A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Felerősödött szívdobogásom nekem is szokott lenni, csak én azt hittem eddig, hogy az enyhe arrithmiám miatt.

Csuklik szegény Balázs.

Én még mindig vacilálok ezen a légzésfigyelő-bébiőr témán. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Mármint nem azon, hogy kell-e. Hanem a légzésfigyelőnél tuti az angelcare, csak azt nem tudom, hogy együtt legyen-e a bébiőrrel, vagy abból másmilyet vegyek, egyáltalán megéri e újonnan, vagy maradjak a használtnál, amire van még fél év gari? Ha együtt veszem, nem fogom tudni külön eladni, márpedig a bébiőr tovább kell.

Annee, anyudon én is jókat röhögök. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Na, most cuppantam rá a poppet oldalára, ott látom, hogy a piros járgány (mett azétt mégiscsak csajunk lészen) extrák nélkül csak szűk 110 lap. Há a 140-hez képest amit mán nemtomhunláttam, valamivel kevesebb.
Hordozónk van, abból újat nem kérnénk. Lábzsák dettó. Igaz, a színek nem teljes stimm, de azért ha apát puhítani indulok, jó lesz csak a síma mezei verziót választanom.
S ja, a piros ócsóbb mint a halálfejes fekete :lol:

Na, most szurkoljatok: lássuk apa mennyire mondott ma délelőtt az irodában határozott nem-et? Valamivel kivásárolható a beleegyezése?

Kép
kissmanó

Jovika: de aranyos, kis elgondolkodó arcot vág! De jó nektek, hogy így látjátok, én az utolsó UH-n szerettem volna megkuksizni, de a két kezecskéjével eltakarta az arcát.
Jobbúlást kintlévő fiacskádnak!

Manó: ne szomorkodj, ha nyerek a lottón én is megveszem neked! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Dorka: én azért veszem együtt, mert úgy tudom, hogy vannak légzésfigyelők és bébiőrök, amelyek bezavarják egymást, és nem szeretnék idegbajt kapni. Nekem mindenki csak dicsérte, ezt a fajtát.

Andrea
Kép
kindernay

Andi, és újonnan veszed, vagy használtan? Tervezed, hogy ha már nem kell, eladod? Hogy fogod eladni, külön-külön, vagy megvárod, míg már egyik sem kell, és akkor?

Húúú, ez az éjszakai köhögős izé nem semmi. Én úgy félek ezektől. Gombnyelősdi sem semmi manónál.

kétfiús anyuka
babdorka

Csajok! Vannak egy páran a körözött listán.
Akinek cirmos az orra, adjon jelt anélkül, hogy névsorozva lenne. Mert az is bekövetkezik.

Kép
kissmanó

Lottózós lányok: én egy kecót kérnék..vagy két milkát a telekre :lol:

Köszönöm a Marci-dicseket. Nagyon hasonlít a bátyjára a drágám :)

Bori: kruppos roham setén hideg pára+ calcium, Fenistil. Nyáron a legtutibb kinyitni a fagyasztót és "belógatni" a gyereket. Vagyis odatartani egész közel a fagyiajtóhoz. A gáz az, hogy tök bepánikol a gyerek (nem kapok levegőt!), meg a szülő is (megfullad a gyerek!), aztán így baromi nehéz odafigyelni arra, hogy ésszerűen csinálj dolgokat. Nekem szerencsém, hogy volt lehetőségem "begyakorolni" a dolgot az egyik hugommal (15 ével fiatalabb nálam). Szerencsére a csajoknak nem volt ilyen bajuk.
Most elég volt, hogy a fiúkat kitereltem az erkélyre, amíg összeszedtema gyógyszert. Adtam 15 percet a hatásnak, ha nem javult volna, ügyeletet hívtam volna. Szerencsére jobban lett a kiskrapek, bár ma, holnap még várható a folytatás :?

Andrea: nekünk külön-külön van (volt), nem zargatták egymást.

Jó éjt!

Ja, debütálok, íme egy pocakkép másfél hétel ezelőttről:)
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Hahó! 1950 gr és minden OK!!! :lol:

Jovika, legközelebb az arcodat is fordítsd felénk!

Kép
nenoke

Csajok, bocsi, de ma tök kóma voltam. Húgommal elmentünk dm-be és beváltottam a felicitast. Háát, nem nagy szám, de az volt benne, amit Szivvi mondott, Avent cumisüveg és MaM cumi. Meg egy Pampers pelus... Azért jó az...

Dm-ben vettem babylove-os vattalapocskákat, hintőport, sensitive babaolajat és törlőkendőt... tök jó ez a babylove. Én nem is tudtam.

Emi: szerintem jól döntöttél...

Jovi: Tök cukker a bébed!!!

Nenőke: gratulálok a jó eredményhez...

Kép
zsuzsi**

Pakkantok egy pocakfotót...

Kép

Kép
zsuzsi**

Jaj, de kicsi, de azért látszik

Kép
zsuzsi**

Kép

Kép
zsuzsi**

Éssss nagyobban....

Kép
zsuzsi**

Evica, Dorka! Olyan értelemben mondom, hogy a kórház dönti el a házassági papírt (és a többit), hogy a papírmunkát ők indítják el. Lehet, hogy ők beküldik az önkormányzatnak, de azt, hogy mit fogadnak el Tőled hiteles igazolásnak, azt bizony az adminisztratív ügyeket intéző t. munkatárs fogja eldönteni!!! Tehát ha nem akarsz konfliktust 1 napos babáddal a karodon, jobb, ha megkérdezed őket!

Dorka! Akkor mondok egy ellenérvet a kettő-az-egyben-re: a légzésfigyelő kb. fél évig kell, ha jól tudom, a bébiőr (walki-talkie) meg akár 4 éves koráig, vagy nyaralásoknál még tovább is jó! Én mondjuk kapom a légzésfigyelőt, ezért nekem tuti külön lesz. De talán, ha venném, akkor is külön 2t vennék.
Most látom, ezt írtad Te is. Akkor egy szavazatot adok erre a véleményre. A bezavarásba nincsen tapasztalatom, így abban nem tudok nyilatkozni.
Én vennék használtat, asszem még garancia nélkül is.

Zsuzsi! Te is óriáspoci! Milyen gömbölyű :)
Vendég

Jovi! És erre van vmi előjel? pl honnan tudom, hogy legyen otthon kálcium és fenistil? Vagy az mindig van? Fenistil gél, vagy abból van tabletta is?
Vendég

Sziasztok!

Legutóbbi jelentkezésem óta rengeteget írtatok :) Hiába olvastam közben néha-néha, lehetetlenség utolérni Titeket, bocsi!!!
:oops:

A képek babákról, mamákról nagyon szépek, mindenkinek jó nagy pocija lett már!

Nemsokára itt lesznek a "kibújt" babaképek, annyira hihetetlen :D

Most hétvégén először elmentünk nézni Kisbabának babakocsit illetve gyerekülést. Használtat, mert az újak nagyon drágák. Találtunk is mindkettőt, lehet megvesszük őket, még nem döntöttünk.
Én most tartok ott, hogy a héten összeírom mit is kell venni babának illetve nekem a kórházba. Mivel még semmink sincs ugye :oops:

Itt minden rendben, Kisbaba sokat mocorog, alienezik. Már nagyon érzem, hogy szegénynek nincs sok helye. Kezd már nehéz lenni a pocak, s még hátra van két hónap! Huhh...

Legyen kellemes napotok, s mindenkinek drukk a vásárlásokhoz, stb.!
Vendég

Azért jó, hogy Jovi leírja ezeket, mert ezekből rengeteget tanul az ember. Nekem pl. eszembe sem jutott a fagyasztó, de micsoda zseniális ötlet! Kép

Többektől hallottam már én is azt, hogy nem zavarják be egymást, ha nem mind a kettő angelcare. Ok, akkor az már el van döntve, hogy külön angelcare légzésfigyelő, de akkor milyen bébiőr? Jovi, Neked pl. milyen van, és milyen tapasztalatod van vele? Többiek? Mindegy, mert mind ugyanolyan? Vagy van olyan, amit semmi esetre se vegyek meg?

Zsuzsi, szép a pocid, hasonlítasz az avatarodban lévő macira. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Miért kell bébiőr?

kispiskóta

Én pl. csukott konyhaajtónál szoktam főzni, hogy ne legyen kajaszagú az egész lakás, és közben megy az elszívó, nyitva van az ablak, tehát beszűrődik kintről a zaj, stb., ezért nem hallom, ha mondjuk elkezd gőgicsélni, vagy sírni.
De pl. hasznos lehet anyósnál, ha délután lerakjuk a szobában aludni, mi meg kimegyünk a kertbe, és akkor halljuk, ha felébred.
Úgymond meghosszabbítja a füledet.

kétfiús anyuka
babdorka

Mary! Örülök, hogy jól vagy. Asszem ráéreztél, hogy a körözött listán főállásban téged láttalak (azaz legelsőnek Te ugrottál be, hogy rég nem tudunk rólad semmit). Azért ennyire ne lépj le mostanság (max ha előtte igazolod), nehogy mán rosszra gondoljunk.

Nekem előző kettőnél sem őr sem figyelő nem volt. Most őr lészen, mett van egy tavaly vett walkie-talkie párosunk (két autóval utaztunk 10 napig külföldön, s kommunikálni kellett), aminek van ilyen funkciója is. Na, ha mán van, kiprószáljuk.

Jók a pocifotók (na meg persze a kiskrapekoké is, még ha nem is szólok mindig róluk). Az enyém pocakot láttátok? Gondolatban mán nagyon soxor küldtem nektek :wink:

Van pocsék hírem: ma hajnalban annyira begörcsölt a jobb lábam, hogy még mindig nincs totál rendben. Kezd kiengedni, de ráállni teljes súllyal még nem tok.

Amúgy jó hírem is van: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Kitaláljátok?

Kép
kissmanó

Csajok - pozitív és sok energia kéretik.
Egyik alkalmazottunk leesett egy mások (építők) által összeállított állásról, s nem bírja mozgatni az ujjait. Kihívták a mentőket. Egyenlőre ennyi.
A srác nyílászárókat szerelt társával, aki szintén leesett (leszakadt alattuk az állás), de annak hálisten nincs baja.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Jovi: nagyon édi Marcibaba :lol:

Zsuzsi: neked meg a pocid szép gömbölűűűű! :lol:

Manó: csak nem engedélyt kaptál a hiperszuper bébijárgányra? :wink: Küldöm az energiákat a sérültnek+++++++++++++++++++++++

Mary: jó, hogy jelentkeztél, már hiányoztál ám nagyon! örülök, hogy minden rendben van nálatok is!

Én ma megint nyűgös vagyok. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem totál kikészít ez a hőség :roll: Szegény gyerekeknek már 3-4napja igérem, hoigy kimegyünk a játszótérre, de egyedül nem merek elindulni velük. Itthom is szédelgek, félek, hogy ott lennék rosszul :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szép jó reggelt minden kismamának és kisbabának!

Zsuzsi és Jovika!
Nagyon szép poci, jó nagy :lol:

Zsuzsii!
Milyen törlőkendőt vettél baby love-sat?? popsit??
Én is azt vettem egy dobozzal+egy utántöltőset..

Manó!
Megy a +++ energia! basszus kulacs, szegény..mihamarabbi gyógyulást!

Bébiőr, tényleg akkor szükséges ha nagyobb a lakás vagy ahogy Dorka is írja..bent a gyerkőc alszik, a többiek a kertben..

Sztem bébiőrt azt mi is fogunk venni..mert megyünk majd anyukámékhoz+kertes házba hétvégenként és sokat leszünk kint a kertben..

Szia kiskacsa!
Puszilunk benneteket, jó vásárolgatást!
torolve_20131003125716

Ne is találjátok ki, sajna már nem érvényes.
Brü-hü-hü-hü-hűűűűűűűűűű
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
kissmanó

Gurgika!

Nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Brigii!
Vigyázz magatokra! Inkább ne menj ki, nehogy aztán rossszul legyél...vagy csak a ház elé..

Én legszívesebben strandolnék vmi. eldugott helyen..
Homokos tengerparton, sziklák takarásában..egy nagy alkeszmentes koktéllal a kezemben..(álmodik a nyomor)
Kép
torolve_20131003125716

Ige, Brigi eltaláltad.
Sajna az van, hogy a Poppet honlapján még rajta van, de már nem hozhatják (nem igazán bizonyítottak kifele ebből a termékből), s még tisztázgatnak valamit, majd egy hét múlva dől el véglegesen.
Azannya. Hogy mennyire peches a mai nap.

Kép
kissmanó

Szivii!

Édes vagy, nagyon szépen köszönöm!!!!!!! :lol:
torolve_20131003125716

Jesszum Manóóóó! Nagy a gáz?? na inkább nem kérdezősködöm.. :(
torolve_20131003125716

Na, akkor egy alkmentes koktéllal kéretjük magunk megkínálni névnapi jókívánságaink fejében.
Cupp

Kép
kissmanó

Nem tom mekkora a gáz, mindenki ugrott, munkavédelmes cég dolgozik nekünk, onnan is a pasi mán tud a dologról, s nyomja az ügyet. Mentő-kórház - na innen nincs még visszajelzésem.

Kép
kissmanó

Zsuzsi
Jó nagy neked is a Panna-lak!
Mary
Jó, hogy megvagy!
Brigi
Nincs egy kis felfújhatós medencétek, amiben a fiúk pacsálhatnának?

KépKép

KépKép
szivvi

Hali!

Ha a Picur is úgy akarja, még van 2 hónapja! (Remélem, úgy akarja :wink: )

Tegnap csuklott, most éreztem először, a páromat is hívtam gyorsan. Éjfélkor még rendesen bugizik a gyermek :P

11-re bőrgyógyászhoz megyek, előre örülök a nagy melegnek.

Boldog névnapot Ritának!
alk. mentes koktélnak pedig ajánlom a mézes limonádét, jéggel, shakerben felrázva, pici bubis vízzel felhigítva. Nyamm!

Brigi! Mitől szédelegsz? Tudod az okát? Csak a meleg elég, vagy vitamin hiány? Nem segít egy kis terhesvitamin, vagy gyümölcs kúra? Vigyázz magadra!

Jovi! Jó mozgalams életetek van!
A sebészek, ha kell csodákat is tudnak művelni. Egy haverom karja... Megmaradt, és csak egy ujjpercét nem tudja mozdítani. Pedig az életéért aggódtunk a baleset után!
Jobbulást a fiatalembernek!

Tegnap nagyon durva kiborulásom volt. Egészen pontosan egy üveg baracklekvár, illetve annak felemlegetett hiánya borított ki... :oops: A költözés, a sok hülye apró intéznivaló, és a közelgő szülés mixtúrája megspékelve a hőséggel és az elengedhetetlen hormonszinttel igen szép kombináció. Több mint fél órát zokogtam. Nem sírtam, zokogtam. A végén már azt hittem, megszülök, úgy rázkódott a hasam.
Valahogy lenyugodtam, de akkor meg elkezdett fájni a hasam. 10p - 10p- 20p - 60p - elmúlt. Huhh, megúsztam.
Most kezdem azt gondolni, hogy több intézni valót nem kéne megoldanom!
De persze vérvételre meg elfelejtettem elmenni, úgyhogy holnap tuti menni kell reggel.
Vendég

Kösziii Manóóó!

Mindenkinek küldök egy laza koktélt!!!!!!!!!

Kép
torolve_20131003125716

Köszi Bori neked is!

Jajj Borikám, megéretelek, túl sokat vállalsz asszem..amit már nem nagyon kéne ám..
torolve_20131003125716

Hellóka,
Dorka: légzésfigyelő+bébiőr: én egyenlőre nem tervezem az eladást, mert több babát is szeretnék... :lol:

Jovika: baromi jól nézel ki, én is ilyen szeretnék 3 gyerek után! :lol:

Zsuzsi: hatalmas poci, szépséges! :wink:

Brigi: jobbúlást neked!

Mary: örülök,hogy jól vagy, gyere gyakrabban!

Andrea
Kép
kindernay

GUUUURRRRGGGGIIIII
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKED, MILLIÓ PUSSZANTÁS!

Andrea
Kép
kindernay

Jó reggelt!

Tisztelt Samuanyuka Gurgiii!

Névnapja alkalmából kívánunk minden elképzelhető jót, szépet, gyermekének egészséget! Istenke éltesse magát!!!

Pankááájék

Kép
zsuzsi**

Csajok, köszi a pocakdicséreteket! Télleg hatalmas :D

Kép
zsuzsi**

Jajj, nagyon arik vagytok, hogy így hiányoltatok! :oops:

Gurgula: Boldog Névnapot!!! :D

Ná, én is gondoltam ám rá ma reggel, hogy 22.-e van, naptár szerint még pont két hónap :lol:

Manó, jobbulást a fiatalembernek, remélem rendbejön teljesen a karja!!! :?

Én is kruppos voltam kiskoromban...

A babyőr szerintem is jó, ha valakinek nagy háza vagy lakása van. Nekem erre nem lesz szükségem.
Bár most belegondoltam, hogy "anyóséknál" (nem szeretem ezt a szót) fogok lakni több mint egy hónapig a babával, s nekik emeletes házuk van... No, majd meglátom, ha mégis szükség lenne rá majd legfeljebb akkor veszek.

Story:
Mikor még babysitterkedtem jó volt, hogy a földszinten főztem a családnak ebédet, s hallom, hogy baba keservesen sír. Rohanok fel a negyedikre (!), kinyitom az ajtót, alszik a baba. Jó, akkor le, tovább a főzést. Erre megint ordít. Felrohanok, megint alszik... Utána mikor lementem megint hallottam, hogy ketten is beszélgetnek a gyerek felett. Valamelyik másik ház babyőrjének fogtam az adásait :lol: Teljesen tisztán lehetett hallani miről dumálnak, kicsit vicces volt...

Itt is iszonyat a hőség. Nagyon sajnálom azokat, akik nem ihatnak most sok folyadékot, én belehalnék asszem...

Brigi, remélem jobban leszel!!! Nem csodálom, hogy kikészít a hőség + a gyerekekkel való rohangálás!

Bori: Kitartást...!!!
Vendég

qrva életbe. a büdös románok sem hoznak ilyen kocsit.
én meg dajcsékhoz asszem nem menyek.
kereshetek mást. de mikor ez ennyi időbe telt (s ezennel akkor Hauck kilőve), akkor asszem a legjobb lenne, ha jegelem a témát, oszt veszek majd ami lesz. mán ha arra akarok pénzt kiadni. ha nem, akkor majdcsak megleszünk valahogy.
mehetek elővájni télleg a régi járgányt. ha mán az nem lehet ami az álmaimban szerepel, akkor egyenlőre mindegy lesz nekem
uff. mérges vok.
apa nem hív, ezek szerint semmi fejlemény. nem engedték be őket a sürgősségre, s onnan infót kiszedni, há kissé gáz. pedig minnyá egy órája beszéltünk utoljára.
mék haza borjúpörit főzni.
irgumm-burgumm

Kép
kissmanó

Képzeljétek, Királylány bebújik a kezünkbe, ha egy helyen simizzük a pocimat, akkor odakuporodik a kis habtestivel... Annyira édiii :)

Nektek csinálnak ilyet a kis drágák?

Kép
zsuzsi**

enyém csajszi szemérmetes, ha teszem a kezem, akkor menekül
ha pedig nem lenne ahova, akkor azon az elven van, hogy üsd vágd, nem (avagy mégis???) anyád

Kép
kissmanó

Andi, Kiskacsa és Zsuzsipanka!

Nagyon aranyosak vagytok és köszönöm szépen!!

Akkor hát egészségünkre!!!!!!!!!!! Kép
torolve_20131003125716

Sziasztok!

A bébiőr lényegét értem, de hány méteres a hatósugara? Mondjuk én úgy vagyok vele, ha gőgicsél magában az jó jel, mert elfoglalja magát. Ha nem hallom sem baj. Ha sír azt meg azért mindenki meghallja.

Gurgi: Kép

Nekem is fájt tegnap a pocakom. És ma is éreztem már. Lehet mi is elkezdünk lassan jósolgatni? :shock:

kispiskóta

Egyem meg azt a hableánykát Zsuzsii!
Milyen kis édi...

Nekünk olyat csinál ha odateszem a kezem akkor jelez, rugizik...
de másnak nem nagyon..olyankor lapít.. :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi: A babylove-os törlőkendő olyan sárga dobozos popsitörlő. Nagyon szupi. Én csak egyet vettem, mert mi van, ha mégsem válik be...

Zsú: Szerintem még nem az... huhh, meleg van, lehet, hogy így reagálsz, nem?

Kép
zsuzsi**

Zsuu!!

Neked is köszönöm szépen és küldök neked finom vörös bort Kép
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: