A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Lituka, azért két hét múlva nem növi ki... ahhoz nagyon nagynak kell születnie, de ahogy vki irta... :oops: elefááánnniiii :oops: az övé 4 kilón felül volt és mégis tovább hordta. Az én fiaim is hordták egy jóideig... amikor megszülettek, lógott rajtuk az 56-os, 53 és 51 cm-esek voltak.... :wink: Úgyhogy fogja hordani, nemcsak két hétig, ne félj! :wink:

Klarka! A kengurugoldban láttam énis hétvégén külön fejvédőt, meg ágynemüt (ugyanolyan mintával, csak külön csomizva) a baldachint nem néztem, mert a két ördöggel voltam és lepakolták a fél boltot a kocsiba kb. 2 perc alatt, hogy ez is meg az is kell a Zsófibabának... de lehet, hogy van akkor külön az is náluk! Egyébként ha kicsit ügyi vagy és van varrógéped, akkor nagyon egyszerü megvarrni, szabni sem kell, én varrtam kettőt Barnusnak, pedig nem vagyok varrónő...
de ez csak ötlet volt!
Vendég

gumimaci: privi ment

mezsó: Lipcseiné Tolvaj Évához. Szegénynek jó neve van :lol: de aranyos csaj. Szülészem szegedi: dr. Pap Éva, egy nagyon aranyos csaj és ott akarok szülni a klinikán. Rugásokról: tudod, számold,hogy egy óra alatt mennyit rúg - na én a múltkor nekiláttam. 15 perc alatt 40 fölé mentünk, ott elegem lett :lol:
De figyi, miért nem hallgatod meg a szívhangját? Én a helyedben már biztos beszereztem volna egy fonit! :wink:

ollem: mutattam a férjemnek a képeket a házatokról és mondtam,hogy gondolja el, 100 nm-re mennyi tisztítószer fogyhat - mire ő "Édesem, bár nekünk lenne ez gondunk!" Nagyon szép lesz, jók a színek!

emi: nekem mindig jót tett a keményedéseknél,hogyha hanyatt feküdtem és alápolcoltam a fenekem egy kispárnával. Ahogy megszűnt a nyomás ami lefelé hatott, úgy megszűnt lassan a keményedés is.

Cinyke

levelibeka

Szösszenet! Rajtad sincsenek plussz kilók, csak a pocid nőtt! Csini vagy! :)
És jók a rucik. Nekem a csíkos tetszik a legjobban.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Én szinte mindenhol kártyázom, ráadásul ez elég nagy összeg, és ha nem látom kp-ben, akkor annyira nem fáj :oops: ...meg ugye, jó pénzért vehetem ki a saját pénzemet a bankból automatából, vagy állhatok sorban. Na mindegy :D

Wow, micsoda divatbemutató! Jók a felsők, csini vagy! :D

Kép
babyteve2

[quote="gumimaci_1"]S írta:gumimaci_1zösszenet! Rajtad sincsenek plussz kilók, csak a pocid nőtt! Csini vagy! :)
És jók a rucik. Nekem a csíkos tetszik a legjobban.

Köszi :)
A csíkos volt a legolcsóbb :lol: :lol: nekem is nagyon bejön :)
Amúgy 10kg-nál tartok .... úgyhogy a nincsenek plussz kilók némileg túlzás :D Ha a baba 1,5 kg (és már itt is felfelé kerekítek) .. meg a víz vmennyi .. na de akkoris :D :D

Kép
szösszenet

Nekem a 100 nm-re mindig azt mondja, hogy azt befűteni... :D (Takarítani én takarítok, a fűtést meg Ő fizeti :D :D :D ) De tényleg szép a ház! :D

Kép
babyteve2

levelibeka: na a te védőnődről még nem hallottam... :) inkább most nem idegesítem magam azzal,hogy számoljam a rúgásait,mert nem nagyon rugdosódik...no persze még 2 nappal ezelőtt olyan aktív volt,hogy én is eljutottam volna 15perc alatt 40-ig. :lol: :wink: nem értem nagyon most miért van ennyire csendben...és engem mennyire tud ez idegesíteni!!!! :cry: :cry: Hmmm :) hallgatnám én a szívhangját,csak honnan szedjek hozzá fonendoszkópot??én csak védőnő vagyok,nem orvos mint te... :) /ha jól olvastam sűrgősségin dolgozol/dolgoztál? :) /

Kép

Kép
mezsó

Cinyke! Olvastam amit küldtél priviben és már válaszoltam is.

Én nem akarok sok 56-os rucit venni. Nem tudom, mekkora lesz a babó, de ha a férjemre fog hasonlítani... Ő 63 cm volt, mikor született. :D A keresztlányom 3 hónaposan érte el ezt a hosszúságot. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A baldechint mi is (pontosabban a párom) itthon varrjuk meg. Olyan lesz, mint a függöny a babaszobában. Kb. 5000 Ft-al lesz így olcsóbb az ágynemű.

Ha valaki tud, tegyen már fel képet olyan hálóingről, amit a kórházba kell venni. Azt sem tudom, milyet keressek. Vagy egy linket, ahol megnézhetem. Köszi!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A Szent Imrés topicban is nagy az élet odaát .. a kórházi pakkhoz ezt a linket ajánlották - ezt ők állították össze, akik ott szültek :)

Kép

Ha valaki frissebbet, újabbat talál .. vagy szülésznője, védőnője, dokija ad részletesebb infot, szóljon :)

Kép
szösszenet

Szösszenet!!! Hogy lehet ilyen vékonynak lenni 29 hetesen?! Annyira jól nézel ki!

mezsó: annak idején én egy 2500 ft-os fonival kezdtem, amit egy orvosi műszerboltban vettem és tényleg használható volt :) szóval simán lehet kapni. (Csak hát persze muszáj volt egy Littmannt vennem, mert az olyan tutin néz ki :lol: ) Amúgy ne haragudj, rájöttem,hogy tapintatlan voltam a számolás dologgal, bocsi :( próbáltad felébreszteni kicsit a babád? Én olyan türelmetlen anyuka vagyok, hogyha időnként lustizik őkelme, akkor direkt felébresztem, hogy megnyugodjak. Paradise Lost-ra garantáltan ébred :lol: persze hangerővel. Meg a nevetésemre. Meg arra, ha böködöm a hasam :lol:

gumimaci: 63 centi?! Szegény anyósod mire kibújt a baba... az egy fél Dallas... amúgy de jó fej a férjed,hogy varr! Az enyém nem. Sőt én se nagyon merek, de most komolyan már annyit beszéltetek róla, hogy megjön hozzá a kedvem :wink:

Namost tényleg. Esztétikai célokon túl, van valami funkciója a baldachinnak?

Cinyke

levelibeka

Szöszi még mindig nagyon csini vagy, de a pocid rengetet nőtt az előző fotó óta! Egyébként most énis azt látom, hogy napról napra nagyobb és nagyobb lesz... :roll: pedig nekem eddig senki nem mondta meg, hogy babás vagyok. :)
Viszont nem is irtam, tegnap akkorákat rúgott, hogy hangosan sziszegtem... Zoli is nézte, hogy miket müvel, csak úgy hullámzott a hasam... :lol: komolyan fájt egy-két lábmüvelete...!!!!

Ja, nem is irtam, mert végülis nem lényeg, de most telcsizett nemrég anya a cukoreredményemmel... no mondtam én, hogy fölösleges levenni, csak tortúra az utazgatás... az éhgyomri 4,6... egy óra múlva a tej+zsömi után 4,9.... tökkkkkkéletes
De a vérképem is jó, egyedül a vörösvérsejtjeim alacsonyabbak, meg a hglobinom, meg a htokrit... de ez normális terhességnél, a baba leszivja.. majd borozgatok esténként... :lol:

Lassan megyek mert Zoli fél óra múlva itthon van... :D
Vendég

[quote="levelibeka"]S írta:levelibekazösszenet!!! Hogy lehet ilyen vékonynak lenni 29 hetesen?! Annyira jól nézel ki!

Oh, köszi :oops: :oops: :oops: :)

Kép
szösszenet

A baldahinnak nálunk az lesz a funkciója és az volt a fiúknál is, hogy takarta a bébit a tv-től... mert sajna pont úgy van a kiságy (és volt) hogy a baba ha oldalra fordul, pont rálát a tv-re szembe... és ez nem jó. Meg a lámpát is árnyékolja és a napfényt is, ha arra sütne be a nap az ablakból... szóval, nem csak esztétikai... :wink:

Most nézem a vonalzómat, szombaton leszünk 28 hetesek... :D :D itt a harmadik trimeszter... komolyan elbőgtem magam... :cry: :D :cry: :D persze örömömben.. ez már szerintem elmeroggyantság... 8)
egy elmeroggyant rocker kiselefánt... nem ez igy nemjó, majd megfogalmazom és pontositom... najó, kezdek asszem megbuggyanni mára, most kéne befejeznem! :roll: :lol:
Vendég

A csomaghoz még: a Szentimrében kötelező volt a szülésen benn lévő apukáknak a steril ruha (zöld), amit a kórház alagsorában, a gyógyászati segédeszközboltban lehet kapni.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Megyek alukálni, mindenkinek jó éjt!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Pumpóka: köszi. Hogy ez nekem nem jutott az eszembe, pedig logikus... gratula a harmadik trimeszterhez :) én megértem,hogy bömbölsz.

Nekem még az egyik korai UH vizsgálatnál volt egy ilyenem. Mondták, hogy két centis a baba talpa.. hazasétáltam a vizsgálat után, aztán egyszercsak elkezdtem zokogni a fürdőszoba közepén, hogy istenem, milyen csodálatos, 2 centis talpa van a gyerekemnek. Olyan büszke voltam. Az a két centis talp összetörte a szívemet egyből :lol: :lol: :cry:

Cinyke

levelibeka

Cinyke! Igen, 63 cm volt! És ezért vannak meg még mindig tiszta ujonnan a pici ruhái. Volt, amit egyáltalán nem tudtak ráadni. :D
Én nagyon örülök, hogy varr, mert én még a tűnek a látványától is kiakadok. Ezt az egyet nem szívesen csinálom. Amúgy meg ezermester, mert a bútoraink nagy részét is ő tervezi és rakja össze. Ez a hobbyja. :) Egyébbként biztosan jobban keresne vele, ha ezzel foglalkozna, mert nagyon ügyes!

A baldachin nálunk nemcsak azért lesz, mert az olyan babás, hanem egy szobában fogunk aludni a picurral, ott lesz a tv is, és azzal szeretnék árnyékolni.

Köszi a 2. privit is.

Pumpóka! Gratula a jó eredményhez és a 3. trimeszterhez!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci: Szívesen :) Tök jó, hogy írtad ezt a baldachinról, akkor mostmár nekünk is kell - mi is egy szobában leszünk mindannyian. Sajna nem lehet másképp megoldani, ablak- és radiátorközelben is lesz a baba. Hiába agyalunk, nincs más megoldás.

Cinyke

levelibeka

Leveli, Gumimaci - Szerintem amit írtok, arra nagyon jó megoldás a baldachin .. és lehet kapni masszívabb anyagból is (és akkor a radiátor melegét is jobban felfogja)
Biztos szépen megcsináljátok a babasarkokat :)

Gumimaci
- Pasi és tű - MÁZLISTA vagy :D :D :D
Mondjuk párom apja szabó .. ő elvarrogat ezt-azt, ha kell .. csak 250km-re van innen :D

Pumpóka
- Gratulálok a 3. trimeszterhez .. szaladnak a hetek :)
Én én is észrevettem, hogy rohamos növekedésbe kezdett a hasam :shock: :shock: alig férek el .. Nem tudom hol a vége .. lehet ezt az állapotot még fokozni?? :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Az Én Szívem Csücske most küzd a babaágy összerakásával .. :shock: :shock: Emi mondta, hogy az ő párja is megszenvedett vele .. hát tényleg nem egyszerű. Leginkább szar, és félrevezető a leírás hozzá .. Pedig mi is már ezer bútorunkat raktuk össze magunk - mind lapra szerelve lett véve .. :roll: :roll: No mindegy .. egyszer kell csak összerakni :D

Kép
szösszenet

Szösszenet! Biztos lesz még nagyobb is a poci. Azt olvastam, hogy ebben az időszakban nő a leglátványosabban. Én is nehezen mozgok már. És még ezután jön a java. :)

Cinyke! A baldachintól lesz olyan igazán babás a sarok, szerintem.
És köszi a 3. privit is. Ma már nem zaklatlak többet. :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A babaágyon is még gondolkodik a párom. Mivel azt is meg tudná csinálni. Csak az a kérdés, hogy az anyagot mennyire olcsón tudná beszerezni. Megéri-e? Egyébbként tesómék vállalkoztak rá, hogy a kiságyat megveszik, vagy fizetik a hozzávalót, ha mégis a párom fogja készíteni.

Szösszenet! Olyan jó nektek, hogy már a kiságy is a helyére kerül még ma! :) Látom ti is éjjel dolgoztok otthon. :) A férjem most rakja fel az ebédlőszekrényünkre az üveges ajtókat. :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="gumimaci_1"]S írta:gumimaci_1zösszenet! Olyan jó nektek, hogy már a kiságy is a helyére kerül még ma! :) Látom ti is éjjel dolgoztok otthon. :) A férjem most rakja fel az ebédlőszekrényünkre az üveges ajtókat. :lol:

Hát .. ma már tuti nem kerül a helyére (ahhoz túl nagy és bonyolult) .. de félig készen lesz :lol: :lol:
Ilyenkor van időnk bármire is .. meg eleve éjjel aktívkodunk.
Hétvégén rendszerint délben kelünk és hajnali 4 körül fekszünk .. két idióta .. egymásra találtunk .. zsák a foltját - szép páros :D :D :lol:

Akkor már ti is profik vagytok a csendben szerelésben, ugye?
Vagy nektek nincsenek szomszédok??
Én mindig csitítgatom Szabit .. de az előbb is leejtett egy csavart a parkettán .. volt hangja :oops: :oops:

Kép
szösszenet

Mi is panellben lakunk. Tehát, ahogy írtad, mi is profik vagyunk már a csendben szerelésben. :lol: Azért mindig én figyelek az órára, mert a férjem hajlamos belefeledkezni a munkájába. Ma is én mondtam 10 óra előtt pár perccel, hogy a fúrógépet tegye el holnapra. :lol:

Mi is mindketten éjjeli baglyok vagyunk. Hétvégén délig alszunk, és hajnalig fenn vagyunk. Most borult kicsit ez a program. Én akkor alszom, amikor tudok és hagy a pici. A párom pedig sokat dolgozik, így keveset tud pihenni. De mondtam neki, ne keseredjen el...Miután megszületik a baba, még ennyit sem fog tudni pihenni. :? :D :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Végre sikerült visszaolvasni.Ez a mai "szerzemény": Kép
Vendég

Gitka! Már vége is a bálnak?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="gumimaci_1"] írta:gumimaci_1De mondtam neki, ne keseredjen el...Miután megszületik a baba, még ennyit sem fog tudni pihenni. :? :D :lol:

Jól megnyugtattad :D :D :lol: :lol:

Gitka - Megvolt a Szalagavató?? Gratulálok :) :) Keringőztetek? Vagy volt valami műsor? (vagy ez nem mindenhol szokás? :roll: :roll: )

Kép
szösszenet

Gitka: csak nem a mezőkövesdi Szent Laci???

Cinyke

levelibeka

Kezdek kidőlni. Elteszem magam holnapra.

Jó éjt az utánnam fekvőknek! És jó reggelt a mindjárt kelőknek! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="gabcika"]E írta:gabcikami! Miért, mi történt a nővéreddel?
Én is messze lakom, kicsit félek tőle, hogy fogok beérni...

A csajoknak már meséltem. Ő sajnos nem jtutott el a kórházig. Amikor jöttek a fájások elindultak, de út közben megszületett a kislányuk kb 5. percre a házuktól..
Végül értük jött egy mentő és az ügyeletes kórházban kötöttek ki, nem ott ahol eredetileg szült volna. Hozzáteszem nem apás szülés lett volna, de végül mégis az lett. :)

Kép
emi29

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Az Én Szívem Csücske most küzd a babaágy összerakásával .. :shock: :shock: Emi mondta, hogy az ő párja is megszenvedett vele .. hát tényleg nem egyszerű. Leginkább szar, és félrevezető a leírás hozzá .. Pedig mi is már ezer bútorunkat raktuk össze magunk - mind lapra szerelve lett véve .. :roll: :roll: No mindegy .. egyszer kell csak összerakni :D[/color]

Azt is akartam mondani, hogy szerintem egy olyan napon álljon neki, amikor semmit nem csinál. Majdhogynem egész napos művelet. Egyébként az én párom is a leíráson bukott ki....

Kép
emi29

Jó reggelt!!!

Lituka, köszönöm a linkeket és a recepteket, majd a 7végén kipróbálom!!

Úristen Lányok, ti már itt tartotok a bevásárlásnál????? Én még szinte sehol, márciusra terveztem a nagy shoppingolást,. de most kezdek pánikolni :)
mango.

Sziasztok!
A kórházi listához csak annyit tennék hozzá, hogy talán érdemes valami olyasmi kaját betenni,amiről tudjátok, hogy segíti az emésztéseteket (ez ugye a várandósság alatt a legtöbbünknél kiderül, hogy mi válik be székrekedésre.) Nekem két szülés után az volt az érzésem, hogy mindegyik orvost a viziteknél _kizárólag_ az érdekli, hogy sikerült-e már WC-re mennem a szülés óta... :roll: Szilvalé, joghurt, lenmag, akármi, ami hat.
És WC-papírból ilyenkor érdemes a legpuhábbat, legextrábbat megvenni...egy darabig nem árt, ha kicsit kényezteted magadat vele.

Üdv,
Nuska+ (29!!!)
nuska1

Jó reggelt mindenkinek :D :D

Sikerült úgy ahogy visszaolvasni.Rengeteget írtatok.
De a képeket azért megnéztem rendesen :D :D

Ollem-szép lett a házatok.Remélem mielőbb sikerül beköltöznötök.

Jók a pocakfotók is,mindenki nagyon csini.

Emi-ez azt jelenti,hogy a testvéred kb 15 perc alatt megszült :shock: :shock: :shock:
mert nekem is kb 1 óra út van a kórházig :shock:

Pocaknövés-nekem is úgy tűnik,hogy az utóbbi 1 hétben rohamosan nagyot nőtt a pocim.Tegnap este már úgy éreztem magam,mint egy bálna.megmozdulni is nehéz volt.De ez a reggelekre nem vonatkozik,csak esténként érzem magam olyan tehetetlenül.

Emi-én is várom már nagyon,hogy vége legyen ennek a pocakos állapotnak,hogy tudjak egy jót aludni HASON,hogy elmenjek futni a kutyákkal,hougy lássam a pu...m,ne csak látatlanba gyantázzak.....

Kép
szibi

Jó reggelt!

Szösszenet, elképzelni sem tudom hogy tartod magad ennyire jól... Neked tényleg csak a pocid van. Minden elismerésem! :)
Nekem sikerült eléggé kiszélesedni... pedig régen sem volt keskeny csípőm Most meg próbálok minél kevesebbet enni, nehogy Manónk túl nagyra nőjön... :oops: :roll:

A hálóinggel kapcsolatban... én sem szeretem. de kénytelen leszek megszokni. Szerencsére anyumék karácsonyra+ szülinapra megoldották a vásárolgatás részét. kaptam vagy 3 hálóinget+ köntöst, papucsot... :oops: :lol:

Vkinek van vmi jó ötlete, hogy fogfájásra mit kéne szedni, vgay mit csináljak? Éjjel 2-3-ig nem tudtam aludni, mert a bölcsességfogam úgy döntött megint nő egy kicsit
és még nem bújt ki :shock: :? Nem volt vmi kellems éjszakám, meg nagyon aggódtam hogy a sok forgolódástól manóm felébred és akkor mindennek vége... :oops: :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szibi!
Jót röhögtem az utolsó mondatodon. Videóra kellett volna venni amit hétvégén műveltem a fürdőszobában szőrtelenítés címén. Dehát a páromat csak nem fogom már megkérni rá.....!

Emi! Drukk az UH-ra

Szössz! Nagyon csini vagy. Nekem is a csíkos tetszik a legjobban.

Kép

Kép
kamilla306

Jó reggelt lányok!

Nagyon klasszak a képek szösszenet, csini vagy és vékony :)

Most hogy szóba kerültek a babaholmik én teljesen elvesztem. Első gyermeket váró lévén egy buta kérdés (bocsi) a funciókról: a body felé kell feladni a rugdalózót? A rugdalózót lehet magában is használni vagy kell alá valami ami védi a baba bőrét és melegen tartja? Ez lehet kising is body helyett? Köszi előre is a felvilágositást :)

Kaptunk jó pár babaholmit ismerősöktől, most próbálom beazonositani, hogy pontosan mi micsoda :D Majd csak belejövök a második babócánál..

Andi

KépKép
andee73

Szöszke,
azt el is felejtettem írni, hogy nagyon csini vagy. Tényleg csak a pocakod nőtt.

Szibi,
Hát az úgy volt, hogy amikor jöttek az első fájások még gyorsan lezuhanyozott, aztán már érezte, hogy nem szabadna elindulniuk, mert elég gyorsan jöttek a fájások, de az anyósa, akit odarendeltek, hogy vigyázzon a kisfiára erőltette, hogy igenis induljanak el. Beültek a kocsiba közben hívták a mentőt is. Mentek kb 5 percet és aztán már kint is volt a baba feje. A tesóm egy barátnője segített. (Mindez januárban történt). Persze az egyik utcasarkon megálltak, úgyhogy a mentő is már oda érkezett...
Ez a gyorsan szülünk dolog már-már hagyomány a mi családunkban.

Már megint mennem kell a fenébe is!!!

Kép
emi29

Sziasztok!

Tele vagyok kérdésekkel.
Szösszenet ! Köszi a listát a kórházi cuccokról, ki fogom nyomtatni, mert aztán rá nem találok többet.
DE! Akkor most egy évnél vagy 300 napnál nem lehet régebbi a házassági anyakönyvi kivonat??? Esetünkben nem mindegy, fölöslegesen meg nem zargatnék senkit, hogy szerezzen nekünk egy frisset. Tud erről valaki valamit?

Ma reggel is arra ébredtem, hogy tökre bekeményedett a hasam, és nem pillanatokra, hanem percekre. A frász jön már rám. Hetente meg nem mehetek méhszájat ellenőriztetni.
KÉRDÉS! (Lehet, hogy elég hülye...) A 4D-s UH-n meg tudják nézni a méhszáj állapotát? (Engem momentán ez most jobban érdekel, mint a csemetém neme. Jó lenne, ha legalább május elejéig bent maradna. Mostanában egyébként kicsi Babócám lent trenírozza lábacskáit - nem csoda, mert medencevégű - de folyton az az érzésem, hogy a hüvelyembe lógatja ki. Ez gondolom hülyeség, de én amúgy is egy "parajelenség" vagyok, mindent kitalálok, aztán izgulok miatta.

Cinyke! Ugye te írtál a fonendoszkópról. Lehet vele hallani a baba szívét? Mi régebben próbáltuk, de semmi, csak a hasam kluttyogott, igaz akkor még a baba is kissebb volt.

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok
Próbálok visszaolvasni

Ercsi és Lituka

Akkor nektek most tetszene a H&M kínálata! :) Tele van halálfejes meg Hello Kittys cucokkal! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Festés
A sima falfestés biztos nem árt!

Kamilla
Nekem két pólyám van az egyik ilyen habos babos épp el akarom adni ha nem zavar, hogy használt, 1500 Ft-ért odaadom. De biztos lehet újonnan is kapni valahol.
Ha gondolod majd teszek fel fotót.

Rékli és rucik

Engem anyukám üldözött ezzel a témával anno... még kötött is neki...
Szerintem nyári kardigánként el lehet hordani ha van, body fölé nekem van vagy hat, de alapvető funkciójában felesleges én nem vennék, a body sokkal jobb!

Szerintem Y záródású rugiból meg bodyból nem árt egy hétrevaló adag ha nem akarsz állandóan mosni... én nem akartam :oops:

Kisgatya
Amelyiknek erős a gumija az nem jó de pl a H&M-es nem gumis csak egy vastag passzé van a deréknál, az jó! Nekünk ilyen van.

Törölköző
Én a tetrát ajánlom, sokkal jobb a nedvszívása mint a frottírnak.

Azt hiszem én kilógok a sorból... nekem áldott állapot ez az állapot... én nagyon szeretek pocakos lenni.

Emi

Mi a baj? :(

Ollem
Nagyon szépen alakul a házatok, már leelőztetek minket! :)

Adri
Nekem is egy Anita pizsim van.
De én azt nem is vittem be... a pizsi amúgy sem praktikus amikor lucsog az ember lánya... Kettő szerintem nem elég. Én minden napra vittem egyet... lehet fillérekért kapni csak arra figyelj, hogy elöl gombos legyen.

Szöszi
Nemcsak vízből meg babából áll ám a plussz súly.. a keringés megnövekedésével több vér kering benned + 1 kiló, mellek + 1 kiló, méhlepény + 1 kiló, anyai zsírtöbblet +3 kiló, magzatvíz + 1 kiló... stb... de ha akarod kikeresem a könyvemből ezt a listát és felteszem.
nagyon csini vagy!!!

Andee
Nem kell alá semmi, csak ha úgy ítéled, hogy hűvösebb van, de én inkább felé szoktam öltöztetni.
Nekem az elején csak rugiban volt Áron.

Méretek

Mi olyan két hónapig használtuk az 56-os méretet.

Hálózsák

Én nem vennék ujjasat.. ujjatlan sokkal praktikusabb és úgy öltözteted alá ahogy akarod!

Gumimaci
Nekünk is férjem csinálta a babaágyat... egyik születésnapomra meg varrt egy szoknyát... annyira meglepődtem :) ráadásul egy pedálos Singer géppel! :) úgy meghatódtam...
A hálóing semmi extra csak elöl ki tudd gombolni és engem zavar ha nagyon hosszú ezért térd alá érőben leszek.

Nálunk Szent István semmit nem adnak a kórházban!
Papa vigyen játszóruhát (férjem pizsiben volt), papucsot, gyereknek ruhát, sapit, maminak ruhákat stb... pelust talán adnak napi 4-5 db-ot

Gitka
Neked most volt a szalagavatód? ??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kamilla
Látom azóta kaptál jobb ajánlatot! :)
Az enyém pamut nem ilyen fényes...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Atizka
A belső méhszáj állapotát lehet uhun látni. de ilyen abamoziban nem biztos hogy értenek hozzá...

Éjjel én is mintha bekeményedtem volna, igaz olyan igazi keményedésem szerintem nekem még sose volt... Áronom éjjszaka közepén felébred és csak ordított-ordított nem tudtuk elképzelni mi van, nem kellett semmmi... bevallom betojtam, hogy mi van... aztán a cicit nagynehezen elfogadta és megnyugodott.. de most valahogy elég fájdalmas volt a szopi és a pocim sem örült neki...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mindenkinek jó reggelt.
Már 8 óta olvasok vissza, pedig tegnap becsületesen olvastam délután fél 5-ig.

Örülök lányok, hogy nektek is tetszik a házunk. Nekünk azért tetszik, mert a sajátunk, magunk által 3/4 részben épített és szépített...
Ha kész vagyunk az alsó szinttel, jöhet a felső....ugyanis párom galériásra szeretné megcsinálni, csigalépcsővel. Galéria nappali fölé, és a konyha fölött lenne egy kisebb nappali szerű fönt.
Meg szeretnénk még 2 vagy 3 szobát fentre is. Mert ugye még szeretnénk babát meg férjem gyerkői is jönnek minden két hétben egy hétvégére. Úgyhogy kell a hely. Meg lesz még zeneszoba, ami házi stúdió szerűség lesz. Ott fogunk próbálni. Lesz ott dob, keverő, mikrofonok, gitárom, meg lehet lesz egy konga is. Nagyon barátkozom vele mostanában.
Szóval lesz még ennél nagyobb is a házunk.... :D :shock:

Varrás: én férjem is tud varrni...még varrógépe is van...
És meg akar rá tanítani... :shock: :?

Tegnap nem voltam túl jól este...fájt a pocim, itt is ott is szúrt, fájt...minden bajom volt...Lehet az volt a bajom, hogy egész nap alig ettem, estére meg éhes voltam, aztán bevágtam egy nagy adag fincsi lecsót... :lol:

Baba ruha vásárlás ügyben én teljesen elveszettnek érzem magam...még jó, hogy vannak itt köztünk szakértők, hogy mit hogyan kell, mit vegyünk...és mi micsoda... :lol:

A 28. hét után a harmadik trimeszter következik??? :shock:
És ilyenkor kell már sűrűbben dokihoz járni ugye???

Hű most több nem jut eszembe....több oldalnyi infó volt... :oops:

Ja Szösszenet!

Nagyon csini vagy és vékony! 10 kiló nem látszik, csak a formás pocid!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hú, próbáltam visszaolvasni, úgy ahogy összejött, de majd inkább ezek után követem rendesen a hozzászólásokat, talán úgy könyebb lesz eligazodnom. Olvasás közben azért próbáltam valamennyire reagálni.

Klarka,
:oops: hú, ezt jól elnéztem. Kösz, hogy szóltál. Akkor kevinszpészinek mennek a drukkok meg a babáinak, hogy minden rendben legyen velük!
Neked gratula a vizsgádhoz!

Lituka,
tényleg? De jó, akkor lehet, hogy egy napon fogunk szülni? :lol:
A meszeléssel én úgy vagyok, hogy mivel másfél éve volt meszelve, igy nem festek semmit. Bár nálunk is a barátnőmék szokás szerint festettek, stb., de szerintem, ha tiszták a falak, akkor felesleges. De biztos itt is megoszlanak a vélemények, de én úgy tudom, hogy azért csinálja mindenki, hogy tiszta legyen a fal.

Kisfruzsi,
én is vérszegény vagyok, sokat szédelegtem, meg zúgott a fülem az utóbbi időben, de kaptam rá vastablettát, és már most jobban vagyok, pedig 1 hete szedem.

Ollem,
nekem is fájt már ott lent, és nem volt semmi baj, remélem nem is lesz. Egy kis pihenés után elmúlik, vagy enyhül, úgyhogy szerintem ez normális.
És nagyon szép házatok van!

Katavirag,
nagyon jók a képek a 4d-ről, nagyon aranyos a pofija Olivernek!

Ami a sárgulást illeti, nekem azt mondta egy szülésznő, hogy a babák akkor nem sárgulnak be biztosan, ha azonos a vércsoportjuk az anyjukéval. Eddig akiket megkérdeztem, azokon bejött ez a dolog. Bár ez tudományos, nem babonás.

Bambi,
gratula az 5,5 kg-os hizáshoz, az tényleg nem sok!

Pumpóka,
alig van pocakod, pedig már 27 hetes vagy. Nem semmi, ügyes vagy! Gratula a 3. trimeszterhez!

Emi,
nagyon szép pocakod van! Ha a jóslásokat nézem, akkor neked fiús pocid van, pedig kislányod lesz. Hát, valószinűleg tényleg nincs ilyen vagy olyan pocak, csak pocak.

Emi, Szösszenet,
nekem is csak magas vagy tűsarkú cipőim voltak, télire vettem egy laposabb sarkú csizmát, de én is sokszor úgy felhúznám a szép tűsarkú csizmáimat…

Ercsi,
nagyon szép ez a felső, meg a pocid is! Alig hiztál.

Nicci,
tényleg jó nagyfiú! Drukkolok, hogy a 38. hétig bent maradjon, de ha megszületik a 36. héten, akkor sem lesz semmi gond!

Xsara,
igy utólag is boldog szülinapot! És gratula a 100. naphoz!

Szösszenet,
Nagyon jól nézel ki, te is alig hizhattál! A ruhák is nagyon csinik!
sirkici

Mamacka, engem érdekelne a pólyád, mert újat ne makarok azért a pár alkalomért venni...

Dobs zróla képet nekem?

Köszi

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Egyébként mi tegnap megejtettük a 4d-t (Szeged, Medicenter, Dr. Czank Zoltán - tud valaki róla valamit?), hát mit is mondjak... Az arcocskája nagyon aranyos, meg cuki kis pofija van, arról kaptunk egy csomó képet, de a nemét azt nem igazán lehetett látni. Vagyis a doki azt mondta, hogy farfekvéses, de 90%-ban lány, mert nem lát sem zacskót sem fütyülőt, de ez engem nem igazán győzött meg. Valakinek van valamilyen tapasztalata? Ha farfekvéses és fiú, akkor látszódnia kellett volna, hogy lógnak a heréi, nem? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de nekem igy lenne logikus... :oops:

Itt mindenki már igy vásárolgat? Én majd márciusra tervezem a szétnézést, addig felesleges, még akkor is bőven lesz elég időm, bár nemtudom. Talán előbb kellene vásárolgatni? :roll:
sirkici

Sziasztok

Végre tudok írni!
Eddig visszaolvastam, de csak gyorsban, mert megint rohanásban vagyunk.

Rólunk röviden:
Hétfő óta zajlik az élet, és inkább a rosz értelemben.
Hétfőn este egy vadbaron részeg csávó majdnem belénkjött frontálisan, mert még annyi esze sem volt, h este 9-kor világítást kapcsoljon.. Rendőrök, kiabálás, de nem lett semmi bajunk és a kocsi is megúszta!
Szerdán meg a közös képviselővel balhéztam össze, de nagyon keményen. Ott is kiabálás, ajtócsapkodás, és majdnem megvertem a naptárával. :oops:
Tegnap éjszaka pedig nem aludtam semmit, mert voltunk lennt házidokinál, ahol sikerült összkapni vmi jó kis vírust.
Persze a felírt gyógyszerekből meg semmit nem tudok bevenni..

Röviden ennyi, ja és jöv. héten pedig megyek egy hetet dolgozni, valszínű így csak olvasni fogok, írmi nem nagyon lesz már erőm :(

A szent imrés listát köszi, h feldobtátok, nagyon hasznos!!!

A képeken pedig mindenki nagyon csinos, de ezt már múltkor is megállípítottuk, h itt a topikban csak csinis kismamák vannak :D :D

Már nem tom, h ki rakta fel a képeket a készülő házról, de nagyon tutin néz ki!!!!!! Gratula hozzá, és remélem minnél előbb be tudtok költözni!!

Sajnos most ennyi.
Legyen szép napotok!!

Brigi

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Atizka!

300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. Mi tegnap telefonáltunk ez ügyben. Mi vel nem Szolnokon házasodtunk. Azt mondták, faxon küldjünk egy kézzel írott kérvényt (és nem árt levélben is elküldeni, hivatkozva a faxra) és ők postán kiküldik. Kb. 3 hét, mire kézhez kapjuk. És mivel a gyermek születése miatt kérjük, nem kell érte fizetni.

Fmarian!

Sajnállak a fogad miatt. Az enyém akkor kezdett kibújni, amikor a szigorlatra tanultam. Mondtam is, hogy íme a bizonyíték, hogy okosodom... :lol: De azóta nekem sem bújt tovább. Én a helyedben mindenképpen orvostól kérdezném meg, hogy milyen fájdalomcsillapítót vehetek be.

Mamacka!

Szoptatós hálóinget még láttam újságban, interneten, de elöl gombosat... Azt nem tudom, hogy elöl végig gombos kell legyen, mert az szerintem engem idegesítene, hogy kigombolódik. Vagy csak néhány gomb van rajta kb. derékig? És azt sem tudom, hogy milyen méretet vegyek? Gondolom, hogy az, ami a szülőszobában lesz rajtam (nálunk azt hiszem nem adnak a kórházban hálóinget) jó nagy méretű kell legyen, hogy a pocakom még beleférjen. De utánna, hogy mekkora kell? Fogalmam sincs. :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ollem, el is felejtettem... nagyon szupi a házatok!
Mi múlt hétvégén voltunk barátoknál, és vmi nagyon szép lakásban laknak Szigetszentmiklóson. 4 emeletes 1. emeletén újépítésű téglában... elvileg 13 milla tárolóval, parkolóval együtt. Mindketten beleszerettünk a környékbe is. Majd ha minden jól megy, akkor befektetünk egy új lakásba... addig meg az egyszobásba rendezkedünk manóstól.

Gumimaci, az lesz. Csak tudnám, hogy éjjel 2-kor mitől kezdtem el okosodni...?! :lol: :lol: :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: