A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Wicca! Hogy te milyen szemfüles vagy :shock: :) :)
Boldog 5. szülinapot Ágicának, Katka! :)

Wicca! Mi az a főorvosi bemutatás? Mármint téged néz meg és dönt valamit rólad?

Masut
masut

masut. ööööööö, asszem valami olyasmi :lol: :lol: :lol: . szerintem megkonzultálja a dokimmal, h mi legyen?! ha hazajöttem okosabb leszek, mert én sem kérdeztem :oops: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

na lépek, mert egy csomó dolgom van még mielőtt dokihoz mennék :(!

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca, hát ez az, h ma töltöm a 40. hetet!!! :shock: :lol: 8)

Nemsokára megyek nst-re.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok

Voltam háziorvosnál a táppénzes papíromért, most meg megyek 38 hetes ultrahangra, kíváncsi leszek mondanak-e valami lényegeset, azt hiszem ilyenkor nézik a magzatvíz mennyiségét, a köldökzs-áramlást stb. Tegnap úgy kidolgoztam magam a rendrakással, székre le-fel ugrálással, hogy még most is izomlázam van. És hogy egy kicsit most már magam is kényeztessem, UH után benézek plazazni, a Jeans Clubba most jó akciók vannak, persze nem kiskucukra, mint én, de akkor is :lol: :lol:

Csibb, Wicca , Tehuti kíváncsi leszek mikor bújnak már a manók :P :P

Szép napot

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok

Vica: gratulálok, nagyon ügyesek voltataok

Erpé: István lesz a nyerő asszem, csak még valahogy közölnöm kéne a másik kórházzal, vagy ez nem kötelességem? A szülésznőnek mindenképpen szólok, ő rendes volt

Kép

Kép
pgyöngyi

GRATULA VICÁNAK ÉS NIMRÓDNAK :P :P :P

Megírtam Kuklinak és ím a válasz: "Akkor 2 óra a különbség! Köszönjük a bókokat. Kata ügyes is, így holnap hazamehetünk. Ezen a héten sok babánk lesz :P "

Nekem meg mostanában akaródzik kifordulni a köldököm, azaz, csak szeretne, de nem megy neki, így fáj a hasam rendesen. Feszül és fáj és kemény.

Bea: jó shoppingolást

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Samut elvittem bölcsibe, egyre nehezebben megy ez így reggelente: 7 körül ébred és jó ha fél 9-kor leérünk, és a bölcsi kb 3 perc séta :) - olyan lassan haladok mindennel, hogy már magamtól elfáradok.
És ma délután is átjáróház lesz nálunk, rá kell pihennem. Mindegy, bolt is megvolt hazafele.

Gyöngyi, ha a szülésznődnek szólsz, az szerintem elég és korrekt.
És mikor véglegesítődik a doki? Gondolom, h már van konkrét jelölt. Mikor találkoztok?

Bea, igen, ilyenkor szoktak nézni köldökzsinór áramlást + hogyan helyezkedik a baba, esetleg mik a főbb méretek (pl. BPD). Kb ennyi. Hétvégén mi is sokat pakolásztunk, de végre készen van (80-90%-ban) a fürdőszoba, és nagyjából tiszta a lakás. A vasalnivaló akar rámborulni, de nagyon nem tudok álldogálni már az állvány mellett, 2-3 darab kivasalása max amit tudok egyszerre. Az egyhelyben álldogálást nagyon nem bírják a kiba ödémás lábaim...
Jó plázázást! :) (de hülyén néz ki ez a szó, biztos nem így kell írni :) )

Katka, Ágicádnak nagyon boldog 5. születésnapot! Hú de nagylány már ő is! Hogy vagytok? Csajok javulnak?
Lépek, ma sütök valami sütit a délutáni vendégeknek.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Húha Nemlajos Nem néz ki még így sem valami jól! Én megkérdeznék egy orvost :idea:

Erpé Én vagyok a "legdagibb"

Papillon Igen, én raktam fel a táblát. Mindjárt átírlak. Vagyis a kiscsajszit :)

Vicának és Nimródnak , meg persze Apukának is nagyon-nagyon gratulálunk. Sok tejcit és egészséget kívánunk!

Katka Ágicának boldog szülcsinapot! És gyógyuljatok meg! Nagyon szorítunk Neked, hogy tudjál végre szoptatni!

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

Köszi :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Rszg, szeretnék olyan "dagi" lenni, mint te :)
És köszi a táblázatkezelést!
Máté hogy viseli a tornát? Már jobban?
erpé

Vica átszíneztelek már titeket :oops: csak nem rakom fel újra Köszi Juji! :oops:

Papillon Nagyon szívesen

Erpé Köszi, már egész ügyesek vagyunk. Az egyik gyakorlat nem megy, de a kulcscsonttörése miatt nem is erőltetem. Szerdán megyünk megint a gyerekorvoshoz, majd őt megkérdezem, mi a véleménye a gyakorlatról.

Kép

Kép
rszg

Nekem úgy hiányzik már egy jó forró fürdőben áztatott fél óra relaxálás!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Ma tűrhetőbb éjszakám volt, feleannyiszor(3szor)keltem csak :roll: Tegnap egész nap vergődtem csak, spagetti volt a vasárnapi ebéd :oops: ma kiteszek magamért, már fő a fini húsleves mindenféle jóval, meg fincsi pörkölt lesz tarhonyával. :D

Erpé!
Én már régóta ülve vasalok! :lol: Tök hülyén néz ki, de én sem tudok állni.A legkisebbre állítom a vasalódeszkát, és úgy pont jó az ágy magasságához, ott ülök :wink: Próbáld ki!

Lassan megfeleződik a tábla :shock:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok,

Köszönöm a jókívánságokat Ágica nevében! :) hihetetlen, hogy már 5 éves... Olyan, mintha most született volna néhány hónapja.... :oops: Öregszem.... :lol:

Betegséghelyzet:
Dani végre jól van, már csak cseppentünk, de jól van a szeme. :)
Ágica viszonylag jól van, bár mintha valami kerülgetné.
Zsófi nagyon oda van. 38,7-tel kelt. Elvittem orvoshoz, de 16 :!: :shock: gyerek volt előttünk.... Szerencsére az aszinsztens szomszéd. Megbeszéltem vele, hogy felhív, ha már csak néhány gyerek van. Fél órája lejárt a rendelés idő, de még nem telefonált.... :shock: Úgy látszik Etyekre most ért ide a járvány....

Petiapu a héten még részben szabin van és rengeteget segít. De nem tudom mi lesz egy ilyen helyzetben, ha egyedül vagyok. Ma végül Ágica nem ment oviba, mivel ugye se a Dani, se a Zsófi, se a Peti nem mennek..... Délután felköszöntjük, ha Zsófi éppen jobban van, ha nem akkor elhalasztom holnapra....

Katka

katka22

Sziszatok!

Kukli, Vica: gratulálok!!!!!!!!!!!! :) :) :)

Tencsi: jó, hogy bejelentkeztél! Nagyon jók a fotók! Asszem, nálatok nem kell tartani tesóféltékenységtől.

Erpé: Samunak így utólag boldog születésnapot kívánok én is!
Kérdezted, én úgy terveztem, hogy Luca egy hetet lesz itthon (ez volt a múlt hét), de már pénteken menni akart, így bevittem, de nem aludt az oviban, mától viszont már ott is alszik. Nagyon nehéz volt lekötni itthon, nem tudtuk annyit levegőre sem vinni, pörgött, feleselt egy négyéveshez illően 8) és férjemnek bejöttek pluszmunkái, szóval sokat voltam itthon a két csajjal egyedül, iszonyat fárasztó volt, így nagyon örültem, mikor Lucus megkérdezte, mikor mehet már oviba. :wink:
Egyébként elég hamar visszatalált önmagához, már eszébe se jut, hogy vele is babázzunk, megint az a kis égetnivaló banya, aki volt. Hannát mostmár lelkesen puszilgatja, mindenben segít. Azért résen kell lenni, mert tegnap arra léptem be, hogy a játék cirokseprűjével az alvó Hannát söpri, mondván csak fekszik és belepi a por. :shock: :shock:

Csibb:
Luca nagyon várta Hannát, kb 2 éves kora óta nyaggatott kistesóért. Erpének írtam, úgy néz ki, túl vagyunk a nagyjeleneteken. Bizti lesz még ez-az, de Luca napirendre tért a tesó fölött. :wink:
Drukkolok, hogy Máté mielőbb kibújjon! Hozzáteszem, nekem a tonic nem csinált semmit, pedig nyakaltam rendesen a terhesség alatt, annyira kívántam, én nem tudtam, hogy méhösszehúzódásokat okoz. :shock:

Katka:
kitartás, remélem csajok hamar összekapják magukat!
Peti miért nem eszik?
Én újra tudok szoptatni, de kell pótolni rendesen. Urtica nem nagyon jött be.

marq
Kép
Kép
marqueza

Katka
grat. Ágicának! Néha úgy tűnik, csak vánszorognak a napok, pl most, hogy ború van odakint, s jó lenne már kint tologatni a gyerkőcöket, aztán utólag visszatekintve meg úgy érezzük, hogy elröpülnek az évek. :)

marq
Kép
Kép
marqueza

sziasztok

az én éjszakám is eléggé katasztrófa volt, fiatalúr folyamatosan éhes volt :D na de ez az anyák sorsa, nem panaszkodom, úgy imádom magamhoz ölelni ezt a pici csomagot :D Apu holnap megy dolgozni, de csak 1 hétre :D, anyukám meg ma repül hozzám 2 hétre :D szóval hepi minden :D és hason fekvésből máris megemeli és átfordítja a fejét egyik oldalról a másikra !!!! kis izompacsirta :D :D :D

csajok.. versenysúlyomnál vagyok (58 kiló) de attól félek tovább fogyok :? pedig normálisan eszem... mi a fenét csináljak? :?

Katka: boldog szülinapot Ágicának :D , megkérdezhetem hogy nem tud a Peti szopni? be sem akarja kapni a cicit, vagy próbálkozik de nem tudja? azért kérdezem mert nekünk is tanulni kellett, a kórház mindkettőnknek felért egy tréninggel :) most már megy szerencsére, de volt hogy együtt sírtam vele amiért nem tudtam normálisan megetetni, olyankor kértem a közönség segítségét :) olyat is csináltunk hogy kisujjammal piszkáltam a szájpadlását hogy elkezdje a szopit a szájával, közben fecskendőből adagoltuk mellette a lefejt tejcsit, hogy megtanulja szopi=kaja :)

Zazzy: azért pihizzél is :)

Tehuti: hát Téged is elért a bűvös 40. hét? akkor azért már csak várod a pici Szonját, nem?

KépKép
KépKép
adryn

jah.. és 1hetesek vagyunk!!! :D :D :D

Kép szopi utáni kidőlős

Kép huncut

KépKép
KépKép
adryn

adryn
nagyon helyes a kiskrapek!!!
egyél sok tésztát, az jó a tejnek, és kilóknak.

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq: köszi :) ráadásul imádom a tésztás kajákat :D

KépKép
KépKép
adryn

Megjöttem nst-ről, okés volt, bár Szonja nem akart nagyon mozogni. Aztán látták, h mára vagyok kiírva, és kérdezték, h miért nem vagyok már bent. Mondtam, h kaptam egy hét haladékot. Csóválták a fejüket.....aztán megmérték a vérnyomásomat, persze szokásos kicsit magas....fehérköpeny....doki meg mondta, h sokkal nyugodtabb lenne, ha holnap bevonulnék...így holnap befekszem. Én dokim viszont nem volt bent, továbbkézésen van. Na majd holnap biztos találkozok vele is a kórházban....Úgyh ezek vannak....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nimród babához én is gratulálok Vicának :) !!

adryn nagyon édi Nico

Na most én is elárasztalak benneteket pár képpel !!! :D:D:D

Kép
Kép

Kép alszom Kép
Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

én most aludtam két órát sütisütés helyett - ilyenkor nem szoktam, nem tudom, mi volt ez :shock: :D

Marq, akkor elég hamar lecsengett Luca babakorszaka és úgy tünik, visszatalál önmagához. Tök jó és biztató! remélem, h Samunál is valami hasonló lesz.

Adryn, sajnálom a rossz éjszakát. Nagyon jó, hogy jön anyukád segíteni. Egyébként sokan fogynak a szoptatástól, elvileg rengeteg energiát égetünk vele (kivéve én :) ). Nekem is volt barátnőm, aki egyébként (pl. a terhességei előtt) nem volt egy húde vékony alkat, de a szoptatás alatt bombanő lett :) Anyudat kérd meg, hogy főzzön neked jó kis kalóriadús ételeket.

Katka, Zsófinak jobbulást mielőbb! Tök jó, h Petiapu ilyen sokat segít, és hát csak nem lesz gyakori, h minden gyerek egyszerre beteg...
Jó szülinapozást délutánra! Ezek szerint Dani is Etyekre jár most már oviba, amikor Petiapus időszakát tölti?

Zazzy, köszi az ülve vasalós tippet :) Kipróbálom, bár hosszan üldögélni is csak felpolcolt lábakkal tudok. A legjobb, ha fekszem vagy ha megyek...

Most már tényleg nekiállok annak a sütinek.

erpé

Nagy nagy gratula Vicáéknak Nimród babához! Sok boldogságot és rengeteg tejcit kívánok!!!

Rendesen beindultak az események!

Erpé, utólag nagyon boldog szülinapot Samunak! Asszem a héten itthon lesznek a manók velünk, de lehet, hogy szerdán már elmennk, mert Viki kérdezte már, hogy mikor mehetnek bölcsibe. Nagyon jól érzik itthon is magukat, szépen viszonyulnak Dávidhoz, mindent látni akarnak ami vele történik, simogatják, babusgatják és ahogy felébred, folyamat kérik, hogy tegyük a lábukra ahogy a képeken is láttátok!

Adryn, Dávid dettó Nico. Szinte le sem lehet szedni a ciciről! Annyira imádom a kis drágát!

Jövök bővebben is, amint tudok! Addig is csodaszép szüléseket és annál is szebb babás hétköznapokat kívánok nektek.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Marq Én szedem a homeós bogyókat 2X5-5 db-ot, meg kaptam egy tejserkentő receptet, szerintem nekem az vált be. Minden nap iszom.

Adryn Egyél sok-sok szénhidrátot. Az majd segít :) Meg a tejcimennyiségnek is jót tesz. Állítólag :)
(Látom már Marq is írta)
Nagyon helyes kispasi Nico!!!

Moncsi Lívia baba is nagyon aranyos. szép kiscsaj lesz belőle! Persze most is az!

Tehuti Neked akkor azért szurkolunk, hogy ma vagy holnap megszüljél, és ne keljen sok időt bent tölteni a kórházban!

szoptatás Nálunk is kb egy órán keresztül eltart. Azt mondják, hogy egy baba 20 perc alatt jóllakik. Hát Máté nem. Ha leveszem a ciciről, mielött Ő abbahagyná és beteszem a kiságyba, reklamál, és addig sír, míg nem kap megint cicit. Meg szegénykém még hamar elfárad, sokat pihen szopi közben. De egyre ügyesebb és most már elég tejcim is van :D kop-kop-kop. Napközben még bírom az egy órás szopikat, és csodálom, csak nézem és nézem, de éjszaka jobb lenne az a 20 perces szopi.

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Nehogymár, ma nincs egy baba sem? :)
Csak egy hír fél kézzel: a dokim reggel óta nem tudom elérni, nem kapcsolható. Ha minden a papírforma szerint alakul, ma hozzá mentem volna nst-re és az utolsó vérvételre... Most meg még azt sem tudom vele közölni, hogy bocs, már megszültem... :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="erpé"]S írta:erpéziasztok!

én most aludtam két órát sütisütés helyett - ilyenkor nem szoktam, nem tudom, mi volt ez :shock: :D

Erpé, mostanában én is mindig bealszom. ma meg mindössze vagy 3X éreztem mozogni, bosszant :twisted:

Adryn, Moncsi édesek a picúrok.

Katka, én is Boldog szülinapot kívánok Ágicának.

Papillon nekem is már szinte teljesen kinn van a púpom :shock:

Megvolt az UH
A BPD a fej ugye? Lenne két kérdésem:

Mi az a TAD: 99 mm? És a lepény érettsége III-ad fokban érett?

(amúgy a bpd 89mm, a kalkulált súly 2900 gramm és a magzatvíz kp mennyiségű, koponyafekvéses a gyerek)

Ja megvolt a Plaza is, vettem két felsőt(nem vittem túlzásba :x az egyiket ajándékba) :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="rszg"]N írta:rszgekem úgy hiányzik már egy jó forró fürdőben áztatott fél óra relaxálás!

Nekem is :) neked még nem lehet, nekem már nem lehet Rszg. Illetve lehet, csak attól félek időközben, ha elkezdett nyílni a méhszáj jó- e, meghogy beindíthatja az is a szülést :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Közben megjártuk az orvost. Zsófi valami vírusos nyavaját kapott be....

Bea: nyugodtan fürödhetsz nem túl meleg vízben, ha burkod ép. Még kádban vajúdni és szülni is lehet....
Nem indítja el a szülést. Sőt. A jóslófájásokat pont leállítja....
III. fok: A méhlepény érettségi foka. A 37. héttől jó a III. fok. Egyébként azt jelenti, hogy örgezsik és kicsit már meszes.
BPD: Fejátmérő

Szopi: Petinek az elején az volt a baja, hogy folyamatosan aludt és nem ette ki a cicit. Bekapta, de 1 percen belül aludt. Most már sokszor ébren van 20 percet is (na jó esetleg fél álom), de nem eszi ki továbbra sem. Most már nem is méregetem, de legjobb esetben 20 milit eszik ki, akkor is, ha 2 órán keresztül rajta tartom.... A sárgasági miatt viszont ennie kellett illetve nagyon zuhant a súlya, ezért adtam cumisüvegből.... Illetve kapja most is. Mindig először cicire kerül, de csak molyol rajta és nem eszik.... A védőnő szerint szimplán lusta.... Ja és be van esve az alsó ajka, de szerintem most már jól kapja be a cicit.... :roll:

Katka

katka22

Sziasztok!!!

Olyan édesek ezek a babák, mostanában állandóan azon tűnődök, hogy hogy nézhet ki az én kis Lizim :oops: és, hogy szegényke ott van a hasamban összenyomorgatva :?

Kukli üzeni: "Kata szolizni kezdett. Nem mehetünk holnap :( De nem olyan vészes, reméljük 1 nap fény elég neki. Üdvözlünk mindenkit!"

Dobok egy csak pocak képet, a többi vállalhatatlan :evil: kivi vok mit gondoltok, h leszállt-e. Van egy melltartós kép, ahol a mellem és a hasam közé bőven befér a tenyér, de a csíkok miatt nem vállalom a közönség előtt :wink:

37 hetes 3 naposan:

Kép

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hát, papillon, ez nagyon lentnek tűnik :wink:
bea, fürödj nyugodtan szerintem, én az utolsó percig kádban fürödtem. Ha nincs nyitva a méhszáj, lehet nyugodtan (vagy a nyákdugó nem ment el)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: reméljük :lol: akartam kérdezni, h h tudtad a kh-ban kikerülni a dokid???

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Cicavirág, lemaradtál egy körrel, a dokim szabin volt két hétig, még mondtam is neki, hogy hát akkor majd szorítom a combom, de erre aszonta a doki, hogy hát nála úgyis általában túlhordanak a kismamák... Hát most nem :lol: 8)

Szóval nem tudatos volt ám, hogy nem a dokimnál szültem.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

tényleg bakker, bocsi :( hüle vok!!! kivi vok mit fog szólni. ügyeletesnek fizettél?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Köszi csajok a fürdős, meg a lepényes válaszokat.

Nemlajos, sikerült elérni az orvost?

Papillon szerintem is lenn van, csini :wink:

Katka, előbb-utóbb csak szopitudós lesz Peti :wink: :D én még azt olvastam,birizgálni kell a kis ajkaikat szétnyitják és bekapják..

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea, én a pocakosság végén úgy fürödtem, hogy kevés forró(!!) vizet engedtem a kádba, befeküdtem és abban melegítettem a hátamat, derekamat. A méhszájamhoz tuti nem jutott volna el :roll: ... és a gyereket sem főztem meg, de ennyi igazán jár(t) egy megfáradt kismaminak! 8)

Az igazat megvallva a szülés után sem bírtam ki 6 hétig, hasonló technikával, kifertőtlenített kádban pancsiztam kb. 2 hetes manóval..... :roll: mondjuk így utólag elég vicces volt, mert a csípőmet kipucsítottam, hogy a gátmetszés helyét ne érje a víz, de még így is maga volt a mennyország :lol: :lol: :lol:

:oops: :roll:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

eszembe se volt fizetni neki, de nem is lett volna természetes alkalom (nem találkoztunk utána).

Az orvosomat még nem, de az anyakönyvi csoportot igen, kész Döme kivonata, lehet érte menni :lol: :lol: :lol:
Aztán indulhat az ügyintézés :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

mpatr, jaja, kismamaság előtt nem is gondolná az ember, milyen mennyország egy fürdő, vagy egy meleg zuhany a derékra, meg a kétszeresére puffadt bokákra :lol: :lol:

Hú Nemlajos, most lett kész? és még csak ezután lehet rendezni az anyasági, gyed stb, ugye? akkor mennyit csúszik ilyenkor a pénz?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Dejó :lol: jah, az ügyintézés :evil:

akkor te lehet, h megúszod a fizetést :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Rájöttem a TAD a has szélessége

Bea, Maja

Kép
bea1978

én sem szülök ma sem! most csak ennyi időm van, de majd este jövök!!! szerdán megyek 8-ra a dokimhoz, elvileg azt tűztük ki végső dátumnak! ma is voltam nst-n, a szívhang görbe kicsit megijesztette a csajt, úgyhogy elküldött köldökzsinór áramlás vizsgálatra, de ott minden ok volt.
a tegnap éjszakám már nem volt olyan fényes, nagyon nyom alul a kissrác... :?
este jövök és vissza is olvasok, most csak a pirosbetűs dolgokat néztem! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos: TAJ kártya nélkül semmit sem tudsz intézni. Azt vagy a Teve utcában veszed át, vagy 30 nap alatt kiküldik postán....
A Teve utcában több órás sor áll. Nekünk ma a nagypapa azért nem tudta elhozni, mert a Meghatalmazáson nem szerepelt az én anyukám neve.... :twisted: :twisted: :twisted:

Ezen kívül kell a születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, ki kell tölteni valami nyomtatványt.....

Katka

katka22

katka, tudom, de ahhoz kellett a születési, ezért mondtam hogy indulhat az ügyintézés.
Teve utca meg attól függ, hogy fogod ki, de hát nem egyszerű...
Viszont a mák-ot megúszom postázással :twisted:

bea
: én azért reménykedem, hogy tgyás lesz a köv. hónapban, mert a munkahelyem kifizetőhely, de a többiben nem reménykedem, pedig ugye pont egy hónap van az ügyintézésre... :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

TGyáshoz szükséges (könyvelőtől kaptam, az én munkahelyem nem kifizető hely):

A TGYÁS igényléshez szükség van a mellékelt nyilatkozat kitöltésére, amit tudtam kitöltöttem benne. Kinyomtatva 2 példányban kell eljuttatni hozzánk a következő papírokkal eggyütt:
-terhesállományba vételre vonatkozó orvosi igazolás
-terhesgondozási kiskönyv
-orvosi igazolás a szülésről
-eredeti születési anyakönyvi kivonat
-gyermek TAJ kártyája
-a táppénzt lezáró orvosi igazolás

A nyilatkozat egy word doksi, de nem tudom, hogy csatoljam ide.... :oops:

Katka

katka22

sehogy, fent van neten is, mindenki onnan szedi le :lol:
nekem meg amúgy gépen is van, meg nyomtatva is már (nem is teljesen egyforma, frankó :shock: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea: Nekem a könyvelőm annyit mondott, hogy lassabb az ügyintézés, mint régen... Pedig régen sem volt gyors....

Katka

katka22

hát igen... és kevés gyerek születik, meg ott a számítógép, internet, aztán hónapokat várhatsz a pénzedre :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

no megvolt a főorvosi bemutatás, ami abból állt, hogy a dokim helyett a főorvos vizsgált meg és megbeszélték mi legyen, majd engem is megkérdeztek, h jó-e így nekem is?! a lényeg: méhszájam változatlan, éretlen, 1 ujjnyi. mivel a terminust betöltöttem 3-án (főorvos szerint 5-én!!! mondjuk ez vicces volt, előttem beszélték meg, hogy kell kiszámolni a szülés várható időpontját!!!), ezért csütrötökön indítanak! csüt reggel 6-ra kell bemennem a kórházba. vizsgálat alatt asszittem összescsinálom magam, főorvos könyékig ... és sztem próbált tágítani! na most! mióta eljöttem, egyfolytában fájok, de nem tudom, hogy attól h a fődoki így vizsgált meg vagy attól mert beindított valamit a vizsgálattal?! elmentem zuhizni, de így is fáj...

Tehuti. drukkolok, h ne kelljen sokat bent maradnod és mihamarabb megszülessen Szonja!!! +++++++++++++++++

Szép napot!
Vica
wicca

hű, wicca, hogy fájsz?
Eléggé etikátlan ez a vizsgálat alatti indítósdi... :shock: :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: