A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Család: anyám és anyósom minden telefont úgy kezd: És hogy van a kicsi lány? Sőt, amikor még dolgoztam, mindenki azt kérdezte, hogy vagytok? A végét jól megnyomva, és élvezve, hogy milyen viccesek :) Jó, ez a kérdezősködés nem zavar.

De anyám úgy a 20. hét környékén rászokott arra, hogy minden telefonálásunk kb. így így zajlott.
-Szia, hogy vagy.
-jól.
bla-bla-bla két mondat után újra
és amúgy hogy vagy?
mondom jól.
folytatjuk, majd:
és amúgy hogy vagy?
mondom jól.

Annyira felhúztam magam, hogy megkellett neki magyaráznom, hogyha kettő percenként megkérdezi, hogy vagyok, attól csak egyre idegesebb leszek.

Kép
gombócmakka

Kata, kiváncsi vagyok a lépcsőzés bejön-e, én drukkolok!

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Erzsébet: igen nekem lesz császár. Pénteken déli 12 órakor pontban. AZnap tehát péntek reggel 9-re kell bemennem a kórházba. Előbb nem........Aznap már nem ehetek, inni ihatok szénsavmentes vizet.........Ennyit mondott a dokim.
12-től 13-ig befoglalt a műtőt...úgyhogy elvileg pénteken 3 órára tuti kétgyermekes anyuka vagyok :lol: :lol: :lol: .

KépKép
peni

Úgy értettem, hogy 13 órára természetesen nem 3 órára..........csak már írni sem tudok a nagy pocakomtól...

KépKép
peni

Csöre, Saci gyönyörű!

De jó, hogy jöttél! :D Aztán mindent írjál ám le. Szülés, szülőszoba, szülésznő, osztály. Mit kellett volna még bevinni, mi volt fölösleges. Ez most totál önző kérés, :oops: de Te vagy az első ÁEK-s köztünk.

Kép
Kép
cs_erika

Erzsébet, ne izgulj, biztos forrásból tudom, hogy az után teszik fel a katétert, miután megszúrták a spinált. (volt kolléganőm mondta a múltkor)

Kép
Kép
cs_erika

Köszi a gratulákat, a szülés utániakat is, meg az SMS-eket is :D

Na, lányok, megpróbálom röviden leírni mi történt szombaton és azóta :D

Szóval, szombaton CTG vizsgálatra indultunk... mivel Anyumék is átálltak ünnepi üzemmódba, elég későn indultunk, olyan 1/2 10-10 felé értünk a kórházba. Közben Apus kérdezte, hogy szülünk-e, mondtam, hogy nem, semmi fájás, néha keményedés... (Apus meg szétaggódta magát, hogy mi lesz, ha hétköznap szülök, pláne, ha hétfőn).
A dokinénim, mivel tele volt a szülészet, és a CTG-t is ott csinálná, felhívott a szülészetre, és rögtön készült megvizsgálni... Nekem viszont már nagyon kellett pisilni (bocs a részletekért :oops:), ezért még elszaladtam előtte, közben a dokinéni elkezdett beszélgetni egy kismamával (nem az ő betege, de a dokinénim ügyelt), kiderült, hogy 13 nappal hordta már túl a babát (?!)... közben végeztem, vetkőztem, és felkászálódtam a vizsgálószékre... vicces kis vizsgálószék volt, amíg a dokinénit vártam még játszottam is vele, nyitogattam-csukogattam :lol: :lol: aztán érzem, hogy vizes a papír alattam... gondoltam, hiszen most voltam pisilni, nem pisilhettem be észrevétlen :shock: erre a dokinénim is odaért, én abbahagytam a játékot, lekászálódtam a vizsgálószékről, végignéztem magamon, és megkérdeztem a dokinénit, hogy ez én vagyok (a víz). Rögtön mondta, hogy háááát, ez magzatvíz :shock: Na, ez tényleg sokk volt, erre nem számítottam :shock: még sose ment el a vizem, teljesen váratlanul ért. Dokinéni megvizsgált, bő 2 ujjra voltam nyitva. Nyilván közölte, hogy szülünk (na, mondom, király, semmi fájás, hogy lesz ebből szülés?!).
Várni kellett egy kicsit, míg a szülőszobák felszabadultak, megnyertem az 5-öst (de szerintem majdnem egyformák...). Közben bemutatkozott a szülésznő, felvették az adatokat (továbbra is 0 fájás).
Kb 11-kor szülőszoba, előkészítés, burokrepesztés (felül repedt a burok)... Nagyon pici kaki is volt a vízben :? Ezek után elég intenzíven folyt a víz elfelé, labdáztam, sétálgattam, és szépen lassan igen lájtosan megindultak a fájások. 2-3 percesek voltak, de nagyon gyengék.
Feltettek CTG-re, Sacikám pulzusa minden fájást jelzett, a fájásjelző 10-es 20-as fájásokat (2-3 percenként).... Aztán megint labdázhattam, sétálhattam.
Találkoztam Hannáékkal, utána megvizsgáltak, a méhszáj már 3-4 ujjnyira volt nyitva különösebben erős fájás nélkül (Picuranyu, rögtön eszembe jutottál a fájdalommentes szülésterveddel :wink: én meg beszóltam :D).
1/2 3 körül bekötötték az oxitocint, ekkor már bő 4 ujjnyi volt a méhszáj. A komoly fájásokat az oxitocin sem hozta meg... Annyi, hogy a hátul levő méhszáj elindult előre, szépen lassan.
Na, ekkor jött a fekete leves: NO-SPA koktél :? kb 3:30-kor kaptam meg (méhszáj lazítására), na, ettől csillagokat láttam. Azt hittem, Saci menten kijön :shock: Folyamatosak lettek a fájások.
3/4-kor már csak nyekeregtem, hogy jöjjenek, mert szülök, erre a szomszéd szobában tényleg beindult a szülés... :shock: na, ettől teljesen kétségbe estem, az orvosom és a szülésznőm is ott voltak :shock: folytattam a nyekergést, de ugye nem hagynak ott egy szülő nőt, szépen, illedelmesen megvártam, amíg megszült, aztán jöttek hozzám, szétkapták az ágyat, és már nyomhattam is :D 3-ik nyomásra jött ki a drágám, kissé lilán. A pocakra tették, köszöntem neki, és megcsodáltam :D Annyira gyönyörű baba :D
Apus persze most sem vágta el a zsinórt (de végignézte, ahogy Saci kibújik, ez is valami :D :wink:). Sacit elvitték rendezni, de tök jó, mert 2 szülőszoba között van egy babarendező, láttam, amikor fürdették, öltöztették :) Varrni csak belül kellett 2 öltést, gátvédelemmel szültem :) azt nem mondom, hogy nem érzem, de sokkal jobb, mint amikor volt gátseb. Hála érte dokinénimnek, és a szülésznőmnek, aki nem hagyott magamra, mindent elmagyarázott, hogy mit miért, hogyan, stb... többet volt mellettem, mint az orvosom, aki ügyelt és nagyon kevés ideje volt egy-egy betegre (persze, amikor kellett, ott volt).
Ezek után egy szobába kerültem azzal a lánnyal, aki "beelőzött" :D szerencsém van, jó társaságom volt :D

Hű, a kórházról (nem tudom, mennyire új, mert a 208-ik oldal közepénél tovább nem jutottam még :oops:)
Szülészet: korrekt, rendesek a szülésznők, orvossal csak a dokinénimmel találkoztam, ami zavart: a wc a társalgóból nyílik... minden alkalommal bugyit venni, ha ki kell menni :? mert addig nem tudok betéttel a lábam között ellavírozni. (Ajánlom szeretettel szülésznőmet, Szamos Julcsit, nagyon profi, aranyos, csupa +)
Osztály: a nővérkékkel nem sokat találkoztam, de akkor aranyosak voltak, a csecsemősökkel is elvétve. Segítséget nem kértem, mert nem volt rá szükség, de egyik ismerősöm csaszi után (+ első gyerek) segítséget kért, hogy mutassák meg, hogyan kell pelusozni, köldököt kezelni, és órák múlva estek be hozzá... kösz, addig legyen a gyerek kakában :evil:
Szoba: korrekt, kaja: ehető (bár én eszméletlen igénytelen vagyok), van külön diétás menü (Erzsébet, szólni kell!!! és volt, hogy a diétás volt jobb), de kiegészítésre szorul (elsősorban gyümölcsre gondolok). Tea van egész nap, kint, az előtérben, citromos is, ízesítés nélküli is.
Babaápoló szerek: vannak, legalábbis az én szobámban volt, de a szavatosság tekintetében nem teljesen ok...
Kedden hazaengedtek, azóta itthon.

Gombócmakka: a cukor annyit befolyásolt, hogy diétás menüt kaptam, a baba nem részesült különleges bánásmódban. Ja, és cukor: MAGAS a szülés után, ne mérd!!! Én beidegeltem magam rajta, mondták, hogy felesleges. Ne egyek édeset, de a szigorú diétát elhagyhatom, szépen lassan visszamegy.

Itthoni élet: Sacikám még szokja... éjszaka nem nagyon aludt, még Apus sem tudott aludni tőle, pedig az már nem semmi :roll:
Folyt köv később... :wink:

Jó éjszakát :)

Csöre
csöre74

OK, Erika, majd holnap :wink:

Erzsébet: csaszinál nem lehet bent Apa, de nézheti ablakból a fejed, meg majd látja a babát, utána talán ... és spinális az érzéstelenítés (ismerősöm alapján....)

Csöre
csöre74

peni: Hű, nagyon izgi. :) Pénteken már tényleg a karodban lesz a kicsi. Mi meg még itt malmozunk majd. :lol:

csöre: kedves, hogy eszedbe jutottam. :lol: :lol: :lol:
Amúgy nekem nagyon bejött a szüléstörténeted. ;)
Vendég

Hú, Csöre nem semmi! Ügyi voltál, és Apus is! ;)

Nagytesók mit szólnak Sacihoz?

biga.csiga

Gremese, Sahli! Gratulálok! Kívánok nektek sok boldogságot és sok tejcit!

Mindenkinek köszönöm a gratulációt!

A babák gyönyörűek, majd később én is teszek fel képet.

Visszaolvasni nincs esélyem olyan sokat írtatok, de mostantól igyekszem követni az eseményeket!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Egek most nézem, hogy 2,5 hetünk van hátra hivatalosan, én meg lazán 3 hetezek mindenkinek :shock:
Apácska egyre inkább parázik. Szegénykém konkrétan azt mondja mindenkinek, hogy be van sz@arva! Egy kicsit én is kezdek izgulni, de igazából az ismeretlentől tartok, és nem annyira félelem dominál, igazából nem is félek. A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy nő anyává lesz, és nagyon sokan szültek gond nélkül, hogy ne parázzam túl a dolgokat! Aztán Apácska parapapizása miatt is nekem kell erős, bátornak lennem, szóval én vagyok a megtestesült nyugalom, ha szóba hozza a szülést. Vesekövem meg volt 10 éve, és akkor azt mondták, azok a fájások felérnek a szülési fájásokkal, és azt is túléltem, úgy hogy nem volt semmi értelmes eredménye annak a "szülésnek". Ennek legalább van célja: Csodamanónk, így tudom, hogy könnyebb lesz, és van értelme! ;)

biga.csiga

Enikő üdv újra itt! Majd írd le te is mi volt, és várjuk a képet Milánról! ;)

biga.csiga

Csöre! Olyan édesen írtad le. Választhattál szülésznőt?
Dokinénink nagyon szét volt esve. Rengetegen voltak.
Saci meg csodaszép Laca is ezt üzeni!

Enikő! Örülök, hogy itthon vagytok! Várjuk a képet Milán babáról!
Mesélj!!!!!!!!!

Biga.Csiga! Nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Minden ok lesz. Ügyesek vagytok!!!!!

Málnalevél tea: Laca ugye tegnap megvette és bent is hagyta az irodában. Na, szóval, ma ittam az elsőt.
Szerintem tök fini. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

jó estét, elalvás előtti bekukk:) 11-ig van időm kb. akkor fog felkelni Levi manó.

Csöre, Sacika gyönyörűségesen szép. Mi is mennénk udvarolni.
Kata, Hanna, azért mégiscsak a fiúnak kell lenni az idősebbnek, úgyhogy mienk az elsőbbség :lol: :wink:
Örülök, hogy gyors szülésed volt és gátvédelem is sikerült. Hát én ahogy néztem a hadi sérüléseimet, volt minden, gátmetszés, gát-és hüvely repedés...ennyit a szülési tervemről...

Kép

Hanna, málnalevél nekem is izlett...

Csajok kitartás, hú de ismerősek ezek az éjszakai projektek és a hülye kérdések is, jót mosolyogtam rajta. Nyugi, nemsokára vége lesz :wink:

Kata, hajrá fittanyuka! Vizkőtlenitést nem próbáltad? Nekem akkor indult el a szülés, miután egy délutánon át súroltam a csapokat :wink:

Mágnes, kitartás! Együttérzek a kórház miatt, nagyon rossz lehet, de már tényleg látni a végét!

Rita, a fejést tényleg érzi az ember. 2 hete még én sem tudtam volna elképzelni. Akkor kell fejni, ha majd' szétdurran. Vagy ha keveset evett a Manó. Vagy ha kevés a tejcsi és szaporiatni szeretned.

Többieknek is puszik,
Jó éjt!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Kibújt kisbabáknak sok ölelés, anyukáknak és apukáknak nagy gratula!
Csöre! Saci nagy helyes lányka!!! Ha hazajön Apa a dolgozóból, neki is megmutatom... Jó, hogy már otthon vagytok... :)
Hogy bírja Zaza? Hát Mesi?
Szülés/születéstörténet: nekem is tetszik, szívesen beneveznék egy ilyenre, de hát ugye... :(

Jaj, nők, én már úgy elpasszolnám a gyerekeimet valahová, tisztára kiidegelnek néha, pedig úgy igyekeznek a drágáim...

Katuska: Máté: D :D :D :D :D

Hülye kérdések: nekem kirívóan idételenek nem voltak, most egyelőre minden kérdés idegesít, a családtól is és az ismerősöktől is...
Pl.:
* Jaj, hogy bírod két gyerek mellett? (Mit tudom én, ki köll bírni, aztán kész...)
* Te szegény! És még most is neked kell menned értük? (Ez úgy hagnzik, mintha Apa egy szívtelen hajcsár lenne, s lusta disznó, hogy nem segít...)
* Mekkora a pocakod!!! (Hát mekkora legyen?!)
* Még mindig egyben? (Nem, csak titkolom... :evil:)
* Jaj, mennyi van még hátra? (+- 2 arasz)
* Igeeen?! Programozott császár lesz? Te szegény? (Huh, ettől vagyok leginkább a plafonon...)

vcrane:
Nekem is 24 óra volt a pihi Julcsinál a spinális után, de most 6 óra pihit mondtak. Nem kevés az egy kicsit?

Apai aggódás: mindig úgy megy el, hogy "Aztán érjetek haza mind, és a legkisebb még becsomagolva legyen, ha lehet..." :D

Na megyek, elteszem magam holnapra én is, 7-re gurulok CTG-re.
Aztán kineziológus, utána elmegyek a gyerekekeért, utána hazajövünk...
Remélem, délután tudok egfy kicsit pihikézni. Bori néha fent csikiz, aztán meg ütemesen tapos a lábával. Úgy tűnik, ha már befordult, próbál helyet csinálni magának... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vickybabe! Csodaszép Levente! :)
Nem mindig a pasi az idősebb ám. Nálunk is én vagyok. :oops:
Örülök, hogy nem csak nekem ízlik a tea. :)

Reggel megyünk dokihoz. Én úgy bevagyok tojva. :oops:

Kép
hanna30

Batkata! Örülök, hogy azért minden ok.

Bartika????????

Eltüntek???????

Kép
hanna30

Hanna!
Azért igyekszem humorral - és egy kis MagneB6-tal túlélni a nehezebb időszakokat (Bevallom, nem mindig sikerül, a gyerekeim tudnának mesélni...)

Még szeretnék egy hetet 2in1 lenni, addig el szeretnék intézni néhány dolgot, úgyhogy nem szabad túl komolyan vennem a dolgokat...

Na mostmár téynleg megyek, csak az iwiwen nézegettem az ismerőseim régi és új babafotóit :D
De mostmár tényleg elköszönök! :wink:
Jó éjt!

Kata, Mágnes! Szurkolok nektek!!! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! Én nagyon büszke vagyok rád! :wink:

Kép
hanna30

Jó éjt Csajok!

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Hanna, igzazad van, nem mindíg a pasi az öregebb. Köztünk 2 év 6 hónap és 13 nap van az én javamra. És egyáltalán nem látszik, sőt csodálkozni is szoktak, amikor valamiért kiderül.

Na majd még jövök, csak benéztem

Kép
Kép
cs_erika

jó reggelt!

azt hittem, babahírre jövök... :roll: :D

Megvolt az első hasfájós éjszakánk :cry: :(

Kép
vickybabe

Hanna, köszönjük! Drukk a dokihoz és fő a nyugalom! Most már akár jöhet is Olivér! :wink:

Kép
vickybabe

köszi lányok az infót akkor kicsit megnyugodtam hogy csak spinál után raknak katétert... Peni: de jó akkkor te már pénteken babázol... én még hétfőn tuti nem..... :oops: megérzés de remélem kedden már igen :D :D Csöre: nem semmi a szüléstörténeted és én meg olyan 2-3 óra felé voltam is fennt a szülészeten basszus nem tudtam hogy ottragadtál :D :D köszi az infót a csasziról az is tökéletesen jó ha üvegen nézheti de egy kis protekció lévén lehet beengedig ha meg nem akkor is legalább nézheti ...... :D :D
erzsebet0312

Jó reggelt!!!

Csöre: mintaszerű szüléstörténet!!!! Azért ilyen mázlit, hogy pont ott menjen el a magzatvíz!!!! Mégegyszer gratulálok!!!!
Reméljük hamarosan eljönnek a nyugisabb éjszakák!!!

Vickybabe: gyönyörű a pici!!!!! Ezek szerint szépen van tejed, ha már fejned is kell!!!!
Sajnálom az éjszakát. Hát... ez benne van a pakliban!!!! Azért most próbálj meg pihenni, amíg a picúr alszik!!!

Én nem vagyok betojva, hiszen császár lesz. Egyébként nekem az epekő görcsökre mondták, hogy olyan mint egy szülés, szívesen leteszteltem volna!!! :-) De legalább az már tudom, milyen felépülni egy műtét után. Emiatt aggódom egy kicsit a baba ellátása szempontjából, de sokan túlélték már rajtam kívül is, úgyhogy csak menni fog!!!!

Kép
jandrea

Csöre! tetszett a történet. Nekem is megfelelne! Két gyerek mellett az ember nem engedheti meg magának, hogy hazamegy ottohn kínlódik, bemegy a kh-ba hazaküldik, hogy mégsem....szépen össze szervezted:)

Kata meg tényleg ne lépcsőzzön hanem a lépcsőn kapja el apát:) kívánom, hogy már Ő is a szülő ággyal játszon!

Enikő! épp rátok gondoltam, hogy mostanában jöhettek haza! Ha bent maradtatok volna a héten akkor pénteken bekukkantottam volna....dehát úúúúgy sietett ez a gyerek:)
Leventének hogy tetszik? Hogy fogadta? Ki csinálta a császárt? Kellene egy Bajcsys doki aki császárban ok mert a barátnőm veszélyzetett terhes és a legközelebbi kh-ban kell keresnie dokit aki elvégzi neki. Méhszájon elöl van a méhlepénye úgyhogy különös figyelmet igényel....

Hanna! nekem sincs semmi bajom a teával. Szerintem olyan, mint bármelyik másik gyógytea. Én nem cukrozom, hanem megvárom míg kihül és simán megiszom nem ízlelgetem...

Vickybabe! lesz még sok problémás éjszaka! Éppen ezért tényleg aludj amikor Levente is és akkor nem fogsz kipurcanni! HA meg eldurvul a helyzet és már túl vagytok a bababmasszázson is akkor ki kell próbálni az infacolt espumisant stb stb.

Batkata! ó igen az egyben vagy még kérdés szemtől szembe....ááááá ez oylan, mint amikor hazaérek és megkérdezik: megjöttél?
VAgy a bírod még? Én mindig azt mondom rá, hogy vajon mit tehetnék? Kénytelen vagyok! VAgy azt, hogy Persze hogy bírom, mit nem lehet ezen bírni?

Este megbeszéltük a párommal, hogy 16-án kell szüljek mert neki akkor van a szülinapja, és Máté is 16-án született. De ma reggel arra gondoltam legyen inkább 15 mert én meg 15-én születtem (igaz májusban) így lenne két 16-os meg két 15-ös a családban:) DRukkoljatok!!!!!!!!
katuska79

Sziasztok!

vickybabe: Tündéri levente. :) Jaj de jó lehet nektek! :D Bár, a hasfájást sajnálom. :(

Én túl vagyok az utolsó laboron, délután megyek vissza Streptococcus szűrésre. Ez amúgy olyan, mint pl. a méhnyakrák szűrés vagy valami durvábbra számítsak? :roll:
Vendég

Picuranyu: a Strepto szűrés még annyira sem kellemetlen, mint a méhnyakrák szűrés. Egy fülpálca-szerűséggel leveszik a mintát és kész is, nem tesznek fel semmi műszert vagy hideg tárgyat, mint a rákszűrésnél. :-)

Katuska: én 10-re szerettem volna, mert akkor lesz a szülinapom. Még akár össze is jöhetne, hiszen pont akkorra mondtátok, hogy front lesz, de nem hinném, hogy máris ki akarna bújni pici lány. Pedig olyan szép szülinapi ajándék lenne!!! :-) Életem legszebb szülinapja!!! Azt sem bánnám, hogy kórházban kell töltenem.

Kép
jandrea

jandrea: :) Köszönöm.
Vendég

Áthúztam az ágyneműt. Azért látni kellett volna. Ahogy négykézláb állok a matracon és forgok körbe, mint egy kutya amelyik a helyét keresi. :lol:
Jól kimerültem, el is kezdett fájni a hasam tőle. Lányok, ha ettől beindulok, akkor ajánlom mindenkinek. :D Bár még nem szeretnék szülni. Várja ki legalább a 21-ét. Akkor már vízöntő.
De ha bak szeretne lenni, hát legyen.

Kép
Kép
cs_erika

Picuranyu: a kenetvétel nekem kicsit se fájt, úgyhogy nyugi.
Már csak 11 nap... De még mindig semmi jel, sőt fittebb vagyok, mint eddig. Megjártam a boltot, és még csak el se fáradtam. Nem akar az én kisfiam kibújni?

krisz78

Erika: nem is értem, miért szeretnél annyira vízöntő babát!!!
Én bak vagyok és igazi minta-gyerek voltam (és ezt mindenféle túlzás nélkül állíthatom). A makacsság és további rossz tulajdonságok, amik jellemzőek a bakra csak később jöttek ki, a férjem tuti tudna mesélni... :-) A hugom vízöntő, hát..... nem volt vele egyszerű...még most sem, pedig már 16 éves.
Persze nem lehet általánosítani...

Kép
jandrea

Krisz: Ádám is jól érzi magát odabent. Megkap mindent, kaját, piát és jó meleg van odabent. Nyugodtan lehet meztelenül, nem kell elviselnie az öltöztetéseket, pelusozást és még fürcsizni sem kell, illetve egyfolytában fürcsizik. :-) Lehet azon csodálkozni, hogy nem akarnak kibújni???

Kép
jandrea

Hát, én nem mondhatnám, hogy olyan hú de fitt vagyok. Lassan a csiga is gyorsabb nálam, és rosszabb vagyok, mint a nénikék, fáj mindenhol. :oops:
De Kristóf kibújni egy ideig tuti nem akar majd. :)
Végülis 19 napja van még elviekben. ;)
Vendég

Jandrea, egyetlen dolog miatt. A barátnőm szerint könnyebb lenne nekem egy vízöntővel, mivel nyilas vagyok. De a fene sem tudja.

Kép
Kép
cs_erika

Erika: valóban azt mondják, hogy a nyilasok és a bakok nem férnek meg egymással, hát én ezt csak cáfolni tudom. A legjobb barátnőm a gimiben nyilas volt. Az első komoly kapcsolatomban a fiú nyilas volt, a férjem nyilas. Gyermek-édesanya kapcsolatban meg egyébként is másként mennek a dolgok szerintem. Dehát ezt úgysem mi döntjük el. Amikor akarnak, akkor jönnek ezek a kis lurkók a világra. :roll:

Kép
jandrea

Sziasztok.
na most jottem meg az elso monitoros vizsgalatrol azt hiszem nst volt. Hat 1,5 ora, ugyanis reggel nyolckor picikem kemenyen aludt pedig nyomtam a csokit akkor beindult egy kicsit, meg reggeliztem is persze, de aztan vissza aludt. Ugy hogy 9-re el kezdett beindulni. Fajasok vegkep semmik, szoval mi meg nem szulunk egy jo darabig. Orovosom annyit mondott, hogy 26-ig var azutan beinditja a szulest. 3.6 kg saccolt a gep Atusra, az orvos azt mondta szerinte nincs tobb mint 3 kg, szoval nem tudom, majd kiderul kinek van igaza. :)
Koszi a fejos tanacsokat.
Na megyek mert mennem kell kismama tornara.
puszi

Kép
brestovsky

Sziasztok!

Erika! Nálunk csak 2 év 4 nap a javamra. :)
Én tegnap húztam ágyneműt. :)

Vickybabe! Sajnálom a hasfájást.

Katuska! Akkor legyen 15. :)
Örülök, hogy nem csak nekem ízlik a tea. :)

Picuranyu! Neked is 7 cső volt? Azt hittem, elájulok.
A strepto szűrés meg nem fájt. :wink:

Kép
hanna30

hanna: :) Fogalmam sincs hány kémcső volt, én leültem, kinyújtottam a karomat, és oda sem néztem csak akkor mikor mondták, hogy mehetek. :lol:
Akkor megnyugodtam, ha senkinek nem volt vészes a S.szűrés. Lassan indulunk is, ne legyenek sokan előttünk.
Vendég

Jandrea, nem igazán van beleszólásom abba, hogy mikor szülessen. Szóval bármilyen jegyü is lesz imádni fogom. Hát már most imádom. :lol:

Hanna, nekem nem tudom hány cső vért vettek a végén, de nem volt kevés. :!: Nekem streptoszűrés kicsit kellemetlen volt, valószínüleg azért mert volt akkor fertőzésem is, amit azóta kikezeltünk.

Kép
Kép
cs_erika

Hello LÁnyok!

Én abszolut inaktív vagyok, semmihez sincs kedvem. :roll: Nem is akartam itt rontani levegőt, új baba nélkül viszont nem kaptok táblát, szóval tessék felmutatni valamit! :lol:

Csöre, valami álomszép a kiscsaj tényleg! Látszik, hogy nem sokat totojázott a szülőcsatornában! :) Én is így szeretnék szülni!! :roll:

Tegnap este beszaladtam szülésznőmhöz papírokat kitölteni, már úgy maradtam volna!!! :roll: Pedig már jóslóim sincsenek. De a megfordulás éjjel nekem sem megy, sőt nagyon ki sem dugom az orrom, csak itthon pakolászok. Tegnap még lépcsőt is másztam párszor, az sem használt semmit, csak totál kikészült a szeméremcsontom. :evil:

Én biztos UFO vagyok, de tökre ízlik a tea. Előre megfőzöm reggel a két bögrényit (bő fél liter) és ahhoz két lapos evőkanállal rakok füvet, meg egy jó nagy kanál mézet. De most elfogyott és én sem kaptam a környéken (mindenki most szül??? :shock: ) de anyósom hívott, hogy Szolnokon kapott és holnap hozza. :D Szóval importálunk onnan.

Én tudjátok mitől félek a legjobban? Nem a szüléstől, hanem hogy éppen mikor indul be és mi lesz Pötyikével és ideér-e Apum, meg a férjem Budaörsről. Sokkal nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy melyik napra várható. Az első gyereknél ez nem annyira érdekes, de most minden este úgy fekszem le, hogy összepakolom a gyerek ruháit reggelre, hogy Apum megtalálja, meg elkészítem a reggelijét előre… tiszta gáz. Na ezért vagyok már extra nyűgös, mert tök felzaklat ez a bizonytalanság. :cry: :?

Kóla nekem is jól szokott esni, csak a maró sav nem ami utána következik.

Anyám micsoda beszólások. Engem valahogy ezek elkerültek végig. De a telefont már én sem szeretem felvenni, mert mindig ugyanazt kérdezik: „Egyben vagy még?” Ha meg nem válaszolok sms-re, nem veszem fel, akkor levonják a következtetéseket. :?

Engem hétfőn még a körzetis doki is felhívott, hogy nem szültem még? Még ne zárjanak le? Mondtam, hogy szólni fogok, nyugodjon meg. :evil:

Krisz! BIG MAC!!! Most jól rákívántam... :oops: :roll:

Kata! Még/már otthon vagy???
:wink:
Mágnesnek mennek a drukkok!!!! MÉG 1 NAP!!!!

Azért holnap legalább lesz itt baba úgy látom!!!

Erzsébet, Jandrea, nektek akkor még mindig nincs kiírt időpont a csaszira? Most próbálom beírni a táblába a programozott időpontokat is.

Na megyek ágyneműt húzni, legyen valami hasznom is. :x

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

nekem is vagy 7 kémcsővel tuti levettek amikor megláttam a sok kémcsövet azt hittem elájulok de most ez az utolsó nagy vérképvizsgálat ugye????? mit néznek még ilyenkor úgy általában a vérképedet??? lányok én már nagyon várom a szülést pontosabban hogy megláthassam az én kicsi kislányomat :D :D
erzsebet0312

Picuranyu! Én akkor sokkot kaptam, amikor a néni kirakta az asztalra a csöveket. :)

Erika! Sajnálom, hogy fájt. :(
Én is felkészültem, mert írtátok, hogy fáj, de semmit nem éreztem.

Kép
hanna30

Bartika: nekem azt mondták hétfőn menjek a pakkommal együtt és akkor a főorvos megmondja hogy még hétfőn vagy kedden. :D
erzsebet0312

Bartika! Azért tessék ám jönni!
Sajnálom a rossz hangulatot. :(

Erzsébet! Igen teljes vérkép, vércsoport van most és itt a végeeeeeeeeee! :)

Kép
hanna30

csajok nem tudja valaki, hogy az anyasági, tgyás, családi pótlék igényléshez meg kell-e várni a Manó tb kártyáját, vagy máris lehet intézni?

Bartika, sajnálom, hogy rossz a kedved...kitartás! Mindjárt bizti lesz munkád a táblával is!

Kata, Mágnes házatáján nagy a csönd... :roll:

Rita, jó nagy baba lesz Attilád! Boldog névnapot neki utólag :wink: :lol:

Nyilas kontra bak: ne írjatok ilyeneket, Levente Bak, mindkét szülő Nyilas :roll: :oops:

Kép
vickybabe

Vicky, én úgy emlékszem, mindenhez kell a TB kártya, az az első amit intézni kell, meg a lakcímkártya talán (ez nem biztos), de már 3 éve volt, nekem mindent anyum intézett meghatalmazással. A TB kártyát érdemes személyesen intézni (úgy értem bemenni az OEP-hez), a többit viszont mi neten kinyomtattuk és postán küldtük be, még gyorsabb is volt... és nem kellett fél napot sorba állni.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Erzsébet, azért is fontos pl. a vérvétel, mert nekem csak most jött ki, hogy alacsony a hemoglobinom, vasam, stb. és ez fontos lehet a szülésnél, amikor is fennáll a vérveszteség. Szóval most turbó adagban 3x1-et kapok be. Kérdezz rá az eredményre minél hamarabb!

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Újra itthon még kb. 10 percig, reggel voltam CTG-n, fájásokat mért, sőt iccaka éreztem is őket. Eléggé paráztam.

Rossz hír, hogy a doktornénim nem tudott időpontot intézni 13-ra, úgyhogy 15-én lesz a projekt. Katuska! Lehet, hogy egy napon születnek a babáink?
A dokinéni kicsit ki volt akadva és parázott ezerrel, mondta, hogy bírjam ki a fájásokkal is jövő hétig, mert nagyon nem lenne jó, ha beindulna...
Ha meg igen, akkor irány a kórház. Addig meg visszatartom a kiscsajt valahogy... :shock:

Na megyek, elhozom a kölykeket.
Ha hazaértünk, szeparálom a gyerekeket, Marci tanul, Julcsi meg velem lesz a nagyszobában. Pedig én szeretnék aludni. Hm, lehet, hogy mákteát adok Julinak vagy pálinkás kenyeret... :)

Este bekukk! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: