékonyra és máris jobban fog kinézni :lol: :lol: Én is ezt a pogit sütöm, csak még tettem a tésztához pluszba reszelt sajtot. Remélem, hogy finom lesz :lol: :lol:

Sense Jó a hajad nagyon.

Katicicó Üdvözlet közöttünk. Majd kérünk fotót :lol: :lol: :lol:

Na megyek megpróbálok aludni még egy kicsit az éjszakai fejés előtt.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Gica! Ikrek mellett, segítség nélkül egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem főzöl! :wink:
Levegőztetés: Hát nekünk meg itt a Vasmű, úgyhogy elég szar a levegő az egész városban. :evil: Ez ellen csak az elköltözés lenne a megoldás. De emiatt nem zárhatom be a lakásba egész életére… :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok! Én nem tudom, hogy mi van nálunk, de nem fűt rendesen a radiátor a nagyszobában és a fürdőben (20 fok van) :evil: . Szerencsére a kisszobában (és a konyhában) igen! Szelire ráadtam egy kardigánt is a biztonság kedvéért.
Még jó, hogy Anyunál van egy villanyradiátort, azt Apa nemsokára áthozza.

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! És központi fűtésünk van... szóval abszolút nem értem, mi ez a különbség a szobák között... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Én tegnap megsütöttem a kakaós bejglit. Hát ismét isteni lett már el is fogyott fél rúd.
Most mosok ezerrel.
Törpi alszik mint a bunda.

Regi : hogy álltok a kaja adag emeléssel ? Nálatok este mikor fekszik Szeli és reggel mikor kell ?

Igazából azért vagyok kiváncsi mert nálunk mos 3 napja az a menet, hogy este 6-kor eszik utána jászunk kicsit aztán 8 fél 9 fele fürdés. Aztán gyorsan szaladok én is fürdeni de már a végére mindig szól a párom, hogy igyekezzek mert törpi mindjárt alszik. Gyors kaja és legkésőbb fél 10-kor alszik is. Reggel meg fél 8-kor úgy keltem.
Szerintetek nem alszik sokat ?

Hát mi is a potyázók táborát erősítjük.
Nálunk anyukámék annyi kaját csinálnak minden éveben, hogy a két ünnep között sem kell főznünk.

Menü :
Halászlé
Húsleves
Rántott hús, rántott csirkemell, rántott hal, rántott libamáj
Tejszínes gombás csirkemell ragú
Baconba tekert bélszín
Krumpli püré, rizi-bizi, tartár mártás
Töltött káposzta
Bejgli ( mákos, diós, kakaós )
Fagyi

Szóval lesz kaja dögivel.

Én ma mosok aztán délután fát díszitek.
Holnap sajan nem lesz rá idő mert reggel 10-kor indulunk anyósékhoz aztán onnan haza 2-kor és délután meg nyumékhoz vacsira.

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket !

Este azért még jövök.
20200310173350

Sziasztok!
Levegő:
http://www.hirszerzo.hu/cikk.egeszsegte ... 52581.html

Por van, nem büdös! Nincs légmozgás, és sok az autó!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Regi! a falak is lehetnek hibásak a hidegért. Nem utcai, vagy északi falak? Vagy a nyílászárók. Tegyél szivacsrudat, vagy pokrócot az ablakba.

Gica! Hajni! Nektek is nagyon boldog karácsonyt!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNUNK MINDANNYIOTOKNAK! :):)

Kép

Puszi mindenkinek: Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Regi! Igaza van Anitjának! Lehet, hogy a falak nem tudnak átmelegedni, és azért van "hideg".

Eddig a napom:

07.45-kor ébredünk Zsófival. Vigyorgás, ölelgetés, pelenkázás, szopi, majd játék - közben kisurranok kávét főzni -, pihiszék, üngyibüngyi.
Közben agyon ölelgetem az én pici Babámat, és az örömtől sírva mondom neki, hogy holnap lesz az első karácsonyunk! :oops: :D

Zsófi szundi, én ki a konyhába (galoppozva), mert azzal is időt nyerünk.

Bakonyit elkezdem ezerrel, úgy aprítok, darabolok, mint egy gép.

Alap kész, rotyog, közben dzsengázok (azaz mosogatok felfelé építkezve). :shock:

Közben a szememet elhomályosítja a karácsonyi készülődés öröme...... (A francokat! Mellettem a tűzhely, alig látok a párától....)

Közben a limitált kiadású Coca Cola-s poharat úgy rakom a tiszta edények tetejére, ha Apa eltüsszenti magát a szobában, tuti borul a művem.....

Közben kavargatom a művemet, majd bedobok egy mosást gyorsba, és innentől két percenként nyitok be Zsófihoz, hogy felébredt-e.

A jó cicim szétdurran - akivel persze dzsengázás közben megbeszéltem, hogy tartson ki!

A muflonokat is meg akarom sütni (cirka 3 félére gondoltam), de annak még nem tudok nekikezdeni.

Na meg persze bacon-os-paradicsomos-juhtúrós pulykacici is lesz. (A hagyományos kajákat az ősök készítik).

Most kellene babucinak ennie..... Ő meg durmol.....

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: