A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Beatrice és a NYELVPIERCING!!!! :lol: :lol: :lol: Kép
Vendég

Sziasztok!
Ez a délelőtti alvás mindig valami katasztrófa. Általában a babakocsiban alszik, de nem elég simán tologatnom, hanem úgy kell mintha szántáson tolnám, csak akkor alszik el.Miért jó neki, hogy billeg a feje?nem értem.

Emese nagyon igaz!!!!Minden szó!

Hátfájás az nekem is volt, van, a helytelen testtartástól szerintem. Szopi közben is környedek, éppen ezért mostanában már fekve szoptatok, legalább addig is pihenek, ha éppen ugye normálisan szopik.

Megfigyeltem hogy este ahogy szopizik sziv, majd lekapja a fejét, ordit, majd megint sziv és ez igy megy körbe körbe. Először azt hittem nincs tejem, de van, mert én le tudtam szivni, meg ha megnyomon spriccel. Szerintetek fájhat közben a hasa? Vagy a foga? Tegnap már apával együtt néztük, de nem tudunk rájönni.
Szerintetek inkább adjam neki üvegből este, mert annál nem üvölt. De mennyi is az adag? Nem tudom, de valaki már egyszer irta, hogy hány ml/ kg a napi adag.

Heni
KépKép
heni81

Heni, Emese: én ugyanezt a pihiszéket, hintát választottam tegnap este apával. Csak ma néztem, hogy ti is ezt ajánljátok. Tök jó! Ma megrendelem.

Manó nyűgösködik, mennem kell. Nagyon tetszett nekem is amit Emese feltett! :D

KépKép
becka

Miért imádom az Anyákat..

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : Későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a pop cornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tényért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.
Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe, kivasalt egy pólót. Felvarrta a lelogó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba.
Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítozva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára, előhúzta a szék alá rejtett munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóvalmajd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit. Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel! Már megyek- feleli. Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőződött róla, hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.
Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjjeli lámpát és a Tv-t , felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba, majd volt egy rövid beszélgetése a még fönnt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.
Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek.
Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihírdette, hogy nincs semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment.. minden egyéb gondolat nélkül. Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább...?
MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Emese! Nagyon jó! :lol:

Járóka: most már végképp nem tudom... :roll:

Heni! Szerintem ne adj azért cumisüvegből, mert hozzászokik! Nálunk is ott lett végleg vége a szoptatásnak. Bár ezt azt hiszem valaki megcáfolta... :roll: Egyébként 150 ml testsúly kilogrammonként / nap.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, Emese!
:lol: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Granda!
Ikertesó :!: :?: Nézd csak !!
Kép linda punk
Kép botond punk

:lol: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

LMóni! Nagyon csini lettél, olyan szépek vagytok a képen!!!! :D Köszi a fotót! :wink:

Gica! Igen, Viranka nagyon jól mondta, Canestennel kellett kennem, de előtt melegvizes lemosás volt. A legjobb a csap alatt, csak nekünk az macerás lett volna, így vattával és meleg vízzel mostam le. Törlőkendőt elfelejteni egy időre. Nagyon jól meg kell szárítani a popiját, mikor visszapelenkázod. Nagyon szépen rendbejön. A védőnő a hajszárítót is ajánlotta.

Kérünk képet rólatok!!!!!!!!!!!!!!!

Regi! :lol:

Viranka! Somlói! IMÁDOOOOM!!!!!! Egy pillantást vetsz rá, és ugrottak a kalóriák! Tök jó! :lol:

Holnap postázzák a hinta-pihiszéket! :twisted:

Era! Mond meg Beácskának, hogy kisebb testékszert válasszon! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Annyira olvastalak titeket,hogy túlsült a husi. :oops: Most jó,hogy apa nincs itthon és nem ezzel kell várnom ebédre.

Gremese ez annyira igaz! :lol: Simizés az nálunk is van,úgy imádom!

Az anyákról szóló leírás is olyan jó! :D

Granda tetszik a játszószőnyeg!Gondolkodom rajta,bár mi kaptunk egy olyan szerkezetet ami alá kell rakni Zétit,de szőnyeg nincs hozzá.Végülis ugyanaz a funkciója és szereti.

Játszószőnyeges anyukák!Vigyázzatok majd ha a baba már megfordul,mert amin a játékok lógnak megnyomhatja a nyakukat.Barátnőm kisfia már hasra fordul és tegnap amíg ott voltam náluk kb. 3x fordult úgy,hogy a nyakát megnyomta. :shock: Nem is meri alatta hagyni ha nem tud ott ülni mellette.

Vette már észre valaki,hogy jön a baba foga?Zétim úgy nyűglődik és meg is van neki duzzadva és kifehéredve alul az ínye.Rágókával próbálkozok,de csak az veszi szájba ami színes.Nem tudom honnan vette,hogy azokat kell vadul rágni és megenni.Egyszínűre rá sem bagózik. :lol:

Megyek megpróbálom menteni a menthetőt,különben éhes maradok.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Olyan szép nagylány már Beatrice! :D Persze minden "topikbabánk" olyan szép. :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna! Köszi a figyelmeztetést, ha forgolódunk, majd figyelek erre is.

Megjártuk a szemészetet. Hát le a kalappal az orvosok előtt. Mind szakmai, mind emberi szempontból.
Nem vártunk nagyon sokat, talán 10 percet. Mikor bementünk, egy nagyon kedves fiatal doktornéni fogadott. Zsófikám a szemébe nézett, elmosolyogta magát, majd egy jó hangosat rotyizott a pelusba. (Ismerős? :wink: )
Mondtam nekik, hogy bocsánat, egy kicsit nyűgös, mert 10-kor kellene szopiznia.
Ó, nyugodtan szoptassam meg, itt, a játszószobában. No, ez meg is történ. :D
Előtte kapott kétféle szemcseppet, ami a pupilláit volt hivatott tágítani. No, ott üvöltött, hogy miért macerálják, de amint a vállamra vettem, minden rendben volt. Szóval szopi, majd bealvás.
Olyan volt a pupillája, mintha egész éjjel nyomta volna az amfetamint. Ilyen: :shock:
Megvizsgálták - kicsit nehéz volt, mert üvöltött.
Minden rendben a szemével.
Azonban kisbabáknál teljesen normális, hogy a könnycsatornájuk kicsit be van szűkülve. Nálunk is ez a helyzet. Az esetek nagy többségében ez magától rendeződik fél, de legkésőbb 1 éves korukra.
Ha gennyesen váladékozna, vagy begyulladna, akkor kell visszemenni átmosásra.
Ilyenkor fognak egy fecskendő-szerűséget, aminek a vékén egy hosszú hajlítható vékony csőszerűség van. Megerőszakolják a gyereket (lefogják, a szülőket kiküldik), és a könnycsatornájába azt beledugják, majd átmossák.
Állítólag nem fáj, csak éppen nem szép látvány, és kellemetlen.
Nincs baj, remélem nem is lesz, egy évesen kell mennünk kontrollra.

Képzeljétek, inkubátorban hoztak egy kisfiút (Zsombor). Ott szoptatta az anyukája a vizsgálat előtt. 23. hétre született 610 g-mal, majd a kórházban lefogyott 430 :!: g-ra. Most 3 hónap körül van, és 1800 g. Nagyon picike. Még kórházban van, el kell érniük a 2 kilós álomhatárt. Megvizsgálták a szemét (neki egy fém izével kipeckelték - láttam), és minden rendben volt. Nem is sírt, csak inkább prüszkölt, mint egy kiscica.
Mondtam neki, hogy én ismerek egy olyan babát, aki 900 g körül született, és már majdnem 5 kilós. :wink:
Nem lesz semmi gond!
Egyébként a mentősök (akik hozták az inkubátort) mondták, hogy van nálunk egy lista a kórházban, amin a koraszülött zsenik vannak feltüntetve.
Úgyhogy Era, Beatrice egy kis zseni! :wink:

Ja, és 5-re megyünk a 3 hós oltásra.... :(

(Amúgy lakás most besötétítve, mert a gyerek két nagy pupilla. 4 óra múlva áll vissza rendes méretűvé).

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Olvasok ám folyamatosan, csak írni nem tudok. :( Máté tegnap óta 2 óránként eszik illetve nyammog, úgy kell beletukmálni minden kortyot. Fura, mert ennek ellenére kaki-pisi van rendesen, egyfolytában dumál meg mosolyog és nézelődik. :shock: Aludni alig alszik, 15-20 perc után éktelen sírással ébred. Láza semmi, és fogalmam sincs, mi lehet a baj. Lehet, hogy lenyeli a torkán a trutyit, és sz@r a gyomra? :roll: Nem tudom, de annyira félek, hogy megint nem fog hízni! Gyakorlatilag az egész napom abból áll, hogy "Kisfiam, egyél egy kicsit", vagy épp putyulgatom, nyugtatgatom és játszunk, minden más áll. Kajálni is csak kutyfuttában tudok.
A legrosszabb az, hogy a jobb cicimre elég, ha ránéz, máris ordít, nem hogy bekapja! :( Pedig van benne tejci. A balból nagy kegyesen hajlandó 3-5 percig szopizni. Üveggel se könnyebb, a tápit is úgy kell beleerőszakolni. Egyedül vizet fogad el relatíve szívesen.
Tanácstalan vagyok! Se új kozmetikum, se új öblítő, nem tudom, miért nem kell Neki! Úgy tűnik, most levegőből él, vagy fotoszintetizál, vagy passz...

Amúgy édi minden Bébi (Granda, megdumálom Mátéval, hogy majd egyszer startoljon rá Lindusra. 8) Ne aggódj, szupi anyós leszek! :lol: ), és viccesek, amiket írtatok, meg minden, de most brühühü...
:cry: Szemeknek, taknyoknak, fogacskáknak jobbulást, Irinának nyugi, téjkitízi! :wink:

Próbálok pihizni egy kicsit, mielőtt ismét felébred a Drágám. Meg dolgozni se ártana, kűttek munkát a mhelyemről (pont a legjobbkor, persze.)
Üdv Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, és az is fura, hogy a Cumibetyárnak nem kell a cumi, folyton kiköpi, az ökle viszont folyton a szájában. Lehet, hogy jön a foga?! Ha felébred, megkukkolom.

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok,

Én is gyorsolvasok, írni nem nagyon tudok
Ma voltunk oltáson, kicsit sírdogált, nagyon jól viselte, 5.700 g, 62 cm 42 fejkörfogat, 41 mellkas :D
Megnézte a leleteket a hasi-, koponya-, és csípő uh-ról azt modta minden nagyon szép.
Januárban megyünk majd vissza az ortopédiára, és a 4. hós oltásra, most már csak a gégészet van hátra, a sírásos köhögés miatt, megkaptuk a beutalót.
Takony már jobb, bár még elég sűrű és fehér, de már csak naponta 2-3 x szívjuk ki szegénykémnek.
Holnap megyünk fotozkódni :D remélem jól viseli majd, ebből lesz a karácsonyi ajándék fotókönyv a Nagyiknak.
Hú kell vinni egy csomó kelléket, macit, bárányt, sapkát, ruhácskákat,csak én fogok úgy kinézni mint egy malac, iszonyt sokat kéne fogynom, de ha egyszer farkas étvágyam van, sajnos.
Szóval farmeros képeket tervezünk, mezítlábasan, meg majd meglátjuk. Remélem jó lesz.

Anita
Én mennék a jógára is, akkor azt mondtad elég kényelmes ruha, és a belépés persze a belépőn kívül tea?
Bocs, azért majd hétfőn foglaljuk össze a talit, hogy hánykor is kezdődik, meg ilyenek, most már fel fogom írni, bocs, kerestem,de annyit irtok, hogy nincs időm visszakeresni.
Szóval elvileg megyünk:)
Ott vannakmatracok, ahová le lehet tenni a törpéket, én csak horodzót vinnék, és abból pedig ki kell szedjem, merthason szeret aludni, a babakocsit meg nem vinném, egyrészt tiszta sár, az itteni utaktól a kereket, márészt nem bajlodnék vele.

Gremes
örülök Zsófi szemecskéjének, az oltáson is biztos rendben lesz minden

A babák gyönyörűek :lol:
No megyek is mert találtam csokitorta receptet az elemzem:)

Kép
Kép
nektarin

Anita, megtaláltam minden infot:)

Kép
Kép
nektarin

Kiskolbi! Én csak találgatni tudok, de ha valaki lenyeli a trutymót, akkor az okozhat hasemnést, netán hascsikarást. Az is elképzelhető, hogy jön a foga. Feszül az ínye, ami viszket vagy fáj neki, és a legjob, ha az öklét nyammogja. Zsófikám mindent túr be a szájába - igaz szopizik is szépen.
Én belenéztem a szájába, és láttam fehérebb pöttyöket az ínyén.
Gondolom akkor lesz nagyon rossz, ha áttörik a fogacskájuk.
Talán Nálatok most mindkettő közrejátszik. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Csajok, helló, most csak gyorsan: ismét kihívtam a gyerekorvost, mert Ádi több napja nyűgös, és indokoltnak látta, hogy vér-, vizelet- és székletmintát vizsgáltassunk meg. Amúgy van vmi hasfájással járó járvány is...
Szorítsatok, hogy ne legyen semmi baja, csak szeretném, ha már kiderülne, miért egyre rosszabb a kis kedve és a hajnalai, kétlem, hogy "csak" a kólikája lenne, azt már ismertük, ez meg valahogy más... A doki szerint a fülén is rajta kell tartani a szemünk, úgyhogy holnap ha már ott leszünk, a fülészetre is beugrunk (ez "jó": hetente egyszer ott vagyunk :shock: ).

Örül a lelkem, mert a védőnéni szerint nagyon szépen húzza fel a fejét hanyatt-tartásból, a saját szememmel láttam! :D Úgyhogy ilyen értelemben nincs semmivel sem elmaradva, max. fekvenyomni még nem szeret. ;-)

Mindenkire gondolok, csak most nincs sajnos időm érdemben elolvasni Titeket és reagálni!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Emese: Hát nagyon durva lehetett 430 gr-osan az a baba! Én láttam a kürházban 600 gr babát..... hát mi is igen igen picik voltunk, de Ő :cry:

Egyébként ezt a zseni dolgot tudtam, nekem a körzeti orvosa mondta, hogy személyesen ismer is egy ilyen fiút! Reméle így lesz, mert még amíg a pocimban volt azóta TUDOM, hogy az lesz. Nem hiszitek el, de állandóan azt mondogattam, hogy Ő zseni lesz.

Nekem már az is anna számít, hogy továbbra is másfél óráig képes játszani a szőnyegén a csörgőt ütögetve.

Miléna: én nem értem ezt a játszószőnyeges nyak megnyomást! Kifejtenéd? :oops: :oops:

Ja! LEHET, (ha holnap a kórházi vérvételi eredményünk jó lesz), és a nátha eltűnik akkor megyünk mi is kedden!!!!
Vendég

Ja és a tegnap esti súlyunk: 4600 gr
Vendég

Dettyk! Ne gondold, hogy én órákig tekergetem magam, amikor tudom, csinálom. Ha nem, nem. Ahogy jólesik és kijön a lépés. Csak lazán... :wink:
A könyvből való jógázás meg szerintem nagyon jó, én is úgy kezdtem :lol:

Bongyi! Tetszik a "sámlis szoptatós ülésed", én is úgy gondoldom, hogy a fotel nem feltétlenül a legkényelmesebb szoptatáshoz.

Szijjja Gica! :lol: Tegyél képet plííííz!!!

Era! Édes a kis Bea :lol:

Granda, Sense! Cukik a kis punkok :lol:

Emese! Örülök, hogy nincs gond Zsófka szemével. Sötét: napszemcsi? 8) :lol:

Nektarin! Én is hordozóban viszem Noelt, persze vannak ott matracok.

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina! sok+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Era! Hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina!
+++++++++++++++++++++++++++ emélem minden rendben lesz Ádival :)

Era!
De jó lenne ha Ti is jönnétek :)

Kolbi!
Nem lehet h. most kellene megjönnie?mert akkor változik állítólag az anyatej íze.

Emese!
Hős kiscsajod van :)

S ezt ismeritek?

Test Csere!

Volt egyszer egy férfi, aki nagyon belefáradt a mindennapi munkába. Ő mindennap dolgozni járt, a felesége meg csak otthon ült. Szerette volna, ha a felesége is megtudná, mi mindenen megy keresztül, nap mint nap, ezért egy este így imádkozott:
- Mindenható atyám! Mindennap dolgozni járok, és naponta 8 órát robotolok, miközben a feleségem csak itthon ül. Szeretnem, ha Ő is megtudná, mi mindenen megyek keresztül, ezért kérlek uram, add, hogy egy napra testet cserélhessünk.

Ámen.

És Isten az o végtelen bölcsességében meghallgatta a férfi a kérését, és a férfi másnap reggel már női testben ébredt.

Felkelt, reggelit készített a párjának, felébresztette a gyerekeket, kikészítette az aznapi ruhájukat, reggelit adott nekik, becsomagolta a tízóraijukat, elvitte őket az iskolába, hazament, összeszedte a vegytisztítóba való holmikat, és elvitte, megállt a banknál is, pénzt vett fel, elment bevásárolni, kifizette a számlákat, és rendezte a csekk-könyvet is. Kicserélte a macska almot, és megfürdette a kutyát. Ekkor már délután egy óra volt, és igyekeznie kellett, hogy be tudjon ágyazni, hogy rendet rakjon, porszívózzon, és még a konyhát is felseperje és felmossa. És már rohanhatott az iskolába a gyerekek elé, akik hazafele még vitatkoztak is vele egy sort. Kitett egy kis sütit meg tejet, és rávette a gyerekeket, hogy írják meg a leckéjüket és tanuljanak.
Ezután felállította a vasalódeszkát, és tévét nézett, miközben vasalta a ruhákat. Fél ötkor nekiállt krumplit pucolni, és zöldséget mosni, hogy egy kis salátát készítsen. Kisütötte a húst, és egy kis zöldbabot is párolt mellé vacsorára. Vacsora után kitakarította a konyhát, beindította a mosogatógépet, majd elrakta a tiszta edényeket, megfürdette a gyerekeket, és ágyba dugta őket. 9-re már nagyon fáradt volt, és bár a napi munkával még nem végzett, úgy döntött o is bebújik az ágyba, ahol még elvárták tőle, hogy szeretkezzen, és ő ezt panasz nélkül meg is tette.

Másnap reggel, amikor felébredt, azonnal letérdelt az ágya mellé, és így imádkozott:
- Mennyei Atyám! Nem tudom, mire számítottam. Belátom, hiba volt, hogy irigykedtem a feleségemre, mert képes egész nap otthon lenni. Kérlek Uram, nagyon kérlek, csináljuk vissza a cserét!

És Isten az o végtelen bölcsességével ezt felelte:
- Fiam, látom, tanultál a leckéből, és ezért boldogan cserélem vissza a dolgokat abba a formába, amiben eredetileg is voltak.

Csak kilenc hónapot várnod kell még. Tegnap este teherbe estél...

KépKép
viranka

Sziasztok!

Gremese, Viranka: naggyon jóóóóóóó!!!!!!!!!!

Hú, lányok, néha még végigolvasni sincs türelmem, annyit írtok!!! :shock:

A héten még nem nagyon voltunk itthon, állandóan csavargunk. Most legalább van időm barátnőzni, a munka mellett nem volt időm!
Mondjuk itthon szalad a lakás, de nem érdekel, ennyi nekem is jár!
Majd megcsinálom, ha kedvem lesz!

Irina: nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen veletek. Szegény Ádival miken mentek keresztül!

Gremese: megnéztem volna Zsófika pupilláit, ugye kb így nézett ki? :shock: :shock:

A kedden még mindig gondolkodom, szerintem majd az utsó pillanatig vacilálni fogok!
Mindenkivel nagyon szívesen találkoznék, de főleg a kis Beával!!!

Remélem összejön!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Emese! Viranka!

Jót nevettem :lol: :lol: :lol: :lol:

Tutkok a fotók.

Ma a lányom nagyon jól viselkedik eszik-alszik,
na persze vigyorog is.
Ma rámarkot két kézzel a kisujamra és húzta a szájába.

Irina!
Szegénykék megy a ++++++

K.Timi!
Már akartam kérdezni Zuglóban merre laksz?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Mindenkinek sok-sok:

Kép

KépKépKép
bongyi

Húú csajok mennyit írtatok :)

Sorry sorry
Először elmerültem a karácsonyi ajándék gyártásban (scrap book készül a családnak és Lilla mellett állati nagy meló)jönnek a szüleim hétvégén és elég gáz, de mindennek kész kellene lennie, h el tudják vinni az ajándékokat. Hát elég cefetül állok :(

Most meg nagyon gáz a hátam...:( (vasárnap óta)
Nyaki szakasz beállt, frankón átsugárzik karba....ma rohantunk is a dokihoz, mert most valahogy nem akartam a műtőasztalon landolni..
Kaptam szép nyakmerevítőt, tegnap a férjemnek is itthon kellett maradnia, mert egyedül nem tudtam szoptatni...igyekszem jönni, de már nem ígérek semmit...

Csajok tegyetek helyre mikor és hol lesz tali...annyira nincs időm visszaolvasni, köszi :)
Nagyon szeretnénk menni mi is Lillával (vagy inkább csak anya szeretne menni :twisted: )

pusza

KépKép
KépKép
fleur

Hello Lányok,

Gremese, Regi, Viranka :lol: :lol: :lol:

Hátfájás: pokoli nekem is. Mondjuk a babázás nem éppen derékkímélő tevékenység: pelenkázó/járóka/kiságy/fürdőkád fölé hajolás, gyerekcipelés, ringatás, szoptatás/etetés, hordozócipelés... Hát, majd pár év múlva talán jobb lesz :wink:

Járóka: nekünk farácsos van, állítható a magassága, ezt dobták össze a rokonok első névnapjára. Egyenlőre szeret benne lenni, most is ott szundizik :wink: Hogy meddig fogja élvezni a benne töltött idő? Hát, majd meglátjuk...

Ma mi voltunk a babamasszázs rémei. 15 perc után éktelen üvöltésbe kezdtünk, és persze semmi sem volt jó, úgyhogy a felénél abba kellett hagyni :cry: Egyszerűen nem bírja, ha máshol vagyunk. Az otthontól távol nyügi lesz. (mondjuk soxor itthon is) Még egyébként sem tiszta a jövő kedd, de nagyon félek, hogy végigbömböli az egészet...

A mikulástól Lizi holnap szurit kap! :shock:

silka
silka

Móni, szuper friss, fiatalos lett a hajad, Grétivel le sem tagadhatnátok egymást! :lol:

silka
silka

Sziasztok

Estig visszaolvasok, de szerettem volna megírni, hogy IKEA-ban voltunk és olyan jó volt :D Pénzt költeni is jó volt :lol:
Én is túlestem a fodrászaton.

Kép
granda

Anitja meggyőztél, kezdem a könyvet :wink: .

képzeljétek, milyen ügyes volt ma a pici lányom...Bence osztálya 3-ra meghívta a szülőket mikulásműsorra. Persze senkire nem tudtam Pankát bízni, Bencének meg nyílván rosszul esett volna, ha nem megyek. Előtte szopiztunk, kicsit paráztam, hogy lesz álmos vagyok oá, de semmi! Olyan ügyesen végigcsücsült 3/4 órát, hogy ihaj! Aztán hazajöttünk, akkor már kicsit nyüszi volt, babakocsiba be, és el is ájult egy perc alatt... :lol: Igaz, hogy a séta végére besötétedett :shock: , de legalább aludt egy kicsit :roll: .

Mesi, Zsófi is nagyon ügyi :D !

Már megint bealudt a vállamon... :shock: ! Lehet, hogy ezért fáj az én hátam :oops: ? Nem is írok tovább fél kézzel, inkább később visszajövök.
dettyk

Sziasztok!

Mi holnap megyünk a gyerekorvosunkhoz, a 2 hónapos szurira. Levi szeme hol jó, hol nem annyira (van váladékozás, könnyezés néha-néha) gondoltam, kérek beutalót a szemészetre. Ahogy olvastam Emese írását, meggondoltam magam. :shock:

Megrendeltem az árzuhanásról a hinta és pihiszéket kiváncsi vagyok, hogy tetszik-e majd a Manónak.

Járóka: én nagyon ellene vagyok (egyelőre), nekem is az az érzésem, hogy beteszem egy ketrecbe, láttam nem egy gyereket, hogy toporzékol, rázza és nem érzi jól magát benne. Majd meglátom.

Bébikomp: egyáltalán nem akartam, viszont tesómék vettek (már most), úgyhogy ki fogjuk próbálni. Kiderül, de nem erőltetem majd.

Tali: én is a vacilálók táborát erősítem, még nem döntöttem el. Így indulok el mostanában itthonról a legtöbb helyre, hogy aznap reggel, vagy indulás előtt döntök. Meglátom Levi melyik lábával ébred. :D

(Az az igazság, hogy tartok egy-két dologtól. Pl: nem ismerem Budát és azt a környéket, parkolást hogy oldom meg, onnan megtalálom-e a helyet, nem kell-e majd kilómétert gyalogolni a hordozóval. Ráadásul apa most hétvégén eladja az autónkat és másikat vesz (nagyobbat-családit), tehát még nem leszek "összeszokva" az újjal, ez is zavar kicsit.)

KépKép
becka

Sziasztok!

Kiskolbi:lehet a foga,Zéti is csak nyammog napok óta a sírások mellé... :roll:

Viranka:ez is olyan jóóóóóó! :D

Olyan jó,hogy van időm végigolvasni mostanában. :D

Játszószőnyeg: van az a gumi stb. hajlított rúdféleség amin a játékok lógnak.Az a szőnyeg szélénél kezdődik és ível felfelé.A barátnőm kisfia ha fordul mindig nyakával a szőnyeg és a rúd csatlakozásához érkezik meg törvényszerűen.Vagyis fektében nyomja a nyakát a rúd alja.
Húúú ezt jól elmagyaráztam. :oops: Remélem azért lehet érteni valamennyire. A lényeg,hogy ha forgolódik a baba akkor távol legyen a szőnyeg széleitől.

Jó nagyot sétáltunk.3-tól 6-ig. :roll: Szerencsére vannak hasonló anyukák akik jönnek velünk.Nem végig voltunk levegőn,beugrottunk vásárolni is.Zéti olyan jót aludt közben. :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Mindenkinek szép Mikulás estét! :D

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Nálunk már járt a Mikulás!

Kép

Heni
KépKép
heni81

Viranka! :lol:

Túl vagyunk a 3. hós oltáson. Képzeljétek, mikor megérkeztünk, a védőnő (nem a miénk), eléggé türelmetlenül mondta (kicsit késtünk, de idáig mindig kellett várnunk 1 órát, ha időpontra mentük is), hogy már jöhetünk is. Még le sem vetkőztettük a gyereket, kabátban álltunk Apával.
Mondta, hogy siessünk, mert ő reggel 8 óta itt van, és már haza akar menni.
Apa majdnem beszólt, de visszafogta magát.
Nekem meg az járt az agyamban, hogy én fél 7 óta vagyok ébren, megjártunk egy szemészetet és még sorolhatnám, mennyi mindent csináltam.
Elkezdtem vetkőztetni (tempósan).
Erre odaugrik: Hagy vetkőztessem én, hogy gyorsabban haladjunk. Én egy szó nélkül elengedtem Zsófit, és otthagytam, mint eb a szaharát. (Gondoltam: na, te majd gyorsabb leszel...)
Erre elkezd neki putyogni, body rajta maradt, majd kapja fel, és rohan be vele. Mi meg követtük a kondenzcsíkját....
És az én kicsi Csücsöriborsóm nem sírt, mikor dokinéni vizsgálta. :D
Megint le kellett úgy fogni, mint múltkor, de csak a szuri beadása alatt sírt, utána rögtön abbahagyta. Egy kis hős volt. :D
Én nagyon kedvesen viselkedtem az orvossal, és a védőnővel is, megköszöntem mindent, mosolyogtam (mint mindig), majd mikor kimentünk, a védőnő utánunk szólt, hogy: gratulálok Zsófihoz, nagyon szép baba.
Szerintem észrevette, hogy "kicsit" túlzásba vitte ezt az öltöztetés dolgot, és nem kéne így viselkedni a szülőkkel.

Timi26! Bizony ilyen volt ma: :shock:
Egyébként félelmetes látvány! Egy nagy feketeség a szeme, mert az a kis karika, ami megmaradt, nem igen látszik.
Olyan szépen sütött a nap, mi meg itt dekkoltunk a lesötétített lakásban. :roll:

Fájdalomcsillapítás/Lázcsillapítás: A dokinéni azt mondta, most már elég nagy ahhoz, hogy kúp helyett Nurophent vagy Panadolt kapjon.

Tali: Ne vacilláljatok, gyertek!!!!!! Parkolni lehet a környéken, viszont fizetős.
Én ma megvettem a teát! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Péterke jó csávó! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófi baba is kapott Mikulás-ajándékot. Már tegnap megkapta. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Szegény Lizi! Szuri... pont holnap..... Azért biztos kap a Mikulástól valami klassz dolgot. :wink:

Miléna! De tök jó, hogy Zétit akár 3 órán keresztül lehet sétáltatni (vagy Regiéknél Szelinát). Mi max 1 órát bírunk ki, mert mire elindulunk, az 1,5 óra a szopi elejétől, és 1 óra múlva már éhes.

Jaj, de lökött vagyok. Holnap a Mikulás hozza Zsófinak a hintás pihiszéket. :lol:

Fleur! De jó, hogy jelentkeztél! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok,
Nem tudtam visszaolvasni, majd holnap. Holnap lesz Emma 3 hónapos! És mikulásra szegénykém megint kap 2 szurit! :-(
Remélem jól fogja viselni.

A problémám!!!
Emmácska mióta 7,5-9 órát alszik egyhuzamban éjszaka , azóta napi 6X eszik és 3 hete 70g/hét hízott de csak épphogy most meg úgy néz ki hogy egy fél hete semmit!!!

Kevés a tejem???? Próbáltam teát adni neki evés után de kb 10-15 ml ivott még utánna, de azt is 5X hagyta-kezdte, tehát nem igazán rácuppanokmert szomjaséhesvagyok evés volt.

Kíváncsi vagyok holnap a dokinál hágy kg lesz, mit javasol a doki. Olyan ideges vagyok. egyébként meg jókedélyű mosolygós, energikus a kicsi lány.

Ja és holnap megyünk neki útlevelet csináltatni! Olyan édi!!
Kép anya 30. szülinapján. Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Gratulálok a 30. szülinapodhoz! Emmácska egy bűbáj!!!! :D

Ti is közeledtek a 3 hónaphoz. Lehet, hogy ez a súlygyarapodás-visszaesés normális, ugyanis nekünk is volt egy hetünk, mikor "csak" 130 g-ot híztunk. (Zsófi 200 g felett hízik hetente). Mindenrendben volt a kedélyállapotával. Sőt, volt, mikor 6x evettegy nap, 2-2,5 óránként lógott cicin.
Ne idegeskedj!!!!! Nincs miért!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi Emese,
Remélem igazad van!
Jó éjt!
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

KTimi! Hogy vagytok? Ádinak ugye nem lett láza? Ölelgesd sokat (a hőemelkedés ellenére is! :wink: )

Irina! Drukkolok nagyon! Annyit gondolok Rátok....
Mi a helyzet? A labor mikor lesz meg?

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Vacilálós Mamik : aki gondolkozik annak nem lesz meglepi ajándékja tőlünk. Mindenkit megkérnék, hogy aki jönni akar az küldjön privit nekem mert úgy készülnek az ajándékok.
Ma már megvettem hozzá az alkatrészeket mert én magam fogom csinálni saját két kis kezemmel.

Hörcsög : az Egressy tér van leközelebb hozzánk.

Ma reggel Ádinak felment a hője a tegnapi Pneumo oltás miatt.
Délelött már jobb volt a helyzet.

Nálunk is járt már a Mikulás.
Kép ezt kapta.
20200310173350

Emese : köszi a kérdésed. Már jobban vagyunk már nincs nagy vész. Ma este kap még kúpot és remélem holnap már nem lesz semmi gond.
20200310173350

KTimi! Örülök, hogy Ádi jobban van!
Bár nem csodálom, én is egycsapásra jobban lennék egy ilyen hiper-szuper hintában! :wink:

Az az áhitat az arcán.... Nagyon cuki! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó estét!
Hát, Lányok, lehet, hogy Máténak komplex a baja, és egyszerre kínozza a fogacskája, meg a lenyelt váladék. :( Ugyanis mintha fehérebbek és laposabbak lennének a fogacskák az ínye alatt. Nyáladzik is rendesen. A mai ötödik (!) kaki meg olyan furán nyálkás, zöldes, érdekes szagú volt, hogy tuti lenyelt valami trutymót. Nem baj, utóbbi múló probléma, a fogára meg lehet gyógyírt találni.
Ja, és megkínáltam fagyasztóból kivett, felolvasztott anyatejjel. Baromira öklendezett!!! :shock: Hallottam, hogy nem minden Baba szereti, hát ezek szerint Máté is ilyen. (Én nem mertem megkóstolni. :oops: ) Szóval akkor vagy frissen, vagy sehogy. Még jó, hogy amúgy nincs tele tejcivel a fagyó, most dobhatnám ki mindet, és a szívem szakadna meg.
Kaqk: úgy tűnik, a szept 6-i Babáknál most ez a böjtölés dívik. Reménykedjünk, hogy visszatér az étvágyuk! Nagyon szépek vagytok! :D
Péter, Ádi, Zsófi: csupabáj Mindenki! :D :D :D
Irina: drukkolok, hogy Ádival minden rendben legyen! ++++++
Emese: Zsófi olyan stramm kiscsaj, mint az Anyukája! :D Egyébként pár év múlva majd tuti Ő szól be a védőnéninek vagy asszisztensnek, és igaza lesz! Kérje is ki magának! Szemeinek jobbulást.
Végigolvastam ám, csak megint nem jegyzeteltem :oops: , az agyam a mai nap után pedig zokni. Megyek is, bebújok Apa mellé, Ő már kidőlt.
Szép éjszakát, jó pihenést! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Hello Lányok,

Kaqk, boldog szülinapot!

Nálunk éppen most járt a Miki bácsi, sikerült meglesnem. :wink:
Teli csizmácskákat kívánok Mindenkinek!!!!
Bár úgy látom ezek a topic babák nagyon jók voltak, hogy ilyen szép ajándékokat kaptak!

silka
silka

Jó reggelt!

Levinek, Emmának, Lizinek sok bátorságot a szurihoz!
Kaqk, szerintem nem kell aggódnod, ha egyébként kiegyensúlyozott és nem tűnik éhesnek (márpedig nem), akkor most lehet, hogy "ilyenje" van. Majd bepótolja... :wink:
Ó, és BOLDOG SZÜLINAPOT neked, Emmának boldog hófordulót :D !

Nagyon szépek a babák és a mamák is :lol: ! Mindenkit irigyelek, aki már eljutott fodrászhoz, illetve masszőrhöz megy ( :twisted: :lol: )!

K. Timi, milyen szuper Miki járt nálatok?! :lol: :lol: Ádi biztosan nagyon jó volt, ilyen szupi hintában meg hangja sem lesz... :lol:

Zsófi baba tündéri :lol: !

Járókám nekem lesz a konyhában, de én inkább rácsot teszek a szobája ajtajára, és bababiztossá alakítom a szobát. Bencénél is így volt, bevált. Úgy is "ketrec", csak jó nagy, de van helye kúszni-mászni, díbolni :lol: .

Szép napot mindenkinek, felébredt a hölgy :D !
dettyk

Kiskolbi! Ha Zsófi baba egy kicsit is ránk ütött, akkor nagyon nagy lesz az igazságérzete - és ha továbbra is magunkból indulok ki -, akkor nem fogja magát hagyni! :oops: Csak nehogy aztán én pironkodjak miatta. :D

Picikém még mindig alszik (este 7 óta). Eléggé kiütötte a tegnapi nap...

Én még várom a Mikulást! :D (Remélem nem nézte el a kéményt... :roll: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Járóka! Szeretnék a járókák védelmére kelni! Igaz, tapasztalatom nincs, de amikor én nézegettem a saját babás fotóimat, nagyon sok járókás képet láttam. Mesekönyvvel és ezer játékkal volt felszerelve, és én tök jól elvoltam benne. Sőt, a legjobb móka, a "dobjunk ki mindent a járókából nagy lendülettel, mert abból úgysem esek ki és milyen vicces, ha anya pattog a dolgaimért" játék volt.
Szerintem tök jó kis játékkuckóvá lehet alakítani. Van olyan, amiből ki lehet venni pár rácsot, és "ajtaja" lesz.
Ha meg már nem akar benne lenni a gyerek, mert épp a napi kilóméterét készül "lekúszni", hát úgyis kivesszük. Nem?
És lehet úgy tenni a járókát, hogy főzés, vagy teregetés közben is ott vagyunk mellette, csak éppen nem a játszószőnyeghez kell ugranunk percenként, mert megnyomta a nyakát.
Szerintem. Én akkkkor is beszerzek egyet! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: