A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Wicca, rszg, köszi drukkokat!!!! Most már remélem tényleg hamar kibújik Szonja és nem kell sokáig kórházban dekkolni. :lol:

Wicca, akkor lehet, h ma lesz vmi???? Hogy fáj??????? :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Wicca: Nekem a dokim csinált ilyet szülésindítás előtt délben. nekem is fájt egy kicsit, meg utána is, csak az én dokim az előtte bocsánatot kért.... Viszont estére szűk kétujjnyiból bő kétujjnyi lettem és felpuhult az egész méhszáj.... ;)
Szóval biztos jót akart, csak azért megkérdezhetett volna és elmagyarázhatta volna, hogy mit csinál.... Tipikus főorvos....

Tehuti: Sanálom, hogy befektetnek. Nekem az a tapasztalatom, hogy napi egy NST-nél többet nem fognak foglalkozni veled, szóval ott fogsz unatkozni, ha nem indul a szülés. Szóval vigyél néhány könyvet és próbálj pihenni, amennyit lehet. Utána jó pár évig úgysem fogsz pihenni... ;)
De lehet, hogy Szonja megkegyelmez Neked és pikk-pakk kibújik. :P

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Tudom, h nem fognak semmit csinálni.....úgyh viszek túlélő csomagot. Mondtam páromnak, h mobilnet kéne nekem is. :lol: Akkor tuti nem unatkoznék, mert már függő vagyok.... :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kukli: Kata kórán kezdi a napozást! Remélem egy nap elég lesz és jöhettek haza. A lényeg, hogy a kishölgy jól szopizzon és egészséges legyen. Ez tényleg megér plusz egy napot. :)
Majd várjuk a szülősztorit.... ;)

Katka

katka22

Tehuti: Az üzleti mobilnet 6000Ft/hó.... A lakossági állítólag drágább....
Nekem úgy volt, hogy cég fizette, nem én....

Katka

katka22

hát megmondom őszintén nem érzek különbséget a keményedésekhez képest, csak azt hogy elég sűrűn jönnek és sokkal jobban fáj! zsozsónál nem így emlékszem a fájásokra! mondtam apának, ha így marad még egy ideig akkor felhívom a dokimat, h lehet-e a vizsgálattól!? szerintetek???

Szép napot!
Vica
wicca

Katka. akkor asszondod tágítani próbált? mondjuk én annyira nem bánnám ha most ettől beindulna, de tényleg szólhatott volna, h mégis mit csinál!

Szép napot!
Vica
wicca

hm... :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Wicca!
Ez nem hangzik valami jól... :roll: Azért basszus tényleg legalább mondhatnák, hogy mit és miért csinálnak.
Az én dokim mindig mondja, hogy szóljak ha fáj, (még a múltkor arra is, ha netán erősen nyomná az uh fejet)meg elnézést kér meg minden.rendes.Ilyen főorvos elé nem szeretnék kerülni.

Nemlajos!
Kíváncsi leszek, mit szól a dokid, hogy megszültél közben :lol:

Bea!
Egész pontosan mellkas a TAD, nem?Az AC a haskörfogat, nem?Én így tudom.Tökjó a 89-es BPD!Nekem már 36.héten 93 volt :shock:

Délután lefeküdtem egy kicsit pihizni, és képzeljétek, arra ébredtem, hogy hányingerem van és folyik a magzatvíz :shock: Na ebből a hányinger volt valós :lol: De az jutott eszembe, hogy nyákdugó nélkül is elfolyhat a víz???Tehát hogy nyákdugó nem volt, de víz attól jöhet???
Ez eddig eszembe sem jutott.
Egyébként egyre befelé fordulósabb vagyok, szeretek bevonulni a szobába, összegubózni, és "ábrándozni", hogy mi hogy lesz... :roll:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: Ez a befordulós dolog jó ám! Azt jelenti, hogy lélekben is egyre jobban készülsz a szülésre. A szülés egy módosult tudatállapotban történik és ennek első lépése a befele fordulás. Szóval ez jó jel! Csak ábrándozz! :)

Katka

katka22

Wicca: Szerintem igen. Legalábbis nekem is fájt, csak én tudtam, hogy mi és miért történik és előre szólt, hogy fájni fog.... Szóval ez így emberi. Ahogy most Veled eljárt a főorvos, az lehet hogy szakmailag profi, de emberileg nulla. Szerintem.
De az jó lenne, ha szülnél! Én drukkolok! :)

Katka

katka22

Akkor az nem a hastérfogat, lehet, hogy a mellkas, Zazzy, viszont nekem a fejre azt mondták a múltkor, hogy kicsi :( , de nem baj :)

Wicca, lehet szülsz :D ?

Nemlajos, Katka ez Tgyás nem hangzik túl biztatóan, nekem is a könyvelő rendezi, ő is mondta, hogy külön szám :twisted: brrrr

Bea, Maja

Kép
bea1978

zazzy, bizony, nekem gyakorlatilag az összes vizem elfolyt, mégis a szülésznő szedte ki a nyákdugeszt 8)

Rossz hír: a Zemberem szerdán fél napot kapott, ekkor a születési anyakönyvit el tudja intézni, anyámat kiviszi a pályaudvarra, de a tajkártyára már nem jut ideje, az marad a jövő hétre...
Sose lesz ebből pénz, már látom :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szerintem az az legviccesebb az egészben, hogy a GYÁS-nál, családi pótléknál és mindenhol az van megadva, hogy 15 napon belül jelents be minden változást (azaz, hogy gyereked született). Mindenhova kell a TAJ kártya, amit viszont csak 30 napra kell megküldeniük.... :shock: :shock: :shock:
Részemről érzek némi ellentmondást.... :roll:

Katka

katka22

hát jaja :x :x vannak itt ennél nagyobb ellentmondások is a rendszerben, és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mások jóindulatára vagy utalva, pl. ha a munkahely intézi, mikor és milyen hiánypótlások nélküli munkákkal jut az ügyed a megfelelő helyre, vagy éppen nem érnek rá a te ügyeddel foglalkozni, hogy ott milyen ügyintéző kezébe kerül, aki közli pl a tb nél, hogy ez amúgy is későn lett leadva, ők ugyan minden héten tudnak utalni, de 30 napos a számfejtési határidejük, és már február elején márciusra számfejtenek, a Januári táppénzemet pl megkaptam 4-én(hát örültem is neki, mivel nagy szükségem volt rá és 10-ére számítottam), én reménykedem benne, hogy a Februárit is megkapom holnap vagy holnap után, mivel 23-án adtam le az utolsó papírt, és csak reménykedem benne, hogy folyamatos lesz, mert nagyon nem mindegy. :oops: :oops: :oops: bocsi kijött

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nálunk a Tgyás a munkahelyről intézik, az anyaságit és a családit nem tudom, azt szerintem mi az államkincstárnál, azt nem tudom, hogy ezt a sok igazolást a háziorvosnál, ill, a kórházban adják?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na jó éjt csajok. Szüljetek! :lol: (már én is benne lennék :oops: )

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea, a kórházban, meg az orvosod (nődokid)
Én is jó éjt!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hú, Wicca
ha már fájt, akkor legalább legyen szülésindítás!!!
drukkolok nagyon!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Szép jó estét mindenkinek!

Vica gratula, majd várunk a sztorival.

Asszem Kuklinak már gratuláltam, nagyon remélem, hogy holnap szülök és akkor találkozhatok is vele :)

Ma voltam dokinál, aki szerint már meg van rövidülve a méhszájam, de zárt, azaz 2000nek írta. (Viszont a vizsgálat után elmentem pisilni és olyan volt mintha egy kevés magzatvíz is kifolyt volna, de azóta semmi. Szóval úgy tünik hogy csak kicsit inkontines vagyok már :) )
Levivel ugyanígy zártnak mondtak és másnap hajnalban elfolyt a magzatvíz.
Most is ebben reménykedek, úgyhogy ma nem kíméltam magamat és felmostam, kézzel nem tuszkolóval. Teszek fel képet is :)

Bocsánat hogy most másra nem reagálok, de nagyon elfáradtam.

Ja és mindenkinek magzatvízelfolyásos jóéjszakát kívánok!

Gabi

Kép mai fotó

Kép

Kép
gabka77

Katka
Ágicának boldog szülinapot!!! és jobbulást nektek!!!!

Képek tündériek!!!

megyek én is lefeküdni! jóéjt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

TGYÁS téma: Elég különböző akkor az eljárás ezek szerint attól függően, h kifizető hely-e a munkahely vagy sem. Az enyimnél a TB ügyintéző a következőt mondta TGYÁSra:

"Küldöm a nyilatkozatot. Ez kell, meg a kórházi igazolás (nem a
zárójelentés! ) és az eredeti anyakönyvi kivonat, amit persze
visszaadok. A TAJ szám később is bejelenthető, mivel általában később is jut hozzá a szülő."
Oszt csókolom. Ez így azért nem vészes. De ugye ha kifizetőhely a munkahely, akkor ő is utalja a zsét, ha nem, akkor az OEP. És gondolom ezt aztán egymás között rendezik. Tehát nem értem, miért kell pl. kiskönyv, meg még 8 igazolás, ha elvileg ennyi is elég az ügyintézéshez. Katka, ezt azért érdemes megmutatni a könyvelődnek...

Wicca, sajnálom a főrovosi vizsgálatot. Legutóbb nekem is fájt a dokim vizsgálata, de azt mondta azért, mert eddig mindig csak a külső méhszájig jutott, ami zárva volt, és nem is "kotort" tovább. De legutóbb a külső és középső már nyitva volt, és a belső méhszájig elérni... No az már érezhető vizsgálat... Pláne ha azt is nézegeti, hogy hány ujjnyi is...
Ha rendszeresen keményedsz, akkor azért gyanakodj arra, hogy ez már fájás. Gyakoriságot nézed?

Tehuti, sajnálom, h be kell feküdnöd. Dokiddal azóta beszéltél? Ő mit mond? Elvileg ő haladékot adott neked...

Zazzy, én is egyre kevésbé kívánom mások társaságát... Ma végülis csak unokatesómékat fogadtam, barátnőimet lemondtam... Nagyon el tudok fáradni...

Katka, sajnálom h Peti ilyen kis lusti. De azért még belejöhet, és remélhetőleg bele is fog jönni a szopizásba!
Na, ennyire emlékszem. Agyam már nincs sok.

erpé

No, kicsit még olvasgattam...

Bea, látom a te munkahelyeden sem mennek simán a dolgok. Nagy cég?

Papillon, hát biztos lentebb van az a poci! :)

Gabka, szép a pocid! Te miért vagy ennyire "besózva"? :) Még van másfél hetünk márc. 18-ig. Nekem a múlt hét elején volt néhányszor olyan érzésem, h szülés lesz hamarosan, de az utóbbi napokban semmi. Jóslófájás, keményedés napok óta nem volt, ha nem lenne ödémás a lábam, semmi előjel nem lenne.
Most már tényleg búcsúzom.
Jó éjt!

erpé

ja, én is elfelejtettem írni egy csomó mindent...

Tehuti
drukkolok, hogy ne kelljen sokáig tétlenül feküdnöd a kórházban!!! azért majd próbálj meg valahogy jelentkezni!!!

Papillon
csini vagy nagyon!!! lejjebb van!

Gabka
szép pocak!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Na, szép sorba megyek.

Vica 78! Jipijé! Te is egy napra voltál velem kiírva, szóval már mennék utánad én is :D Jól beelőztél!

Papillon!
Nagyon tetszik a kiscsajod neve!
Köldököd még most jön ki? Nekem már réges rég kijött. És az nem megy könnyen? Nem tudom, mi segíthet, kend be körömvirággal vagy valami, az talán lazítja.

Katka22!
Honnan tudtad, hogy Aziz szűz? Mik a jelek, áruld el? Én csak annyit tudok, hogy a szűzek rendmániásak :P
Ágicának én is nagyon Boldog SZülinapot kívánok!

Kukli!
Olyan kis édibébi pofika Katád! :wink:

Wicca!
Na ilyen vizsgálatból én nem kérek!
Nekem hétfőre mondta a dokim, hogy magzatvíz vétel lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy akarom. Persze jöjjön már ki a babó, de azért ne így.
A múlt heti vizsgálatnál még mondta is a dokim, hogy csak nagyon óvatosan néz rám, nehogy megindítsa, szerencsére ő nem az a megindítüs fajta, bár a magzatvízvételt én magindításnak veszem.
Zaza is úgy volt, hogy második napon voltam túl a kiírt időpontnál, a doki napközben a vizsgálatnál vett magzatvízmintát, ami nekem fájt és pont gondolkoztam rajta, hogy másnap nem megyek be, nem engedem, de éjszaka elment a magzatvíz és megszültünk. Gondolom rásegített a vizsgálat.

Erpé!
Ma beszéltem az ovónénivel, ő 1 hetet javasolt, 2 hét szeirnte sok. No majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, ha ott leszünk és eldöntöm akkor.
Samu alszik majd, ha kijön a jó idő és sokat lehet szabadon, ebben a hülye időben gondolom nem sokat voltak udvaron, így nem fáradt el annyira. Amúgy Zaza se nagyon szokott hétvégén aludni, mert mindig lófrálunk valamerre. De ezt nem lehet alapul venni, mivel a fiam rám ütött, képes átaludni az egész napot akár. Most 4 és fél éves, de ha itthon van, a délutáni alvása 3-4 óra. Plussz még éjszaka is alszik eleget. 9 körül fekszik, és 8 körül kel.
A reggeli elindulás nekünk is 1,5 óra. De javarészt azért, mert fél óráig kell könyörögnöm Zazának, hogy kelljen már ki az ágyból. Ez különböző fázisokban merül ki nálam. Először gyengéd puszikák. Aztán kinyitom a zsalut, hogy világos legyen, aztán kön a kakas és a nyuszi báb, akik kukorékolnak neki. Utána elmegyek reggelit csinálni és mire visszaérek, egy utolsó szép szó után már általában bekeményítek.. Szóval az ébredés van eéhúzva, ha azt nem számolom, hogy minden egyéb miatt is 40x kell könyörögnöm (öltözés,evés, fogmosás, cipőhúzás, alvós játék választása az oviba...stb)
Amúgy Erpé én bárszéken ülve vasalok, de valóban nem lehet sokáig bírni, így próbálok legalább kétnaponta elvasalni, szokásommal ellentétben, hogy ne jöjjön össze nagy adag ruha.

Nemlajos!
Szerintem egy telefon nem árt azért a dokidnak, mégha nem is vagy egyből orvoshoz rohangálós. Pont ezért jó a telefon. Meg se kell mozdulnod de megtudsz infókat!

Bea!
Az UH azért ilyenkor arra is jó a végén, hogy a baba súlyát nagyjából belőjék :)

Marq!
Remélem, nálunk is ilyen simán mennek az első hetek a tesók között :P

Tehuti!
Kitartás és drukkok Neked holnapra!

Moncsi!
:lol: :lol: :lol:

Amúgy ahogy elnézem ezt a táblázatot, eddig mindenki idő előtt szült. Nem nagyon lettek megközelítve ezek a kiírt időpontok! Úgyhogy Csibb és Wicca! Most behozzátok, amit eddig a többiek lenyúltak az időből :?

TGYÁS:
Én saját cégembe voltam eddig bejelentve, és mivel a Tgyás után nem kell adót fizetnem (a táppénz után 30 %- ot vissza kell), ezért én már az utolsó hónapra táppénz helyett arra jelentettem le magam. Nekem nem kellett ennyi papírt leadnom
Elég volt a terheskiskönyv fénymásolata meg a háziorvostól a terhesállományba vételről igazolás.
Így most már elilveg én az utolsó hónapra a TGYÁS-t kapom és utána a gyerek két éves koráig a GYEDet.

Forró Víz:
Én ugyan nem vagyok egy nagy fürdős, ugyan a forró vizet imádom, de ha beülök a kádba, akkor pár perc után már szédülök (terhességet nem számítva). E helyett viszont imádok órákig állni a forró zuhany alatt, amiről nem mondtam le a terhesség miatt sem, főleg, hogy télre esett. És nem volt vele gondom egész végig, most se. Szóval ez is szerintem kismama függő.

Na, csajok, látom a tegnap este mindenkinek rosszul telt. Én, miután vasárnap délután 2- kor ébredtem, tele energiával, megunva a fekvést, amit a dokim parancsolt, délután kettőtől ese 8- ig takarítottam. És utána még kiteregettem két adag ruhát, plussz kivasaltam egy nagy kupacot. Fél 12 körül feküdtem le holt fáradtan, gondolván, hogy majd de nagyot alszom. Erre fél 2- kor felébredtem és nem tudtam már visszaaludni. Voltam 4- x pisilni, 3x inni, plussz még hajnalil 4- kor be is előreggeliztem egy nagy bögre kakaóval és egy szelet vajas kaláccsal (gondolván, hátha a kakótól bealszom, de nem jött be).
Úgyhogy délután és is szunyókáltam kicsit, de azt hiszem, ma este is menni fog, mert már hulla vagyok.
Nekem már itt van édesanyám, ma érkezett és elvileg itt marad mostantól 2 hétig. Úgyhogy főzőcskéznem nem igen kell, annak viszotn örülök, hogy tegnap rendet raktam, így nem rá maradt az.

A párom már nagyon parázik, minden telefonhívásomat úgy vesz fel, hogy akció van? Azt hiszem, az ő idegeinek már nem ártana, ha megszülnénk:)

Na jól van, kiírtam magam mára.

Szép álmokat mindkenkinek, aki még fennt van, szép reggelt a kelőknek :P

Kép

Kép
orsi0509

Jó reggelt,

no tegnap sikerült elaludnom a "fájások" ellenére, szval csak jósló lehetett ... viszont ma reggel elég "kemények", már hátulról jön és ráadásul (sztem nem normálisan) vérzek is ... szval nem engedem apát dolgozni. megyünk a kórházba ... nem tom mennyire normális ez a vérzés és be vagyok tojva ...

Szép napot!
Vica
wicca

a szoptatással gondjaim vannak :(( anynira szeretnék, de pici a bimbom, Nándi nehezen kapja be.bimbóvédőből a nagyobb jó csak rám, azt meg uolyan technikával kell szivni, mint a cumit. Tippek?
Nándi adagja 2-3 óránként 80 ml, ennyit nincs türelme-ereje-ideje kiszivni.
ja és majd' egész éjjhel fennvan. nappal 3 óránként éhes, éjjel 2 óránként. büfivel, stb 1 óra az etetés, szóval egyik éri a másikat...zombi vagyok..:)
De a szoptatást akarom a leginkább. nem tudom, hogy csináljam. cumizás előtt szoktunbk próbálkozni pár kortyot. de ebből hogy lesz teljes átállás?
köszi, ha adtok tippeket

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Wicca Nem irigyellek a vizsgálat miatt! Sz.r lehetett! Az utolsó vizsgálat után én is véreztem és másnap megszültem. Hajrá!

Pulcsi Nekem sincs nagy mellbimbóm, de Máté így is tud szépen szopizni. Próbáld meg kicsit tartani neki, hátha úgy könnyebb lesz. Ne aggódj, majd ráérez, és utána nem lesz megállás!

Kép

Kép
rszg

Wicca
hajrááááá!!!! nagyon drukkolok, hogy ebből szülés legyen!!!! :wink:

nálam továbbra sincs semmi, a pisijáratokat leszámítva egész jól aludtam.

Pulcsi
a bimbóvédő biztosan bezavar neki kicsit... gyakorlat teszi a mestert, és ahogy olvasom, abban nincs hiány! bele fogtok jönni!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Wicca, drukkolok, hogy minden rendben legyen. Ez elég szülésgyanúsan hangzik :)

Pulcsi, nekem nagyon sokáig Samunál csak bimbóvédővel ment a szopi, máshogy nem boldogultunk. Ha azzal tud szopizni Nándi, akkor nincs baj szerintem, azzal ugyanúgy ki tudja szívni a cicit. Ha azzal sem tud szopizni, akkor sajnos nem nagyon van tippem...
De vannak itt nálam tapasztaltabb anyukák, és esetleg egy szoptatási tanácsadó is sokat tud segíteni (pl. itt találsz ilyen tanácsadókat: http://www.ibclc.hu/elerhetoseg). Ha van tejcsi és Nándi azért mutat hajlandóságot a szopi iránt, akkor kitartás, menni fog!
Éjszakai ébrenlét: tudom, hogy most nehéz, de ez a helyére fog kerülni. Nálunk 2 hónap zombizás után kezdtek a helyükre kerülni az éjjelek...

Orsi, jót mosolyogtam a reggeli szertartáson :) Samu egész mostanáig ébredés után amint bementem a szobájába, pattant ki rögtön az ágyából. Mostanában kezdi azt, hogy először bevesz magához valami építőjátékot (pl. legó), és alkot valamit (általában egy repülőt dob össze), mielőtt kiszállna. Vagy valami szerepjátékot nyom.
Szóval 1 hét az óvónői javaslat? Ezt még annyira nem látom, de majd ahogy igényli... A bölcsi szerencsére rugalmas eléggé.
Sajnálom a rossz éjszakát. Most a mienk is elég rosszul sikerült. Nagyon fújt a szél, zörgette a redőnyt, tényleg tök hülye hangja volt, Samu erre felriadt és félni kezdett. Mindezt 1 óra körül. Először próbáltuk megnyugtatni, aztán áthozta a párom hozzánk, ettől teljesen felpörgött, így aztán kiköltöztem vele a nappaliba (h hagyjuk apát aludni), ahol még elég sokáig ébren volt. Fél 4 körül aludtunk el... Tudom, hogy az éjszakai megaszopikhoz és altatásokhoz képest ez egy visszafogott esemény, de azért zombis lettem... Pláne, hogy csak éjfélkor mentem aludni.
Eldugulok, és várom a híreket Wiccáról.

erpé

Sziasztok!

Hát úgy tünik a kisasszony nem akar még kijönni :(

Én ma eléggé depis vagyok.
Levi nem aludt éjféltől 4ig, ennek tetejébe reggel olyan hisztit vágott le bölcsibe menés elött, hogy úgy döntöttem a kisasszony bent is marad 20 éves koráig. akkor kijön és önálló életet kezd majd.
Most persze keményedik a hasam mint állat :(

Éa azt is eldöntöttem, hoyg nem megy többet Levi anyósékhoz.
Amióta elhoztuk, olyan, mintha nem is önmaga lenne. elképzelésem sincs mit csinálnak vele.
Erpé épp ezért szeretnék hétközben szülni, mert akkor maradhat bölcsiben a szülés idejére a gyerkőc, nem kell anyósnak adni. Viszont hétvégén nem tudom másra bízni :(
Ja de most hogy eldöntöttem, hogy nem szülök már nem is érdekes a dolog. :)
Csak azt nem tudom még, mikor kell visszamennem dolgozni és hogy fogok egy óriáspocakkal élni, mikor már a mostanit is rosszul viselem. :(

Bocsánat, hogy rátok zúdítottam a depimet és nem reagálok senkire

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!

Wicca barátnője vagyok, most kaptunk sms-t tőlük, hogy szülőszobán vannak!!! Drukkoljatok neki nagyon! :) én rettentően izgulok :D szólok, ha megtudok valamit.

Szép babavárást, békés babázást nektek :)

KépKép

KépKép
stelly

Nekem ez az erőszakos vizsgálati mód tette be a kaput és döntöttem a váltás mellett. Úgy látom ez más orvosnál is szokás sajnos :?

A szoptatásnál a bimbóudvart is bekapják a babák, így szerintem a bimbó nagysága nem nagyon számít. Akkor bajos, ha befelé forduló. Nem lehet, hogy nagyon tele van a cici és ez ezért veszi nehezen a szájába? Ilyenkor fejjél ki egy kicsit, hogy ne legyen annyira kemény, így könnyebben be tudja venni. Ez csak az én véleményem, remélem sikerűl megoldani a problémát. A bimbóvédővel kapcsolatban: szerintem ez csak jobban bezavar a cicizésbe, bár vannak akik esküsznek rá (én a másik oldalon állok :) )

Kép

Kép
pgyöngyi

wicca: megy a drukk, ügyesek lesztekmeglátod :)

Gabka: nyugi, van még bő 1 hetünk :) Lili is néha bekattan, tart nála pár napig majd újra nincs semmi baja. Ki érti ezt :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Wicca én is drukkolok Neked!

Köszönöm Gyöngyi, de az a bajom, hogy mindig akkor vannak ilyen nagy gondok, amikor anyóséknál tölt egy kis időt.

Nekem sem jött be annó a bimbóvédő, én akkor próbálkoztam vele, amikor az első napokban kisebesedett a cicim picit és gondoltam ez segít. De nem segített és Levi sem boldogult vele.

Kép

Kép
gabka77

Stelly, köszi a hírt! Ez sejthető volt a jelek alapján :) Drukkolunk nekik!!! És ha vannak további híreid, jelentkezz majd!

Gabka, úgy látom, hogy a gyerekeinket össze lehetne terelni - elég hasonló éccakát nyomattak. Front és szélvihar...
Szóval Liliannát 20 éves korában engeded útjára :D Ez jó :)
Sajnálom, hogy ennyire nem működik most anyósodékkal a gyerekvigyázás dolog, de hidd el, hogy ez is rendeződni fog, ahogy Levi egy kicsit nagyobb lesz. A nagyszülők mindig sokkal engedékenyebbek, mint a szülők (és ez nem baj szerintem..., de lehet h csak én gondolom így), de ezt előbb-utóbb a helyére teszi majd Levi, és pontosan tudni fogja, mi az amit ott megengedhet magának és mi az, amit otthon már nem. Most tanulja ezeket. Pl. anyuéknál Samu többet nézhet mesét a TV-ben, mint itthon, ennek ellenére már egy ideje itthon nem követeli ezt, de ott igen. Bízz a fiadban, ki fog ez alakulni, és ne mérgelődj anyóspajtás miatt. Amíg szereti az unokáját, addig nincs baj.

Gyöngyi, jó ötlet a szopi előtti fejés. Bimbóvédő kapcsán valóban más állásponton vagyunk, nálunk nem lett volna szopi, ha ez a találmány nem jön szembe... Ezzel ment, enélkül meg az istennek sem... Pedig rengeteget próbálkoztam. Majd most Katánál kiderül. És szerintem végülis mindegy, hogy hogyan, szopival vagy bimbóvédővel vagy fejéssel+cumisüveggel, ha anyatejhez jut az első időkben a gyerkőc, akkor minden rendben. Ha pedig nem sikerül - mert sajnos ez is előfordul - akkor sincs tragédia. Én pl. kb 1 hétig kaptam csak anyatejet, onnantól tápszeres gyerek voltam :)

erpé

Hatalmas Drukk WICCÁNAK!!!!!

Köszi a híreket :oops:

(én még mindig a köldökömmel szenvedek, fááááj...)

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Hír:
Tegnap délután megszületett Léna, 3030g, 57 cm. MIndketten jól vagyunk. Puszi Mamacsibe

wiccát pedig most tolták be
(a hírhozó bea, csak most nincs gép előtt :wink: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

wicca sms-e:
Szülőszobán vagyok, most repesztettek, ma már babázunk! Majd még írok. Puszi WICCA

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mamacsibének és Lénának nagyon gratulálok! De jó!

Wiccának továbbra is drukk!

erpé

gabka, kitartást, ismerem ezt a fajta depit! :wink:

szopi
, az én mellbimbóm akkor probléma, ha összeöregedik, tudjátok, mint mikor fáztok, és ráncos. Na, azzal kínlódok ám, mire be tudja kapni... Egyébként is, olyan ügyi volt Döme is, most meg egyre jobban elhülyéskedi... Majd jól elverem a kis seggét :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gratulálok Mamacsibének és drukkolok Wiccának!

Erpé, köszönöm a támogatást, most nagyon rosszul érzem magam, nem szülésileg, hanem depiileg :(

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok,

Mamacsibe: Nagy-nagy gratula Nektek! Jó babázást és sok-sok tejcsit kívánok!

Wicca: Mennek a drukkok! Szuper, hogy nem indításra szülsz! Szorítunk érted! :P

Gabka: Sajnálom a depit. De hát a hormonok játszanak velünk.... Az anyósok meg már csak ilyenek.... Engem is rengeteget bosszantott ez a dolog Zsófi 2 éves kora körül.... Aztán mire 4 éves lett a Zsófi, addigra anyós rájött, hogy így a fejére nőnek az unokák és azóta szab határokat nekik... és azóta békében megvagyunk.... Szóval majd nálatok is megoldódik illetve megtanulják a gyerekek, hogy amit lehet a mamánál azt nem lehet otthon....

nemlajos: Köszi a híreket! Dömét meg csak neveled! ;) :lol: :lol: :lol:

Katka

katka22

Wicca: hatalmas drukk!!! Hurrááááá Bálintbabás napunk lesz :D :D :D

Stelly: köszi a tudósítást, amint tudsz valamit jelentkezz léci. végigizgultuk ám Adribaba születését is :D

Mamacsibe: nagy nagy grat a kicsi Lénához!! Szép hosszúra nőtt odabent! :D

Pulcsi: próbáld a pici szájába tömködni ne csak a mellbimbót de az egész bimbóudvart is.

Nemlajos: nekem is be szokott ráncosodni, olyankor kicsit a szájába dugom melegedni :D és pár pillanat alatt normális állapotba kerül :D

KépKép
KépKép
adryn

Gratulálok mamacsibének Lénához!!!

Wiccának pedig nagyon drukkolok !!! :wink: :wink: :wink:

Mi ma voltunk tanácsadáson, és már 2560 g és 50 cm esek vagyunk :)

őő nem is tudom ki rakta már fel a táblázatot de nory kimaradt belőle vagy az direkt van ??
:oops: :oops:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Pulcsi: nekem az első babámmal voltak hasonló gondok és azt mondták nem fogok tudni szoptatni. Az előfejés jó ötlet, az a bimbódat is kiemeli egy kicsit és könnyebben bekapja a baba...
És nagyon picike még a babókád. Sok-sok türelmet kívánok hozzá és meglátod éjszaka előbb-utóbb ki fog hagyni etetést és akkor könnyebb lesz.... illetve próbáld átállítani, hogy nappal egyen 2 óránként és éjszaka 3 óránkánt. Az már nagy segítség. (nappal keltsd 2 óránként és tedd cicire....).
Több ötletem nincs. De drukkolok Neked. Fog ez menni!
(Nekem Ágica evett 3 hetes koráig 1,5-2 óránkánt, aztán 3 óránként és 6 hetesen hagyta ki az éjféli szopit. Addig zombi voltam.)

Katka

katka22

Sziasztok, szép szülős délelőtött :wink:

Mamacsibe gratulálok, itt is
Még annyi, hogy Léna 3830 gramm, szép nagy babó :wink:

Nemlajos, elfelejtkeztem valamiről a nagy izgalomban :wink: Sok Boldog Névnapot!

Sajnos rohanok is tovább, a lábam ma 2X akkora, csak a mamusz csizmám ment rá, az orvosnál(anyukám házoiorvosa), majd be pisiltem, majd éhen haltam nem tudtam elmenni. :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

hehe, tényleg, elnéztem, bocsi :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Moncsi A táblát én raktam fel , és igen, direkt vettem ki belőle Noryt!

Mamacsibének gratulálunk, Wiccának meg drukkolunk!!!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Egész délelőtt nem volt netem, nem tudom miért, de már nagyon mérges voltam.Így kénytelen voltam pakolászni kicsit :lol: na meg lustizni.Egyre nehezebben bírom az éjszakákat.Ha nem pisilés miatt kelek, akkor azért, mert sehogy se jó feküdni, nem sok idő kell, és mindenhogy elgémberedek.

Mamacsibe!
Hatalmas gratula!!!

Wicca!
Neked meg drukk ezerrel!Csak sikerül végre kibújni Bálintnak! :wink:

Gabka!
Sajnálom a depit, nemrég én is kész voltam, mostmár valahogy annyira csak a végét(meg az eredményt :D )látom(hozzáteszem, továbbra sem hiszem, hogy 40.hétig kihúzom, pedig sehol egy árva jel :roll: )ez valahogy átlendít a nyűgökön.Nekem az a legnehezebb, hogy jobbára pocsék az idő, itthon kuksolok, de menni is nehezemre esik bárhová is, egyből szúr, fáj mindenhol, pedig biztosan jobb lenne többet mozogni.

Papillon!
Nemrég nekem is napokig szúrt a köldökömnél, nagyon pocsék volt, pedig nekem akkor már ki volt fordulva.Nem is fájt, hanem nyilallt, szúrt.De elmúlt! :wink: Szóval van remény!
Mennyi bajunk van lányok! :lol:

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: