A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Emi, 7 éves nővérem kislánya. De jó állapotú a kocsi első ránézésre, csak egy kicsit szakadt. Majd meglátom, beválik-e. Szerencsére nekem sok olyan szempont kiesik, ami sokatoknál fontos: emelet, tömegközlekedés, földút. Ezért bízom benne, hogy ha nővérem kislánya felnőtt benne, az én Kicsikém is felnő. És nővérem amilyen finnyás, tuti olyan, hogy anatómiailag jó a Töpörtyűnek. :wink:

Kép
nenoke

Voltunk apasági nyilatkozatot tenni, azért kicsit izgultam, mégis hivatalos dologról van szó. Az ügyintéző nagyon aranyos volt. Azt is mondta, h ha esetleg mégis házasságot szeretnénk kötni, akkor -a nagy pocak miatt- nem kell megvárni a 30 napot sem. Egymásra néztünk a párommal, aztán azt mondtuk, maradjunk az eredeti tervnél, az apaságinál :wink: A csaj a pocakomat látva alig akarta elhinni, h még van 2 hónap.

Sziasztok!

Na, jól le vagyok maradva, esélytelen, inkább csak össze-vissza reagálok...

A Spock cikkre:

[quote]N írta:yögés, sírás, ordítás, akármilyen variációja ezeknek - úgyan egy természetes reakció, de attól nem fog semmi kevésbé fájni. Viszont növeli a fájdalom tudatosodasat, és szintén nagyon használja az energiát. Egyszerűen utasítsd magadnak vissza, hogy hangokat adjál ki. Helyette csak lélegezzél lassan és mélyeket. Ez nagyon fontos.

Szerintem meg ezen nem kell görcsölni. Ha valaki visszatartja, az sem használ. Ha természetes reakció, akkor természetes reakcó. :wink: (mondom én, aki egy hang nélkül szült, de nekem az volt a természetes reakció, megkukultam közben :oops: )

[quote]1 írta:0cm méhnyaktágulásig minden automatikusan történik. De onnan neked kell kinyomni a gyereket. Ez eltarthat 5 percet, vagy több órát, és ha hiszed, ha nem, rajtad múlik a zöme. És az a legfájdalmasabb rész. Tehát ezt kell leginkább a fejedbe verni. És itt kell leginkább leküzdeni a fájdalomtól valo félelmet. Igen, fáj, igy is úgyis, de ha gyorsan tudod csinálni, hamarabb vége van.

Nem mindenkinél van így. Szülés előtt rettegtem a kitolástól,hogy fog kiférni azon a kis lyukon, de mikor ott voltam, már csak hartalmas megkönnyebbülést éreztem. A vajúdás sokkal fájdalmasabb volt, mint képzeltem, maga a kitolási szakasz viszont egyáltalán nem fájt. Kicsit égetett, feszült, de az már szinte jó volt a vajúdáshoz képest.

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok, aki tudja, kiről van szó: Móniával minden OK, már félidős is elmúlt. Most kicsit pihennie kell, de jól van. :lol: :lol: :lol:
nenoke

de szupiiiiiiii!

remélem apaságit a héten mi is el tudjuk intézni...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Dorka? Köszönöm a színezést!

babakocsi: Én is a nővéremtől fogok örökölni,mint Nenőke! És a sógorom nagyon alaposan körültekintően vásárolta 3 évvel ezelött ezt a bergon csodát. Egy dolgot nem vett csak figyelembe! A súlyát! ISzonyat nehéz! Úgyhogy az első 2 hónapban kb. még azt használjuk kint a telken,mert ott nem kell lépcsőzni,de augusztusban tervezünk venni egy sportosabbat.
Mostanában figyelem az utcán a babakocsikat és vicces, hogy eddig a gyerekeket lestem benne, most meg h milyen. :lol: Láttam szombaton egy tuti Hauck-ot színes volt és nagyon szupi, csak így nehéz visszakeresni...

Zsuzsi: Asszem Te mondtad, h ha a körzeti kórházban szülünk nem kell apasági... Ez tényleg így van??
Vendég

Orsi, nekem a nővérem naponta két órát sétált a babával (pedig kertes házban laktak ők is), és azt modnta, ennek köszönheti, hogy visszanyerte eredeti alakját. Nézd a jó oldalát: nehéz, de legalább gyorsan visszafogysz. :lol:

Kép
nenoke

Édes vagy Nenőke! :lol:
Vendég

Az a baj, hogy nem szívesen kérek semmit a nővéremtől... Úgy volt, hogy kapunk kiságyat is, még jó, hogy nem vártam meg és a keresztlányoméktól van már dec. óta,mert nem látom, hogy megürülne náluk valamelyik is... Nem sajnálom én a háromévestől a kiságyát csak minek mondja!!
Meg kegyesen felajánlotta, hogy az anyu által varrt rácsvédőket majd odaadja. Az a baj, hogy már " Nyuszika izéld meg a fűnyíródat" -nál tartunk. :(
Vendég

Helló Csajszik,
kicsit mérgelődtem, mert egy lakóparkban lakunk, ahol mindenféle dolgokat közösen kell megbeszélni, és hát nem mindenki ért egyet. Szóval ezt küldöm az idióta lakóknak: :twisted:

Szivvi: én nem tudom, hogy a saját körzeti kórházba mi kell, de mi a körzetben szülünk, és a helyi önkormányzatnál azt mondták, hogy 300 napnál nem régebbi házasságit kell vinnem (nem mondták, hogy a körzetibe nem) és ott kell kérni, ahol a házasságkötés megtörtént. Szóval levélben is lehet igényelni, én most a héten megtettem.

Annee: anyukád :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock:

Szücsi: üdv a táborunkban!

Ági: megy a drukk!

Én szerdán megyek dokihoz, tiszta víz vagyok ma is, adja Isten, hogy a magzatvizem ne legyen sokkal több, meg ne találjanak megint valami parazitát. :cry:

Andrea
Kép
kindernay

Andi, mára én is tiszta víz vagyok, de szerintem ez a meleg!!!

kispiskóta

Nah, megint itt. Voltunk vásárolgatni, nézelődni.
Csajok! A Tescoban jártam, 7 db kombidresszt vettem 1 csomiban, 1200 ft-ért! :D :D Úgy örülök! :D :D :D :D

Jah, és persze Anyám... Komolyan mondom megzakkant a melegben! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Felhiv, kérdez: "Te! Mikor szülsz?"
Mondom: június közepe, vége felé.
Anyám: "Szent Tehén!" - és leteszi a telefont. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

sziasztok!

Hú annyit írtatok, hogy nem győzöm visszaolvasni.

Emi! Megy a drukk a babakocsihoz!

Ma én is vizesedtem, pedig én nem szoktam, de szerintem ez a melegtől van.

A drágám ma elutazott, és csak jövőhét kedden jön, most egyedül vagyok :(

Brigi! Sajnálom hogy szarul vagy, küldök sok-sok virtuális energiát!

Na megyek, majd még este visszanézek!

Emi

Kép Kép
emi_25

Eltűnt a vonalzóm :shock:

Kép Kép
emi_25

Annee: :shock: :P
Szerintem ma egy kicsit mindenki megkattant.

Andrea
Kép
kindernay

Az lehet... Én pl. a zöldségesben fél kiló eperlevest kértem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Annyira bennem volt hogy azt főzök. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mi ma egésznap tekeregtünk ill. ügyintéztünk de vásároltunk is..
Pelenkázó szivacsot, ami merev és csavarozható mert nekünk nem kimondott pelenkázó szerkényünk van hanem egy komódunk..nagyon szép kis pelenkázó:))
Aztán vettem a DM-ben popsitörlőt..a gyógyszertárban pedig steríl gézlapot (köldökcsonk ápoláshoz) garmastan mellbimbóvédő krémet és laktoherb teát :lol:

EMI!!
Nekünk ugyanilyen babakocsink van :lol: csak szürke-piros..és ugyanilyen hordozót veszünk hozzá..

Annee!!
Anyukám, minden alkalommal megkérdezi, hogy mikor is szülsz??
Talán most már megjegyezte.. :lol: súlyos :lol:

Baromi meleg van..izzadok :(

Nenőke!
Minden rendben lesz a dokinál meglátod!
torolve_20131003125716

:lol:
Nekem meg nem forog az agyam ma, lábam elefántláb, étvágyam sincs, gyermekem ezt most tudtomra is adta, dübörög egy kis kajáért, úgyhogy megyek husit pácolni...

Pusszantás, majd még benézek hmmm eperleves..

Andrea
Kép
kindernay

Anneeeeee!!!! Kép
torolve_20131003125716

Úgy nézett rám az emberke a zöldségesben... :lol: :lol: :lol: :lol:
Mondtam neki hogy ha agymosást akar, legyen várandós! :lol: :lol: :lol: :lol:
Lassan a nevemet is elfelejtem... :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hehehe... Ez nézzétek meg! Kifeküdtem!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

http://videa.hu/play.php?v=o2n57ewjKsVSEGdo
Vendég

Annee!
Látom elemedben vagy ma..ez jóó, vicces! jesszusom :lol: :lol:

Na megyek csinálok paradicsomos-mozarellas pirítóóst..nyamika
torolve_20131003125716

Sziasztok:)

Látom, midenki eldobja a meglévő pár agysejtjét is ebben a melegben (ezzel én sem vagyok különbül) :lol:

Én sem kezdek visszaolvasásba, ám az uxi által idézett cikkrészletekre én is reagálok:
Berci szülésénél rámzólt a szülésznő, hogy nyugodtan adja ki hangot, ha úgy esik jól. Tuti látta rajtam, hogy visszatartom a hangomat :oops:

Kikában 890-ért 3 db-os bodyk vannak, nagyon cukik és j minőségűek. Mondjuk én a nagyfiúnak már nem kaptam, csak csajos színekben volt :?

Hoztam fotót:)
Kép

Pénteken voltunk, akkor 1300 grammra becsülték a súlyát. Apró szépséghiba: ül a drága. Most majd megint állhatok gyertyába', hogy beforduljon :roll:

Annee: anyám nekem is KO (már pár éve tudom ezt :wink: ). Múlt héten találkoztunk kedden, megkérdezte, mikorra vagyok kiírva. Mondom, aug. 1, de júli 2. feléig mindenképp szeretnék így maradni, ahogy most vagyok. Erre 2 nap múlva felhív, hogy mikor szülök? Mert akkor úgy kéri a szabiját...ÁÁÁÁÁ :shock:

A "kintlévő" fiamnak ma éjjel kruppos rohama volt :? Még szerencse, hogy láttam már ilyet, és tudtam, mit kell csinálni, így az ügyletet-kórházat kihagytuk. De Apácska és én nem sokat aludtunk utána az átélt izgalmaktól. Mindenesetre most már van "célgyógyszer", így nyugodtabb az élet. Igexem gyakrbban jönni, de nem igazán jön össze. Augusztustól aztán majd fordul a kocka, hihi.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Annee
Mi meg majd az N-es üveget lóbáljuk :lol:

Voltunk jógázni, jól esett, beszélgettem a kislányunkkal, megbeszéltem vele, hogy könnyű szülés lesz. Jól oldalba rúgott, remélem ez nála igent jelent!

KépKép

KépKép
szivvi

jajj, ez nagyon jóóóó, aneee, nagyon jól jössz te nekem a mai napon! (mert persze megint nem stimmel semmi körülöttem... :cry: )

jovi nagyon szép a pocakja!
tudatlan vok még: az pontosan mi ami bercivel volt?

lynia-

na tessék, én is kattant vagyok! nem a pocakja, hanem a pofija!!!!!!! :wink:

lynia-

Csajok! Rábukkantam az álmaim babakocsijára. De van egy qrva nagy szépséghibája: forintos ára hat számjegyes. Még euróban is meghaladja németéknél a félezret. Szal gáz, asszem nem lesz lányomnak ilyen, pedig igazán minden tökéletlen áhítatom kielégítette volna. :cry: :cry: :cry:
Na jó, egy dolog nem tecc a mellékelt képen: a huzat dekorációja :roll: Kép álmaim bébjárgánya

Kép
kissmanó

Szia Jovika!

Nagyon édes a babácska, cukkeroni a pofija, kis husika :lol:

Emi!
Megy egy nagy ölelés, ne szomorkódj plíz!
torolve_20131003125716

bedilizett a babanet órája dátumostól.
Méghogy az előző képes hozzászólalmom 2007 április 03 Kedd - 5:48-kor történt.
Asszem az Annee mamájától tanult okos mutatványokat.

Kép
kissmanó

na, erre kijavította.
a dög :evil:

Kép
kissmanó

Jovika
Nagyon ari a béb! Mintha elmélkedne!

Manó
Ez nagyon állatul néz ki! Van hozzá minden, vagy csak mezítláb 6 számjegyű?

KépKép

KépKép
szivvi

Hát a nagy helyzet, hogy ahogy írod: mezítláb.
Az igazság az, hogy pl. ami engem illet, nem is vágyom többre.
Most azon próbálok agyalni, hogy ilyet használtan hun a kicsi francban bírnék találni, s ha hátbavágnának vele, mennyi pízbe fájna.
Háha akkor apa is jobb belátásra térne (már ha ócsóbban találnék, mett ennyi pénzt kiadni még az én szívem is fájna)

Kép
kissmanó

De amit bírok benne, azok a baromi teleszkópok, amik oldal elmozdulását is engedik a keréknek. Ha mán off-road mániás a család, akkor kölket sem ártana idomítani (bár kisebbik nővére még nagyon hátborzongva veszi a család ezirányú szabadidő töltését. de idővel ő is csak belejön)

Kép
kissmanó

http://www.foryourbaby.de/catalog/produ ... s_id=11395

itt a német példány belőle
(aki érti, kicsit fordítana nekem? én analfabéta vagyok eme nyelvből)

Kép
kissmanó

KépKép

KépKép
szivvi

Emi: maradj is tudatlan a kruppal kapcsolatban:) Rövid leírása itt van: http://www.hazipatika.com/services/denc/view?id=370
Bár nagyon rémisztőnek tűnik leírva is (egyébként is az).
Marcibaba képéhez visszalapoztam és néztem, hogy hol van rajta a pocija :lol:

Manó: húú, ez a babakocsi a Bercitopikon volt téma vagy fél éve...asszem európa legdrágább darabjai között van. Talán a Ferrari márkájú veri az árát :? Szerintem kizárt, hogy használtan rálelsz :(

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Stimm néhány adat, de pl. a magyar honlap mitől okosabb, hogy 170 fókás a döntési szöge?
Számokat felismerem, a szöveggel van a bajom :wink:

Kép
kissmanó

na jó, akkor fájó szívvel, de leteszek róla. Kössz az infót Jovika.
Bár ha nyernék a lottón......, igaz, ahhoz előbb játszani is kéne.

Kép
kissmanó

KépKép

KépKép
szivvi

kössz Szivvi

Kép
kissmanó

Ha én nyerek, veszek Grétinek, jó?

KépKép

KépKép
szivvi

Emi! A PC 822 – úgy rémlik - kicsit nehezebb, mint az enyém, de nálunk is versenyben volt egy darabig ;) csak sehol nem láttam élőben, ezért kimaradt. Sztem a fekvőfelület méretét túlparázod. Amíg kell, addig tuti jó lesz. De ez persze csak optimizmus.
Ne tessék úgy siettetni az én babámat!!! Maradjunk a 3-4 hétnél, jó!? Bent marad, amíg kell, különben megcsípem az orrát, ha kijön…

Házassági. Sztem a kórház maga dönti el, kér-e kivonatot, vagy sem. Viva la bürökrácia!

Zsuzsi! Végül tényleg jól érezted magad ;) De jó!
Annee! Tud anyukád, ha akar ;) :D
Brigi! Respect!
Szücsi! Mocorog a bébi? Mert ennyi idős korban csak az a mérvadó, nem a pocakméret!
Jovi! Milyen dundi kis babád van Neked! Kis Puttó :)
Manó! Hajts rá a használt cuccokra, hátha meglesz a kocsi olcsóbban is. Láttam én is, k. drágák ezek a terepjárók!

Hasméret. CTG-n találkoztam egy másik mamival. 40 hetes (volt? :) ) és kisebb volt a hasa, mint az enyém ;)

Andi! A lakótársaid kapcsán eszembe jut Einstein mondása: „Két dolog végtelen a világon: az emberi butaság, és a Világegyetem. Bár, ez utóbbiban nem vagyok biztos!"
Egyébként terhességem előrehaladtával egyre többször jut eszembe ez a mondás. :D

Kéz kidugás volt a tegnap esti program. Kb. 1 cm magasan csak egy pici kis dolgot dugdosott ki a kis drágám (max 2 cm átmérőjű). Sztem az ökle lehetett, de inkább csak egy ujjnak tűnt. Párom hangosan sikongatott (! 90 kilós pasi!), hogy milyen durván néz ki! Kaptuk a pacsikat negyed órán keresztül folyamatosan. Nagyon furcsa volt. 8)
Vendég

Jovi! Mit kell csinálni a kruppos roham esetén???????
Vendég

Bori! Sajna nem a korház dönti el. Egyébként egyetértek a "viva la bürokráciával..." de itt arról van szó, bár logikát nem látok mögötte, hogyha abban a kerületben szülsz, ahol házasodtál, akkor nem kell kivonat, ha nem abban a kerületben szülsz, akkor kell. Mert akkor abban a kerületben anyakönyvezik, ahol született, és az önkormányzatnak úgy nincs bírtokában a házassági... Persze ezt se értem, a mai technika világában...

KépKép
evica76

Oké, de félő, hogy addig más járgány után kell nézzek.
De csakazértsemadommégfel.

Kép
kissmanó

Sziasztok

Anee :) ez jo, az en anyam is kicsit zizi :) mar tervezzuk a haverokkal, hogy egy felkamerazott hazba egy hetig osszezarjuk az osoket, szuper jo "valosagso" lenne belole. Kolcsonadod anyukadat egy hetre ?:)

Jovika
krupp:( Annanak is volt, szerencsere csak egyszer, kitartast...

Mano
nem semmi babakocsis almaid vannak, a szomszed ennyiert vett egy fiatot:) bar 4 kerek az 4 kerek.

A billentyuk koze kell vagnom, mert nem dolgoztam, allandoan alszok (mint egy barnamedve es balna kevereke) ...Bori, igy tartom en a hataridoket .... :(

mandarka

Na, itt vok, csak a sok pisi között éppenhogy a táblázat frissítésére tellett időmből.

Házassági anyakönyvi kivonat: Nem attól függ, hogy kell-e, hogy területi kórházban szülsz, hanem, hogy abban a kerületben van-e a kórház, amelyikben a házasság köttetett.
Pl. Nekem mindenképpen kell vinnem, mert a házasság a XIII. kerületben köttetett, és a területi kórház, ahova tartozom (MÁV), a VI. kerületben van. Remélem, érthetően írtam le.

kétfiús anyuka
babdorka

Na, látom, mire begépeltem, addigra evica is leírta.

kétfiús anyuka
babdorka

Manó van hozzá cuki pelenkázó táska is 30e Ft-ért!

Szivvi nagyon jó volt ez a 2 óra jóga,tuti holnap nem úszom meg az izomlázat!
elhoztam a felicitas csomagot. ugyanaz mint a tiéd.aventes üveg+ cumi és 1 db pelenka.

Bridzsi

Kép
esztora

fúúú, jovi nem irigylem ezt az éjszakát akkor tőletek! :shock:

csini kocsi, rámsózhatná valaki monnyuk ajjjándékba!!!!!

ok, nem parázom tovább, illen lesz és koccsi téma lezárva! :wink:

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: