A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Olga: beszéltem a szülésznővel is (ez a "megállapodás", hogy bármi van, őt hívom és mondja, ha kell a dokit.) és mondta hogy ez nem szülészeti probléma... Babóka jól van, mocorog, rúgdos rendesen.. habár a tegnap este biztos nem esett jól neki :(
Vendég

Fmelinda: Nektek is gratulálunk :)
Csak kapokodom a fejem :D
Vendég

Nagyon nagy gratula Melindának is, gyors gyógyulást és sok tejcsit a pici Noelnek!

De jó, ennyi babaszületésről hírt hallani egyszerre!
Vendég

Olga, ahhoz képest, hogy nemrég még értetek is aggódtunk, nehogy idő előtt jöjjön Hubus, jól befészkelte magát! :D
Vendég

Melindának is nagy-nagy gratula!!!!

O'hara, ezek szerint egy kis angyal a babád! :D A levlistán nem rémlika sz.történet, lehet meg sem kaptam? :shock: Mindjárt átnyálazom.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

FMELINDÁÉKNAK IS GRATULÁLOK ÉS HASONLÓ JÓKAT MINT MINDEN ANYUKÁNAK ÉS GYERMEKÉNEK!!!

O'HARA!
Hubus igazából már kész van,be is van ékelődve,tapintható a feje.Én nem vagyok kész.Úgyhogy ez már szinte csak rajtam múlik.
keményedések is vannak,jóslók is,de valamiért nem akarom az igazságot,legalábbis a méhszáj.Arra gondoltam,hogy lehet,hogy az előző szülésem ahogy végződött amiatt a tudat alattim nehezebben negedi el ezt a babót.De ez majd kiderül,elvégre van még 3 hét.
Vendég

Anitaa írt sms-t:
"Üzenem mindenkinek, hogy kitartás.Köszi jól vagyunk a fájások beindulása után 2,5 órával született ,majd részletesen leírok mindent.Addigis puszilok mindenkit!"

Anna gratulálok óriás babátokhoz!
Vendég

O'HARA: remélem nálatok nem így lesz, de Verust hoztuk haza nagyon sárgán a kórházból, és olyan tündéri kislány volt 2-3 hétig. Azóta is szenvedjük az éjszakákat. Tegnap előtt csudi ügyes volt, tegnap viszont óránként kelt, és hol engem, hol az apját nyaggatta! Pedig már 4 éves :shock: mindjárt annyi lesz :)

FMELINDA, HÁT NEKTEK IS GRATULÁLOK A KIS LURKÓ SZÜLETÉSÉHEZ, ÉS SOK SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

SPRITE: ma megjött a mosódió csomag. Kissé hihetetlen, hogy ez a kis valami hatásos lesz. Jó mert kaptam az ajándék mosószóda mellé ajándék OXI port is fehérítőnek :D Nagyon kiváncsi vagyok rá, de most nincs mosnivaló!!!

Kata
labkat

Dejó! Gratula FMelindának is!
Az előbb elmentünk a Tesco-ba, megvettük a szerintem még hiányzónak ítélt dolgokat a kórházi csomagba (ásványvíz meg ilyenek). Kb. a tizedik lépés után mondtam a páromnak, hogy én már fáradt vagyok...mint valami öregasszony. Ez már tényleg a vég.
tedorka

Á, Kata a sárgasággal ez szerintem nincs összefüggésben, hogy utáni évekig milyen alvó lesz.
Az én Petim is irtó sárga volt, állandóan vinni kellett a dokihoz miatta, még 1 hónaposan is bárki meglátta, egyből megjegyezte, hogy nem sárga ez a gyerek? Hát az volt. Pedig csak anyatejes volt. Másfél éves koráig ébredt fel éjjel, 22 hónapos koráig szopizott még éjjel is, a nappaliról 30 hónaposan szokott le. A lényeg, hogy amint elhagyta az éjjeli szopit, este 8-tól reggel 7-ig minden éjjel alszik mint a bunda, egyetlen egyszer sem ébredt fel. Még pisilni sem, pedig csak most szeptemberben lett egy hét alatt nappalra és éjjelre is szobatiszta. Még baleset sem volt éjjel sosem.
A sárgaságtól aluszékonyabbak, de nem határozza meg, hogy később milyen alvó lesz.
O'hara, könnyen lehet, hogy ő ilyen kis nyugis baba, örülj neki, hogy ilyen kis ügyes és maradjon is így! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Csak én vagyok ilyen lusta ma?????Vagy front van?
Vendég

Nagy-nagy gratula minden újdonsült anyukának és babának! 2 hete még arról írtam, hogy nem tudni, ki kezd a sort... mára már nagyon beindultunk :)

1-2 hét és indulhat a szoptatási tanácsadó rovatunk :)

O'hara mi is nagyon csuklunk... és annyira tudom sajnálni, hogy nem tudok segíteni rajta. Még álmában is képes Zalán csuklani :shock:

Üdv. Gabi
Vendég

Minden babához nagy-nagy gratula!

És 5 kilós?? Hihetetlen, lehet, hogy nem is enyém lesz a legnagyobb baba? Úgy legyen, én nem bánnám egyáltalán! És hogy született? Nagyon várom a beszámolót!

/
lemonsong

Nem tudom, hogy front van-e ma, vagy ez már ilyen terhesség végi dolog, de én egész nap aludnék. Még van egy napom, amit azt hiszem végig is fogok...de tényleg. Már a reggeli kelés után azt nézem, hogy mikor fekhetek vissza. Holnap lehet, hogy ki se mászok az ágyból. Később úgyse nagyon lesz ilyen lehetőségem.
tedorka

Ma szerintem is volt valami front, mert baromira fájt a fejem. És egy szülés is beindult itt, a 36. héten (persze ez nem bizonyíték a frontra, csak ez volt a Nap Eseménye, mert itt semmi más nem nagyon történik).

Ennek a kórháznak van még egy hátulütője, az ember unalmában folyton enne. És mivel a terhesség vége felé gyorsan csökken a vércukor, jóval többet is lehet, mint eddig, amihez egész nap nem csinál semmit az ember, így az utolsó héten valószínűleg még felkapok 3-4 kilót. :roll:

/
lemonsong

Hát Lemon...én így is folyton eszek mostanában... :oops:
Hogy bírod amúgy?Szobatársaid még ott vannak,vagy már hazaengedték őket?

Tedorka tedd meg kérlek helyettem is!Én már több éve nem aludtam ki magamat rendesen! :)

Jaj Gabi olyan jó neked!Otthon már a pici Zalánnal! :)
Vendég

Gratulálok Annának és Melindának!

Csak nekem tűnik úgy, hogy nagyon fiúdömping van a babák között? Pedig az eredeti tábla alapján nagyon kiegyensúlyozott arányok voltak a nemek között.

Puminak jobbulást kívánok!

tücsökbogár

Tulip, a szobatársaim mind 37 hetesek mint én, sőt, én vezetek pár nappal, szóval azt remélem, hogy végig megmaradnak, és én szabadulok először. De az biztos, hogy sokkal jobban megy az idő a beszélgetéssel, van közös téma bőven, és sokat segít, hogy sorstársakkal vagyok legalább összezárva. :lol:

Viszont a mai vérvétel meghaladta a nővérke képességeit, és nem elég, hogy kétszer kellett megszúrnia, de mindkettő baromira be is lilult. :evil: Megint úgy nézek ki, mint egy drogos.

/
lemonsong

Tedorka,

nekem van még 13 napom, mégis állandóan aludnék vagy rendezkednék. Agyban meg karácsonyi vásárban sétálgatok és mézeskalácsot eszem :)
Ma eljött egy barátnőm 6kor, most ment el és hihetetlen hogy már alig bírtam csacsogni vele a végén.

Kata, ide jöhetsz mosni a dióval:-)
Ez a vérnyomás dolog azért elég gáz abból a szempontból ha pl. mindent át kell agyilag kb. 3 nap alatt pozicionálni amire pl. Pumi is készült a 9 hónap alatt.

Melinda,
hatalmas gratula Neked is!!! Potyognak a babák és ez azért meghozza a kedvem a szüléshez egyre inkább azt hiszem

O'hara,
igen, tudom Te már írtad a szüléstörténetet, meg a férjed is tök jókat írt. Az újakat is várom már.
Vendég

Gabi! A dokinő nekünk javasolta, hogy csukláskor adjunk Zétinek 1 kiskanál forralt és lehűtött vizet, amiben van 2-3 csepp citromlé. (rendes citrom leve) Eleinte nekünk bevált, most már sajna nem.
Vendég

Gio, a mézeskalács nekem is eszembe jutott ma. Már úgy ennék, hamarosan szerintem csinálok is egy nagy adagot. Van valakinek valami jó receptje? A tavalyi receptem nem volt az igazi. Egyébként érdekes, hogy a terhességem alatt nem igazán voltam kívánós. Most meg egyfolytában az édességen jár az eszem. Pedig alapból nem is vagyok édesszájú.
Vendég

Gratulálok a friss anyukáknak! :)
Jajj, már várom az újabb fotókat! Amiket eddig láttam... szerintem a mi topikunkban vannak a legszebb bébik :D

Gombi, örülök, hogy jobban vagy!

Csajok, én hirtelen felindulásból most este beoltattam magam egy oltópontom. Nem akarok tovább parázni... főleg, ha sokáig húzódik el ez a járvány-dolog... Vicces volt, mert először az oltóponton nem akarta beadni a doki, mondván, ő biza kismaminak nem adja be! Adja be a nőgyogyi. Mondtam, hogy ő nem adhatja be... ekkor volt egy kisebb győzködés, majd csak beadta, de nagyon húzódzkodott... Alaposan végigvizsgált és kérdezett, talán lehet, hogy akart valamit találni, hogy ne kelljen beadnia... aztán mondta, hogy hát alacsony a vérnyomásom. Erre megmutattam a kiskönyvemet, hogy nekem mindig ennyi... Így nem volt más hátra, mint oltás... hát, most meg jó fáradt lettem tőle, de legalább aludni fogok... Aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Apa szombattól keddig külföldre megy, most, hogy ne később kelljen. Kapok addig egy pót-apát :) Kíváncsi leszek, hogy fog szuperálni :D
Szóval szerdáig nem szülök, tuti. Apa nélkül nem megyek sehova!
Addig babaszobát festegetek :)

Jó éjt mindenkinek! Holnap reggel remélem babákra ébredünk :D

Milla

Kép

Kép
millababa

Sziasztok
Éva (Schvarga) üdvözöl mindenkit, még egyben vannak, sajna nagyon ritkán és keveset tud gép elé kerülni, de puszil mindenkit és gratulál a friss mamiknak!
Ő már betöltötte szintén a 39. hetet, olykor ittszúr-ottszúr de egyelőre semmi konkrétum. Ha babóca érkezik mindenképp jelentkezik képekkel.

Milla
ez aranyos, hogy lesz melletted pótapu, aki vigyáz rád.
Az viszont a mostanság csak kismamikról szóló h1n1 hírek mellett nagyon furcsa hogy pont egy oltópontos doki ódzkodik a beadástól :shock:
Vendég

DORKA: még jó hogy nem ma szültél, mert a dokinak állítólag vizsgája volt. El se lehetett érni! Remélem sikerült a vizsga, hogy hétvégén jó kedve legyen :D
Jól teszed, hogy holnap rápihensz az anyaságra :D

PÓKI: én nem is arra gondoltam, hogy utánna, csak hogy alatta, szóval amíg sárga, nagyon jó alvó a gyerek, és csak utána derül ki igazán, hogy milyen... :wink:

MOSÁSRÓL JUT ESZEMBE. Lányok milyen mosógépet érdemes venni még megfizethető áron? Esetleg tudtok valami karácsonyi akcióról??? Azt hiszem lecseréljük a régit, bár nem akarunk túl drágát venni, mert könnyen kifogjuk a hibás darabokat - ez sajna tapasztalat! :roll:

Kata
labkat

GABI!
Olvastam a szüléstörténeted,sajnálom,hogy te sem úsztad meg sérülés nélkül.Na de majd a következő :D Engem is azzal bíztat a doki,hogy szerinte eléggé lazák maradta a szövetek ahhoz hogy ne kelljen vágni.Nagyon bízom benne....
Nagyon örülök,hogy jó véleménnyel vagy Katiról,én nagyon sok rosszat hallok róla,de nekem meg pont az volt jó benne,ami másnak rossz.
Sikerült jó szobába kerülni?És vért kaptál?

MILLA!
Pótpapa :D Ez nagyon jó :lol: Én nem is tudom kivel akarnék szülni ha nem párommal.Bár biztos meglenne nélküle is....

GIO!
Az én fülembe is elültetted a mézeskalácsot.Bár én a fára szeretnék majd tenni,az elmúlt 2 évbe szalmadíszek voltak csak,most szeretnék mézeskalácsot is.

LEMON!
Szerencsés vagy a szobatársakkal!Néha sajna kilehet fogni olyanokat,hogy az embernek égnek áll tőlük a haja....

Nekem ma mennem kell a védőnőhöz,gondolom neki sem tetszik az anémia,de ez van 8) Majd kapok vért szülés után és kész.Leméretem már majd a hájamat is,hogy hol tartok.

Éjszaka mikor mentem wc-re mindig megállapítottam,hogy a telihold sem hat ránk,nagyon a front sem,úgyhogy csak akkor jön majd Huba ha ő akar.Tiszta apja: semmit nem siet el :roll:
Vendég

Sajna rám sem hat sem a front, sem a telihold, sem a málnalevél, sem a lépcsőmászás, se semmi, továbbra sincs egy kósza keményedésem sem. Viszont hazaengedtek a hétvégére (nem mintha lett volna választásuk, mert ha aláírod, hogy saját felelősségedre távozol, nem zárhatnak be :lol:), még a mai ctg-t kell megvárni és utána szabadulok. Jó hétvégét mindenkinek!

/
lemonsong

Szép jó reggelt kismamik és újdonsült anyukák :D

Látom senki sem szült meg az éjjel! Hát rám is csak épp hogy hatnak a frontok és a telihold, mert jósolgat a méhem, bár tegnap nem nagyon volt semmi esemény.

LEMON: örülök, hogy haza mehetsz hétvégére. Hétfőn meg már remélhetőleg meglátogathatod DORKÁT és a kis IVÁNT a harmadikon :D Dokid vissza jött már vagy még mindig nincs???

Kata
labkat

Hú, mennyi mindenről lemaradtam egy nap alatt! :shock:

Anitának, Annának és Melindának sok boldogságot a bébikhez!!!

Puminak drukk, hogy a szülése olyan legyen, mint amire készült!

Gabicika pedig már a műtő felé útban, percek kérdése, és új bébi érkezik? :D

briell

Olyan jó napom volt tegnap. Bár totál kikészültem, annyit gyalogoltam, mint az utóbbi két hétben összesen :) De szinte mindent megvettem. Tegnap este férjemmel úgy örömködtünk a cuccokon, mintha karácsonyi ajándékokat kaptunk volna :lol:

Ja, és képzeljétek, leányzó fejjel lefelé volt az uh-n :D :D :D És tökéletes 37 hetes méretekkel rendelkezik, az egyhetes lemaradása is teljesen eltűnt, 2960 grammos becslést kapott. Ctg is tökéletes. A doki nagy nehezen megtalálta az ellenanyagszűrés eredményét is, az is negatív, úgyhogy én most teljesen fel vagyok dobva, és már nagyon várom a szülést.

Pedig reggel kishíján elsírtam magam, amikor kaptam sms-t a szülésznőtől, hogy nem tudunk találkozni, mert épp szülnek nála, és az ambulanciáról láttam is, ahogy épp az apukát hívja be. Úgy lettem volna a helyükben! Főleg, hogy az egyetlen dolog, amitől még tartok, az, hogy férjem esetleg nem lehet ott. Bár ő már közölte, hogy benn lesz, és kész. :D
(Meli néztelek, de nem láttalak sehol, pedig én délelőtt és délután is voltam benn. Mondjuk mindkétszer viszonylag gyorsan végeztem)

Ja, férjemnek írtam smst az uh után, ő meg ahogy olvasta, felkiáltott, hogy na, 3 kiló! Erre az összes kollégája rábámult, és döbbenten kérdezték, hogy "Megszületett?" :lol: :lol:

briell

BRIELL: hát gratulálok a befordulás és a súly miatt is :D ezek tényleg jó hírek :D Tegnap már már azon filóztam, vajon miért is tűntél el. De tudván, hogy még nincs itt az időd, reméltem hogy nem szültél meg :wink:
Kiváncsi vagyok kicsi Bálint most hogy van fordulva, mert ma reggel megint együtt csuklottak a srácok, és Gergő fejecskéjét hátrébb, Bálintét meg előrébb éreztem, de köldök alatt mindenképp. Remélem ők is befordulnak ügyesen!

Na felkeltek a lányok, úh indulhat a nap! Remélem Gabinál minden rendben lesz!

Kata
labkat

Ja, amúgy este leányzó még kifordította a fejét :lol: Na akkor majdnem agybajt kaptam, de már kezdek hozzászokni, és reggelre megint visszaállt, csak hát ő ilyen kis izgőmozgó :lol:
Egy ismerősöm is pénteken szült és csütörtökön még nem volt befordulva a babája, úgyhogy nem aggódom. Ráadásul ha mondjuk neki, hogy doki is fogja látni, akkor egyből bevágja a jókislányt, és helyére fordul :lol: Múltkor csak azért volt haránt, mert a doki rajtaütésszerűen vizsgált meg :lol: :lol:
Egyébként irtó jó érzés, hogy úgy érzem, tök jól együtt tudunk működni a Picilánnyal. Kicsit önfejű, de alapvetően hallgat a szüleire :D :D

briell

Sziasztok!
Gabicika barátnője vagyok,ezekben a percekben emelik ki Sárit,ha jön az sms,megírom nektek. :D
Tegnap este beszéltem a Gabival,izgult,de jól volt. :wink:
énmártűkönülök :lol:
Vendég

Kata, Dorka, nem túl jó hír, és az ÁNTSZ honlapján még nincs fenn, de az ÁEK szülészetén részleges látogatási tilalom van, ami itt azt jelenti, hogy csak az apák jöhetnek be. De végül is ez még mindig nem olyan rossz, a többi rokon legfeljebb majd kivárja míg hazamegyünk.

/
lemonsong

És persze gratulálok a már megszületett babákhoz,aki még szülés előtt áll,annak,pedig minél szebb élményt,és egészséges babát kívánok! :D

én a júliusiaktól vagyok,még friss az élmény
Vendég

Hali!!!

Először is minden új anyukának gratula és a babáknak nagy üdvözlet.Anna 5 kilós kisfia pedig nagyon rekordot döntött!!!!!Kiakadtam...

Briell,én is figyeltelek,de nem láttalak,pedig én 11-től benn voltam,ctg-n,belgyógyászaton nagyon hamar végeztem,aztán volt egy szabad órám uh előtt,olvasgattam.Uh után viszont fél 5-ig(!!!)vártam a adokim,aki konferencián volt és nem értük el eygmást végül :twisted:

De az eredményeim tökjók.Gergő már 3500g fejecske 93 mm,teljesen be van illeszkedve,ez olyan jó!!!!Minden nagyon jó,magzatvíz,lepény,minden.CTG tökéletes,fel ekllett ugyan rázogatni,de aztán produkciózott rendesen.Vizelet neg.vérnyomás jó.

Utána mi is vásároltunk az auchanban és totál elfáradtam,de legalább minden meg van véve,el van intézve.

Én már nagyon szülnék,én is vágyakozva figyeltem a szülőszobába igyekvőket....de már hamarosan....

Ma éjszakai nyűgöm:olyan végtag-viszketés van,h le tudnám nyúzni a bőröm...szerintem már ott rossz a vérellátás és ahogy sok a víz rajtam nyomja szét a bőröm.Alig aludtam valamit.

Szép napot mindenkinek

Kép Kép
meli1118

GABICIKA!
Drukk-drukk-drukk!Bár gondolom már babázik :D

MELI!
3500g!Azért az sem kicsi.Gergő mekkora volt neked a 36hetes UH-n?Hubus 2889g-ra mérték.
Azért 37hetesen a 3500g nem kis súly.

BRIELL!
Nagyon ügyes kislányotok van,hogy befordult!Csak tudja ő,hogy a legjobb mindkettőtöknek :wink:

LABKAT!
Neked,pontotsabban a fiúknak is menenk a drukkok,hogy forduljanak jó irányba.Azt olvastam,hogy vannak népek ahol az asszonyok apró csengőket kötneka szoknyájuk alá,mert azt hallják a babák és jó a csengettyűk hangja felé fordulnak.

Megjártuk a védőnőt és hát 15kg plusznál járok :oops: Meglesz az a 20kg is a végére.Főleg ha még Karácsonykor is gazdatest leszek :D
Vendég

Jó reggelt!
Gabicika már babázol!! Dejó Neked! Lili köszi a bejelentkezést, várjuk a további híreket!

Én éjjel rekordot döntöttem pisijáratban. A férjem meg fogta a hasam és egy rúgásnál határozott érzése az volt hogy a gyerek kiszakította a burkát és mindjárt indulunk.
Persze ezt csak ma reggel mondta nekem. Ő már annyira szülne hogy őrület :lol: Én azért még adnék pár napot, bár már minden nappal egyre nehezebb a poci.

Mindenesetre ma manikűrös bnőm érkezik , majd befestem a hajam, így legalább némileg nő leszek:)
Vendég

Sprite
ez a gazdatest jó szöveg:-)
a +15 teljesen jó sztem. Én is itt tartok és elégedett vagyok:-)
Vendég

Meli: 11.05-kor végeztema ctg-n, és utána fél háromtól háromig voltam uh-n. Nem a szülőszoba előtt ültél? Mert ott gyanús volt valaki, csak azt gondoltam, ott minek ülnél, hacsak nem szülni jöttél. :lol:
Nálunk 92 a buksi, de a súlya mégis fél kilóval kevesebb. A pocakja kisebb kicsit az átlagnál, a többi tökéletesen a korának megfelelő. Ja, ha lepényt nem írták rá külön a papírra, akkor az vajon mit jelent? nekem most arról nincs fogalmam, hogy mennyire érett...

Én is 14 kilónál vagyok már... :oops: :?

briell

Tegnap néztem, hogy már az Obiban is van kismamás sor. Gondoltam, milyen jó. Aztán rájöttem, hogy már nem sokáig leszek pocakos :shock: :lol: most annyira ez az identitásom, hogy néha úgy érzem, már így is maradok :D

briell

Múlt héten én is nézegettem negyedórát kismamanadrágokat és felsőket mire kapcsoltam hogy mostmáár mindeeegy! :)

Ez a lepény dolog engem is érdekel. Ultrahanggal látják az érettségét? nekem eddig nem beszélt erről a dokim egyáltalán
Vendég

Meli: neked is heti kétszer kell már menned ctg-re? :shock: Ennek nem nagyon örülök. Hiába visz be reggel a férjem. Utána vagy hazamegyek busszal (egy hónapja nem merem már bevállalni) vagy estig várok rá valahol a városban. De már sehova nem merek bemenni. Eddig a könyvtárban vagy valamelyik plázában szoktam elütni az időt, de túl sok az ember mindenhol :?

Elvileg a lepényt csak uh-n tudják megnézni, nem? Én sem értem, hogy van ez. Más már hónapokkal ezelőtt tudta hányas érettségű, én meg nem is tudnám, hogy ezt is nézni kéne, ha itt nem hallanám... :?

briell

Briell
nekem is heti 2x kell mennem mostmár sajnos, viszont nálam nyugodtan elütheted az időt ha úgy alakul a napod, piros metrovonalon lakom, tudod, tehát hívj csak.
Vendég

...és hozom a gólyahírt:...
Megszületett Sára Gréta,54 cm,és 3350 gr(ez nem biztos,nagyon izgultam) :oops: .Gabi is,Sári is jól vannak,semmi gond,apuka hívott telefonon!Nagyon örülök,és itt is kívánok boldogságot a családnak a kicsi Sárihoz! :D
Vendég

Gratulálunk nagyon Gabiéknak!!!!
Vendég

Sok-sok boldogságot Gabinak és Sárinak, és a család többi tagjának!!!

briell

Sziasztok!
Már nem is tudom kinek gratuláltam és kinek nem, annyi babó született. :D Melinda, Gabicika sok boldogságot a picurikhoz és jó egészséget!

Megjöttünk a 38 hetes nst-ről és uh-ról. Megint alig találták az nst tappanccsal a szívhangot. :shock: Most vagy bújik előle babó, vagy ilyen vastag a hájam. Az elején mozgott pár nagyobbat, így nem is nyúztak sokáig, főleg hogy még az uh-ra is oda kellett érni, úgy hogy a dokinak meg tudjam mutatni az eredményt mielőtt elmegy műteni.
Hát mit mondjak, rendesen meglepődtem az eredményen. 30 hét 3 naposan volt 1500 gr, BPD: 76mm, FL:52 mm, AC:254mm súly/centil:50% (buksi szerint 30+6, combcsont szerint 27+3) majd a 34 hetes 4D-s uh-n 2500 grammra tippelték.
Most pedig 38+0 csak 2825 gr! Azt hittem már azóta 3200-3500 körül jár. BPD:89mm, FL:66 mm, AC:322mm Combcsont alapján csak 33 hetes 6 napos. :shock: Hát nem lesz egy magas pasi! Súly/centil: 25% Lepény II. fokban érett
Én kicsit megijedtem, hogy vissza van maradva a fejlődésben, a doki meg kinevetett, hogy örüljek, hogy nem 4 kilós a gyerkőc. :oops: Oké-oké, csak annyira másra számítottam, főleg hogy napok óta olyan mindjárt szülök érzésem van. Fáj a szeméremcsontom, érzem ahogy ott nyomakodik, egy csomót keményedek (persze mikor lefektettek az ágyra nst-hez akkor alig) és kiderül nem is a nagy babácska teszi ezt.
Méhszájat nem nézett, azt mondta majd jövő héten, a köv. nst után. :roll:
Megpróbálom megkeresni Anita utolsó eredményeit, talán neki volt még kisebb babóca.
csillag25

Csillag
ne aggódj. Igen, én is úgy emléxem hogy Anita is azt hitte hú milyen nagy a babó és lám 3 kg alatt van.
Inkább örülj, könnyebb lesz megszülni.
Az meg hogy már mindent jelnek veszel sztem természetes hisz mégiscsak voltál egy hetet kórházban is. Mi is azt hittük már babóval jössz ki.
Amúgy ez a számolás is érdekes, nekem 36. héten a fej 85 volt, comb 70 és azt mondta a doki hogy ez 37nek felel meg.
Vendég

Nekem újramérték a hasát, mert nagyon eltért a többitől. és úgy hogyhogy nem nagyobb is lett. De ha pl a többit is kicsit elmérik, akkor már lehet, hogy az egész kisebb lesz...
Tényleg össze kéne hasonlítani azoknál, ahol már megszületett a babó, hogy mekkora az eltérés az utolsó mért adatokhoz képest!

briell

Gabicikának és az egész családnak nagy-nagy gratula! :D
Jaj de jó nekik is, már megszületett! :D

Csillag, szerintem se izgulj, inkább örülj neki! Nekem 35+0 volt a BPD 89, mint most a te babucidnak és akkor mértek súlyra 2940 g-mot. Ez 3 hete volt!!! Nekem inkább Anna méreteit kellene visszakeresnem. :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: