A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Blur - asszem ha jól emléxem Enikő írta, hogy ő meg egyenesen kevesebb mint poci előtt. Ergó a kilók piciny növekedése nem lehet baj. Míg a baba szépen fejlődik (reméljük ez nálad így igaz, mert nem írtad), addig csak legyél boldog a kevéls plussz miatt.
Nekem sajna már +16

Kép
kissmanó

Sziasztok! Megjöttem. Átköltöztünk. Most kötötték be a netet. Visszaolvasok, aztán reagálok jól.
(jól vagyunk, csak sokat emeltem, durván bedagadt boka, félősen mocorgó magzat)
Vendég

Tegnap voltam dokinál.Babám szépen növöget csak hát a méhlepényem elkezdett öregedni,meszesedni amitől kicsit megijedtem.A doki szerint többet kellene pihennem bár eddig én úgy tudtam,hogy többet pihenek.Annak meg aki szétbagózza az agyát is terhesség alatt semmi baja a méhlepényének!Írt fel gyógyszert,hogy lelassítsuk a folyamatot.
Valószínű gombám is van bár nem vett le hüvelytenyésztést csak megvizsgált,bár mondtam neki,hogy ugyanazt érzem mint 2 hónapja akkor baci, volt most mégis mást írt fel.Remélem kisbabámnak nem lesz semmi baja mert már én amennyi gyógyszert szedtem a terhesség alatt nem csodálnám.
A béna dokim elutasítja az indokolatlan császárt de még az epidurálist is.A hülye!Nincs jogom eldönteni,hogy szeretném világra hozni a babám?
Na jó nem dühöngök tovább,inkább visszaolvaslak benneteket.
pillangó7

Visszaolvastam, de nincs erőm reagálni. Szépek a szobák, jó nektek, hogy itt tartotok. Most kicsit megrémültem, hogy vsz egy doboz nyitása közben, sniccerrel a kezemben fog beindulni a szülés... :shock:
A héten össze kéne rakni a "táskákat", de kevéssé találom a belevaló dolgokat.
Szegény törpét nagyon elhanyagoltuk. Sztem jól van, csak nem mer rosszalkodni. Néha azért megsimiz, de határozottan kevesebbet mozog. Ettől mindig jól beparázok. Amikor le tudok zuttyanni egy kicsit, akkor azért jön a játszi. De gyengébb, úgyhogy ma már visszafogom magam. Megyek sorbaülni a különböző művekhez átiratás céljából.... Már alig várom! 8)
Vendég

SZIASZTOK!!!
Nagyon szépek a szobák és a pocakok!!

PILLANGÓ: Milyen gyógyszert kaptál a méhlepényre és hogy kell szedned?
Csak azért kérdezem, mert nekem is már 1. fokban érett volt, de nem mondott a doki rá semmit. :roll: .Pedig jó lenne még minimum júl.10-ig egyben kihúzni :wink: .

Kép
Kép
christine

Emi, frissítettem a táblát.

Zsuzsi, a matracot nem ott vettük, mert nem volt Novetex kókuszmatracuk, csak valami másfajta. A matracot az elefániban vettük a Bocskai úton 11990,- forintért.

Lányok a légzésfigyelő elég fél évig, a bébiőr pedig később is kellene, nem? Vagy elég az is csak fél évig? Mert ha az egyik tovább kell, akkor nem érdemes egyben venni. Vélemény?
Amúgy az elefániban is, és a babaholmiolcson is olcsóbb szerintem:
légzésfigyelő: 22500,-
légzésfigyelő bébiőrrel: 29990,-

kétfiús anyuka
babdorka

sziasztok

melozom igy gyorsan
Nenoke
szerintem ez az 1-1 ora szamolas tenyleg sok annak aki dolgozik, nekem annyit mondott a szuleszno, hogy figyeljem a ritmus, mennyit mocorog, ha kevesebbet mint atlagban akkor figyeljek ra. De nem kell toltogetni a listat. Atlagban 10-et kell mozdulnia.

Legzesfigyelo
A lanyomnal nem volt (nem volt ra penzunk, de egyebkent vettunk volna), de mivel kozeli barataink igy vesztettek el a babajukat 2 honaposan(két egeszseges teso utan) mindenkeppen veszunk vagy kolcsonzunk. A Madarasz utcaban lehet kolcsonozni, az megbizhato, van ami beriaszt. A bebior nem figyeli a legzest. Erre megeri kolteni mert barkivel megtortenhet sajnos, a legnagyobb odafigyeles mellett. En sohasem felejtem el, a villamoson ultunk amikor hivott a baratunk a hirekkel.
udv:
M

mandarka

Mandarka, olvastad a korábbi csevegést a légzésfigyelő-témáról? Ha beriaszt, akkor mit kell tenni? Mert arról volt szó, hoyg úgyis kéne hozzá valami tanfolyam, anélkül van értelme?

Kép
nenoke

Halihó lányok!

Nagyon szépek a babaszobák, babaruhák és minden egyéb hasznos és haszontalan (kinek hogy) megvásárolt dolog.
Látom már mindenki teljesen be van zsongva :lol: , de így van ez rendjén.

Nálunk a helyzet változatlan, keményedés minden nem fekvő mozdulatnál jelntkezik. Ráadásul még vmi nyavaját is összeszedhedtem, olyan felfázás szerűt, de majd holnap kiderül a dokinál.

Már nem emlékszem, hogy ki kérdezte, de a pimafucin kúpot a háziorvos is felírhatja. Ezt a nődoki mondta, mert én már 2x kaptam tőle és hogy ne kelljen mindig hozzá menni javasolta, hogy írassam fel a házidokival.

Kép
szücsi

Andi, köszi!

Asszem, elmegyünk majd mi is az RS-be. Ha hasonlóak az árak, mint a Babadiszkontban. akkor azt a helyet elkerülöm, nem kedvelem őket.

Nem szeretnék senkit kiábrándítani, gyönyörűek az ágyneműk, de szerintem nem érdemes takarót venni a kiságyba.
Amíg kicsi, a paplanféléket úgysem lehet használni még, mert nagy (meg meleg is lesz), aztán meg már azért nem lehet, mert lerúgják magukról. Mire lehetne takarót használni, addigra emg ezek a bébitakarók mér elég kicsik.
A babakocsiban használhatóak,az ágyban mi csak a kisplédet használtuk, amíg Emi pólyában aludt, addig pluszban rátettük, de most nyár lesz, nem kell a meleg takaró.

A hálózsák sokkal praktikusabbb, nem rúgja le és nem húzza a fejére sem, végig melegben marad, ha szükséges.

Reggel mérlegre álltam. Nem kellett volna... Életemben először láttam ilyet: hetessel kezdődik a súlyom. :oops: Le se merem írni...+12 kilónál tartok. :cry:

Légzésfigyelő: nekünk van, egyszer riasztott, valsz nem volt téves, mivel amúgy túlérzékeny a jószág, akkor is azt hiszi, hogy lélegzik a baba az ágyban, ha üres a kiságy és mellette állok. Emi 6 napos volt. Felkaptam, megráztam, horkantott egyet, aztán aludt tovább.
Nem tudom, mi lett volna, ha nincs a figyelő, lehet, hogy semmi, csak egyszer nem vett levegőt 20 mp-ig, aztán vett volna, de sokszor már az is segít, ha meghallja a sípoló hangot és az kihozza a túl mély alvásból..

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

No. asszem meggyőztél a légzésfigyelőről..

Akkor itt kölcsönzés lesz sztem a Madarász utcából.

Nekünk a szülésznő mondta, hogy Ő ott vette az unokájának, most már a 4iket fogja kiszolgálni.
Brutál drága 50000 Ft + 1000 Ft a "tanfolyam"...
Akkor inkább kölcsönzünk..
:roll:
torolve_20131003125716

Uxi a novetex-es takaró 70*110-es a legkisebb.szerintem pár évig elég nem(mint tapasztalt anyuka kérdezlek)?mert én nem akarok 15-20 ezerért ágyneműt venni most.
meg mi családi házban lakunk olyan fekvésű hogy nincs 19-20 foknál melegebb a hálóban nyáron sem.
általában gyönyörűek tényleg a komplett ágyneműk de mindegyik töltete poliészter.

Szivvi köszi ha elviszel a jógára (még utba is esik neked ahol lakunk)megbeszéljük a szokott módon a részleteket majd.

Bridzsi

Kép
esztora

küldök nektek én is a tortámból.31-et képzeljetek rá gyertyából. :lol:
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora, nem tudom, meddig elég egy 70*110-es takaró. Mi nem használtunk sosem, bár van valahol egy, amit ajándékba kaptunk, de még nem volt rajta.
Emi hálózsákban alszik, kistesó is abban fog.

Tavaly télen, mikor hideg volt, még tudtam kisplédet teríteni eleinte a hálózsákra, de kb mitóta meg tud fordulni, azóta nem ,mert lerúgja magától, meg kiforog alóla. :roll:

Hátha a többiek tudják.

KépKépKépKépKép
uxi

Boldog szülinapot!
Kép Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Éljen, éljen Esztora!!!!! És köszi a tortát, nagyon fincsi!!! Bár azért többekre való tekintettel lehetne az alsó réteg dinnyéből! :lol:

Kép
nenoke

christine a doki Colfarit, és detralexet írt.Az én méhelpényem érettsége III.-as de ha jól látom 4 hét van köztünk.Kérdeztem a dokitól,hogy lehet,hogy hamarabb fogok szülni azt mondta,hogy nem hanem a baba egy idő után nem hízik hanem a bőre alatt elraktározott zsírréteget éli fel és így születéskor kicsit bővebb lesz a bőre.szegény,hogy fog kinézni?Hát nem tudom remélem nem lesz semmi baj.
pillangó7

Kép

Esztora
Boldog születésnapot kívánunk!!

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora!

Boldog Szülinapot!
Kép
torolve_20131003125716

Köszönöm!

(igazából cseresznyét is tehetünk a dinnye mellé :lol: )

Bridzsi

Kép
esztora

Helló Lányok, ma egész nap aludtam, és szétég a nyelőcsövem, meg a lábam tiszta dagadt, úgyhogy lepukkantam kissé, de nem baj, mert úg yintéztem mindent, hogy pihizés legyen a héten.

Szivvi: csatolom bár tele van a jelöléseimmel. :oops:

Nenoke: nemtom, a júl. 19. elvileg előre jött már rég júl 15-re... mindjárt megnézem a táblázatban.

Ildikó: én úgy tudom, hogy a lábikragörcs az magnézium hiánytól van, azt kell szedni, mert lazítja az izomzatot, pontosan a méhednél is, ezért van plusz terhességmegtartó hatása.
Már nem tudom te írtad, hogy toxémia gyanús vagy?
Ezt miből állapították meg? MErt vizesedsz? Nehogy meijedj, a toxémia legfontosabb jele a magas vérnyomás, aztán vizesedés stb...

Bori: örülök, hogy sikerült a költözés, de azért szakíts időt a pihenésre, nekem amikor vizes vagyok, sokkal kevesebbet érzem a babát. (Bár nekem sok a magzatvizem, ezért is lehet.) Hatalmas kitartás, és egészség neked!

Dorka: én az Angel Care légzésfigyelő+ bébiőr egyben veszem. Nekem azt mondta a szülésznő, hogy kb. egy évig kell a légzésfigyelő, és kb. 3 éves koráig a bébiőr (vagy tovább). A légzésfigyelő én úgy tudom, hogy sokszor bezavarja a bébiőrt, ezért veszem egybe, hogy ne pityegjen össze-vissza. Azt is mondta még a szülésznő, hogy ha nemjó minőség vagy nagyon használt a légzésfigyelő, annyira bekattan, hogy össze-vissza sípol és sok anyukának az idegeskedés miatt elmegy a teje. Hát remélem nálam nem lesz ilyen. :roll:

Nenoke: én úgy tudom a kórházban elmondják, hogy mi a teendő ilyenkor, először is meg kell próbálni felkelteni a babát , hogy levegőt vegyen... de biztosan ezt ott jobban fogják tudni.

Gurgi: 50 000? Milyen fajta?

Esztora: Nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Andrea
Kép
kindernay

Andrea
Kép
kindernay

Andi
Kössz szépen!!

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora!
Jó a tortád :)
Istenke soká éltesse a torta tulaját.

Kép
kissmanó

Amúgy takaró vs. hálózsák témában osztom az Uxi véleményét.
Takarót házban max addig használtunk míg kiskölke nem mocorgott. Utána kizárólag a hálózsák, ami mind a mai napig bejön. Így én éccaka nem kell x alkalommal leellenőrizzem a csajszikat, hogy nem-e fáznak meg.
Ja, s ti Mo-on még szerencsés helyzetben is vagytok, láttam tavaly okt-ben a Kenguru Goldban többféle variációjú hálózsákot, s persze mindenféle méretben. Edó lánykámnak meg vettem is ott egyet, az itteni max méretet kinőtte, s még mindig ez neki a legcélszerűbb. Annál is inkább, hogy vele képtelenség aludni, olyan akár egy ventillátor: non-stop forog, még álmában is. A kicsi egy ideig nyugodtabb alvó volt, de mióta ovi van, őt is pörgetik éccaka a napi történések, s hallom olykor, hogy veszekszik meg rúg álmában. Hálózsák nélkül nekem vekker kellene óránként szóljon, hogy kölkeket takaróztatni.
Az más, hogy vettem egy jó kis tarka takarót az Ikeában, mert megtecc. De hát ugyi kell majd a babakocsiba is valami.

Asszem ha jó a memoárom, a Kinder Andi táblájában láttam valahol, hogy eleinte 30 fok hő kell a bébnek a lakásban. Na, ezzel valahogy nem értek 1et. Oké, melegebb kell neki, na de nem ennyire.
Andi, nem sértésnek szántam, kérlek ne vedd személyed elleni támadásnak. Persze, aki akarja, az dunsztolhatja nyugodtan a csemetét ekkora hőfokon. De majd amúgy is minden kismami rájön, hogy kb. milyen hő felel meg az ő lurkójának, mett persze kistökik sem egyformán bírják a gyűrődést.

Kép
kissmanó

No, menyek, megpróbálom a lehetetlent egyedül: megkeresem a bébcuccokat valahun. A kérdés az előző mondat utolsó három bötűjében vagyon.

Kép
kissmanó

Manó, nem vettem zokon :twisted: na jó csak viccelek.
Én is olvastam valahol - de várom a tapasztalt anyukák véleményét - meg a barátnőm gyermekorvosa mondta, hogy durrantson be a hősugárzóba, ha fürdeti a gyereket (újszülött korban), mert megfázik. Nemtom. Nálunk itt mindig 3-4 fokkal hidegebb van, nyáron meg nagyon lehül estére, a fene se tudja, mindenesetre elhoztam a hősugárzót, hátha kell dunsztolni azt a gyereket! Egyébként takaró ügyben nagy az egyetértés közöttünk, én is a hálózsák ötletet támogatom.

Egyébként szerintem elsőre minden leendő anyuka félti a kisgyerkőcöt, így mindenféle butaságot elkövet, a barátnőm aki most szült úgy beöltöztette szegény gyereket otthonra, meg be is fütött neki rendesen, hogy csurgott a gyerekről a víz, aztán a gyerekorvos levetett 3 réteg ruhát, kikapcsoltatta a fűtőberendezést, és kinyitotta az ablakot. :lol: Azóta a gyerek jelentem jól van, napi 2-3 órát kint van a szabad levegőn, 5 hónapos és fekete, mint Pákó barátunk.

Andrea
Kép
kindernay

Andi!

Jujj, a fürdést elfelejtettem. Oda tényleg azért magasabb hőfok ígényeltetik. Itt igazad van. ezt kifelejtettem. Sorry. Meg akkor ha melegebb van abban a helységben ahol a kölök fürdik, akkor nem is hűl ki olyan hamar az a "két marék víz" ami a babónak van locsotolásra ítélve. S persze ahogy kölök nő, úgy hanyagolható az extra fürdéshez való fűtés (persze ha a fürdőszoba pláne hűvösebb, s kölkének ott folyik a fürdetés, akkor max mérsékli az ember a melegítést, de jó darabig nem hanyagolja maximálisan).

Szomorú vagyok: első nekifutásra egyetlen bébcuccot sem kaptam.
De anyukám most adott tippet hol keressem még, így megyek folytatom a kutakodást.
Ellenben van diadalérzetem is, mert a riasztónk füstérzékelője ismételten megtelt porral mikor a nappaliban a szalagparketta fel lett véve, meg alatta levő ez-az söprögetésre került, így riasztó vagy szűk két hete nem müx. S az előbb azt bánatomban orvosoltam. Hisz műszaki egyetemet végeztünk mindketten, de apjuk a gyakorlatban inkább a gazdasági hozzáértését fitogtatja.

Kép
kissmanó

Levegőztetés: lévén kertes házban lakunk, autós forgalom az utcánk azon részén ahol mi lakunk leredukálódik arra amit mi megejtünk meg akik hozzánk jönnek (lévén zsákutca legvége a mienk, s az előttünk levő ház egy jó futamodásnyira van). Adrienn ugyi aug. elején született, egy hetes korában már vígan levegőzött a ház előtt. Sőt, olyanokat hunyált, hogy csak. Így aztán színe neki is jó vala, bár sajna elég hamar beköszöntött az ősz, így augusztus végére már kölök teljes harci díszbe öltöztetve levegőzött.
Örüljünk neki, hogy csemetéink elkapják szinte a nyár javarészét.

Kép
kissmanó

Van vkinek szintén III.-as érettségű méhlepénye?Annyira ideges vagyok.Olyan rossz érzésem van.De ha ez gáz lenne csak befektetett volna a doki a kórházba nem?
pillangó7

Pillangó - szerintem figyeld a babód mozgását, s míg különösebb változást nem észlelsz, azaz ő ugyanolyan jól érzi magát (s ne beszélj be magadnak azt amit esetleg rendes körülmények között nem hinnél), akkor nem lehet gáz.
Mikor kell következő kontrollba menj?

Amúgy nekem a síkideg állapotom a kókuszkáim miatt van, de szedem az antibogyókat (hoppsz, menjek csak, s kapjam be), s majd jövő szerdán újabb kenet, aminek eredménye leghamarabb rá 2 napra (s remélem tényleg péntekre meglesz, mert akkor negatív lenne). Uhhó bogár a fülemben nekem is van. De kíméletesen bánjunk magunkkal.
Majd csak ha ismételten ránk ijeszt a dokker, akkor kezdjünk alaposabban rettegni.

Kép
kissmanó

Ja, az jó, ha a dokid elutasítja a fölösleges császárt. Szerintem.
Epidulárról meg nem tudok nyilatkozni, nekem nem volt, így nem tom miről maradtam le két ízben is. Csak azt tudom mondani, hogy a pozitív melléállás, meg a nem különösebb rettegés a szüléstől, már eleve elég jó indítás. Persze nem garancia.
Csak azt tom mondani, hogy első szülésemnél úgy indítottam a dolgot, hogy tuti qrvára fáj, s minden pillanatban arra vártam, hogy ennél sokkal cudarabbul fog fájni. Ami végül elmaradt. Ja, meg hányan szültek már eddig előttünk, s mégis megismétlik (ja, mint jómagam). Meg epidulár sem létezett mindig, igaz az is, hogy nem fölöslegesen találták ki. Miképp a császárt sem.
De azért a természetes szülés még mindig többségben van.
Meg akik otthonszülést választanak (én ilyet sosem tennék, valahogy asszem meg sem bírnám az okát magyarázni), azoknak sincs eleve a császár meg az epidulár az opcióik közt.

Észosztás vége, menyek szutykos kölkeket sikamikálni

Kép
kissmanó

Ja, s egy adag bébcucc előkerült, bár határozottan emléxem egy sárga rugira, ami eléggé kedvenc volt, de az úgy látszik nem érkezett vissza Kecskemétről. Bár van egy tök idegen is, lehet a két rugi gazdát cserélt?

Na, adok a mosógépnek is melódiát. Csak még azt nem tom, bébculák ha megtisztultak hova pakolom.

Kép
kissmanó

Pillangó - ti még nem tudjátok, vagy nem akarjátok tudni, hogy baba mit rejt a lábacskái között?
Meg milyen nevek vannak a tarsolyotokban?

Emi - mi van Molkatával? Remélem az utazást túlélték, s csak a fránya net miatt nem tud jelentkezni.

Kép
kissmanó

Andi!

Jaja, a Madarász utcai gyerkőc kórházban ennyiben került a légzésfigyelő (új és állítólag nagyon kafa)
Na én biztosan nem venném meg..

Néztem a Brendonost, amit veszel, biztosan jó..együtt a bébiőrrel, nincs is rossz ára..

Én még mindig gondolkodom ezen a dolgon.. :roll:

Andi!
Bocsika de vicces volt, amit szegény beöltöztetett gyerkőcről írtál, egyem meg a kis csöppséget, szaunázott..
Azért sztem nem kell túlzásba vinni, főleg, hogy állítólag nagyon meleg nyár lesz..
Mi egyelőre panelben lakunk, bár csak délelőtt süt ide a nap..én biztosan csak kis body-ba fogom itthon felöltöztetni..max ha hűvösebb van plusz egy rugi..slussz..persze éjszakára rugiba+vékony hálózsákba..

Én rengeteg rövid ujjú body-t vettem.. :wink:

Feszül a gyomrom fent, basszus..pedig hétvégén viszonylag könnyedebbnek éreztem magam..
torolve_20131003125716

Pillangó!
Biztosan ha nagyobb baj lenne a doki befektetett volna..
Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen.
Meditálj, beszélgess a méhlepényeddel...-->ezen most biztosan páran mosolyognak de szerintem hatásos..
Én is szoktam meditálni, stb..reikizni a méhemet..
torolve_20131003125716

Esztora
Mi volt a dokkernál???

Annee is el van veszve, remélem minden ok..

KépKép

KépKép
szivvi

sziasztok

húúúúú manó, te aztán tudsz írni! én most csak olvasó üzemmódban műkszöm...

kati jól volt, legalább is szerdán, akkor találkoztunk, ő is volt szülőszoba látogatáson!
(de gondolom, vagyis remélem, ha gond lenne, biztos írna egy sömöst!)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Igen ha aggasztó lenne akkor nem 1 hónap múlva hívna uh-ra.
Egyébként kisfiam lesz és Dominiknak fogják hívni.
pillangó7

Sziasztok!

Voltunk dokinál. Minden rendben babával, gyönyörű a szívhangja. Méh 2100-es, nem tom mit jelent, de dokker azt mondta, hogy rendben.

Viszont a hülye védőnő két emelet gyaloglás után rögtön mérte a vérnyomim és 160/100 volt. Hiába mondtam, hogy most értem fel (lift nincs), beírta anélkül, hogy utó ellenőrizte volna. Így a dokker vérnyomi csökkentőt írt fel, mert eddig ahányszor ott voltam mindig magas volt. Nem tehetek róla, de a védőnőtől megy fel de ezt nem mondhatom neki. Valami Colivalamit írt fel. Ez csak azért érdekes, mert mikor eljöttem itthonról 122/70 volt, most hazaérvén szintén ennyi. Este 117/70 volt. Amúgy vizelet rendben, vizesedésre, meg sómentes kaja, kevés folyadék és szénhidrátmentes táplálkozást írt elő. Úgyhogy most meg vagyok zavarodva, hogy szedjem vagy sem. :(

kispiskóta

Én tuti nem szedném.
De ettől te még persze szedheted.

Kép
kissmanó

S már miért nem mondtad, hogy a védőnő baromi mód a lépcsőzés után mérte a vérnyót? Én tuti megtettem volna.
Sőt, a múltkor megmondtam dokinéninek, hogy az alsó értékem valamiért a rendelőben ugrik 90-re, mert itthon ügyesen a 70 körül mozog. Erre dobta a témát, s nem idegeljük egymást. Igaz, a kiskönyvbe azért beírta, de errefele senkit nem érdekel a kiskönyv. Legalábbis csajszijaimnál senki nem érdeklődött ezután.
Ráadásul a kiskönyvben írta, hogy jód allergiám van, de ha saját magammal nem lettem volna tekintettel, s nem szólok mindenkinek, akkor tuti jód alapú fertőtlenítőt locsoltak volna rám.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Esztora! Boldog szülinapot!

Zsú! Én biztosan nem szedném be, ha amúgy normális a vérnyomásod, akkor felesleges, de nem akarok okoskodni.

Én veszek légzésfigyelőt, nekem ez megnyugtató, valószínű az Angel Care-t vesszük meg.

Szerdán megyünk uh-ra már nagyon várom, hogy láthassam a kiscsajt. Olyan rég láttam már.

Kép Kép
emi_25

Zsu!!

Én nem venném be..ha otthon mindig rendben van, akkor nem..főleg, hogy tudod ellenőrízni..

Só mentesség és szénhidrát+édesség nélküliséget na meg kevés folyadékot, az én dokim már az elejétől kezdve mondja, de mindig!! mindig elmondja :roll:
háát, én a sószegény kaját be tudom tartani a szénhidrát és kevés folyadékot nem, sütit is ettem ma..lakodalmast, NANÁÁÁ!! :lol:
de azért oda kell figyelni..
torolve_20131003125716

voltunk dokinál minden rendben méhszáj zárt,jó a vérkép a vasat továbbra is szednem kell,Lurkó korának megfelelő viszont még mindig faros és esze ágában sincs megfordulni.ez már dokibácsinak sem tetszik igazán.
4 hét múlva megyek megint.

a súlyom +4,5kg.
holnap védőnő terhcukorral fűszerezve.

Bridzsi

Kép
esztora

Amikor Emi megszületett (október végén) a kórházban kb. 28 fok volt. Szenvedett mindenki, a babák is, tiszta vörös volt az arcuk. Itthon 21 fokos volt a lakás, eleinte pólyában volt, később már csak hálózsákban és ragyogóan érezte magát.
Fürdetéshez 25-26 fokot csináltunk, míg pici volt.

Szerintem nyáron alapból lesz 28-30 fok, fölösleges még külön befűteni nekik.
Én leginkább egy hideg nyárnak örülnék, de eddig nem tűnik esélyesnek.

Pillangó!

Ezt találtam a babaneten a lepényről:

[quote]K írta:érdés:
Méhlepény öregedésről kérdezném. 31. héten voltam a 4D-s ultrahangon, és ott azt monda az orvos, hogy a méhlepényem elkezdett meszesedni, de eddig szépen fejlődött a baba. Ezt a szülész-nőgyógyászom is megerősítette, azzal együtt, hogy a baba ezidáig szépen fejlődött, és jól van. A kérdésem ezzel kapcsolatban van, hogy ez milyen hatással lehet a babára, van e valamilyen megelőzési mód? Esetleg a haskeményedés összefügg-e ezzel a dologgal?
Válasz:
Először is: 4dimenziós ultrahang nincs, ez egy reklámszlogen egy, a kétdimenziós képekből térbeli (=3D) képeket szoftveresen generáló ultrahang csodára!
Valóban lehet meszesedés a lepényben, a kérdést egy prózaibb technika dönti el: a sima un. Doppler ultrahang (közkeletű nevén flowmetria), avagy magzati keringésvizsgálat ÉS a kardiotokográfia {NST, CTG néven is fut}. Ha ezek a vizsgálatok ismételten (pl. heti rendszerességgel ismételten) rendben vannak és a magzat fejlődik: legalábbis annyi elmondható, hogy mindent megtettek a baj kiszűrésére.
Megjegyzés: a valódi méhösszehúzódások valóban rontják a baba vér- és tápanyag ellátását. A valódi méhösszehúzódások ugyanakkor nyomot hagynak a méhszáj állapotán is.

KépKépKépKépKép
uxi

Hali!

Ma voltam bent a melóhelyen pár dolgot elintézni, és vittem a tanítványaimnak tortát és cukorkát, megköszönni a tőlük kapott ajándékokat. Jó volt bent lenni, elvileg még május végéig szerettem volna dolgozni, túl gyors volt a váltás. 3 órát voltam bent, aztán húztam haza, vízszintbe tettem egyből magam, de szerencsére nem volt semmilyen feszülés, húzódás :P

Aztán egyszercsak kopogtatnak és a védőnőm áll az ajtóban. Nem telefonált, nem hívtam, csak jött. Furi, bár még nem volt nálam. Kicsit mérges voltam, mert ha tom, h jön, kicsit összébb pakolok. Amit amúgy is megtettem volna, csak pár óra pihi után. Szemlátomást nem foglalkoztatta, h rend van-e vagy sem.

MA nekem is ég a nyelőcsövem, kicsit nyomi is vok, talán a meleg miatt. Vizesedést nem tapasztalok, gyűrűm nincs, az órám dagad bele kicsit a csuklómba, de eleve szűkre van véve.

Kispicur olyanokat bugizik ma este, h csak nézünk :P Szerintem talpal vagy könyökök a jobb oldalamon, ilyet még nem csinált. Párom közel is hajolt a hasamhoz, mondta a gyerkőcnek, nehogy szájon rúgja :P :P Néha a jobb oldalamon a bordák között szúrást érzek.

Jut eszembe, a papaságinál az anyakönyvvezető elkérte a kiskönyvet, le is másolta szinte az egészet, és csatolta a dokumentum náluk maradó példányához.

Zsú! Nem akarlak paráztatni, de az, hogy a 2es után nem nulla van, az tudomásom szerint (azaz, ha jól értettem a szülésfelkészítést,) azt jelenti, hogy már nem teljesen zárt a méhszáj. de ezzel még simán el lehet lenni 10 hetet!!!!! gondolom, a dugó még bent van, így nem parázott a dokker, Te se tedd. Már csak 9cm-t kell megoldanod majd a szülésnél ;)

megyek lábat feltenni. huhh
Vendég

Méhszáj: egyszer már bemásoltam, de hasznos lehet.

[quote]A írta: cervicogramm értéke egy négyjegyű szám: első jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkező változás) jelölése. A következő számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külső-középső-belső részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a C=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli.

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, nekem nehogy még 10 hetet akarjon bennmaradni! :lol: :lol: :lol:
Én juni 30-án (telihold, 38 hét) szülök, legalábbis szeretnék... :roll: :roll: :roll:

Huhh, neked márcsak 30nap!!!!

Ezen a 2100-on nem idegesítem magam, mert a lényeg, hogy a belső zárt legyen. Mondta, hogy minél többet kell pihenni, de főleg a vizesedés miatt, mert hát elefántlábaim vannak eléggé. Ja meg mondta, hogy nem szabad idegeskedni. :roll:

Reggel, ágyban vérnyomi 110/60, hát szerintem gyógyit nem fogom bevenni.

Ma elkezdtem kimosni a korházi cuccost!

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: